Hotărârea nr. 27/2020
Hotărârea nr. 27/20.02.2020 privind aprobarea Studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, stabilirea modalității de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de infrastructură, a Caietului de sarcini și a Contractului cadru de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.MUNICIPIUL BUCUREȘTI
CONSILIUL LOCAL SECTOR 5
Strada Fabrica de Chirbrituri nr. 9-11, Sector 5, București
HOTĂRÂRE
pentru aprobarea Studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, stabilirea modalității de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiul București, a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de infrastructură, a Caietului de sarcini și a Contractului Cadru de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București
Având în vedere:
- Raportul de specialitate al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Sectorului 5 nr. 13941/14.02.2020 privind apobarea modalității de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București și a documentației aferente delegării gestiunii serviciului public
Referatul de aprobare al Primarului înregistrat sub nr. 14017/14.02.2020;
Avizul Comisiei Bugert, Finanțe, Taxe Locale, Fonduri Europene și alte activități economice;
Avizul Comisiei Urbanism, Lucrări Publice, Administrarea Teritoriului, Domeniului Public și Patrimoniului, Fond Funciar;
A
In conformitate cu prevederile:
O.G. nr. 71/2002 privind organizarea și funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local;
Legea nr. 10/2020 pentru modificarea și completarea ordonanței guvernului nr. 71/2002 privind organizarea și funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local
în temeiul prevederilor art. 129 alin. (2) lit. d), art. 139 alin. (1), art. 140 alin. (1), 166 alin. (2) lit. i) si art. 243 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 - privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,
CONSILIUL LOCAL SECTOR 5
HOTĂRĂȘTE:
Art. 1 Se aprobă Studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, conform Anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2 Se aprobă ca modalitate de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, gestiunea directă, în baza unui contract de delegare a gestiunii.
Art. 3 Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, conform Anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4 Se aprobă Caietul de sarcini al serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, conform Anexei nr. 3, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.5 Se aprobă încredințarea gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, prin atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură, operatorului S.C. INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A., societate având ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 5.
Art.6 Se aprobă Contractul cadru de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, conform Anexei nr. 4, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 7 Se împuternicește Primarul Sectorului 5 împreuna cu aparatul de specialitate al acestuia, să semneze contractul de delegare a gestiunii serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.
Art. 8 Primarul Sectorului 5 al municipiului București și aparatul de specialitate vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
»ȚĂ,
N LAZAROV
Nr. /20.02.2020
Anexa 1 A Htl 4^ S '
STUDIU DE OPORTUNITATE
privind modalitatea de gestiune a serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București
v
Capitolul I.
PREZENTARE GENERALA
1.1. Denumirea studiului:
Studiului de oportunitate privind necesitatea serviciului si alegerea modalității de gestiune a SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București
1.2. Autoritatea contractanta:
Sector 5 este persoana juridică de drept public, are patrimoniu propriu și capacitate juridică deplină.
-
1.3. Elaborator:
TAMUS EXPERT CONSULTING S.R.L.
1.4. Obiectul studiului.
Prezentul Studiu de Oportunitate analizeaza elementele tehnice, financiare si instituționale specifice in scopul identificării variantei optime de administrare si intretinere a drumurilor publice din aria teritoriala a Sectorului 5 al Municipiului București.
Obiectivul prezentului studiului de oportunitate il constituie fundamentarea gestionarii serviciului public dc infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.
Organizarea si funcționarea serviciilor de administrare a drumurilor publice locale, ca parte a domeniului public dc interes local, este reglementata de O.G. nr. 71/2002 privind organizarea și funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local, cu modificările și completările ulterioare.
Această lege se completează cu prevederile Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, care constituie dreptul comun în materie.
Potrivit art. 2 lit. a din OG nr. 71/2002, serviciile de administrare a domeniului public sunt definite ca reprezentând „totalitatea acțiunilor și activităților edilitar-gospodărești prin care se asigură administrarea, gestionarea și exploatarea bunurilor din domeniul public și privat al unităților administrativ-teritoriale, altele decât cele date, potrivi! legii, în administrarea altor servicii publice locale". Acestea sunt destinate satisfacerii unor nevoi ale comunității locale, contribuie la ridicarea gradului de civilizație și confort al acestora și grupează activități edilitar-gospodărești și acțiuni de utilitate și interes public local, având ca obiect, printre altele, și „construirea, modernizarea, exploatarea și întreținerea străzilor, drumurilor, pasajelor rutiere și pietonale, subterane și supraterane", conform art. 3 alin. 1 lit. a din OG nr. 71/2002.
Prezentul studiu de oportunitate are ca scop:
justificarea delegării de gestiune si stabilirea de repere oportune, menite sa asigure executarea unor lucrări de calitate, de care va beneficia populația din Sectorul 5 al Munic ipiului București;
fundamentarea necesității și oportunității de delegare a gestiunii unor activități edilitar gospodărești, specifice serviciilor de administrare a domeniului public si privat in Sectorul 5 al Municipiului București;
prezentarea fezabilității opțiunii de delegare a gestiunii și a modului de tarifare a serviciului;
motivarea economica, sociala si de mediu a opțiunii alese de delegare a serviciului; identificarea si repartiția intre parti a riscurilor si/sau eliminarea acestora.
Conform OG nr. 71/2002 privind organizarea si funcționarea serviciilor de administrare a domeniului public si privat de interes local, cu modificările si completările ulterioare:
-
■ Art. 10 alin. (1) - "Gestiunea serviciilor de administrare a domeniului public și privat se poate organiza în următoarele modalități:
-
a) gestiune directa;
-
b) gestiune delegată."
-
■ Art. 11 - "(1) în cazul gestiunii directe autoritățile administrației publice locale își asuma nemijlocit toate sarcinile și responsabilitățile privind organizarea, conducerea, finanțarea, gestionarea și controlul funcționarii serviciilor de administrare a domeniului public și privat, respectiv administrarea și exploatarea infrastructurii aferente.
(2) Gestiunea directa se realizează prin intermediul unor operatori furnizori/prestatori de servicii de administrare a domeniului public și privat, care pot fi:
-
a) compartimentele pentru administrarea domeniului public și privat, organizate în cadrul aparatului propriu al consiliilor locale comunale, orășenești, municipale și ale sectoarelor municipiului București, al consiliilor județene și/sau al Consiliului General al Municipiului București, după caz;
-
b) unul sau mai multe servicii publice, specializate și autorizate conform legii, având personalitate juridică și buget propriu, organizate în subordinea consiliilor locale comunale, orășenești, municipale și ale sectoarelor municipiului București, a consiliilor județene și/sau a Consiliului General al Municipiului București, după caz.[...]".
-
■ Art. 12 - ”în cazul gestiunii delegate autoritățile administrației publice locale pot apela pentru realizarea serviciilor la unul sau la mai mulți operatori cărora le încredințează, în totalitate sau numai în parte, în baza unui contract de delegare a gestiunii, sarcinile și responsabilitățile proprii cu privire la gestiunea propriu-zisă a serviciilor, precum și la administrarea și exploatarea infrastructurii edilitar-urbane necesare realizării serviciilor. Procedura de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii se stabilește, după caz, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, cu modificările și completările ulterioare” (la data 13-ian-2020 Art. 12 din capitolul II, secțiunea l modificat de Art. I, punctul 5. din Legea 10/2020).
■ Art. 13 - "Pentru atribuirea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat se aplică, după caz, prevederile Legii nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare, respectiv cele ale Legii nr. 100/2016, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile actelor normative subsecvente emise în aplicarea acestora, cu respectarea cadrului legal național și al Uniunii Europene în domeniul ajutorului de stat și principiului minimei atingeri aduse concurenței” (la data 13-ian-2020 Art. 13 din capitolul II, secțiunea 1 modificat de Art. I, punctul 6. din Legea 10/2020).
Având in vedere prevederile OG nr. 71/2002, cu modificările si completările ulterioare, obiectivele Studiului de Oportunitate sunt următoarele:
-
- Identificarea variantei optime de organizare a gestiunii serviciilor privind" [...] exploatarea și întreținerea străzilor, drumurilor, podurilor, viaductelor, a pasajelor rutiere și pietonale, subterane și supraterane", ca servicii de administrare a domeniului public: gestiune directa sau gestiune delegata;
-
- Daca este cazul, identificarea variantei optime a contractului de delegare: contract de concesiune sau contract de achiziție publica.
Pentru atingerea acestor obiective, in cadrul prezentului document au fost parcurse următoarele etape:
S Analiza situației existente: technica, juridica, instituționala, financiara, socio-economica;
■A Definirea ariei de cuprindere a serviciilor de administrare si intretinere a drumurilor publice, a orizontului de timp si a cadrului financiar;
■A Analiza comparativa a soluțiilor de organizare a serviciilor de administrare si intretinere a drumurilor publice si identificarea variantei optime;
Analiza comparativa a soluțiilor de contractare a serviciilor de administrare si intretinere a drumurilor publice si identificarea variantei optime.
-
1.5. Prezentarea Sectorului 5 al Municipiului București
1.5.1. Descriere generala.
Primăria sectorului 5 București, este subdiviziune a Municipiului București, situat în partea de sud-vest a Capitalei, în direcția orașelor Giurgiu și Alexandria, cu o suprafață de 29 km2 și o populație de aproximativ 271.600 de locuitori, sectorul 5 cuprinde una dintre cele mai importante zone istorice ale Bucureștiului. Se învecinează la nord cu sectoarele 1 și 3, la est cu sectorul 4, iar la vest cu sectorul 6. Pornind ca și celelalte sectoare din centrul apitalei, acesta conturează de asemenea o parte din desenul unei fiori cu șase petale care se deschid spre toate punctele cardinale ale orașului. Sectorul 5 cuprinde 6 cartiere: Cotroceni, 13 Septembrie, Rahova, Sălaj, Ferentari și Ghencea.
-
1.5.2. Descrierea activității pentru care se face delegarea de gestiune. încadrarea in categorii funcționale a drumurilor si străzilor se face in raport cu intensitatea traficului si funcțiile pe care le indeplinesc.
Drumurile si străzile respectiv trotuarele, aleile, intersecțiile, piețele si alte drumuri de utilitate redusa aflate in intravilanul Sectorului 5 fac parte din proprietatea publică a Municipiului București, aflate in administrarea Consiliului Sector 5.
Străzile din localitățile urbane se clasifica in raport cu intensitatea traficului si cu funcțiile pe care le indeplinesc, necesitând asigurarea unor condiții specifice pentru circulația in siguranța si confort atat a pietonilor cat si a vehiculelor aflate in trafic. In conformitate cu legislația in domeniu clasificarea străzilor din Sectorul 5 se face după următorul criteriu:
-
a) străzi de categoria a- I - magistrale, care asigura preluarea fluxurilor majore ale orașului pe direcția drumului național se traversează orașul sau pe direcția principala de legătură cu acest drum;
-
b) străzi de categoria a-II - de legătură, care asigura circulația majora intre zonele funcționale si cele de locuit;
-
c) străzi de categoria a-III - colectoare, care preiau fluxurile de trafic din zonele funcționale si le dirijează spre străzile de legătură sau magistrale;
-
d) străzi de categoria a-1 V - de folosința locala, care asigura accesul la locuințe si pentru servicii curente sau ocazionale, in zonele cu trafic foarte redus.
Suprafața Sectorului 5 este de 29 km2, lungimea totala a străzilor este de 293,46 km.
Pentru realizarea activităților de "construirea, modernizarea, exploatarea și întreținerea străzilor, drumurilor, pasajelor rutiere și pietonale, subterane și supraterane", conform art. 3 alin. 1 lit. a din OG nr. 71/2002, se vor elabora programe de lucrări care să asigure intervenția asupra străzilor din Sectorul 5 în funcție de starea tehnică, durata de viață reziduală, ultima intervenție ca lucrare de intretinere, etc., după cum urmeaza:
-
- program de intretinere curentă;
-
- program de întreținere periodică;
-
- program de reparații curente si modernizări.
Aceste programe sunt propuse a se realiza conform anexei 1 și 2 lit. B, C, D, E din ORDINUL nr. 346 din 1 5 mai 2000 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 78/1999 pentru aprobarea Nomenclatorului activităților de administrare, exploatare, întreținere și reparații la drumurile publice
CAPITOLUL II.
SITUAȚIA EXISTENTĂ
-
2. Analiza situației existente
2.1. Prezentare generala
Potrivit prevederilor art. 5 pct. 2 din O.G nr. 71/2002, principalele activitati edilitar gospodărești, specifice serviciilor de administrare a domeniului public și privat, trebuie să asigure, în sectorul administrării drumurilor și străzilor:
"a) executarea lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor și a drumurilor, în strictă concordanță cu documentațiile de urbanism și pe baza studiilor de circulație și de trafic;
-
b) verificarea stării tehnice a străzilor, identificarea și localizarea degradărilor produse în carosabil și remedierea operativă a acestora;
-
c) creșterea eficienței lucrărilor de construire, reabilitare și întreținere a străzilor și a drumurilor, prin adoptarea unor soluții, materiale și tehnologii performante;
-
d) organizarea fronturilor de lucru, semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor și adoptarea restricțiilor de circulație necesare desfășurării traficului în condiții de siguranță pe toată durata execuției lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor;
-
e) evitarea și/sau limitarea deteriorării domeniului public, determinată de execuția lucrărilor de construcții, precum și refacerea zonelor adiacente afectate;
-
f) elaborarea, împreună cu organele specializate ale Ministerului de Interne, a studiilor de trafic, în concordanță cu planurile de urbanism și cu programele de dezvoltare economico-socială de perspectivă a localităților;
-
g) organizarea circulației rutiere în localități și optimizarea traseelor în funcție de fluxurile de vehicule și pietoni, prin lucrări și amenajări rutiere, instalații de dirijare și semnalizare, amplasarea și montarea indicatoarelor rutiere, a marcajelor și a altor instalații de avertizare;
-
h) realizarea și întreținerea în perfectă stare de funcționare a instalațiilor de dirijare a circulației, a semafoarelor, a indicatoarelor rutiere și a marcajelor;
-
i) perfecționarea și modernizarea mijloacelor de semnalizare și avertizare rutieră și de dirijare a circulației;
-
j) amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare și afișaj publicitar pe străzi și în alte locuri publice, în condițiile stabilite prin planurile de urbanism și studiile de circulație.”
Ordinul nr. 346 din 15 mai 2000 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 78/1999 pentru aprobarea Nomenclatorului activităților de administrare, exploatare, întreținere și reparații la drumurile publice, reglementează următoarele tipuri de activități:
-
A. Servicii pregătitoare aferente întreținerii și reparării drumurilor publice;
-
B. Lucrări și servicii privind întreținerea curenta a drumurilor publice;
-
C. Lucrări și servicii privind întreținerea periodică a drumurilor publice;
-
D. Lucrări aferente reparațiilor curente la drumurile publice;
-
E. Lucrări aferente reparațiilor capitale la drumurile publice.
Actul normativ regelementează și structura pe grupe și subgrupe de lucrări și servicii a indicativelor aferente întreținerii și reparării drumurilor publice.
Toate aceste activități au fost parțial gestionate pana în prezent prin ADP Sector 5, desființată prin H.C.L. nr. 2 din data de 23.01.2020.
Datorită numărului mare de sesizări, reclamații și solicitări pe care le înregistrează zilnic Primăria Sectorului 5 de la cetățenii sectorului, ca urmare a stării actuale a carosabilului și a degradărilor evolutive datorate solicitărilor dinamice și a factorilor climaterici, este necesară executarea lucrărilor de întreținere specifice tipului de îmbrăcăminte a străzii, în vederea eliminării defecțiunilor și aducerii străzilor la o stare normală de exploatare care să asigure siguranța și confortul circulației.
2.2 Cadrul instituțional.
Conform Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, primăria este aparatul de specialitate al Consiliului Local care duce la îndeplinire hotărârile acestuia si dispozițiile primarului, soluționând problemele curente ale colectivității locale.
Conform Organigramei aprobate prin H.C.L. nr. 02 din 23.01.2020, Primăria Sectorului 5 dispune de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Sectorului 5 care are în componența sa un serviciu, un birou și două compartimente, cu servicii corespunzătoare, după cum urmează: Serviciul Inspecție și Administrare Domeniu Public, Compartimentul Patrimoniu, Compartimentul Parcaje Auto de Reședință, Biroul Avize.
Prin Anexa nr. 3 la HCL nr. 2/23.01.2020 este reglementat modul de organizare si funcționare al aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 5 al Municipiului București, în cadrul căruia SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 i se atribuie următoarele responsabilități:
ART.27. DIRECȚIA DE ADMINISTRARE A DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT AL SECTORULUI 5
-
(1) SERVICIUL INSPECȚIE SI ADMINISTRARE DOMENIUL PUBLIC
-
1. Propune, întocmește si supune spre aprobarea Primarului Sectorului 5 programul prestațiilor de servicii privind amenajările si intretinerea spatiilor verzi;
-
2. Propune, întocmește si supune spre aprobarea Primarului Sectorului 5 programul de activitati pe domeniul public privind spatiile verzi;
-
3. Realizează programe de întreținere, plantari pomi, plantari flori, program toaletari, defrișări, inclusiv solicitări de avize, precum si alte activitati specifice spatiilor verzi, precum dotarea si intretinere a mobilierului urban;
-
4. Propune, intocmeste si supune spre aprobarea Primarului Sectorului 5 necesarul de material dendrologic ( gazon, flori, pomi etc) si necesarul de material urban ( banei, coșuri, gardulete metalice, etc);
-
5. In baza contractelor in vigoare privind prestarea, intocmeste notele de comanda si monitorizează lucrările privind intretinerea spatiilor verzi si a mobilierului urban;
-
6. Verifica prin acțiuni programate sau inopinat, modul prin care prestează serviciile contractate societățile de salubrizare si intretinere spatii verzi si mobilier urban si consemnează in scris, împreuna cu reprezentanții prestatorului, rezultatatele controlului;
-
7. întocmește rapoarte saptamanale si lunare privind rezultatele activitatii prestatorului, rezultatele monitorizării activitatilor ( centralizatoare) sunt prezentate conducerii pentru a fi semnate, iar după semnare sunt transmise prestatorului pentru a emite facturile prestațiilor, informează periodic sau la cerere conducerea Primăriei Sectorului 5 asupra situației constatate cu ocazia controalelor;
-
8. Participa in comisiile de recepție a lucrărilor, serviciilor si furnizare a produselor si verifica emiterea certificatelor constatatoare;
-
9. Urmărește decontarea lucrărilor, prestarea serviciilor si furnizarea produselor ca urmare a contractelor încheiate, cu respectarea clauzelor si termenelor contractuale;
-
10. Prezintă perioadic situații cu privire la stadiul de derulare a contractelor încheiate;
-
11. Propune si centralizează necesarul in vederea întocmirii listei de investiții, listei lucrărilor de reparații curente si capitale, precum si a serviciilor si produselor, apartinand domeniului public;
-
12. Colaborează cu toate serviciile de specialitate ale Primăriei Sectorului 5, cu instituțiile publice de interes local si cu agențiile teritoriale de protecția mediului sau alte organe specializate, in vederea rezolvării cat mai rapide a problemelor comunității locale din Sectorul 5;
-
13. Initiaza proiecte de acte normative, norme tehnice, reglementari si proceduri specifice;
-
14. Verifica permanent starea locurilor de joaca si, prin colaborare cu Direcția Generala de Politie Locala din aparatul de specialitate al Primăriei Sectorului 5, a locurilor ocupate cu echipamente de agrement din parcurile aflate in administrarea Consiliului Local al Sectorului 5, depistând si asigurând masuri pentru remedierea de urgenta a eventualelor defecte constatate;
-
15. Planifica lucrările de reparații si intretinere, propune amenajarea de noi spatii de joaca, utilaje de agrement si asigura consultanta in întocmirea documentației necesare investiilor noi;
-
16. întocmește procese verbale de constatare atunci când depistează distrugeri survenite in urma vandalizarii sau folosirii necorespunzatoare a spatiilor;
-
17. întreprinde demersuri pentru obținerea autorizației de funcționare a parcurilor de distracții/ spatiilor de joaca de pe raza Sectorului 5, document emis de autoritatile publice locale;
-
18. Efectuează, atunci când exploatarea echipamentelor de agrement impune acest lucru, branșamentele necesare in conformitate cu legislația aplicabila in vigoare;
-
19. Informează vizitatorii, printr-un panou de avertizare, amplasat la intrarea in parcul de distracții despre: denumirea parcului de distracții, numărului autorizației de funcționare a parcului de distracții/ spatiilor de joaca emisa de autoritatile publice locale, datele de indentificare a adminstratorului, inclusiv adresa unde acesta are sediul, numerele de telefon ale serviciilor abilitate in gestionarea situațiilor de urgenta ( Salvare, Pompieri, Politie) si in domeniul protecției drepturilor consumatorilor;
-
20. Tine evidenta echipamentelor pentru agrement, prin indicarea amplasamantului acestora pe harta parcului de distracții;
-
21. Verifica activitatea de amenajare si intretinere a parcurilor si zonelor verzi aferente locurilor de joaca pentru copii aflate in administrarea Sectorului 5 al Municipiului București;
-
22. Administrează dotările specifice din parcuri: mobilier urban, obiecte de joaca, agrement si sport, garduri împrejmuitoare si interioare;
-
23. Urmărește realizarea programelor de intretinere si reparații a dotărilor existente precum si a celor noi, informând conducerea instituției cu privire la stadiul de realizare al acestora;
-
24. Verifica sesizările si reclamatiile persoanelor fizice si juridice referitoare la deterioarea sau intervențiile asupra spatiilor verzi;
-
25. Inspectează lucrările de amenajare sau modernizare a locurilor de joaca, respectiv activitatea de montare a aparatelor de joaca pentru copii, montarea de banei, tip parc;
-
26. Asigura impreuna cu Direcția Generala de Politie Locala Sector 5 București conservarea patrimoniului de administrare si sporirea gradului de siguranța al vizitatorilor;
-
27. Participa la întocmirea propunerilor bugetare, a notelor de fundamentare, a rapoartelor si a proiectelor de hotarari, daca este cazul;
-
28. Asigura împrejmuirea parcului de distracții/ spatiilor de joaca;
-
29. Asigura dotarea parcului de distracții cu alimentarea cu apa curenta, toalete publice, canalizare, instalații de iluminat pe timpul nopții si mijloacele adecvate de colectare a gunoiului;
-
30. Asigura delimitarea cailor de acces, astfel incat sa evite intrarea vizitatorilor in raza de acțiune a echipamantelor pentru agrement aflate in mișcare sau in alte zone care pot prezenta pericol pentru viata, sanatatea sau securitatea acestora;
-
31. Anunța imediat producerea oricărui accident sau incident grav autorităților competente;
-
32. Asigura dotarea cu truse de prim ajutor pentru cazuri de urgenta si afișarea in mod vizibil a locurilor unde acestea sunt amplasate, in parcul de distracții;
-
33. Pentru parcurile aflate in administrarea Sectorului 5 al Municipiului București, solicita si obține autorizația de Securitate la incendiu,, in condițiile legii, si asigura mijloacele tehnice de aparare împotriva incendiilor, avand obligația de a le păstră funcționale si in cantitatile necesare;
-
34. In cazul lucrărilor urgente in care este necesara demontarea echipamantelor sau a unor parti din acestea, are obligația sa semnalizeze corespunzător zona, in vederea evitării producerii unor accidente. Acesta se va face prin împrejmuirea locului si aplicarea la vedere a afisajului "Pericol de accident!” sau ” Echipamant defect, a nu se utiliza, pericol de accident!”;
-
35. Are obligația cunoașterii legislației si a reglementarilor in vigoare referitoare la locurile de joaca, utilajele de agrement, alimentație publica, si a asigurării respectării acestora;
-
36. Este prezent la toate inspecțiile organelor de indrumare si control,
-
37. Elaborează si verifica respectarea regulamentului de organizare si funcționare al parcurilor;
-
38. Verifica modul de executare a lucrărilor de curățenie, intretinere, revizii pentru echipamantele din parcuri;
-
39. Are obligația de a asigura funcționarea corecta a echipamantelor din spatiile de joaca, in condițiile de securitate si incredere;
-
40. Asigura informarea beneficiarilor in legătură cu denumirea echipamantelor din spatiile de joaca/ utilaje de agrement, potențialele pericole, modul adecvat de utilizare si comportamentul utilizatorilor;
-
41. Propune scoaterea din uz a echipamantelor care nu mai pot asigura securitatea beneficiarilor, din cauza uzurii, respectiv a exploatării necorespunzatoare sau vandalizarii;
-
42. Asigura, prin colaborarea cu Direcția Generala a Politiei Sectorului 5, respectarea ordinii in spatiile de joaca prin inspecțiile periodice cu aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea regulamantului de utilizare a spatiilor de joaca;
-
43. Are obligația de a aduce la cunoștința beneficiarilor programul de funcționare al parcurilor, prin afisaje montate la intrarea in parc precum si in incinta acestuia;
-
44. întreprinde demersuri, cu sprijinul Direcției Arhitect Sef, privind înaintarea către Primarul Sectorului 5 a documentaiei necesare aprobării pentru persoanele fizice/ juridice a ocupării terenurilor sau construcțiilor din parcuri, in vederea amplasării de echipamante de agrement, chioșcuri si tonete, inclusiv a locurilor de joaca; ocuparea terenurilor din parc se face pe baza de contract, potrivit legii; pentru ocuparea acestor suprafețe se vor percepe tarife/ taxele aprobate prin H.C.G.M.B.;
-
45. Transmite periodic Direcției Impozite si Taxe Locale Sector 5, lista cu persoanele juridice si/sau fizice validate, care au obținui acordul Primarului Sectorului 5, pentru ocuparea domeniului public in parcurile adminsitrate, in vederea încheierii contractelor si a incasarij taxei aferente;
-
46. Propune Primarului Sectorului 5, in cazul activitatilor non profit de interes public sau cu impact social promovate de organizații, fundații si alte asemenea, acordarea de scutiri de taxa pentru ocuparea domeniului public;
-
47. Urmărește, in colaborare cu Direcția Generala de Politie Locala, felul in care sunt respectate clauzele contractuale stabilite prin contracte si face propuneri de încetare, in cazul nerespectarii lor;
-
48. încheie protocoale pentru organizarea unor evenimente in parcurile aflate in administrarea Primăriei Sectorului 5;
-
49. întocmește proces-verbal de predare/primire a amplasamantelor/spatiilor care fac obiectul acordurilor de ocupare a domeniului public;
-
50. Ia masuri pentru eliberarea terenului/spatiului in cazul nerespectarii clauzelor contractuale/ acordurilor;
-
51. Inventariază construcțiile existente in parcuri si întocmește un plan de situație cu amplasamentul acestora;
-
52. Stabilește proceduri operaționale pentru activitatea de administrare, monitorizare si control permanent, in scopul indeplinirii in mod corespunzător si la timp a atribuțiilor specifice;
-
53. In funcție de sesizările primite si de rezultatele verificărilor efectuate in teren, are obligația sa întocmească, pana cel târziu la data de 05 a fiecărei luni, "Programul lunar de lucrări”, respectiv "Programul de lucrări urgente”, in cazul in care se constata defecțiuni grave care pot constitui pericole pentru siguranța beneficiarilor;
-
54. Verifica si soluționează sesizările cetateniilor si asociațiilor de proprietari privind activitatilc de gestionare a spațiului verde si a parcurilor, in limita competentelor;
-
55. Participa la verificări si răspunde de modul de întocmire si decontare a situațiilor de lucrări pentru obiective de investiții ( inclusiv documentația aferenta), reparații capitale ( inclusiv documentația aferenta), reparații curente ( inclusiv documentația aferenta) a principalelor servicii necesare bunei administrări a domeniului public si privat aflate in administrarea Sectorului 5 al Municipiului București, conform prevederilor din documentație, contracte si a condițiilor de finanțare cu incadrare in plafoanele de decontare si respectarea terrrxenelor contractuale;
-
56. întocmește procese verbale de constatare atunci când depistează distrugeri survenite in urma vandalizarii sau folosirii necorespunzatoare a spatiilor;
-
57. Acorda spri jin pentru obținerea autorizației de funcționare a parcurilor de distractii/spatiilor de joaca de pe raza Sectorului 5, document emis de autoritatile publice locale.
-
(2) COMPARTIMENTUL PATRIMONIU
-
1. Are ca obiect principal de activitate organizarea si coordonarea activitatilor de identificare, defalcare, evidențiere si reactualizare a inventarierii bunurilor apartinand domeniului public si privat al Sectorului 5 al Municipiului București, a fondului imobiliar de stat, precum si organizarea nomenclaturii stradale pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 5;
-
2. întocmește, asigura si actualizeaza evidenta imobilelor si a terenurilor aflate in proprietatea Minicipiului București si/sau in administrarea Consiliului Local al Sectorului 5;
-
3. Urmărește si participa la punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 7/1996, legea cadastrului si a publicității imobiliare, cu modificările si completările ulterioare, pentru bunurile din domenialitatea proprie si domenialitatea Municipiului București;
-
4. întocmește evidenta bunurilor ce aparțin domeniului public si domeniului privat al Sectorului
-
5. Prin bunuri apartinand domeniului public al Municipiului București se inteleg bunuri prevăzute de Legea nr. 213/1998, cu modificările si completările ulterioare, privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, precum si bunurile de uz sau interes public local, declarate ca atare prin holarari ale Consiliului Local sau Consiliului General, daca nu sunt declarate prin lege bunuri de uz sau interes național. Prin bunuri apartinand domeniului privat, se inteleg bunurile imobile (contructii si/sau terenuri) aflate in proprietatea Municipiului București si care nu fac parte din domeniul public;
-
5. Participa la inventarierea bunurilor ce alcătuiesc domeniul public si privat la Municipiul București, ori de cate ori este necesar;
-
6. Asigura evidenta bunurilor din domeniul public/privat al Municipiului București si al Sectorului 5 transmise in administrarea regiilor autonome si instituțiilor de interes local si intocmeste documentația necesara atunci când intervin schimbări din acest punct de vedere;
-
7. întocmește rapoarte de specialitate cu privire la intrările si ieșirile din patrimoniu, modificarea administratorului bunurilor aflate in domeniul public si privat, in vederea actualizării evidentelor bunurilor ce aparțin Municipiului București si Sectorului 5, trecerea unor bunuri din domeniul public in domeniul privat;
-
8. Verifica pcrioadic situația imobilelor, reactualizând documentațiile existente in funcție de modificările survenite pe teren si/sau in legislația la zi;
-
9. Furnizează informații privind regimul juridic, situația juridica, după caz, al unor bunuri la solicitarea instituțiilor publice, persoanelor fizice si juridice, conform evidentelor deținute si actelor normative in vigoare;
-
10. Comunica Direcției Economice toate datele necesare ca urmare a modificărilor survenite in structura sau natura patrimoniului pentru a fi consemnate in fisele contabile ale bunurilor;
-
11. Participa in cadrul comisiei de casare a mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, la intocmirea formaliatilor de scoatere din funcțiune a bunurilor casate, cu respectarea legislației in materie;
-
12. îndeplinește orice alte atribuții dispuse de conducerea instituției, in limitele competentelor legale.
-
(3) COMPARTIMENTUL PARCAJE AUTO DE REȘEDINȚA
-
1. Tine evidenta parcajelor de reședința din Sectorul 5;
-
2. încheie acorduri pentru inchirierea locurilor de parcare rezidențiale;
-
3. Monitorizează lucrările de marcare si numerotare a locurilor din parcajele de rezistenta, precum si amplasarea panourilor indicatoare;
-
4. Verifica si constata in teren amplasamantele parcajelor de reședința, propunând infiîntarea de noi parcaje rezidențiale, propuneri pe care Ic inainteaza, spre executare, Serviciului Investiții din cadrul Direcției Economice;
-
5. Asigura programarea la audientele acordate de conducerea Primăriei Sectorului 5 -Primarul Sectorului 5, Viceprimarul Sectorului 5, Secretarul Sectorului 5;
-
6. Asigura asistenta la audiente si tine evidenta acestora;
-
7. Urmărește soluționarea si redactarea in termen a răspunsurilor la petițiile care sunt repartizate spre soluționare, transmite răspunsul către petiționar si se ingrijeste de clasarea si arhivarea acestora;
-
8. Claseaza petițiile care sunt anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de indentificare ale petiționarului;
-
9. Actualizează perioadic procedurile descrise prin Sistemul de Management al Calitatii in concordanta cu modificările ce intervin in activitatea serviciului, ca urmare a actelor normative noi, modificărilor legislative si a practicilor curente;
-
10. Asigura, conform legii, accesul cetățenilor la informațiile de interes public;
-
11. Asigura accesul la informațiile de interes public in format electronic, daca sunt intrunite condițiile tehnice necesare, persoanelor care solicita accesul la informații de interes public;
-
12. Inainteaza conducerii ori de cate ori se solicita, rapoarte cu privire la petițiile nesolutionate in termenul legal;
-
13. întocmește semestrial raport privind activitatea proprie de soluționare a petițiilor si il inainteaza conducerii;
-
14. îndeplinește orice alte atribuții dispuse de conducerea instituției, in limita competentelor legale;
-
15. Punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative, Legea 215/2001, Legea 286/2006, Legea 20/2014, Legea 677/2001.
-
(4) BIROUL AVIZE
-
1. Avizează lucrările tehnico-edilitare ce urmeaza a fi efectuate pe raza Sectorului 5;
-
2. Avizează branșamentele pentru rețelele edilitare, apa, gaze si electricitate.
în prezent, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Sectorului 5 nu dispune de resursele necesare pentru administrarea si intretinerea drumurilor publice, ci doar de personal care sa coordoneze si sa supervizeze realizarea acestor servicii.
Pana la inceputul anului 2020, administrarea si intretinerea drumurilor publice din Sectorul 5 al Municipiului București a fost asigurata de ADP Sector 5, desfintata prin H.C.L. nr. 2 din data de 23.01.2020.
în prezent. Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Sectorului 5 nu dispune de resursele necesare pentru administrarea si intretinerea drumurilor publice, ci doar de personal care sa coordoneze si sa supervizeze realizarea acestor servicii..
Astfel, se recomanda ca următoarele activitati legate de întreținerea si reparația drumurilor sa fie delegate, respectiv:
-
- Evaluarea anuala stării tehnice a infrastructurii si formularea de recomandări privind necesarul de lucrări de reparații si intretinere, in conformitate cu reglementările tehnice in vigoare;
-
- Realizarea tuturor studiilor preliminare si, după caz, realizarea documentațiilor tehnice restrânse pentru lucrările de intretinere si reparații;
-
- Execuția lucrărilor de intretinere si reparație a drumurilor publice.
-
- Toate aceste activitati se vor desfasura sub supervizarea Primăriei Sectorului
5 al Municipiului București, respectiv a Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Sectorului 5, prin Compartimentul Infrastructura.
Primăria Sectorului 5 al Municipiului București va verifica/ revizui si aproba:
-
- Programele anuale de intretinere si reparații, luând in considerare restricțiile bugetare si prioritățile impuse de starea infrastructurii si de nivelul traficului pe anumite drumuri publice;
-
- Studiile si documentațiile tehnice restrânse intocmite de operatorul economic responsabil;
-
- Lucrările de intretinere si reparații executate (prin procese verbale de recepție la finalizarea lucrărilor).
2.3. Cadrul legal.
Cadrul legal privind modalitatea de gestiune a serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București este următorul:
în baza prevederilor Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale și ale O.G. nr. 71/2002, organizarea și reglementarea serviciilor de administrare a domeniului public și privat constituie dreptul exclusiv al autorităților administrației publice locale. în exercitarea acestui drept, Consiliul local are posibilitatea de a adopta hotărâri care să asigure funcționarea corespunzătoare a serviciilor de administrare a domeniului public și privat al unității administrați v-teritoriale.
Potrivit art. 10 din OG nr. 71/2002 și art. 22 alin. (2) din Legea nr. 51/2006, gestiunea serviciilor de utilități publice, respectiv a serviciului de administrare a domeniului public se organizează și se realizează în următoarele modalități:
-
a) gestiune directă;
-
b) gestiune delegată.
Alegerea formei de gestiune se face prin hotărâre a Consiliului Local, iar potrivit prev. art. 10 alin. (3) din OG nr. 71/2002, activitățile specifice serviciilor de administrare a domeniului public și privat se organizează și se desfășoară pe baza unui caiet de sarcini și a unui regulament de serviciu, prin care se stabilesc nivelurile de calitate și indicatorii de performanță ai serviciilor, condițiile tehnice, raporturile operator-utilizatori, precum și modul de tarifare, facturare și încasare a contravalorii serviciilor furnizate/prestate.
Gestiunea directă este modalitatea de gestiune în care autoritățile deliberative și executive, în numele unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă, își asumă și exercită nemijlocit toate competențele și responsabilitățile ce le revin potrivit legii cu privire la furnizarea/prestarea serviciilor dc utilități publice, respectiv la administrarea, funcționarea și exploatarea sistemelor de utilități publice aferente acestora.
Astfel, pentru exploatarea eficientă a activităților edilitar-gospodărești care compun serviciul de administrare a domeniului public și privat, autoritatea publică locală răspunde direct dc organizarea, finanțarea, gestiunea și controlul activității, având însă posibilitatea de a încredința sarcinile și responsabilitățile proprii cu privire la gestiunea propriu-zisă a serviciului și administrarea infrastructurii necesare, unor operatori prestatori de servicii de administrare. Activitățile se pot transmite spre administrare, gestiune și exploatare, fie unui compartiment din aparatul propriu de specialitate sau unui serviciu public înființat în subordinea autorității publice, în cazul gestiunii directe (art. 1 1 și 12 din OG nr. 71/2002).
Art. 28 alin. (2) lit b din Legea nr. 51/2006 reglementează o situație de excepție, potrivit căreia, „(2)Gestiunea directă se realizează prin intermediul unor operatori de drept public sau privat, astfel cum sunt definiți la art. 2 lit. g), respectiv lit. h), fără aplicarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale și Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, care pot fi:
-
a) servicii publice de interes local sau județean, specializate, cu personalitate juridică, înființate și organizate în subordinea consiliilor locale sau consiliilor județene, după caz, prin hotărâri ale autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale respective;
-
b) societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu capital social integral al unităților administrativ-teritoriale, înființate de autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale respective, (la data 22-sep-2016 Art. 28, alin. (2) din capitolul III, secțiunea 2 modificat de Art. II, punctul 9. din Ordonanța urgenta 58/2016 )
(21 )Autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale sau, după caz, asociațiile de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice, în baza mandatului primit, pot încredința unui operator de drept privat gestiunea serviciilor de utilități publice sau a uneia ori mai multor activități din sfera acestor servicii prin atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii, cu respectarea următoarelor condiții cumulative ce trebuie îndeplinite atât la data atribuirii contractului de delegare a gestiunii, cât și pe toată durata acestui contract:
-
a) unitățile administrativ-teritoriale membre ale unei asociații de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice, în calitate de acționari/asociați ai operatorului regional, prin intermediul asociației, sau, după caz, unitatea administrativ-teritorială, în calitate de acționar/asociat unic al operatorului, prin intermediul adunării generale a acționarilor și al consiliului de administrație, exercită un control direct și o influență dominantă asupra deciziilor strategice și/sau semnificative ale operatorului regional/operatorului în legătură cu serviciul furnizat/prestat, similar celui pe care îl exercită asupra structurilor proprii în cazul gestiunii directe;
-
b) operatorul regional, respectiv operatorul, după caz, desfășoară exclusiv activități din sfera furnizării/prestării serviciilor de utilități publice destinate satisfacerii nevoilor de interes public general ale utilizatorilor de pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre ale asociației, respectiv a unității administrativ-teritoriale care i-a încredințat gestiunea serviciului;
-
c) capitalul social al operatorului regional, respectiv al operatorului este deținut în totalitate de unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației, respectiv de unitatea administrativ-teritorială; participarea capitalului privat la capitalul social al operatorului regional/operatorului este exclusă.”
Activitățile care vor face obiectul gestiunii directe, în sectorul administrării drumurilor și străzilor, așa cum sunt prezentate la art. 5 pct. 2 din OG nr. 71/2002, sunt cele de reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe raza Sectorului 5 al Municipiului București, dar fără a se limita la acestea.
Legislația in baza carcia s-a întocmit studiul:
-
- Legea nr 51/2006 legea serviciilor comunitare de utilitati publice;
-
- O.G. nr 71/2002 privind organizarea si funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului publicsi privat de interes local;
-
- Legea nr. 215/2001 privind administrația publica locala, cu modificările si completările ulterioare;
-
- O.G. nr. 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane si rurale, actualizata.
* Lista de reglementări aplicabile prezentată anterior are caracter minimal, fiind aplicabile orice alte reglementări, norme și standarde specifice domeniului, precum și modificările și actualizările actelor normative menționate.
Organizarea serviciilor de administrare si întreținerea drumurilor publice de interes local intra sub incidența următoarelor acte normative:
/. Acte care reglementează organizarea si funcționarea administrației publice locale si a serviciilor publice tocate, precum si finanțele publice locale si a serviciilor publice
-
- Legea nr. 215/2001 - Legea administrației publice locale, cu modificările si completările ulterioare, care reglementează regimul general al autonomiei locale, precum și organizarea și funcționarea autorităților administrației publice locale;
-
- Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, care definește domeniul public al unităților administrativ-teritoriale;
-
- Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările si completările ulterioare;
-
- OG 71/2004, privind organizarea si funcționarea serviciilor publice de administrare in domeniul public si privat de interes local, cu modificările si completările ulterioare;
-
II. Acte care reglementează regimul drumurilor, administrarea si intretinerea acestora
-
- OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare;
-
- HG nr. 36/1996 privind stabilirea si sancționarea contravențiilor la normele privind exploatarea si menținerea în buna stare a drumurilor publice, cu modificările si completările ulterioare;
-
- OMT nr. 49/1998 pentru aprobarea Normelor tehnice privind proiectarea și realizarea străzilor în localitățile urbane;
-
III. Atribuirea contractelor de achiziție publica si a contractelor de concesiune
-
- Legea nr. 98/2016 privind achitiile publice, cu modificările si completările ulterioare;
-
- Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări si concesiunile de servicii, cu modificările si completările ulterioare;
-
- HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările si completările ulterioare;
-
- HG nr. 867/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii din Legea nr. 100/2016, cu modificările si completările ulterioare;
-
- Ordin nr. 1517 din 27 mai 2009 privind aprobarea Ghidului pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrări publice si servicii în România Ghidul pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrări publice si servicii în România.
*Ori de cate ori este cazul, in cuprinsul studiului de oportunitate se va face trimit ere la prevederile acestor reglementari. Prin urmare, nu este necesar la acest moment un come ntariu detaliat al prevederilor acestora.
2.4. Cadrul socio-economic.
Cadrul socio-economic presupune, in acest caz, o scurta analiza a caracteristicilor principalelor categorii de utilizatori ai drumurilor publice in Sectorul 5 al Municipiului București, respectiv a populației si a agentilor economici.
Conform rezultatelor definitive ale Recensământului efectuat în 2011, populația Municipiului București se ridică la 1.883.425 de locuitori. Un număr semnificativ de persoane tranzitează orașul în fiecare zi, majoritatea provenind din județul Ilfov. Date neoficiale indică faptul că afluxul zilnic este atât de mare, încât în București se pot înregistra la un moment dat circa trei milioane de persoane.
Structura populației pe grupe de varsta se prezintă conform tabelului si graficului de mai jos. Structura populației pe grupe de varsta
Grupe de varsta |
Pondere |
In Sectorul 5 al Municipiului București au puncte de lucru 11.543 de operatori economici și 12.321 înregistrați fara RECOM.
2.5. Cadrul financiar.
Sectorul 5 al Municipiului București isi poate asuma un angajament multi-anual pentru administrarea si întreținerea drumurilor publice.
Finanțarea și realizarea investițiilor aferente serviciilor de administrare a domeniului public și privat se fac cu respectarea legislației în vigoare privind inițierea, fundamentarea, promovarea și aprobarea investițiilor publice, a legislației privind achizițiile publice de lucrări, bunuri și servicii și cu respectarea dispozițiilor legale referitoare la calitatea și disciplina în construcții, urbanism și amenajarea teritoriului.
Finanțarea lucrărilor de investiții se poate asigura din următoarele surse:
-
a) de la bugetul local, în funcție de natura și de modul de organizare și funcționare a serviciului de administrare a domeniului public și privat;
-
b) credite bancare, interne sau externe, garantate de autoritățile administrației publice locale;
-
c) sprijin nerambursabil obținut prin aranjamente bilaterale sau multilaterale;
-
d) taxe speciale instituite în condițiile legii;
-
e) participarea capitalului privat în cadrul unor contracte de parteneriat public -privat;
I) transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru obiectivele incluse în cadrul unor programe de investiții realizate cu sprijin financiar extern, la a căror finanțare participa și Guvernul;
-
g) venituri proprii ale operatorului;
-
h) alte surse constituite potrivit legii.
2.6. Descrierea serviciilor de administrare si intetinere a drumurilor publice.
Regulamentul nu face distincție intre serviciile si lucrările de investiții si intervenții si serviciile de administrare si intretinere curenta, drept pentru care, in accepțiunea Studiului de Oportunitate, se exclud investiile si reparațiile capitale, iar activitatile de intretinere si reparație a drumurilor luate in considerare in continuare sunt definite conform prevederilor Normativului pentru întreținerea și repararea străzilor - ANEXA nr. I: PERIODICITATEA EFECTUĂRII LUCRĂRILOR DE ÎNTREȚINERE, indicativ NE-033-05 din 30.11.2005 si sunt definite in tabelul de mai jos.
Activități de intretinere si reparații curente a drumurilor publice
Nr. crt. |
Tipul lucrării de întreținere |
UM (timp) |
Intensitate medie zilnică a traficului în vehicule fizice | ||||
sub 750 |
751-3500 |
3501 -8000 |
8001 -16000 |
peste. 16000 | |||
Durata normată între două lucrări de întreținere | |||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1. Lucrări privind siguranța circulației | |||||||
1.1 |
Confecționarea, instalarea sau înlocuirea indicatoarelor de dirijare a circulației |
ani |
1 ... 5 în funcție de tip și materialele folosite | ||||
1.2 |
Revopsirea indicatoarelor |
ani |
1 ... 5 în funcție de tip si materialele folosite | ||||
1.3 |
Spălarea și întreținerea indicatoarelor |
săptămâni |
6 |
3 |
2 |
2 |
2 |
1.4 |
Repararea parapetelor |
luni |
1 | ||||
1.5 |
întreținerea marcajului |
luni |
12 |
6 |
4 |
o 3 |
o 3 |
1.6 |
îndepărtarea obstacolelor care reduc vizibilitatea indicatoarelor |
luni |
1 | ||||
1.7 |
Controlul funcționării lucrărilor de siguranța circulației |
o 3 |
1 |
1 |
1 |
1 | |
2. Lucrări privind căile circulabile | |||||||
2.1. |
Repararea degradărilor din îngheț - dezgheț |
ani |
1 | ||||
2.2 |
întreținerea pavajelor din piatră cioplită |
ani |
2 |
1 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
2.3 |
întreținerea îmbrăcăminților din beton de ciment |
ani |
2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
2.4 |
întreținerea îmbrăcăminților bituminoase |
ani |
1 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
2.5 |
Așternerea de criblură sau nisip ae îmbrăcăminți bituminoase cu aitum în exces |
luni |
1 | ||||
2.6 |
ntreținerea tratamentelor aituminoase |
luni |
1 | ||||
2.7 |
Curățirea și repararea locală a aavajelor |
luni |
12 |
6 |
- |
- |
- |
2.8 |
ntreținerea străzilor pietruite prin așternerea de materiale pietroase |
ani |
1 |
- |
- |
- | |
2.9 |
Beatificarea și reprofilarea aietruirilor |
luni |
6 |
■ |
- |
- |
- |
2.10 |
mpermeabilizări ale pietruirilor |
ani |
1 |
- |
- |
- | |
2.11 |
\stuparea gropilor și făgașelor la .trăzile din pământ, |
luni |
•v |
- |
- |
- |
2.12 |
Așternerea de nisip sau balast ta străzile din pământ |
ani |
1 |
- |
- |
- |
- |
2.13 |
întreținerea și repararea căilor circulabile la intersecții |
ani |
1 |
0.5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
2.14 |
întreținerea căilor circulabile la locurile de parcare, stațiile de transport în comun, etc. |
luni |
3 ...6*) | ||||
2.15 |
Repararea îmbrăcămintei și a complexului rutier din dreptul traversărilor de conducte, ținându-se cont de componența structurii rutiere existente |
ani |
1*) | ||||
2.16 |
întreținerea trotuarelor cu îmbrăcăminți moderne |
ani |
1*) | ||||
2.17 |
întreținerea trotuarelor cu îmbrăcăminți semipermanente sau provizorii |
ani |
1*) | ||||
2.18 |
întreținerea bordurilor |
ani |
4 |
2 |
1 |
1 |
1 |
2.19 |
întreținerea lucrărilor pentru evacuarea apelor de pe părțile circulabile, desfundarea gurilor de scurgere, înlocuirea grătarelor rupte, capace, cămine, etc. |
luni |
3 ...6*) | ||||
2.20 |
întreținerea de șanțuri, rigole sau canale deschise de scurgerea apelor |
ani |
1 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
2.21 |
Tăierea, reprofilarea sau completarea acostamentelor |
ani |
1 | ||||
2.22 |
întreținerea terasamentelor deteriorate local |
luni |
1*) | ||||
2.23 |
întreținerea lucrărilor de drenaj |
luni |
6 ...12 | ||||
3. întreținerea lucrărilor de artă: poduri, pasaje, podețe, ziduri de sprijin, etc. | |||||||
3.1 |
la lucrările din lemn | ||||||
a |
Strângerea butoanelor și baterea aenelor |
Periodic, în urma constatărilor făcute cu ocazia reviziilor | |||||
b |
Impregnarea cu substanțe antiseptice și ignifuge |
Periodic, în urma constatărilor făcute cu ocazia reviziilor | |||||
3.2 |
a lucrările din zidărie, beton, beton armat sau beton precomprimat | ||||||
a |
Reparații de tencuieli |
Trimestrial sau pe măsura constatării necesității | |||||
b |
Curățarea rosturilor degradate și umplerea lor cu mortar |
Trimestrial sau pe măsura constatării necesității | |||||
c |
Curățarea banchetelor și ungerea aparatelor de reazem |
Trimestrial sau pe măsura constatării necesității | |||||
d |
Curățarea căii de noroi și gunoaie ji desfundarea gurilor de scurgere |
Săptămânal sau imediat după constatarea situației | |||||
e |
Completări izolate de erasamente la calea de rulare sau a rampe |
[mediat în funcție de gravitatea situației |
f |
Reparații la parapete, trotuare și guri de scurgere |
Ori de câte ori se constată necesitatea | |
o © |
Reparații locale ale hidroizolației și ale rosturilor de dilatație |
Ori de câte ori se constată necesitatea | |
h |
Reparații izolate la coronamentele podețelor, la camerele de cădere și la pereuri |
an |
1 |
I |
Desfundarea și decolmatarea podețelor |
luni |
3 |
Reparații pe suprafețe izolate la casiuri, sferturi de con, aripi și scări de acces |
Ori de câte ori se constată necesitatea | ||
o o J.3 |
la lucrările din metal | ||
a |
întreținerea vopselei prin completări pe suprafețe izolate |
Pe măsura constatării necesității | |
b |
îndreptarea elementelor deformate |
în funcție de gravitatea situației | |
c |
Curățarea nodurilor, a aparatelor de reazem și a celorlalte accesorii |
săptămână |
1 |
d |
Degajarea gunoaielor din jurul montanților și a diagonalelor |
săptămână |
1 |
e |
Revopsirea parapetelor |
Pe măsura constatării necesității | |
3.4 |
la albiile râurilor traversate pe poduri | ||
a |
înlăturarea din albii a depunerilor de aluviuni și a vegetației care împiedică scurgerea |
luni |
3 |
b |
Curățarea de plutitori blocați în zona infrastructurii |
luni |
3 |
c |
Spargerea gheții și dirijarea sloiurilor |
în funcție de gravitatea situației | |
d |
Reparații izolate la praguri de und și la apărările de mal |
luni |
6 sau pe măsura constatării necesității |
4. Lucrări privind spațiile verzi | |||
4.1 |
Tăierea de crengi pentru asigurarea vizibilității asupra ndicatoarelor de circulație |
luni |
4 ...6 |
4.2 |
ntreținerea gardurilor de arotecție a zonelor verzi |
luni |
2 ...4 |
4.3 |
Sosirea ierbii de pe acostamente, aluzuri, șanțuri |
luni |
3 ...6 |
4.4 |
Tăierea și stârpirea buruienilor, ăstărișului și mărăcinilor |
luni |
3 ...6 |
4.5 |
eliminarea vegetației mai înaltă le 20 cm de pe insulele de lirijare a traficului la intersecții |
luni |
3 ... 6 |
4.6 i |
ntreținerea spațiilor verzi ale ntersecțiilor în condițiile sigurării unei vizibilități perfecte |
luni |
2 ...4 |
4.7 |
Combaterea bolilor și dăunătorilor plantelor |
luni |
3 ... 6 |
4.8 |
Tăieri pentru regenerarea coroanei la arbori |
luni |
3 ... 6 |
4.9 |
Săparea și udarea plantației tinere si a zonelor verzi |
luni |
2 ...4 |
4.10 |
Tăierea sau defrișarea vegetației uscate |
luni |
3 ...6 |
4.11 |
întreținerea pepinierelor |
permanent |
Periodicitatea lucrărilor depinde si de următoarele elemente:
o caracteristicile si evoluția traficului;
o starea inițiala a infrastructurii;
o calitatea materialelor utilizate;
o evenimente de circulație; etc.
Astfel, realizarea activitatilor/ lucrărilor de intretinere si reparații curente a drumurilor publice implica si urmărirea stării tehnice a străzilor si a caracteristicilor traficului, respectiv:
Activități pentru urmărirea stării tehnice a străzilor și a caracteristicilor traficului
Nr. |
Activitate |
Periodicitate |
1 |
Determinări privind pantele, denivelările, planeitatea și rugozitatea suprafețelor circulabile |
1 data / 2 - 3 ani |
2 |
Determinări privind capacitatea portantă a sistemelor rutiere |
1 data / 2 - 3 ani |
3 |
Efectuarea de studii de teren referitoare la relevee de degradări și prelucrări de date |
1 data / 2 - 3 ani |
4 |
întocmirea și completarea la zi a cărții tehnice a străzilor și a băncii de date tehnice |
1 data / 6 luni |
In accepțiunea prezentului studiu, elementele drumurilor publice au fost definite in conformitate cu prevederile Normativului pentru întreținerea și repararea străzilor, indicativ NE-033-05 din 30.1 1.2005, astfel:
Elementele componente ale drumurilor publicc
Cod NE-033-05 |
Elementele componente ale străzilor |
7.1 |
Căile circulabile și încadrările lor: |
a) |
Partea carosabilă destinată circulației vehiculelor, incluzând zona intersecțiilor; |
c) |
Piste de cicliști; |
d) |
Trotuare și refugii pentru pietoni. |
Spatii de parcare amenajate de-a lungul carosabilului sau pe trotuare | |
Zone de parcare supraterane special amenajate | |
7.2. |
Platformele pentru parcaje. |
7.3. |
Stațiile mijloacelor de transport în comun. |
7.4. |
Lucrările de artă |
Poduri din zidărie, beton, beton armat sau beton precomprimat | |
Podețe | |
Pasaje subterane | |
Pasarele | |
Ziduri de sprijin | |
7.5 |
Echipamentele și construcțiile necesare dirijării și siguranței circulației: |
e) |
Glisiere de siguranță, parapete |
g) |
Refugii la trecerile de pietoni, etc. |
Operațiunile de administrare, intretinere si reparație a drumurilor publice au fost definite cu luarea in considerare a următoarelor aspecte:
-
- Întreținerea pe timp de iarna a drumurilor publice, curatarea drumurilor publice (carosabil si tronuare) si curatarea sistemelor de drenaj sunt asigurate de către A.E.S. până la data de 29.02.2020 și de S.C. SALUBRIZARE FAPTE 5 S.A. de la data de 1.03.2020 pe o perioadă de 5 ani, ca parte a contractului de delegare a serviciilor publice de salubrizare;
-
- întreținerea si reparațiile curente privind elementele de siguranța rutiera (semafoare, indicatoare, marcaje) sunt delegate către operatorul S.C. SALUBRIZARE FAPTE 5 S.A. pe o perioadă de 5 ani, Autoritatea Contractanta a solicitat Prestatorului ca aceste tipuri de activitati sa nu fie luate in considerare in analiza.
CAPITOLUL III.
FEZABILITATEA GESTIUNII DIRECTE
3.1. Analiza SWOT
Alegerea modalității de gestiune serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București se va face conform OG nr. 71/2002 privind organizarea si funcționarea serviciilor de administrare a domeniului public si privat de interes local, cu modificările si completările ulterioare, și anume:
Art. 10 alin. (1) - "Gestiunea serviciilor de administrare a domeniului public și privat se poate organiza în următoarele modalități:
-
a) gestiune directa;
-
b) gestiune delegată."
Gestiune Directa
Puncte tari |
Puncte slabe |
Dotarea operatorului de drept public ramane tot timpul la dispoziția beneficiarului.
|
Nu au fost identificate puncte slabe ale acestei variante. |
-
- Se va obține un raport optim între preț și calitatea lucrărilor;
Existenta unui contract de delegare de gestiune directa permite realizarea de investiții de către operator care pot conduce la creșterea productivității muncii si scăderea preturilor, inclusiv prin folosirea materialelor reciclabile - conform legislației in vigoare.
-
- Existența unui grad avansat de cunoaștere
a situației din teren și al punctelor critice pentru fluxul operațional la nivelul personalului implicat în realizarea serviciilor de utilitate publica;_____________________________
Oportunități
Amenințări
-
- Permite planificarea lucrărilor de intretinere si reparații conform standardelor in vigoare, dar si prioritizarea acestora in funcție de starea infrastructurii si de nivelul traficului pe anumite drumuri, luând in considerare limitele bugetare;
-
- Asigura transferul riscului de proiectare către executantul lucrărilor;
-
- Asigura continuitatea si coerenta lucrărilor de intretinere si reparații.
-
- Dotările care permit reciclarea de materiale au ca influenta scăderea preturilor;
Posibilitatea renegocierii preturilor serviciilor in funcție de fluctuația materialelor prime aflate pe piața;
Eficientizarea si optimizarea serviciilor publice delegate, prin scurtarea lanțului decizional si specializarea personalului angajat de operatorul delegatar.
- Calitatea mai slaba a lucrărilor de intretinere si reparații din cauza lipsei oricărei concurente si a oricăror constrângeri legate de performanta.
Gestiune Delegata
Puncte tari |
Puncte slabe |
|
Presupune dezvoltarea capacitatii Beneficiarului de a planifica lucrările de intretinere si reparații; |
Oportunități |
Amenințări |
Nu prezintă oportunități, in conextul in care Beneficiarul isi asuma cele mai importante riscuri: riscul de proiectare si riscul financiar. |
In cazul in care nu exista un acord cadru cu unul sau mai multi operatori, necesita timp pentru organizarea procedurii de atribuire a fiecărui contract, ori de cate ori este nevoie. |
Nota: Prin "proiectare" se intelege realizarea oricăror studii de teren si elaborarea oricăror documentații tehnice necesare pentru demararea execuției lucrărilor.
In urma analizei SWOT privind atribuirea serviciului public serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București consideram oportuna atribuirea serviciului public de salubrizare prin intermediul unei gestiuni directe.
Raportat la dispozițiile legale în vigoare, respective Legea nr. 98/2016, Legea nr. 51/2006, OG nr. 71/2002, Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, soluția propusă este delegarea de gestiune pentru SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București. Având în vedere că pentru procedurile de licitație publică, termenele de încheiere a contractelor, la acest moment nu poate fi stabilit cu certitudine, că există riscul unor litigii a căror termen de finalizare este incert, pentru asigurarea gradului de siguranță necesar circulației pe drumurile publice, precum și evitarea producerii pagubelor materiale ca urmare a actualei situații a drumurilor locale este necesară intervenția urgentă cu lucrări de întreținere periodică și curentă. Modalitatea propusă de realizare a acestei intervenții este gestiunea delegată a SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București, prin atribuire directă către operatorul economic INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A.
Gestiunea directă sau delegată a serviciilor de administrare a domeniului public și privat nu este prin ea insasi o garanție a unei performante mai bune, după cum nici selectarea operatorului prin licitație publică după procedura reglementată de Legea nr. 98/2016, nu este în mod obligatoriu metoda cea mai eficicientă, chiar dacă poate fii considerată cea mai ieftină.
Gestiunea delegată către un operator propriu este o modalitate de delegare reglementată prin lege. Prin prezentul studiu se estimează o durata scurta a procedurii de delegare, cu următoarele avantaje:
-
- parametrii serviciilor si necesarul de investiții sunt clar definiți în contract, cu mecanisme care impun ca majoritatea riscurilor de execuție si exploatare să treacă la operator;
din momentul când operatorul își intra în drepturi lucrările se accelerează;
se evita perioade de timp importante necesare procedurilor de licitații care pot fi folosite pentru lucrări de construcții si intretineri avind in vedere si caracterul sezonier al acestor activitati,
-
- Autoritatea Publica Locala se va ocupa de funcția sa de reglementator/supervizor a conformării operatorului la cerințele impuse în contract si prin caiete de sarcini, și nu de gestiunea directa a serviciului;
-
- Autoritatea Publica Locala va avea dreptul la control final asupra derulării serviciului, avind posibilitatea de a anula delegarea de gestiune în cazul în care activitatea operatorului este defectuoasă.
Dezavantajele gestiunii delegate în cazul de față sunt:
-
- trebuie negociat un contract detaliat pentru operator;
-
- Autoritatea Publica Locala va trebui să îsi adapteze rolurile de administrator si reglementator pe durata contractului și va trebui sa se concentreze pe negociere, supervizare si monitorizare;
Având în vedere Legea protecției mediului nr. 137/29.12.1995, republicată, din punct de vedere al impactului asupra mediului nu s-au identificat factori negativi care sa ridice probleme privind aplicarea proiectului în raport cu cerințele de respectare a normelor de mediu.
Justificam acest lucru, mai ales prin exemple de Contracte de delegare încheiate prin negociere directa intre autoritatile locale si societățile comerciale deținute in proporție de 100% dc către Consiliile Locale (in general, este vorba despre societăți comerciale rezultate in urma reorganizării regiilor autonome responsabile cu intretinerea si reaparea drumurilor).
Exemple:
Mun. Constanta (S.C. Confort Urban S.R.L.) - contract de delegare cu durata de 30 de ani;
Mun. Timișoara (S.C. Drumuri Municipale Timișoara S.A.) - contract de delegare cu durata de 15 ani;
Mun. Sighișoara (S.C. Ecoserv Sig S.R.L.) - contract de delegare cu o durata de peste 5 ani (nu exista informații publice cu privire la durata contractului).
In cazul gestiunii directe, in mod evident, durata serviciului public de administrare si intretinere a drumurilor publice este nedeterminata (pana la data încetării/ modificării prin hotarare a Consiliului Local), asa cum este cazul Mun. Cluj Napoca.
Din acest punct de vedere sc demonstrează faptul ca alternativa prin care serviciul public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București este realizat in regim de delegare de gestiune este mai avantajoasa pentru autoritatea contractantă decât cea de achiziție publică din următoarele considerente prezentate mai jos:
3.2. Fezabilitatea tehnica
Urmare analizei efectuate care a stat la fundamentarea studiului, se apreciaza ca baza materiala aparținând S.C. INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A., destinata lucrărilor de reparații si intretinere a străzilor este in măsură sa asigure realizarea volumului de lucrări necesare a se efectua pe raza Sectorului 5 in baza contractului de delegare de gestiune directa.
Societatea INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. este persoanăjuridică română, având forma juridică de societate pe acțiuni și își desfășoară activitatea în conformitate cu următoarele acte normative:
-
a) Hotărârea nr. 274/26.1 1.2019 emisă de către Consiliul Local Sector 5;
-
b) Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
-
c) Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare;
Societatea desfășoară exclusiv activități din sfera prestării serviciilor de utilități publice, scopul societății fiind asigurarea serviciilor specifice activității de construire, modernizare, exploatare, întreținere și administrare a străzilor, drumurilor, podurilor, viaductelor a pasajelor rutiere și pietonale subterane și supraterane aparținând domeniului public și privat al Sectorului 5, obiectul principal de activitate conform codificării CAEN este 4211- Lucrări de construcții ale drumurilor și autostrăzilor.
Acționarii Societății INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. sunt Sectorul 5 prin Consiliul Local Sector 5 și Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, conform Actului constitutiv al Societății.
Conform Organigramei aprobata in ședința AGA nr. 3/30.01.2020, S.C. INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. deține un TOTAL POSTURI - 144, din care: Conducere 14, Execuție 130.
Organigrama cuprinde următoarele direcții, servicii și compartimente:
în subordinea Directorului General:
-
- DIRECTORUL ADJUNCT
-
- DIRECTORUL TEHNIC
-
- CONSILIERI;
COMPARTIMENTUL JURIDIC, LEGALITATE ACTE;
COMPARTIMENTUL AUDIT;
COMPARTIMENTUL ACHIZIȚII;
COMPARTIMENTUL RESURSE UMANE.
în subordinea Directorului General Adjunct:
CONSILIERI;
DIRECȚIA TEHNICĂ ;
SERVICIUL PROIECTARE, VERIFICARE, INVESTIȚII EDILITARE; SERVICIUL SECRETARIAT, REGISTRATURĂ, ADMINISTRATIV; COMPARTIMENTUL ECONOMIC - CFP - casier.
în subordinea Directorului Direcției Tehnice:
SERVICIUL TEHNIC;
SERVICIUL TRANSPORT ȘI MECANIZARE;
SERVICIUL ÎNTREȚINERE, REPARAȚII DRUMURI.
Conform REGULAMENTULUI de organizare și funcționare al societății INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A., respectiv:
Art. 16 DIRECȚIA TEHNICĂ, Directorul Direcției Tehnice coordonează activitățile Serviciului tehnic, proiectare, verificare, investiții edilitare, Serviciului transport și mecanizare și ale Serviciului întreținere și reparații drumuri, aliate în subordine, asigurând prin acestea, buna funcționare a societății.
Atribuții:
-
1. Stabilește atribuțiile personalului din subordine și urmărește modul în care acestea sunt efectuate;
-
2. Răspunde de rezolvarea în termen legal a cererilor, reclamațiilor, sesizărilor și propunerilor care se referă la activitatea serviciilor din subordine, informând conducerea societății;
-
3. Propune proiecte de investiții și planuri de reparații și le supune spre avizare Directorului general adjunct si apoi spre aprobare Directorului General al societății;
-
4. întocmește și prezintă, la cererea conducerii societății, referatele și statisticile pe linie de investiții;
-
5. Face propuneri și urmărește îndeplinirea obiectului de activitate al societății;
-
6. Verifică și avizează situațiile de plată din sfera sa de activitate;
-
7. Participă la întocmirea caietului de sarcini pentru achiziții de servicii sau lucrări, în conformitate cu legile în vigoare;
-
8. Controlează starea de viabilitate a străzilor (trotuar și carosabil), pe zona repartizată;
-
9. Verifică modul de refacere a zonelor afectate de intervenții;
-
10. Urmărește menținerea în stare de funcționare a parcului de transport și mecanizare, luând măsuri pentru efectuarea reviziilor curente;
-
11. Manifestă o preocupare permanentă pentru păstrarea patrimoniului societății și a dotărilor aferente, luând măsuri de reducere la minim a cheltuielior materiale;
-
12. întocmește propuneri anuale privind modul de întreținere și conservare a patrimoniului;
-
13. Asigură verificarea și respectarea documentațiilor de execuție și a termenelor contractuale;
-
14. Asigură verificarea execuției lucrărilor de investiții, reparații și întreținere cu forțe proprii sau terți;
-
15. Asigură, prin serviciile din subordine, controlul modului de respectare a prescripțiilor tehnice tehnice și a calității lucrărilor executate de terți, în cazul contractării unor lucrări cu aceștia;
-
16. Avizează necesarul de materiale, echipamente și utilaje necesare desfășurării in bune condiții a activitatii curente. Asigură efectuarea mentenanței bazei tehnice aflată în exploatare și comunică în cel mai scurt timp necesitatea efecturării de reparații.
-
17. Controlează, din punct de vedere disciplinar, personalul din subordine și propune măsuri adecvate pentru menținerea unui climat stimulator și eficient sub aspectul realizării profesionale și a siguranței în exploatare a bazei tehnice;
-
18. Identifică, evaluează, gestionează și actualizează riscurile aferente activității pe care o desfășoară;
-
19. Răspunde de efectuarea instructajului lunar sau ori de câte ori se impune, conform legislației Protecției Muncii și P.S.I.;
-
20. îndeplinește, în condițiile legii, orice alte atribuții repartizate de conducere.
Art. 17 SERVICIUL TEHNIC
Atribuții:
-
1. Face propuneri pentru realizarea lucrărilor ce au ca scop amenajarea și refacerea clădirilor, echipamentelor, rețelelor aflate în administrarea societății;
-
2. în vederea realizării obiectului de activitate al societății, Serviciul tehnic, proiectare, verificare, investiții edilitare întocmește note de fundamentare și memorii justificative prin care se propune realizarea lucrărilor ce urmează a fi realizate pentru amenajarea, refacerea precum și funcționarea în condiții optime a clădirilor, echipamentelor, rețelelor și spațiilor aflate în administrarea societății;
-
3. Urmărirea, coordonarea și verificarea desfășurării proiectării și execuției investițiilor aprobate de conducerea societății;
-
4. Verificarea situațiilor de lucrări parțiale/totale, aferente investițiilor efectuate;
-
5. Aprobarea modificărilor apărute în perioada execuției lucrărilor de amenajare și refacere a obiectivelor aflate în administrarea societății;
-
6. Păstrarea legăturii cu dirigintele de șantier și urmărirea desfășurării lucrărilor împreună cu acesta, conform reglementărilor în vigoare;
-
7. Verificarea periodică, în ceea ce privește stadiul investițional (urmărind respectarea graficului de lucrări) și calitatea lucrărilor în locațiile în care acestea sunt executate, pe perioada desfășurării lucrărilor;
-
8. Verificarea situațiilor de lucrări, după terminarea execuției lucrărilor și la sfârșitul perioadei de garanție a acestora;
-
9. întocmirea notelor de fundamentare, memoriilor justificative, referatelor, informărilor și răspunsurile la petiții adresate serviciului;
-
10. Identifică, evaluează, gestionează și actualizează riscurile aferente activității pe care o desfășoară;
-
11. Răspunde de efectuarea instructajului lunar sau ori de câte ori se impune, conform legislației Protecției Muncii și P.S.I.;
-
12. îndeplinește, în condițiile legii, orice alte atribuții repartizate de conducere.
Art. 18 SERVICIUL TRANSPORT ȘI MECANIZARE
Atribuții:
-
1. Asigură buna funcționare a utilajelor și mijloacelor de transport necesare desfășurării activității societății;
-
2. Asigură repartizarea operativă a necesarului de utilaje și mijloace de transport, în funcție de solicitările celorlalte compartimente și servicii, cu care colaborează;
-
3. întocmește evidențele prevăzute de legislația în vigoare, dări de seamă statistice, informări către conducere etc.;
-
4. Asigură și răspunde de folosirea eficientă a capacităților de transport, mecanizarea proceselor de încărcare și descărcare, precum și de încadrarea în consumurile normate de carburanți și lubrifianți;
-
5. înaintează conducerii lista cu mașinile și utilajele necesare completării parcului;
-
6. înaintează conducerii lista de materiale și piese de schimb, scule și accesorii, necesare echipării mijloacelor de transport, și asigură funcționarea permanentă a parcului auto;
-
7. Stabilește incintele pentru gararea mijloacelor de transport și utilajelor și ia măsuri pentru respectarea dispozițiilor date în acest sens;
-
8. Nu permite folosirea în scop personal a utilajelor și mijloacelor de transport și ia măsuri împotriva salariaților ce încalcă în mod voit aceasta dispoziție;
-
9. Verifică volumul prestațiilor efectuate de mijloacele de transport și utilajele închiriate, stabilind pe această bază contravaloarea prestației și efectuarea plăților;
-
10. Răspunde ca ieșirea în exterior a oricăror adrese, situații, planuri etc., să se facă numai prin registratura generală a societății, cu aprobarea obligatorie a conducerii;
-
11. Asigură necesarul de utilaje și mijloace de transport întocmind toate documentele și formularele legale aferente acestor activități (foi parcurs, foi de activitate zilnică etc);
-
12. Asigură programarea operativă a mijloacelor de transport și a utilajelor în funcție de solicitările sectorului de activitate și urmărește folosirea eficientă a acestora;
-
13. întocmește planuri de reparații (curente și capitale) și revizii tehnice pentru utilajele din dotarea societății;
-
14. Răspunde de patrimoniul din dotare, paza și securitatea acestuia, ia măsuri pentru ca parcarea utilajelor din dotare să fie făcută numai în locurile stabilite de către conducere;
-
15. Asigură respectarea legislației cu privire la transportul și depozitarea materialelor inflamabile;
-
16. Programează reparațiile capitale la unități specializate și urmărește realizarea lor la termenele prevăzute în contract;
-
17. Asigură recepția mașinilor, utilajelor și instalațiilor, din punct de vedere a realizării condițiilor de siguranță în funcționare, pe baza documentațiilor tehnice ale acestora;
-
18. Asigură control tehnic de specialitate pentru reparațiile auto efectuate prin terți și respectarea normelor impuse de I.S.C.I.R.;
-
19. Identifică, evaluează, gestionează și actualizează riscurile aferente activității pe care o desfășoară;
-
20. Răspunde de efectuarea instructajului lunar sau ori de câte ori se impune, conform legislației Protecției Muncii și P.S.I.;
-
21. îndeplinește, în condițiile legii, orice alte atribuții repartizate de conducere.
Art. 19 SERVICIUL ÎNTREȚINERE, REPARAȚII DRUMURI
Atribuții:
-
1. Face propuneri pentru construcția, întreținerea și refacerea, drumurilor, străzilor, aleilor rutiere, trotuarelor sau spațiilor administrate de Sectorul 5, conform obiectului de activitate al societății;
-
2. întocmește note de fundamentare și memorii justificative prin care se propune construcția, întreținerea și refacerea, drumurilor, străzilor, aleilor rutiere, trotuarelor sau spațiilor administrate de Sectorul 5, conform obiectului de activitate al societății;
-
3. Urmărește, coordonează și verifică desfășurarea execuției lucrărilor din planul de investiții și reparații, aprobat de către conducerea societății;
-
4. Verifică lucrările parțiale/totale aferente investițiilor efectuate;
-
5. Asigură legătura cu reprezentanții beneficiarului și urmărește desfășurarea lucrărilor împreună cu aceștia.
-
6. întocmește referatele, informările și răspunsurile la petițiile adresate serviciului.
-
7. Primește informările cu privire la starea drumurilor, străzilor, aleilor rutiere, trotuarelor sau spațiilor aflate în exploatare și le transmite spre soluționare șefilor de formație aflați în subordine.
-
8. Identifică, evaluează, gestionează și actualizează riscurile aferente activității pe care o desfășoară;
-
9. Răspunde de efectuarea instructajului lunar sau ori de câte ori se impune, conform legislației Protecției Muncii și P.S.I.;
-
10. îndeplinește, în condițiile legii, orice alte atribuții repartizate de conducere.
Situația Utilajelor si Autoturismelor este următoarea, confrom tabelului de mai jos:
I Nr. crt. |
MARCA |
NR. ÎNMATRICULARE |
1 |
IVECO PLATFORMA de 3,5 t |
B-07-ZOP |
2 |
IVECO PLATFORMA de 3,5 t |
B-07-ZOV |
3 |
IVECO PLATFORMA de 3,5 t |
B-07-ZOK |
4 |
DACIA DUSTER |
B-555-ADP |
5 |
DACIA DUSTER |
B-79-KUI |
6 |
DACIA DUSTER |
B-79-KUG |
7 |
DACIA LOGAN |
B-82-K.CX |
8 |
DACIA LOGAN |
B-87-FBP |
9 |
DACIA LOGAN |
B-63-VRO |
10 |
DACIA DOKKER |
B-79-KUH |
11 |
DACIA LOGAN |
B-82-KCW |
12 |
TRACTOR ZETOR |
B-11695 |
13 |
TRACTOR ZETOR |
B-l1696 |
14 |
PLATFORMA MAN ridicat auto |
B-32-CLH |
15 |
MACARA 30 tf. Locatelli |
B-09415 |
16 |
ÎNCĂRCĂTOR FRONTAL CASE |
B-09378 |
17 |
MINIINCARCATOR Liu Gong |
B-l1655 |
18 |
CILINDRU COMPACTOR |
B-l1699 |
19 |
CYNCOMET TI 69/2 REMORCA pentru TRACTOR ZETOR |
B-l1697 |
20 |
CYNCOMET TI69/2 REMORCA pentru TRACTOR ZETOR |
B-l1698 |
21 |
DACIA LOGAN |
B-105-LUM |
22 |
TĂIETOR ROSTURI | |
23 |
TĂIETOR ROSTURI SUBARU | |
24 |
MAI COMPACTOR TRE-75 4 CP | |
25 |
MAI COMPACTOR HONDA | |
26 |
PLACA VIBRATOARE AMMAN | |
27 |
PLACA VIBRATOARE AMMAN | |
28 |
RASPANDITOR EMULSIE COMEBA | |
29 |
POMPA LA MAȘINA | |
30 |
MOTOR HONDA GX120 | |
31 |
GRUP ELECTROGEN MONOFAZAT |
32 |
GRUP ELECTROGEN MONOFAZAT |
33 |
GENERATOR SUDURA WAGT 220 DC |
34 |
GENERATOR SUDURA WAGT 220 DC |
35 |
CIOCAN DEMOLATOR BOSH GSH 27 VC |
36 |
CIOCAN DEMOLATOR BOSH GSH 27 VC |
37 |
RASPANDITOR EMULSIE |
38 |
BETONIERA SANTO |
39 |
VIBRATOR BETON ABT-EV2000 |
40 |
VIBRATOR BETON ABT-EV2000 |
41 |
MAȘINA DE TAIAT BETON SI ASFALT |
42 |
MAȘINA DE TAIAT BETON SI ASFALT |
43 |
MOTOCOMPRESOR AER ATLAS |
44 |
FREZA SOL PTR LIUGONG |
45 |
BRAȚ EXCAVATOR PTR LIUGONG |
46 |
DISPOZITIV PICONAT LIU GONG |
47 |
BAZIN DISTRIBUȚIE CARBURANT 15000 litri |
48 |
CONTAINERE BIROU |
49 |
GENERATOR ELECTRIC 30K va |
50 |
Buldoexcavator 9 tone |
51 |
Mini incarcator frontal |
52 |
Tractor cu remorca |
53 |
Repartizator mixturi asfaltice |
54 |
Freza asfalt |
55 |
Cilindru compactor 9 tone |
56 |
Raspanditor emulsie |
57 |
Autobasculanta cu deszăpezire 42 tone |
58 |
Autobasculanta 33 tone |
59 |
Aubasculanta 3,5 tone cu 7 locuri |
60 |
Autobasculanta 7.5 tone |
61 |
Cisterna stropit cu perie - 9000 1 |
62 |
Vidanja combinată 9.000 litri |
63 |
Autospeciala cu nacela, tip PRB 3,5 tone |
64 |
Microbuz transport persoane 19+1 |
65 |
Compresor |
66 |
Ciocan pneumatic |
67 |
Mașina de taiat beton si asfalt |
68 |
Aparat de sudura portabil |
69 |
Generator |
* articolele 39-69 din tabelul de mai sus urmeaza a fi achiziționate intr-o perioada de maxim
60 de zile. Prin HCL nr 14/31.01.2020 a fost aprobata majorarea capitalului social al societății INFRASTRUCTURA DF5 SA
Pe Ianga baza materiala menționata in raport, operatorul deține personal calificat pe specialități. Cu toate acestea, capacitatea operatorului de a realiza activitățile la parametrii de calitate și tarife ce vor fi aprobați de Consiliul Local al Sectorului 5 va depinde în primul rând de posibilitatea de a asigura existența unei baze materiale minimale.
Dotările necesare vor fi puse la dispoziția operatorului, existând posibilitatea de a închiria și/ sau încheia contracte cu alți operatori de servicii conexe pentru a asigura desfășurarea serviciilor si lucrărilor la parametrii tehnici impuși prin Caietul de sarcini și Regulamentul serviciilor publice de administrare a domeniului public.
Principalul avantaj în cazul gestiunii acestor servicii este reprezentat de existența personalului specializat la nivel local, ce deține un nivel bun de cunoaștere a particularităților tehnice din aria de desfășurare a serviciului. Totuși, în vederea asigurării sustenabilității pe termen lung din punct de vedere tehnic este esențial a fi alocate fondurile necesare pentru suplimentarea bazei tehnice disponibile, precum și pentru modernizarea acesteia.
3.3. Fezabilitatea cconomico-financiara
Prezentul studiu de oportunitate are ca scop justificarea preluării in gestiune directă si stabilirea de repere oportune, menite sa asigure executarea unor lucrări de calitate.
Alternativa prin care proiectul este realizat in regim de gestiune directa este mai avantajoasa pentru Sectorul 5 din următoarele considerente:
-
- tarifele vor fi stabilite prin HCL;
-
- existenta unui contract de delegare de gestiune permite realizarea de investiții de către operator care pot conduce la creșterea productivității muncii si scăderea preturilor, inclusiv prin folosirea materialelor reciclabile - conform legislației
-
- dotările care permit reciclarea de materiale au ca influenta scăderea preturilor;
-
- posibilitatea renegocierii preturilor serviciilor in funcție de fluctuația materialelor prime aflate pe piața;
-
- Consiliul local Sectorul 5, prin Consiliul de Administrație, deține controlul asupra activitatilor operatorului;
-
- Consiliul local Sectorul 5 poate impune adoptarea unor soluții si tehnologii performante care pot contribui la creșterea eficientei si calitatii lucrărilor de reparații si intretinere a străzilor, aleeilor, trotuarelor;
-
- Consiliul Local Sector 5 impune organizarea fronturilor de lucru, semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor si adoptarea restricțiilor de circulație necesare desfășurării traficului in condiții de siguranța pe toata durata execuției lucrărilor de reparație si intretinere a străzilor.
în ceea ce privește stabilirea bugetului pentru fiecare activitate componentă a Serviciului, este fundamental ca acestea să permită atingerea următoarelor obiective:
-
- asigurarea prestării Serviciului la nivelul de calitate și indicatorii de performantă stabiliți de Consiliul Local Sector 5 prin regulamente și prin contracte;
-
- realizarea unui raport calitate-cost cât mai bun pentru activitățile prestate pe perioada angajată și asigurarea unui echilibru între riscurile și beneficiile asumate de părțile contractante;
-
- asigurarea funcționării eficiente a activităților componente ale Serviciului, precum și dezvoltarea și modernizarea infrastructurii utilizate;
-
- menținerea sustenabilității financiare pe termen mediu și lung.
De asemenea, pentru aprobarea bugetului aferent prestării activităților Serviciului, este important să fie considerat nivelul acestora comparativ cu cel al seriei istorice înregistrate.
Astfel, va putea fi aprobată o valoare justă a acestora, care să permită desfășurarea activităților la parametrii de calitate impuși si obținerea unui profit rezonabil, precum și demonstrarea unui comportament responsabil în ceea ce privește utilizarea resurselor bugetare locale.
Pentru operațiunile/ activitatile/ acțiunile care fac obiectul delegării, operatorul va propune valorile tarifelor/ preturilor și/ sau elabora norme locale de deviz, după caz, ce se vor da spre aprobare Cosiliului Local Sector 5.
3.4. Finanțarea serviciului
Cuantumul și regimul sumelor necesare asigurării finanțării Serviciului, alocate din bugetul unității administrativ teritoriale, se stabilesc în conformitate cu prevederile legale în vigoare, astfel încât:
-
— sa acopere costul efectiv al prestării Serviciului, inclusiv a cheltuielilor indirecte in procent de 10%si un profit rezonabil de 5%;
-
— să asigure prestarea Serviciului la nivelurile de calitate și indicatorii de performanță stabiliți de Consiliul Local prin caietul de sarcini, regulamentul Serviciului și prin contract, după caz;
-
— să asigure realizarea unui raport calitate-cost cât mai bun pentru serviciul prestat pe perioada angajată și asigurarea unui echilibru între riscurile și beneficiile asumate de părțile contractante;
-
— să asigure întreținerea și exploatarea eficientă a bunurilor aparținând domeniului public și privat al unității administrativ-teritoriale Sectorului 5;
-
— să respecte și să asigure autonomia financiară a operatorului.
Finanțarea și realizarea investițiilor aferente serviciilor de administrare a domeniului public și privat se fac cu respectarea legislației în vigoare privind inițierea, fundamentarea, promovarea și aprobarea investițiilor publice, a legislației privind achizițiile publice de lucrări, bunuri și servicii și cu respectarea dispozițiilor legale referitoare la calitatea și disciplina în construcții, urbanism și amenajarea teritoriului.
Finanțarea lucrărilor de investiții se poate asigura din următoarele surse:
-
a) de la bugetul local, în funcție de natura și de modul de organizare și funcționare a serviciului de administrare a domeniului public și privat;
-
b) credite bancare, interne sau externe, garantate de autoritățile administrației publice locale;
-
c) sprijin nerambursabil obținut prin aranjamente bilaterale sau multilaterale;
-
d) taxe speciale instituite în condițiile legii;
-
e) participarea capitalului privat în cadrul unor contracte de parteneriat public -privat;
-
f) transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru obiectivele incluse în cadrul unor programe de investiții realizate cu sprijin financiar extern, la a căror finanțare participa și Guvernul;
-
g) venituri proprii ale operatorului;
-
h) alte surse constituite potrivit legii.
3.5. Aspecte de ordin financiar si economic
Argumentele economico-financiare care stau la baza atribuirii contractului de gestiune directa constau în :
-
— personalul și organizarea operatorului, respectiv se va angaja personal calificat si necalificat pe plan local, ceea ce va duce la scăderea numărului de șomeri;
-
— prin realizarea gestiunii se va putea obține raportul optim între tarife mici și calitate ridicată a serviciilor;
-
— administrarea eficienta a dolarilor si serviciilor.
3.6. Aspecte dc ordin social si dc protecția mediului
Conform art. 5 din O.G. nr. 71/2002 privind organizarea si funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local, cu completările si modificările ulterioare, principalele activitati edilitar gospodărești specifice serviciilor de administrare a domeniului public si privat, desfășurate la nivelul sectorului, trebuie sa asigure in domeniul administrării străzilor următoarele:
-
- comunitatea locala sa beneficieze de locuri de munca si implicit scăderea șomajului;
-
- dotările care permit reciclarea de materiale sa aiba ca influenta scăderea preturilor;
-
- prin creșterea nivelului calitativ al serviciilor, comunitatea locala sa beneficieze de o imbunatarire a calitatii mediului si implicit a sanatatii populației.
In urma aprobării Regulamentului de organizare si funcționare, a caietului de sarcini si a incheierii contractului de delegare de gestiune, SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. va fi obligata la respectarea tuturor principiilor mai sus menționate.
Derularea tuturor activităților prevăzute în cadrul Serviciului trebuie să se realizeze conform prevederilor legislației de mediu aplicabile. Aceasta presupune inclusiv obținerea tuturor acordurilor/autorizațiilor de mediu necesare desfășurării sau extinderii activității, precum și respectarea tuturor condițiilor înscrise în acestea. De asemenea, prin asigurarea de utilaje, echipamente și soluții moderne pentru prestarea Serviciului, impactul potențial asupra mediului este redus la un nivel minim posibil din punct de vedere tehnic.
Din punct de vedere social, desfasurarea Serviciului va contribui la imbunatatirea semnificativa a aspectului peisagistic, precum si la diminuarea sau chiar eliminarea pericolelor potențiale privind sanatatea oamenilor. In plus, prin implementarea gestiunii, locuitorii din sectorul 5 vor avea acces la servicii de calitatea și complexitatea cerută de normele românești și europene.
3.7. Identificarea si alocarea riscurilor
Riscul reprezintă gradul de incertitudine al apariției unor pierderi fortuite, accidentale sau împrejurări nedorite, fiind cuantificat prin probabilitatea ca în derularea unei acțiuni sau activități viitoare să apară împrejurări mai puțin cunoscute sau necunoscute, generând efecte nefavorabile asupra rezultatelor propuse sau așteptate.
Principalele riscuri identificate sunt cu privire la:
Finanțator și finanțare
Modificări de taxe și impozite
Flux financiar
Schimbări demografice
Inflație
Operare
Active
Forța majoră
Resurse inițiale
Condiții nefavorabile de vreme întreținere și reparare
Neincadrarea operatorului in tarifele aprobate datorita unor cauze externe (ex. creșterea prețului la materiale)
încetarea contractului din motive neprevăzute
3.8. Durata gestiunii
Durata contractului de delegare a gestiunii directe este de 5 ani, cu drept de prelungire in condițiile legii.
Argumente care stau la baza atribuirii serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București pentru o durata de 5 ani.
Utilizarea acestei modalitati speciale este de natura sa ofere autorităților contractante o s-erie de beneficii, fiind aplicabila cu preponderenta in cazul unui proces repetitiv de furnizări de produse, servicii sau lucrări ce se intind pe o perioada determinata de pana la maxim 6 ani in principiu. Fara a avea un caracter exhaustiv, exemplificam in continuare cateva astfel de beneficii:
posibilitatea autoritatii contractante de a incheia un contract fara a deține efectiv la data semnării resursele necesare achiziției respective, urmând ca sursa de finanțare sa fie găsită ulterior;
pe toata durata contractului si in funcție de necesitățile sale concrete, autoritatea contractanta va putea determina in limita stabilite de lege valoare contractului si a lucrărilor aferente;
Asigurarea continuității serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.
CAPITOLUL V.
STABILIREA SOLUȚIEI OPTIME DE GESTIUNE
Experiența ultimilor ani a aratat că în urma unor licitații publice mai multe consilii județene și locale nu au reușit să-și atingă obiectivele de modernizare a infrastructurii de transport aflate în proprie gestiune, fie din cauza unor prețuri și tarife prea mari rezultate în urma licitațiilor, fie ca urmare a licitării lucrărilor la tarife de dumping de către unii operatori privați și care după câștigarea licitațiilor și încheierea contractelor au refuzat să execute lucrările la prețurile ofertate motivând că sunt prea mici și nu se mai încadrează în costuri și în condițiile contractuale, blocând astfel atât efectuarea lucrărilor, cât și posibilitatea de atribuire a acestor lucrări altor operatori.
5.1. Gestiunea directa a serviciilor si lucrărilor de intretinere a drumurilor prezintă următoarele avantaje:
Menținerea sinergiei dintre strategiile și planurile dezvoltate la nivel local și măsurile/acțiunile implementate la nivelul sectorului 5;
Existența unui grad avansat de cunoaștere a situației din teren și al punctelor critice pentru fluxul operațional la nivelul personalului implicat în realizarea serviciilor de utilitate publica;
Oportunități privind realizarea de investiții prin atragerea unor surse externe de finanțare;
Reinvestirea profitului generat din prestarea activităților generatoare de profit în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente;
Eficientizarea si optimizarea serviciilor publice delegate, prin scurtarea lanțului decizional si specializarea personalului angajat de operatorul delegatar.
5.2. Dezavantaje:
Autoritatea publica locala trebuie sa isi adapteze rolurile de administrator si reglementator pe durata contractului.
Autoritatea publica locala trebuie sa se concentreze pe negociere, supervizare si monitorizare.
Capitolul VI.
CONCLUZII $1 RECOMANDĂRI
-
6.1. în urma analizei se constată că gestiunea directă este considerată oportună, deoarece prin aceasta acțiune se considera ca gestionarea poate fi asigurata in mod eficient, un control exigent al veniturilor și cheltuielilor, o administrare eficienta a patrimoniului publ ic sub controlul și decizia directă a autorității locale, precum și o planificare/implementare realistă a investițiilor, existând premisele necesare unei dezvoltări sustenabile a întregului sistem, în contextul reglementărilor specifice Ordonanței nr. 71 din 2002.
-
6.2. Recomandam ca contractul de delegare a gestiunii sa fie contract de concesiune, intrucat acesta prezintă numeroase avantaje: transferarea rapida a patrimoniului; asigurarea unei răspunderi contractuale corespunzătoare, atat in ceea ce privește obligațiile de administrare si gestiune optima a bunurilor puse la dispoziție de către UAT, cat si fata de regimul juridic al bunurilor de retur/ bunurilor care fac obiectul investițiilor realizate de operator, după incheierea perioadei de delegare; dreptul autoritatii de a supraveghea/verifica și sancționa operatorul delegatar in cazul neindeplinirii obligațiilor contractuale in condițiile si la termenele convenite in contract; stabilirea unui raport juridic/raspunderi contractuale optime intre autoritate si delegator - pe de o parte, respectiv operator si utilizatorii finali, pe de alta parte, cu posibi litatea reglementarii unui mecanism de control si gestiune eficient.
-
6.3. în concluziile prezentului Studiu de oportunitate se menționează următoarele aspecte importante:
-
• realizarea protejării sanatatii publice si a mediului prin imbunatatirea serviciilor de administrare a domeniului public și privat;
-
• optimizarea managementului privind gestionarea serviciilor de administrare a domeniului public și privat pentru activitati pe teritoriul sectorului 5.
-
6.4. Operatorul cu care se va incheia contractual de delegare a gestiunii va fi responsabil cel puțin de:
-
• Prestarea serviciilor conform documentelor contractuale, inclusiv Caietul de sarcini al serviciului si Regulamentul serviciului;
-
• Menținerea stării activelor predate si dezvoltarea viitoare a acestora conform necesităților;
-
• Asigurarea unui management eficient al operării in condiții de calitate si de performantaimpuse ;
-
6.5. Conform prevederilor OUG nr57/2019 privind codul aministrativ, cu modificările și completările ulterioare, și ale O.G. 71/2002, organizarea si reglementarea serviciilor de administrare a domeniului public și privat constituie dreptul exclusiv al autorităților administrației publice locale.
In exercitarea acestui drept, Consiliul Local are posibilitatea de a alege și de a hotărî modalitatea pentru gestiunea serviciilor de utilități pubice astfel încât să asigure funcționarea corespunzătoare a serviciilor de administrare a domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale.
Urmare a analizei prezentului studiu, activitatea de întreținere și reparare străzi, alei, trotuare prin gestiune directă, in sensul atribuirii gestiunii serviciului public de infrastructura la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București către operatorul INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A., cu
acționar majoritar Consiliul Local al Sectorului 5, prin îmbunătățirea capacității tehnice, organizatorice, o dotare mai bună, precum și o experiență managerială performantă, este eficientă din punct de vedere economic, urjxjărindsțgalizarea unui raport calitate/preț cât mai bun și unui echilibru între riscurile și benefipjftesââumate.
PREȘE^ȚJE
|Nță,
LAZAROV
ALEXAND
Anexa 2/L ■ bcM 5 -
REGULAMENT
DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE A SERVICIULUI SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA
la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București
CAPITOLUL I
Art. 1. (1) Prezentul Regulament de organizare si funcționare stabilește cadrul juridic unitar si condițiile in care se desfășoară activitatea de gestionare directa a SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București in conformitate cu principiile si reglementările prevăzute in Ordonanța Guvernului nr. 71/2002.
-
(2) Prezentul Regulament are ca obiect stabilirea regulilor de organizare si funcționare a SERVICIULUI PUBLIC de INFRASTUCTURA la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.
Art. 2. Serviciul public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” se desfășoară sub autoritatea Sectorului 5, autoritate care controlează gestionarea serviciului si urmărește realizarea strategiilor in domeniul serviciului public de administrare a domeniului public, respectiv administrarea și exploatarea lucrărilor de reparații si intretinere a străzilor de pe raza sectorului.
Organizarea acestui serviciu s-a făcut cu respectarea următoarelor ee acea:
-
a) autonomiei locale;
-
b) descentralizării seviciilor publice;
-
c) responsabilității si legalității;
-
d) corelării cerințelor cu resursele;
-
e) dezvoltării durabile;
-
f) liberului acces la informații si consultarea cetățenilor;
-
g) economiei de piața si eficientei economice.
Art. 3. Organizarea si funcționarea serviciului public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” are ca obiective:
-
a) creșterea calității si eficientei Serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”;
-
b) asigurarea transparentei in ceea ce privește delegarea Serviciului;
-
c) creșterea siguranței in exploatare si asigurarea continuității Serviciului.
In domeniul administrării drumurilor și străzilor, se analizeaza oportunitatea delegării următoarelor servicii /acti vitati:
Executarea lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor și a drumurilor, în strictă concordanță cu documentațiile de urbanism și pe baza studiilor de circulație și de trafic;
Verificarea stării tehnice a străzilor, identificarea și localizarea degradărilor produse în carosabil și remedierea operativă a acestora;
Creșterea eficienței lucrărilor de construire, reabilitare și întreținere a străzilor și a drumurilor, prin adoptarea unor soluții, materiale și tehnologii performante;
Organizarea fronturilor de lucru, semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor și adoptarea restricțiilor de circulație necesare desfășurării traficului în condiții de siguranță pe toată durata execuției lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor;
Evitarea și/sau limitarea deteriorării domeniului public, determinată de execuția lucrărilor de construcții, precum și refacerea zonelor adiacente afectate.
CAPITOLUL II
Definiții
Art. 4. Pentru definirea obiectului prezentului regulament se folosesc următorii termeni:
-
a) domeniul public al unității administrativ - teritoriale — totalitatea bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea publica a unității administrativ - teritoriale, care potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau interes public local si care nu au fost declarate, prin lege, bunuri de uz sau de interes public național;
-
b) infrastructura edilitar - gospodăreasca - ansamblul bunurilor mobile si imobile dobândite potrivit legii, constând in clădiri, construcții și instalații tehnologice, echipamente funcționale, dotări specifice si mobilier urban, inclusiv terenurile aferente, destinate desfășurării unor activități edilitar gospodărești; infrastructura edilitara face parte din domeniul public sau privat al unității administrativ - teritoriale si este supusa regimului juridic al proprietății publice sau private, potrivit legii;
-
c) servicii de administrare a domeniului public si privat — totalitatea acțiunilor si activităților edilitar — gospodărești prin care se asigura administrarea, gestionarea si exploatarea bunurilor din domeniul public si privat al unității administrativ — teritoriale, altele decât cele date, potrivit legii, in administrarea altor servicii publice locale.
CAPITOLUL III
Organizarea si gestiunea directa a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”
Art.5. Sectorul 5 al Municipiului București, ca unitate administrativ-teritorială își exercită, prin Consiliul Local Sector 5, posesia, folosința și dispoziția asupra bunurilor care alcătuiesc domeniul public al localității, conform prevederilor Legii nr. 213/1998 și ale OUG nr 57/2019. In exercitarea atribuțiilor menționate, Consiliul Local Sector 5 are obligația de a intretine, exploata, reabilita si moderniza bunurile aliate in proprietatea si/ sau administrarea sa.
Având la baza Ordonanța Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea si funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local Sector 5 propune ca activitatea de administrare si exploatare a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” sa se realizeze prin gestionare directă de către SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A.
Art. 6. Regulamentul de organizare si funcționare a serviciului public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” are in vedere respectarea si indeplinirea principiilor înscrise in Ordonanța Guvernului nr. 71/2002, cu modificările și completările ulterioare.
Art. 7. Activitățile specifice serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” asigură:
-
a) satisfacerea cerințelor si nevoilor de utilitate publica ale comunității;
-
b) continuitatea serviciului;
-
c) ridicarea continua a standardelor si indicatorilor de performanta a serviciilor prestate;
-
d) protecția si conservarea mediului natural si construit;
-
e) întocmirea si propunerea spre avizare a graficelor de execuție
-
f) execuția lucrărilor cu respectarea normativelor de specialitate
-
g) recepția lucrărilor cu comisii de recepție prin întocmirea de procese verbale de recepție
-
h) decontarea lucrărilor prin situații de lucrări si devize
Art. 8. Serviciul public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” se realizează prin gestiune directa.
Activitățile specifice se organizează si se desfasoara in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale caietului de sarcini.
CAPITOLUL IV.
Realizarea serviciului de gestionare directa a Serviciului public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”
Art.9. Obiectul contractului de gestiune directa il reprezintă următoarele activitati:
-
- executarea lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor și a drumuri lor, în strictă concordanță cu documentațiile de urbanism și pe baza studiilor de circulație și de trafic;
-
- verificarea stării tehnice a străzilor, identificarea și localizarea degradărilor produse în carosabil și remedierea operativă a acestora;
-
- creșterea eficienței lucrărilor de construire, reabilitare și întreținere a străzilor și a drumurilor, prin adoptarea unor soluții, materiale și tehnologii performante;
-
- organizarea fronturilor de lucru, semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor și adoptarea restricțiilor de circulație necesare desfășurării traficului în condiții de siguranță pe toată durata execuției lucrărilor de construire, modernizare și întreținere a străzilor;
-
- evitarea și/sau limitarea deteriorării domeniului public, determinată de execuția lucrărilor de construcții, precum și refacerea zonelor adiacente afectate;
-
- elaborarea, împreună cu organele specializate ale Ministerului de Interne, a studiilor de trafic, în concordanță cu planurile de urbanism și cu programele de dezvoltare economico-socială de perspectivă a localităților;
-
- organizarea circulației rutiere în localități și optimizarea traseelor în funcție de fluxurile de vehicule și pietoni, prin lucrări și amenajări rutiere, instalații de dirijare și semnalizare, amplasarea și montarea indicatoarelor rutiere, a marcajelor și a altor instalații de avertizare;
-
- realizarea și întreținerea în perfectă stare de funcționare a instalațiilor de dirijare a circulației, a semafoarelor, a indicatoarelor rutiere și a marcajelor;
-
- perfecționarea și modernizarea mijloacelor de semnalizare și avertizare rutieră și de dirijare a circulației;
-
- amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare și afișaj publicitar pe străzi și în alte locuri publice, în condițiile stabilite prin planurile de urbanism și studiile de circulație.” Art. 10. In executarea serviciului ce face obiectul contractului de gestiune directa vor fi avute in vedere si respectate următoarele obligații:
-
a. executarea lucrărilor de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”
-
b. la propunerea autorităților locale de sănătate publica privind reducerea poluării mediului înconjurător, Consiliul Local Sector 5 stabilește masurile ce se impun in vederea protejării sanatatii populației.
Art.ll. Modul de organizare și funcționare a activităților descrise mai sus trebuie să se realizeze pe baza următoarelor principii:
protecția sănătății populației;
responsabilitatea față de cetățeni; conservarea și protecția mediului înconjurător;
asigurarea calității și continuității serviciului;
tarifarea echitabilă, corelată cu calitatea și cantitatea serviciului prestat; securitatea serviciului;
dezvoltarea durabilă.
ASIGURAREA IGIENEI ȘI SĂNĂTĂȚII PUBLICE
Art. 12. PRINCIPII GENERALE:
Operatorul serviciului va asigura următoarele principii generale:
-
• respectarea legislației, normelor, prescripțiilor și regulamentelor privind igiena muncii, protecția muncii, gospodărirea apelor, protecția mediului, urmărirea comportării în timp a construcțiilor, prevenirea și combaterea incendiilor;
-
• exploatarea, întreținerea și reparația instalațiilor și utilajelor cu personal autorizat, în funcție de complexitatea echipamentelor/utilajelor/instalației și specificul locului de muncă;
-
• respectarea indicatorilor de performanță și calitate stabiliți prin contractul de concesiune sau prin hotărârea de dare în administrare a serviciului
-
• furnizarea către autoritatea administrației publice locale, a informațiilor solicitate și accesul la documentațiile și la actele individuale pe baza cărora prestează serviciile, în condițiile legii;
-
• respectarea angajamentelor luate prin contractele de prestare a serviciului;
-
• prestarea serviciului pe raza Sectorului 5 pentru care are contract de delegare de gestiune și lăsarea în stare de curățenie a spațiului din zonele de operare;
-
• aplicarea de metode performante de management care să conducă la reducerea costurilor de operare;
-
• elaborarea planurilor anuale de revizii și reparații executate cu forțe proprii și cu terți;
-
• realizarea unui sistem de evidență a sesizărilor și reclamațiilor și de rezolvare operativă a acestora;
-
• evidența orelor de funcționare a utilajelor pentru activitățile în care se impun folosirea acestora;
-
• ținerea unei evidențe a gestiunii deșeurilor și raportarea periodică a situației autorităților competente, conform reglementărilor în vigoare;
-
• personalul necesar pentru prestarea activităților asumate prin contract;
-
• conducerea operativă prin dispecerat și asigurarea mijloacelor tehnice și a personalului de intervenție;
-
• o dotare minimă cu instalații și echipamente specifice necesare pentru prestarea activităților în condițiile stabilite prin contractul de concesiune;
-
• alte condiții specifice stabilite prin contract.
Art.13. Activitățile de intretinere si reparare a străzilor se clasifica în:
-
a) Lucrări de intretinere - totalitatea activitatilor de intervenție ce se executa in tot timpul anului, determinate de uzura sau degradarea străzilor in condiții normale de exploatare, activitati ce au ca scop asigurarea condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere in siguranța precum si menținerea patrimoniului public stradal in stare permanenta de curățenie si aspect estetic corespunzător. Lucrările de intretinere au caracter permanent, executandu-se in tot cursul anului pe intreaga rețea stradala a sectorului.
-
b) Lucrări de reparații - totalitatea lucrărilor fizice de intervenție care au ca scop compensarea parțiala sau totala a uzurii fizice sau morale a străzii produsa ca urmare a exploatării normale sau a acțiunii agentilor de mediu. Lucrările de reparații pot fi: reparații curente si reparații capitale. Lucrările de reparații curente se executa periodic in scopul compensării parțiale sau totale a uzurii sau degradării elementelor componente ale străzii. Aceste lucrări asigura, după caz, imbunatatirea, repararea sau înlocuirea elementelor care au suferit deteriorări, in cazul in care nu mai pot fi remediate prin lucrări de intretinere. Lucrările de reparații capitale reprezintă complexul de lucrări care se executa la intervale mai mari de timp (sfârșitul unei durate normale de funcționare) in scopul compensării totale a uzurii fizice si morale ale străzii. In cadrul lucrărilor de reparații capitale se cuprinde si refacerea la parametric inițiali sau la un nivel tehnic superior, a străzilor desfăcute cu ocazia introducerii de instalații tehnico-edilitare subterane.
-
c) Intervenții de urgență - acele lucrări necesare in cazul avariilor la rețelele edilitare sau ca urmare a calamitatilor naturale sau accidentelor. Intervențiile accidentale sunt generate de cause neprevăzute si ca urmare sunt lucrări neplanificate. Din aceasta categorie fac parte: eliminarea degradărilor provocate de accidente de circulație, burdusiri pe suprafețele carosabilului, intervențiile la rețelele edilitare, lucrări de restabilire urgenta a circulației întrerupta de calamitati naturale. Aceste lucrări se realizează din punct de vedere tehnic in mod asemanator cu lucrările de reparații capitale sau reparații curente.
Art.14. Planificarea lucrărilor de execuție, întreținere și reparații ale străzilor
-
(1) în decursul exploatării lor, drumurile/strazile sunt in permanent supuse influentei unor factori care pot produce lent sau intr-un termen scurt uzura si degradarea îmbrăcămintei drumului, a sistemului rutier, etc, principalii factori care actioneaza negativ fiind traficul rutier si factorii climaterici. Evaluarea stării tehnice a drumurilor care stă la baza planificării categoriilor de lucrări de întreținere ce urmeaza a se realiza, se efectuează la terminarea perioadei de iarna atunci când urmare a ploii, lapovitei, ninsorii, degradările sunt mult mai vizibile si permit inventarierea si evaluarea lor.
-
(2) Ca urmare a inventarierii naturii, calitatii si cantitatii defecțiunilor se planifica, se stabilesc, categoriile si cantitatile lucrărilor necesare a se realiza, prin proces verbal între beneficiar și operator.
-
(3) La planificarea lucrărilor privind întreținerea si repararea drumurilor/strazilor, podurilor de sosea si a anexelor aferente lor, se va ține seama de următoarele principii de bază:
-
a) evitarea dispersării fondurilor alocate,
-
b) crearea unor legaturi continue intre diferite zone ale sectorului prin asigurarea unei rețele corespunzătoare de străzi,
-
c) acordarea priorității in planificarea lucrărilor pentru arterele magistrale si traseele de străzi importante din punct de vedere economic si social,
-
d) acordarea priorității in sensul executării in prima urgenta a lucrărilor accidentale
-
e) alegerea soluțiilor optime de reparații,
-
f) respectarea normelor tehnice specifice fiecărei activitati inclusiv normele de protecția muncii.
-
(4) Se va avea în vedere ca în cazul unui buget restrictiv, strategia de execuție a lucrărilor de întreținere, sa utilizeze strategia de tip curativ când se executa lucrări punctuale, funcție de degradările ce apar, asigurandu-se niveluri de serviciu scăzute cu o suprafața de rulare foarte eterogena, neexistand personal numeros avand in vedere volumul mare de lucrări de tip intervenție care au o productivitate și eficiență scăzută, lucrările fiind comandate de către beneficiar.
Art.15. Stabilirea tipurilor de lucrări de execuție, întreținere sau reparații
-
(1) Tipurile de lucrări de execuție, intretinere sau reparații, volumul lucrărilor si fondurile necesare execuției acestora se va stabili in funcție de:
-
a) nivelul de serviciu al drumului/străzii respective (structura si intensitatea traficului, zona climaterica);
-
b) starea tehnica a drumurilor, podurilor si a construcțiilor aferente lor, ca urmare a efectuării măsurătorilor tehnice, a reviziilor si inspecțiilor;
-
c) evidentele tehnice, banca de date tehnice rutiere care va fi actualizata obligatoriu de către prestator conform caietului de sarcini;
-
d) strategia si politicile de intretinere adaptate in funcție de ipotezele bugetare avute in vedere;
-
e) normativele specifice fiecărei activitati.
-
(2) Lucrările si serviciile privind intretinerea curenta a drumurilor publice se împart în:
-
a) intretinerea curentă pe timp de vară,
-
b) intretinerea curentă pe timp de iarnă.
-
(3) Lucrările de intretinere pe timp de vara cuprind trei categorii de lucrări și anume:
-
a) întreținerea părții carosabile, specifica tipului de îmbrăcăminte (strat de rulare);
-
b) întreținerea comuna tuturor drumurilor;
-
c) întreținerea curenta a podurilor, pasajelor, podețelor.
-
(4) întreținerea pârtii carosabile, specifica tipului de îmbrăcăminte (strat de rulare), alcatuita din:
-
a) intretinerea imbracamintilor asfallice care cuprinde: intretinerea suprafețelor degradate la imbracamintea asfaltica. iniaturarea denivelărilor si făgașelor, plombări, colmatarea fisurilor si a crăpăturilor, badijonarea suprafețelor poroase, precum si asternerea nisipului sau a criblurii pe suprafețe cu bitum in exces;
-
b) intretinerea imbracamintilor cu lianți hidraulici cuprinde: plombări, colmatari de rosturi si crăpături, refacerea rosturilor, eliminarea fenomenului de pompaj, refaceri de dale, etc;
-
c) intretinerea pavajelor cuprinde: refaceri de suprefete izolate, inlocuire de pavele, refacerea locale a rosturilor, etc
-
d) intretinerea drumurilor pietruite cuprinde: aprovizionarea cu materiale pietroase, astuparea gropilor si făgașelor cu material pietros, scarificarea si reprofilarea, cu sau fara cilindrare, cu sau fara material pietros de adaos, etc;
-
e) intretinerea drumurilor de pamant cuprinde; reprofilarea platformei, astuparea gropilor si făgașelor cu pamant, taierea dâmburilor, completarea cu balast, etc.;
I) întreținerea semnalizării orizontale - completarea sau refacerea izolata a marcajelor pe partea carosabila, corecții ale marcajelor;
-
(5) întreținerea comună tuturor drumurilor, va fi alcătuită din:
-
a) intretinerea platformei drumului care cuprinde: curatarea platformei drumului de noroi adus de vehicule de pe drumurile laterale, tratarea burdusirior, a unor tasari locale, completarea cu balast, nivelarea la cota, eliminarea gropilor prin acoperirea cu materiale din categoria celor din care acestea au fost executate inițial;
-
b) asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, precum si prevenirea efectelor inundațiilor care cuprinde: asigurarea pantelor in profil transversaj si longitudinal din zona drumului intretinerea șanțurilor si rigolelor, curățirea șanțurilor si rigolelor, a canalelor si a podețelor, decolmatarea șanțurilor si rigolelor, repararea si curățirea căminelor de vizitare, completarea capacelor căminelor, etc.;
-
c) întreținerea mijloacelor pentru siguranța circulației rutiere:
întreținerea semnalizării verticale - indreptarea, intretinerea, vopsirea indicatoarelor de circulație, a stâlpilor si a altor mijloace de dirijare, reconditionarea tablelor indicatoare, inclusiv semnalizarea punctelor de lucru;
întreținerea parapetelor direcționale -intretinerea parapetelor metalice revopsire, spalare periodica, protecții anticorosive, etc.;
întreținerea gardurilor de protecție - demontare, remontare, vopsire, completare cu elemente necesare, etc;
-
(6) întreținerea curentă a podurilor, pasajelor, podețelor si a tunelurilor, alcatuita din:
-
a) la podurile din beton, beton armat, pasaje, reparații de tencuieli - curatarea rosturilor degradate, curatarea banchetelor si ungerea aparatelor de reazem, desfundarea gurilor de scurgere, reparații la parapete, trotuare, hidorizolatii, guri de scurgere, rosturi de dilatatie, sferturi de con, scări de acces;
-
b) întreținerea albiilor din zona podurilor reparații isolate la pragurile de fund si la apararile de maluri, iniaturarea din albii a depunerilor;
-
c) întreținerea podețelor - reparații izolate la coronamentele aripilor, camere de liniștire, peree, desfundări si decolmatari de podețe.
-
d) întreținerea pârtii carosabile si a trotuarelor aferente podurilor, pasajelor, podețelor.
Art.16. Sisteme de planificare a lucrărilor de intretinere si reparații ale străzilor
-
(1) Pentru planificarea si prioritizarea lucrărilor de intretinere in vederea alocării cu maxima eficienta tehnica si economica a fondurilor se pot utiliza sistemele de administrare optimizata a drumurilor si podurilor, sisteme care au la baza măsurători periodice ale stării tehnice a rețelei de drumuri și poduri.
-
(2) Urmare a interpretării datelor privind starea tehnica a drumurilor si podurilor si introducerii acestora intr-un program special, se pot alege politicile si startegiile de intervenție, perioada optima de execuție, priotizarea lucrărilor si nivelul de urgenta.
Art. 17. Programarea lucrărilor
-
(1) Programele anuale pentru lucrările si serviciile de execuție, intretinere si reparații la drumuri, poduri si anexele acestora se vor stabili in conformitate cu nomenclatorul privind lucrările si serviciile aferente drumurilor publice, in funcție de resursele financiare estimate, durata normala de funcționarea a drumurilor publice si periodicitatea lucrărilor de intretinere si reparații curente la drumurile publice. Programul anual de lucrări elaborate va trebui sa permită Primăriei Sectorului 5 al Municipiului Bcuuresti elaborarea Programelor anuale de intretinere si reparații pentru rețeaua de drumuri de interes local, la inceputul fiecărui an calendaristic si care apoi se vor aduc la forma finala după aprobarea bugetului local.
-
(2) Periodicitatea efectuării lucrărilor de intretinere si reparații curente la drumurile publice se definește ca fiind intervalul de timp la care lucrarea respectiva se repeta pentru același sector de drum/ strada, in interiorul ciclului de reparații capitale sau pe durata unui an calendaristic.
-
(3) Lucrările accidentale cauzate de calamitatilc naturale se executa in prima urgenta pentru restabilirea circulației, urmând ca documentația tehnico- economica sa fie elaborata si aprobata ulterior. Lucrările de definitivare se vor realiza conform planificării.
-
(4) Elementele principale care determina periodicitatea efectuării lucrărilor sunt:
-
a) marimea intensității traficului si structura acestuia in raport cu apariția uzurii sau degradarea lucrărilor;
-
b) tipul de lucrări asupra caruia se intervine cu lucrări de intretinere sau reparații curente;
-
c) calitatea materialelor folosite;
-
d) efectele iernii, stabilitatea unor sectoare din zona drumului, efectele transporturilor grele, perioadaele optime pentru execuția unor lucrări;
-
e) frecventa apariției degradărilor datorita circulației rutiere si factorilor naturali.
-
(5) Executarea lucrărilor si serviciilor de intretinere la drumuri, poduri si a anexelor acestora se va face in limita fondurilor financiare aprobate anual.
-
(6) Corelat cu identificarea stării tehnice a străzilor sectorului, se va intocmi o strategie pentru situația unui buget de austeritate, precum si o strategie pentru situația unui buget normal.
-
(7) Totodată se va încerca o analiza in vederea atingerii obiectivelor strategice si identificare a unor soluții de asigurare a resurselor financiare.
Proiectarea, execuția si intervenția asupra străzilor, podurilor, elementelor conexe (semaforizări, etc.), vor avea in vedere categoriile funcționale ale străzilor, traficul rutier, siguranța circulației, normele tehnice, factorii economici, sociali, de utilizare raționala a terenurilor, conservarea si protecția mediului, normele tehnice in vigoare pentru adaptarea la cerințele pietonilor, cicliștilor, persoanelor cu dizabilitati si de varsta a treia.
Se va avea in vedere identificarea/gasirea unor soluții tehnice noi, utilizarea de materiale si tehnologii noi care sa permită realizarea obiectivelor propuse.
Prestatorului ii revine obligația participării la toate dezbaterile publice ce vor avea loc, la ședințele Consiliului Local sau orice alte intalniri ale beneficiarului.
Actualizarea/modificarea documentației elaborate se va realiza fara alte costuri din partea beneficiarului.
CAPITOLUL V
Art.18. Drepturile și obligațiile Sector 5, ale operatorului si beneficiarilor activităților de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”
A. DREPTURILE SI OBLIGAȚIILE SECTOR 5
-
(1) Consiliul Local Sector 5 actioneaza in numele si in interesul comunității locale pe care o reprezintă si răspunde fata de aceasta pentru:
-
a) modul in care gestionează si administrează bunurile din domeniul public al sectorului, in acest sens punând in opera gestionarea directa a Serviciului;
-
b) modul in care organizează, coordonează si controlează activitățile de administrare a bunurilor din domeniul public al sectorului.
-
(2) Consiliul Local Sector 5 are următoarele drepturi:
-
a) să verifice respectarea obligațiilor contractuale asumate de operator;
-
b) să efectueze controale vizând modul de organizare și administrare a serviciului;
-
c) să sancționeze potrivit prevederilor contractuale și a legislației în vigoare nerespectarea obligațiilor contractuale;
Art. 19. Consiliul Local Sector 5 are următoarele atribuții:
-
a) stabilirea strategiilor de dezvoltare si funcționare a activităților de administrare a activitatilor de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”
-
b) luarea inițiativelor si adoptarea hotărârilor privitoare la activitățile de reparații si intretinere drumuri necesare a se executa in Sectorul 5 al Municipiului București;
-
c) exercitarea competentelor si responsabilităților ce ii revin potrivit legislației in vigoare, referitoare la activitățile de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”. Art. 20. Consiliul Local Sector 5 are in raport cu operatorul activităților următoarele drepturi:
-
a) sa verifice, sa solicite fundamentarea preturilor pentru prestațiile efectuate de operator;
-
b) sa sancționeze operatorul in cazul in care acesta nu respecta indicatorii de performanta si parametrii de eficienta la care s-a angajat prin contractul de gestiune directa, cu excepția situațiilor care nu se datorează operatorului.
Art. 21. Consiliul Local Sector 5 are următoarele obligații:
-
a) sa elaboreze si sa aprobe documentele necesare organizării si desfășurării procedurilor de delegare a gestiunii directe a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”;
-
b) sa aducă la cunoștința publica, in condițiile legii, hotărârile si dispozițiile al căror obiect il constituie activitățile de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”;
-
c) sa atribuie contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”, in conformitate cu procedurile legale;
-
d) sa respecte si sa indeplineasca obligațiile asumate prin contractele de delegare a gestiunii directe;
-
f) sa păstreze confidențialitatea, in condițiile legii, a informațiilor cu privire la activitatea operatorului, altele decât cele cu character public.
-
B. DREPTURILE SI OBLIGA ȚII LE OPERA TORULUI SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. Art.22. (1) Drepturile operatorului serviciului public de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” se înscriu in caietele de sarcini, in regulamentul serviciului si in contractul de delegare a gestiunii directe, urmarindu-se asigurarea si menținerea echilibrului contractual pe toata durata de derulare a acestora.
(2) Operatorul SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. are calitatea de autoritate contractanta si are obligația de a efectua achiziții publice potrivit reglementarilor legale in vigoare. De asemenea, pentru buna desfășurare a lucrărilor, poate incheia contracte de închiriere si poate subcontracta servicii/lucrari, in funcție de necesitați.
Art. 23. Operatorul serviciului, SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. are următoarele drepturi: a) sa incaseze contravaloarea serviciilor prestare corespunzător cantitatii si calitatii acestora; b) sa propună Consiliului local Sector 5 ajustarea periodica a preturilor si a tarifelor, in funcție de influentele intervenite in costurile de operare;
Art. 24. Operatorul SC INFRASTRUCTURĂ DF5 S.A. are lata de Consiliul Local Sector 5 următoarele obligații:
-
a) sa furnizeze Consiliului Local Sector 5 informațiile solicitate si sa asigure accesul la toate informațiile necesare verificării si evaluării funcționarii si dezvoltării serviciilor, in conformitate cu clauzele contractului de delegare a gestiunii directe si prevederile legale in vigoare;
-
b) sa pună in aplicare metode performante de management, care sa conducă la reducerea costurilor de operare.
Operatorul va monitoriza și respecta cerințele stabilite în autorizații, precum și măsurile impuse de autoritățile competente.
Operatorul va fi responsabil pentru personalul propriu angajat și pentru desfășurarea tuturor operațiunilor și activităților în conformitate cu prevederile legale și normele privind sănătatea și securitatea în muncă.
Operatorul va efectua periodic instructaje, conform prevederilor legale în vigoare, astfel încât personalul acestuia să fie informat activ cu privire la aspectele operaționale, de sănătate și securitate în muncă, precum și de protecție a mediului.
In timpul executării serviciilor, personalului operatorului nu îi este permis să solicite sau să primească compensații sau gratificații din partea cetățenilor în scopul extinderii sau îmbunătățirii calității serviciului.
Operatorul va informa operativ Consiliul local cu privire la orice problemă care afectează prestarea serviciului. Informarea va fi realizată în scris și va include propuneri de remediere a situațiilor survenite. Măsurile de remediere a unor astfel de situații vor fi stabilite de comun acord de operator și beneficiar, operatorul având responsabilitatea implementării acțiunilor de remediere stabilite.
Operatorul va monitoriza și respecta cerințele stabilite în autorizații, precum și măsurile impuse de autoritățile competente.
-
C. DREPTURLE SI OBLIGA ȚIILE UTILIZA TORILOR
Art.25. Utilizatorii bunurilor din domeniului public si privat al sectorului au următoarele drepturi:
-
a) acces neîngrădit la informațiile publice privind activitățile de administrare a domeniului public si privat;
-
b) de a contesta, in condițiile legale, prevederile adoptate de consiliul local prin hotărâri proprii.
CAPITOLUL VI
Preturi, tarife si taxe
Art. 26. (1) Nivelul preturilor si/sau al tarifelor pentru plata activităților de gestionare directa a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” se fundamentează de operator.
-
(2) Aprobarea preturilor si/sau a tarifelor se face de către Consiliul Local Sector 5.
-
(3) Cuantumul și regimul taxelor locale se stabilesc anual prin hotărâri ale Consiliului Local in conformitate cu prevederile legale in vigoare, care se vor actualiza anual prin HCL cu aplicarea indiceului de inflație comunicat de INS.
-
(4) Structura si nivelul preturilor, tarifelor si taxelor vor fi stabilite astfel incat:
-
a) sa acopere costul efectiv al executării lucrărilor pe străzi;
-
b) sa descurajeze consumul excesiv si risipa;
-
c) sa încurajeze protecția mediului;
-
d) sa încurajeze investițiile de capital;
-
e) sa respecte autonomia financiara a operatorului.
Investițiile necesare asigurării continuității și modernizării serviciului vor fi identificate d<e către operator, care va elabora și propune spre aprobarea Beneficiarului un plan anual de investiții, care va include și o prioritizare a realizării acestora, determinată pe baza unui referat de specialitate. Beneficiarul, în limita fondurilor disponibile în bugetul local, va realiza investițiile aprobate de către Consiliul Local Sector 5 și le va pune la dispoziția operatorului conform prevederilor legale în vigoare.
CAPITOLUL VII
Răspunderi și sancțiuni
Art. 27. (1) încălcarea dispozițiilor prezentului regulament atrage răspunderea disciplinara, civila, contravenționala sau penala, după caz.
(2) Consiliul Local Sector 5 are dreptul sa sancționeze operatorul prestator de servicii de administrare a domeniului public - in cazul in care acesta nu furnizează/nu prestează serviciile de administrare la nivelul indicatorilor de calitate si de eficienta stabiliți in contractul de gestionare directa, prin:
-
a) aplicarea unor penalizări corespunzătoare prejudiciilor aduse utilizatorilor, suficient de mari pentru a determina operatorul sa remedieze deficientele constatate. Penalizările vor fi definite in contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”;
-
b) revocarea hotărârii prin care s-a aprobat delegarea de gestiune si rezilierea contractului de delegare a gestiunii directe daca timp de 6 luni de la incheierea acestuia se constata incalcarea repetata a obligațiilor contractuale.
CAPITOLUL VIII
Dispoziții finale
Art. 28. Regulamentul de organizare si desfășurare a activității de gestionare directa a serviciului de „infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București” se aproba si poate fi modificat si completat prin hotărâre a Consiliului Local Sector 5.
Anexa 3 &
CAIET DE SARCINI
al serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București
-
(1) Prezentul caiet de sarcini a fost intocmit pe baza legislației in vigoare si stabilește condițiile de desfășurare ale activitatilor specifice Serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București și a documentației aferente delegării gestiunii serviciului public, stabilind nivelurile de calitate si condițiile tehnice minime necesare funcționarii acestui serviciu in condiții de eficienta si siguranța.
-
(2) Prezentul caiet de sarcini a fast elaborat spre a servi drept documentație tehnica si de referința in vederea stabilirii condițiilor specifice de desfășurare a serviciului de delegare de gestiune a Serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București.
-
(3) Caietul de sarcini face parte integranta din documentația necesara desfășurării activitatilorde realizare a delegării de gestiune a Serviciului public de infrastructură la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București si se aproba prin Hotarcirea Consiliului Loca! Sector 5.
-
(4) Prezentul caiet de sarcini conține specificațiile tehnice care definesc caracteristicile referitoare la nivelul calitativ, tehnic si de performanta, siguranța in exploatare, precum si sistemul de asigurare a calitatii, terminologie, simboluri, condițiile pentru certificarea conformității cu standardele specifice sau altele asemenea.
-
(5) Specificațiile tehnice se refera si la prescripții de proiectare si de calcul, la verificarea, inspecția si condițiile de recepție a lucrărilor, tehnici, procedee si metode de exploatare si intretinere, precum si ta alte condiții cu caracter tehnic, prevăzut de actele normative si reglementările specifice realizării serviciului de delegare de gestiune a activitatilor de intretinere si reparare a străzilor , trotuarelor si porcarilor, inclusiv inclusiv echiparea acestora cu elemente privind siguranța circulației rutiere
-
(6) Caietul de sarcini precizează reglementările obligatorii referitoare la proiecția muncii, la prevenirea si stingerea incendiilor si protecția mediului, care trebuie respectate pe parcursul îndeplinirii si realizării serviciului de iluminat public.
Cap. l.DATE GENERALE
1. Condiții tehnice- descrierea rețelei de străzi care fac obiectul prestației
1.1 Date tehnice privind rețeaua de străzi
în scopul satisfacerii cerințelor desfășurării traficului rutier în condiții de siguranță și confort deplin, precum și pentru conservarea patrimoniului rutier, administratorii drumurilor publice execută periodic lucrări și servicii de întreținere și reparații a drumurilor, trotuarelor și aleilor. Prezentul caiet de sarcini s-a întocmit pentru străzile din sectorul 5, cu un număr de 984 străzi și lungimea totala a străzilor este de 293,46 km, prezentate ca dimensiuni și poziție in Anexa nr. 1.
în Anexa nr. 1 sunt enumerate străzile, pentru fiecare stradă lîind specificate: TIP, STRADA, lungime, CAROSABIL, "Supr Totala", LUNGIME KM, TIP ÎMBRĂCĂMINTE și OBSERVAȚII.
Cap. 2. PREVEDERI GENERALE
Lucrările de întreținere și reparații a drumurilor se vor efectua conform prevederilor „Normativul pentru întreținerea și repararea străzilor (C270-1991 )”,a „Normativului privind lucrările de întreținere si reparare a drumurilor publice” indicativ AND 554-2002, a reglementarilor tehnice si standardelor din domeniu, în vigoare în scopul menținerii stării tehnice corespunzătoare.
Obligațiile Executantului
-
- Contractantul va avea în sarcină întreținerea și repararea străzilor Anexa nr. 1, pe timp de vară în scopul menținerii acestora la nivelul standardelor și reglementarilor tehnice în vigoare privind calitatea și siguranța traficului.
-
- Tipurile de lucrări vor fi alese în funcție de tipul și starea îmbrăcăminții, și vor fi programate de beneficiarul lucrării pe toate drumurile din zona respectivă. Nu vor fi acceptate obiecții din partea operatorului, de a nu se executa anumite tipuri de lucrări pe anumite drumuri, dacă acestea sunt justificate pentru asigurarea viabilității.
-
- în cazul în care se vor constata abateri de la prevederile prezentului Caiet de sarcini se va dispune întreruperea execuției lucrărilor și luarea măsurilor ce se impun în consecință.
-
- Având în vedere densitatea rețelelor de gospodărie subterană existente în zonă, în cazul execuției unor lucrări de mare amploare, executantul și beneficiarul lucrărilor vor începe lucrările numai după convocarea la fața locului a delegaților deținătorilor, pentru determinarea poziției exacte în plan și adâncime, încheindu-se procese verbale și evitându-se astfel deteriorarea acestor rețele pe timpul execuției.
-
- Executantul are obligația de a executa lucrările de balastare în aceeași zi în care a efectuat operația de decopertare a a îmbrăcăminții existente.
-
- Odată cu executarea lucrărilor, se vor căuta soluții de menținere a circulației, fără închiderea acesteia sau instituirea de restricții pe termene îndelungate.
-
- Constructorul va asigura prin laboratoarele sale sau prin colaborare cu un laborator autorizat, efectuarea tuturor încercărilor și detemi nări lor rezultate din aplicarea prezentului caiet de sarcini.
-
- Lucrările care se execută în zona drumului public, precum și obstacolele producătoare de restricții pentru circulație trebuie să fie semnalizate cu echipamente moderne, conform instrucțiunilor comune elaborate de Ministerul de interne și Ministerul Transporturilor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
-
- La organizarea execuției lucrărilor rutiere se va ține cont de necesitatea asigurării în permanență a circulației autovehiculelor speciale (salvare, pompieri, poliție).
Materialele rezultate din decapări vor fi evacuate din zona de lucru.
Legislație, Stadarde de referință- Standarde de referință
Legea nr. 10/1995
STAS 2914-84
STAS 6400-84 generale
STAS 9095-90
SR 662/2002
SR 667/2001
STAS 539-79
STAS 4606-80
STAS 8849-83
privind calitatea în construcții
Lucrări de drumuri. Terasamente. Condiții generale
Lucrări de drumuri. Straturi de bază cât și de fundații.Condiții tehnice
Pavaje din piatră brută sau bolovani
Lucrări de drumuri.Agregate naturale de balastieră.
Agregate naturale și piatră prelucrată pentru lucrări de drumuri. Condiții tehnice generale de calitate.
Filer de calcar,filer de cretă și filer de var stins în pulbere.
Agregate naturale grele pentru betoane și mortare cu lianți minerali.
Metoda de încercare.
Lucrări de drumuri. Rugozitatea suprafețelor. Metode de măsurare.
STAS 730-89 Agregate naturale, pentru lucrările de căi ferate și drumuri. Metoda de
încercare.
C 56-85 Normativ pentru verificarea calității și recepției lucrărilor de construcții
și instalații aferente.
Orice alt act în vigoare ce reglementează aceste categorii de lucrări, inclusiv legislația care reglementează condițiile de muncă și de protecție a muncii .
Cap. 3. DESCRIEREA LUCRĂRILOR
ACTIVITATILE SPECIFICE SERVICIULUI DE ÎNTREȚINERE SI REPARARE SE DESAFASOARA PE STRĂZILE PREZENATE IN ANEXA 1.
Lucrări de întreținere (L.I.)
1. Lucrările de intretinere curenta pe timp de vara se clasifica astfel:
-
(a) Lucrări privind caile circulabile;
-
(b) Lucrări privind parcari si trotuaare;
1. a. întreținerea cailor circulabile
La întreținerea cailor circulabile, in cazul imbracamintilor rutiere modeme, se va tine cont de prevederile "Normativului pentru prevenirea si remedierea defecțiunilor la irnbracamintile rutiere moderne".
Activitatea de intretinere a cailor circulabile consta, in principal, din:
-
(1) Repararea degradărilor din inghet-dezghet (burdusiri izolate) pentru imbunatatirea condițiilor de circulație
-
(2) întreținerea pavajelor din piatra comportând decolmatarea rosturilor si refacerea locala a biturnarii acestora, inlocuiri de pavele rotunjite prin uzura pe suprafețe izolate, etc.;
-
(3) Intretinerea imbracamintilor din beton de ciment constând din: desfundarea, curățirea si col-matarea rosturilor, a fisurilor si a crăpăturilor cu mastic bituminos, curățirea rosturilor cu mastic in exces, etc.;
-
(4) Intretinerea imbracamintilor bituminoase prin efectuarea de plombări, badijonari, colmata-rea crăpăturilor, inlaturarea denivelărilor locale, etc.;
-
(5) Curatirea si repararea locala a pavajelor de bolovani de rau sau piatra bruta;
-
(6) Intretinerea străzilor pietruite cu materiale pietroase pentru compensarea uzurii precum si astuparea gropilor si a făgașelor;
-
(7) Scarificarea si reprofilarea pietruirilor cu sau fara adaus de materiale pietroase;
-
(8) Aprovizionarea si asternerea de nisip sau balast la străzi din pamant;
-
(9) întreținerea si repararea cailor circulabile la intersecțiile de străzi ;
-
(10) întreținerea cailor circulabile la locurile de parcare inclusiv a dotărilor aferente acestora, a benzilor de staționare, etc. in funcție de tipul imbracamintilor si tipul defecțiunilor;
-
(11) Repararea imbracamintii si a structurii rutiere din dreptul traversărilor de conducte pe sub străzi , al racordurilor si branșamentelor, a degradărilor izolate generate de lucrări privind conducte tehnico-edilitare si in cazul intervențiilor accidentale. La efectuarea reparațiilor se va tine cont de componenta structurii rutiere existente pentru a se realiza o buna legătură intre structura existenta si cea noua;
-
(12) întreținerea trotuarelor si a pistelor de cicliști, pentru eliminarea defecțiunilor imbracamin-tii modernizate (imbracarninte bituminoasa, beton de ciment) după caz, prin plombări, badijo-nari, colmatarea rosturilor si crăpăturilor, etc.;
-
(13) întreținerea trotuarelor si pistelor de cicliști cu imbracaminti semipermanente sau provizorii ( pietruiri, balasturi) corespunzător categoriei de defecțiuni;
-
(14) întreținerea bordurilor pentru aducerea lor in stare de buna funcționare;
-
(15) Întreținerea lucrărilor edilitare de pe părțile circulabile, curățirea noroiului, desfundarea gurilor de scurgere, inlocuirea grătarelor rupte, cap ace, cămine, etc.;
-
(16) întreținerea rigolelor sau a canalelor deschise de scurgerea apelor , decolmatarea lor, asigurarea pantelor transversale si longitudinale, etc.
-
(17) Taierea, reprofilarea sau completarea acostamentelor străzilor;
-
(18) întreținerea terasamentelor deteriorate local prin operații de reprofilare, taluzare, precum si a lucrărilor de sistematizare pe verticala din zona drumurilor;
-
(19) întreținerea lucrărilor de drenaj, a umpluturilor drenante, a căminelor de vizitare, etc.
LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE CURENTA A STRĂZILOR
întreținerea pârtii carosabile, specifica tipului de imbracarninte ( strat de rulare ) cuprinde :
-
• intretinerea imbracamintii asfaltice:
-
1. PREȚUL 1- Lucrări de intretinerea suprafețelor de gradate la imbracaminti asfaltiee BA 16 plombări gropi ( m2) ( pentru adaneimea de 4 em)
-
2. PREȚUL 2- Lucrări de inlaturarea denivelărilor si făgașelor (numai frezare) (in2);
-
3. PREȚUL 3- Lucrări de inlaturarea denivelărilor si făgașelor (frezare +astemere ) ( m2);
-
4. PREȚUL 4- Lucrări de eolmatarea erapaturilor si fisurilor eu mastic (m);
-
5. PREȚUL 5- Lucrări de badijonarea suprafețelor poroase (m2);
-
6. PREȚUL 6- Lucrări de asternerea nisipului pe suprafețele eu bitum in exces sau șlefuite (m2);
-
7. PREȚUL 7- Lucrări de inlaturarea pietrișului sau a criblurii alergătoare (m2);
-
8. PREȚUL 8- Lucrări de stropiri sueeesive exeeutate meeanizat (m2)
-
• intretinerea imbracamintilor eu lianți hidraulici:
-
9. PREȚUL 9- Lucrări de plombări BA16/BCR 3,5- 5 cm (m2)
-
10. PREȚUL 10- Lucrări de colmatari de rosturi si erapaturi eu mastic (ml);
-
11. PREȚUL 11- Lucrări refacerea rosturilor (ml)
-
12. PREȚUL 12- Lucrări derefaceri de dale (m2)
-
• intretinerea pavajelor din bolovani sau piatra bruta:
-
13. PREȚUL 13- Lucrări refaceri suprafețe izolate (m2);
-
14. PREȚUL 14- Lucrări inlocuiri pavele (m2);
-
15. PREȚUL 15- Lucrări refacere locala a bitumarilor de rosturi (m2);
-
16. PREȚUL 16- Lucra ri combatere exees bitum (m2);
1 7. PREȚUL 17- Lucrări eliminarea suprafețelor șlefuite (m2);
-
• intretinerea pavajelor:
-
18. PREȚUL 18- Lucrări euratire pavaje de bolovani sau piatra bruta; (m2)
-
19. PREȚUL 19- Lucrări reparare locala a pavajelor de bolovani sau piatra bruta(m2)
-
• dumuri pietruite:
-
20. Lucrări de greblare a pietrei alergătoare si asternerea ei pe drum (m2)
-
21. PREȚUL 21- Lucrări aprovizionarea cu materiale pietroase in volum de pana Ia 300 mc/km(m3 );
-
22. PREȚUL 22- Lucrări astupare gropi si fagase cu material pietros (m2);
-
23. PREȚUL 23- Lucrări scarificare si reprofilare cu sau fara cilindrare( 100 m2).
-
• întreținerea drumurilor de pamant
-
24. PREȚUL 24- Lucrări reprofilarea platformei ( 100 m2);
-
25. PREȚUL 25- Lucrări astuparea gropilor si a făgașelor cu pamant (m3);
-
26. PREȚUL 26- Lucrări taiere dâmburi (m3 );
-
27. PREȚUL 27- Lucrări stabilizări cu lianți si alte produse chimice (100m2);
-
28. PREȚUL 28- Lucrări completare cu nisip sau balast (m3 ); întreținerea platformei drumului cuprinde :
-
29. PREȚUL 29- Lucrări curățirea platformei drumului de noroi adus de vehicule de pe drumurile laterale (mp)
-
30. PREȚUL 30- Lucrări curatarea platformei drumului de materiale aduse de viituri (nămol, arbori, etc.) m3
-
31. PREȚUL 31- Lucrări tratarea burdusirilor si tasarilor locale ( m2 ) (se va oferta pentru fiecare strat din sistemul rutier, pentru un sistem caracteristic, urmând ca decontarea sa se realizeze pe baza P.V. de natura teren, P.V.L.A., in conformitate cu situația din teren);
-
32. PREȚUL 32- Lucrări aducerea la profil a acostamentelor prin taiere manuala si mecanizata (100 m2), taierea dâmburilor (m3 ), completarea cu pamant, cu balast si nivelarea la cota (m3), tăieri de cavalieri si corectarea taluzurilor de debleu sau de rambleu (m3);
-
• întreținerea parapetelor direcționale:
-
33. PREȚUL 33- Lucrări curatarea, aducerea la cota, completarea prin achiziție cu elemente necesare ( m ),
-
34. PREȚUL 34 - Lucrări repararea tencuielilor, a zidurilor (m2 )
-
• întreținerea zonei drumului:
-
35. PREȚUL 35- Lucrart curatarea pârtii carosabile de materiale lunecoase (vopsele, bitumuri, etc.) (m2),
-
36. PREȚUL 36- Lucrări indepatarea de pe platforma drumului a obstacolelor rezultate din accidente de circulație si a vehiculelor implicate in accidente rutiere cu ajutorul utilajelor specifice (la cerere ) ( ore ).
B. Obiectul 2 - Reparații curente la drumurile stazi,trotuare si parcari
Lucrări de reparații curente (R.C.)
(.Reparații curente privind caile circulabile
Reparațiile curente aferente cailor circulabile constau in:
-
(1) Repararea completa pe suprafețe intinse a pârtii carosabile degradata de inghet-dezghet(bur-dusiri), precum si executarea unor lucrări de prevenire a apariției acestor degradări.
-
(2) Reparații de pavaje din piatra cioplita degradate pe suprafețe intinse, bitumarea rosturilor.
-
(3) Executarea de pavaje din piatra cioplita pe porțiuni izolate in vederea imbunatatirii condițiilor de cireulatie la statii de transport in corn un, parcaje, intrări in intersecții, statii de alimentare eu earburanti, etc.
-
(4) Refacerea dalelor degradate sau distruse ale imbracamintilor din beton de ciment.
-
(5) Reparații curente ale imbracamintilor din beton de ciment, inlocuirea izolata a structurii rutiere distruse, injectări, repozari de dale tasate sau deplasate, eolmatarea rosturilor si a crăpăturilor, etc.
-
(6) Executarea de covoare asfaltice de grosime redusa (max. 4 cm) pe sectoare de drumuri la care aplicarea tratamentelor bituminoase de suprafața nu asigura eompensarea uzurii.
-
(7) Executarea de imbracaminti bituminoase din doua straturi - legătură si uzura - peste i mbra-caminti existente, respectiv pe:
-
- pavaje din piatra, betoane de eiment sau imbraeaminti bituminoase;
-
- imbracaminti asfaltice ușoare inclusiv mortare asfaltiee sau maeadamuri penetrate;
-
- pietruiri existente, eompletate cu material pietros pentru imbunatatirea planeitatii, inclusiv rectificări in plan si in profil longitudinal.
Grosimea straturilor se stabilește prin caleule de dimensionare.
Nota: In cazul adoptării soluțiilor de reparații indicate la paragrafele (6) si (7) se va analiza si posibilitatea reciclării imbraeamintilor existente.
-
(8) Executarea tratamentelor bituminoase pe:
-
- suprafețe bituminoase;
-
- macadamuri si straturi stabilizate;
-
- beton de ciment;
-
(9) Executarea de tratamente bituminoase antiderapante.
-
(10) Repararea pavajelor existente din bolovani de rau, de piatra bruta si din piatra cioplita. (II) Executarea de pavaje din bolovani de rau sau de piatra bruta pe drumurile pietruite.
-
(12) Executarea de stabilizări complexe eu: var, ciment, materiale bituminoase, produse chirilice etc., cu sau fara adaos de material pietros la:
-
- pietruirile existente;
-
- drumurile din pamant.
-
(13) Scarificari, reprofilări si cilindrari ale pietruirilor existente cu adaos de material pietros.
-
(14) Lucrări de terasamente executate la drumurile de pamant pentru corectarea traseului in plan, profil in lung si profil transversal, asternerea si cilindrarea de material pietros pe drumul precum si pentru sistematizarea pe vertical a a zonei adiaeente.
-
(15) Repararea imbracamintilor degradate in zona liniilor de tramvai respectiv la racordarea pârtii carosabile cu șinele.
-
(16) Repararea imbracamintilor rutiere in zona pasajelor la același nivel cu calea ferata.
-
(17) Repararea si inlocuirea elementelor degradate ale rețelelor tehnico-edilitare de la suprafața pârtilor circulabile ca de exemplu aducerea la cota a căminelor de vizitare, inlocuirea de rame si capace d istruse, etc.
-
(18) Executarea de peroane pentru calatori la stațiile de tramvai, precum si alveole in partea carosabila pentru stațiile de autobuze si troleibuze,
-
(19) Repararea suprafețelor earosabile degradate la locurile de parcare si staționare.
-
(20) înlocuirea integrala a bordurilor uzate si degradate cu borduri noi, inclusiv refacerea fundației acestora.
-
(21) Refaceri de trotuare si piste de cicliști Cil imbracaminti modeme: bituminoase, din dale prefabricate de beton sau din beton monolit.
-
(22) Refaceri de trotuare si piste de cicliști executate cu imbracaminti semipermanente sau provizorii cum sunt pavaje din bolovani de rau sal! piatra bruta, pietruiri, balastari, etc. precum si irnbunatatirea stării tehnice prin asternerea de covoare asfaltice, execuția de dale prefabricate din beton sau din beton monolit.
-
(23) Repararea, reprofilarea, stabilizarea si imperrneabilizarea acostamentelor inclusiv executarea de benzi de incadrare a pârtii carosabile pe acostamente când drumul are profil de sosea.
-
(24) Repararea de șanțuri si rigole inclusiv lucrări de pereere si pavare a acestora când este cazul. (25) Executarea de parapeti de protecție de diferite categorii pe sectoare intregi de drum.
-
(26) Reparații si amenajari pentru coreetii de torenti, aparari de maluri, canale de evacuare, etc.
-
(27) Refacerea tronsoanelor colmatate ale drenurilor si completări de drcnuri longitudinale sau transversale.
-
(28) Lărgiri de drumuri prin crearea de benzi carosabile suplimentare, corespunzător solicitării traficului si condițiilor locale.
-
(29) Reamenajari de intersecții de drum uri la același nivel prin creerea de benzi carosabile de selectare, stocare, virare, insule de dirijare, etc.
-
(30) Executarea de trotuare si piste de cicliști la drumurile cu trafic intens. (31) Executarea de locuri de parcare si staționare inclusiv dotările acestora.
-
(32) Executarea de variante locale de drumuri pentru evitarea pasajelor la nivel cu calea ferata sau a unor puncte cu restricții de gabarit.
-
(33) Lucrări de desființare a variantelor de drumuri nefunctionalc Cil recuperarea materialelor rutiere si redarea in circuitul agricol sau pentru alte folosințe.
-
(34) Eliminarea refulărilor si a valuririlor imbracamintei in stațiile mijloacelor de transport in comun si la semafoare.
Reparații curente privind lucrările de arta: poduri, podețe, ziduri de sprijin, etc
Reparațiile curente aferente lucrărilor de arta constau in:
-
(1) Executarea de podețe pentru scurgerea apelor;
-
(2) Definitivări ale podețelor, in cazul când acestea sunt incomplet realizate; (3) înlocuirea elementelor degradate la suprastructuri;
-
(4) Conso lidarea infrastructuri lor;
-
(5) Consolidarea provizorie la poduri in vederea efectuării unor transporturi agabaritice;
-
(6) Realizarea unor variante provizorii de circulație pe timpullucrului la poduri sau pasaje; (7) Demolări si desființări de poduri;
-
(8) Captarea izvoarelor de pe zona drumurilor si executarea de lucrări de amenajare a evacuării apelor;
-
(9) Lucrări de aparare a drumurilor impotriva inundațiilor si eroziunilor, corecții locale ale albiilor, șanțuri de garda, etc.
-
(10) Repararea, refacerea, respectiv executarea de ziduri de sprijin sau de captusire;
-
(11) Repararea rampelor la pasaje denivelate si executarea de bretele suplimentare la pasaje denivelate sau alte lucrări rutiere justificate de trafic
II.LUCRARI de REPARAȚII CURENTE DRUMURI JUDEȚENE
DESCRIEREA PRETURILOR
Preturile unitare vor cuprinde toate cheltuielile privind procurarea materialelor, echipamentelor si a mijloacelor de transport precum si a forței de munca necesare; asigurarea
utilajelor,
LUCRĂRI de REPARAȚII
-
1. PREȚUL 1- Lucrări de frezare mixturi asfaltice 5 enr
-
• delimitarea zone lor degradate;
-
• frezarea sau decaparea suprafețelor astfel incat marginile decapate sa aibe asa numitele muchii vii, frezarea suprafețelor pe tronsoane, astfel incat acoperirea sa se execute in maximum 24 ore;
-
• incarnarea, transportul rezidurilor
-
• curățirea suprafețelor
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/mp.
-
2. PREȚUL 2 - Lucrări de frezare mixturi asfaltice 9 em
-
• delimitarea zonelor degradate;
-
• frezarea sau decaparea suprafețelor astfel incat marginile decapate sa aibe asa numitele muchii vu, frezarea suprafețelor pe tronsoane, astfel incat acoperirea sa se execute in maximum 24 ore;
-
• incarnarea, transportul rezidurilor
-
• curățirea suprafețelor
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei Imp.
-
3. PREȚUL 3 - Luerari de deeapare asfalt trotuare
-
• delimitarea zonelor degradate;
-
• deeapare asfalt trotuare
-
• incarnarea, transportul rezidurilor
-
• curățirea suprafețelor;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp,
-
4. PREȚUL 4 - desfaeere pavaje din piatra cubiea sau bolovani de rau
-
• delimitarea zonelor degradate;
-
• desfacerea pavelelor;
-
• strângerea molozului in grămezi;
-
• incarcarea si transportul reziduri lor;
-
• curățirea amplasamentului.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului
Prețul se va prezenta in lei / mp,
-
5. PREȚUL 5 - Lucrări de spargere beton
-
• delimitarea zonelor degradate;
-
• spargere si desfacere imbracaminte din beton;
-
• strângerea molozului in grămezi;
-
• incarcarea, transportul rezidurilor
-
• curățirea amplasamentului.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me.
-
6. PREȚUL 6 - săpătură manuala
-
• marcarea suprafeței pe care se va executa săpătură;
-
• executarea săpăturii conform proiectului;
-
• incarcarea, si transportul pământului;
-
• curățirea terenului
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me.
-
7. PREȚUL 7 - săpătură mecaniea
-
• marcarea suprafeței pe care se va executa săpătură;
-
• executarea săpăturii conform proiectului;
-
• incarcarea, si transportul pământului;
-
• curățirea terenului
Proiectarea se va evidenția ea procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me.
-
8. PREȚUL 8 - Lucrări de curatare si amorsare suprafețe
-
• curatarea suprafețelor;
-
• procurarea sau prepararea si transportul emulsiei
-
• amorsarea suprafețelor eu emulsie eationiea eu rupere rapida
Proieetarea se va evidenția ea proeent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / lOOmp.
-
9. PREȚUL 9 - Lucrări de asternere mixtura asfaltica BA 16-5 em
-
• proeurarea sau prepararea si transportul mixturii asfaltice
-
• asternerea mixturii din BA 16
-
• compactarea si inehiderea suprafețelor;
-
• verificarea grosimii si a gradului de compactare a stratului realizat;
Proieetarea se va evidenția ca proeent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / m p.
-
10. PREȚUL 10 - Luerari de astcrnere mixtura asfaltiea BA 16 eu bitum modificat - 5 em
-
• proeurarea sau prepararea si transportul mixturii asl'altiee
-
• asternerea mixturii din BA 16 eu bitum modificat
-
• eompaetarea si inehiderea suprafețelor;
-
• verifiearea grosimii si a gradului de eompaetare a stratului realizat;
Proiectarea se va evidenția ea proeent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp.
-
11. PREȚUL 11- Luerari de asternere mixtura asfaltiea BAD 25
-
• procurarea sau prepararea si transportul mixturii asfaltice
-
• asternerea mixturii din BAL) 25
-
• eompaetarea stratului de mixtura așternut;
-
• verificarea grosimii si a gradului de eompaetare a stratului realizat;
Proieetarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/ to.
-
12. PREȚUL 12 - Lucrări de asternere mixtura asfaltiea AB2
-
• procurarea sau prepararea si transportul mixturii asfaltice
-
• asternerea mixturii din AB2
-
• compactarea stratului de mixtura așternut;
-
• verificarea grosimii si a gradului de compactare a stratului realizat;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei 1 to.
-
13. PREȚUL 13 - asternere geocompozit antifisura rezistenta la tracțiune longitudinala si transversala mai mare de 50kN/m alungire la rupere de min 3%, greutate min 340gr/mp
-
• curățirea, uscarea si amorsarea suprafețelor;
-
• procurarea si transportul geocompozitului;
-
• asternerea stratului de geocompozit;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp.
-
14. PREȚUL 14 - asternere geotextil rezistenta la inindere 50 kN/m
-
• pregătirea terenului
-
• procurarea si transportul geotextilului;
-
• astemerea stratului de geotextil;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/mp.
-
15. PREȚUL 15 - pregătire pat drum (nivelare si compactare)
-
• nivelarea patului drumului;
-
• udarea pana la obținerea umidității optime de compactare;
-
• compactarea;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor necesare;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului
Prețul se va prezenta in lei I 100 mp
-
16. PREȚUL 16 - asternere balast la carosabil
-
• pregătirea terenului;
-
• procurarea si transportul balastului;
-
• astemerea stratului de balast;
-
• umezirea si compactarea;
-
• corectarea neregularitatilor suprafeței inainte si după compactare;
-
• luareaprobelor si efectuarea testelor necesare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/mp
1 7. PREȚUL 17 - asternere nisip la car osabil
-
• procurarea materialelor, utilajelor, echipamentelor, asigurarea mijloacelor de
-
• transport precum si a forței de munca necesare;
-
• pregătirea terenului;
-
• procurarea si transportul nisipului;
-
• astemerea stratului de nisip;
-
• umezirea si compactarea;
-
• corectarea neregularitatilor suprafeței inainte si după compactare;
-
• luarea probelor si efectuareatestelor necesare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
I me
-
18. PREȚUL 18 - asternere piatra sparta la carosabil
-
• pregătirea terenului;
-
• procurarea si transportul pietrei sparte;
-
• astemerea stratului de piatra sparta;
-
• umezirea si compactarea;
-
• corectarea neregularitatilor suprafeței înainte si după compactare;
-
• luarea probelor si efectuarea testelornecesare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei I me
-
19. PREȚUL 19 - strat din balast stabilizat eu eiment la carosabil
-
• procurarea sau prepararea si transportul balastului stabilizat;
-
• asternerea balastului stabilizat
-
• compactarea;
-
• corectarea neregularitatilor suprafeței inainte si după compactare;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor necesare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/mp
-
20. PREȚUL 20 - strat din beton - CI6/20
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pentru carosabil
-
• compactarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turnat;
-
• luarea probelor si efectuarea teslelor necesare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me
-
21. PREȚUL 21 - strat din beton - C20/25
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pentru carosabil
-
• compactarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turn at;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor necesare.
Toate operațiile specifice acestor lucrări vor fi incluse in devizul pe categorii de lucrări. Prețul se va prezenta in lei / me
-
22. PREȚUL 22 - strat din beton - BeR 3,5
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pentru carosabil
-
• compactarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turn at;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor necesare
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezentai in lei / me
-
23. PREȚUL P23 - strat din beton - BeR 4,5
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pentru carosabil
-
• compactarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turnat;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor necesare
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me
-
24. PREȚUL 24 - demontare borduri mari 20X25cm
-
• demontare borduri;
-
• spargerea fundației bordurilor;
-
• incarcarea si transportul bordurilor;
-
• incarcarea, transportul rezidurilor
-
• curatare amplasament.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / ml.
-
25. PREȚUL 25 - montare borduri mad noi 20X25cm
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului;
-
• realizare fundație de beton pentru borduri;
-
• procurarea si transportul bordurilor;
-
• montare borduri
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mi.
-
26. PREȚUL 26 - montare borduri mari vechi 20X25cm
-
• procurareasaupreparareasitransportulbetonuludi e ciment
-
• realizare fundație de beton pentru borduri;
-
• montareborduri
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ mi.
-
27. PREȚUL 27 - demontare borduri mici IOX15cm
-
• demontare borduri;
-
• spargerea fundației bordurilor;
-
• incarcarea si transportul bordurilor;
-
• incarcarea, transportul rezidurilor
-
• curatare amplasament.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in Ici / mi.
-
28. PREȚUL 28 - montare borduri mici noi 10X15cm
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului;
-
• realizare fundație de beton pentru borduri;
-
• procurarea si transportul bordurilor;
-
• montare borduri
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei lml.
-
29. PREȚUL 29 - borduri mici veebi IOX15em
-
• demontare borduri;
-
• spargerea fundației bordurilor
-
• incarcarea, transportul rezidurilor
-
• procurareasau preparareasi transportubl etonuluide ciment
-
• fundație de beton pentru borduri;
-
• montareborduri
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
I ml.
-
30. PREȚUL 30 - strat de mixtura asfaltica BA S - 4 em
-
• curățirea, Uscarea si amorsarea suprafețelor;
-
• procurarea sau prepararea si transportul mixturii asfaltice;
-
• asternerea mixturii asfaltice BA 8 - compactare.
-
• verificarea grosimii si a gradului de compactare a stratului realizat
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ mp.
-
31. PREȚUL 31 - Lucrar i de asternere asfalt turnat
-
• curățirea, uscarea si amorsarea suprafețelor;
-
• procurarea sau prepararea si transportul asfaltului;
-
• asternerea asfaltului .
-
• verificarea grosimii si a gradului de compactare a stratului realizat
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in Ici
1 to.
-
32. PREȚUL 32 - Luerari de aștern ere beton CS/IO (B 150) la trotuare
-
• procurarea materialelor, utilajelor, echipamentelor, asigurarea mijloacelor de
-
• transport precum si a forței de munca necesare;
-
• proeurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pe trotuare
-
• compaetarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turnat;
-
• luarea probelor si efectuareatestelor neeesare
Proieetarea se va evidenția ca proeent (%) in recapitulatia devizului. PreUI! se va prezenta in lei / me
-
33. PREȚUL 33 - Luerari de asternere beton C12115 (B 200) La trotuare
-
• procurarea materialelor, utilajelor, echipamentelor, asigurarea mijloacelor de transport precum si a forței de munca necesare;
-
• procurarea sau prepararea si transportul betonului de ciment;
-
• asternerea betonului pe trotuare
-
• eompaetarea;
-
• protejarea betonului proaspăt turnat;
-
• luareaprobelor si efectuarea testelor necesare
Proieetarea se va evidenția ea procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
I me
-
34. PREȚUL 34 -luerari de pavaj co pavele din piatra naturala 9x9x9 em
-
• proeurarea, transportul pavelelor
-
• sortarea pavelelor, așezarea pe un strat de nisip si fixarea lor prin batere ell
-
• eioeanuJ
-
• baterea la useat eu maiul
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui eu peria in rosturi
-
• stropirea eu apa
-
• baterea eu maiul pana la refuz, la profilul definitiv, eu rosturi de max 10 mm
-
• reetilîearea denivelărilor
-
• asternerea unui strat de nisip de eoneasaj si eilindrarea en ruloul eornpresor
Proieetarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului, Prețul se va prezenta in lei
/ m p
-
35. PREȚUL 35 -lucrări de pavaj eu pavele din piatra naturala 10x10x10 em
-
• procurarea, transportul pavelelor
-
• sortarea pavelelor, așezarea pe un strat de nisip si fixarea lor prin batere Cil
-
• ciocanul
-
• baterea la uscat cu maiul
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui cu peria in rosturi
-
• stropirea eu apa
-
• baterea eu maiul pana la refuz, la profilul definitiv, ell rosturi de max 10 mm
-
• reetifiearea denivelărilor
-
• astemerea unui strat de nisip de eoneasaj si eilindrarea eu ruloul eompresor
Proieetarea se va evidenția ea proeent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / m p
-
36. PREȚUL 36 - lucr ar i de montare pavele din piatra naturala - 4 cm pe mortar ciment-
4cm
-
• proeurarea, transportul mortarului de eiment
-
• turnarea si protejarea mortarului in timpul perioadei de lueru
-
• proeurarea si transportul pavelelor
-
• punerea pavelelor in opera:
-
• verifiearea eotei proieetate la patul drumului
-
• montarea pavelelor din granit
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui eu peria in rosturi.
Proieetarea se va evidenția ea proeent (%) in reeapitulatia devizului
Prețul se va prezenta in lei / mp
-
37. PREȚUL 37 - luc rar i de pavaj cu pavele ecologice, 8 cm
-
• proeurarea materialelor, utilajelor, echipamentelor, asigurarea mijloaeelor de transport pre-eum si a forței de munea neeesare;
-
• proeurarea, transportul pavelelor
-
• sortarea pavelelor, așezarea lor si fixarea prin batere eu eioeanul
-
• baterea la useat eu maiul
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui eu peria in rosturi
-
• stropirea eu apa
-
• baterea cu maiul pana la refuz, la profilul definitiv, ell rosturi de max 10 mm
-
• rectificarea denivelărilor
-
• asternerea unui strat de pamant si impingerea lui eu peria in loeasuriJe pavajului
Proiectarea se va evidenția ea proeent (%) in reeapitulatia devizuJui . Prețul se va prezenta in lei I mp
-
38. PREȚUL 38 - lucrări de montare pavele prefabricate din beton 6 em - pe mortar de ciment
-
• procurarea, transportul mortaruJui de eiment
-
• turnarea si protejarea mortarului in timpul perioadei de lucru - grosime 4 ern
-
• procurarea si transportuJ pavelelor
-
• punerea pavelelor in opera:
-
• verificarea cotei proiectate la patul drumului
-
• montarea pavelelor
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului SI impingerea lui cu peria in rosturi.
Proiectarea se va evidenția ea proeent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp
-
39. PREȚUL 39 - lucrări de montare pavele prefabricate din beton - 6 em pe nisip
-
• procurarea, transportul nisipului pentru pozarea pavelelor
-
• procurarea si transportul pavelelor
-
• asternerea stratului de nisip de 10 em
-
• verificarea cotei proiectate la patul drumului
-
• montarea pavelelor
-
• imprastierea nisipului de concasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui eu peria in rosturi.
Proieetarea se va evidenția ea procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei /mp
-
40. PREȚUL 40 - lucrar i de montare pavele prefabricate din beton 8 em - pe mortar de ciment
-
• procurarea, transportul mortarului de eiment
-
• turnarea si protejarea mortarului in timpul perioadei de lucru - grosime 4 em
-
• procurarea si transportul pavelelor
-
• punerea pavelelor in opera:
-
• verificarea eotei proiectate la patul drumului
-
• montarea pavelelor
-
• imprastierea nisipului de concasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui eu peria in rosturi.
Proieetarea se va evidenția ca procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ mp
-
41. PREȚUL 41 - lucrări de montare pavele prefabricate din beton -8 em pe nisip
-
• procurarea, transportul nisipului pentru pozarea pavelelor
-
• procurarea SI transportul pavelelor
-
• asternerea stratului de nisip de 10 em
-
• verificarea eotei proiectate la patul drumului
-
• montarea pavelelor
-
• imprastierea nisipului de eoneasaj pe suprafața pavajului si impingerea lui ell peria in rosturi.
Proieetarea se va evidenția ea procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ mp
-
42. PREȚUL 42 - Lucrări de așezare la cota rasuflatori de gaze - capac existent
-
• efectuarea decaparii in jurul rasuflatorilor existente;
-
• desfacere sistem rutier existent;
-
• incarcarea, transportul rezidurilor;
-
• demontarea capac rasuflatori;
-
• procurarea materialelor necesare (țeava), manipularea si transportul lor
-
• montare țeava necesara ridicării la cota a rasuflatorii;
-
• montarea capacului metalic
-
• refacere sistem rutier In jurul rasuflatorilor
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / buc.
-
43. PREȚUL 43 - Lucrări de așezare la cota rasuflatori de gaze - capac DOU
-
• efectuarea decaparii in jurul rasuflatori lor existente;
-
• desfacere sistem rutier existent;
-
• incarnarea, transportul rezidurilor;
-
• demontarea capac rasuflatori;
-
• procurarea materialelor necesare (țeava, capac ), manipularea si transportul lor;
-
• montare țeava necesara ridicării la cota a rasuflatorii;
-
• montarea capacului metalic
-
• refacere sistem rutier in jurul rasuflatorilor
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei I buc.
-
44. PREȚUL 44 - Lucrări de așezare la cota carnine - capac existent
-
• taiere rost (desfacere guler cam in);
-
• spargere si desfacere sistem rutier;
-
• desfacere capac si rama;
-
• demolare porțiuni deteriorate;
-
• incarcare, transportul reziduurilor
-
• refacere porțiuni deteriorate;
-
• aducere la cota cu prefabricate (pt. montarea prefabricatelor se va folosi mortar cu intarire rapida);
-
• montare capace carnine;
-
• chituire rosturi
-
• refacere irnbracaminte sistem rutier
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in leilbuc
-
45. PREȚUL 45 - Lucrări de așezare la cota cămine - capac nou
-
• taiere rost (desfacere guler cămin);
-
• spargere si desfacere sistem rutier;
-
• desfacere capac si rama;
-
• demolare porțiuni deteriorate;
-
• incarcare, transportul reziduurilor
-
• refacere porțiuni deteriorate;
-
• aducere la cota cu prefabricate (pt. montarea prefabricate lor se va
-
• folosi mortar eu intarire rapida);
-
• procurare, transport SI montare capace carnine
-
• chituire rosturi
-
• refacere imbracaminte sistem rutier
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/buc
-
46. PREȚUL 46 - Lucrări de așezare la cota guri de scurgere - gratar existent
-
• taiere rost (desfacere gu Ier gura scurgere);
-
• spargere si desfacere sistem rutier;
-
• desfacere gratar
-
• demolare porțiuni deteriorate;
-
• incarcare si transportul reziduurilor;
-
• refacere porțiuni deteriorate;
-
• aducere la cota cu prefabricate
-
• chituirea rosturilor
-
• montare gratar;
-
• refacere sistem rutier
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/buc
-
47. PREȚUL 47 - Lucrări de așezare la cot a guri de scurgere - gratar DOU
-
• taiere rost (desfacere guler gura scurgere);
-
• spargere si desfacere sistem rutier;
-
• desfacere gratar
-
• demolare porțiuni deteriorate;
-
• incarcare si transportul reziduurilor;
-
• refacere porțiuni deteriorate;
-
• aducere la cota cu prefabricate
-
• chituirea rosturilor
-
• procurare si montare gratar;
-
• refacere sistem rutier
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/buc
-
48. PREȚUL 48 - Lucrări de execuție guri de scurgere 11 Oi,inclusiv racordul la cămin
-
• spargere si desfacere sistem rutier;
-
• executat săpătură pentru montat gura scurgere si țeava de legătură
-
• incarcare si transportul pamant;
-
• procurare, transport clemente gura scurgere, inclusiv țeava pentru racord;
-
• montare gura scurgere;
-
• montare țeava pe un pat de nisip de 10 em;
-
• realizarea umpluturilor cu pamant
-
• montare rama si gratar de fonta
-
• refacere sistem rutier
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei/buc
-
49. PREȚUL 49 - Procurare, montare banda (grila) semnalizare pentru canalizare.
-
• procurarea si transportul la amplasament banda de semnalizare
-
• montare banda de semnalizare
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in reeapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/ml
-
50. PREȚUL 50 - Procurare, montare conducte PVC - KG cu D= 160x3,6 mm.
-
• proeurarea si transportul la amplasament a conduetelor
-
• pozarea conductelor
-
• efectuarea probei de etanșeitate
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/m
-
51. PREȚUL 51 - Procurare, montare mufa PVC, D=160 mm pentru imbinare conducte.
-
• procurarea si transportulla amplasament a mufei din PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea mufei (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/buc.
-
52. PREȚUL 52 - Procurare, montare teu PVC D=160 mm pentru imbinare conducte.
-
• procurarea si transportulla amplasament a teului PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea teului (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/buc
-
53. PREȚUL 53 - Procurare, montare cot PVC, D=160 mm pentru imbinare conducte.
-
• procurarea si transportulla amplasament a cotului din PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea cotului (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/bue
-
54. PREȚUL 54 - Proeurare, montare eonduete PVC - KG eu D=200x4,5 mm.
-
• procurarea si transportulla amplasament a conductelor
-
• pozarea conductelor
-
• efectuarea probei de etanșeitate
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/m
-
55. PREȚUL 55 - Procurare, montare mufa PVC, D=200 mm pentru imbinare eonduete.
-
• procurarea si transportul la amplasament a mufei din PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea mufei (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/bue
-
56. PREȚUL 56 -Procurare, montare teu PVC D=200 mm pentru imbinare eonduete.
-
• procurarea si transportulla amplasament a teului PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea teului (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in leilbue
-
57. PREȚUL 57 - Proeurare, montare cot PVC, D=200 mm pentru imbinare eonduete.
-
• procurarea si transportul la amplasament a cotului din PVC (inclusiv a garniturii de etansare)
-
• montarea cotului (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca pro cent (%) in recapitulatia devizului.. Prețul se va prezenta in lei/bue
-
58. PREȚUL 58 - Procurare, montare teu redus pentru raeord PVC 200x160x200
-
• procurarea si transportul la amplasament a teului PVC
-
• montarea teului redus (inclusiv a garniturii de etansare)
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/bue.
-
59. PREȚUL 59 - Luerari de amenajare spatii verzi, inclusiv semanare gazon
-
• pregătirea suprafeței prin curatare de vegetație si nivelare
â* procurarea, transportul si asternerea pământului vegetal;
-
• procurarea si transportul gazonului;
-
• semanarea gazonului;
-
• udarea pana la intrarea in vegetație;
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului .. Prețul se va prezenta in lei/mp
-
60. PREȚUL 60 UMPLUTURI LA FUNDAȚII
-
• săpătură in groapa de irnprumut sau in depozitul intermediar;
-
• transportul si imprastierea pământului;
-
• asigurarea umidității optime de compactare si compactarea pământului;
-
• finisarea si verificarea suprafețelor;
-
• prelevări de probe si verificări de laborator;
-
• redarea terenului din groapa de irnprumut in circuitul agricol la terminarea lucrărilor.
Proiectarea se va evidenția ca pro cent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mc.
-
61. PREȚUL 61 BORDURI DIN BETON 20x25cm
-
• procurarea, transportul si manipularea bordurilor sia eelorlalte materiale si scule necesare;
-
• prepararea, transportul, manipularea si asternerea mortarului de pozare;
-
• montarea bordurilor pe un strat de mortar de ciment;
-
• rostuirea bordurilor.
Proiectarea se va evidenția ea procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / m.
-
62. PREȚUL 62 BORDURI DIN BETON 25x50cm
-
• procurarea, transportul si manipularea bordurilor si a celorlalte materiale si scule necesare;
-
• prepararea, transportul, manipularea si asternerea mortarului de pozare;
-
• montarea bordurilor pe un strat de mortar de ciment;
-
• rostuirea bordurilor.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ m.
-
63. PREȚUL 63 BORDURI ÎNALTE DIN BETON ARMAT
-
• procurarea, transportul si manipularea bordurilor si a celorlalte materiale si scule necesare;
-
• prepararea, transportul, manipularea si asternerea mortarului de pozare;
-
• montarea bordurilor pe un strat de mortar de ciment;
-
• rostuirea bordurilor,
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei /m.
-
64.PREȚUL 64 TROTUARE 1,00 m hl linie
Lucrarea consta din:
-
• procurarea, transportul si manipularea materialelor necesare realizării trotuarelor,
-
• inclusiv a tuburilor din PVC pentru goluri;
-
• montarea tuburilor pentru goluri;
-
• prepararea, transportul si turnarea betonului de umplutura;
-
• prepararea, transportul si asternerea asfaltului;
-
• realizarea cordoanelor de chit de etansare la marginea asfaltului;
-
• prelevări de probe si determinări de laborator.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / m.
-
65. PREȚUL 65. TROTUARE 1,50 m lățime
Lucrarea consta din:
-
• procurarea, transportul si manipularea materialelor necesare realizării trotuarelor,
-
• inclusiv a tuburilor din PVC pentru goluri;
-
• montarea tuburilor pentru goluri;
-
• prepararea, transportul si turnarea betonului de umplutura;
-
• prepararea, transportul si asternerea asfaltului;
-
• realizarea cordoanelor de chit de etansare la marginea asfaltului;
-
• prelevări de probe si determinări de laborator.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / m.
-
66. PREȚUL 66 PROTECȚIE ANTICOROZIV A A BETONULUI infrastructura
-
• procurarea, transportul, manipularea, montarea si demontarea schelelor de lucru;
-
• procurarea, transportul si manipularea vopselei anticorozive si a celorlalte scule si materiale;
-
• curatarea si pregătirea suprafeței conform instrucțiunilor producătorului;
-
• prepararea vopselei anticorozive;
-
• aplicarea vopselei anticorozive, conform instrucțiunilor specifice de aplicare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei 1 mp.
-
67. PRETUL 67 PROTECȚIE ANTICOROZIV A A BETONULUI SUPRActura
-
• procurarea, transportul, manipularea, montarea si demontarea schelelor de lucru;
-
• procurarea, transportul si manipularea vopselei anticorozive si a celorlalte scule si materiale;
-
• curatarea si pregătirea suprafeței conform instrucțiunilor producătorului;
-
• prepararea vopselei anticorozive;
-
• aplicarea vopselei anticorozive, conform instrucțiunilor specifice de aplicare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei 1 m p
-
68. PREȚUL 68 PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI DE BETON PENTRU LĂRGIRI si PLACI DE SUPRABETONARE
-
• procurarea, transportul si manipularea tuturor materialelor neeesare;
-
• montarea si demontarea schelelor de Iueru; inclusiv platfonne de lucru si parapeti de siguranța;
-
• pregătirea suprafețelor de beton pentru obținerea unei suprafețe rugoase (buciardare, sablare, etc.)
Proiectarea se va evidenția ea procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp.
-
69. PREȚUL 69 REPARAȚII CU BETOANE SPECIALE (min. 5 em grosime) A INFRAS-TRUCTtrnaLOR
-
• procurarea, transportul si manipularea materialelor si sculelor necesare;
-
• montarea si demontarea schelelor de lucru, inclusiv a podinei si a parapetelor de siguranța;
-
• demolarea betonului existent degradat pana la betonul sănătos;
-
• inlaturarea si transportul materialului rezultat;
-
• curatarea armaturilor (daca exista) palia la luciu metalic;
-
• suflarea cu jet de aer si spalarea cu jet de apa;
-
• executarea găurilor si perforărilor In vederea introducerii ancorelor;
-
• introducerea si fixarea ancorelor 'in găuri inclusiv menținerea acestora In poziția prevăzută In proiect;
-
• aprovizionarea, fasonarea si montarea plasei sudate;
-
• procurarea si prepararea betonului special si a mortarului special de finisare conform instrucțiunilor
producătorului;
•aplicarea betonului special pentru refacerea elementului din beton la dimensiunile inițiate, cu condiția ca grosimea stratului de beton special aplicat sa fie de minimum 5 em;
-
• finisarea suprafețelor cu mortar special de finisare;
-
• transportul in depozit, curatarea si depozitarea schelelor de lucru după demontare.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mp.
-
70. PRETUL 70 DESFACERE TROTUARE EXISTENTE
-
• procurarea, transportul si manipularea sculelor necesare;
-
• demolarea betonului de umplutura din trotuar si desfacerea bordurilor existente;
-
• inlaturarea țevilor din PVC (unde exista) si protejarea, poziționarea provizorie pe durata execuției lucrărilor a cablurilor existente (unde exista);
-
• desfacerea hidroizolatiei;
-
• strângerea materialului demolat, incarcarea 111 mijloace de transport, transportul, descărcarea 'in depozit si imprasrierea In depozit;
• redarea terenului din depozit 111 circuitul agricolla terminarea lucrărilor sau ecologizarea acestuia
(nivelare siinierbare).
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei 1 mc.
-
71. PREȚUL 71 DEMOLARE BETON SIMPLU
-
• procurarea, transportul si manipularea materialelor si sculelor necesare;
-
• procurarea, transportul, montarea sidemontarea schelelor;
-
• demolarea betonului la cotele sidirnensiunile din proiect;
-
• curatarea suprafețelor de beton rezultate după demolare;
-
• incarnarea, transportul si imprastierea molozului in depozit;
-
• redarea terenului din depozit in circuitul agricolla terminarea lucrărilor sau ecologizarea acestuia
(nivelare si inierbare),
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me.
-
72. PRETUL 72 INJECT AREA FUNDATUL,OR SIISAU A TERENULUI DE FUNDARE
-
• 2stabilirea parametriior injectării (investigații geotehnice ale blocului de fundație si a terenului de sub acesta; stabilirea oportunității injectării sau a altor masuri, daca este cazul; precizarea retetei fluidului si tehnologia de injectare);
-
• aprovizionarea, transportul si manipularea materialelor necesare execuției forajelor si injectării;
-
• amenajarea platformei de lucru;
-
• trasarea si materializarea poziției forajelor;
-
• execuția forajelor;
-
• curățirea forajelor;
-
• prepararea suspensiei de injectare;
-
• verificarea parametrilor fiecărei șarje a suspensiei de injectare si prelevarea si încercarea probelor;
-
• injectarea suspensiei;
-
• întocmirea fisei forajului si a injectării;
-
• verificarea rezultatelor injectării.
-
• desfacerea platformei de lucru, curatarea albiei si red area terenului in folosința inițiala.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mc.
-
72. PREȚUL 72 ZIDURI DE SPRIJIN DIN BETON si BETON ARMA T
-
• trasarea si marcarea amplasamentului;
-
• săpături pentru fundații si elevații, inclusiv epuismente;
-
• transportul pământului rezultat din săpătură intr-un depozit propus de Antreprenor si aprobat de Inginer;
-
• obținerea tuturor aprobărilor pentru utilizarea depozitului;
-
• procurarea tuturor materialelor necesare inclusiv a cofrajelor;
-
• transportul materialelor de la furnizor la punctul de lucru;
-
• manipularea materialelor pentru execuția lucrării;
-
• executarea tuturor sprijinirilor necesare;
-
• cofrarea elevațiilor si montarea barbacanelor;
-
• executarea si montarea armaturilor si elementelor metal ice de parapet;
-
• turnarea betonului in fundații si elevații;
-
• decofrarea elevațiilor;
-
• executarea drenului In spatele zidului de sprijin;
-
• testările cerute de Inginer pentru a corespunde cerințelor inspecției de calitate.
-
• hidroizolarea suprafețelor in contact cu drenul sau umplutura de parnant.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / me.
-
73. PREȚUL 73 DEZASAMBLARE CONFECȚII METALICE EXISTENTE
-
• procurarea, transportul, manipularea si demontarea schelelor
-
• procurarea transportul si manipularea materialelor si sculelor necesare;
-
• dezasamblarea precornprirnarii existente
-
• inlaturarea si transportul materialului rezultat
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei /t.
-
74. PRETUL74 DREN DIN PIATRA. BRUT A
-
• procurarea, transportul si manipularea materialelor: piatra bruta, balast, tuburi PVC, etc;
-
• executarea zidăriei din piatra bruta a drenului;
-
• executarea filtrului invers;
-
• montarea tuburilor din PVC.
NOTA: Prio proiect se va preciza dimensiunile drenului si natura pietrei brute.
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / mc.
-
75. PRETUL75 DRENUR1 iN SĂPĂTURĂ DEScmSA-DRENURI LONGITUDINALE
-
• procurarea tuturor materialelor (material drenant, geotextil, tub riflat, etc.), manoperei, utilajelor si echipamentelor;
-
• toate transporturile pentru procurarea materialelor si execuția lucrărilor inclusiv asigurarea mijloacelor de transport;
-
• manipularea tuturor materialelor pentru execuția lucrărilor;
-
• semnalizarea rutiera a zonei;
-
• obținerea tuturor aprobărilor pentru realizarea drumului de acces, daca e necesar;
-
• trasarea lucrării;
-
• execuția săpăturilor, inclusiv eventuale demolări sau spargeri de obstacole aflate in amplasamentul lucrării;
-
• realizarea sprijinirilor si a epuismentelor daca este cazul;
-
• incarcarea, transportul si depozitarea pământului si a eventualelor deșeuri
-
• In depozitul agreat de Inginer;
-
• amenajarea drumurilor de san tier si dezafectarea acestora după terminarea lucrărilor;
-
• obținerea tuturor aprobărilor si avizelor necesare realizării drumurilor de șantier;
-
• red area in circuitul inițial a terenului folosit pentru drumurile de șantier si depozit;
-
• verificarea topografica a cotelor fundului drenului;
-
• montarea tubului riflat, a geotextilului si a tubului lis la putui de aerisire;
-
• execuția umpluturii drenului;
-
• execuția capacului drenului cu parnant local in varianta "b";
-
• protecția capului drenului si a puțurilor de aerisire cu pereu din beton sau piatra bruta;
-
• luarea probelor si efectuarea testelor de laborator;
-
• toate cheltuielile pentru teste le cerute de Inginer;
-
• curatarea zonei de lucru;
-
• prelucrarea si montarea tuburilor de aerisire la drenurile transversale; Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului.
Prețul se va prezenta in lei / me.
-
76.PRETUL 76 CĂMINE DE VIZITARE PENTRU DRENURI IN SĂPĂTURĂ DESCHISA
-
• procurarea tuturor materialelor (beton, tuburi prefabricate, rama, capac, scări metal ice, mortar), manoperei, utilajelor si echipamentelor;
-
• toate transporturile necesare lucrării, inclusiv asigurarea mijloacelor de transport inclusiv asigurarea mijloacelor de transport;
-
• manipularea tuturor materialelor pentru execuția lucrărilor;
-
• marcarea pozițiilor unde se vor executa căminele de vizitare;
-
• semnalizarea rutiera a zonei;
-
• trasarea lucrării;
-
• execuția săpăturilor, inclusiv eventuale demolări sau spargeri de obstacole aflate in amplasamentul lucrării;
-
• realizarea sprijinirilor si a epuismentelor daca este cazul;
-
• incarcarea, transportul si depozitarea pământului si a eventualelor deșeuri in depozitul agreat de Inginer;
-
• turnarea betonului monolit (fundația căminului de vizitare);
-
• montarea tuburilor prefabricate;
-
• execuția si finisarea cunetei;
-
• verificarea topografica a cote lor fundului cunetei;
-
• perforarea tuburilor din beton prefabricat pentru introducerea tuburilor lise din PVC si matarea cu mortar M1OO injurul acestora;
-
• execuția si montarea scărilor de acces;
-
• montarea ramei si a capacului din beton prefabricat;
-
• umplutura de pamant injurul căminului de vizitare;
-
• luarea probelor si efectuarea teste lor eerute de Inginer;
-
• euratirea zonei de lucru.
Proiectarea se va evidenția ea procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / buc.
-
• pichetarea si semnalizarea lucrărilor;
-
• execuția săpăturilor pentru fundații;
-
• montarea cofrajelor pentru elevații;
-
• turnarea betonului in fundații si elevații;
-
• procurarea tuturor materialelor (betoane, hidroizolatie, elemente prefabricate);
-
• montare elemente prefabricate;
-
• execuția hidroizolatiei
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / bue.
-
77. PREȚUL 77 PODEȚE TUBULARE LA INTRĂRI IN CURȚI, D=500 MM
-
• pichetarea si semnalizarea lucrărilor;
-
• execuția săpăturilor pentru fundații;
-
• montarea cofrajelor pentru elevații;
-
• turnarea betonului in fundații si elevații;
-
• procurarea tuturor materialelor (betoane, hidroizolatie, elemente prefabricate);
-
• montare elemente prefabricate;
-
• execuția h idroizolatiei
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in reeapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei
/ bue.
-
78. PREȚUL 78 PODEȚE TUBULARE LA DRUMURI LATERALE, D=800 MM
-
• pichetarea si semnalizarea lucrărilor;
-
• execuția săpăturilor pentru fundații;
-
• montarea cofrajelor pentru elevații;
-
• turnarea betonului in fundații si elevații;
-
• procurarea tuturor materialelor (betoane, hidroizolatie, elemente prefabricate);
-
• montare elemente prefabricate;
-
• execuția hidroizolatiei
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Pretu! se va prezenta in lei / bue.
-
79. PREȚUL 79 PODEȚE TUBULARE LA DRUMURI LATERALE,D=1000MM
-
• pichetarea si semnalizarea lucrărilor;
-
• execuția săpăturilor pentru fundații;
-
• montarea cofrajelor pentru elevații;
-
• turnarea betonului in fundații si elevații;
-
• procurarea tuturor materialelor (betoane, hidroizolatie, elemente prefabricate);
-
• montare elemente prefabricate;
-
• execuția hidroizolatiei
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei I buc.
-
80. PRETUL 80 PODEȚE PREFABRICATE CASE TATE DIN CADRE PREFABRICATE, ÎNCHISE TIP C2, CU LUMINA L=2M
-
• pichetarea si semnalizarea
-
• săpături pentru fundații cadre tip C 2 si aripi prefabricate tip A
-
• incarnarea pământului excavat si depozitarea lui
-
• execuția cofrajelor
-
• turn area betonului in fundații si cuneta drenului podețului
-
• montarea cadrelor tip C 2 a aripilor prefabricate tip A si a timpanelor prefabricate tip T, a camerelor de cădere
-
• execuția hidroizolatiei pe suprafețe orizontale cu sistem de hidroizolatie pentru poduri iar pe suprafețele verticale ce vin in contact eu drenuJ sau terasamentele cu emulsie de bitum sau inlocuitor
-
• execuția umpluturilor din pamant si realizarea racordurilor ell terasamentele
-
• execuția pereului din piatra bruta sau beton de ciment marca C 30/37
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in lei / buc.
-
81.PREȚUL 81 PODEȚE PREFABRICATE CASETATE DIN CADRE PREFABRICATE, DESCHISE TIP P2, CU LUMINA L=2M
-
• pichetarea si semnalizarea
-
• săpături pentru fundații cadre tip C 2 si aripi prefabricate tip A
-
• incarnarea pământului excavat si depozitarea lui
-
• execuția cofrajelor
-
• turnarea betonului in fundații si cuneta drenului podețului
-
• montarea cadrelor tip C 2 a aripilor prefabricate tip A si a timpanelor prefabricate tip T, a camerelor de cădere
-
• execuția hidroizolatiei pe suprafețe orizontale cu sistem de hidroizolatie pentru poduri dar pe suprafețele verticale ce Yin in contact cu drenul sau terasamentele ell emulsie de bitum sau inlocuitor
-
• execuția umpluturilor din pam ant si realizarea racordurilor cu terasamentele
-
• execuția pereului din piatra bruta sau beton de ciment marca C 30/37
Proiectarea se va evidenția ca procent (%) in recapitulatia devizului. Prețul se va prezenta in Ici I buc.
NIVELĂRI STRĂZI DE PĂMÂNT
Această lucrare cuprinde:
Curățirea părții carosabile de noroi și praf;
Nivelarea de terenuri pe platforma teren foarte tare
Cilindrarea la uscat a suprafeței reprofilate, verificarea și corectarea profilului transversal;
Utilajele necesare executării lucrărilor de întreținere și reparații de drum sunt: buldoexcavator 10.7-15.3 cm, autobasculanta și autocisternă cu dispozitiv de stropire cu MAJ 5-8 t.
Controlul lucrărilor pe parcursul execuției
înainte de executarea nivelărilor se verifică starea suprafețelor stratului suport.
La executarea nivelărilor se verifică: materialele (piatra spartă, balastul), planeitatea drumului, compactarea
Verificarea lucrărilor
Se face de către responsabilul tehnic cu execuția a executantului și cu dirigintele de șantier nominalizat de beneficiar.
Norme metodologice privind condițiile de închidere a circulației și de instituire a restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public” aprobate cu Ordinul nr. 1112/411 al MI - MT / octombrie 2000.
Se atrage atenția în mod deosebit asupra semnalizării corecte a punctului de lucru în vederea evitării producerilor unor accidente de circulație cât și pentru protejarea personalului ce execută respectivele lucrări de reparații, cu indicatoarele rutiere bine fixate pentru a rezista pe toată durata executării lucrărilor.
RECEPȚIA LUCRĂRILOR
Recepția lucrărilor se face în două etape la terminarea execuției sau la finele lunii, în conformitate cu reglementările în vigoare privind metodologia de recepționarea lucrărilor. Normativ AND 5 14 / 2000.
Se va urmări ca suprafața reparată să fie la aceeași nivel cu cota suprafeței adiacente, să prezinte planeitatea care să se încadreze în SR 174 /I -2009 atât în profil transversal cât și în profil longitudinal. Procesul - verbal de recepție a lucrării executate, va cuprinde nume stradă, poziția km, suprafața reparată cu grosimea real executată precum și aprecieri legate de calitatea lucrărilor.
Recepția finală se face după 12 luni calendaristice de la execuție pe bază de proces verbal. Devizul ofertă va fi întocmit luându-se în considerare toate lucrările prevăzute în Caietul de Sarcini și Antemăsurătoare și ținând cont de propriile costuri de producție, distanțele reale de transport, toate cheltuielile necesare cu materialele, forța de muncă, utilajele, trasportul, etc. Cap. 4. MĂSURI DE TEHNICA SECURITĂȚII MUNCII, PSI, PROTECȚIA MEDIULUI
Pe toată perioada de execuție a lucrărilor se vor respecta prevederile din următoarele acte normative:
-
1. Legea 319/2006 a Securității și Sănătății în muncă ;
-
2. Norme metodologice de aplicare a legii 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă;
-
3. Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
-
4. “Norme metodologice privind condițiile de închidere a circulației și de instituirea restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public” aprobate pri-nOrdinul nr. 1112/411 al MI - MT / octombrie 2000;
Se atrage atenția în mod deosebit asupra semnalizării corecte a punctului de lucru în strictă conformitate cu Normele metodologice de la pct. 4, în vederea evitării producerilor unor accidente de circulație cât și pentru protejarea personalului ce execută respectivele lucrări de reparații, cu indicatoarele rutiere bine fixate pentru a rezista pe toată durata executării lucrărilor.
Executantul trebuie să evite orice agresiune asupra mediului prin poluarea apei, aerului, solului cu deșeuri, produse petroliere sau alte materiale periculoase, prin depășiri ale nivelului de zgomot admis.
După încheierea lucrărilor, executantul va asigura curățenia la locul de muncă.
iE ȘEDINȚĂ, itlA^i Lazarov
ANEXA 1 la Caietul de sarcini al serviciului public de infrastructură la nivelurSectoruluT5ârMunicipiuluî București
Nr. Crt. |
TIP |
STRADA |
lungime |
CAROSABIL |
Supr Totala |
LUNGIME KM |
TIP îmbrăcăminte |
OBSERVAȚII | ||||
1 |
ntrarea |
ABAGIILOR |
40 |
2 |
80 |
40 |
4 |
160 |
240 |
0.04 |
asfalt | |
2 |
Strada |
ABATAJULUI |
550 |
1.2 |
660 |
550 |
6 |
3300 |
3960 |
0.55 |
asfalt | |
3 |
Strada |
ABNEGAȚIEI |
150 |
2 |
300 |
150 |
6 |
900 |
1200 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
4 |
Strada |
ACIDAVA |
208 |
2.2 |
457.6 |
208 |
6.5 |
1352 |
1809.6 |
0.208 |
asfalt | |
5 |
Intrarea |
ACVILA |
150 |
1 |
150 |
150 |
3 |
450 |
600 |
0.15 |
asfalt | |
6 |
Strada |
ACVILA |
368 |
1.9 |
699.2 |
368 |
6.9 |
2539.2 |
3238.4 |
0.368 |
asfalt | |
7 |
Strada |
ADRIAN |
240 |
3.9 |
936 |
240 |
6.6 |
1584 |
2520 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
8 |
Strada |
AGAP1E ION CAPORAL |
105 |
4 |
420 |
105 |
6 |
630 |
1050 |
0.105 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
9 |
Strada |
ALBENI |
260 |
2 |
520 |
260 |
6 |
1560 |
2080 |
0.26 |
asfalt | |
10 |
Strada |
ALBOTESTI |
260 |
2 |
520 |
260 |
6 |
1560 |
2080 |
0.26 |
asfalt | |
11 |
Șoseaua |
ALEXANDRIEI |
3,400 |
8.7 |
29580 |
3,400 |
14 |
47600 |
77180 |
3.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
12 |
Strada |
AU IVI AN |
280 |
2 |
560 |
280 |
6.5 |
1820 |
2380 |
0.28 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
13 |
Strada |
ALTOIULUI |
240 |
1.6 |
384 |
240 |
6.3 |
1512 |
1896 |
0.24 |
asfalt | |
14 |
Strada |
AMARADIEI |
105 |
2 |
210 |
105 |
6.5 |
682.5 |
892.5 |
0.105 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
15 |
Strada |
AMURGULUI |
810 |
4.6 |
3726 |
810 |
7.4 |
5994 |
9720 |
0.81 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
16 |
Strada |
ANASTASIU CONSTANTIN |
220 |
3 |
660 |
220 |
7.2 |
1584 |
2244 |
0.22 |
asfalt | |
17 |
Strada |
ANGHEL ALEXANDRU |
345 |
2 |
690 |
345 |
12 |
4140 |
4830 |
0.345 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
18 |
Strada |
ANGHELACHE IVAN CAPORAL |
242 |
4 |
968 |
242 |
6.5 |
1573 |
2541 |
0.242 |
asfalt | |
19 |
Strada |
ANTIAERIANA |
2,050 |
5.5 |
11275 |
2,050 |
14.1 |
28905 |
40180 |
2.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
20 |
Strada |
ANTON IU ALEXANDRU |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt | |
21 |
Strada |
ANUL 1821 |
250 |
1.5 |
375 |
250 |
3 |
750 |
1125 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
22 |
Strada |
APOLODOR |
400 |
1.5 |
600 |
400 |
7.2 |
2880 |
3480 |
0.4 |
asfalt | |
23 |
Strada |
ARAM EȘTI |
160 |
0.5 |
80 |
160 |
6 |
960 |
1040 |
0.16 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
24 |
Strada |
ARBANASI |
180 |
0.5 |
90 |
180 |
6 |
1080 |
1170 |
0.18 |
asfaft |
in administrarea P.M.B-A.S |
25 |
Strada |
AREFU |
155 |
1 |
155 |
155 |
8 |
1240 |
1395 |
0.155 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
26 |
Strada |
AR1ONOAIA |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||||
27 |
Strada |
ARMISTIȚIULUI |
200 |
4 |
800 |
200 |
7 |
1400 |
2200 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
28 |
Strada |
ARON PUMNUL |
600 |
4 |
2400 |
600 |
6.6 |
3960 |
6360 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
29 |
Strada |
ASACH1 GHEORGHE |
300 |
1 |
300 |
300 |
6 |
1800 |
2100 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
30 |
Strada |
ASISTENTEI |
150 |
2 |
300 |
150 |
4 |
600 |
900 |
0.15 |
asfalt | |
31 |
Strada |
ATANASIU ION PROFESOR DOCTOR |
235 |
2.3 |
540.5 |
235 |
7.2 |
1692 |
2232.5 |
0.235 |
asfalt | |
32 |
Intrarea |
AZJMEI |
78 |
3.4 |
265.2 |
78 |
6.6 |
514.8 |
780 |
0.078 |
asfalt | |
33 |
Strada |
BABES VICTOR PROFESOR DOCTOR |
260 |
1.5 |
390 |
260 |
6 |
1560 |
1950 |
0.26 |
asfalt | |
34 |
Aleea |
BACAU |
100 |
2 |
200 |
100 |
3 |
300 |
500 |
0.1 |
asfalt | |
35 |
Strada |
BACAU |
280 |
2 |
560 |
280 |
10 |
2800 |
3360 |
0.28 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
36 |
Strada |
BACHUS |
1,078 |
5 |
5390 |
1,078 |
10 |
10780 |
16170 |
1.078 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
37 |
Strada |
BACIULUI |
490 |
4 |
1960 |
490 |
6 |
2940 |
4900 |
0.49 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
38 |
ntrarea |
BADARAU EUGEN |
30 |
2 |
60 |
30 |
6.5 |
195 |
255 |
0.03 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
39 |
Strada |
BADEA DUMITRU |
240 |
2.6 |
624 |
240 |
6.5 |
1560 |
2184 |
0.24 |
asfalt | |
40 |
Strada |
BAGDASAR DUMITRU DOCTOR |
400 |
4 |
1600 |
400 |
13.5 |
5400 |
7000 |
0.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
41 |
Strada |
BAIONETEI |
100 |
2 |
200 |
100 |
8 |
800 |
1000 |
0.1 |
asfalt | |
42 |
Strada |
BAIULESCU ION |
705 |
4 |
2820 |
705 |
6 |
4230 |
7050 |
0.705 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
43 |
Strada |
BAI EȘTI |
225 |
3 |
675 |
225 |
6.5 |
1462.5 |
2137.5 |
0.225 |
asfalt | |
44 |
Strada |
BALAN CONSTANTIN CAPORAL |
220 |
3 |
660 |
220 |
6.5 |
1430 |
2090 |
0.22 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
45 |
Strada |
BALANESTI |
235 |
3.4 |
799 |
235 |
6 |
1410 |
2209 |
0.235 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
46 |
Strada |
BAUNESTI |
270 |
2 |
540 |
270 |
6 |
1620 |
2160 |
0.27 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
47 |
Strada |
BALOMIR |
360 |
3 |
1080 |
360 |
6.5 |
2340 |
3420 |
036 |
asfalt | |
48 |
Strada |
BALTAGULUI |
400 |
1.6 |
640 |
400 |
6.3 |
2520 |
3160 |
0.4 |
asfalt | |
49 |
Strada |
BANU MĂRĂCINE |
300 |
1.35 |
405 |
300 |
6 |
1800 |
2205 |
03 |
asfalt | |
50 |
Strada |
BARAJULUI |
240 |
1 |
240 |
240 |
103 |
2472 |
2712 |
0.24 |
asfalt | |
51 |
Strada |
BARAOLT |
250 |
4 |
1000 |
250 |
6 |
1500 |
2500 |
0.25 |
asfalt | |
52 |
Strada |
BARBATESCU VECHI |
240 |
2 |
480 |
240 |
6 |
1440 |
1920 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
53 |
Aleea |
BĂRBĂTEȘTI |
180 |
2 |
360 |
180 |
6 |
1080 |
1440 |
0.18 |
asfalt | |
54 |
Strada |
BARDASULUI |
525 |
3 |
1575 |
525 |
6 |
3150 |
4725 |
0.525 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
55 |
Strada |
BASARABILOR |
240 |
3 |
720 |
240 |
6.5 |
1560 |
2280 |
0.24 |
asfalt | |
56 |
Strada |
BASCOV |
220 |
2 |
440 |
220 |
5 |
1100 |
1540 |
0.22 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
57 |
Intrarea |
BATASAN1 |
150 |
2 |
300 |
150 |
4 |
600 |
900 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
58 |
Strada |
BAZALTULUI |
300 |
0 |
0 |
300 |
6 |
1800 |
1800 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
59 |
Strada |
BACANAU |
250 |
0 |
0 |
250 |
6 |
1500 |
1500 |
035 |
asfalt | |
60 |
Strada |
BECLEAN |
250 |
4 |
1000 |
250 |
6 |
1500 |
2500 |
0.25 |
asfalt | |
61 |
Intrarea |
BEGA |
90 |
2 |
180 |
90 |
4 |
360 |
540 |
0.09 |
asfalt | |
62 |
Strada |
BEGA |
270 |
4 |
1080 |
270 |
6 |
1620 |
2700 |
0.27 |
asfalt | |
63 |
Intrarea |
BEICA |
105 |
2 |
210 |
105 |
4 |
420 |
630 |
0.105 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
64 |
Strada |
BELDIMAN ALEXANDRU |
72 |
3 |
216 |
72 |
14 |
1008 |
1224 |
0.072 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
65 |
Strada |
BALEN1 |
450 |
2 |
900 |
450 |
6 |
2700 |
3600 |
0.45 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
66 |
Strada |
BEREA |
60 |
2 |
120 |
60 |
4 |
240 |
360 |
0.06 |
asfalt | |
67 |
Strada |
BERESCU ION |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
68 |
Strada |
BERZOVIA |
425 |
1.2 |
510 |
425 |
5.8 |
2465 |
2975 |
0.425 |
asfalt | |
69 |
Strada |
BIRCA |
600 |
3.4 |
2040 |
600 |
6.6 |
3960 |
6000 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
70 |
Strada |
BIRLAD |
230 |
3.6 |
828 |
230 |
5.5 |
1265 |
2093 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
71 |
Strada |
BIRLEA |
280 |
2.4 |
672 |
280 |
7.2 |
2016 |
2688 |
038 |
asfalt | |
72 |
Strada |
BIRNOVA |
424 |
2.5 |
1060 |
424 |
8.6 |
3646.4 |
4706.4 |
0.424 |
asfalt | |
73 |
Intrarea |
BISERICA GHENCEA |
68 |
0 |
0 |
68 |
6 |
408 |
408 |
0.068 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
74 |
Strada |
BISTRETU |
45 |
1.8 |
81 |
45 |
3 |
135 |
216 |
0.045 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
75 |
Strada |
BITUMULUI |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
03 |
asfalt |
69 |
Strada |
BIRCA |
600 |
3.4 |
2040 |
600 |
6.6 |
3960 |
6000 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
70 |
Strada |
BIRLAD |
230 |
3.6 |
828 |
230 |
5.5 |
1265 |
2093 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
71 |
Strada |
BIRLEA |
280 |
2.4 |
672 |
280 |
7.2 |
2016 |
2688 |
0.28 |
asfalt | |
72 |
Strada |
IRNOVA |
424 |
2.5 |
1060 |
424 |
8.6 |
3646.4 |
4706.4 |
0.424 |
asfalt | |
73 |
Intrarea |
BISERICA GHENCEA |
68 |
0 |
0 |
68 |
6 |
408 |
408 |
0.068 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
74 |
Strada |
BISTRETU |
45 |
1.8 |
81 |
45 |
3 |
135 |
216 |
0.045 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
75 |
Strada |
BITUMULUI |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt | |
76 |
Strada |
BLEJAN FLOREA SERGENT |
270 |
3 |
810 |
270 |
7.5 |
2025 |
2835 |
0.27 |
asfalt | |
77 |
Intrarea |
BLIDARI |
100 |
0 |
0 |
100 |
4.5 |
450 |
450 |
0.1 |
asfalt | |
78 |
Strada |
BOBILNA |
180 |
4 |
720 |
180 |
8.5 |
1530 |
2250 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
79 |
Strada |
BOBULUI |
418 |
4.2 |
1755.6 |
418 |
8 |
3344 |
5099.6 |
0.418 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
80 |
Strada |
BOCANET ALEXANDRU |
250 |
4 |
1000 |
250 |
6 |
1500 |
2500 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
81 |
Strada |
BOGDANESCU IORDAN |
180 |
1.5 |
270 |
180 |
6 |
1080 |
1350 |
0.18 |
asfalt | |
82 |
Strada |
BOICESCU ALEXANDRU DOCTOR |
285 |
1 |
285 |
285 |
6 |
1710 |
1995 |
0.285 |
asfalt | |
83 |
Intrarea |
BOLBOCI |
135 |
0 |
0 |
135 |
6 |
810 |
810 |
0.135 |
asfalt | |
84 |
Strada |
BOLDEȘTI |
500 |
2 |
1000 |
500 |
6 |
3000 |
4000 |
0.5 |
asfalt | |
85 |
Strada |
BON EA CONSTANTIN |
190 |
2.5 |
475 |
190 |
5 |
950 |
1425 |
0.19 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
86 |
Strada |
BORCAN ION |
150 |
2 |
300 |
150 |
6 |
900 |
1200 |
0.15 |
asfalt | |
87 |
Strada |
BORSEC |
225.6 |
1.4 |
315.84 |
225.6 |
7.3 |
1646.9 |
1962.72 |
0.2256 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
88 |
Strada |
BOTESCU HARALAMBIE DOCTOR |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
89 |
Strada |
BOTEZ DUMITRU |
90 |
2.5 |
225 |
90 |
55 |
495 |
720 |
0.09 |
asfalt | |
90 |
Aleea |
BOTORANI |
192.8 |
2.5 |
482 |
192.8 |
3.9 |
751.92 |
1233.92 |
0.1928 |
asfalt | |
91 |
Intrarea |
BOTORCA |
40 |
2 |
80 |
40 |
25 |
100 |
180 |
0.04 |
asfalt | |
92 |
Strada |
BOTORCA |
500 |
2 |
1000 |
500 |
6 |
3000 |
4000 |
0.5 |
asfalt | |
93 |
Strada |
BOTOȘANI |
450 |
4 |
1800 |
450 |
6.5 |
2925 |
4725 |
0.45 |
asfalt | |
94 |
Strada |
BRADEANA |
225 |
2 |
450 |
225 |
6 |
1350 |
1800 |
0.225 |
asfalt | |
95 |
Drumul |
BRAGAD1RU |
3,000 |
0 |
0 |
3,000 |
6 |
18000 |
18000 |
3 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
96 |
Intrarea |
BRANISTAR1 |
62 |
1.3 |
80.6 |
62 |
6.5 |
403 |
483.6 |
0.062 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
97 |
Strada |
BRAN1STARI |
200 |
3 |
600 |
200 |
7 |
1400 |
2000 |
0.2 |
asfalt | |
98 |
Drumul |
BRANIȘTEA |
350 |
3 |
1050 |
350 |
2.5 |
875 |
1925 |
0.35 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
99 |
Strada |
BRATASANCA |
530 |
1.4 |
742 |
530 |
65 |
3445 |
4187 |
0.53 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
100 |
Strada |
BRATILA |
260 |
4 |
1040 |
260 |
6 |
1560 |
2600 |
0.26 |
asfalt | |
101 |
Strada |
BRAZILOR |
150 |
1 |
150 |
150 |
7.2 |
1080 |
1230 |
0.15 |
asfalt | |
102 |
Strada |
BREBENEI |
157 |
4 |
628 |
157 |
6 |
942 |
1570 |
0.157 |
asfalt | |
103 |
Strada |
BRESLELOR |
130 |
2 |
260 |
130 |
6 |
780 |
1040 |
0.13 |
asfalt | |
104 |
Strada |
BREZOI |
375 |
4.8 |
1800 |
375 |
7.2 |
2700 |
4500 |
0.375 |
asfalt |
105 |
Strada |
BREZOIANU ION |
221 |
3 |
663 |
221 ” |
135“ |
2983.5 |
3646.5 |
0.221 |
asfalt |
in administrarea P.ROPA75- |
106 |
Strada |
BRIULUI |
240 |
1.8 |
432 |
240 |
6.6 |
1584 |
2016 |
0.24 |
asfalt | |
107 |
Strada |
BRUTUS M. I. |
150 |
15 |
225 |
150 |
6 |
900 |
1125 |
0.15 |
asfalt | |
108 |
ntrarea |
BUCUREASA |
50 |
0 |
0 |
50 |
5 |
250 |
250 |
0.05 |
asfalt | |
109 |
Intrarea |
BUCUREȘTI MĂGURELE |
200 |
2.5 |
500 |
200 |
8 |
1600 |
2100 |
0.2 |
asfalt | |
110 |
Șoseaua |
BUCUREȘTI MĂGURELE |
4,670 |
2.5 |
11675 |
4,670 |
7 |
32690 |
44365 |
4.67 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
111 |
Strada |
BUCUREȘTI MĂGURELE |
200 |
0.2 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S | ||||||
112 |
Strada |
BUICUU CRISTEA DOCTOR |
160 |
3 |
480 |
160 |
7.2 |
1152 |
1632 |
0.16 |
asfalt | |
113 |
Strada |
BULBOACA |
110 |
3 |
330 |
110 |
6 |
660 |
990 |
0.11 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
114 |
Strada |
BULGARUS |
260 |
3 |
780 |
260 |
6 |
1560 |
2340 |
0.26 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
115 |
Intrarea |
BURLACU ION CAPORAL |
50 |
2 |
100 |
50 |
6 |
300 |
400 |
0.05 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
116 |
Strada |
BURLACU ION CAPORAL |
413 |
1.4 |
578.2 |
413 |
6.6 |
2725.8 |
3304 |
0.413 |
asfalt | |
117 |
Strada |
BURZUC |
90 |
1.5 |
135 |
90 |
5.5 |
495 |
630 |
0.09 |
asfalt | |
118 |
Strada |
BUSUIOCULUI |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
119 |
Strada |
BUTIMANU |
100 |
3 |
300 |
100 |
55 |
550 |
850 |
0.1 |
asfalt | |
120 |
Strada |
BUTOIANU MIHAIL GENERAL DOCTOR |
90.3 |
3 |
270.9 |
90.3 |
7.3 |
659.19 |
930.09 |
0.0903 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
121 |
Intrarea |
BUTURUGENI |
60 |
3 |
180 |
60 |
6 |
360 |
540 |
0.06 |
asfalt | |
122 |
Strada |
BUTURUGILOR |
350 |
4.8 |
1680 |
350 |
7.2 |
2520 |
4200 |
0.35 |
asfalt | |
123 |
Strada |
BUZĂU |
230 |
1 |
230 |
230 |
5.3 |
1219 |
1449 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
124 |
Strada |
BUZOI ENI |
426 |
5 |
2130 |
426 |
6.6 |
2811.6 |
4941.6 |
0.426 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
125 |
Strada |
CĂLĂREȚILOR |
150 |
0 |
0 |
150 |
6 |
900 |
900 |
0.15 |
asfalt | |
126 |
Strada |
CĂLI FARULUI |
250 |
2 |
500 |
250 |
8 |
2000 |
2500 |
0.25 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
127 |
Strada |
CAUNICI MIHAIL |
120 |
2.5 |
300 |
120 |
7.5 |
900 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
128 |
Strada |
CAMPINA |
230 |
2 |
460 |
230 |
6 |
1380 |
1840 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
129 |
Strada |
CAPSA ȘTEFAN DOCTOR |
218.7 |
2 |
437.4 |
218.7 |
7.2 |
1574.6 |
2012.04 |
0.2187 |
asfalt | |
130 |
Strada |
CARACAL |
240 |
25 |
600 |
240 |
65 |
1560 |
2160 |
0.24 |
asfalt | |
131 |
Strada |
CARAGIALE MATEIU |
450 |
1.5 |
675 |
450 |
8 |
3600 |
4275 |
0.45 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
132 |
Strada |
CARCALECHi ZAHARIA |
275 |
3 |
825 |
275 |
8.6 |
2365 |
3190 |
0.275 |
asfalt | |
133 |
Strada |
CARELOR |
105 |
1.5 |
1575 |
105 |
4.5 |
4725 |
630 |
0.105 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
134 |
Strada |
CARPEA ION SERGENT MAJOR |
240 |
2 |
480 |
240 |
65 |
1560 |
2040 |
0.24 |
asfalt | |
135 |
Intrarea |
CARTOJANCA |
90 |
3 |
270 |
90 |
45 |
405 |
675 |
0.09 |
asfalt | |
136 |
Strada |
CARTOJANI |
100 |
3 |
300 |
100 |
4.5 |
450 |
750 |
0.1 |
asfalt | |
137 |
Strada |
CARUL MARE |
160 |
2 |
320 |
160 |
6.5 |
1040 |
1360 |
0.16 |
asfalt | |
138 |
Strada |
CARUL MIC |
80 |
2 |
160 |
80 |
4.5 |
360 |
520 |
0.08 |
asfalt | |
139 |
Strada |
CĂRUȚEI |
1,700 |
15 |
2550 |
1,700 |
4 |
6800 |
9350 |
1.7 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
140 |
Strada |
CASCADEI |
170 |
2 |
340 |
170 |
7.5 |
1275 |
1615 |
0.17 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
141 |
Intrarea |
CĂSCIOARELE |
190 |
0 |
0.19 |
pamanat |
in administrarea P.M.B-A.S |
142 |
Strada |
CEDRILOR |
189.1 |
2.8 |
529.48 |
189.1 |
65 |
1285.9 |
1815.36 |
0.1891 |
asfalt | |
143 |
Strada |
CEGAN I0NITA |
192.3 |
2.6 |
499.98 |
192.3 |
7.3 |
1403.8 |
1903.77 |
0.1923 |
asfalt | |
144 |
Strada |
CENAD |
216.4 |
2 |
432.8 |
216.4 |
7.2 |
1558.1 |
1990.88 |
0.2164 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
145 |
ntrarea |
CERNADIA |
120 |
2.2 |
264 |
120 |
55 |
660 |
924 |
0.12 |
asfalt | |
146 |
Strada |
CERNAVODA |
226.6 |
1 |
226.6 |
226.6 |
6.8 |
1540.9 |
1767.48 |
0.2266 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
147 |
Strada |
CHEIA |
300 |
1.8 |
540 |
300 |
6 |
1800 |
2340 |
0.3 |
asfalt | |
148 |
Strada |
CHIHLIMBARULUI |
183 |
2 |
366 |
183 |
6.5 |
1189.5 |
1555.5 |
0.183 |
asfalt | |
149 |
Strada |
CHIMIRULUI |
400 |
1.3 |
520 |
400 |
7 |
2800 |
3320 |
0.4 |
asfalt | |
150 |
Drumul |
CHIRCII |
550 |
2 |
1100 |
550 |
5.5 |
3025 |
4125 |
0.55 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
151 |
Strada |
CH1RILESCU MIHAIL SERGENT |
80 |
0 |
0 |
80 |
2 |
160 |
160 |
0.08 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
152 |
Strada |
CHIRITESCU RADU |
350 |
2 |
700 |
350 |
6 |
2100 |
2800 |
0.35 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
153 |
Intrarea |
CHIRNOGI |
188 |
2 |
376 |
188 |
6 |
1128 |
1504 |
0.188 |
asfalt | |
154 |
Strada |
C1BINULUI |
115 |
3 |
345 |
115 |
8 |
920 |
1265 |
0.115 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
155 |
Intrarea |
CICLOP |
127.6 |
0 |
0 |
127.6 |
8 |
1020.8 |
1020.8 |
0.1276 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
156 |
Strada |
CILNISTE |
200 |
2.3 |
460 |
200 |
5.4 |
1080 |
1540 |
0.2 |
asfalt | |
157 |
Strada |
CIMPEANU IUE LOCOTENENT |
395 |
1.5 |
592.5 |
395 |
9 |
3555 |
4147.5 |
0.395 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
158 |
Intrarea |
C1MPENESTI |
440 |
3 |
1320 |
440 |
6 |
2640 |
3960 |
0.44 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
159 |
Strada |
CIMPENEST1 |
120 |
2.5 |
300 |
120 |
6 |
720 |
1020 |
0.12 |
asfalt | |
160 |
Strada |
CIMPIA BURNAS |
230 |
2.4 |
552 |
230 |
6.2 |
1426 |
1978 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
161 |
Strada |
CIMPIA MIERLEI |
228 |
1 |
228 |
228 |
6.8 |
1550.4 |
1778.4 |
0.228 |
asfalt | |
162 |
Strada |
CIMPUL MARE |
384 |
2 |
768 |
384 |
7.2 |
2764.8 |
3532.8 |
0.384 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
163 |
Intrarea |
CINCU |
100 |
3 |
300 |
100 |
5 |
500 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
164 |
Strada |
CINDEA ION SOLDAT |
225 |
3.5 |
7875 |
225 |
85 |
1912.5 |
2700 |
0.225 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
165 |
Intrarea |
CIOLPANI |
160 |
2 |
320 |
160 |
6 |
960 |
1280 |
0.16 |
asfalt | |
166 |
Strada |
CIORANU MIHAIL |
158.5 |
3 |
4755 |
1585 |
7 |
11095 |
1585 |
0.1585 |
asfalt | |
167 |
Intrarea |
CIORAST1 |
150 |
2 |
300 |
150 |
4.5 |
675 |
975 |
0.15 |
asfalt | |
168 |
Strada |
CIRCULAȚIEI |
180 |
2.5 |
450 |
150 |
7.5 |
1125 |
1575 |
0.18 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
169 |
Strada |
CIRUBABA |
503 |
6 |
3018 |
503 |
10 |
5030 |
8048 |
0.503 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
170 |
Intrarea |
C1SLA |
100 |
1.3 |
130 |
100 |
4.2 |
420 |
550 |
0.1 |
asfalt | |
171 |
Intrarea |
CIUBOTICA CUCULUI |
200 |
0 |
0 |
200 |
3.8 |
760 |
760 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
172 |
Strada |
CIUBOTICA CUCULUI |
360 |
3 |
1080 |
360 |
65 |
2340 |
3420 |
0.36 |
asfalt | |
173 |
Strada |
CIUCA MIHAI DOCTOR |
235 |
2 |
470 |
235 |
7.2 |
1692 |
2162 |
0.235 |
asfalt | |
174 |
Strada |
CIULEANDRA |
240 |
3 |
720 |
240 |
10 |
2400 |
3120 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
175 |
Intrarea |
CIUREA AUREL |
175.7 |
2.8 |
491.96 |
175.7 |
6.6 |
1159.6 |
1651.58 |
0.1757 |
asfalt | |
176 |
Strada |
CLADOVA |
825 |
3.2 |
2640 |
825 |
6.4 |
5280 |
7920 |
0.825 |
asfalt | |
177 |
Strada |
CLEJANI |
152 |
1.8 |
273.6 |
150 |
6.6 |
990 |
1263.6 |
0.152 |
asfalt | |
178 |
Strada |
CLUCERU SONIA |
260 |
1.8 |
468 |
260 |
8.8 |
2288 |
2756 |
0.26 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
179 |
(strada |
CLUNET DOCTOR |
254.9 |
2 |
509.8 |
254.9 |
7.2 |
1835.3 |
2345.08 |
0.2549 |
asfalt |
180 |
Intrarea |
COBADIN |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
181 |
Strada |
COBADIN |
400 |
4 |
1600 |
400 |
8 |
3200 |
4800 |
0.4 |
asfalt | |
182 |
Strada |
COCEA N. D. |
1350 |
1.5 |
2025 |
1350 |
9 |
12150 |
14175 |
1.35 |
asfalt | |
1X3 |
Intrarea |
CODRULUI |
90 |
1.5 |
135 |
90 |
45 |
405 |
540 |
0.09 |
asfalt | |
184 |
Strada |
CODRULUI |
250 |
2.8 |
700 |
250 |
7.2 |
1800 |
2500 |
0.25 |
asfalt | |
185 |
Strada |
COJOCARU ELENA SI VASILE |
384 |
3.4 |
1305.6 |
384 |
8 |
3072 |
4377.6 |
0.384 |
asfalt | |
186 |
Intrarea |
COUBASI |
60 |
1.5 |
90 |
60 |
4.5 |
270 |
360 |
0.06 |
asfalt | |
187 |
Strada |
COUNDELOR |
200 |
0 |
0 |
200 |
7.2 |
1440 |
1440 |
0.2 |
asfalt | |
188 |
Strada |
COLINEI |
200 |
2.5 |
500 |
200 |
7.7 |
1540 |
2040 |
0.2 |
asfalt | |
189 |
Strada |
COMAN ION SOLDAT |
360 |
2 |
720 |
360 |
5 |
1800 |
2520 |
0.36 |
asfalt | |
190 |
Intrarea |
COMANESTI |
57 |
0 |
0 |
57 |
9 |
513 |
513 |
0.057 |
asfalt | |
191 |
Strada |
CO MS EȘTI |
183 |
2.7 |
494.1 |
183 |
5.6 |
1024.8 |
1518.9 |
0.183 |
asfalt | |
192 |
Strada |
CONDORULUI |
400 |
3.3 |
1320 |
400 |
8 |
3200 |
4520 |
0.4 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
193 |
Strada |
CONEA ION |
300 |
2 |
600 |
300 |
3.5 |
1050 |
1650 |
0.3 |
asfalt | |
194 |
Intrarea |
CONFIRMĂRII |
375 |
3.2 |
1200 |
375 |
8.5 |
3187.5 |
4387.5 |
0.375 |
asfalt | |
195 |
Strada |
CONSECVENTEI |
530 |
3.5 |
1855 |
530 |
7.5 |
3975 |
5830 |
0.53 |
asfalt | |
196 |
Strada |
CONSTANTIN VODĂ |
180 |
2.8 |
504 |
180 |
6 |
1080 |
1584 |
0.18 |
asfalt | |
197 |
Strada |
CONSUMULUI |
120 |
1.7 |
204 |
120 |
5.2 |
624 |
828 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
198 |
Strada |
CONTEȘTI |
100 |
2 |
200 |
100 |
8 |
800 |
1000 |
0.1 |
asfalt | |
199 |
Strada |
COOPERAȚIEI |
185 |
2 |
370 |
185 |
6.5 |
12025 |
15725 |
0.185 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
200 |
Drumul |
COOPERATIVEI |
951 |
2 |
1902 |
951 |
7 |
6657 |
8559 |
0.951 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
201 |
Intrarea |
COOPERATIVEI |
80.4 |
2 |
160.8 |
80.4 |
2 |
160.8 |
321.6 |
0.0804 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
202 |
Strada |
CORBITA |
400 |
2 |
800 |
400 |
6 |
2400 |
3200 |
0.4 |
asfalt | |
203 |
Strada |
COR1OLAN CAIUS MARCIUS |
266 |
2.1 |
558.6 |
266 |
6.6 |
1755.6 |
2314.2 |
0.266 |
asfalt | |
204 |
Strada |
CORNEA ION |
180 |
3.2 |
576 |
180 |
5 |
900 |
1476 |
0.18 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
205 |
Strada |
COROD |
225 |
2.5 |
562.5 |
225 |
6 |
1350 |
19125 |
0.225 |
asfalt | |
206 |
uuiEvaru- . .i |
COSBUC GEORGE |
400 |
4 |
1600 |
400 |
10 |
4000 |
5600 |
0.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
207 |
Intrarea |
COSMINA |
150 |
2 |
300 |
150 |
4 |
600 |
900 |
0.15 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
208 |
Strada |
COSOVENI |
260 |
2 |
520 |
260 |
6 |
1560 |
2080 |
0.26 |
asfalt | |
209 |
Aleea |
COST1NESTI |
150 |
2.6 |
390 |
150 |
8 |
1200 |
1590 |
0.15 |
asfalt | |
210 |
Strada |
COSULENI |
183 |
0 |
0 |
183 |
8 |
1464 |
1464 |
0.183 |
asfalt | |
211 |
Strada |
COZIENI |
630 |
3 |
1890 |
630 |
7.5 |
4725 |
6615 |
0.63 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
212 |
Strada |
CRAIOVEANU LUCA COLONEL |
270 |
2.5 |
675 |
270 |
55 |
1485 |
2160 |
0.27 |
asfalt | |
213 |
Aleea |
CRAIOV1TA |
48.1 |
0 |
0 |
48.1 |
2.15 |
103.42 |
103.415 |
0.0481 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
214 |
Strada |
CRAISORULUI |
225 |
3 |
675 |
225 |
7 |
1575 |
2250 |
0.225 |
asfalt | |
215 |
Drumul |
CRĂIȚELOR |
650 |
2.5 |
1625 |
650 |
5 |
3250 |
4875 |
0.65 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
216 |
Strada |
CRASNA |
300 |
1 |
300 |
300 |
6.2 |
1860 |
2160 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
217 |
Strada |
CREANGA ION |
227.4 |
4.8 |
10915 |
227.4 |
7 |
1591.8 |
2683.32 |
0.2274 |
asfalt |
218 |
Strada |
CREATA |
362 |
2 |
724 “ |
362 |
6~ |
2172 | ||||
2890 |
U.36Z |
asfalt | ||||||||||
219 |
Intrarea |
CREMENE! |
100 |
1.8 |
180 |
100 |
4 |
400 |
580 |
0.1 |
asfalt | |
220 |
Strada |
CREMENEI |
165 |
2 |
330 |
165 |
6.5 |
1072.5 |
1402.5 |
0.165 |
asfalt | |
221 |
Strada |
CRIZANTEMELOR |
320 |
3S |
1330 |
380 |
75 |
2850 |
4180 |
0.38 |
asfalt | |
222 |
Strada |
CROITORI) VASILE SOLDAT |
715 |
4.8 |
3432 |
715 |
12 |
8580 |
12012 |
0.715 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
223 |
Strada |
CUCUTEN! |
5775 |
1.8 |
1039.5 |
577.5 |
6.5 |
3753.8 |
4793.25 |
0.5775 |
asfalt | |
224 |
Strada |
CULTURII |
260 |
1 |
260 |
260 |
5.5 |
1430 |
1690 |
0.26 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
225 |
Strada |
CUNTAN MARIA |
469.4 |
2.6 |
1220.4 |
469.4 |
7.2 |
3379.7 |
4600.12 |
0.4694 |
asfalt | |
226 |
Strada |
CUN UNITA |
130 |
3 |
390 |
130 |
6 |
780 |
1170 |
0.13 |
asfalt | |
227 |
Strada |
CUPIDON |
215 |
2.4 |
516 |
215 |
6.5 |
1397.5 |
19135 |
0.215 |
asfalt | |
228 |
Strada |
CURIE JOLLIOT FREDERIC |
300 |
2.4 |
720 |
300 |
7.2 |
2160 |
2880 |
0.3 |
asfalt | |
229 |
Strada |
CURTEA DE ARGEȘ |
150 |
4 |
600 |
150 |
6 |
900 |
1500 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
230 |
Intrarea |
DAIA |
65 |
2 |
130 |
65 |
6 |
390 |
520 |
0.065 |
asfalt | |
231 |
Strada |
DA1CAREANU |
155 |
2.5 |
3875 |
155 |
6.6 |
1023 |
14105 |
0.155 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
232 |
Strada |
DAISOARA |
45 |
2 |
90 |
45 |
5.4 |
243 |
333 |
0.045 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-AS |
233 |
Intrarea |
DALIEI |
180 |
0 |
0 |
180 |
6 |
1080 |
1080 |
0.18 |
asfalt | |
234 |
Strada |
DAN MIHAIL PICTOR |
200 |
3.4 |
680 |
200 |
7.5 |
1500 |
2180 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
235 |
Strada |
DANTELEI |
110 |
2.5 |
275 |
110 |
6.5 |
715 |
990 |
0.11 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
236 |
Intrarea |
DARASTI |
100 |
2 |
200 |
100 |
5.5 |
550 |
750 |
0.1 |
asfalt | |
237 |
Strada |
DĂRNICIEI |
235 |
3 |
705 |
235 |
6.6 |
1551 |
2256 |
0.235 |
asfalt | |
238 |
Drumul |
DARVARI |
100 |
3 |
300 |
100 |
5.5 |
550 |
850 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-AS |
239 |
Strada |
DATINILOR |
135 |
1 |
135 |
135 |
7.2 |
972 |
1107 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-AS |
240 |
Strada |
DAVIDESTI |
528.2 |
2.7 |
1426.1 |
528.2 |
6.3 |
3327.7 |
4753.8 |
0.5282 |
asfalt | |
241 |
Strada |
DAVILAANA |
840 |
3 |
2520 |
840 |
7 |
5880 |
8400 |
0.84 |
asfalt | |
242 |
Strada |
DAVILA CAROL |
1,050 |
3 |
3150 |
1,050 |
7 |
7350 |
10500 |
1.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
243 |
Strada |
DEALUL COTMEANA |
180 |
2.3 |
414 |
180 |
5.7 |
1026 |
1440 |
0.18 |
asfalt | |
244 |
Intrarea |
DEGEȚELULUI |
60 |
2.3 |
138 |
60 |
45 |
270 |
408 |
0.06 |
asfalt | |
245 |
Strada |
DEUU CONSTANTIN, SERGENT |
250 |
4.8 |
1200 |
250 |
7.2 |
1800 |
3000 |
0.25 |
asfalt | |
246 |
Strada |
DELUREN1 |
385 |
2.7 |
10395 |
385 |
8 |
3080 |
41195 |
0.385 |
asfalt | |
247 |
Strada |
nai urmr |
558 |
2 |
1116 |
558 |
6.6 |
3682.8 |
4798.8 |
0.558 |
asfalt | |
248 |
Strada |
DIHORULUI |
400 |
13 |
600 |
400 |
8 |
3200 |
3800 |
0.4 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
249 |
Strada |
DIM1ENI |
120 |
2 |
240 |
120 |
6 |
720 |
960 |
0.12 |
asfalt | |
250 |
Strada |
DINCA ȘTEFAN |
280 |
2.6 |
728 |
280 |
6.5 |
1820 |
2548 |
0.28 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-AS |
251 |
Strada |
DARSTE |
200 |
3.1 |
620 |
200 |
6 |
1200 |
1820 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
252 |
Strada |
DISCIPLINEI |
78 |
2.5 |
195 |
78 |
55 |
429 |
624 |
0.078 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
253 |
Strada |
DOBRIN NICOLAE |
163 |
0 |
0 |
163 |
45 |
733.5 |
733.5 |
0.163 |
asfalt | |
254 |
Strada |
DOBRUN |
180 |
2.4 |
432 |
180 |
7.6 |
1368 |
1800 |
0.18 |
asfalt |
255 |
Strada |
DOCOLINA |
360 |
1.8 |
648 |
360 |
7.5 |
2700 |
3348 |
0.36 |
asfalt | |
256 |
Strada |
DOCURI |
104 |
2.8 |
291.2 |
104 |
6.5 |
676 |
967.2 |
0.104 |
asfalt | |
257 |
Strada |
DOGARII ANGHEL |
254 |
1.4 |
355.6 |
254 |
7.6 |
1930.4 |
2286 |
0.254 |
asfalt | |
Z58 |
ntrarea |
DOINA |
300 |
1.8 |
540 |
300 |
6.2 |
1860 |
2400 |
0.3 |
asfalt | |
259 |
Strada |
DOINA |
660 |
3.4 |
2244 |
660 |
8.4 |
5544 |
7788 |
0.66 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
260 |
Strada |
DOUESTi |
75 |
2.4 |
180 |
75 |
5.4 |
405 |
585 |
0.075 |
asfalt | |
261 |
Strada |
DOMNITA ANASTASIA |
222 |
3.2 . |
710.4 |
222 |
9.6 |
2131.2 |
2841.6 |
0.222 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
262 |
Strada |
DONICI GHEORGHE SERGENT |
183 |
3.4 |
622.2 |
183 |
7.6 |
1390.8 |
2013 |
0.183 |
asfalt | |
263 |
Strada |
DORNEASCA |
340 |
2 |
680 |
340 |
7.2 |
2448 |
3128 |
0.34 |
asfalt | |
264 |
Strada |
DORN1SOARA |
80 |
1.8 |
144 |
80 |
6.4 |
512 |
656 |
0.08 |
asfalt | |
265 |
Strada |
DORULUI |
159 |
1.6 |
254.4 |
159 |
5.5 |
874.5 |
1128.9 |
0.159 |
asfalt | |
266 |
Strada |
L7T\7TU~IVI7TimV~JLrWJCIV I |
105.7 |
2.5 |
264.25 |
105.7 |
7.8 |
824.46 |
1088.71 |
0.1057 |
asfalt | |
267 |
Strada |
DRAGAUNAION G-RAL |
331.8 |
2.5 |
829.5 |
331.8 |
7.1 |
2355.8 |
3185.28 |
0.3318 |
asfalt | |
268 |
Strada |
DRAGANU NICOLAE |
340 |
2 |
680 |
340 |
6 |
2040 |
2720 |
0.34 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
269 |
Strada |
DRAGASANI |
250 |
4 |
1000 |
250 |
6 |
1500 |
2500 |
0.25 |
asfalt | |
270 |
Strada |
etiv-wji ircjcu unvrrnvir r\r>r~mn |
200 |
3.1 |
620 |
200 |
7.2 |
1440 |
2060 |
0.2 |
asfalt | |
271 |
Strada |
DRAGOMIRESTI |
220 |
3 |
660 |
220 |
10 |
2200 |
2860 |
0.22 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
272 |
Strada |
DRAGOVA |
280 |
2 |
560 |
280 |
6 |
1680 |
2240 |
0.28 |
asfalt | |
273 |
Strada |
DRAGU TEODOR INGINER |
200 |
3 |
600 |
200 |
6 |
1200 |
1800 |
0.2 |
asfalt | |
274 |
Strada |
DRĂGUȚ GHEORGHE CAPORAL |
200 |
2.5 |
500 |
200 |
6.5 |
1300 |
1800 |
0.2 |
asfalt | |
275 |
Strada |
DRETEA |
260 |
2.8 |
728 |
260 |
6.6 |
1716 |
2444 |
0.26 |
asfalt | |
276 |
Intrarea |
DRUMUL MIC INTRE VII |
90 |
0 |
0 |
90 |
8 |
720 |
720 |
0.09 |
asfalt | |
277 |
Strada |
DRUMUL MIC INTRE VII |
90 |
0 |
0 |
90 |
5 |
450 |
450 |
0.09 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
278 |
Strada |
DRUMUL NEFUULUI |
270 |
0 |
0 |
0 |
0.27 |
in administrarea P.M.B-A.S | ||||
279 |
Strada |
DUDESCU RADU |
300 |
0.8 |
240 |
300 |
6 |
1800 |
2040 |
0.3 |
asfalt | |
280 |
Strada |
DUMBRAVA NOUA |
1,170 |
2 |
2340 |
1,170 |
8 |
9360 |
11700 |
1.17 |
asfalt | |
281 |
Strada |
DUMITRESCU IUE SERGENT |
140 |
4 |
560 |
140 |
6 |
840 |
1400 |
0.14 |
in administrarea P.M.B-A5 | |
282 |
Strada |
DUMITRESCU VASILE |
310 |
4 |
1240 |
310 |
6 |
1860 |
3100 |
0.31 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
283 |
Strada |
DUNAVAT |
600 |
3.5 |
2100 |
600 |
65 |
3900 |
6000 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
284 |
Strada |
DUTA GHEORGHE |
125 |
3.5 |
437.5 |
125 |
6.5 |
8125 |
1250 |
0.125 |
asfalt | |
285 |
Intrarea |
ECHERULUI |
150 |
4 |
600 |
150 |
6 |
900 |
1500 |
0.15 |
asfalt | |
286 |
Strada |
ECHINOCȚIULUI |
500 |
3 |
1500 |
500 |
7 |
3500 |
5000 |
05 |
asfalt | |
287 |
Strada |
ECLIPSEI |
167.7 |
1.25 |
209.63 |
167.7 |
6.25 |
1048.1 |
1257.75 |
0.1677 |
asfalt | |
288 |
Strada |
ECOULUI |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||
289 |
Strada |
ECUATORULUI |
105 |
2 |
210 |
105 |
6 |
630 |
840 |
0.105 |
asfalt | |
290 |
Pasajul |
EFORIE |
50 |
0 |
0 |
50 |
6 |
300 |
300 |
0.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
291 |
Strada |
EFORIEI |
100 |
3 |
300 |
100 |
8.1 |
810 |
1110 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
292 |
Strada |
EFT1MIU MACHE |
170 |
3.2 |
544 |
170 |
5 |
850 |
1394 |
0.17 |
asfalt | |
293 |
Strada |
ELEGIEI |
300 |
4 |
1200 |
300 |
6 |
1800 |
3000 |
0.3 |
asfalt | |
294 |
Strada |
EUE RADU INGINER |
133.4 |
3 |
400.2 |
133.4 |
12 |
1600.8 |
2001 |
0.1334 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
Z95 |
Strada |
ENACHE 5PIRACHE |
250 |
1.4 |
350 |
250 |
6 |
1500 |
1850 |
0.25 |
asfalt | |
296 |
Strada |
EPIGONILOR |
600 |
2.5 |
1500 |
600 |
6 |
3600 |
5100 |
0.6 |
asfalt | |
297 |
Intrarea |
EPIGRAMEI |
100 |
2.5 |
250 |
100 |
6 |
600 |
850 |
0.1 |
asfalt | |
298 |
Strada |
ERIE EROUL |
200 |
3 |
600 |
200 |
6 |
1200 |
1800 |
0.2 |
asfalt | |
299 |
Bulevard |
EROII SANITARI |
866.8 |
6 |
5200.8 |
866.8 |
12 |
10402 |
15602.4 |
0.8668 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
300 |
DUieVdl CT ill |
EROILOR |
851 |
5 |
4255 |
851 |
37.1 |
31572 |
35827.1 |
0.851 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
301 |
Intrarea |
ETERNITĂȚII |
200 |
1.2 |
240 |
200 |
5 |
1000 |
1240 |
0.2 |
asfalt | |
302 |
Strada |
ETERNITĂȚII |
850 |
0.8 |
680 |
850 |
6.6 |
5610 |
6290 |
0.85 |
asfalt | |
303 |
Strada |
EUSTATIU MIHAIL GENERAL |
400 |
4 |
1600 |
400 |
7 |
2800 |
4400 |
0.4 |
asfalt | |
304 |
Intrarea |
EVOCĂRII |
75 |
2 |
150 |
75 |
8 |
600 |
750 |
0.075 |
asfalt | |
305 |
Strada |
FABRICA DE CHIBRITURI |
435 |
3 |
1305 |
435 |
12 |
5220 |
6525 |
0.435 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
306 |
Intrarea |
FARCASANCA |
95 |
1.8 |
171 |
95 |
5 |
475 |
646 |
0.095 |
asfalt. | |
307 |
Strada |
FARCASANCA |
225 |
23 |
562.5 |
225 |
8 |
1800 |
23623 |
0.225 |
asfalt | |
308 |
Strada |
FAT FRUMOS |
388.9 |
1.9 |
738.91 |
388.9 |
73 |
2916.8 |
3655.66 |
0.3889 |
asfalt | |
309 |
Strada |
FEDELEȘULUI |
118 |
2.5 |
295 |
118 |
7.6 |
896.8 |
1191.8 |
0.118 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
310 |
Calea |
FERENTARILOR |
1,900 |
6 |
11400 |
1,900 |
18 |
34200 |
45600 |
1.9 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
311 |
ri eiuiign |
FERENTARILOR |
1,800 |
43 |
8100 |
1,800 |
14 |
25200 |
33300 |
1.8 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
312 |
Intrarea |
FERENTARILOR A |
270 |
2 |
540 |
270 |
6 |
1620 |
2160 |
0.27 |
asfalt | |
313 |
Intrarea |
FERENTARILOR B |
270 |
2 |
540 |
270 |
6 |
1620 |
2160 |
0.27 |
asfalt | |
314 |
Intrarea |
FERENTARILOR C |
270 |
2 |
540 |
270 |
6 |
1620 |
2160 |
0.27 |
asfalt | |
315 |
Strada |
FIUASI |
130 |
3 |
390 |
130 |
8.5 |
1105 |
1495 |
0.13 |
asfalt | |
316 |
Strada |
FIRUTA |
350 |
0 |
0 |
350 |
6 |
2100 |
2100 |
0.35 |
asfalt | |
317 |
Strada |
FLAMUREI |
120 |
2 |
240 |
120 |
6 |
720 |
960 |
0.12 |
asfalt | |
318 |
Strada |
FLAUTULUI |
2083 |
1.7 |
354.11 |
208.3 |
8.6 |
1791.4 |
2145.49 |
0.2083 |
asfalt | |
319 |
Drumul |
FLOARE DE COLT |
500 |
2 |
1000 |
500 |
8 |
4000 |
5000 |
0.5 |
asfalt | |
320 |
Strada |
FLOARE DE GHEATA |
345 |
2 |
690 |
345 |
7 |
2415 |
3105 |
0.345 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
321 |
Strada |
FLOARE DE VIRF |
125 |
3 |
375 |
125 |
8 |
1000 |
1375 |
0.125 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
322 |
Strada |
FLORARILOR |
240 |
2 |
480 |
240 |
6.6 |
1584 |
2064 |
0.24 |
asfalt | |
323 |
Strada |
FLOREA GHEORGHE SOLDAT |
270 |
2 |
540 |
270 |
6 |
1620 |
2160 |
0.27 |
asfalt | |
324 |
Strada |
FLORESCU AUREL |
304 |
3 |
912 |
304 |
6 |
1824 |
2736 |
0.304 |
asfalt | |
325 |
Strada |
FLORETEI |
132 |
2 |
264 |
132 |
7.2 |
950.4 |
1214.4 |
0.132 |
asfalt | |
326 |
Strada |
FLORICA |
284 |
23 |
710 |
284 |
6.6 |
1874.4 |
2584.4 |
0.284 |
asfalt | |
327 |
Strada |
FLUTURILOR |
100 |
1.8 |
180 |
100 |
6.2 |
620 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
328 |
Strada |
FOCH1STILOR |
60 |
1.5 |
90 |
60 |
5 |
300 |
390 |
0.06 |
asfalt | |
329 |
Strada |
FOCȘANI |
212 |
3 |
636 |
212 |
8 |
1696 |
2332 |
0.212 |
asfalt |
330 |
Intrarea |
FRAGILOR |
100 |
2 |
200 |
166 |
6~“ |
600 |
800 | |||
0.1 |
astalt | |||||||||||
331 |
Strada |
FRAGMENTULUI |
176 |
5 |
880 |
176 |
11 |
1936 |
2816 |
0.176 |
asfalt | |
332 |
Strada |
FRAȚII BUZEST1 |
395 |
2.9 |
1145.5 |
395 |
8 |
3160 |
4305.5 |
0.395 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
333 |
Strada |
FREAMĂTULUI |
176 |
2.2 |
492.8 |
176 |
7.8 |
1372.8 |
1865.6 |
0.176 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
334 |
Strada |
FRECATE! |
50 |
2 |
100 |
50 |
3 |
150 |
250 |
0.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
335 |
Strada |
FRINARULUI |
775 |
2 |
1550 |
775 |
65 |
5037.5 |
6587.5 |
0.775 |
asfalt | |
336 |
Strada |
FRINCESTI |
150 |
2 |
300 |
150 |
5 |
750 |
1050 |
0.15 |
asfalt | |
337 |
Strada |
FRUNTE LATA |
174 |
6 |
1044 |
174 |
7.5 |
1305 |
2349 |
0.174 |
asfalt | |
338 |
Strada |
FULGERESTI |
120 |
2 |
240 |
120 |
7.5 |
900 |
1140 |
0.12 |
asfalt | |
339 |
Intrarea |
FULGILOR |
50 |
1.4 |
70 |
50 |
3 |
150 |
220 |
0.05 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
340 |
Drumul |
FUNIGEILOR |
300 |
2 |
600 |
300 |
2.5 |
750 |
1350 |
0.3 |
asfalt | |
341 |
Strada |
FURCULESTI |
256 |
1 |
256 |
256 |
6 |
1536 |
1792 |
0.256 |
asfalt | |
342 |
Strada |
FURNALULUI |
202.7 |
2 |
405.4 |
202.7 |
8.5 |
1723 |
2128.35 |
0.2027 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
343 |
Strada |
GAFTON LAZAR SERGENT |
80 |
3.5 |
280 |
80 |
5 |
400 |
680 |
0.08 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
344 |
Strada |
GAGESTI |
60 |
2 |
120 |
60 |
3 |
180 |
300 |
0.06 |
asfalt | |
345 |
Strada |
GAICEANCA |
182 |
2 |
364 |
182 |
7.5 |
1365 |
1729 |
0.182 |
asfalt | |
346 |
Intrarea |
GAESTI |
95 |
1.5 |
142.5 |
95 |
7 |
665 |
807.5 |
0.095 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
347 |
Strada |
GAESTI |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
348 |
Strada |
GALAUTASI |
90 |
1.5 |
135 |
90 |
6 |
540 |
675 |
0.09 |
asfalt | |
349 |
Strada |
GALEA NICOLAE |
240 |
3 |
720 |
240 |
6 |
1440 |
2160 |
0.24 |
asfalt | |
350 |
Strada |
GALL 1ULIU |
95 |
2 |
190 |
95 |
5 |
475 |
665 |
0.095 |
asfalt | |
351 |
Strada |
GARA DEALUL SPIR1I |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
352 |
Strada |
GARDENIEI |
300 |
3 |
900 |
300 |
6 |
1800 |
2700 |
0.3 |
asfalt | |
353 |
Intrarea |
GAROAFEI |
105 |
2.7 |
283.5 |
105 |
8.1 |
8505 |
1134 |
0.105 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
354 |
Strada |
GAROAFEI |
1517.5 |
2 |
3035 |
1518 |
6 |
9105 |
12140 |
1.5175 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
355 |
Strada |
GAROFEANU 1. LOCOTENENT AVIATOR |
184.9 |
1.8 |
332.82 |
184.9 |
6.6 |
1220.3 |
1553.16 |
0.1849 |
asfalt | |
356 |
Strada |
GASPAR DUMITRU LOCOTENENT |
110 |
1.6 |
176 |
110 |
6.6 |
726 |
902 |
0.11 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
357 |
Intrarea |
GAZONULUI |
120 |
2 |
240 |
120 |
5 |
600 |
840 |
0.12 |
asfalt | |
358 |
Strada |
GEMANATA |
120 |
2 |
240 |
120 |
4.5 |
540 |
780 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
359 |
Strada |
GHEORGHIADE TEODOSIU DOCTOR |
225 |
2.5 |
562.5 |
225 |
6.5 |
1462.5 |
2025 |
0.225 |
asfalt | |
360 |
Strada |
GHEORGHIENI |
604.3 |
3.3 |
1994.2 |
604.3 |
8.4 |
5076.1 |
7070.31 |
0.6043 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
361 |
Strada |
GHEORGHIU F1LOFTE1A |
225 |
2.5 |
562.5 |
225 |
65 |
1462.5 |
2025 |
0.225 |
asfalt | |
362 |
Strada |
GHEORGHIU PERICLE |
220 |
2.2 |
484 |
220 |
6.8 |
1496 |
1980 |
0.22 |
asfalt | |
363 |
Strada |
GHERGHEFULUI |
134 |
1.8 |
241.2 |
134 |
6.2 |
830.8 |
1072 |
0.134 |
asfalt | |
364 |
Strada |
GHERGHINA |
135 |
3.4 |
459 |
135 |
6.6 |
891 |
1350 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
365 |
Intrarea |
GHIDIGENI |
30 |
2 |
60 |
30 |
7.4 |
222 |
282 |
0.03 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
366 |
Strada |
GHIDIGENI |
165 |
2 |
330 |
165 |
6 |
990 |
1320 |
0.165 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
367 |
Aleea |
GHIMES |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
368 |
Drumul |
GHINDARI |
300 |
2 |
600 |
300 |
2.5 |
750 |
1350 |
0.3 |
asfalt | |
369 |
Strada |
GHIOCULUI |
208 |
15 |
312 |
208 |
6.5 |
1352 |
1664 |
0.208 |
asfalt | |
370 |
Strada |
GHIULAMILA ION DOCTOR |
220 |
4 |
880 |
220 |
6 |
1320 |
2200 |
0.22 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
371 |
Strada |
GIDESCU PETRE DOCTOR |
150 |
25 |
375 |
150 |
8 |
1200 |
1575 |
0.15 |
asfalt | |
372 |
Strada |
GILORTULUI |
180 |
2 |
360 |
180 |
6.5 |
1170 |
1530 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
373 |
Strada |
GIRBEA ION CAPITAN |
150.5 |
2.2 |
331.1 |
150.5 |
6.7 |
1008.4 |
1339.45 |
0.1505 |
asfalt | |
374 |
intrarea |
GIURGIULUI |
230 |
0 |
0 |
230 |
7 |
1610 |
1610 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
375 |
Strada |
G1UVALA |
90 |
2 |
180 |
90 |
5 |
450 |
630 |
0.09 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
376 |
Drumul |
GLAVACIOC |
200 |
2 |
400 |
200 |
3 |
600 |
1000 |
0.2 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
377 |
Strada |
GUCINELOR |
368 |
2.6 |
956.8 |
368 |
8.6 |
3164.8 |
4121.6 |
0.368 |
asfalt | |
378 |
Strada |
GORANI |
230 |
2 |
460 |
230 |
6 |
1380 |
1840 |
0.23 |
asfalt | |
379 |
Strada |
GORGONA D1MITRIE |
210 |
3 |
630 |
210 |
7.2 |
1512 |
2142 |
0.21 |
asfalt | |
380 |
Strada |
GORJULUI |
240 |
2 |
480 |
240 |
7 |
1680 |
2160 |
0.24 |
asfalt | |
381 |
Intrarea |
GORNENI |
120 |
15 |
180 |
120 |
4 |
480 |
660 |
0.12 |
asfalt | |
382 |
Strada |
GOROVE1ARTUR |
300 |
2 |
600 |
300 |
4 |
1200 |
1800 |
0.3 |
asfalt | |
383 |
Strada |
GRADINA CU CAI |
94.6 |
2 |
189.2 |
94.6 |
7.4 |
700.04 |
889.24 |
0.0946 |
asfalt | |
384 |
Strada |
GRĂDINII |
300 |
2 |
600 |
300 |
6 |
1800 |
2400 |
0.3 |
asfalt | |
385 |
Intrarea |
GRĂDINIȚEI |
180 |
1 |
180 |
180 |
5 |
900 |
1080 |
0.18 |
asfalt | |
386 |
Strada |
GRAPEI |
538 |
2.6 |
1398.8 |
538 |
8.2 |
4411.6 |
5810.4 |
0.538 |
asfalt | |
387 |
Strada |
GREACA |
220 |
15 |
330 |
220 |
5 |
1100 |
1430 |
0.22 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
388 |
Strada |
GRECESCU D1MITRIE DOCTOR |
140 |
2 |
280 |
140 |
7.1 |
994 |
1274 |
0.14 |
asfalt | |
389 |
Strada |
GRIGOREANU PETRE |
560 |
2 |
1120 |
560 |
55 |
3080 |
4200 |
0.56 |
asfalt | |
390 |
Drum |
GRINDU |
250 |
2 |
500 |
250 |
3 |
750 |
1250 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
391 |
Strada |
GRIPESCU IUE |
260 |
1.5 |
390 |
260 |
7.5 |
1950 |
2340 |
0.26 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
392 |
Strada |
260 |
3 |
780 |
260 |
7.1 |
1846 |
2626 |
0.26 |
asfalt | ||
393 |
Strada |
GRUIA |
415 |
3.4 |
1411 |
415 |
6.3 |
26145 |
4025.5 |
0.415 |
asfalt | |
394 |
Strada |
GURA LOTRULUI |
233.9 |
1.9 |
444.41 |
233.9 |
9 |
2105.1 |
2549.51 |
0.2339 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
395 |
Strada |
GURA PADINII |
150 |
15 |
225 |
150 |
5.5 |
825 |
1050 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
396 |
Strada |
GURIȚA IUE FRUNTAȘ |
400 |
2 |
800 |
400 |
65 |
2600 |
3400 |
0.4 |
asfalt | |
397 |
Strada |
GUTEMBERG |
170 |
2.6 |
442 |
170 |
8 |
1360 |
1802 |
0.17 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
398 |
Strada |
GUTUILOR |
200 |
2.5 |
500 |
200 |
8 |
1600 |
2100 |
0.2 |
asfalt | |
399 |
Strada |
HAG1 DINA |
380 |
4.8 |
1824 |
380 |
7.2 |
2736 |
4560 |
0.38 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
400 |
Strada |
HALMAGEANU GHEORGHE |
260 |
0.8 |
208 |
260 |
6 |
1560 |
1768 |
0.26 |
asfalt | |
401 |
Strada |
HĂRNICIEI |
138 |
2 |
276 |
138 |
6.5 |
897 |
1173 |
0.138 |
asfalt | |
402 |
Strada |
HARPEI |
210 |
1.3 |
273 |
210 |
6 |
1260 |
1533 |
0.21 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
403 |
Strada |
HASDEU PETRICEICU BOGDAN |
465 |
5 |
2325 |
465 |
11.8 |
5487 |
7812 |
0.465 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
404 |
Strada |
HATEGANA |
315 |
2.5 |
787.5 |
315 |
85 |
2677.5 |
3465 |
0.315 |
asfalt | |
405 |
Strada |
HEPfTESȘTEFAN INGINER |
150 |
25 |
375 |
150 |
75 |
1125 |
1500 |
0.15 |
asfalt | |
406 |
Strada |
HERCULANE |
330 |
1.5 |
495 |
330 |
6.2 |
2046 |
2541 |
0.33 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
407 |
Strada |
HERCULE |
380 |
2.1 |
798 |
380 |
5.2 |
1976 |
2774 |
0.38 |
asfalt | |
408 |
Strada |
HERESCU PETRE DOCTOR |
285 |
2 |
570 |
285 |
7.3 |
2080.5 |
26505 |
0.285 |
asfalt | |
409 |
Intrarea |
HERESTI |
200 |
1.5 |
300 |
200 |
5.8 |
1160 |
1460 |
0.2 |
asfalt | |
410 |
Intrarea |
HUMULESTI |
240 |
1.3 |
312 |
240 |
65 |
1560 |
1872 |
0.24 |
asfalt | |
411 |
Strada |
HUMULESTI |
1,186 |
3.5 |
4151 |
1.186 |
6 |
7.116 |
4158.116 |
1.186 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
412 |
Prelung. |
HUMULESTI |
250 |
0 |
0 |
250 |
7 |
1750 |
1750 |
0.25 |
in administrarea P.M.B-A.S | |
413 |
Strada |
HURMUZESCU DRAGOMIR |
200 |
2 |
400 |
200 |
4.5 |
900 |
1300 |
0.2 |
asfalt | |
414 |
Intrarea |
HUTANI |
180 |
1 |
180 |
180 |
6 |
1080 |
1260 |
0.18 |
asfalt | |
415 |
Strada |
IACOB ANDREI |
720 |
3 |
2160 |
720 |
8.5 |
6120 |
8280 |
0.72 |
asfalt | |
416 |
Aleea |
IACOB ANDREI A. |
300 |
2 |
600 |
300 |
6.5 |
1950 |
2550 |
0.3 |
asfalt | |
417 |
Aleea |
IACOB ANDREI B. |
100 |
2 |
200 |
100 |
4.5 |
450 |
650 |
0.1 |
asfalt | |
418 |
Aleea |
IACOB ANDREI C. |
360 |
2 |
720 |
360 |
4.5 |
1620 |
2340 |
0.36 |
asfalt | |
419 |
Aleea |
IACOB ANDREI D. |
140 |
2 |
280 |
140 |
4.5 |
630 |
910 |
0.14 |
asfalt | |
420 |
Strada |
IACOBENI |
452 |
3 |
1356 |
452 |
6.2 |
2802.4 |
4158.4 |
0.452 |
asfalt | |
421 |
Strada |
IACOVACHE INGINER |
120 |
2 |
240 |
120 |
6.5 |
780 |
1020 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
422 |
Strada |
1ANCU JIANU |
745 |
3.4 |
2533 |
745 |
9.6 |
7152 |
9685 |
0.745 |
asfalt | |
423 |
Strada |
IAȘI |
465 |
2 |
930 |
465 |
8 |
3720 |
4650 |
0.465 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
424 |
Strada |
IASOMIEI |
60 |
1.2 |
72 |
60 |
4.8 |
288 |
360 |
0.06 |
asfalt | |
425 |
Strada |
IATROPOL PANA1T DOCTOR |
348 |
2 |
696 |
348 |
7.4 |
2575.2 |
3271.2 |
0.348 |
asfalt | |
426 |
Strada |
IAZULUI |
230 |
2 |
460 |
230 |
6 |
1380 |
1840 |
0.23 |
asfalt | |
427 |
Strada |
IEDEREI |
165 |
1.8 |
297 |
165 |
7.2 |
1188 |
1485 |
0.165 |
asfalt | |
428 |
Strada |
ILEANA COSINZEANA |
350 |
4.8 |
1680 |
350 |
7.4 |
2590 |
4270 |
0.35 |
asfalt | |
429 |
Intrarea |
ILEANA COSINZEANA |
70 |
15 |
105 |
70 |
55 |
385 |
490 |
0.07 |
asfalt | |
430 |
Strada |
ILFOV |
161 |
3.4 |
547.4 |
161 |
9.6 |
1545.6 |
2093 |
0.161 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
431 |
Strada |
IUADA |
300 |
2.5 |
750 |
300 |
6 |
1800 |
2550 |
0.3 |
asfalt | |
432 |
Strada |
IL1E M1HAIL SOLDAT |
118 |
3 |
354 |
118 |
8.5 |
1003 |
1357 |
0.118 |
asfalt | |
433 |
Strada |
1LINA CAPORAL |
200 |
3.4 |
680 |
200 |
7.2 |
1440 |
2120 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
434 |
Aleea |
IMASULUI |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
435 |
Strada |
1 MASULUI |
400 |
4 |
1600 |
400 |
8 |
3200 |
4800 |
0.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
436 |
Strada |
IMBOLDULUI |
200 |
13 |
300 |
200 |
4 |
800 |
1100 |
0.2 |
asfalt | |
437 |
Strada |
INCUNATA |
240 |
3.5 |
840 |
240 |
7.5 |
1800 |
2640 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
438 |
Strada |
ÎNDRUMĂRII |
450 |
3.7 |
1665 |
450 |
8 |
3600 |
5265 |
0.45 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
439 |
Intrarea |
INOVAȚIEI |
75 |
2 |
150 |
75 |
55 |
4125 |
562.5 |
0.075 |
asfalt | |
440 |
Strada |
ÎNVOIRII |
120 |
2 |
240 |
120 |
65 |
780 |
1020 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
441 |
Strada |
IOACHIM GHEORGHE |
220 |
3 |
660 |
220 |
6.6 |
1452 |
2112 |
0.22 |
asfalt | |
442 |
Intrarea |
IONESCU CRISTEA |
180 |
1.8 |
324 |
180 |
7.8 |
1404 |
1728 |
0.18 |
asfalt | |
443 |
Strada |
IONESCU CRISTEA |
340 |
2.1 |
714 |
340 |
6.8 |
2312 |
3026 |
0.34 |
asfalt | |
W |
Strada |
I0NE5CU 5TEFAN OCTAVIAN |
200 |
2 |
400 |
200 |
6.5 |
1300 |
1700 |
0.2 |
asfalt | |
445 |
Strada |
IONESCU THOMA DOCTOR |
422.8 |
3.8 |
1606.6 |
422.8 |
8.1 |
3424.7 |
5031.32 |
0.4228 |
asfalt | |
446 |
Strada |
IORDACHE NASTASE |
400 |
2 |
800 |
400 |
6.5 |
2600 |
3400 |
0.4 |
asfalt | |
447 |
Strada |
IORDANA |
100 |
3.4 |
340 |
100 |
6.6 |
660 |
1000 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
448 |
Strada |
IORGA GHEORGHE SERGMAJ |
70 |
3 |
210 |
70 |
8.2 |
574 |
784 |
0.07 |
asfalt | |
449 |
Strada |
IOSIF O. EUGEN DOCTOR |
171.6 |
2.5 |
429 |
171.5 |
7.4 |
1269.1 |
1698.1 |
0.1716 |
asfalt | |
450 |
Strada |
IOVAN ION FRUNTAȘ |
237.8 |
2.6 |
618.28 |
237.8 |
7.1 |
1688.4 |
2306.66 |
0.2378 |
asfalt | |
451 |
Strada |
IOV1TA |
262.7 |
2.6 |
683.02 |
262.7 |
7.1 |
1865.2 |
2548.19 |
0.2627 |
asfalt | |
452 |
Intrarea |
ISP1RESCU PETRE |
70 |
1.2 |
84 |
70 |
5.8 |
406 |
490 |
0.07 |
asfalt | |
453 |
Strada |
ISPIRESCU PETRE |
1130 |
7 |
7910 |
1130 |
10 |
11300 |
19210 |
1.13 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
454 |
Strada |
ISTRATI CONSTANTIN |
240 |
2 |
480 |
240 |
10 |
2400 |
2880 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
455 |
Strada |
IVANESCU DUMITRU |
100 |
2.2 |
220 |
100 |
6.8 |
680 |
900 |
0.1 |
asfalt | |
456 |
Strada |
IZVOR |
1500.3 |
4.1 |
6151.2 |
1500 |
17.2 |
25805 |
31956.39 |
1.5003 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
457 |
Strada |
JIBLEA |
240 |
1.5 |
360 |
240 |
6.3 |
1512 |
1872 |
0.24 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
458 |
Intrarea |
JIBOU |
75 |
2 |
150 |
75 |
4.5 |
337.5 |
487.5 |
0.075 |
asfalt | |
459 |
Strada |
JIUSTE |
230 |
1.2 |
276 |
230 |
6.8 |
1564 |
1840 |
0.23 |
asfalt | |
460 |
Strada |
JIRLAU |
250 |
1.2 |
300 |
250 |
7 |
1750 |
2050 |
0.25 |
asfalt | |
461 |
Strada |
JUGURENI |
380 |
4 |
1520 |
380 |
6.9 |
2622 |
4142 |
0.38 |
asfalt | |
462 |
Intrarea |
JUPINESTI |
80 |
1.8 |
144 |
80 |
5.2 |
416 |
560 |
0.08 |
asfalt | |
463 |
Strada |
JURILOVCA |
230 |
2 |
460 |
230 |
4.6 |
1058 |
1518 |
0.23 |
asfalt | |
464 |
Strada |
KOCH IC ROBERT DOCTOR |
124 |
2.6 |
322.4 |
124 |
7.3 |
905.2 |
1227.6 |
0.124 |
asfalt ■ | |
465 |
Bulevard |
KOGALNICEANU MIHAIL |
600 |
6 |
3600 |
600 |
24 |
14400 |
18000 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
466 |
Piața |
KOGALNICEANU MIHAIL |
95 |
7.8 |
741 |
95 |
61 |
5795 |
6536 |
0.095 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
467 |
Strada |
LACUL BUCURA |
450 |
3 |
1350 |
450 |
7 |
3150 |
4500 |
0.45 |
asfalt | |
468 |
Strada |
LACUL C1ULNITA |
255 |
2 |
510 |
255 |
7 |
1785 |
2295 |
0.255 |
asfalt | |
469 |
Strada |
LACUL DULCE |
135 |
2.5 |
337.5 |
135 |
6 |
810 |
1147.5 |
0.135 |
asfalt | |
470 |
Strada |
LACUL MARE |
150 |
2 |
300 |
150 |
65 |
975 |
1275 |
0.15 |
asfalt | |
471 |
Strada |
LACUL OLTINA |
158 |
2 |
316 |
158 |
6 |
948 |
1264 |
0.158 |
asfalt | |
472 |
Strada |
LACUL ORZA |
360 |
3 |
1080 |
360 |
7 |
2520 |
3600 |
0.36 |
asfalt | |
473 |
Strada |
LACUL PASAREA |
120 |
1.5 |
180 |
120 |
6 |
720 |
900 |
0.12 |
asfalt | |
474 |
Strada |
LACUL PLOPULUI |
120 |
2 |
240 |
120 |
4.5 |
540 |
780 |
0.12 |
asfalt | |
475 |
Strada |
LACUL RASTU |
80 |
0 |
0 |
80 |
6 |
480 |
480 |
0.08 |
asfalt | |
476 |
Intrarea |
LACUL URLEA |
165 |
2 |
330 |
165 |
6 |
990 |
1320 |
0.165 |
asfalt | |
477 |
Strada |
LANGESn |
215 |
2 |
430 |
215 |
6 |
1290 |
1720 |
0.215 |
asfalt | |
478 |
Strada |
LANȚULUI |
184.7 |
1.8 |
332.46 |
184.7 |
5 |
9235 |
1255.96 |
0.1847 |
asfalt |
479 |
Strada |
LASCARESCU VALDEMAR CAPITAN |
270 |
2 |
540 |
270 |
7 |
1890 |
2430 |
0.27 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
480 |
Strada |
LĂSTUNULUI |
75 |
2 |
150 |
75 |
6.5 |
487.5 |
637.5 |
0.075 |
asfalt | |
481 |
Strada |
LAVEI |
237 |
2 |
474 |
237 |
8.5 |
2014.5 |
2488.5 |
0.237 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
482 |
Strada |
LAZARESCU DUMITRU |
240 |
2 |
480 |
240 |
7 |
1680 |
2160 |
0.24 |
asfalt | |
483 |
Strada |
LAZUREANU |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||
484 |
Strada |
LECCA CONSTANTIN PICTOR |
160 |
4.8 |
768 |
160 |
7.2 |
1152 |
1920 |
0.16 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
485 |
Strada |
LEONTE ANASTASIEV1CI |
396.8 |
3.4 |
1349.1 |
396.8 |
5.4 |
2142.7 |
3491.84 |
0.3968 |
asfalt | |
486 |
Strada |
LEOPARDULUI |
215 |
3 |
645 |
215 |
6 |
1290 |
1935 |
0.215 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
487 |
Aleea |
LERESTI |
280 |
3 |
840 |
280 |
7.5 |
2100 |
2940 |
0.28 |
asfalt | |
488 |
Strada |
LE REST! |
300 |
4.8 |
1440 |
300 |
7.5 |
2250 |
3690 |
03 |
asfalt | |
489 |
Strada |
LESPEZI |
370 |
3.4 |
1258 |
370 |
7 |
2590 |
3848 |
037 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
490 |
Intrarea |
LETEA |
45 |
2 |
90 |
45 |
2.5 |
112.5 |
202.5 |
0.045 |
asfalt | |
491 |
bure vai cr |
LIBERTĂȚII |
1100 |
6 |
6600 |
1100 |
24 |
26400 |
33000 |
1.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
492 |
Strada |
L1UACULALB |
130 |
2 |
260 |
130 |
7.5 |
975 |
1235 |
0.13 |
asfalt | |
493 |
Strada |
LIMANUL CORBULUI |
120 |
3 |
360 |
120 |
6 |
720 |
1080 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
494 |
Strada |
LINTES PETRE LOCOTENENT |
270 |
2.4 |
648 |
270 |
7.5 |
2025 |
2673 |
0.27 |
asfalt | |
495 |
Intrarea |
LINTESTI |
60 |
3 |
180 |
60 |
5 |
300 |
480 |
0.06 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
496 |
Strada |
LIPSA |
135 |
2 |
270 |
135 |
6.5 |
877.5 |
11475 |
0.135 |
asfalt | |
497 |
Strada |
LIPSCANI |
300 |
4 |
1200 |
300 |
13.5 |
4050 |
5250 |
03 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
498 |
Strada |
LISTER DOCTOR |
916.7 |
3.6 |
3300.1 |
916.7 |
105 |
9625.4 |
12925.47 |
0.9167 |
asfalt | |
499 |
Strada |
LITOGRAFIEI |
110 |
2 |
220 |
110 |
6 |
660 |
880 |
0.11 |
asfalt | |
500 |
Aleea |
LIVEZILOR |
750 |
3 |
2250 |
750 |
7 |
5250 |
7500 |
0.75 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
501 |
Intrarea |
LIVEZILOR |
500 |
3 |
1500 |
500 |
7 |
3500 |
5000 |
0.5 |
asfalt | |
502 |
Strada |
LIVEZILOR |
500 |
3.4 |
1700 |
500 |
1.6 |
800 |
2500 |
0.5 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
503 |
Strada |
LOCUSTEANU ALEXANDRU Prof. Dr. |
300 |
2.6 |
780 |
300 |
7.4 |
2220 |
3000 |
0.3 |
asfalt | |
504 |
Strada |
LUCEAFĂRULUI |
109 |
2.2 |
239.8 |
109 |
7.3 |
795.7 |
1035.5 |
0.109 |
asfalt | |
505 |
Intrarea |
LUCERNE1 |
310 |
0 |
0 |
310 |
5 |
1550 |
1550 |
031 |
asfalt | |
506 |
Strada |
LUCERNE1 |
310 |
2 |
620 |
310 |
7.5 |
2325 |
2945 |
0.31 |
asfalt | |
507 |
Strada |
LUCIFER |
100 |
2 |
200 |
100 |
7 |
700 |
900 |
0.1 |
asfalt | |
508 |
Strada |
LUNTRENI |
90 |
2 |
180 |
90 |
5 |
450 |
630 |
0.09 |
asfalt | |
509 |
Strada |
LUPOAICEI |
85 |
2 |
170 |
85 |
4.5 |
382.5 |
552.5 |
0.085 |
asfalt | |
510 |
Drumul |
LUPTĂTORILOR ANTIFASCIȘTI |
1,000 |
1.5 |
1500 |
1,000 |
8.5 |
8500 |
10000 |
1 |
asfalt |
o porțiune neasfaltata intre Aliman si limita de sector |
511 |
Intrarea |
jLUPTATORILOR ANTIFASCIST! |
120 |
2 |
240 |
120 |
6 |
720 |
960 |
0.12 |
asfalt |
512 |
Strada |
MAGHIRANULUI |
105 |
2.4 |
252 |
105 |
6.5 |
6825 |
934.5 |
0.105 |
asfalt | |
513 |
Strada |
MĂGURĂ CODLEI |
300 |
2.5 |
750 |
300 |
8.6 |
2580 |
3330 |
0.3 |
asfalt | |
514 |
Strada |
MAGUREI |
360 |
3 |
1080 |
360 |
9 |
3240 |
4320 |
0.36 |
asfalt | |
515 |
Strada |
MALC0C1 |
200 |
4 |
200 |
200 |
6 |
1200 |
2000 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
516 |
Strada |
MANEA SERBAN SERGENT |
400 |
2 |
800 |
400 |
85 |
3400 |
4200 |
0.4 |
asfalt | |
517 |
Strada |
MANESCU CONSTANTIN |
230 |
3.5 |
805 |
230 |
8.8 |
2024 |
2829 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
518 |
Intrarea |
MANGALIA |
75 |
2 |
150 |
75 |
6 |
450 |
600 |
0.075 |
asfait | |
519 |
Strada |
MANOLESCU NICOLAE DOCTOR |
117.2 |
2.3 |
26956 |
117.2 |
6 |
703.2 |
972.76 |
0.1172 |
asfalt | |
520 |
Drumul |
MARACINENI |
250 |
2 |
500 |
250 |
6 |
1500 |
2000 |
0.25 |
asfalt | |
521 |
Strada |
MARCAURELIU |
195 |
2.4 |
468 |
195 |
7.6 |
1482 |
1950 |
0.195 |
asfalt | |
522 |
Strada |
fnir'iMrn |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
523 |
Strada |
MĂRGEANULUI |
1,387 |
6935 |
1,387 |
10.1 |
14009 |
20943.7 |
1.387 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S | |
524 |
Intrarea |
MĂRGINENI |
155 |
25 |
387.5 |
155 |
7.5 |
1162.5 |
1550 |
0.155 |
asfalt | |
525 |
Strada |
MARIN CONSTANTIN |
540 |
3.4 |
1836 |
540 |
85 |
4590 |
6426 |
0.54 |
asfalt | |
526 |
Strada |
IAA1M 1 iiM Ui . |
580 |
2.5 |
1450 |
580 |
18 |
10440 |
11890 |
0.58 |
asfalt | |
527 |
Bulevard |
MARINESCU GHEORGHE |
602.7 |
4.2 |
2531.3 |
602.7 |
4.2 |
2531.3 |
5062.68 |
0.6027 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
528 |
Strada |
MARINESCU PETRE |
180 |
1 |
180 |
180 |
3 |
540 |
720 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
529 |
Strada |
MATEI CONSTANTIN |
200 |
3 |
600 |
200 |
8.2 |
1640 |
2240 |
0.2 |
asfalt | |
530 |
Strada |
MATEIASUL |
255 |
3 |
765 |
255 |
75 |
1912.5 |
26775 |
0.255 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
531 |
Strada |
MAZILU TEODOR |
230 |
1.5 |
345 |
230 |
6 |
1380 |
1725 |
0.23 |
asfalt | |
532 |
Strada |
MER1SANI |
225 |
3.4 |
765 |
225 |
7 |
1575 |
2340 |
0.225 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
533 |
Strada |
M ESTE CANIȘ |
555 |
2 |
1110 |
555 |
6.9 |
38295 |
4939.5 |
0.555 |
asfalt | |
534 |
Strada |
METEORILOR |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||
535 |
Strada |
MICULESCU CONSTANTIN |
315 |
3 |
945 |
315 |
8.5 |
2677.5 |
3622.5 |
0.315 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
536 |
Drumul |
MIDIA |
60 |
25 |
150 |
60 |
6 |
360 |
510 |
0.06 |
asfalt | |
537 |
Strada |
MIERCUREA CIUC |
230 |
0.8 |
184 |
230 |
6.8 |
1564 |
1748 |
0.23 |
asfait |
in administrarea P.M.B-A.S |
538 |
Strada |
MIHAI STAN SERGENT |
235 |
4.8 |
1128 |
235 |
7.2 |
1692 |
2820 |
0.235 |
asfalt | |
539 |
Strada |
MIHAI VODĂ |
900 |
6 |
5400 |
900 |
12 |
10800 |
16200 |
0.9 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
540 |
Strada |
MINDRESTI |
600 |
3 |
1800 |
600 |
9 |
5400 |
7200 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
541 |
Strada |
MINOTAURULUI |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||
542 |
Intrarea |
MINUCU |
75 |
2 |
150 |
75 |
7 |
525 |
675 |
0.075 |
asfalt | |
543 |
Strada |
MIRCEA CEL BATRIN |
400 |
2.3 |
920 |
400 |
7.5 |
3000 |
3920 |
0.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
544 |
Strada |
MIRINESCU M1HA1L DOCTOR |
183 |
2.4 |
439.2 |
183 |
7.2 |
1317.6 |
1756.8 |
0.183 |
asfalt | |
545 |
Strada |
MIȘCA PETRE CAPORAL |
311 |
3.4 |
1057.4 |
311 |
7 |
2177 |
3234.4 |
0.311 |
asfalt | |
546 |
Intrarea |
MISTREȚULUI |
355 |
1.5 |
5325 |
355 |
7.3 |
2591.5 |
3124 |
0.355 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
547 |
Strada |
MITARI |
360 |
2 |
720 |
360 |
6.5 |
2340 |
3060 |
0.36 |
asfalt |
543 |
Strada |
MITROP.DOSOFTEI |
600 |
3.5 |
2100 |
600 |
9 |
5400 |
7500 |
0.6 |
asfalt | |
549 |
Strada |
MITROP. FILARET |
250 |
1.5 |
375 |
250 |
8 |
2000 |
2375 |
0.25 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
550 |
Strada |
MITROP. 1OSIF |
600 |
3.5 |
2100 |
600 |
9 |
5400 |
7500 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
551 |
Strada |
MITROP. VENIAMiN COSTACHE |
250 |
3 |
750 |
250 |
7.5 |
1875 |
2625 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
552 |
Strada |
MIULEST1 |
224.4 |
1.2 |
269.28 |
224.4 |
6 |
1346.4 |
1615.68 |
0.2244 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
553 |
Strada |
MIZILENI |
149.4 |
1.5 |
224.1 |
149.4 |
5.5 |
821.7 |
1045.8 |
0.1494 |
asfalt | |
554 |
Strada |
MOARA ROȘIE |
120 |
25 |
300 |
120 |
7 |
840 |
1140 |
0.12 |
asfalt | |
555 |
Strada |
MODORAN ENE SOLDAT |
300 |
4 |
1200 |
300 |
7 |
2100 |
3300 |
0.3 |
asfalt | |
556 |
Strada |
MOLDOVEANULUI |
72 |
2 |
144 |
72 |
8 |
576 |
720 |
0.072 |
asfalt | |
557 |
Intrarea |
MONEASA |
255 |
2 |
510 |
255 |
6 |
1530 |
2040 |
0.255 |
asfalt | |
558 |
Strada |
MORARU ȘTEFAN SERGENT |
315 |
2 |
630 |
315 |
7 |
2205 |
2835 |
0.315 |
asfalt | |
559 |
Strada |
MORUZESTILOR |
350 |
25 |
875 |
350 |
8.2 |
2870 |
3745 |
0.35 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
560 |
Strada |
MOS ADAM |
360 |
3.4 |
1224 |
360 |
7.5 |
2700 |
3924 |
0.36 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
561 |
Strada |
MOSCULUI |
240 |
2 |
480 |
240 |
7.5 |
1800 |
2280 |
0.24 |
asfalt | |
562 |
Intrarea |
MOST1STEA |
225 |
2 |
450 |
225 |
6 |
1350 |
1800 |
0.225 |
asfalt | |
563 |
Strada |
MOTOC |
300 |
2 |
600 |
300 |
6 |
1800 |
2400 |
0.3 |
asfalt | |
564 |
Strada |
MOTRULUI |
135 |
2.5 |
3375 |
135 |
8.2 |
1107 |
1444.5 |
0.135 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
565 |
Drumul |
MOVILITA |
225 |
2.5 |
562.5 |
225 |
6 |
1350 |
1912.5 |
0.225 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
566 |
Strada |
MUCENICUL BECHERU |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt | |
567 |
Strada |
MUNCITORULUI |
200 |
1.1 |
220 |
200 |
7.5 |
1500 |
1720 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
568 |
Strada |
MUNȚII CARPATI |
878 |
3.8 |
3336.4 |
878 |
7.2 |
6321.6 |
9658 |
0.878 |
asfalt | |
569 |
Strada |
MUSAT CONSTANTIN |
180 |
2.4 |
432 |
180 |
8.6 |
1548 |
19801 |
0.18 |
asfalt | |
570 |
Strada |
MUSATINILOR |
180 |
2 |
360 |
180 |
65 |
1170 |
1530 |
0.18 |
asfalt | |
571 |
Intrarea |
MUSCA N1COLAE |
80 |
1 |
80 |
80 |
6 |
480 |
560 |
0.08 |
asfalt | |
572 |
Intrarea |
MUSCA VAS1LE |
80 |
2 |
160 |
80 |
7 |
560 |
720 |
0.08 |
asfalt | |
573 |
Strada |
NABUCULUI |
150 |
3.7 |
555 |
150 |
7.1 |
1065 |
1620 |
0.15 |
asfalt | |
574 |
Strada |
NAIPU |
220 |
0.8 |
176 |
220 |
6.5 |
1430 |
1606 |
0.22 |
asfalt | |
575 |
Strada |
NANDRU |
200 |
2 |
400 |
200 |
7.8 |
1560 |
1960 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
576 |
Strada |
NANU MUSCEL IOAN DOCTOR |
141 |
2.6 |
366.6 |
141 |
7.3 |
1029.3 |
1395.9 |
0.141 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
577 |
Strada |
NASAUD |
490 |
8 |
3920 |
490 |
16 |
7840 |
11760 |
0.49 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
578 |
Bulevard ul |
NAȚIUNILE UNITE |
1000 |
3 |
3000 |
1000 |
24 |
24000 |
27000 |
1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
579 |
Strada |
NĂVALNICULUI |
150 |
25 |
375 |
150 |
7 |
1050 |
1425 |
0.15 |
asfalt | |
580 |
Intrarea |
NEAGOE BASARAB |
30 |
1 |
30 |
30 |
4 |
120 |
150 |
0.03 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
581 |
Strada |
NEDEIA |
150 |
2 |
300 |
150 |
6 |
900 |
1200 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
582 |
Strada |
NEDELCU IUE CAPITAN |
395 |
2.7 |
10665 |
395 |
7.2 |
2844 |
3910.5 |
0.395 |
asfalt |
583 |
Strada |
NEDELEANU ION SERGENT MAJOR |
500 |
1.5 |
750 |
500 |
4 |
2000 |
2750 |
05 |
asfalt | |
584 |
Drumul |
NEFLIULUI |
600 |
2 |
1200 |
600 |
6 |
3600 |
4800 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
5S5 |
ntrarea |
NEGRI COSTACME |
74.2 |
1.4 |
104.72 |
74.8 |
6.1 |
456.28 |
561 |
0.0748 |
asfalt | |
586 |
Strada |
NEGRI COSTACHE |
340.8 |
7.4 |
2521.9 |
340.8 |
8.4 |
2862.7 |
5384.64 |
0.3408 |
asfalt | |
587 |
Strada |
NEHOIASI |
480 |
2 |
960 |
480 |
8 |
3840 |
4800 |
0.48 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
588 |
Strada |
NENCIU PETRE |
340 |
2.4 |
816 |
340 |
8.6 |
2924 |
3740 |
0.34 |
asfalt | |
589 |
Intrarea |
NEPTUN |
100 |
1.5 |
150 |
100 |
4.5 |
450 |
600 |
0.1 |
asfalt | |
590 |
Strada |
NEPTUN |
800 |
3 |
2400 |
800 |
7 |
5600 |
8000 |
0.8 |
asfalt | |
591 |
Strada |
NICULESCU IOSIF |
150 |
2.4 |
360 |
150 |
7 |
1050 |
1410 |
0.15 |
asfalt | |
592 |
Strada |
NIVELĂRII |
150 |
3 |
450 |
150 |
7 |
1050 |
1500 |
0.15 |
asfalt | |
593 |
Strada |
NOVACI |
500 |
4 |
2000 |
500 |
8 |
4000 |
6000 |
0.5 |
asfalt | |
594 |
Strada |
NUFĂRUL GALBEN |
850 |
1.8 |
1530 |
850 |
8.8 |
7480 |
9010 |
0.85 |
asfalt | |
595 |
Strada |
NUTU ANGHEL |
300 |
2 |
600 |
300 |
7 |
2100 |
2700 |
0.3 |
asfalt | |
596 |
Strada |
NUTU ION SERGENT |
540 |
4.8 |
2592 |
540 |
7.2 |
3888 |
6480 |
0.54 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
597 |
Strada |
OAIE ION EROU |
92 |
2 |
184 |
92 |
7 |
644 |
828 |
0.092 |
asfalt | |
598 |
Strada |
OBEDENARU MIHAIL DOCTOR |
317.2 |
2.3 |
729.56 |
317.2 |
7.2 |
2283.8 |
3013.4 |
0.3172 |
asfalt | |
599 |
Strada |
ODIHNEI |
195 |
2.4 |
468 |
195 |
7.2 |
1404 |
1872 |
0.195 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
600 |
Strada |
ODOAREI |
120 |
5 |
600 |
120 |
9 |
1080 |
1680 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
601 |
Strada |
OFRANDEI |
350 |
2.4 |
840 |
350 |
8.6 |
3010 |
3850 |
0.35 |
asfalt | |
602 |
Strada |
OGORULUI |
238.8 |
2.5 |
597 |
238.8 |
7.5 |
1791 |
2388 |
0.2388 |
asfalt | |
603 |
Intrarea |
OGRADEI |
440 |
2 |
880 |
440 |
7 |
3080 |
3960 |
0.44 |
asfalt | |
604 |
Strada |
OGREZENI |
70 |
2 |
140 |
70 |
6 |
420 |
560 |
0.07 |
asfalt | |
605 |
Intrarea |
OJOGULUI |
105 |
2 |
210 |
105 |
6 |
630 |
840 |
0.105 |
asfalt | |
606 |
Strada |
OLARU ZAMFIR |
215 |
2.4 |
516 |
215 |
8.6 |
1849 |
2365 |
0.215 |
asfalt | |
607 |
Strada |
OLTEANU SOLDAT |
80 |
2.5 |
200 |
80 |
7.5 |
600 |
800 |
0.08 |
asfalt | |
608 |
Strada |
OLTINA |
110 |
2.4 |
264 |
110 |
6 |
660 |
924 |
0.11 |
asfalt | |
609 |
Strada |
OLTULUI |
700 |
2 |
1400 |
700 |
6 |
4200 |
5600 |
0.7 |
asfalt | |
610 |
Strada |
OMĂTULUI |
200 |
2 |
400 |
200 |
6 |
1200 |
1600 |
0.2 |
asfalt | |
611 |
Strada |
OPERETEI |
50 |
0 |
0 |
0 |
0.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S | |||
612 |
Strada |
OPREA ISTRATE |
150 |
2 |
300 |
150 |
6 |
900 |
1200 |
0.15 |
asfalt | |
613 |
Strada |
ORDINII |
144 |
2.5 |
360 |
144 |
75 |
1080 |
1440 |
0.144 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
614 |
Strada |
ORION |
380 |
25 |
950 |
380 |
75 |
2850 |
3800 |
0.38 |
asfalt | |
615 |
Strada |
ORLEANU PAUL |
75 |
2 |
150 |
75 |
6 |
450 |
600 |
0.075 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
616 |
Strada |
OSIRIS |
200 |
2 |
400 |
200 |
7 |
1400 |
1800 |
0.2 |
asfalt | |
617 |
Strada |
OSTROV |
250 |
2.5 |
625 |
250 |
6 |
1500 |
2125 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
618 |
Intrarea |
OSTROVENI |
75 |
2 |
150 |
75 |
65 |
487.5 |
6375 |
0.075 |
asfalt | |
619 (Intrarea |
OTELENI |
150 |
2 |
300 |
150 |4 |
600 |
900 |
0.15 |
asfalt |
620 |
Strada |
OTELUL ROȘU |
45 |
2 |
90 |
45 |
6.5 |
292.5 |
382.5 |
0.045 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
621 |
Strada |
OTULESCU SCARLAT |
90 |
2 |
180 |
90 |
6.5 |
585 |
765 |
0.09 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
622 |
Strada |
PALOTA |
130 |
2 |
260 |
130 |
7 |
910 |
1170 |
0.13 |
asfalt | |
623 |
Strada |
PALTINILOR |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
624 |
Strada |
PALTINOASA |
300 |
1.5 |
450 |
300 |
8 |
2400 |
2850 |
0.3 |
asfalt | |
625 |
Șoseaua |
PANDURI |
1,470 |
6.5 |
9555 |
1,470 |
27.5 |
40425 |
49980 |
1.47 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
626 |
Strada |
PANERULUI |
200 |
2 |
400 |
200 |
7 |
1400 |
1800 |
0.2 |
asfalt | |
627 |
Strada |
PANTEREI |
101.6 |
1.1 |
111.76 |
101.6 |
7 |
711.2 |
822.96 |
0.1016 |
asfalt | |
628 |
Strada |
PĂPUȘOIULUI |
180 |
2.5 |
450 |
180 |
7 |
1260 |
1710 |
0.18 |
asfalt | |
629 |
Strada |
PARASCHIVESCU |
135 |
2 |
270 |
135 |
6 |
810 |
1080 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
630 |
Strada |
PASAREA |
140 |
1.5 |
210 |
140 |
7 |
980 |
1190 |
0.14 |
asfalt | |
631 |
Intrarea |
PASTEUR LOUIS DOCTOR |
26.2 |
1.3 |
34.06 |
26.2 |
8.2 |
214.84 |
248.9 |
0.0262 |
asfalt | |
632 |
Strada |
PASTEUR LOUIS DOCTOR |
572.3 |
3.2 |
1831.4 |
572.3 |
89 |
4864.6 |
6695.91 |
0.5723 |
asfalt | |
633 |
Strada |
PĂSTRĂVILOR |
130 |
2.4 |
312 |
130 |
7.6 |
988 |
1300 |
0.13 |
asfalt | |
634 |
Intrarea |
PĂȘUNILOR |
360 |
1.2 |
432 |
360 |
12 |
4320 |
4752 |
0.36 |
asfalt | |
635 |
Strada |
PĂȘUNILOR |
300 |
2 |
600 |
300 |
6.5 |
1950 |
2550 |
0.3 |
asfalt | |
636 |
Intrarea |
PATULENI |
75 |
1 |
75 |
75 |
6 |
450 |
525 |
0.075 |
asfalt | |
637 |
Strada |
PAULESCU N1COLAE |
150 |
2 |
300 |
150 |
6 |
900 |
1200 |
0.15 |
asfalt | |
638 |
Strada |
PAUUNA |
195 |
2 |
390 |
195 |
79 |
1462.5 |
1852.5 |
0.195 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
639 |
Strada |
PĂUN ILIE |
110 |
2 |
220 |
110 |
7 |
770 |
990 |
0.11 |
asfalt | |
640 |
Strada |
PĂUN NICOLAE CAPORAL |
250 |
2 |
500 |
250 |
7.5 |
1875 |
2375 |
0.25 |
asfalt | |
641 |
Strada |
PĂUN PETRE |
170 |
5 |
850 |
170 |
8 |
1360 |
2210 |
0.17 |
asfalt | |
642 |
Intrarea |
PĂUN VASILE |
45.5 |
1.8 |
81.9 |
45.5 |
59 |
250.25 |
332.15 |
0.0455 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
643 |
Strada |
PAUNASUL CODRILOR |
650 |
3 |
1950 |
650 |
75 |
4875 |
6825 |
0.65 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
644 |
Strada |
PAUSA |
224 |
1.2 |
268.8 |
224 |
6.9 |
1545.6 |
1814.4 |
0.224 |
asfalt | |
645 |
Strada |
PAVEL CONSTANTIN |
520 |
3 |
1560 |
520 |
7 |
3640 |
5200 |
0.52 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
646 |
Strada |
PAZEI |
160 |
1.5 |
240 |
160 |
6.5 |
1040 |
1280 |
0.16 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
647 |
Strada |
PECI NEAGA |
710 |
4 |
2840 |
710 |
7.2 |
5112 |
7952 |
0.71 |
asfalt | |
648 |
Strada |
PECIN1SCA |
300 |
3 |
900 |
300 |
6 |
1800 |
2700 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
649 |
Strada |
PECIU NOU |
400 |
3 |
1200 |
400 |
7.2 |
2880 |
4080 |
0.4 |
asfalt | |
650 |
Strada |
PELEAGA |
130 |
3 |
390 |
130 |
7 |
910 |
1300 |
0.13 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
651 |
Strada |
PELLEA AMZA |
285.4 |
1.5 |
428.1 |
285.4 |
7.4 |
2112 |
2540.06 |
0.2854 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
652 |
Strada |
PENES DUMITRU AVIATOR |
250 |
2 |
500 |
250 |
7 |
1750 |
2250 |
0.25 |
asfalt | |
653 |
Drumul |
PENTELEU |
300 |
2 |
600 |
300 |
25 |
750 |
1350 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
654 |
Intrarea |
PEP1NIERII |
150 |
1.5 |
225 |
150 |
8.2 |
1230 |
1455 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
655 |
Strada |
PERENI |
130 |
1 |
130 |
130 |
8.2 |
1066 |
1196 |
0.13 |
asfalt | |
656 |
Strada |
PERINITA |
380 |
2 |
760 |
380 |
7 |
2660 |
3420 |
0.38 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
657 |
Intrarea |
PERS1CANI |
80 |
2.5 |
200 |
80 |
7 |
560 |
760 |
0.08 |
asfalt |
658 |
Strada |
PERSICANI |
230 |
2.2 |
506 |
230 |
8 |
1840 |
2346 |
0.23 |
asfalt | |
659 |
Strada |
PETALELOR |
200 |
2.2 |
440 |
200 |
8.2 |
1640 |
2080 |
0.2 |
asfalt | |
660 |
Strada |
PETRESCU ZAHAR1A DOCTOR |
108,5 |
2 |
217 |
1085 |
6.3 |
68355 |
900.55 |
0.1085 |
asfalt | |
661 |
Strada |
PETRI Ni GALAȚI MIHAIL DOCTOR |
165 |
2.5 |
412.5 |
165 |
7.4 |
1221 |
1633.5 |
0.165 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
662 |
Strada |
PETROȘANI |
220 |
2 |
440 |
220 |
7.5 |
1650 |
2090 |
0.22 |
asfalt | |
663 |
Strada |
PETRU VODĂ |
260 |
2.6 |
676 |
260 |
7.6 |
1976 |
2652 |
0.26 |
asfalt | |
664 |
Strada |
PIATRA ALBA |
240 |
2.6 |
624 |
240 |
7.6 |
1824 |
2448 |
0.24 |
asfalt | |
665 |
Strada |
PIATRA NEAMȚ |
500 |
1.2 |
600 |
500 |
7.1 |
3550 |
4150 |
0.5 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
666 |
Strada |
PIATRA OLT |
230 |
1.2 |
276 |
230 |
6 |
1380 |
1656 |
0.23 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
667 |
Strada |
PIATRA ȘOIMULUI |
255 |
2 |
510 |
255 |
7.5 |
1912.5 |
2422.5 |
0.255 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
668 |
Strada |
PICHETULUI |
185 |
2 |
370 |
185 |
7.8 |
1443 |
1813 |
0.185 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
669 |
Bulevard ul |
PIEPTĂNARI |
1,300 |
4.4 |
5720 |
1.3 |
18 |
23.4 |
5743.4 |
13 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
670 |
Strada |
PIRAMIDEI |
240 |
2 |
480 |
240 |
7.5 |
1800 |
2280 |
0.24 |
asfalt | |
671 |
Strada |
PITEȘTI |
200 |
2 |
400 |
200 |
7.2 |
1440 |
1840 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
672 |
Intrarea |
PITICULUI |
100 |
1.5 |
150 |
100 |
6 |
600 |
750 |
0.1 |
asfalt | |
673 |
Strada |
PITPALACULUI |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
674 |
Strada |
PARAULUI |
60 |
2 |
120 |
60 |
6.5 |
390 |
510 |
0.06 |
asfalt | |
675 |
Intrarea |
PANGARATI |
135 |
2 |
270 |
135 |
7 |
945 |
1215 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
676 |
Strada |
PLAISOR |
135 |
2 |
270 |
135 |
7 |
945 |
1215 |
0.135 |
asfalt | |
677 |
Aleea |
PLATANULUI |
260 |
1 |
260 |
260 |
4 |
1040 |
1300 |
0.26 |
asfalt | |
678 |
intrarea |
PLATINEI |
240 |
1.5 |
360 |
240 |
6 |
1440 |
1800 |
0.24 |
asfalt | |
679 |
Strada |
PLESANI |
320 |
3 |
960 |
320 |
7.6 |
2432 |
3392 |
0.32 |
asfalt | |
680 |
Calea |
PLEVNEI |
140 |
2.4 |
336 |
140 |
7.6 |
1064 |
1400 |
0.14 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
681 |
Strada |
PUVITULUI |
200 |
3 |
600 |
200 |
7.6 |
1520 |
2120 |
0.2 |
asfalt | |
682 |
Intrarea |
PLOPEN1 |
225 |
2.5 |
562.5 |
225 |
6.5 |
1462.5 |
2025 |
0.225 |
asfalt | |
683 |
Strada |
PLOPENl |
150 |
2 |
300 |
150 |
7 |
1050 |
1350 |
0.15 |
asfalt | |
684 |
intrarea |
PODOLENI |
180 |
2 |
360 |
180 |
7 |
1260 |
1620 |
0.18 |
asfalt | |
685 |
Aleea |
PODUL GIURGIULUI |
375 |
3.5 |
1312.5 |
375 |
7 |
2625 |
39373 |
0.375 |
asfalt | |
686 |
Strada |
PODUL GIURGIULUI |
675 |
25 |
1687.5 |
675 |
7 |
4725 |
6412.5 |
0.675 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
687 |
Strada |
POENARU PETRACHE |
309.8 |
2 |
619.6 |
309.8 |
6.6 |
2044.7 |
2664.28 |
0.3098 |
asfalt | |
688 |
Strada |
POENARU VASILE FRUNTAȘ |
250 |
2.5 |
625 |
250 |
8.2 |
2050 |
2675 |
0.25 |
asfalt | |
689 |
Strada |
POENITA |
210 |
2 |
420 |
210 |
7 |
1470 |
1890 |
0.21 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
690 |
Strada |
POIANA VERDE |
200 |
2 |
400 |
200 |
8 |
1600 |
2000 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
691 |
Strada |
POLITIEI |
167 |
1.7 |
283.9 |
167 |
7 |
1169 |
1452.9 |
0.167 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
692 |
Strada |
POLONI VICTOR DOCTOR |
181.6 |
3.1 |
562.96 |
181.6 |
7.1 |
1289.4 |
1852.32 |
0.1816 |
asfalt |
693 |
Strada |
PONTONIERILOR |
140 |
2 |
280 |
140 |
7 |
980 |
1260 |
0.14 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
694 |
Strada |
POPA NAE |
330 |
2.2 |
726 |
330 |
8 |
2640 |
3366 |
0.33 |
asfalt | |
695 |
Strada |
POPA ȘTEFAN |
250 |
3 |
750 |
250 |
8.2 |
2050 |
2800 |
0.25 |
asfalt | |
696 |
5trada |
POPA SUBLOCOTENENT |
560 |
5 |
2800 |
560 |
7.5 |
4200 |
7000 |
0.56 |
asfalt |
n administrarea P.M.B-A5 |
697 |
Strada |
POPEIACORNELIU COLONEL |
359.9 |
1.9 |
683.81 |
359.9 |
6.5 |
2339.4 |
3023.16 |
0.3599 |
asfalt |
n administrarea P.M.B-A.S |
698 |
Strada |
POPESCU GHEORGHE |
150 |
2 |
300 |
150 |
7 |
1050 |
1350 |
0.15 |
asfalt | |
699 |
Strada |
POPESCU GOPO ION |
100 |
12 |
1200 |
100 |
15 |
1500 |
2700 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
700 |
Strada |
POPINA |
120 |
2.8 |
336 |
120 |
7.2 |
864 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
701 |
Strada |
POPOVIC1 NICOLAE ELEV |
300 |
0.8 |
240 |
300 |
6 |
1800 |
2040 |
0.3 |
asfalt | |
702 |
Strada |
POROJAN NICOLAE SOLDAT |
200 |
4 |
800 |
200 |
7.2 |
1440 |
2240 |
0.2 |
asfalt | |
703 |
Strada |
PORTTTA |
240 |
1.2 |
288 |
240 |
7 |
1680 |
1968 |
0.24 |
asfalt | |
704 |
Strada |
PORUMBARU ION MAIOR |
300 |
2 |
600 |
300 |
66 |
19800 |
20400 |
0.3 |
asfalt | |
705 |
Aleea |
POSADA |
70 |
2 |
140 |
70 |
3.5 |
245 |
385 |
0.07 |
asfalt | |
706 |
Intrarea |
POSADA |
112 |
1.5 |
168 |
112 |
6.5 |
728 |
896 |
0.112 |
asfalt | |
707 |
Strada |
POSADA |
250 |
1.7 |
425 |
250 |
6 |
1500 |
1925 |
0.25 |
asfalt | |
708 |
Intrarea |
POTELU |
75 |
2 |
150 |
75 |
5.2 |
390 |
540 |
0.075 |
asfalt | |
709 |
Strada |
PREDA CAPORAL |
310 |
2.2 |
682 |
310 |
7.2 |
2232 |
2914 |
0.31 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
710 |
Strada |
PREPEL1 CARULUI |
230 |
2.5 |
575 |
230 |
7.5 |
1725 |
2300 |
0.23 |
asfalt | |
711 |
Strada |
PRET0RIEN1L0R |
87.4 |
2.1 |
183.54 |
87.4 |
4.9 |
428.26 |
611.8 |
0.0874 |
asfalt | |
712 |
Strada |
PRIBEAGULUI |
250 |
2 |
500 |
250 |
5 |
1250 |
1750 |
0.25 |
asfalt | |
713 |
Aleea |
PRICOPAN |
150 |
3 |
450 |
150 |
7.5 |
1125 |
1575 |
0.15 |
asfalt | |
714 |
Strada |
PRICOPAN |
750 |
3 |
2250 |
750 |
7.5 |
5625 |
7875 |
0.75 |
asfalt | |
715 |
Strada |
PROGRESULUI |
3,800 |
3 |
11400 |
3,800 |
21 |
79800 |
91200 |
3.8 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
716 |
Intrarea |
PRUNDENI |
60 |
1.5 |
90 |
60 |
6 |
360 |
450 |
0.06 |
asfalt | |
717 |
Strada |
PRUNDENI |
270 |
2 |
540 |
270 |
8 |
2160 |
2700 |
0.27 |
asfalt | |
718 |
Aleea |
PRUNDULUI |
120 |
3 |
360 |
120 |
7.5 |
900 |
1260 |
0.12 |
asfalt | |
719 |
Strada |
PRUNDULUI |
180 |
2.4 |
432 |
180 |
7.6 |
1368 |
1800 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
720 |
Strada |
PRUNILOR |
200 |
2 |
400 |
200 |
7.5 |
1500 |
1900 |
0.2 |
asfalt | |
721 |
Intrarea |
PRUNISOR |
60 |
1.3 |
78 |
60 |
7.5 |
450 |
528 |
0.06 |
asfalt | |
722 |
Strada |
PUCHENI |
1,737 |
4 |
6948 |
1,737 |
8 |
13896 |
20844 |
1.737 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
723 |
Aleea |
PUCIOASA |
80 |
0 |
0.08 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S | |||||
724 |
Strada |
PUIȘOR |
519.3 |
3.7 |
1921.4 |
519.3 |
9.6 |
4985.3 |
6906.69 |
0.5193 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
725 |
Strada |
RACACIUNI |
230 |
2 |
460 |
230 |
7 |
1610 |
2070 |
0.23 |
asfalt | |
726 |
Intrarea |
RACHETEI |
120 |
1 |
120 |
120 |
7 |
840 |
960 |
0.12 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
727 |
Strada |
RACHITASULUI |
227 |
1.8 |
408.6 |
227 |
7.2 |
1634.4 |
2043 |
0.227 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
728 |
Intrarea |
RACOS |
100 |
1.2 |
120 |
100 |
5 |
500 |
620 |
0.1 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
729 |
Strada |
RACOVITA FEUCIA |
88.8 |
3.2 |
284.16 |
88.8 |
73 |
648.24 |
932.4 |
0.0888 |
asfalt | |
730 |
Strada |
RADACINEI |
800 |
2 |
1600 |
800 |
7.5 |
6000 |
7600 |
0.8 |
asfalt |
731 |
Strada |
RADARULUI |
250 |
2.5 |
625 |
250 |
73 |
1875 |
2500 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
732 |
Aleea |
RADASENf |
280 |
3 |
840 |
280 |
7 |
1960 |
2800 |
0.28 |
asfalt | |
733 |
Strada |
RAD IȚEI |
369 |
1.8 |
664.2 |
369 |
6.2 |
2287.8 |
2952 |
0.369 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
734 |
Strada |
RADNA |
0 |
0 |
0 |
0 |
în administrarea P.M.B-A.S | |||||
735 |
Strada |
RADOVICl ION DOCTOR |
150 |
2.2 |
330 |
150 |
6.1 |
915 |
1245 |
0.15 |
asfalt | |
736 |
Strada |
RADU CONSTANTIN |
420 |
3 |
1260 |
420 |
7 |
2940 |
4200 |
0.42 |
asfalt | |
737 |
Strada |
RADUCANU CRISTEA CAPORAL |
300 |
2.8 |
840 |
300 |
8.5 |
2550 |
3390 |
0.3 |
asfalt | |
738 |
Strada |
RADULESCU MUSAT |
180 |
2.5 |
450 |
180 |
73 |
1350 |
1800 |
0.18 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
739 |
Strada |
RAFIEI |
225 |
23 |
5623 |
225 |
73 |
1687.5 |
2250 |
0.225 |
asfalt | |
740 |
Calea |
RAHOVEJ |
2,740 |
8.7 |
23838 |
2,740 |
14 |
38360 |
62198 |
2.74 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
741 |
Strada |
RAINER FRANCISC PROFESOR |
362 |
4 |
1448 |
362 |
13.5 |
4887 |
6335 |
0.362 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
742 |
Strada |
RAZOARE |
174 |
6 |
1044 |
174 |
14 |
2436 |
3480 |
0.174 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
743 |
Intrarea |
RECAS |
180 |
2 |
360 |
180 |
6 |
1080 |
1440 |
0.18 |
asfalt | |
744 |
Strada |
RECRUTULUI |
233.2 |
1.7 |
396.44 |
233.2 |
53 |
1282.6 |
1679.04 |
0.2332 |
asfalt | |
745 |
Bulevard ul |
REGINA ELISABETA |
782 |
6 |
4692 |
782 |
24 |
18768 |
23460 |
0.782 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
746 |
Strada |
RHEA SILVIA |
200 |
2.4 |
480 |
200 |
7.6 |
1520 |
2000 |
0.2 |
asfalt | |
747 |
Strada |
RINOCERULUI |
280 |
1.5 |
420 |
280 |
7.5 |
2100 |
2520 |
0.28 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
748 |
Strada |
RISIPITU SAMOILA SOLDAT |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
749 |
Strada |
RITORIDE |
345 |
2 |
690 |
345 |
8 |
2760 |
3450 |
0.345 |
asfalt | |
750 |
Strada |
RIUREANU DOCTOR |
92.7 |
1 |
92.7 |
92.7 |
1.8 |
166.86 |
25936 |
0.0927 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
751 |
Intrarea |
R1URENI |
200 |
23 |
500 |
200 |
7 |
1400 |
1900 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
752 |
Intrarea |
ROJISTEA |
95 |
2 |
190 |
95 |
6.5 |
617.5 |
8073 |
0.095 |
asfalt | |
753 |
Strada |
ROMAN |
230 |
2 |
460 |
230 |
7 |
1610 |
2070 |
0.23 |
asfalt | |
754 |
intrarea |
ROMÂNITE! |
156.6 |
1.5 |
234.9 |
156.6 |
5.7 |
892.62 |
112732 |
0.1566 |
asfalt | |
755 |
Strada |
ROMBULUI |
381 |
3 |
1143 |
381 |
7.7 |
2933.7 |
4076.7 |
0.381 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
756 |
Strada |
ROMN1CEANU GR1GORE DOCTOR |
499.9 |
2.7 |
1349.7 |
499.9 |
153 |
77483 |
9098.18 |
0.4999 |
asfalt | |
757 |
Strada |
ROSCA PÂNDELE |
180 |
2 |
360 |
180 |
73 |
1350 |
1710 |
0.18 |
asfalt | |
758 |
Strada |
ROVINAR! |
250 |
0 |
0 |
250 |
6 |
1500 |
1500 |
0.25 |
asfalt | |
759 |
Strada |
ROZETULUI |
390 |
2.8 |
1092 |
390 |
8 |
3120 |
4212 |
0.39 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
760 |
Strada |
ROZNOV |
45 |
13 |
673 |
45 |
6 |
270 |
337.5 |
0.045 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
761 |
Strada |
RUPEA |
500 |
1.2 |
600 |
500 |
6 |
3000 |
3600 |
03 |
asfalt | |
762 |
Intrarea |
RUSCAI |
135 |
2 |
270 |
135 |
7 |
945 |
1215 |
0.135 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
763 |
Strada |
RUSE DUMITRU |
270 |
23 |
675 |
270 |
73 |
2025 |
2700 |
0.27 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
764 |
Strada |
SABINELOR |
964.3 |
5.3 |
5110.8 |
964.3 |
12.5 |
12054 |
17164.54 |
0.9643 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
765 |
Strada |
SADULUI |
700 |
2 |
1400 |
700 |
73 |
5250 |
6650 |
0.7 |
asfalt |
766 |
Aleea |
SALAJ |
300 |
2 |
600 |
300 |
7 |
2100 |
2700 |
0.3 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
767 |
Șoseaua |
SALAJ |
2,400 |
4 |
9600 |
2,400 |
8 |
19200 |
28800 |
2.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
768 |
Strada |
SALIGNY ANGHEL INGINER |
160 |
8 |
1280 |
160 |
12 |
1920 |
3200 |
0.16 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
769 |
Strada |
SALVATORULUI |
0 |
0 |
asfalt | |||||||
770 |
Strada |
SALV1EI |
350 |
2 |
700 |
350 |
8 |
2800 |
3500 |
0.35 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
771 |
Strada |
SANATORIULUI |
330 |
3.7 |
1221 |
330 |
6.5 |
2145 |
3366 |
0.33 |
asfalt | |
772 |
Strada |
SAMUIL VULCAN |
526.8 |
2.6 |
1369.7 |
526.8 |
7.1 |
3740.3 |
5109.96 |
03268 |
asfalt | |
773 |
Drumul |
SANCRA1UL |
180 |
0 |
0 |
180 |
7.7 |
1386 |
1386 |
0.18 |
asfalt | |
774 |
Strada |
SANDOR GHEORGHE SERGENT |
250 |
1 |
250 |
250 |
4 |
1000 |
1250 |
0.25 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
775 |
Strada |
SARU DORNEI |
210 |
0 |
0 |
210 |
6 |
1260 |
1260 |
0.21 |
asfalt | |
776 |
Strada |
SANDUUTA |
450 |
2 |
900 |
450 |
6.8 |
3060 |
3960 |
0.45 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
Til |
Strada |
SANMARTIN |
245 |
1.2 |
294 |
245 |
6 |
1470 |
1764 |
0.245 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
778 |
Drumul |
SANPAUL |
640 |
0 |
0 |
640 |
7 |
4480 |
4480 |
0.64 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
779 |
Drumul |
SANTANA |
500 |
1.2 |
600 |
500 |
6 |
3000 |
3600 |
03 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
780 |
Strada |
SANTIMBRU |
950 |
0 |
0 |
950 |
2 |
1900 |
1900 |
0.95 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
781 |
Strada |
SAPIENTEI |
252.2 |
1.7 |
428.74 |
252.2 |
6.6 |
1664.5 |
2093.26 |
0.2522 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
782 |
Strada |
SAPUNARI |
150 |
0 |
0 |
150 |
6 |
900 |
900 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
783 |
Strada |
SASCUT |
270 |
2 |
540 |
270 |
8 |
2160 |
2700 |
0.27 |
asfalt | |
784 |
Intrarea |
SATURN |
240 |
2 |
480 |
240 |
6 |
1440 |
1920 |
0.24 |
asfalt | |
785 |
Strada |
SCARLAT SERGENT |
200 |
2 |
400 |
200 |
63 |
1300 |
1700 |
0.2 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
786 |
Bulevard ul |
SCHITUL MAGUREANU |
116 |
4.6 |
533.6 |
116 |
12.3 |
1426.8 |
1960.4 |
0.116 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
787 |
Strada |
SCOARȚEI |
237 |
13 |
355.5 |
237 |
6.5 |
1540.5 |
1896 |
0.237 |
asfalt | |
788 |
Intrarea |
SCURTA |
90 |
1.8 |
162 |
90 |
6.8 |
612 |
774 |
0.09 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
789 |
Strada |
SEBAST1AN MIHAIL |
1,800 |
6 |
10800 |
1,800 |
12 |
21600 |
32400 |
1.8 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
790 |
Intrarea |
SEMĂNĂTORULUI |
60 |
2 |
120 |
60 |
63 |
390 |
510 |
0.06 |
asfalt | |
791 |
Strada |
SEMĂNĂTORULUI |
400 |
4.5 |
1800 |
400 |
7.4 |
2960 |
4760 |
0.4 |
asfalt | |
792 |
Calea |
13-Sep |
2,700 |
2 |
5400 |
2,700 |
6 |
16200 |
21600 |
2.7 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
793 |
Strada |
SERBESTI |
130 |
2 |
260 |
130 |
7 |
910 |
1170 |
0.13 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A3 |
794 |
Strada |
SERBOTA |
239 |
1.4 |
334.6 |
239 |
6.5 |
1553.5 |
1888.1 |
0.239 |
asfalt | |
795 |
Strada |
SEVER AXENTE |
120 |
2 |
240 |
120 |
63 |
780 |
1020 |
0.12 |
asfalt | |
796 |
Strada |
221.8 |
2.1 |
465.78 |
221.8 |
6.6 |
1463.9 |
1929.66 |
0.2218 |
asfalt | ||
797 |
Strada |
SFINȚII APOSTOLI |
843.8 |
3.5 |
2953.3 |
843.8 |
7.3 |
6159.7 |
9113.04 |
0.8438 |
asfalt | |
798 |
Strada |
SFINTUL ELEFTERIE |
592 |
4.1 |
2427.2 |
592 |
293 |
17464 |
19891.2 |
0.592 |
asfalt | |
799 |
Strada |
SILEXULUI |
135 |
2 |
270 |
135 |
7 |
945 |
1215 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
800 |
Strada |
SILFIDELOR |
85.7 |
2.4 |
205.68 |
85.7 |
9.7 |
831.29 |
1036.97 |
0.0857 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
801 |
Strada |
SIMFONIEI |
220 |
2 |
440 |
220 |
8 |
1760 |
2200 |
0.22 |
asfalt |
802 |
ntrarea |
SIMLEU |
195 |
2 |
390 |
195 |
6 |
1170 |
1560 |
0.195 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
803 |
Strada |
ȘINDRILEI |
332 |
2.4 |
796.8 |
332 |
7.6 |
2523.2 |
3320 |
0.332 |
asfalt | |
804 |
ntrarea |
ȘINEI |
225 |
2 |
450 |
225 |
6 |
1350 |
1800 |
0.225 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
gos |
Strada |
ȘINEI |
1,700 |
2 |
3400 |
1,700 |
9 |
15300 |
18700 |
1.7 |
asfalt | |
806 |
Strada |
SIRENELOR |
691 |
3.1 |
2142.1 |
691 |
7.8 |
5389.8 |
7531.9 |
0.691 |
asfalt | |
807 |
Strada |
SLATINA |
170 |
2 |
340 |
170 |
7 |
1190 |
1530 |
0.17 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
808 |
Strada |
SOCEN1 |
100 |
1.5 |
150 |
100 |
6.5 |
650 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
809 |
Strada |
SOCOLEST1 |
490 |
1.5 |
735 |
490 |
7 |
3430 |
4165 |
0.49 |
asfalt | |
810 |
Aleea |
SOLCA |
80 |
1.5 |
120 |
80 |
7 |
560 |
680 |
0.08 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
811 |
Strada |
SOLULUI |
240 |
1.5 |
360 |
240 |
8 |
1920 |
2280 |
0.24 |
asfalt | |
812 |
Strada |
SORENI |
130 |
15 |
195 |
130 |
7 |
910 |
1105 |
0.13 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
813 |
Strada |
SPATARESTI |
140 |
2 |
280 |
140 |
8 |
1120 |
1400 |
0.14 |
asfalt | |
814 |
Strada |
SPĂTARUL PREDA |
243.3 |
3.6 |
875.88 |
243.3 |
9.6 |
2335.7 |
321156 |
0.2433 |
asfalt |
în administrarea P.M.B-A.S |
815 |
Strada |
SPAȚIULUI |
380 |
2.5 |
950 |
380 |
7 |
2660 |
3610 |
0.38 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
816 |
Strada |
SPIRALEI |
210 |
2.5 |
525 |
210 |
7 |
1470 |
1995 |
0.21 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
817 |
Strada |
SPULBER |
190 |
2.4 |
456 |
190 |
7.6 |
1444 |
1900 |
0.19 |
asfalt | |
818 |
Strada |
STA1COVICI D. NICOLAE DOCTOR |
686 |
3.8 |
2606.8 |
686 |
8.2 |
5625.2 |
8232 |
0.686 |
asfalt | |
819 |
Strada |
STAM1NELOR |
140 |
2 |
280 |
140 |
8 |
1120 |
1400 |
0.14 |
asfalt | |
820 |
Aleea |
STANCIU GEORGE CRISTIAN |
300 |
2 |
600 |
300 |
6 |
1800 |
2400 |
0.3 |
asfalt | |
821 |
Strada |
STANCU PETRE |
150 |
2.5 |
375 |
150 |
7.5 |
1125 |
1500 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
822 |
Strada |
STANESCU 1RINA |
180 |
25 |
450 |
180 |
7 |
1260 |
1710 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
823 |
Strada |
STANISOARA |
200 |
2.4 |
480 |
200 |
7.6 |
1520 |
2000 |
0.2 |
asfalt | |
824 |
Intrarea |
ȘTEFAN VODĂ |
120 |
1 |
120 |
120 |
6 |
720 |
840 |
0.12 |
asfalt | |
825 |
Strada |
ȘTEFAN VODĂ |
435 |
2 |
870 |
435 |
6.5 |
2827.5 |
3697.5 |
0.435 |
asfalt | |
826 |
Strada |
STEFANESCU ION |
290 |
1.45 |
4205 |
290 |
7.45 |
2160.5 |
2581 |
0.29 |
asfalt | |
827 |
Strada |
STEFESTI |
235.3 |
1.3 |
305.89 |
235.3 |
6 |
1411.8 |
1717.69 |
0.2353 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
828 |
Intrarea |
STELELOR |
65 |
2 |
130 |
65 |
6 |
390 |
520 |
0.065 |
asfalt | |
829 |
Intrarea |
STERE IONITA SOLDAT |
90 |
15 |
135 |
90 |
6 |
540 |
675 |
0.09 |
asfalt | |
830 |
Strada |
STIINTEI |
251.2 |
1 |
251.2 |
251.2 |
8.4 |
2110.1 |
2361.28 |
0.2512 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
831 |
Strada |
ST1NA DE VALE |
150 |
2.5 |
375 |
150 |
75 |
1125 |
1500 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
832 |
Intrarea |
STOENESCU COLONEL MEDIC |
92.1 |
0 |
0 |
92.1 |
6.8 |
626.28 |
626.28 |
0.0921 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
833 |
Aleea |
STOGU |
180 |
0 |
0 |
180 |
7 |
1260 |
1260 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
834 |
Strada |
STOICANESTI |
270 |
2.8 |
756 |
270 |
7 |
1890 |
2646 |
0.27 |
asfalt | |
835 |
Strada |
STROEVASILE |
220 |
2 |
440 |
220 |
7.5 |
1650 |
2090 |
0.22 |
asfalt | |
836 |
Strada |
STRUGURILOR |
225 |
1.5 |
337.5 |
225 |
8 |
1800 |
2137.5 |
0.225 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
837 |
Strada |
SUCEVTTA |
233 |
2.2 |
512.6 |
233 |
6.6 |
1537.8 |
2050.4 |
0.233 |
asfalt |
838 |
Intrarea |
SUFARU GHEORGHE |
180 |
1.5 |
270 |
180 |
7.5 |
1350 |
1620 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
839 |
Strada |
SUHAIA |
300 |
25 |
750 |
300 |
7 |
2100 |
2850 |
0.3 |
asfalt | |
840 |
Strada |
SULFINEI |
100 |
2.8 |
280 |
100 |
7.2 |
720 |
1000 |
0.1 |
asfalt | |
841 |
Strada |
SULINA |
150 |
2 |
300 |
150 |
8 |
1200 |
1500 |
0.15 |
asfalt | |
842 |
Strada |
SULIȚEI |
284 |
2.8 |
795.2 |
284 |
7.8 |
2215.2 |
3010.4 |
0.284 |
asfalt | |
843 |
Strada |
SUMANDRA |
230 |
13 |
299 |
230 |
75 |
1725 |
2024 |
0.23 |
asfalt | |
844 |
Intrarea |
SUNĂTOAREI |
130 |
3.2 |
416 |
130 |
7.4 |
962 |
1378 |
0.13 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
845 |
Strada |
SURANESTI |
235.1 |
1.2 |
282.12 |
235.1 |
6 |
1410.6 |
1692.72 |
0.2351 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
846 |
Strada |
SURDUC |
114 |
2 |
228 |
114 |
8 |
912 |
1140 |
0.114 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
847 |
Aleea |
SURIANU |
30 |
2 |
60 |
30 |
3.5 |
105 |
165 |
0.03 |
asfalt | |
848 |
Strada |
SURLEI |
300 |
25 |
750 |
300 |
7 |
2100 |
2850 |
0.3 |
asfalt | |
849 |
Strada |
SURUGIILOR |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt | |||||
850 |
Intrarea |
ȘUVIȚA |
80 |
2 |
160 |
80 |
6 |
480 |
640 |
0.08 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
851 |
Strada |
ȘUVIȚA |
280 |
2 |
560 |
280 |
6 |
1680 |
2240 |
0.28 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
852 |
Strada |
SUZANA |
380 |
4 |
1520 |
380 |
8 |
3040 |
4560 |
0.38 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
853 |
Strada |
TABARA STAN |
285.6 |
1.7 |
485.52 |
285.6 |
6 |
1713.6 |
2199.12 |
0.2856 |
asfalt | |
854 |
Strada |
TABLAN DUMITRU SERGENT |
270 |
15 |
405 |
270 |
8.2 |
2214 |
2619 |
0.27 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
855 |
Strada |
TĂCERII |
180 |
2.5 |
450 |
180 |
7.5 |
1350 |
1800 |
0.18 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
856 |
Strada |
TĂCU DUMITRU INGINER |
255 |
2.5 |
637.5 |
255 |
7.5 |
1912.5 |
2550 |
0.255 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
857 |
Strada |
TAIGA |
230 |
1.3 |
299 |
230 |
6.4 |
1472 |
1771 |
0.23 |
asfalt | |
858 |
Strada |
TALAZULUI |
260 |
2 |
520 |
260 |
8 |
2080 |
2600 |
0.26 |
asfalt | |
859 |
Intrarea |
TĂLMĂCI |
100 |
25 |
250 |
100 |
75 |
750 |
1000 |
0.1 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
860 |
Strada |
TAMASOAIA |
154.3 |
1 |
154.3 |
154.3 |
5.1 |
786.93 |
941.23 |
0.1543 |
asfalt | |
861 |
Intrarea |
TANASE ION SOLDAT |
130 |
0 |
0 |
130 |
4 |
520 |
520 |
0.13 |
asfalt | |
862 |
Strada |
TĂPȘANULUI |
224 |
2 |
448 |
224 |
6 |
1344 |
1792 |
0.224 |
asfalt | |
863 |
Strada |
TARANU GRIGORE DOCTOR |
139.8 |
1.7 |
237.66 |
139.8 |
8.5 |
1188.3 |
1425.96 |
0.1398 |
asfalt | |
864 |
Strada |
TARANU ION |
0 |
0 |
0 |
0 |
asfalt |
retrocedat | ||||
865 |
Strada |
TARGU CARBUNEST1 |
480 |
0 |
0 |
0 |
0.48 |
asfalt | ||||
866 |
Intrarea |
TATARU PETRE EROU |
80 |
1 |
80 |
80 |
5 |
400 |
480 |
0.08 |
asfalt | |
867 |
Strada |
TATARU PETRE EROU |
450 |
7.6 |
3420 |
450 |
7.6 |
3420 |
6840 |
0.45 |
asfalt | |
868 |
Strada |
TATU TUDOR SOLDAT |
140 |
2 |
280 |
140 |
8 |
1120 |
1400 |
0.14 |
asfalt | |
869 |
Strada |
TECUCI |
228 |
1 |
228 |
228 |
6.8 |
1550.4 |
1778.4 |
0.228 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-AS |
870 |
Strada |
TEIULUI |
500 |
2 |
1000 |
500 |
8.2 |
4100 |
5100 |
0.5 |
asfalt | |
871 |
Strada |
TEIUS |
900 |
3.4 |
3060 |
900 |
6.7 |
6030 |
9090 |
0.9 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
872 |
Strada |
TEUTA |
400 |
2 |
800 |
400 |
65 |
2600 |
3400 |
0.4 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A5 |
873 |
Strada |
TEL1U |
180 |
3 |
540 |
180 |
7.2 |
1296 |
1836 |
0.18 |
asfalt | |
874 |
Strada |
TEODORESCU FLOREA |
134.9 |
2.1 |
283.29 |
134.9 |
6 |
809.4 |
1092.69 |
0.1349 |
asfalt | |
875 |
Strada |
TEODORI IULIU DOCTOR |
115.1 |
2.4 |
276.24 |
115.1 |
7.2 |
828.72 |
1104.96 |
0.1151 |
asfalt |
876 |
Strada |
TEODORU DUMITRU INGINER |
345 |
3 |
1035 |
345 |
8 |
2760 |
3795 |
0.345 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
§77 |
Strada |
FEOHARIANIBAL PROFESOR DOCTOR |
186 |
1.5 |
279 |
186 |
5.5 |
1023 |
1302 |
0.186 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
878 |
Strada |
TEPELUS |
256 |
3 |
768 |
256 |
6.6 |
1689.6 |
2457.6 |
0.256 |
asfalt | |
879 |
Intrarea |
TEREMIA |
135 |
2 |
270 |
135 |
6.5 |
877.5 |
1147.5 |
0.135 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
880 |
Strada |
TIGRULUI |
40 |
2 |
80 |
40 |
10 |
400 |
480 |
0.04 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A3 |
881 |
Intrarea |
TIGVENI |
75 |
1.2 |
90 |
75 |
6 |
450 |
540 |
0.075 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
882 |
Intrarea |
TIPARNIȚEI |
320 |
1 |
320 |
320 |
4 |
1280 |
1600 |
0.32 |
asfalt | |
883 |
Strada |
TIPARNIȚEI |
960 |
1.5 |
1440 |
960 |
6 |
5760 |
7200 |
0.96 |
asfalt | |
884 |
Strada |
T1RGOVISTEI |
150 |
2.5 |
375 |
150 |
7.5 |
1125 |
1500 |
0.15 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
885 |
Strada |
TIRGUJIU |
295 |
2 |
590 |
295 |
8 |
2360 |
2950 |
0.295 |
asfalt | |
886 |
Intrarea |
TIRGU OCNA |
100 |
2 |
200 |
100 |
6 |
600 |
800 |
0.1 |
asfalt | |
887 |
Strada |
TOBOȘARI |
492 |
1 |
492 |
492 |
6.6 |
3247.2 |
3739.2 |
0.492 |
asfalt | |
888 |
Strada |
TOCILEI |
300 |
2 |
600 |
300 |
8 |
2400 |
3000 |
03 |
asfalt | |
889 |
Strada |
TOCILESCU GRIGORE |
300 |
2.1 |
630 |
300 |
75 |
2250 |
2880 |
0.3 |
asfalt | |
890 |
Strada |
TODIRENI |
240 |
2 |
480 |
240 |
6 |
1440 |
1920 |
0.24 |
asfalt | |
891 |
Strada |
TOMA CONSTANTIN EROU |
255 |
2.4 |
612 |
255 |
7.6 |
1938 |
2550 |
0.255 |
asfalt | |
892 |
Strada |
TOMESCU NICOLAE DOCTOR |
203.7 |
2.6 |
529.62 |
203.7 |
7.2 |
1466.6 |
1996.26 |
0.2037 |
asfalt | |
893 |
Strada |
TOMESCU VOICU |
105 |
2.5 |
2625 |
105 |
7.2 |
756 |
1018.5 |
0.105 |
asfalt | |
894 |
Strada |
TOPLET |
350 |
2.5 |
875 |
350 |
7 |
2450 |
3325 |
0.35 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
895 |
Aleea |
TOPUCEANU VASILE SERGENT |
300 |
0.8 |
240 |
300 |
6 |
1800 |
2040 |
0.3 |
asfalt | |
896 |
Strada |
TOPOLNITA |
400 |
2.4 |
960 |
400 |
6 |
2400 |
3360 |
0.4 |
asfalt | |
897 |
Strada |
TOPOLOGULUI |
500 |
4.8 |
2400 |
500 |
7.2 |
3600 |
6000 |
03 |
asfalt | |
898 |
Intrarea |
TOPORASI |
360 |
3 |
1080 |
360 |
8 |
2880 |
3960 |
0.36 |
asfalt | |
899 |
Strada |
TOPORASI |
975 |
4.8 |
4680 |
975 |
7.2 |
7020 |
11700 |
0.975 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
900 |
Strada |
TORTOMAN |
75 |
2.4 |
180 |
75 |
7.6 |
570 |
750 |
0.075 |
asfalt | |
901 |
Strada |
TRĂGACIULUI |
140 |
2 |
280 |
140 |
8 |
1120 |
1400 |
0.14 |
asfalt | |
902 |
Strada |
TRAZNEA |
20 |
23 |
50 |
20 |
7.5 |
150 |
200 |
0.02 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
903 |
Strada |
TRIUNGHIULUI |
394 |
3 |
1182 |
394 |
8 |
3152 |
4334 |
0.394 |
asfalt | |
904 |
Intrarea |
TROMPETULUI |
60 |
2 |
120 |
60 |
6 |
360 |
480 |
0.06 |
asfalt | |
905 |
Strada |
TROMPETULUI |
850 |
4.8 |
4080 |
850 |
7.2 |
6120 |
10200 |
0.85 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
906 |
Strada |
TUDOR ALEXANDRU |
130 |
2 |
260 |
130 |
6 |
780 |
1040 |
0.13 |
asfalt | |
907 |
Strada |
TUFANILOR |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
908 |
Strada |
TUFELOR |
195 |
2.4 |
468 |
195 |
7.6 |
1482 |
1950 |
0.195 |
asfalt | |
909 |
Strada |
TUFIȘULUI |
90 |
2 |
180 |
90 |
6 |
540 |
720 |
0.09 |
asfalt |
910 |
Aleea |
1ULCEA |
50 |
8 |
400 |
50 |
5 |
250 |
650 |
0.05 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
911 |
Strada |
HJNSU PETRE SOLDAT |
140 |
2.5 |
350 |
140 |
7.5 |
1050 |
1400 |
0.14 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
912 |
ntrarea |
rURCANEI |
80 |
1 |
80 |
80 |
8 |
640 |
720 |
0.08 |
pamant |
in administrarea P.M.B-A.S |
912 |
nfrarea |
FURCENI |
60 |
2 |
120 |
60 |
6.5 |
390 |
510 |
0.06 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
914 |
Strada |
FURCENI |
600 |
3 |
1800 |
600 |
9.5 |
5700 |
7500 |
0.6 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
915 |
Strada |
TURNESCU NICOLAE DOCTOR |
182 |
2.4 |
436.8 |
182 |
7.3 |
1328.6 |
1765.4 |
0.182 |
asfalt | |
916 |
Strada |
TURTURICA SERGENT |
850 |
2.4 |
2040 |
850 |
7.6 |
6460 |
8500 |
0.85 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A-S |
917 |
Strada |
TUTUNARI |
340 |
2.4 |
816 |
340 |
7.2 |
2448 |
3264 |
0.34 |
asfalt | |
918 |
Intrarea |
TZARCULUI |
120 |
2 |
240 |
120 |
8 |
960 |
1200 |
0.12 |
asfalt | |
919 |
Strada |
TZICHINDEAL DUMITRU |
200 |
3 |
600 |
200 |
7 |
1400 |
2000 |
0.2 |
asfalt | |
920 |
Strada |
TZIPE1U AUREL |
37 |
2 |
74 |
37 |
3 |
111 |
185 |
0.037 |
asfalt | |
921 |
Strada |
ULMILOR |
254 |
3.4 |
863.6 |
254 |
6.6 |
1676.4 |
2540 |
0.254 |
asfalt | |
922 |
Strada |
UMBRARULUI |
265 |
2.5 |
662.5 |
265 |
6.5 |
1722.5 |
2385 |
0.265 |
asfalt | |
923 |
Strada |
UNGHENI |
210 |
2 |
420 |
210 |
7 |
1470 |
1890 |
0.21 |
asfalt |
in administrarea P.M.B-A.S |
924 |
Intrarea |
UNGHERULUI |
75 |
2 |
150 |
7 |