Proces verbal din 21.12.2006

PROCES VERBAL Incheiat astazi 21.12.2006 cu ocazia sedintei ordinare a Consiliului Local

PROCES VERBAL Incheiat astazi 21.12.2006 cu ocazia sedintei ordinare a Consiliului Local

Secţiunea: procese

Sedinta incepe la ora 14:00.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat in scris in temeiul art.40 alin.3 si alin.8 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Din partea aparatului de specialitate al primarului si a serviciilor publice subordonate Consiliului Local participa: dl. primar Klaus Werner Iohannis, dl. viceprimar Eugen Mitea, dl. secretar Iordan Nicola, d-na Mihailescu Gabriela, d-na Bandescu Viorica, d-ra Cristina Bica, dl. Laschescu Dorin, dl. Fratila Nicolae, dl. Nistor Dorin, dl. Nistor Adrian, d-na Carmen Nicula, d-na Minzat Ana, d-na Roman Voichita, d-na Pop Simona, d-na Popescu Mariana, d-na Hasu Mariana, dl. Chirea Gheorghe, dl. Paraian Tiberiu, dl. Cretu Ilie, dl. Bebeselea Constantin, dl. Frantu Gheorghe, d-na Deleanu Mariana, dl.Birt Teodor, dl. Vladut Vladimir, dl. Horvath Marius, dl. Aldea Gheorghe, d-na Spatari Georgeta, d-na Burlacu Camelia, dl. Dragoman Ovidiu, d-ra Motoc Ioana, dl. Marius Constantin, d-na Slavu Nicoleta, d-ra Voina Daniela.

Dl. Primar: Sarut mainile, buna ziua. Bine ati venit la ultima sedinta ordinara din acest an. Daca imi dati voie o sa fac o introducere in mod exceptional putin mai lunga. Daca ne amintim un pic cum s-a petrecut revolutia la noi in Sibiu, atunci ne dam seama ca in 21 decembrie s-au petrecut evenimentele cele mai importante de la Sibiu si, chiar daca maine este sarbatoarea oficiala declarata a revolutiei, eu cred ca Sibiul, cel putin Consiliul Local Sibiu, are dreptul si poate un pic si datoria sa-si aminteasca de revolutie astazi, in 21. Sibiul a fost dintre orasele care au adus sacrificiul cel mai mare. Va propun deci in loc de discursuri festiviste sa tinem un moment de reculegere. Multumesc mult. Avand in vedere ca suntem inainte de Craciun mi-am permis sa va fac un cadou. Este acel volum care se numeste "Sibiu", este cea mai recenta realizare a noastra, a Asociatiei Sibiu 2007, care a fost posibila datorita unei sponsorizari venita din partea Fundatiei "Transilvania Sasilor", in special a d-lui Haberman si datorita colaborarii exceptionale cu Editura Humanitas si cu dl. Liceanu. Aveti deci in premiera pe masa volumul "Sibiu" pe care l-am comandat expres pentru anul cultural 2007. De asemenea imi permit sa va dau invitatia pentru manifestarea de deschidere a Capitalei Culturale Europene, invitatia pe care o aveti de asemenea pe masa, aveti atasat si programul manifestarilor din 31 decembrie - 1 ianuarie, manifestari ocazionate de inaugurarea Capitalei Culturale Europene.
In temeiul art.40 alin.1 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a convocat Consiliul Local al Municipiului Sibiu in sedinta ordinara.
Din numarul total de 23 de consilieri sunt prezenti 22 (lipseste d-na cons. Sirghie Anca). Intrucat consiliul este legal constituit, in conformitate cu art. 42 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, declar sedinta deschisa si o rog pe d-na consilier Gertraud Nowak sa preia conducerea lucrarilor sedintei. Doamna presedinte, aveti cuvantul.

D-na cons. Nowak: Domnule primar, domnilor consilieri, doamnelor si domnilor invitati, va multumesc pentru increderea acordata. Conform Regulamentului de functionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat. In conformitate cu dispozitiile art. 43 alin.5 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, il rog pe dl. Secretar Iordan Nicola sa supuna la vot procesul - verbal al sedintei Consiliului Local al Municipiului Sibiu din data de 30.11.2006.

Dl. secretar Iordan Nicola: Va supun la vot procesul-verbal intocmit in cadrul sedintei care a avut loc la data de 30.11.2006. Cine este pentru ? Multumesc. Impotriva ? Abtineri ? In unanimitate a fost aprobat procesul-verbal incheiat in sedinta din 30 noiembrie. Multumesc.

D-na cons. Nowak: Supun aprobarii dvs. proiectul ordinii de zi propus de d-nul Primar Klaus Werner Iohannis, precum si ordinea de zi suplimentara. Cine este pentru ? Unanimitate.


1. Proiect de hotarare privind impozitele si taxele locale pentru anul 2007
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Comisia de buget a validat acest proiect. Poftiti.

Dl. cons. Stroie: La acest proiect, la impozitul si taxa pe cladiri la persoane fizice nu avem un termen de comparatie. Putem sti si noi cat a fost impozitul vechi si cat este impozitul nou, pe de o parte ? Pe de alta parte, am vazut asa cum se prevede in raport si in proiect, ca toate persoanele juridice vor plati o taxa majorata cu 20%. Motivatia, dupa parerea mea, in raport este irelevanta deoarece, dupa parerea mea, nu toate persoanele juridice si-au declarat, si-au evaluat simbolic valoarea cladirilor. Nu putem sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. Ca atare, propun sa mergem pe o taxa de 10%, ca 20% sigur legea ne permite. Conform Legii 571/2003 putem sa mergem pana la maxim 20%. Asta nu inseamna ca noi suntem obligati sa aplicam acest procent. Dupa parerea mea, un 10% ar fi suficient si omeneste. Iar in ceea ce priveste persoanele fizice, as vrea sa-mi spuna cineva cat a fost impozitul pana acuma si cat este acum ? Este cineva in sala ?

D-na cons. Nowak: Doamna directoare cred ca va raspunde.

D-na dir. Hasu Mariana (Directia Fiscala Locala): In raport, dupa cum am aratat, am facut si paralela intre cat au fost impozitele in 2006 si cat sunt in 2007. Impozitele la persoane fizice nu s-au majorat absolut deloc in 2007.

Dl. cons. Stroie: Deci nici cu cifra inflatiei.

D-na dir. Hasu Mariana: Nu. Nu s-au majorat absolut deloc. La persoane juridice, pana acuma Codul fiscal prevedea ca Consiliul Local are dreptul sa majoreze impozitele cu 50%. De anul acesta, prin modificare, doar cu 20%. Impozitele in 2007 la persoane juridice vor fi mai mici decat in 2006. In raport, chiar am aratat cu cat scade. In 2006 am mers cu 50% majorare, in 2007 cu 20%.

D-na cons. Nowak: Deci, supun la vot proiectul in forma in care l-am primit in mapa. Cine este pentru ? Deci, unanimitate. Se abtine cineva ? Este cineva impotriva ?

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.398/2006 privind impozitele si taxele locale pentru anul 2007, cu unanimitate de voturi

2. Proiect de hotarare privind aprobarea utilizarii fondului de rulment
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Un proiect care a primit aviz favorabil de la comisia de buget. Are cineva o parere, ceva de spus ? Daca nu, cine este pentru acest proiect ? Se abtine cineva ? Este cineva impotriva ? A fost votat in unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.399/2006 privind aprobarea utilizarii fondului de rulment, cu unanimitate de voturi

3. Proiect de hotarare privind aprobarea agendei cultural - sportive pe anul 2007
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

La acest proiect se propune aprobarea cu urmatoarele completari: La agenda culturala se adauga pozitia 166: "Editare de tiparituri si campanie publicitara pentru actiunile din cadrul Programului Sibiu-Capitala Culturala 2007" - Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, ianuarie-decembrie 2007. Pozitia 167 "Sibiu - Klagenfurt - orase partenere - Muzica si dans" - 17 mai 2007, organizator Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Centru Judetean al Creatiei - punerea la dispozitie a domeniului public fara perceperea taxei de ocupare. La agenda sportiva se adauga pozitia 50 - "Campionat interjudetean de volei organizat de Colegiul National Samuel von Brukenthal" - 11 - 13 aprilie 2007. Daca mai are cineva completari la acest proiect ? Daca nu, supun la vot acest proiect. Cine este pentru ? Se abtine cineva ? Este cineva impotriva ?

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.400/2006 privind aprobarea agendei cultural – sportive pe anul 2007, cu unanimitate de voturi

4. Proiect de hotarare privind aprobarea Metodologiei de organizare a licitatiilor pentru inchirierea spatiilor si terenurilor amplasate in incinta Cimitirului Municipal Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Si aici avem un amendament. In anexa la pct.2 "Instructiuni pentru participanti" - certificatul de inmatriculare se va inlocui cu certificatul de inregistrare. Sunt propuneri sau obiectii ? Daca nu, supun la vot. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.401/2006 privind aprobarea Metodologiei de organizare a licitatiilor pentru inchirierea spatiilor si terenurilor amplasate in incinta Cimitirului Municipal Sibiu, cu unanimitate de voturi

5. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUZ si RLU pentru constituire trup intravilan in vederea construirii unui depozit marfuri alimentare si birouri in Sibiu, Calea Surii Mari f.n, benef.S.C.ELIO PROD S.R.L.
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

A fost avizat favorabil acest proiect de catre comisie. Daca sunt luari de cuvant ? Daca nu, supun la vot. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.402/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUZ si RLU pentru constituire trup intravilan, in vederea construirii unui depozit marfuri alimentare si birouri, in Sibiu Calea Surii Mari f.n, benef. S.C. ELIO PROD S.R.L., cu unanimitate de voturi

6. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD - Construire imobil locuinte colective Sibiu, str. Sacel nr.11 - benef. Mihaila Sorin Ioan si sotia Valentina Mara
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Si acest proiect a primit avizul comisiei. Are cineva o parere ? Daca nu, supun la vot. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Nu. Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.403/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD - Construire imobil locuinte colective Demisol partial+P+2E+M, Sibiu, str. Sacel nr. 11 benef. Mihaila Sorin Ioan si sotia Valentina Mara, cu unanimitate de voturi

7. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUZ si RLU - Construire 8 locuinte cuplate (tip duplex) in Sibiu, str. Sacel fn, benef. Muntean Dorel si sotia
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Si la acest proiect comisia a propus un amendament. Se propune aprobarea cu urmatorul amendament: drumul sa ramana in proprietatea privata a beneficiarului. Vrea cineva sa ia cuvantul ? Daca nu, supun la vot cu acest amendament. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Abtineri ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.404/2006 privind aprobarea documentatiei PUZ si RLU - Construire 8 locuinte cuplate ( tip duplex )in Sibiu, str. Sacel fn, benef. Muntean Dorel si sotia, cu unanimitate de voturi

8. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD - Construire spalatorie auto, in Sibiu str. Putnei nr. 9, benef. Hulpus Cristian
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

A primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.405/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism - PUD - Construire spalatorie auto, in Sibiu, str. Putnei nr. 9, benef. Hulpus Cristian, cu unanimitate de voturi

9. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD "Imobil D+P+4E cu garaje la demisol, spatiu comercial la parter, locuinte la etajele 1 si 2, studio radio - tv la etajele 3 si 4 in Sibiu str. Stefan cel Mare nr. 60, beneficiar SC Trans Agape SRL
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Poftiti, domnule primar.
Dl. primar: Retrag acest proiect. Mi se pare ca nu a fost suficient de bine pregatit de catre solicitant.
D-na cons. Nowak:
10. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD "Hala de productie" Sibiu str. Stefan cel Mare nr. 166, beneficiar SC Gama Construct SRL
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a primit avizul comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.406/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD "Hala de productie", Sibiu str. Stefan ce Mare nr. 166, beneficiar SC Gama Construct SRL, cu unanimitate de voturi

11. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD "Casa P+2E+M" in Sibiu, str. Ghetariei nr.13, beneficiar Saizu Claudiu Ovidiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

A primit si acest proiect avizul comisiei de specialitate.

Dl. primar: Imi dati voie ? Eu retrag acest proiect fiindca de asemenea este prost pregatit si profit de aceasta ocazie sa-l avertizez public pe arhitectul sef al orasului fiindca multe documentatii sunt insuficient de bine pregatite.

D-na cons. Nowak:
12. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei "PUD - Imobil P+2E+M cu 8 apartamente" in Sibiu str. D.D. Rosca nr. 25, beneficiar Roman Ovidiu Mihai
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat de catre comisia de specialitate. Cine este pentru ? Poftiti.

Dl. cons. Klein: Doresc sa spun ceva. Am discutat problema pentru ca este in Turnisor si acolo nu sunt case ridicate. Am discutat problema, PUD-ul este asa facut incat la strada se vede doar un singur etaj corespunzator cu casele din jur, numai in spate o sa aiba 2 etaje. Nu se vede exact, nu strica fatada la strada. A primit avizul.

D-na cons. Nowak: Deci, cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Multumesc. Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.407/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism "PUD Imobil P+2E+M cu 8 apartamente", in Sibiu str. D.D.Rosca nr. 25, beneficiar Roman Ovidiu Mihai, cu unanimitate de voturi

13. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei "PUZ si RLU - str. Strugurilor" beneficiar Amnasan Ghita
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
La acest proiect s-a propus aprobarea de catre comisie si s-a cerut retragerea locuintei proiectate la 5m de la strada. Cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.408/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism "PUZ si RLU, str. Strugurilor", beneficiar Amnasan Ghita, cu unanimitate de voturi

14. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUZ si RLU "Construire locuinte colective S+P+3E+M" in Sibiu str. Uzinei FN, beneficiar Danoiu Nicolae
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Se propune de catre comisie aprobarea cu urmatorul amendament: extinderea subsolului cu parcari sub parcarile de la suprafata pentru realizarea parcarilor necesare viitorului obiectiv. Supun la vot acest proiect cu amendamentul propus. Cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.409/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism "PUZ si RLU Construire locuinte colective S+P+3E+M", in Sibiu str. Uzinei FN
beneficiar Danoiu Nicolae, cu unanimitate de voturi

15. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei "PUD - Construire acces din exterior la imobil" in Sibiu B-dul G-ral V.Milea nr. 2 ap. 26, parter, beneficiar Anghel Ovidiu Florin si sotia
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

A primit avizul favorabil din partea comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.410/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism "PUD Construire acces din exterior la imobil", in Sibiu Bdul Gral V.Milea nr. 2, apt. 26, parter, beneficiar Anghel Ovidiu Florin si sotia, cu unanimitate de voturi

16. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei "PUD - Construire statie de betoane" in Sibiu, Soseaua Alba Iulia nr. 98, beneficiar SC Vinaria SA Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.411/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD "Construire statie de betoane" in Sibiu, Soseaua Alba Iulia, nr. 98, beneficiar SC VINARIA SA Sibiu, cu unanimitate de voturi

17. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD - Construire complex comercial, productie, birouri, depozite, parcari in Sibiu, Sos. Alba Iulia, intersectie cu str. Salzburg benef. SC. Paltinis Leasing SA
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si pentru acest proiect se propune aprobarea cu urmatorul amendament: realizarea unei arhitecturi reprezentative pentru accesul in oras. Supun la vot acest proiect cu amendamentul dat. Cine este pentru ? Cine este impotriva ? Daca se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.412/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD - Construire complex comercial, productie, birouri, depozite, parcari, in Sibiu, sos. A. Iulia, intersectie cu str. Salzburg benef. S.C. Paltinis Leasing S.A., cu unanimitate de voturi

18. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei PUD - Construire hala de productie, birouri, depozit in Sibiu, str. Lyon nr.2 benef. SC WK Group SRL
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
A primit avizul din partea comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.413/2006 privind aprobarea documentatiei de urbanism "PUD - Construire hala de productie, birouri, depozit, in Sibiu, str. Lyon nr. 2" beneficiar S.C.WK Group S.R.L., cu unanimitate de voturi

19. Proiect de hotarare privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si SC Intermedia SRL
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
La acest proiect, la anexa 2 a contractului de asociere se propune cresterea cu 10% a tarifelor fata de propunerea initiala pe fiecare panou si banere pe luna. Supun la vot acest proiect cu amendamentul facut de catre comisia de buget. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.414/2006 privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si S.C. INTERMEDIA S.R.L., cu unanimitate de voturi

20. Proiect de hotarare privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si SC Euromedia Group SA
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si la acest proiect, comisia de buget a facut urmatorul amendament: la anexa 2 a contractului de asociere se propune cresterea cu 10% a tarifelor fata de propunerea initiala pentru fiecare panou si banere pe luna. Supun la vot cu aceasta completare. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.415/2006 privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si S.C. EUROMEDIA GROUP S.A, cu unanimitate de voturi

21. Proiect de hotarare privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si SC Energy SRL
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si la acest punct, comisia a facut aceeasi propunere: la anexa 2 a contractului de asociere se propune cresterea cu 10% a tarifelor fata de propunerea initiala pentru fiecare panou si banere pe luna. Cu aceasta completare, cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.416/2006 privind aprobarea asocierii in participatiune intre Municipiul Sibiu si S.C. ENERGY S.R.L, cu unanimitate de voturi

22. Proiect de hotarare privind aprobarea listei persoanelor cu handicap accentuat si grav precum si a asistentilor personali ai acestora care beneficiaza de gratuitate pe transportul urban
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat favorabil de catre comisie. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.417/2006 privind aprobarea listei persoanelor cu handicap accentuat si grav precum si a asistentilor personali ai acestora care beneficiaza de gratuitate pe transportul urban, cu unanimitate de voturi

23. Proiect de hotarare privind scutirea de la plata impozitului pe cladiri datorat de Asociatia "dr. Carl Wolff"
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
A primit aviz favorabil de la comisia de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.418/2006 privind scutirea de la plata impozitului pe cladiri datorat de Asociatia "dr.Carl Wolff", cu unanimitate de voturi

24. Proiect de hotarare privind scutirea de la plata impozitului pe cladiri si teren datorat de Asociatia "S.O.S SATELE COPIILOR DIN ROMANIA"
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a primit aviz favorabil de la comisia de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.419/2006 privind scutirea de la plata impozitului pe cladiri si teren datorat de Asociatia "S.O.S. SATELE COPIILOR DIN ROMANIA", cu unanimitate de voturi

25. Proiect de hotarare privind scutirea de majorari de intarziere si penalitati datorate de domnul Mihai Gheorghe domiciliat in Rampa C.F.R. nr. 7 A
- initiator primar Klaus Werner Iohannis

Dl. cons. Stroie: Are avizul comisiei ?

Dl. secretar Iordan Nicola: Are avizul comisiei, da.

Dl. cons. Sovaiala: Se motiveaza in raportul intocmit ca se propune aceasta scutire avand la baza o cerere temeinic justificata din partea debitorului. Am vrea sa stim care este temeinicia acestei cereri ? Care au fost argumentele care au determinat sa-l scutim pe acest cetatean al Sibiului de plata penalitatilor de intarziere fiindca, fac precizarea, a construit pe un teren care nu a fost al lui, in mod abuziv, in 1990, in 2001 i-am facut cadou prin concesiune un teren, din 2001 pana in 2006 nu a platit redeventele pentru folosinta terenului respectiv, in sfarsit dupa 5-6 ani de zile vine si ii plateste si parca nu este corect sa-l scutim de plata acestor penalitati fiindca va motivez de ce: 1) ar fi un precedent si pentru alti domni gen Mihai sau cum il cheama si 2) sunt ferm convins ca el n-ar veni dupa aceea sa-si plateasca anual sau lunar redeventa si ar plati tot asa la 6 ani obligatiile fata de statul roman. Deci, eu nu sunt de acord sa votez acest proiect fiindca argumentele vi le-am enumerat inainte.

D-na cons. Nowak: Aceleasi intrebari le-am pus si noi la comisie si am fost lamuriti, deci rog pe d-na directoare Bandescu sa va spuna si d-voastra punctul de vedere care pe noi ne-a convins.

D-na dir. Bandescu Viorica: Vreau sa aduc la cunostinta Consiliului Local ca, dupa nenumarate incercari de punere in legalitate a constructiilor ilegale, s-a ajuns la aceasta concluzie ca este cea mai sigura si scurta cale. Si sa va prezint putin succint aceasta problema. Cladirile au fost edificate, construite pana la finalizare, au fost puse in functiune cu toate utilitatile, dupa care in 2000 am fost nevoiti sa-i aducem in legalitate sub alta forma si anume sa le incheiem contracte de concesiune, altfel era imputabil acest lucru toti angajatilor primariei, dupa lege. Dupa consultari cu directia juridica s-a ajuns la concluzia ca nu exista nici o modalitate legala care sa-i oblige la notarea in C.F a acestor cladiri. In acest mod, avem posibilitatea sa incasam oricand orice datorie care s-ar crea ulterior, intrucat ei detin in proprietate un bun declarat care poate fi executat silit. Va aduc la cunostinta ca orice redeventa sau majorare de intarziere pentru neplata la termen a redeventei n-a putut fi incasata timp de 5 ani intrucat mai multi contribuabili, respectiv cei 10 din Rampa Stefan cel Mare, nu detineau cu nici un titlu nici un bun. Este singura modalitate. Noi credem ca daca vor veni toti sa-si noteze in CF bunurile pot deveni contribuabili legali si ei si executati potrivit legii.

Dl. cons. Sovaiala: Scrie si in raport, dar nu mi se pare corect. Daca am fi fost altcineva in locul lor, eram oare scutiti de plata acestor penalitati ?

D-na dir. Bandescu Viorica: In acest moment vreau sa va spun ca nici un jurist nu ne poate spune care este calea legala. Nu exista nici o prevedere legala. Asteptam propuneri. Deci, daca exista alte propuneri din partea d-voastra noi le acceptam, le studiem si le dam curs.

Dl. cons. Sovaiala: Acum are casa intabulata, am observat.

D-na dir. Bandescu Viorica: Acum are casa intabulata. In acest moment daca el devine dator, noi il putem executa.

D-na cons. Ionescu-Liehn: Daca nu-si plateste aceste penalitati, noi nu suntem de acord, puteti sa intentati niste ... ?

D-na dir. Bandescu Viorica: Eu vreau sa va spun urmatorul lucru. Acest om a fost constrans sa-si noteze in C.F cladirea urmare a unor discutii purtate impreuna cu conducerea primariei, respectiv cu dl. viceprimar Mitea. Deci, s-a gasit o cale de compromis. Numai in aceste conditii isi nota in CF, in caz contrar ei raman niste contribuabili nedeclarati. Deci, va rog pe d-voastra sa decideti. Multumesc.

Dl. cons. Klein: Problemele acestea sunt din primul consiliu care am fost. Noi am cautat solutii de tot felul si vad acuma nu numai o solutie de compromis, ci una viabila si de aceea va multumesc ca ati gasit o solutie. Cred ca cu aceasta solutie mergem putin mai departe pentru ca este foarte-foarte greu acest lucru. Noi stim din consiliile anterioare.

Dl. cons. Stroie: Eu am inteles argumentele d-nei Bandescu, de fapt sunt aici in raport, dar ce nu inteleg eu este cum de il scutim si de taxa auto ?

D-na dir. Hasu Mariana: Nu de taxe, si-a platit toate taxele, de majorari si penalitati.

Dl. cons. Stroie: De majorari si penalitati, taxa auto. Cum e asta ? Pe mine cine ma scuteste ? Aici am inteles e 1 miliard la casa, dar de taxa auto suntem de rusinea lumii ! Ma rog, eu am inteles argumentele d-nei Bandescu si o sa votez proiectul acesta.

D-na cons. Nowak: Deci pe noi argumentele d-nei Bandescu ne-au lamurit, le-am dat curs, comisia a avizat favorabil acest proiect. Eu va intreb pe d-voastra cine este pentru acest proiect ? Cine este impotriva ? 3 voturi "impotriva". Cine se abtine ? 2 abtineri.

Dl. secretar Iordan Nicola: Deci a fost votat cu 17 voturi "pentru", 2 abtineri. S-a aprobat.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.420/2006 privind scutirea de majorari de intarziere si penalitati datorate de domnul Mihai Gheorghe, domiciliat in Rampa C.F.R., nr.7A, cu 17 voturi “pentru”, 3 voturi “impotriva” (d-na cons. Ionescu-Liehn, dl. cons. Cristea, dl. cons. Niedermaier), 2 abtineri (d-na cons. Sava, dl. cons. Sovaiala)

26. Proiect de hotarare privind scutirea la plata dobanzilor de intarziere si a penalitatilor pentru proprietarii de teren agricol situat in intravilanul municipiului Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat de catre comisia de specialitate. Are cineva de luat cuvantul. Daca nu, cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Daca se abtine cineva ?

Dl. secretar Iordan Nicola: 22 voturi pentru. Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.421/2006 privind scutirea la plata majorarilor de intarziere si a penalitatilor pentru proprietarii de teren agricol situat in intravilanul municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi

27. Proiect de hotarare privind revocarea H.C.L.nr. 323/2005
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat de catre comisia de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.422/2006 privind revocarea H.C.L. nr. 323/200, cu unanimitate de voturi

28. Proiect de hotarare privind atestarea apartenentei la domeniul privat al Municipiului Sibiu a unor imobile - fanete, terenuri arabile situate in extravilanul Municipiului Sibiu, Dealul Galben, identificate in CF 2459 Gusterita, in vederea reglementarii situatiei juridice a acestora si vanzarii prin licitatie publica deschisa a imobilelor identificate cu nr. top. 2393/1 si nr. top. 2379
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat favorabil de catre comisia de buget. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.423/2006 privind atestarea apartenentei la domeniul privat al Municipiului Sibiu a unor imobile - fanete, terenuri arabile situate in extravilanul Municipiului Sibiu, Dealul Galben, identificate in C.F. 2459 Gusterita, in vederea reglementarii situatiei juridice a acestora si vanzarii prin licitatie publica deschisa a imobilelor identificate cu nr. top 2393/1 si nr. top 2379, cu unanimitate de voturi

29. Proiect de hotarare privind aprobarea incheierii conventiei de parteneriat intre Serviciul Public de Asistenta Sociala si Fundatia „Un Copil, O Speranta” organism neguvernamental si non-profit de utilitate publica, in vederea furnizarii serviciilor sociale in cadrul Centrului de terapie si recuperare pentru copiii cu autism
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat favorabil de catre comisia de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Daca se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.424/2006 privind aprobarea incheierii conventiei de parteneriat intre Serviciul Public de Asistenta Sociala, din subordinea Consiliului Local al Municipiului Sibiu,si Fundatia "Un Copil, O Speranta" organism neguvernamental si non-profit de utilitate publica, in vederea furnizarii serviciilor sociale in cadrul Centrului de terapie si recuperare pentru copiii cu autism, cu unanimitate de voturi

30. Proiect de hotarare privind aprobarea numarului de asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav si a numarului de indemnizatii pentru anul 2007
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si acest proiect a primit avizul favorabil al comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Daca se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.425/2006 privind aprobarea numarului de asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav si a numarului de indemnizatii pentru anul 2007, cu unanimitate de voturi

31. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Comisia de specialitate a propus aprobarea acestui proiect cu urmatoarele amendamente: la cap.II, sectiunea a 4 a se va modifica titlul astfel: "Primarul si Secretarul Municipiului Sibiu", art.41 pct.6 - ordinea de zi se va afisa si la sediul Primariei, art.47 alin.1 - va avea urmatorul continut: "Dezbaterea problemelor se face in ordinea in care acestea sunt inscrise in ordinea de zi aprobata", art.62 pct.a - va avea urmatorul continut: "Presedintele de sedinta explica obiectul hotararii", anexa se renumeroteaza. Propun spre aprobare acest proiect cu amendamentele citite. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.426/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi

32. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare si a Regulamentului intern, precum si a organigramei si a statului de personal ale aparatului propriu de specialitate al Primarului
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Acest proiect a fost avizat favorabil de catre comisia de specialiate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.427/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare si a Regulamentului intern precum si a organigramei si statului de personal ale aparatului propriu de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi

33. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Serviciului Public de cadastru, agricultura si disciplina in constructii
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Acest proiect a fost avizat favorabil de catre comisie. Propunerea este: se elimina o paranteza, nu este asa important. Cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.
Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.428/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Serviciului Public Cadastru, Agricultura si Disciplina in Constructii, cu unanimitate de voturi

34. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Serviciului Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar de Stat Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat favorabil de catre comisie. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.429/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Serviciului Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar de Stat Sibiu, cu unanimitate de voturi

35. Proiect de hotarare privind subventionarea cheltuielilor de transport urban pentru SC Tursib SA Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Proiectul a fost avizat favorabil de catre comisia de specialitate. Cine este pentru ? Cine este impotriva ? Daca se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.430/2006 privind subventionarea cheltuielilor de transport urban pentru SC TURSIB SA, cu unanimitate de voturi

36. Proiect de hotarare privind concesionarea spatiului situat in Sibiu Calea Dumbravii nr. 12 in favoarea SC Tursib SA pentru agentie de bilete
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Este de asemenea avizat favorabil de catre comisie. Cine este pentru ? Cine este impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.431/2006 privind concesionarea spatiului situat in Sibiu, Calea Dumbravii nr. 12 in favoarea SC TURSIB SA pentru agentie de bilete, cu unanimitate de voturi

37. Proiect de hotarare pentru aprobarea actului aditional nr.8/2006 la contractul de concesiune nr.69/1999, incheiat intre Municipiul Sibiu si S.C. Drumuri si Prestari Constructii S.A. Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si la acest proiect se propune aprobarea cu urmatorul amendament: la anexa 1, art.1 se suplimenteaza cu suma de 5 milioane lei. Supun la vot acest proiect cu amendamentul propus. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.432/2006 privind aprobarea Actului Aditional nr.8/2006 la Contractul de Concesiune nr.69/1999 incheiat intre Municipiul Sibiu si SC Drumuri si Prestari Constructii SA Sibiu, cu unanimitate de voturi


38. Proiect de hotarare privind aprobarea actului aditional nr.4/2006 la contractul de prestari servicii nr.137/2004, privind serviciul de intretinere a iluminatului public in Municipiul Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Comisia de specialitate este pentru aprobarea cu mentiunea de a se corecta adresa sediului Primariei Municipiului Sibiu actul aditional. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.433/2006 pentru aprobarea actului aditional nr.4/2006 la contractul de prestari servicii nr.137/2004, privind serviciul de intretinere a iluminatului public in municipiul Sibiu, cu unanimitate de voturi

39. Proiect de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investitii "Extindere la Scoala cu cls.I-VIII nr.19" Sibiu, Aleea Turnu Rosu nr.2 - faza SF si "Extindere corp scoala la Scoala cu cls.I-VIII nr.13" - Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Are avizul favorabil din partea comisiei de specialitate. Cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Daca se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.434/2006 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investitii "EXTINDERE LA SCOALA CU CLS I-VIII NR.19" - SIBIU, ALEEA TURNU ROSU NR.2 - faza SF si "EXTINDERE CORP SCOALA LA SCOALA CU CLS I-VIII NR.13 SIBIU" - faza SF, cu unanimitate de voturi

40. Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe anul 2006
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Tot un proiect care are avizul favorabil al comisiei de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Nu. Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.435/2006 privind rectificarea bugetului local pe anul 2006, cu unanimitate de voturi

41. Proiect de hotarare privind Conventia de parteneriat intre Serviciul Public de Asistenta Sociala si Crucea Rosie - Filiala Judeteana Sibiu pentru promovarea unui proiect de asistenta sociala a persoanelor varstnice dependente
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.436/2006 privind Acordul de parteneriat intre Serviciul Public de Asistenta Sociala si Filiala Judeteana Sibiu - Crucea Rosie pentru promovarea unui proiect de asistenta sociala a persoanelor varstnice dependente, cu unanimitate de voturi

D-na cons. Nowak: Trecem la ordinea de zi suplimentara:

1.Proiect de hotarare privind reglementarea situatiei juridice a imobilelor - terenuri de constructii - situate in Sibiu, str.C.Cisnadiei F.N. identificate in C.F.17725 Sibiu si C.F.35253 Sibiu
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Cine este pentru acest proiect ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.437/2006 privind reglementarea situatiei juridice a imobilelor - terenuri de constructii- situate in Sibiu, str. C.Cisnadiei F.N. identificate in C.F. 17725 Sibiu si C.F. 35253 Sibiu, cu unanimitate de voturi

2.Proiect de hotarare privind aprobarea dezmembrarii imobilului - teren arabil - proprietatea privata a Municipiului Sibiu, situat in zona industriala Vest, identificat in C.F. 8316 Turnisor nr.top.6200/10
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Este avizat de catre comisia de specialitate. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ?
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.438/2006 privind aprobarea dezmembrarii imobilului - teren arabil- proprietatea privata a Municipiului Sibiu, situat in Zona Industriala Vest, identificat in C.F. 8316 Turnisor nr. top 6200/10, cu unanimitate de voturi, cu unanimitate de voturi

3.Proiect de hotarare privind reglementarea situatiei juridice a imobilului - teren de constructii - situat in Sibiu, str.Goraslau F.N. identificat in C.F.14945 Sibiu nr.top 4072/1/1/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Si acest proiect a primit avizul comisiei de buget. Supun la vot. Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.439/2006 privind reglementarea situatiei juridice a imobilului - teren de constructii- situat in Sibiu, str. Goraslau F.N. identificat in C.F. 14945 Sibiu nr. top 4072/1/1/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1, cu unanimitate de voturi

Si ultimul proiect:
4.Proiect de hotarare privind modificarea H.C.L. nr.47/2006
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Cine este pentru ? Este cineva impotriva ? Se abtine cineva ? Unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.440/2006 privind modificarea H.C.L. nr.47/2006, cu unanimitate de voturi

Am avut in dosar:
42. Informare privind situatia litigiilor avand ca obiect reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991
Informarea s-a luat la cunostinta. Trecem la ultimul punct: Intrebari. Interpelari.
Cine are ? Daca nu, va rog sa propuneti un presedinte pentru sedinta de consiliu urmatoare. Domnul Klein?

Dl. cons. Klein: Pentru sedinta viitoare eu propun pe consilierul Benjamin Josza.

D-na cons. Nowak: A fost propus domnul Benjamin Josza. Mai sunt si alte propuneri ? Daca nu, supun la vot. Cine este pentru ca domnul Josza sa conduca sedinta ? Cine este impotriva ? Cine se abtine ?
S-a adoptat Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.441/2006 privind alegerea presedintelui de sedinta pentru luna ianuarie 2007, cu 21 voturi "pentru", 1 abtinere (dl. cons. Josza)

Nu stiu daca ne mai intalnim inca o data in anul acesta, daca nu eu va urez la toti un "Craciun Fericit !" si un "An Nou si mai fericit !". Speram cu totii ca anul 2007 sa parcurga conform asteptarilor noastre. Multumesc.

Dl. primar: Multumesc. Intr-adevar este ultima sedinta ordinara din acest an. In functie de ce ne aduce mosul, ne mai vedem o data, de doua ori, cred ca nu va suparati daca va convoc sa rectificam bugetul in sus si in final sa aprobam si bugetul pe 2007. Astazi, un pic mai tarziu, este sedinta de Guvern si exista ceva sanse sa primim fonduri din rezerva Guvernului, daca este cazul eu o sa va rog sa acceptati o sedinta extraordinara. Bugetul n-am putut sa-l discutam fiindca nu exista inca bugetul statului publicat in Monitor. Il asteptam si, daca apare in timp util, ne vom intalni in sedinta extraordinara pentru a aproba cat de repede este posibil bugetul pentru 2007, dar cred ca este bine ca am discutat acest numar mare de proiecte acum inainte de sarbatori. In continuare mai avem sedintele AGA si la sfarsit vom face o sesiune interna de urari pentru Craciun. Facem o pauza de 5 minute.


Sedinta se incheie la ora 14,55.


Presedinte, Secretar,
Gertraud Nowak Iordan NicolaPROCES-VERBAL incheiat astazi - 18.12.2006 cu ocazia sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu
 

Sedinta incepe la ora 14:00.

Din partea aparatului propriu al Consiliului Local al Municipiului Sibiu si a serviciilor publice subordonate Consiliului Local participa: dl. primar Klaus Werner Iohannis, dl. viceprimar Eugen Cioruga, dl. viceprimar Eugen Mitea, dl. secretar Iordan Nicola, d-na Mihailescu Gabriela, d-na Viorica Bandescu, dl. Fratila Nicolae, d-ra Bica Cristina, dl. Nistor Dorin, dl. Marius Horvath, dl. Adrian Bucura, dl. Vladut Vladimir, d-na Pop Simona, d-na Slavu Nicoleta, d-ra Damian Loredana.

Dl. primar Klaus Werner Iohannis: Sarut mana, buna ziua. Bine ati venit la sedinta extraordinara a Consiliului Local. In temeiul art. 40 alin. 2 si 4 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a convocat Consiliul Local al Municipiului Sibiu in sedinta extraordinara. Din numarul total de 23 de consilieri sunt prezenti 21 (absenti: d-na cons. Krech Gertrud, d-na cons. Sirghie Anca). Intrucat consiliul este legal constituit, in conformitate cu art.42 din Legea nr.215/2001 declar sedinta deschisa si o rog pe d-na consilier Gertraud Nowak sa preia conducerea lucrarilor sedintei. Doamna presedinte, aveti cuvantul.

D-na cons. Nowak Gertraud: Domnule primar, doamnelor si domnilor consilieri, doamnelor si domnilor invitati, va multumesc pentru increderea acordata. Conform Regulamentului de functionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat. Supun aprobarii d-voastra proiectul ordinii de zi propus de dl. primar Klaus Werner Iohannis. Daca sunteti de acord cu aceasta ordine de zi ? La ordinea de zi este un singur proiect:

1. Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local
- initiator primar Klaus Werner Iohannis
Comisia de buget a fost de acord cu acest proiect. S-a mai completat proiectul acesta cu inca un articol prin care se aproba rectificarea bugetului local al Municipiului Sibiu atat la venituri, cat si la cheltuieli cu suma de 5.000.000 lei (RON), adica 50 miliarde (ROL). Banii acestia provin de la Guvern si au ca destinatie refacerea infrastructurii municipiului Sibiu. Deci propunerea este sa se suplimenteze capitolul 84 "Reparatii strazi". Daca aveti de spus ceva in legatura cu acest proiect ? Daca nu, atunci il supun la vot cu aceasta completare. Cine este pentru ? Multumesc. E unanimitate.

Dl. secretar Iordan Nicola: Unanimitate.
S-a adoptat Hotararea Consiliului local al Municipiului Sibiu nr.397/2006 privind rectificarea bugetului local, cu unanimitate de voturi

D-na cons. Nowak Gertraud: Atunci va multumesc si ne vedem joi la sedinta ordinara.

Dl. primar Klaus Werner Iohannis: Va multumesc. Sarut mana, la revedere.


Sedinta se incheie la ora 14,10.

Presedinte, Secretar,
Nowak Gertraud Iordan Nicola