Dl Secretar face prezența: 24 consilieri prezenți și 3 absenți (dl Novac, Dl Olteanu și dl Avrămescu).

D-na Neacșu: Fac o invitație colegilor mei, mâine la ora 12, la Liceul P.T.T.R. are loc o ședință cu directorii de unități de învățământ pe tema unui pachet legislativ aflat în dezbatere.

Dl Secretar: Să trecem la primul punct: „Alegerea președintelui de ședință”. Vă rog să faceți propuneri.

Dl Moisă: Propun vot deschis.

Dl Vlădan: Propun vot secret.

Dl Secretar: Supun votului dvs. propunerea d-lui Moisă. Cine este pentru? Se respinge cu 12 voturi pentru.

Supun votului dvs. propunerea d-lui Vlădan. Cine este pentru? Se respinge cu 12 voturi pentru.

Dl Moisă: Odată ce a ieșit 12 cu 12, deci balotaj, facem cum zice legea: adică vot deschis.

Dl Secretar: Dacă 12 au votat intr-un fel și tot 12 în alt fel, dvs. propuneți vot deschis, de ce să nu le dăm o șansă și celor care au propus vot secret?

Dl Moisă: Dacă este egalitate înseamnă că propunerile se anulează una pe

alta.

Dl Stan S.: Se poate lua o solicitare numai dacă s-a întrunit numărul de voturi normale conform legii. Corect? Nu s-au întrunit. Eu propun să existe câte 2 persoane propuse din partea celor două grupuri.

D -na Voiculescu M.: Eu am o propunere care nu cred că va rezolva lucrurile dar, vă spun așa după lege: s-a supus la vot de către dl Secretar propunerea să se voteze deschis și-a căzut, acum eu vă propun să supuneți la vot propunerea pe care a făcut-o unul dintre colegii noștri consilieri pentru vot secret.

Dl Secretar: Dar s-a votat.

Dl Popescu C.: Sunt de acord cu ce a spus grupul P.S.D. facem o dată vot

secret, iar dacă nu merge eu mă retrag, dar cu un amendament: grupul P.S.D. să-și schimbe candidatul.

Dl Tulugea: Eu propun ca ultimele 3 luni să conducă ședințele decanul de

vârstă.

Dl Moisă: Dl Tulugea probabil că a uitat că decanul de vârstă conduce numai prima ședință de constituire a Consiliului Local. Eu aș vrea să-i spun și d-lui Primar și dvs. că noi, de fapt, suntem în situația aceasta pentru că o parte din colegii noștri nu doresc să respecte o înțelegere. Timp de 3 ani am fost în stare să respectăm o înțelegere în sensul ca să vină rândul de a conduce ședințele fiecăriu grup de consilieri reprezentanți în Consiliul Local. Acum este rândul P.S.D-ului. Noi nu vom ceda, dacă nu supunem la vot plecăm din sală, vă promit că nu mai venim la nici o ședință extraordinară, aceasta este în atenția d-lui Primar. Dacă nu vreți să promovați ce aveți pe ordinea de zi, asta va fi poziția noastră, v-o spun în numele grupului.

Dl Stan S.: D-le Primar, nu are rost să ne înghesuim aici, dacă nu vreți să dați ordinele de rigoare. Nu are rost, nu mai votăm nimic, vă blocăm și cu asta basta. Faceți ce vreți, legea vă stă la dispoziție. D.N.A-ul este pe voi, nu vă faceți griji.

Dl Moisă: D-le Secretar, facem vot deschis sau plecăm? Dacă a fost balotaj, să respectăm legea măcar.

Dl Stan S.: Acum era, fără discuție, propunerea P.S.D-ului. Ați făcut această chestie de joc de putere, este problema dvs. Am blocat o ședință, vreți s-o blocați și pe aceasta? Este în responsabilitatea și în maturitatea dvs. să decideți, d-le Primar. Dacă nu vă garantez că nu veți mai avea cvorum. Vă pupăm!

Dl Moisă: D-le Secretar, v-am propus ceva, ce facem?

Dl Secretar: Se recurge la ceea ce scrie la lege și se propune vot deschis. Așteptăm propunerile pentru candidații dvs. pentru ocuparea locului de președinte de ședință.

Dl Moisă: Ne menținem propunerea: d-na Ancuța Comănici.

Dl Secretar: Mai sunt propuneri?

Dl Vlădan: Îl propun pe dl Cristian Popescu.

Dl Secretar: Supun votului dvs. propunerea d-lui Moisă. Cine este pentru? Se respinge cu 12 voturi pentru.

Supun votului dvs. propunerea d-lui Vlădan. Cine este pentru? Se respinge cu 12 voturi pentru.

Dl Moisă: Noi nu vrem să schimbăm candidatul.

Dl Secretar: Doamnelor și domnilor consilieri, suntem în situația în care nu avem președinte de ședință, deci nu putem dezbate punctele de pe ordinea de zi. Nu uitați că dacă situația asta se perpetuează este pericol de dizolvare a consiliului.

Dl Moisă: D-le Secretar, d-le Primar, noi suntem mai căpoși ca să zicem așa, nu vom ceda, cred că interesul este al dvs. să promovați anumite proiecte. Noi am avea foarte la îndemână arma să votăm împotrivă totul. N-am procedat 3 ani așa, nu vrem să procedăm nici acum. Am încercat să face în așa fel încât să îmbinăm interesele cetățenilor cu politica partidului ș.a.m.d. Aveți la îndemână o perioadă să ...

Dl Primar: Dvs. sunteți portavocea grupului P.S.D.?

Dl Moisă: Da!

Dl Primar: Putem să stăm de vorbă 5 minute?

D -na Voiculescu M.: Vreau să-mi exprim și eu punctul de vedere cel puțin ca președinte al comisiei juridice, în momentul de față, această ședință noi nu o mai putem continua deoarece s-a supus la vot ambele proceduri cum să se voteze, nu s-a putut lua nici o decizie, atunci ne-am aplecat asupra legii am văzut că este vot deschis și în momentul de față nu s-a putut alege președinte. Drept pentru care, legal vă spun, haideți noi consilierii locali să ne respectăm statutul măcar în aceste ultime luni și să respectăm cât de cât legea. Cel puțin în interesul cetățenilor din sectorul 6. În ceea ce privește dizolvarea Consiliului Local tot Legea nr. 215/2001 pe care o am la mine spune: ”în cazul în care în 3 ședințe ordinare consecutive nu se adoptă nici o hotărâre Consiliul Local se dizolvă”. În momentul de față eu doar îmi exprim regretul că am cărat niște dosare foarte grele după mine toată ziua.

Dl Tulugea: Hotărârile consiliului privind activitatea lui țin de noi. Eu propun o pauză de 5 minute pentru consultări după care dacă nu ne împăcăm, nu ne înțelegem întrerupem țedința.

Dl Moisă: D-le Secretar, ședința de azi s-a terminat (vreau să se înregistreze), sunt de acord să stau de vorbă cu dl Primar....

Dl Primar: S-a terminat doar dacă vă retrageți. Deocamdată nu v-ați

retras.

Dl Moisă: Sigur că ne retragem.

Dl Secretar: D-le consilier Moisă, propunerea d-lui Primar a fost să se ia o pauză de 5 minute....

Dl Moisă: Nu putem să discutăm nimic pentru ședința de astăzi. Eu nu mă duc la nici o discuție referitoare la ședința de azi. Eu nu iau hotărâri singur, am un grup de consilieri, am un partid care m-a trimis aici și mă consult cu ei. Eu vreau să se consemneze, ați spus că ședința s-a terminat.

Dl Secretar: Dvs. ați spus, nu altcineva. Ați propus o pauză și ați fost de

acord


Dl Moisă: Nu, n-am fost. Am zis că discutăm după terminarea ședinței.

Dl Primar: Dvs. dacă vă retrageți se termină ședința. Numai cu condiția

asta.

Dl Moisă: Noi am constatat că ședința s-a terminat.

Dl Secretar: Următoarea ședință va fi pe 7 februarie.

SECRETAR,

Gheorghe Floricică


Diaconu Bogdan Stan Nela-Nicoleta Pieptea Cornel

Page 4 of 4