Proces verbal din 26.02.2020

PV al sedintei ordinare din 26.02.2020

MUNICIPIUL BUCUREȘTI

CONSILIUL LOCAL SECTOR 3 PROCESUL VERBAL


al ședinței ordinare a Consiliului Local Sector 3

din data de 26.02.2020

Convocarea acestei ședințe a fost făcută de Primarul Sectorului 3 prin invitația înregistrată cu nr.846/CP/20.02.2020.

La ședință au participat domnul Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoiță, doamna Viceprimar - Elena Petrescu și domnul Secretar al Sectorului 3 - Marius Mihăită.

Au fost invitați să participe directorii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3, precum și din subordinea Consiliului Local.

La ședință a participat un număr de 28 consilieri locali din numărul total de 31.

Au lipsit nemotivat domnii consilieri: Galbenu Ana Iulia, Galbenu Mircea Mihai și Enăchescu Marian Daniel.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Bună ziua, doamnelor și domnilor consilieri, doamnelor și domnilor invitați!

Declar deschisă ședința ordinară din data de 26.02.2020.

în sală sunt prezenți 28 de consilieri.

Vă supun spre aprobare ordinea de zi. Domnule consilier Alin Voicu.

Dl. Consilier Voicn Alin lonut

Mulțumesc frumos, doamna președinte!

Bună ziua, stimați colegi, dragi invitați!

Vă propun suplimentarea ordinii de zi, cu două suplimentări, a ședinței ordinare din data de 26.02.2020. Prima suplimentare cu Dispoziția nr. 893/25.02.2020 și cea de a doua suplimentare cu Dispoziția nr. 894/26.02.2020. Mulțumesc frumos!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim, domnule consilier Voicu. Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Mulțumesc! Observ că se repetă iarăși partea aceasta cu suplimentarea ordinii de zi. Din punctul ăsta de vedere, reprezintă o lipsă de respect față de consilieri. Este total anormal să primim șase puncte pe ordinea de zi și încă 17 puncte pe suplimentare, marea parte primite seara. E o lipsă de respect față de consilieri, față de modul cum aparatul primăriei sau cei care trimit aceste propuneri de hotărâri de consiliu față de noi. Nu ai cum să te uiți pe aceste proiecte. Sunt proiecte cu greutate, proiecte care au sume foarte mari. Este efectiv o bătaie de joc și acest lucru se întâmplă în mod repetat de foarte mult timp și văd că din ce în ce mai multe puncte apar pe suplimentare și nu pe ordinea de zi. Grupul de consilieri USR, nu va vota aceste proiecte, mai puțin puncul 2 și 6 care într-

adevăr sunt niște proiecte importante, dar este mai degrabă o concesie față de modul acesta cum se procedează în ședințele de consiliu. Mulțumesc!


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim domnule consilier. Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Bună ziua, tuturor! Ce-i corect, e corect! Este adevărat! O să am o discuție cu, colegii care din incopetență și din neglijență și din lipsă de implicare vin cu proiectele așa pe ultima sută de metrii, în ultimul moment. O să am o discuție în perioada asta. Dar, nu pot, să nu remarc ipocrizia dumneavoastră! Dumneavostră votați împotrivă oricum! Și dacă vi le dăm cu jumătate de an înainte, oricum împotrivă votați așa că nu este o problemă. Ăsta este unu. Și doi. Stimați colegi, veniți să ne povestiți cât de frumoși și cât de deștepți sunteți și ce reprezentați. De atâtea ori am apelat la expertiza dumneavoastră. Veniți domnule să facem echipă! Veniți să ne arătați ce știți! In afară să faceți gălăgie și scandal! Veniți să vă implicați aici în activitate, să demonstrați în fapte cum știți să faceți lucruri, nu doar gălăgie! De fiecare dată ați refuzat orice invitație la a vă implica. Așa că vă las în continuare să faceți scandal, pentru că mi-am dat seama că la asta vă pricepeți, puturoși cu gura mare!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule Primar. Domnule consilier Voinea.

Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Domnule Primar, ne provocați prin pronunțarea cuvântului “ipocrizie”. Pentru că vreau să vă reamintesc că, colegii, de care dumnevoastră vreți să vă detașați acum, fac parte din aparatul de specialitate al Primarului, ca atare depinde de dumenavostră să-i puneți la treabă, nu să vă situați așa în afara acestui aparat.

Cât despre implicare, noi am dori chiar să ne implicăm, să spunem așa în executiv, deși legea nu spune lucrul ăsta. Implicarea noastră ca și consilieri, știți bine că este limitată de o lege. Noi nu avem ce să căutăm în aparatul executiv, pentru că ar fi un conflict de interese. Dar, chiar și așa, când ne-am oferit sprijinul pentru un anumit proiect, mi s-a dovedit că a fost doar așa de a mi se arăta că, vezi Doamne, nu este bună soluția propusă de mine, deși era de departe peste tot ceea ce aveați dumneavoastră! Așa că, haideți să nu vorbim despre ipocrizie, să nu vorbim despre funie în casa spânzuratului, pentru că plângerile penale pe care le-ați făcut dumneavoastră și aflu acum, cu surprindere, de la angajații dumneavoastră, sunt făcute către oamenii pe care dumneavoastră i-ați pus și i-ați susținut. Nu spuneți că, Consiliul a numit președinți! Fără voia dumneavoastră, a numit Consiliul pe cineva, la aceste societăți? Eu nu cred lucrul ăsta! Așa că, să nu mai vorbim despre ipocrizie!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Duceți nivelul foarte jos! Da domnule, ce, am spus eu că nu sunt oameni din aparatul primăriei sau din societăți? Da, aceștia sunt oamenii cu care lucrăm! Nu am alții mai buni. De aceea am apelat de fiecare dată...domnule, vă considerați foarte buni, haideți domnule să ne arătați ce știți, să faceți și știu că nu puteți să vă implicați în executiv, din Consiliu.

în Consiliu este simplu domnule, veniți aici și faceți scandal! Gură mare traistă ușoară! Nu-i problemă, puteți să vă dați demisia, cum au mai făcut și alți colegi și-au dat demisia și au intrat în executiv. Simplu! Și, veniți să ne arătați cum sunteți capabili să faceți lucruri. Avem atât de mare nevoie de oameni implicați, oameni care au chef de treabă, nu doar să facă gălăgie, nu doar pe aici cu microfonul în gură! Nu! Pur și simplu

să vină să ne demonstreze practic și nici măcar nu știți cât de tare greșiți atunci când discutați anumite subiecte. Asta pentru că nu v-ați implicat, pentru că nu știți vorbiți!Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim domnule Primar. Domnule consilier Ene.

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

Foarte scurt, că s-au făcut câteva afirmații calomniatoare, până la urmă, esa noastră! Eu știu că dumneavoastră, domnule Negoiță, ne-ați propus, mie chiar, mi-ați propus dacă vreau să preiau conducerea unei companii. Eu cred că asta arată un mod defectuos de a aborda actul de administrație publică, pentru că noi aici în Consiliu, suntem aleși publici, noi suntem legislativul acestei primării. Dumneavoastră sunteți executivul. Dumneavoastră trebuie să faceți, noi trebuie să dăm direcții. Asta este împărțeala, așa funcționează orice fel de primărie. Noi aici trebuie să reprezentăm cetățenii, nu să facem acte executive. Ce s-a întâmplat, când anumiți colegi, din diverse grupuri, și-au dat demisia și au fost numiți la conducerea unor companii?! Aia este o politizare evidentă a actului administrativ, în care partidul își satisfice, să zic așa, gurile de hrănit și clienții. Nu are nici o legătură cu o abordare competentă asupra administrației. De fiecare dată când s-au numit aceste Consilii de Administrație și acești președinți, noi am zis unde sunt CV-urile? Am avut concursuri, am avut transparență, haideți să aducem, promisiuni, că poate eu nu mă pricep la compania de salubrizare și așa mai departe. Chiar nu mă pricep. Haideți să aducem un specialist în salubrizare! Asta a fost abordarea noastră, am repetat mereu, haideți să avem transparență, concursuri, cei mai buni specialiști. Nu ați luat-o în considerare și acum se văd consecințele! Bineînțeles că aveți probleme cu acești oameni. îmi pare rău! Dar nu dați vina pe noi! Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim. Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Este foarte greu cu oameni care nu au o minimă onestitate! Este foarte greu! Domnule consilier, uitați-vă la mine! De câte ori mi-ați promis, că-mi recomandați specialiști pe anumite domenii, nu din Consiliu, dar pe care-i cunoașteți?! Suntem aici în Consiliu, este înregistrat! Mi-ați recomandat măcar o dată un specialist? Vă întreb de față cu toată lumea aici! Spuneți-mi când mi-ați oferit, când mi-ați recomandat un specialist?

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

V-am propus eu vreodată specialiști din partea USR-ului sau v-am promis că vă recomand specialiști din partea partidului? Nu! Niciodată nu v-am promis specialiști din partea USR-ului! Am zis să fie concurs deschis și atunci o să găsim specialiști! Dacă avem un anunț public și condiții nediscriminatorii, atunci există specialiști cu toptanul.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana


Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Mi-ați promis! Și nu ați făcut! Nu mă interesează domnule de unde sunt! A^Wtl^ firmă de recrutare, am încercat să găsim specialiști. Dar se vede că nu aveți idee de lumea reală. Este greu cu specialiștii. Dacă dumneavoastră îi aveți, repet, recomandați-ni domnule și nouă! Nu v-am cerut să fie de la vreun partid, nu mă interesează apartenența politică! Nu mă interesează! O spun public a cincisprăzecea mia oară! Nu mă interesează! Recomandați-mi, pentru că ce credeți? Eu îi caut grav, îi caut demult și îi caut intens! E greu. Iar astea cu public, toate anunțurile au fost publice, domnule consilier, conform legii! E ușor, repet, de criticat este atât de simplu! De pus osul la treabă este mai complicat!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim domnule Primar. Alte propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog, suplimentarea ordinii de zi!

Cu 18 voturi pentru, 5 împotrivă și 5 abțineri, suplimentarea ordinii de zi a fost aprobată.

Votați, vă rog, ordinea de zi! Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 21 voturi pentru, 1 împotrivă, 1 abținere și 5 consilieri care nu au votat, ordinea de zi a fost aprobată.

Trecem la punctul 1 de pe ordinea de zi, Aprobarea procesului-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local Sector 3 din data de 10.02.2020”.

j            j

Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 21 voturi pentru, 1 împotrivă, 1 abținere și 5 consilieri care nu au votat, procesul-verbal a fost aprobat.

Trecem la punctul 2 de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Imobil cu funcțiune mixtă - locuire, servicii și comerț, cu RHpropus = 2S+P+3E+4/5Eretrase+6Eretras/tehnic, pe un teren situat în Strada Octavian nr. 42-48, Sector 3””. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 16 voturi pentru, 4 împotrivă, 5 abțineri și 3 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 3 de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse și cuantumul acestora acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 3 al Municipiului București, în semestrul II al anului școlar 2019-2020”. Propuneri, obiecțiuni? Doamna consilier Păunică.

Dna Consilier Păunică Adriana

Mulțumesc doamna președinte. Am de făcut o observație aici, la acest proiect și anume. Să se analizeze, ca și elevii de la gimnaziu, care au terminat anterior, cu media 10, să primească burse de merit în cuantumul care permite anvelopa bugetară. Ca cei de liceu. Cei de liceu au acum o mie de lei. Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Doamna consilier Tudorache.

Dna Consilier Tudorache Livia

Dacă se poate să ne explicați, ce înseamnă elevii care au terminat anterior.

Dna Consilier Păunică Adriana


Anul trecut! Anul școlar anterior!

Dna Viceprimar - Elena Petrescu

Anul școlar 2018-2019!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Vă supun la vot punctul 3! Votați, vă rog!

Cu 28 voturi pentru, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 4 de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul „Lucrări capitale de creșterea eficienței energetice și modernizare - Școala Superioară comercială N. Kretzulescu corp A” și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, Obiectiv Specific 10.2 - Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 24 voturi pentru și 4 consilier care nu a votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 5 de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind aprobarea Procedurii privind modalitatea de comunicare prin mijloace electronice prin intermediul platformei de contact între Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3 și persoanele fizice, persoanele juridice și alte entități fără personalitate juridică”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 26 voturi pentru și 2 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 6 de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 1 referitoare la Metodologia de acordare a ajutorului de înmormântare pentru beneficiarii Legii nr.416/2001, aprobată prin HCLS 3 nr.41/28.04.2011”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 23 voturi pentru, 1 abținere și 4 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 1 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Sectorului 3 pe anul 2020”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 17 voturi pentru, 3 împotrivă și 8 abțineri, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 2 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local prin unitatea de învățământ Liceul Teoretic „Alexandru loan Cuza” pentru finanțarea activităților educative, sportive și/sau cultural - artistice prevăzute în Proiectul Educativ Internațional „Liceeni în Europa””. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 26 voturi pentru și 2 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 3 suplimentar, de pe suplimentare 1, „ Proiect de hotărâre privind reorganizarea Direcției Generale de Salubritate Sector 3 și aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare”. Propuneri, obiecțiuni? Domnule consilier Voinea.

Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Pentru că are lăgătură cu subiectul, aș vrea să arăt că circulă din ce în ce mai des și deja devine viral în social media, devin virale, imagini cu mașinile acelea performante, modeme care ridică containerele și cele de sub nivelul solului și cele de deasupra solului și care le pun, deși ele conțin anumite deșeuri sortate, le pun în aceeași mașină. Lucrul acesta ar putea, mă rog, se spune că încă nu funcționează stația de sortare, dar oamenii văd și în loc să-i încurajezi, să zici, domnule, antrenați-vă voi până ne pregătim noi, oamenii înțeleg că fac în zadar chestiunea acesta. E posibil ca să fie doar o chestiune pe care nu o comandați de aici și să nu fie așa. Poate că sunt anumiți șoferi care nu-și fac treaba cum trebuie și pun în aceeași mașină și de acolo și de acolo. Sunt imagini pe net, nu vorbesc aiurea.


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Am avut discuția asta cu colegii de la salubritate. Au fost câteva sincope, pentru că avem și acolo fluctuații la personal, este o problemă mare cu personalul în România la ora asta, dar acestea sunt excepții. Dacă circulă ceva pe net, am informații că sunt și din acestea manipulate, mixaje făcute, astfel încât să denigreze Serviciul de Salubritate. Dacă vreți vă dăm cifre, vă punem cifre la dispoziție, să vedeți cât anume colectăm noi selectiv, o cifră care este în creștere. Chiar dacă mașinile sunt la fel, se poate întâmpla ca mașina să meargă o dată, aceeași mașină să poată să meargă o dată pe reciclabil și să meargă încă o dată, în aceeați zi pe menajer. Ele au destinații diferite, descarcă diferit, au circuite diferite, nu are nici o legătură. Nu exclud vreo greșeală, dar repet sunt excepții, nu trebuie să generalizăm.

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim domnule Primar. Alte propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 17 voturi pentru, 2 împotrivă, 7 abțineri și 2 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 4 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3 și aprobarea organigramei, statului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare”. Propuneri, obiecțiuni? Doamna consilier Dana Sima.

Dna Consilier Bel u-Sima Elena-Daniela

Mulțumesc doamna președinte. In urma discuțiilor din comisie aș dori să formulez un amendament, referitor la modificarea denumirii Direcției Investiții și Achiziții în Direcția Investiții Achiziții și învățământ. Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim doamna consilier. Alte propuneri, obiecțiuni? Domnule consilier Voinea.

Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan


Ar trebui o explicație! Achiziții, investiții și învățământ. Nu înțelegem !

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectornlui 3 - Robert Sorin Negoită

Ca să înțelegem. în zona de învățământ, partea primăriei este în principal o parte


de investiții, adică noi le asigurăm clădirea, utilitățile, curtea școlii, materialul didactic, consumabile șamd. Care ține o chestiune mai mult de investiții și logistică. Noi nu avem treabă cu partea curiculară, nu avem treabă cu partea de învățământ șamd. In consecință, știind și nu este prima dată când spun treaba asta, este un obiectiv propus de a reduce aparatul primăriei, Serviciul de învățământ se desființează și sunt eliberate posturile, iar Direcția de Investiții și Achiziții, preia acest serviciu, atribuții în plus fără să-i crească schema de personal cu nimic. Pe schema existentă, preiau atribuții în plus, pentru că ne propunem performanță.

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim, domnule Primar. Domnule consilier Voinea.

Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Este corect ce spuneți și pentru ca să ne propunem și claritate vă propun să numim Direcția de Achiziții, Investiții și Logistică pentru învățământ, ca să nu creăm confuzii. Avem achiziții, investiții și logistică pentru învățământ, asta am spus!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule consilier Voinea, formulați amendament?

DL Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Da!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Vă supun, spre aprobare amendamentul formulat de doamna consilier Sima! Votați, vă rog!

Cu 20 voturi pentru, 1 împotrivă, 3 abțineri și 4 consilieri care nu au votat, amendamentul doamnei consilier a fost aprobat.

Vă supun, spre aprobare amendamentul formulat de domnul consilier Voinea! Votați, vă rog!

Cu 8 voturi pentru, 6 împotrivă, 6 abțineri și 8 consilieri care nu au votat, amendamentul domnului consilier nu a fost aprobat.

Vă supun spre aprobare proiectul de hotărâre!

Domnul consilier Ene.

DL Consilier Ene Stelian-Bogdan

Că tot suntem la punctul acesta, despre investiții în învățământ. Știți că avem o problemă mare cu săpunul, hârtia igienică în școli. Nu sunt! Ele nu sunt în școli. Adică, mergem în teren și nu le găsim. Lipsesc pe scară largă, hai să spun că poate în unele școli sunt.

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Spuneți concret unde lipsesc?


Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Theodor Pallady!

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Vreau să știu, la Theodor Pallady, ce ați livrat ca....în zona de consumabile?

DL Consilier Ene Stelian-Bogdan

Haideți să nu transformăm, că la școala, aia e și la școala aia nu e! întrebarea mea este, dumneavoastră vă asumați că în toate școlile sunt? Că cetățenii ne spun că nu sunt!

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Da!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Stimați colegi, nu este ușoară chestia asta, pentru că am fost în școli. Eu am fost real, nu așa că mi-a spus cineva, am auzit, a devenit viral. Că este o chestie acum, a devenit virală chestia asta! Domnule, am fost acolo! Da, dar dacă de exemplu, copiii nu sunt supravegheați și iau săpunul lichid din baie și fac derdeluș pe hol, nu mai este săpun în baie! Nu mai e săpun! Dacă hârtia igienică pleacă acasă, nu mai este hârtie igienică la baie! Noi nu putem asigura că ele sunt folosite corespunzător, noi putem să vă transmitem cu documente, că noi am livrat săpun și hârtie. Cum sunt ele folosite în școli, e o chestie care excede atribuțiilor noastre, eu nu mă pot duce acolo. Directorii aceia și tot ce este acolo, sunt puși de inspectorat, mulți dintre dânșii ne și sfidează, noi suntem un fel de slugi ale lor. Noi suntem aici pentru ai servi și atât, dânșii își bat joc oricum de tot ce facem noi.

Domnule consilier, vă pun la dispoziție, pentru că ați rostit numele de Pallady, vă punem la dispoziție procesul verbal de furnizare a acestor consumabile.


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim domnule Primar. Domnul consilier Ene.

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

Sunt furnizate aceste consumabile. Atunci haideți să ne gândim investiții de tipul, închidem hârtia cu cheie, cum se face la unele mall-uri, dispensor. Sunt niște soluții pe care primăria le poate aplica, că dacă nu sunt în teritoriu și le dăm acolo și ele nu apar. Nu știu ce să vă zic. Adică chiar nu este o responsabilitate la primărie pe chestia asta? Până la urmă directorul ce poate să facă? Să păzească băile? Nu cred că poate să facă nici un director!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Aveți o propunere să punem pe lista de investiții, hârtia igienică, să înțeleg! Că discutăm de investiții domnule consilier. Vă punem la dispoziție tot ce am livrat către școli și evident, că pot fi soluții, dar trebuie mai multă implicare. Ne-ar ajuta foarte mult să ne dați exemple concrete, pe anumite școli.

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim domnule Primar. Votați, vă rog, punctul 4!

Cu 18 voturi pentru, 5 abțineri și 5 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 5 suplimentar, de pe suplimentare 1, de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 1 la HCLS3 nr. 351/25.06.2019 referitoare la indicatorii tehnico-economici aferenți unor obiective de investiții privind creșterea eficienței energetice, modernizare și extindere la unele unități de învățământ din Sectorul 3”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 18 voturi pentru, 4 abțineri și 6 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 6 suplimentar, de pe suplimentare 1, de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul “Creșterea calității serviciilor publice și simplificare administrativă” și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2, Obiectiv Specific 2.1 - Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 21 voturi pentru, 2 abțineri și 5 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 7 suplimentar, de pe suplimentare 1, de pe ordinea de zi, „Proiect de hotărâre privind completarea Anexei referitoare la obiectivele de interes local a căror supraveghere și pază este asigurată de personalul Poliției Locale, aprobată prin HCLS 3 nr. 489/12.10.2017, cu modificările și completările ulterioare”,. Propuneri, obiecțiuni? Domnule consilier Mălureanu.

DI. Consilier Mălureanu Liviu


S/

Mulțumesc! Pentru că discutăm despre Poliția Locală, din păcate, în continuare Poliția Locală nu se ridică la standardele cerute de cetățeni. O să vă dau un nou exemplu, despre modul cum nu trebuie să se comporte Poliția Locală. De altfel, am mai ridicat fix aceeași problemă acum câteva luni, se pare că nimic nu s-a îmbunătățit. Mai exact, în data de 15 februarie, un echipaj, cu un număr de înmatriculare la mașină B 334 PLS, pe str. Sold. Ștefan C-tin, un domn polițist Sfetcu, staționau acolo și am indicat câteva probleme și unele care țineau de disciplina în construcție și cu un ton așa supărat și de ce-1 deranjez, că asta nu este treaba lui și să mă duc să fac adresă, că nu este problema lui. Ba da, este fix problema lui, i-am spus. Disciplina în construcții ține de Poliția Locală și dumneavoastră trebuie să preluați această sesizare și să o dați mai departe nu să mă duc eu să fac mai departe sesizări. Modul acesta de comportament, cum am spus, nu este prima dată. Din păcate nu văd nici o îmbunătățire, nu văd nici o schimbare în lucrul acesta, mai departe aceeași aroganță și nepăsare față de problemele semnalate de cetățeni. Nu știu, o mai semnalizez încă o dată, parcă văd că nu se va întâmpla nimic nici de data asta. Am dat inclusiv acum datele concrete pentru cei de la poliție să poată investiga să vadă care a fost situația acolo și este pe înregistrare, aș dori din partea aparatului de specialitate să-și noteze aceste detalii și un răspuns ce s-a întâmplat fix cu acest caz. Punctual măcar!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim! Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

în continuare, principala problemă a noastră, a tot ce înseamnă Primărie Sector 3, principala problemă rămâne Poliția Locală. încercăm să găsim soluții. Adică, nu facem așa doar o critică sterilă, ci încercăm să găsim soluții. De exemplu, acum am decis că o sa dotăm toate mașinile noastre de la poliție cu camere de supraveghere, atât în exterior, cât si în interior. Nu de altceva, dar atunci când dorm să-i vedem si noi, să-i supraveghem, să nu li se întâmple ceva, știți în timpul somnului, să nu cumva să... Doamne ferește! Intră cineva și le fură ceva și noi trebuie să-i păzim! Adică, să avem măcar probe, să-i prindem pe cei care le fac rău!

Stimați colegi, de câte ori am avut eu discuție cu cei de la Poliție Locală... dar ar fi o idee, de exemplu, să facem o întâlnire cu toții. Nu este deloc de râs, dar decât să-i aliniem așa să-i vedeți! Doar să îi vedeți! Nu-i întrebați nimic! Vă uitați, o privire așa! Și fără să vreți o să vă apară în minte, întrebarea, cum Doamne iartă-mă, au ajuns oamenii ăștia în poliție? Dar aici i-am găsit! Nu-i ușor! Haideți să vedem! Vă mai spun o altă chestie care nu este încurajatoare, scoatem la concurs și nu se îngrămădesc foarte mulți să vină. Tinerii au alte aspirații, cei mai mulți. Dar, da, repet, o să avem... domnule director când o să avem dotate toate mașinile cu camere? De asemenea le-am cumpărat camere, din alea și haideți să aprobăm regulamentul de ordine interioară să fie obligați să le poarte! Când? Spuneți la microfon! Dați o dată, un pronostic! Domnul Director este aici de față! Domnul Director General!

Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3

în ceea ce privește camerele individuale, probabil într-o săptămână vom rezolva problema.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Adică, se aprobă ROI-ul!

Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3

Da! O să se aprobe azi. Celelalte, vedem în funcție de posibilitatea de achiziționare.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Ce înseamnă posibilitatea? Că noi am aprobat în buget azi, să punem bani acolo!

Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3

O să vedem. Că procedura nu depinde de noi.Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Să nu cumva să ratați procedura!


Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3

Da. în rest problema a fost notată și vom formula un răspuns. Dar într-adevăr, nu toți polițiștii din stradă au atribuții pe toate actele normative.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

A spus domnul consilier, că nu aștepta să facă, ci să anunțe la rândul lui.

Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3 Asta este! încercăm să-i învățăm să comunice!

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Măcar să noteze pe carnețel două cuvinte, atât trebuia să facă! Nu să-mi zică că nu este treaba lui!

Dl. Bratu Adrian - Director General Politia Locală Sector 3

Da. Mulțumesc!


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Alte propuneri, obiecțiuni? Domnule consilier Ene.

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

Domnule Negoiță, sunteți Primar aici de 8 ani de zile. Ați luat și Poliția Locala '"în subordine, eu știu că s-a votat o hotărâre în acest sens, nu puteți să veniți cu dezastruoasa moștenire, că erau aici! De când muncesc oamenii ăia? De 20 de ani? Sunt poate unii mai bătrâni, dar în principiu, managementul a fost al primăriei. Că la școli am înțeles nu aveți management, dar aici aveți și managementul, ați avut timp și instrumentele să faceți treabă. Nu puteți să dați vina pe dezastruoasa moștenire. Vă rog eu frumos! Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Am văzut o chestie...cei mai critici, sunt cei care nu au făcut niciodată nimic! De ce? Că nu au idee cum se poate face, cum se face ceva.

Activitatea Poliției Locale din Sectorul 3, s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani. Dar, în anumite zone scârțâie în continuare, mai ales pe chestiuni de sistem. Și, haideți să nu facem o discuție prea extinsă pe partea asta.

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim domnule Primar. Alte propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 18 voturi pentru, 7 abțineri și 3 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 8 suplimentar, de pe suplimentare 1, Proiect de hotărâre privind controlul și monitorizarea întreprinderilor publice pentru care Sectorul 3 al Municipiului București este autoritate publică tutelară”. Propuneri, obiecțiuni? Doamna consilier Păunică.

Dna Consilier Păunică Adriana

Mulțumesc doamna președinte. Am de făcut un amendament, pe care l-am avizat în cadrul Comisiei de buget și anume: la art. 2 să se completeze cu un nou alineat în sensul că documentele prevăzute la art. 1, punctele 4 și 5 să fie supuse informării Consiliului Local la ședințele ordinare, (s-a rectificat cu pct 4 și 6 -vezi pag. nr. 14)


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, doamna consilier. Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Mulțumesc! Domnule Primar, am văzut și în intervenția de 1 și intervenția din on-line. Ce pot să vă zic este că, jucați un teatru al ipocriziei, prost. Modul cum aceste societăți au fost înființate și gestionate de la început a fost greșit. V-am atras atenția și știți foarte bine, de nenumărate ori în cadrul ședințelor de Consiliu, că societățile nu respectă reglementările de transparență. Nu aveau prețurile afișate, nu afișau facturile, le cădea site-ul. Aici fac o paranteză și aduc aminte că toate facturile și contractele nepublicate înainte de semnare sau de plată sunt lovite de nulitate, știți foarte bine lucrul acesta.

Câți directori au fost demiși în urma celor sesizate? Mă refer pe partea de transparență. Vă zic eu câți! Zero! Nici unul! Sesizările care le-am transmis trebuiau monitorizate mai departe de aparatul primăriei. Am crescut salariile în cadrul aparatului primăriei, însă serviciile au rămas la fel de proaste. Hotărârile ce țin de aceste societăți sunt transmise către Consiliu cu 24 de ore înainte de ședință și nu cu 3 sau 5 zile așa cum cere legea. E practic o bătaie de joc, ca să nu putem analiza mai atent ce fac aceste societăți.

Vorbiți de măsuri concrete, însă de peste 2 ani nu se face nimic pe partea aceasta. Toată transparența este praf în ochi. Discurs gol. Dacă vreți să luați măsuri, puteți să luați de la următoarea ședință de Consiliu. Haideți să restructurăm toate CA-urile să angajăm consilii noi de dministrație, să facem concursuri, să avem 20, 30 de candidați și nu 4 membrii de partid. Oameni competenți care să nu ne mai propună în Consiliu proiecte în care zece împărțit la zero dă zero, tinde la infinit, pentru cine nu știe. Cam ăsta este nivelul de competență în aceste companii. Sunt măsuri reale care se pot lua, însă trebuie să le luați. Aceste societăți, știți foarte bine că sunt politizate excesiv. Pușculiță pentru membrii de partid. Membrii CA știți foarte bine, sunt de la PSD, de la ALDE, de la PMP, să nu se supere nimenea.

Avem 4 companii care se ocupă de construcții. Plătim 4 rânduri de CA-uri, 4 rânduri de directori. De ce nu le restructurăm? De ce nu facem o singură companie din aceste 4? Mai departe ați atribuit achiziții de bunuri către aceste societăți, deși v-am spus iarăși în nenumărate rânduri că nu se respectă legea, nu au cum aceste societăți să producă mașini, utilaje, vopsele, așa cum cere legea. Știți foarte bine că prin art. 31, în momentul când sunt atribuite contractele, firmele trebuie să le ducă la îndeplinire prin mijloace proprii.

De altfel, o să sesizăm și am sesizat și Curtea de Conturi și ANAP-ul pentru a face verificări asupra modului cum se fac aceste achiziții. De ce abia acum faceți aceste plângeri penale? De ce nu le-ați făcut până acum? Aș dori să le vedem și noi, să vedem dacă într-adevăr sunt făcute sau doar le spuneți ca să ne fluturați așa în față că se iau niște măsuri.

Ne-ați acuzat de fiecare dată că nu venim cu soluții, însă când le-am pus pe masă le-ați ignorat. Ați girat pentru modul de lucru al acestor societăți. Ce face auditul acestor societăți? Sunt măsuri! Ce face aduditul intern? Este o sinecură? Ce se întâmplă cu acel departament de audit intern? Avem audit extern. Care nu au găsit nimic, auditul extern? Avem departamentul de control în primărie. Ce a tăcut acest department din 2017 încoace? De abia acum ați indentificat aceste fraude? Cine verifică în mod real aceste firme? Se pare ca nimeni!


Vă informez, de asemenea, pe acestă cale și am trimis și adresă către primărie, ANAP-ul a dispus ca aceste societăți în continuare sau ar trebui ca aceste societăți să facă achiziții respectând Legea 98/2016, Legea Achizițiilor Publice, lucru care nu s-a întâmplat până acum, deși și pe acest subiect am ridicat de mai multe ori întrebări față de aparatul primăriei și de fiecare data nu mi s-a dat nici un răspuns concludent.

Vă mulțumesc!


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliaua Domnule Primar.

Dl. Primar a! Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Am încurajat întotdeauna dialogul, comunicarea este o chestiune esen


urât din partea dumnevoastră că ați venit aici cu jigniri și știți bine că nu a rămas niciodată nimic fără răspuns. Dar, spre deosebire de unii care înafară de gălăgie nu au demonstrat niciodată că sunt capabili să facă ceva, eu sunt la muncă de la 7:00, dimineața, până noaptea târziu și asta în fiecare zi, inclusiv sâmbăta, duminica.

Dacă dumneavoastră vă permiteți un astfel de limbaj, domnule consilier, este problema dumneavoastră. Condiția să avem un dialog pe orice temă, este respectul reciproc. Vă răspund la întrebări și la afirmații. în momentul în care vă cereți scuze pentru modul jignitor și felul în care v-ați adresat mie.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule Primar. Doamna consilier Păunică.

S               J

Dna Consilier Păunică Adriana

Munțumesc, doamna președintă.

Rectific, în loc de punctele 4 și 5, vor fi punctele 4 și 6. Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Vă supun spre aprobare amendamentul doamnei consilier. Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Pe mine mă surprinde afirmația domnului Primar, că vorbim despre jigniri. La începutul ședinței ne-a numit leneși, puturoși pardon! Haideți să nu vorbim despre jigniri, că știți cum e, cine a început primul! Și doi la mână, repet, știți foarte bine domnule Primar, că am ridicat problema transparenței, a acestor firme, de nenumărate ori. De fiecare data se rozolvă, se rozolvă și nu s-a rezolvat nimic și în continuare nu avem transparență pe aceste firme. Repet, câți directori au fost demiși în urma lipsei de ... că practic ei nu au respectat legea dacă o luăm așa, că au avut o Hotărâre de Consiliu, pe care chiar dumneavoastră ați inițiat-o, pe care și noi am susținut-o și mai departe ce se întâmplă? Haideți să ne uităm pe fondul problemei și să nu ne ducem pe genul că ne-ați jignit. Repet, dacă o luăm pe afirmații, cred că avem jigniri din partea dumneavoastră și pentru următorul mandat.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Eu nu am vorbit de dumneavoastră că sunteți puturos și cu gura mare. Eu mă refeream așa în general, că vă regăsiți în categorie, este problema dumneavoastră. Dumneavoastră, v-ați adresat mie într-un mod josnic care vă descalifică. Există în lumea asta o categorie de cetățeni puturoși cu gura mare. Dacă dumneavoastră vă regăsiți în această categorie, este fix problema dumneavoastră! Eu nu m-am adresat în mod special dumneavoastră!


Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Dar cui? Consilierilor?

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Există înregistrări aici la primărie, avem înregistrări făcute!

Eu am comandat audit, nu puteam să comand audit înaite să probleme. Când am aflat de ele am întreprins ce trebuia să fac. O să vă pun la dispoziție, tuturor, documentația cu plângerea penală pe care am făcut-o.

De asemenea, asta cu datul afară președinții, nu este treaba mea, adică, este treaba Consiliului. Eu vă aduc la cunoștință. Dar vreau să știu și eu, domnule care e aia cu pușculița de partid? Că ați mai spus-o și în presă și văd că o repetați și aici. Argumentați domnule, care e pușculița de partid? Cum funcționează asta, cu pușculița de partid, că vreau să știu și eu. Și, până să spuneți asta, domnule, eu știu cum funcționează asta cu ANAP-ul. îți pui om acolo și după aia îi zici, dă-mi adresa asta așa! De ce? Că așa vreau eu! Că de aceea te-arn pus acolo! Să-mi dai adresa cum vreau eu!

Dl. Consilier Voinea Inocentiu-Ioan

Ca la Curtea Constituțională?

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Eu am o altă chestiune cu ANAP-ul. Ați făcut o adresă către ANAP, să întrebați dacă întâmplător partidele care cheltuie bani publici trebuie să facă achiziție publică? Banii pe care-i cheltuie partidul dumneavoastră nu-s bani publici? Am și eu o întrebare la dumneavoastră: câte proceduri de achiziție publică ați făcut domnule consilier? Că aia sunt banii mei și vreau să știu și eu cum îi cheltuiți, că sunt banii mei. Că, la inițiativa mea s-a făcut transparență de 100%, că așa am solicitat.

Stimați colegi, nu eu ca Primar, ci dumneavoastră, Consiliul i-a pus. Consiliul îi dă jos. Nu pot eu să-i dau afară ca Primar. Câte inițiative ați făcut, din cauza lipsei de transparență, să invalidați mandatul vreunui președinte de Consiliu de Administrație? Câte inițiative ați făcut, pe partea de transparență, nu pe altceva?! Să veniți acum și să faceți....

Nu vă doresc să primiți în viața asta un tratament atât de nedrept și atât de murdar, așa cum dumneavoastră știți să faceți. Nu vă doresc.

Să vă dea Dumnezeu tot binele din lume!


Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim, domnule Primar. Doamna consilier Păunică.

Dna Consilier Păunică Adriana

Mulțumesc! Aș dori din partea aparatului de specialitate, la punctul 5, s ce înseamnă, „să transmită intenția de încheiere în următoarele 5 zile calendaristice, a unor operațiuni juridice, contracte, cu o valoare mai mare de 10 mii de euro, exclusiv TVA. ” Ce înseamnă, intenția de încheiere, să transmită?

Dna Florentina Neacsu - Director Executiv -Direcția Asistentă Legislativă

Dacă operațiunea este mai mare de 10 mii de euro, atunci se supun aprobării Consiliului de Administrație, prin urmare înainte de a fi supuse aprobării Consiliului de Administrație se transmite intenția.

Dna Consilier Păunică Adriana

Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim! Votați, vă rog amendamentul doamnei consilier!

Cu 22 voturi pentru, 3 abțineri și 3 consilieri care nu au votat, amendamentul a fost aprobat.

Vă supun spre aprobare proiectul de hotărâre. Votați, vă rog!

Cu 19 voturi pentru, 7 abțineri și 2 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 9 suplimentar, de pe suplimentare 1, Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Actelor constitutive ale întreprinderilor publice pentru care Sectorul 3 al Municipiului București este autoritate publică tutelară”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 17 voturi pentru, 2 împotrivă, 6 abțineri și 3 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 10 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind completarea HCLS3 nr. 121/28.03.2018 referitoare la măsurile de îmbunătățire a actului de transparență instituțională”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 18 voturi pentru, 6 abțineri și 4 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 11 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind modificarea HCLS3 nr.151/26.04.2018 referitoare la organizarea auditului intern la societățile la care Sectorul 3 al Municipiului București este asociat unic/majoritar”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 19 voturi pentru, 5 abțineri și 4 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 12 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul financiar 2020 al societății Smart City Invest S3 SRL”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 14 voturi pentru, 6 împotrivă, 3 abțineri și 5 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

Trecem la punctul 13 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind reluarea procedurii de selecție pentru postul vacant de membru al Consiliului de Administrație al societății Smart City Invest S3 SRL”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă, 3 abțineri și 1 consilier care nu au votat, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

Trecem la punctul 14 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind aprobarea derulării contractelor încheiate de societatea AS3 - Administrare StrăziS3 SRL”. Propuneri, obiecțiuni? Doamna consilier Păunică.

Dna Consilier Păunică Adriana

Mulțumesc, doamna președinte. Așa cum știm în Comisia de buget - finanțe,votul a fost nefavorabil, dar este consultativ cum am spus. Așa că în cădru l Consiliu, aici este votul.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Am vut o discuție cu colegii din Consiliu, referitor la acest punct. Problema pe care noi am indentificat-o, cea mai mare problemă este la AS3. Avem un nou președinte acum, care din motive obiective, vă asigur de chestiunea asta, nu a putut participa nici la comisie și nu este astăzi aici. Să înțeleg că sunt anumite chestiuni neclare, am înțeles ca există o listă întreagă cu contracte, un centralizator. Ideea este dacă sunteți de acord, doar să amânăm pentru data viitoare toată lista, mai puțin punctul cu proiectarea. Este un punct acolo cu proiectarea... Este alt proiect? Dacă este alt proiect, este în regulă. Până clarificăm situația exactă.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Doar o simplă remarcă. Colegii din Consiliu și noi suntem colegi, din Consiliu! Dacă nu ne considerați colegi de Consiliu, asta arată modul cum suntem tratați.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Votați, vă rog punctul 14.

Cu 1 vot pentru, 9 împotrivă, 15 abțineri și 3 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

Trecem la punctul 15 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind aprobarea expertizării proiectului întocmit de societatea Vego Concept Engineering SRL în calitate de Prestator, în urma încheierii cu societatea AS3-Administrare Străzi S3 SRL a contractului având ca obiect Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente investiției „Modernizarea și reabilitarea parcului Pantelimon””. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 16 voturi pentru, 7 împotrivă și 5 abțineri, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

Trecem la punctul 16 suplimentar, de pe suplimentare 1, „Proiect de hotărâre privind încetarea mandatului unui membru al Consiliului de Administrație al societății AS3 - Administrare Străzi S3 SRL și declanșarea procedurii de selecție pentru postul vacant”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog! Domnule consilier Petrescu.

Dl. Consilier Petrescu Cristian

îl propun pe domnul Dohot Ionuț, este șef Serviciu Administrativ, la Compania Municipală de Străzi și Poduri și expert în achiziții publice, cu o experiență de peste 5 ani. La ce probleme are societatea în momentul acesta, cred că este persoana potrivită.


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule consilier. Alte propuneri? Domnule consilier Ene.

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

Domnule Primar, exact suntem în situația pe care am discutat-o m

Facem o numire, este agreată politic între PMP, grupul PSD și dumneavoastră/este evident acest lucru. Nu s-a trimis nici un CV și acum o votăm. Și peste o lună două, dacă face vreo prostie, sper să nu facă vreo prostie, dar daca va face, o să spuneți, uite ce om ne-a dat Consiliul. Ne disociem clar de acest mod de a numi conducerea companiilor. Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Domnule consilier, dar nu vreți să modificați legea? Domnule, aveți parlamentari, faceți domnule, modificați legea. Ce pot face eu dacă legea ne cere să facem chestia asta, fix așa?! Nu-i numesc eu, nici nu-1 cunosc pe om. Este atributul conform legii, este atributul Consiliului. Domnule, ce aveți cu mine?

Chiar vă califică zâmbetul ăsta! E un răspuns foarte bun ăsta!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Ene și dumneavoastră puteți veni cu propuneri. Nu v-a spus nimeni să nu veniți cu propuneri.

DL Consilier Ene Stelian-Bogdan

în acest Consiliu există o configurație politică, o majoritate politică. Este clar că majoritatea respectivă își va putea propune oamenii pe care-i dorește. Noi am cerut o chestiune simplă, de minimă transparență. Haide să vedem și noi CV-urile astea cu 2, 3 zile. Dacă dumneavoastră faceți un team cu PMP-ul, să-și pună omul, nu putem opri chestia asta. Dar nu dați vina pe noi când fac potlogării, asta spuneam. Dacă sunt oamneni agreați politic, asumați-vă politic!

Dna Președinte de ședință Văduva IuIiana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

V-ați supărat pe sat! Faceți domnule propuneri, aveți oameni competenți, promovați-i domnule, asumați-vi. Veniți doar să criticați, veniți doar să faceți gălăgie. Repet, țara asta nu poate merge mai departe, nu poate fi administrată, nu doar țara asta și nici o societate, nici o comunitate, nimic. Nu poate fi gestionată doar cu scandal, ci cu implicare, cu muncă. Veniți doar să spuneți că este greșit tot, fără să dați nici o soluție, fără să vă implicați deloc, să vă asumați ceva. Sunteți un fel de sfinți. Sfiții sunt doar pe lumea cealaltă domnule consilier. Aici sunt oameni, unii mai buni, unii mai puțin buni, unii mai competenți, alții mai puțin competenți. Dumneavoastră nu vreți să demonstrați competență, decât pe partea de scandal. A-ți făcut vreo propunere și nu a trecut? Acuzați nu știu ce înțelegere politică. Repet, întrebarea: ați făcut vreo propunere și nu a trecut?

Dna Președinte de ședință Văduva IuIianaDomnule consilier Ene.

Dl. Consilier Ene Stelian-Bogdan

Ne-ați informat măcar că în această ședință vom numi un nou membra?1N.e^ril£> trezit cu suplimentarea ordinii de zi cu 24 de ore înainte de ședință și noi vreți să facem concurs și să facem numiri transparente și să aducem un specialist?! Adică, vă bateți joc de noi efectiv. Cum puteți să spuneți așa ceva? Dumnezeu știa, că dumneavoastră aveți acum un deal politic să schimbați omul. Cum puteam noi să venim? Este absurd.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Petrescu.

Dl. Consilier Petrescu Cristian

Am auzit până acum de două ori treaba cu deal-ul politic. O dată pe aia cu pușculița de partid. Cred că ajunge. Să nu sărim calul, că deja bateți câmpii. Nu avem nici un deal politic. Luați stenograma de ședință, vedeți ce am votat și potoliți-vă cu prostiile astea.

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Este o numire provizorie. E adevărat că trebuia să o facem nu pe suplimentare, ci trebuia să o facem la timp. La fel de adevărat este că am avut foarte mult de muncă în perioada asta. A venit demisia asta care ne-a luat prin surprindere. Vrem să demarăm procedura, tocmai că asta este o etapă din demararea procedurii, conform legii.

Dna Florentina Neacsu - Director Executiv Direcția Asistentă Legislativă

Poate să depună dosar orice persoană interesată.

DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Domnule consilier, tot nu mi-au răspus ăia cu pușculița de partid. Că fac niște afirmații pe care nu le argumentează în nici într-un fel. Și eu sunt foarte curios să știu care-i pușculița de partid. Dar știți cum e, mai bine decât unii care văd că sunt foarte bine finanțați, nimeni nu știe mai bine decât dânșii cu pușculița de partid, așa că aici sunt domnenii pe care nu le gestionăm atât de bine și nu mă bag.


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule Primar. Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Mulțumesc! Dacă ne uităm la membrii CA a acestor societăți, eu cel puțin uitat la un moment dat, când s-au făcut primele numiri, absolut toți membrii de CA erau membrii de partid. Despre asta vorbim. Haideți să vedem acum că avem buget, slavă Domnului! Avem acum un caz, a plecat domnul de la respectiva societate, vrem să numim un alt administrator. Foarte bine! Haideți să dăm anunț în presa mare. Avem buget, haideți să-l promovăm. Haideți să vedem pe masă. Și asta este o rugăminte și o propunere foarte serioasă. Haideți să vedem pe masa 10, 20 de CV-uri, să ne uităm cu toții, să facem o dezbatere ca și Consiliu separat, să ne uităm pe CV-uri, să facem și noi interviuri cu aceste persoane și să alegem cea mai bună persoană, fără deal-uri, fără nimic. Haideți să facem lucrul acesta. Haideți să dăm dovadă că putem și altfel. Sunteți de acord? Este toată lumea de acord cu lucrul aceasta? Haideți să promovăm lucrul acesta, pentru că am văzut că sunt bani, este sponsorizare. Haideți să sponsorizăm postul acesta. Eu simt convins că vom avea 50 de CV-uri, 100 de CV-uri, n-am nici cea mai mica îndoială. Sunteți de acord, domnule Primar, cu acest mod de a face lucrurile?


DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

O mică lecție pe legislație. Doamna director, vă rog!

Dna Florentina Neacsu - Director Executiv Direcția Asistentă Legislativă

Avem OUG. 109, pe care o știți dumneavoastră, pentru că întotdeauna ați făcut observație pe OUG 109! îmi reglementează în mod expres procedura de selecție a membrilor Consiliului de Administrație. Se face scrisoarea de așteptare. Atunci, cum putem spune să facem o procedură, să aducem CV-urile în Consiliu?! Nu putem să facem așa, este illegal!

Doar dacă, în momentul în care doriți să participați, când se face Comisia de selecție, când se termină dosarele, dacă doriți vă invităm să participați, să vedeți. Atât!


Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Mălureanu.

Dl. Consilier Mălureanu Livin

Deci, putem să facem o întâlnire cu candidații. Comisia aceasta selecteze un candidat sau mai mulți?

Dna Florentina Neacsu - Director Executiv Direcția Asistentă Legislativă

Mai mulți!

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Haideți să facem acea întâlnire, selecția pe care o face Comisia respectivă, să fie o întâlnire, să participăm și noi la o întâlnire deschisă, cu, Consiliul măcar, nu vorbesc să participle toată lumea, doar Consiliul să participe. Haideți să vedem că se poate face și altfel. Eu chiar îmi doresc lucrul acesta. Uite, vin cu o propunere. Nu puteți să spuneți că nu vin cu propuneri concrete, vin cu o propunere cât se poate de concretă și de constructivă. Haideți să vedem! Ok! Ne dă răspunsul, dar eu zic că putem participa, nu cred că sunt chiar așa... Având în vedere că aceste societăți sunt sub Consiliul Local, mi-e greu să cred că AGA nu poate participa la aceste întâlniri, mi-e foarte greu să cred că AGA care răspunde de aceste societăți nu participă și nu are nici o pârghie să participe la aceste concursuri. Dar repet, haideți să dăm acest anunț în presă. De aceea zic, avem buget, haideți să facem lucrul acesta. Eu sunt dispus să urmăresc acest proces, dacă mă puneți în legătură cu persoana care se ocupă în mod direct, să văd ce se întâmplă, să vin cu feed back, eu îmi ofer ajutorul, cum de altfel mi-am oferit ajutorul și pe alte domenii, chiar dacă domnul Primar spune că nu ajut, chiar am ajutat și sunt destule dovezi să se confirme acest lucru. Am venit și pe șantier la firme, am văzut ce se întâmplă, am monitorizat, am fost și la școli și la licee. Nu este chiar așa cum prezintă domnul Primar că nu m-am implicat și dânsul știe foarte bine că am fost implicat în modul cum aceste societăți își derulează activitatea. In măsura timpului că, consilierul asta are, niște limitări, nu poate să fie zi lumină ca domnul Primar, că dânsul are alte responsabilități, așa spune legea.

Deci, haideți să facem acest proces, eu mă ofer să fiu în contact cu persona care se va ocupa de acest proces și haideți să vedem cum să iasă un lucru bun până la urmă și să nu mai avem asemenea probleme cum am avut acum la această societate, că înțeleg că sunt niște probleme destul de mari acolo și înțeleg că, chiar acolo domnul Primar a făcut plângerea penală. Deci, lucrurile sunt cât se poate de serioase. Haideți să facem lucrul acesta altfel, să arătăm că putem să facem și altfel. Mulțumesc!

Dna Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Ați avut răspunsul d-nei director și încuviințarea mea, în mod evident, dacă legea permite treaba asta, toți cei care doriți sa faceți parte din comisie sunteți bineveniți. Dar lăsând chestia asta la o parte, domnule consilier, haideți domnule, că avem o curiozitate. Ziceți-o pe aia cu pușculița de partid! Nu ne lăsați în ceață, vă rog frumos! Domnul consilier vrea să ia cuvântul. Vă rog, domnule consilier, ziceți!


Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Am clarificat aici, despre ce e vorba.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

D-le consilier, hai domnule, nu lăsați lucrurile așa! Ziceți-o pe aia cu pușculița d partid, vă rog frumos. Insist!

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Am menționat că aceste societăți, în Consiliile de Administrație sunt numiți membrii de partid.

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Ok. Care-i pușculița? Ziceți cu pușculița!

Dl. Consilier Mălureanu Liviu

Asta e ideea, că aceste societăți sunt controlate politic. Atîta timp cât CA -ul e format din membrii de partid, cum puteți să spuneți că nu sunt controlate politic?

DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

D-le consilier, haideți domnule, nu ne luați de fraieri!

Faptul că e în Consiliul de Administrație, aia e pușculiță de partid? Ăsta e argumentul d-voastră că firmele Primăriei Sector 3 sunt pușculițe de partid pentru că sunt numiți politic cei care sunt în Consiliul de Administrație? Asta ați spus d-voastră? Răspundeți-mi la asta! Deci am înțeles eu corect? D-le consilier, eu nu zic să vă fie rușine, dar puțină jenă, așa, ar trebui să vă fie și după cum vă văd, așa, vă e puțină jenă, că vorbește gura fără d-voastră. Și de data asta m-am adresat direct. Cum puteți să spuneți astfel de aberații fără să aveți nici măcar un argument?! Că ați fost pe șantier, să știți că apreciez treaba asta. Ați fost pe șantiere numai să găsiți nod în papură. Aș aprecia dacă aș vedea o implicare pro activă, constructivă. Avem nevoie și de control, repet, aveți cuvântul meu, chiar apreciez. Atunci când d-voastră sunteți exigent, eu mă bucur. E Dumnezeu. O minimă onestitate, totuși, avem datoria, fiecare dintre noi, de o minimă onestitate.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule Primar. Domnule consilier Ene.

DI. Consilier Ene Stelian Bogdan

Haideți că vă completez eu foarte scurt silogismul colegului. Sunt controlate politic prin oameni numiți prin deal-uri politice în Consiliu, direct, fără să fi văzut CV -uri, numai prin votul nostru. Una la mână.

Și a doua la mână, tocmai ați depus o plângere penală împotriva unei asemenea companii. Acum d-voastră ce ne cereți? Să facem pe DNA-ul, să vedem cum partidul și-a pus un om? Asta nu putem să facem. In urma plângerii respective, penale, poate o să se găsească asemenea legături sau poate nu. Dar eu cred că pentru orice om de bun simț se vede clar că partidul și-a pus un om acolo care a făcut potlogării. Asta înseamnă pușculiță politică în limbaj comun. Asta e ceea ce spun.

în legătură cu procedura de numire sunt 2 faze, clar! Sigur putem să transparentizăm, suntem obligați de lege, de ordonanța respectivă să facem comisie șamd. Noi acum discutăm de numirea interimară. Știți vreun caz în care interimarul nu a mai fost numit de comisie? Am impresia că aproape toți interimarii au devenit președinți. Pentru că omul care e în funcție are un avantaj major, tot așa cum d-voastră dacă ați concura acum pentru prima oară probabil nu ați avea nicio șansă, dar fiind primar în funcție veniți cu prima șansă în cursa electorală. Deci ăla care e în funcție întotdeauna... e evident pentru oricine, ăla care e în funcție are prima șansă. Deci ce contează e numirea pe care o facem noi, aici. Facem o numire fără să vedem niciun fel de CV, nu a fost niciun fel de concurs, e o numire politică. îi dăm un avantaj decisiv omului ăluia în orice concurs, pentru că el o să știe compania, o să cunoască perfect obiectul de activitate când o să se facă concursul și ăla o să fie președintele. Oricât de transparent va fi concursul respectiv și oricâte criterii suplimentare o să punem acolo. Asta e procedura pe care am aplicat-o până acum.


D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Menționez că nu are nicio legătură cu ședința noastră de Consiliu dar, domnule, încercați domnule să vă duceți pe zone pe care le stăpâniți, din care măcar înțelegeți ceva! Ați spus niște aberații aici. Repet. Pe legea asta, primarii de municipii, cei mai mulți, cred că în proporție de 60% dacă nu mai mult, sunt la primul mandat. Pe legea asta, peste 60% asta înseamnă că au pierdut. Iar în București, dar dânsul dacă nu e din București, nu știe, sunt singurul care mi-am recâștigat mandatul. Toți ceilalți au pierdut. Despre ce vorbim? Vine să ne spună că nu știu ce avantaj. Domnule, nu prezentați niște chestiuni false și neadevărate ca fiind realități!

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana


Domnule consilier Voinea.

DI. Consilier Voinea Inocentiu Ioan

Hai să terminăm ședința și să ne întoarcem la subiect, că am divagat.

Deci, vorbeam despre faptul că am putea să facem un exercițiu de imagine pentru Primăria Sectorului 3 care are un slogan “Sectorul 3 Cei mai buni” hai să adăugăm 3 cuvinte care sunt doar 8 litere, “Sectorul 3 îi vrea pe Cei mai buni” și să dăm un anunț la televizor referitor la angajarea acestui ....da? Sectorul 3 îi vrea pe cei mai buni, domnule, da? îi vrem pe cei mai buni. Și hai să vedem, poate chiar vine un om competent.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Să știți că eu am încercat să fac chestia asta cu costuri mai mici în sensul că noi am contactat firme de head-hunting. Vorbesc foarte serios. Am încercat să angajăm de acolo. Nu vreau să comentez acum. E ok. O facem în continuare, nu am o problemă să promovăm treaba asta dar, stimați colegi, chiar aș vrea să văd inițiativă din consiliu care să le dea câte un duș rece celor din Consiliile de Administrație și președinților în situația în care nu respectă acea hotărâre de consiliu măcar pe aia cu transparența, să solicitați schimbarea lor din funcție. Care inițiativă trebuie să o aibă conisiliul, pentru că nu eu i-ampus.

N-am niciun fel de cârdășie cu nimeni, vă asigur de treaba asta. Sunt un om corect și atât. Și probez asta în orice secundă a existenței mele. Da, da, da, cu fapte, nu cu vrăjeală.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Alte propuneri? Nu mai simt. Vă rog să tipăriți buletinele de vot. D-le consilier Dobre.

Dl. Consilier Dobre Alexandru

Mulțumesc! Dacă tot suntem într-o mică pauză, așa, aș vrea să spun și eu un punct de vedere.

în primul rând, vreau să știu dacă e o infracțiune să fi membru de partid că, din ce văd eu aici, n-ai voie să fi în societatea cutare, că ești membru de partid. Da, dacă nai fi competent, să zicem, v-aș da dreptate. Dar dacă ești competent, care e problema să fi membru de partid? Toți de la masa aceasta suntem membrii de partid, pentru că am fost aleși pe niște liste de partid. Dacă am fi fost independenți ar fi fost cu totul altceva.

A doua observație. Eu, dacă aș face o propunere, poate să fie și profesor-doctor -inginer pe domeniul respectiv, d-voastră ați fi împotrivă pe motiv că e recomandat de un membru de partid.

-ARE LOC VOTAREA-

Dl. Consilier Pelinaru Cornel

Aș dori să vă spun și eu ceva. Acum, la încheiere de mandat, sunt puțin dezamăgit. Să vă spun de ce. Eu vă iubesc pe toți, va respect pe toți, vă stimez pe toți, v-am apreciat pe toți în măsura în care am fost eu în stare, dar colegul a uitat să scoată mâna din mănușă când a aruncat-o. Cum adică, noi timp de 4 ani de zile nu am fost în stare să propunem niște oameni care să facă ceva? Că unul nu a corespuns, e altă treabă, își primește răsplata. De ce să facem atâta populism, să facem tam-tam, să trimitem pe la televiziuni, să râdă toți, ia uite, ăia de la Sectorul 3 n-au fost în stare, din toți oamenii ăia din Consiliul Local, n-au fost în stare să propună niște directori sau niște manageri, în care sector se mai întâmplă lucrul ăsta?


Neinteligibil

Dl. Consilier Pelinaru Cornel


E propunerea d-voastră, pe mine mă jignește. Dacă eu am sălășuit pe aic^fii

3 - 4 ani de zile și nu sunt în stare să fac o propunere pertinentă ....

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana îi dau cuvântul d-lui președinte al Comisiei de Validare.

Dl. Consilier Dobre Alexandru

Mulțumesc! A fost făcută o singură propunere, domnul Dohot lonuț care a obținut 18 voturi pentru, 4 împotrivă, 6 anulate.

D-na Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim, domnule Președinte. Votați, vă rog, punctul 16.

Cu 18 voturi pentru, 6 împotrivă, 2 abțineri și 2 consilieri care nu au votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la punctul 1 suplimentar de pe suplimentare 2, “Proiect de hotărâre privind atribuirea către societatea AS3 - Administrare Străzi S3 SRL a contractului având ca obiect “Furnizare automacara cu platformă pentru ridicare, transport și depozitare”. Propuneri, obiecțiuni? Nu sunt. Votați, vă rog!

Cu 16 voturi pentru, 5 împotrivă, 6 abțineri și un consilier care nu a votat, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Trecem la ultimul punct, întrebări, interpelări.”

îi dau cuvântul d-nei Roxana Nicolae.

D-na Nicolae Roxana

Bună ziua! Mă bucur că am ocazia să spun problemele care, ca cetățean, le am și că ați aprobat acel referat. A fost un referat pe care, întâmplător, l-am găsit, prin care cetățenii pot să participe la aceste ședințe și să spună ce probleme sunt în zona lor. Repede vă voi spune care sunt problemele de la mine din zonă pentru că, din păcate, lucrurile nu merg bine acolo.

în 2006 am cumpărat un teren de 300 mp în zona Lunca Ozunului. Este o zonă de case unifamiliare, majoritatea, cred că 95% din zonă așa e construită. Acum 2 ani când PUZ -ul nu era aprobat s-a dorit creșterea nivelului în PUZ la P+4 etaje. Am reușit eu câțiva alți vecini să scădem la P+2. PUZ-ul s-a aprobat în ianuarie 2018 și este aprobat, da? Mă așteptam să văd tot P+2 maxim că se construiesc în zonă. Din păcate apar P+2+3 etaje și apar imobile cu 14 apartamente, intr-o zonă care nu are canalizare^— și apă curentă. Sunt foarte supărată pentru că am speram, că voi avea o curte să stau .și eu liniștită. De aceea își cumpără fiecare o curte și încearcă să-și construiască o casă,Să se bucure de grădina lui.

în momentul de față, în fața mea am deja construit un bloc, din 2010, în spatele meu a apărut Certificat de Urbanism nr. 2007 emis pe 13.11.2019 pentru un bloc cu 14 apartamente. Eu nu voi sta cu mâinile în sân să văd cum se face acest bloc. Sincer, Cei-'S^''*


de la primărie îmi vor spune că asta e legislația și știu domnul Primar ce-mi va spune, îmi va spune că la el vin tot felul de investitori și că au dreptate și că pot să facă chestia asta. Dar eu întreb cum poți să faci un bloc când nu ai apă și canalizare? Și cum lași acești investitori să-și facă singuri propria lor canalizare, deci rețea de canalizare și apă, ilegală, pentru că am trimis hârtii și mi s-a spus de la primărie că nu există nicio rețea de apă și canalizare în zonă.

Mai mult, domnul Primar știe că locuitorii din această zonă cer de nenumărați ani să se introducă apa și canalizarea în zonă și nu s-a putut face lucrul acesta pentru că străzile sunt înguste, de 6 m, cu toate că în PUZ ele apar de 10 m. Și ca atare așa se și emit toate actele de urbanism, pe străzi de 10 m, ceea ce e o aberație, este ilegal.

Am înțeles de la domnul Primar că va face desproprieri ca să mărească aceste străzi. A trecut un an și nu s-a întâmplat nimic. ApaNova, am trimis hârtii și acolo și dânșii au spus că au trimis către Primărie soluția lor tehnică dar că, mă rog, așteaptă de la primărie următorul pas. Asta ar fi treaba cu apa și canalizarea, dar nu știu de ce în țara noastră se aprobă construcție de blocuri între case. Nicăieri nu se întâmplă așa ceva. Nu știu de ce noi trebuie să fim altfel. De ce trebuie să favorizăm investitorul și nu cetățeanul care acolo și-a făcut, cu mari eforturi, o casă, să stea și el liniștit în curte. Asta poate să-mi răspundă domnul Primar. Știu că dânsul va spune că așa e legea, că nu poate să facă nimic, știu chestiile astea. Voi merge în instanță să cer întreruperea acestui certificat de urbanism, pentru că altfel nu văd cum. Dar eu sunt o mică picătură în ceea ce se întâmplă. Chiar astăzi am văzut că ați avut spre aprobare un PUD la fel, 5, 6 etaje lângă case, pe Strada Octavian. Nu se poate așa ceva, e halucinant. Eu, ca cetățean, vă spun. Mergeți pe Aleea Mizil să vedeți ce s-a întâmplat. Care au fost rezultatele acestei dezvoltări. Nu știu, s-a dorit dezvoltare haotică. E plin de mașini, stânga, dreapta, oamenii merg pe stradă. După nenumărate hârtii pe care le-am făcut către primărie, într-adevăr, pe unul dintre trotuare s-au pus stâlpișori. A mai rămas, însă, câte o mașinuță din loc în loc. Și oamenii tot așa, merg pe stradă. Sunt copii care merg la școală acolo, în momentul în care introducem blocuri multe, multe fără locuri pe parcare, aveți un loc de parcare pe apartament, e foarte puțin. Atât am vrut să spun.

Concluzia este că trebuie să faceți ceva pentru cetățeni, nu împotriva cetățenilor. Domnul Robert Negoiță a spus că este foarte corect. Vreau să fie corect, pentru că e un primar și trebuie să fie corect. Haideți să faceți și pentru ceilalți cetățeni, nu care sunt

investitori și care vor dintr-un teren să scoată banii pentru 3 generații de acum încolo. Faceți ceva și pentru noi, vă rog frumos! Asta am vrut să spun. Mulțumesc frymns!


D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

--—■ - — ■ • - —w         —        -              x f ?       J =_ . - y

Atunci când sunt interese divergente, cum e cazul aici, haideți să nu ne raportăm, totuși, la investitori ca fiind niște inși, așa, niște indivizi. Nu, sunt tot cetățeni și dânșii și cu toții avem drepturi. Sunt de acord în mare măsură cu ce ați spus d-voastră, că nu e în regulă să se construiască amestecat blocuri cu case. De aceea am insistat foarte mult să avem un PUZ în Sectorul 3 perfectibil. Nu e o chestie perfectă, clar, dar atâta vreme cât până acum din lipsa unor reglementări urbanistice coerente și în vigoare, a construit fiecare ce a vrut, și dacă mergeți pe străzi o să vedeți că zonele care s-au dezvoltat, s-au construit deopotrivă, pe aceleași străzi și case și blocuri, fiecare cum l-a interesat, haotic, așa cum bine ați spus. Noi a trebuit, totuși, să reglementăm într-un fel. Și zonele pe care urbaniștii le-au gândit drept case au deja blocuri pe ele. Nu le putem dărâma. La fel cum toate zonele au case și nu poți să reglementezi doar case într-un oraș, trebuie să reglementezi și zone mai înalte. E adevărat că în această reglementare cu zone mai înalte au prins și acele case care existau. Nu există variantă ideală. Dar nici nu consider că e în regulă să ne acuzați pe noi că autorizăm în zonele care nu au apă, canal sau alte utilități. Pentru că noi, în general, și nu vreau să generalizez, nu vreau să spun că nu există greșeală, s-a mai greșit și de la noi, legea trebuie îmbunătățită, noi punem în certificatul de urbanism aviz de la furnizorii de apă, canale, electricitate, gaz ș.a.m.d. Fără avizele dânșilor, noi nu eliberăm autorizație de construire. Dar haideți să ne raportăm, totuși, la lege, apropo de corectitudine! Dacă omul vine cu toate avizele pe care le-am solicitat în certificatul de urbanism, n-avem cum să nu-1 autorizăm. Ar fi și ilegal și imoral.

Plecând de la premisa că da, în anumite zone situația nu e ideală. D-voastră ați spus că există acolo P+2, P+3. Da, stimați colegi, e legal. Omul vine și își ia autorizația P+2, conform prevederilor urbanistice, după care, conform legii, cere supraetajare cu un etaj. E dreptul lui pe lege. Noi dacă nu-i dăm, facem abuz în serviciu. Avem copii acasă și noi. Iar argumentul ăla că face 14 apartamente, n-am înțeles care e ideea. Dacă respectă regulile de urbanism, poate să facă și 100 de apartamente. Repet, trebuie să respecte regulile de urbanism, alea, așa cum sunt ele, bune, proaste, ne plac sau nu ne plac. D-voastră aveți dreptul să acționați în instanță. E fix dreptul d-voastră, dar nu cred că e în regulă să mă acuzați pe mine de lipsă de corectitudine, pentru că încercăm să ne facem treaba așa cum putem mai bine chiar dacă sunt multe situații în care suntem prinși la mijloc. Și ne ceartă deopotrivă și unii și alții. Unii ne ceartă că de ce nu le dăm, alții ne ceartă că de ce le dăm. Oricum am proceda, ne ceartă măcar unii, că nu scăpăm de treaba asta. Repet, Legea 50 și Legea 10 trebuiesc îmbunătățite.

Ca președinte al Asociației Municipiilor am inițiat modificări legislative pe partea asta și am împins de ele. La ora asta suntem în Parlament, la Guvern, să modificăm Legea 10 și Legea 50, pentru că nu au nicio legătură cu ce ar însemna o

legislație modernă, europeană. Suntem unici în lume, pe partea asta. Nu e singurul domeniu cu democrația asta, originală. Ca să știm exact cum stăm. Și haideți atunci când avem o viziune, o problemă, haideți să încercăm să ieșim din haina noastră, a mea, in care interesul meu și atât, restul nu mă interesează. Haideți să încercăm să ieșim din situația asta și să încercăm să ne detașăm și să vedem și contextul mai larg! Nu doar eu am drepturi, nu! Cu toții avem drepturi. Iar aici, când vin la primărie, în mod normal

într-o situație din asta cu interese divergente noi trebuie să mergem pe cât se poate pe legislație chiar dacă, repet, reglementările nu sunt tocmai favorabile sau toci Așa cum sunt, încercăm să le respectăm.D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim, domnule Primar. Domnule consilier Ene.

9                 3

DI. Consilier Ene Stelian Bogdan

Faptul că legea permite, în sine, nu e un argument pentru că legea permite de exemplu, nu știu, să vă faceți o statuie din borduri cu chipul d-voastră. Deci, legea permite multe lucruri, dar întrebarea e dacă legea obligă. In cazul pe care l-ați menționat, dacă omul vine și cere autorizație de custrucție și respectă indicatorii, legea cam obligă. Deci vă dau dreptate, că uneori nu aveți spațiu de manevră. In schimb, aici, la noi, în consiliu, adesea dezvoltatorii și proprietarii vin cu PUD-uri prin care vor să obțină tot felul de derogări de la indacatorii respectivi, adesea. 2, 3, 4, 5 PUD-uri am avut cam în fiecare ședință. Dați-mi voie să termin!

Astăzi am avut un PUD care a fost votat. Toate inițiativele mele când a fost o chestiune de oportunitate pe acele PUD-uri, haideți să discutăm! Densificăm niște zone haotic, facem blocuri între case. E ok, sunt de acord, trebuie densificate unele zone, dar nu poți să faci case fără locuri de parcare, pe niște parcele d-astea sinistre. Luați intervențiile mele de fiecare când s-a discutat un asemenea PUD, adică nu de fiecare dată, am avut vreo 2,3,4 intervenții pe această temă și niciodată grupul PSD, consilierii de acolo n-au votat împotriva acestor PUD-uri.

Deci, d-voastră ați susținut acest mod de dezvoltare a orașului, blocuri între case, străduțe de categoria a treia care nu permit traficul respectiv, densificarea haotică pe niște parcele care nu sunt comasate. Discutam acum cu colegul, bun, dacă am avea niște reguli de urbanism de tipul: haideți să-i obligăm să se asocieze, să-i forțăm prin indicatori să aibă niște deschideri mai mari, adică să nu le permitem să facă bloc din ăsta tip vagon, era o abordare.

Din păcate, politic vorbind, aveți o flexibilitate pe care nu ați folosit-o și ați promovat exact stilul ăsta de dezvoltare haotică în care aglomerăm zone de case fără să avem, de fapt, capacitatea de a genera acolo o locuire de calitate. Niște insule mai mari, blocuri cu spații publice, să avem acolo spații verzi și tot ce trebuie pentru o locuire modernă. Asta, una la mînă.

A doua la mână, că suntem în zona de interpelări, un cetățean a făcut o solicitare, a făcut o solicitare pe Legea 544, în ianuarie, Teodor Petruț e numele lui. Cere costul evenimentului de revelion organizat de Primăria Sectorului 3. Au trecut cele 30 de zile, nu i s-a dat niciun fel de răspuns.

Neinteligibil

DL Consilier Ene Stelian Bogdan

Vă trimit numărul. Eu vă zic că ne-a spus că nu i s-a răspuns în 30 de zile. E o solicitare pe Legea 544, în mod normal trebuie să i se răspundă în 30 de zile. Acum, dacă nu a primit răspuns, mi-o asum eu. Dați-mi si linkul!

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Site-ul Primăriei Sector 3.


DL Consilier Ene Stelian Bogdan

Haideți că site-ul Primăriei Sector 3 are mii de documente.

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

La Cultură.

DL Consilier Ene Stelian Bogdan

Chiar și la Cultură găsim sute de documente, nu ne puneți acum să săpăm!

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Lasă că muncim noi pentru d-voastră. Cu ce vă putem servi?

DL Consilier Ene Stelian Bogdan

Puteți să ne dați un link. Dacă există această situație complicată, dați un link! Dacă nu, trebuie complicată de către funcționarii primăriei. Vă dau, dar nu îl am , acum, în față.

O altă chestiune, ce se întâmplă cu pagina de facebook a Primăriei Sector 3? Eu nu am nicio problemă cu pagina d-voastră, personală. D-voastră puteți să faceți acolo ce vreți, sunteți politician, vă promovați cum vreți ș.a.m.d. Pagina de facebook a Primăriei Sector 3 presupun că e ținută de Direcția de Comunicare a acestei primării, deci de oameni plătiți din bani publici și care, teoretic, lucrează în interes public.

Mă uit, de exemplu, de dezbaterea publică a proiectului de buget, s-a pus o postare, în câteva minute a avut 1500 de interacțiuni. Dacă ne uităm la cine a interacționat, vedem oameni din Turcia, din India, adică, dintr-o dată a explodat interesul, că am și zis de viral, adică a devenit, așa, un hit extraordinar. Aș vrea să întreb și eu Direcția de Comunicare dacă are vreo legătura cu chestia asta, să investigheze, pentru că e clar că cineva a vrut să promoveze cu like-uri plătite, și a cumpărat like-uri pe facebook, ceea ce e o fraudă.

Asta nu e o chestie normală și aș vrea să mi se răspundă, vreau să fac o interpelare pe tema asta, să se investigheze cum s-a ajuns ca 90% din interacțiuni să fie de la oameni din alte țări, care nu au nicio legătură. Hai să fim serioși! Mulțumesc. Și daca s-au folosit fonduri publice?! Atenție!

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Au fost două chestiuni. Una, ați vorbit pe partea de urbanism în care ați făcut un ghiveci, în care ați fost de acord că legislația ne îngrădește și nu putem să ne mișcăm stânga - dreapta, că astea sunt prevederile. Ați amestecat-o cu PUD-urile, care PUDurile sunt obligatorii prin PUZ, fără să modifice indicatorii urbanistici, ca nu au voie să facă treaba asta. Repet. Stimați colegi, să nu dea Dumnezeu după faptele lui, unor astfel de cetățeni care nu au nici măcar un minim de onestitate, sub scuza asta, domnule, asta e o chestie poltică. Nu aveți dreptul, domnule! Dacă suntem corecți, uite atât, puțin, fiecare cu noi înșine, nu ne permitem să coborâm nivelul atât de jos. Un aspect.

Un alt aspect, da, suspectăm adversarii politici că fac atacuri pe paginile de socializare. Noi suntem în plin proces de curățare a acestor promovări în-afara României, promovări pe care facebook le penalizează, iar d-voastră, prin ce ați spus, domnule consilier, se vede la la o poștă că nu vă pricepeți deloc. Repet, avem consultanți specialiști în domeniu, care ne-au învățat să curățăm acele like-uri din Turcia, Afganistan, și vă stăm la dispoziție să vedeți câte țări am blocat noi, care nu mai pot interacționa cu pagina noastră de facebook, pentru că inamicii, de fapt, ne promovează acolo, ca să fim penalizați de facebook. E greu de priceput, d-voastră nu pricepeți^ lucruri, dar ce vă spun eu, aici, e la microfon și pe stenogramă.


Dl. Consilier Ene Stelian Bogdan

Asta e jignire sau....

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită


Vrii

Nu. E o realitate, din nefericire. D-le consilier, stimați colegi, ce vă spun eu......

Neinteligibil

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Domnule, nu vă supărați, e o realitate. Ok. Revin. Noi blocăm tot ce înseamnă zonele astea, am putea să blocăm tot ce este extern, dar comunitatea românilor din diaspora e una semnificativă. Noi, acum, încercăm să vedem care sunt intervențiile din comunitatea românească din diaspora și ce înseamnă astfel de atacuri cibernetice. Repet, d-le consilier, e pe stenogramă. Cine face treaba asta, astăzi, pe noile softuri ale lui facebook, este în afara jocului, nu știe să lucreze cu astfel de rețele. Stimați colegi, vă asigur că noi facem demersul invers. Noi suspectăm pe colegii d-voastră că ne fac astfel de atacuri, atacuri care ne fac rău, de fapt, și noi muncim, colegii noștri muncesc să curețe atacurile pe care, recunosc....

Neinteligibil

D-na Președinte de ședință Văduva luliana

D-le consilier Marineată.

DI. Consilier Marineată Marcel

Mulțumesc! în completare la ce a spus domnul Primar și colegul de la USR care a reclamat faptul că suntem îngrădiți de lege. Nu suntem îngrădiți de Legea 50, legea permite. Permite, că de aia se aprobă. Nu vrem să ne trezim cu reclamații pe la diferite instituții ale statului și pe urmă nu mai dormim bine acasă. Atâta timp cât toate avizele, inclusiv cele de la Cultură, rețele edilitare, apă, canal, gaze, petentul le aduce, noi nu-i putem îngrădi niciodată această facilitate. Indicatorii tehnici, ce spuneți d-voastră e interzis pentru că ne leagă. Plus, d-voastră aveți membrii în Comisia de Urbanism. Puteți să-i întrebați dacă au avut obiecțiuni sau au fost împotrivă. Ca și la PUD -ul de astăzi, d-na Gutium vă poate spune că e în regulă. Totul a fost în regulă. E o fază preliminară PUD-ul, urmează DATC-ul, în care, acolo se reglementează anumite aspecte. De ce a semnat? Nu a avut nicio obiecțiune.


D-na Președinte de ședință Văduva IuIiana

Domnule consilier Mălureanu.

DI. Consilier Mălureanu Liviu

Aș vrea să aduc în atenția aparatului administrativ problema de la zona Republica. Acolo e o zonă de tranzit, cei care vin cu trenul și apoi iau metroul. Lipsește cu desăvârșire o toaletă în zona respectivă și tot mai mulți oameni îmi spun că ... în fine, nu e cea mai igienică zonă de acolo. Dacă tot suntem la început de an aș vrea să tratăm cu importanță și cu prioritate edificarea unei toalete în acea zonă.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule Primar.

DI. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

D-le consilier, stimați colegi, domnule, aveți Guvern! Gara ține de Ministerul Transporturilor. Cum e posibil, să avem așa ceva, gară în România, gară care să nu aibă toaletă? Să facă primăria toaletă pentru gară? Gară pe care noi o vrem desființată, de fapt, pentru că face foarte rău, tot ce înseamnă Cartier 23.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Mălureanu.

DI. Consilier Mălureanu Liviu

Până se desființează, gara funcționează până una, alta, iar în zonă locuiesc cetățenii Sectorului 3, care sunt afectați de acel disconfort, despre asta vorbim. Vreți să vin? Vin acolo și facem și lucrul ăsta, ne uităm, analizăm.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Domnule consilier Popescu.

Dl. Consilier Popescu Romeo

Am putea să nu mai spunem că vrem desființarea, ci că vrem doar relocarea, undeva, mai încolo?

Neinteligibil

pe măsură ce se apropie campania electorală, toată lumea vrea să se afirme. Și ăsta nu e un lucru neapărat bun.

în ceea ce privește PUD-ul de astăzi, din punct de vedere tehnic pot să vă asigur că a fost totul ok, deși am văzut documentația acum, deoarece nu am primit email-ul. Regimul de înălțime, să știți, în zona respectivă e dat de distanța între aliniamentul străzii conform Regulamentului de Urbanism, acolo aliniamentul este de 12 m și au venit cu P+3 la stradă. Adică se respectă, din punct de vedere tehnic e o documentație foarte bine gândită. Un al doilea punct pentru a argumenta PUD-ul respectiv, al doilea punct al meu, argument, este faptul că acolo e o zonă desconstituită, sunt foarte multe parcele mici, care au rămas din țesutul urban vechi, care au deschidere de 8 - 10 m. Adică sunt locuri insalubre. Sunt făcute după niște norme care nu existau în anii 20 iar parcela de care vorbiți d-voastră și de care vorbeau colegii mai devreme este o parcelă “cap de perspectivă” se numește, este în capătul pateului respectiv, unde dacă nu ar fi construit în felul acesta ar fi trebuit făcută parcelare și făcut tot niște locuințe care nu aveau calitatea de locuință, conform Legii locuinței nr. 114. Au respectat indicatorii de urbanism POT și CUT așa cum se respectă peste tot, pentru că nu se poate face derogare prin PUD de la coeficienții de urbanism. Coeficientul maxim în zona unde spunea doamna este 0,9 densitate pentru LI A iar aici, unde avem P+3 ăsta este destul de mare, este 2,5, nu este folosit la maxim. Asta în ce privește PUD-ul.

Voiam să vă mai rog frumos, dacă se poate, să încetăm cu discuțiile astea care nu au niciun fond. în momentul în care vii și spui o chestie trebuie să ai un argument în spate sau, cel puțin, să faci o urmare logică a ceea ce vrei să spui.

Cu premisa că poate unii o să mă huiduie, alții o să mă aplaude, vă spun că PUDul de astăzi a fost din punct de vedere tehnic, cel puțin, că mă pricep, cât de cât a fost în regulă.

Orașul este un organism viu. Nu putem să lăsăm într-o zonă care totuși este la 10 minute de centrul orașului, o zonă de case. Zona respectivă o să trebuiască în perspectivă să crească coeficientul, să fie tot un P+2, P+3, în perspectivă vă spun, iar faptul că respectivii care au încă proprietăți acolo ar trebui să se asocieze ca la 3 parcele să facă o parcelă mai mare este din punct de vedere practic și legal, sper să fie legal posibil pe viitor, dar cam ăsta e viitorul. Nu poți să păstrezi o parcelă de 10 m lățime sau de 8 m și să speri că-ți iese o casă care respectă și însorire și toate condițiile de locuit. Mă opresc cu PUD-ul.

în ceea ce privește gara, aveți dreptate parțial. Ar trebui doar până la Republica lăsată, nu chiar până mai în spate. în spate ar trebui găsită altă soluție să traverseze în siguranță oamenii, pentru că acolo se poate face doar nod intermodal. Nodurile intermodale sunt foarte importante, fac legătura între metrou care are capătul acolo, o gară și capătul tramvaiului. Navetiștii nu o să mai vină cu mașina până în oraș, trebuie să le asigurăm, din contră, un loc, un parking acolo, unde să își poată lăsa mașinile, ăștia care vin cu mașinile, că ăștia care vin cu trenul să le facem un pasaj direct către metrou. Asta înseamnă un nod intermodal și să gândim în perspectivă viitorul orașului.

Vă mulțumesc și îmi cer scuze!


9                     9

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Vă mulțumim domnule consilier. Domnule Primar.

DL Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Foarte corect ce a spus domnul consilier. Mulțumesc!

Noi ne oferim să facem pasaj subteran pentru acel tren, numai să fie de acord. îl băgăm prin subteran și facem B-dul Industriilor similar cu B-dul Unirii. Adică să fie un plus, nu un minus. La ora asta este intr-adevăr un mare minus și nu doar toaleta..

Problema cu toaleta, știți care este stimați colegi, nu construirea ei, ci paza ei. Din experiență vă spun, o toaletă care nu este păzită non stop e o chestiune de minute, de ore, să fie vandalizată, distrusă, nu o mai folosește nimeni. Și nu ne permitem noi să finanțăm acolo patru posturi, patru oameni, care să păzească o toaletă. E complicat, dar dacă vreți treaba asta propuneți și....toaletele ecologice le pune municipalitatea. Puneți colegii dumneavoastră din Consiliul General să propună treaba asta. Acelea sunt mai greu de vandalizat ...noi nu le putem gestiona și e o chestie de reglementare.

D-na Președinte de ședință Văduva Iuliana

Mulțumim domnule Primar. Doamna consilier Gutium.

D-na Consilier Gutium Narcisa

S-a făcut referire la acordul meu referitor la acest PUD. Am avut o discuție cu cei care au fost prezenți și au participat...în fine, eu mi-am expus argumentele, ca de obicei, și oricum în principiu acest PUZ care acolo am înțeles că permite P+15 într-o zonă de case practic, a fost contestat, sunt acolo niște lucruri care nu se împacă cu ce este existent, mai ales că sunt și niște clădiri considerate de patrimoniu în zonă, deci în niciun caz nu se poate face acolo chiar așa o dezvoltare intensivă, de perspectivă, cum prezenta colegul. Lăsând de o parte faptul, că numărul de mașini era estimativ care vor avea și ele un impact în zonă, spațiul verde era destul de mic până la urmă și în principiu, apropo de faptul că spuneți că susțineți o schimbare a legislației, mă gâdesc că mai ales aici era vorba și de o schimbare de funcționalitate, pentru că este o funcțiune mixtă, într-o zonă numai de locuințe. Deci, poate trebuia cerut avizul cetățenilor. în principiu când e vorba de construcții de asemenea amploare, mă gândesc că dacă se dorește schimbarea legii ar fi bine să se facă un studiu de impact sau să se ceară părerea oamenilor care sunt în zonă. Mulțumesc!

»

D-na Președinte de ședință Văduva luliana

Domnule Primar.

Dl. Primar al Sectorului 3 - Robert Sorin Negoită

Stimați colegi, studiul de impact s-a făcut la realizarea PUZ-ului, de aceea am angajat specialiști ca să facă o analiză și să ne propună soluții. Aia cu să întrebăm vecinii mi-a plăcut. într-adevăr, știți care este ideea?! Imaginați-vă că aveți un teren în București - Sector 3 și vreți să faceți ceva pe el și vecinii nu sunt de acord. Nu vreți să o puneți pe asta în lege cu vecinii?! Păi care e prost să fie de acord să construiască cineva lângă el?! Ăla care și-a construit rămâne singur. Dar, apropo de drepturi, cu toții avem drepturi. Ce studiu de impact să faci, peste un studiu făcut de specialiști?! Cei de la Facultatea de Urbanism “Ion Mincu”, dânșii sunt cei care....dacă dumneavostră cunoașteți ceva mai bun, vă solicităm să ni recomandați și nouă.

D-na Președinte de ședință Văduva luliana

Mulțumim domnule Primar. Alte întrebări mai sunt?

Declar închisă ședința. O zi bună, în continuare.


PREȘEDINTE DE ȘEDINȚA, IULIANA V’întocmit:   Cojanu Camelia

Buhoci Cristina Mihaela

Gheorghișan Elena

Nota: Consemnarea voturilor s-a realizat în conformitate cu rezultatele înregistrate de sistemul de vot electronic, conform anexelor la prezentul proces verbal

Proposal Name:

Suplimentarea ORDINII DE ZI

Yes (Vote: 18)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin

Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No (Vote: 5)

Dumitru Constantin Malureanu Liviu

Abstain (Vote: 5 )

Fatu Adrian

Tudorache Andrei Cristian

No-Voting (Total: 0 )


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

Ene Stelian Bogdan Voinea Inocentiu loan

Gutium Narcisa-Veronica Tudorache Livia


Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo

Tudor Elena Voicu Alin lonut

iacob Cezar


Moldoveanu Lucian IonelProposal Name:

Aprobarea ORDINII DE ZI

Yes (Vote: 21 )

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Hontaru Valerica Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No ( Vote: 1 )

Ene Stelian Bogdan

Abstaln (Vote: 1 )

Voinea Inocentiu loan

No-Voting (Total: 5)

Fatu Adrian

Tudorache Andrei Cristian


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin Malureanu Liviu

Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


lacob Cezar Tudorache Livia


Dobre Alexandru

Gutium Narcisa-Veronica Marineata Marcel

Pelinaru Cornel

Popescu Romeo

Tudor Elena

Voicu Alin lonut


Moldoveanu Lucian IonelProposal Name:

Punctul 1

P-V S.E.

10.02.2020

Yes {Vote: 21 )

Baetica Nicoleta Mariana Ene Stelian Bogdan Hontaru Valerica Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No (Vote: 1 )

lacob Cezar

Abstain (Vote: 1 )

Dumitru Constantin

No-Voting (Total: 5)

Fatu Adrian Tudorache Livia


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin Malureanu Liviu Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Moldoveanu Lucian Ionel Voinea Inocentiu loan


Dobre Alexandru

Gutium Narcisa-Veronica Marineata Marcel

Pelinaru Cornel

Popescu Romeo

Tudor Elena

Voicu Alin lonut


Tudorache Andrei CristianYes (Vote: 16)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian

Tudor Elena Voicu Alin lonut

No (Vote: 4)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

Abstain (Vote: 5)

Fatu Adrian Tudorache Andrei Cristian

No-Voting (Total: 3)

Dobre Alexandru


Corneanu Antonio Ciprian

Hontaru Valerica

Paunica Adriana

Radu Constantin

Vaduva luliana


Gutium Narcisa-Veronica


Moldoveanu Lucian Ionel

Tudorache Livia

Popescu Romeo


Dumitru Constantin Marineata Marcel Pelinaru Cornel Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


lacob Cezar


Petrescu Elena


Voinea Inocentiu loanYes (Vote: 28)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Fleancu Florin lacob Cezar Marinescu Ionela Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Vaduva luliana Voinea Inocentiu loan

No (Vote: 0)

Abstain (Vote: 0 )

No-Voting (Total: 0)

Corneanu Antonio Ciprian Ene Stelian Bogdan Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Moldoveanu Lucian Ionel Petrescu Cristian Radu Constantin Tudorache Andrei Cristian Vasiliu Mariana


Dobre Alexandru Fatu Adrian Hontaru Valerica Marineata Marcel Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Tudorache Livia Voicu Alin lonutYes (Vote: 24)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Moldoveanu Lucian Ionel Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 0 )

No-Voting (Total: 4)

Fatu Adrian Voinea Inocentiu loan


Corneanu Antonio Ciprian Ene Stelian Bogdan Hontaru Valerica Marineata Marcel Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Tudorache Andrei Cristian


Dobre Alexandru Fleancu Florin lacob Cezar Marinescu Ionela Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Voicu Alin lonut


Tudorache LiviaYes (Vote: 26)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Fleancu Florin

lacob Cezar Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Tudorache Livia Voicu Alin lonut

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 0 )

No-Voting (Total: 2 )

Moldoveanu Lucian Ionel


Corneanu Antonio Ciprian Ene Stelian Bogdan Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vaduva luliana Voinea Inocentiu loan


Tudorache Andrei Cristian


Dobre Alexandru Fatu Adrian Hontaru Valerica Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Vasiliu MarianaYes (Vote: 23)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Moldoveanu Lucian Ionel Petrescu Cristian Radu Constantin Vasiliu Mariana

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 1 )

Sima Elena Daniela

No-Voting (Total: 4)

Fatu Adrian Voinea Inocentiu loan


Corneanu Antonio Ciprian Ene Stelian Bogdan Hontaru Valerica Marineata Marcel Paunica Adriana Petrescu Elena

Tudor Elena Voicu Alin lonut


Tudorache Andrei Cristian


Dobre Alexandru Fleancu Florin lacob Cezar Marinescu Ionela Pelinaru Cornel Popescu Romeo Vaduva luliana


T udorache LiviaProposal Name: Suplimentarea I

Punctul 1

Yes (Vote: 17)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

No (Vote: 3)

Fatu Adrian

Abstain (Vote: 8 )

Dumitru Constantin lacob Cezar Petrescu Cristian

No-Voting (Total: 0 )


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Popescu Romeo

Tudor Elena

Voicu Alin lonut

Tudorache Livia

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu Tudorache Andrei Cristian

Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Radu Constantin Vaduva luliana

Voinea Inocentiu loan Gutium Narcisa-Veronica

Moldoveanu Lucian Ionel


Proposal Name: Suplimentarea I

Punctul 2

Yes (Vote: 26)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Tudorache Livia Voicu Alin lonut

No {Vote: 0)

Abstain (Vote: 0 )

No-Voting (Total: 2)

Ene Stelian Bogdan


Corneanu Antonio Ciprian Fatu Adrian

Hontaru Valerica

Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Vaduva luliana Voinea Inocentiu loan


Dobre Alexandru Fleancu Florin lacob Cezar

Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Tudorache Andrei Cristian Vasiliu Mariana


Moldoveanul Lucian IonelProposal Name:

Suplimentarea I Punctul 3

Yes (Vote: 17)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

No (Vote: 2)

Petrescu Cristian

Abstain (Vote: 7)

Dumitru Constantin lacob Cezar

Tudorache Andrei Cristian

No-Voting (Total: 2)

Fatu Adrian


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Popescu Romeo

Tudor Elena Voicu Alin lonut

Voinea Inocentiu loan

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu


Tudorache Livia


Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Radu Constantin Vaduva luliana


Gutium Narcisa-Veronica Moldoveanu Lucian IonelProposal Name: Amendament 1

Yes (Vote: 20)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin

Gutium Narcisa-Veronica Marinescu Ionela Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

No (Vote: 1)

Voinea Inocentiu loan

Abstain (Vote: 3 )

Malureanu Liviu

No-Voting (Total: 4)

Fatu Adrian

Tudorache Livia


Corneanu Antonio Ciprian Ene Stelian Bogdan Hontaru Valerica Paunica Adriana Popescu Romeo

Tudor Elena Voicu Alin lonut


Moldoveanu Lucian Ionel


lacob Cezar


Dobre Alexandru Fleancu Florin Marineata Marcel Pelinaru Cornel Radu Constantin Vaduva luliana


Petrescu Cristian


Tudorache Andrei CristianProposal Name: Amendament 2

Yes (Vote: 8)

Ene Stelian Bogdan lacob Cezar Tudorache Livia

No (Vote: 6)

Fleancu Florin Petrescu Elena

Abstain (Vote: 6)

Baetica Nicoleta Mariana Marineata Marcel

No-Voting (Total: 8)

Corneanu Antonio Ciprian Moldoveana Lucian ionel Vasiliu Mariana


Fatu Adrian Marinescu Ionela Voinea Inocentiu loan

Paunica Adriana Radu Constantin

Dumitru Constantin Petrescu Cristian

Dobre Alexandru Popescu Romeo Voicu Alin lonut

Gutium Narcisa-Veronica Tudorache Andrei Cristian


Pelinaru Cornel Vaduva luliana

Malureanu Liviu Sima Elena Daniela

Hontaru Valerica

Tudor Elena


Yes (Vote: 18)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 5)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

No-Voting (Total: 5)

Dumitru Constantin Tudorache Livia


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Gutium Narcisa-Veronica Moldoveanu Lucian Ionel

Fatu Adrian

Voinea Inocentiu loan


Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Voicu Alin lonut


lacob Cezar


Tudorache Andrei CristianYes (Vote: 18 )

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin

Vaduva luliana

No (Vote: 0)

Abstain (Vote: 4)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

No-Voting (Total: 6)

Dumitru Constantin Tudorache Andrei Cristian


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela

Vasiliu Mariana


Gutium Narcisa-Veronica


Fatu Adrian Tudorache Livia


Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Voicu Alin lonut


lacob Cezar


Moldoveanu Lucian Ionel Voinea Inocentiu loanYes (Vote: 21 )

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin lacob Cezar

Marinescu Ionela Pelinaru Cornel Popescu Romeo Vaduva luliana

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 2)

Sima Elena Daniela

No-Voting (Total: 5 )

Dumitru Constantin Tudorache Andrei Cristian


Corneanu Antonio Ciprian Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu Moldoveanu Lucian Ionel Petrescu Cristian Radu Constantin Vasiliu Mariana


Tudorache Livia

Ene Stelian Bogdan Voinea Inocentiu loan


Dobre Alexandru Hontaru Valerica Marineata Marcel Paunica Adriana Petrescu Elena Tudor Elena Voicu Alin lonut


Fatu AdrianYes (Vote: 18)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Marineata Marcel Paunica Adriana Popescu Romeo

Vaduva luliana

No (Vote: 0)

Abstain (Vote: 7)

Ene Stelian Bogdan lacob Cezar Sima Elena Daniela

No-Voting (Total: 3 )

Tudorache Andrei Cristian


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin Marinescu Ionela Pelinaru Cornel Radu Constantin Vasiliu Mariana


Dobre Alexandru

Hontaru Valerica Moldoveanu Lucian ionel Petrescu Elena

Tudor Elena

Voicu Alin lonut


Fatu Adrian Malureanu Liviu


Tudorache Livia


Gutium Narcisa-Veronica Petrescu Cristian


Voinea Inocentiu loanProposal Name: Amendament 3

Yes {Vote: 22)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Hontaru Valerica Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

No (Vote: 0)

Abstain (Vote: 3 )

Fatu Adrian

No-Voting {Total: 3)

Ene Stelian Bogdan


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin lacob Cezar

Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin

Vaduva luliana

Tudorache Andrei Cristian

Moldoveanu Lucian Ionel

Dobre Alexandru Gutium Narcisa-Veronica Malureanu Liviu

Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

Tudorache Livia Voinea Inocentiu loan


Yes (Vote: 19 )

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 7 )

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu Tudorache Livia

No-Voting (Total: 2 )

lacob Cezar


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana


Fatu Adrian

Moldoveanu Lucian Ionel


Voinea Inocentiu loan


Dobre Alexandru Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Gutium Narcisa-Veronica Tudorache Andrei CristianYes (Vote: 17)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin

Marinescu Ionela Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

No (Vote: 2)

Tudorache Andrei Cristian

Abstain (Vote: 6)

Dumitru Constantin lacob Cezar

No-Voting (Total: 3 )

Fatu Adrian


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

Voinea Inocentiu loan

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

Moldoveanu Lucian Ionel

Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Radu Constantin Vaduva luliana

Gutium Narcisa-Veronica Petrescu Cristian

Tudorache Livia


Yes (Vote:18)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Văduvă luliana

No (Vote:0)

Abstain (Vote: 6)

Dumitru Constantin lacob Cezar

No-Voting (Total: 4)

Fatu Adrian

Voinea Inocentiu loan


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana

Petrescu Elena

Sima Elena Daniela

Vasiliu Mariana

Ene Stelian Bogdan

Malureanu Liviu

Moldoveanu Lucian Ionel

Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Voicu Alin lonut

Gutium Narcisa-Veronica

Tudorache Livia

Tudorache Andrei Cristian


Yes {Vote: 19)

Baetica Nicoleta Mariana Dumitru Constantin Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

No (Vote: 0 )

Abstain (Vote: 5)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

No-Voting (Total: 4)

Fatu Adrian Voinea Inocentiu loan


Corneanu Antonio Ciprian Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin

Vaduva luliana


Gutium Narcisa-Veronica

Moldoveanu Lucian Ionel

Tudorache Andrei Cristian


Dobre Alexandru Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


lacob Cezar


Tudorache LiviaYes ( Vote: 14)

Baetica Nicoleta Mariana

Hontaru Valerica Pelinaru Cornel Radu Constantin Vasiliu Mariana

No (Vote: 6)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Liviu

Abstain (Vote: 3)

Gutium Narcisa-Veronica

No-Voting (Total: 5)

Dumitru Constantin Sima Elena Daniela


Corneanu Antonio Ciprian Marineata Marcel Petrescu Elena

Tudor Elena

Voicu Alin lonut

Fatu Adrian

Tudorache Livia

Moldoveanu Lucian Ionel

Fleancu Florin Tudorache Andrei Cristian


Dobre Alexandru Marinescu Ionela Popescu Romeo Vaduva luliana


lacob Cezar

Voinea Inocentiu loan

Petrescu Cristian

Paunica AdrianaYes (Vote: 17)

Baetica Nicoleta Mariana Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

No (Vote: 7)

Ene Stelian Bogdan lacob Cezar Voinea Inocentiu loan

Abstain (Vote: 3 )

Dumitru Constantin

No-Voting (Total: 1)

Fleancu Florin


Corneanu Antonio Ciprian Marineata Marcel Pelinaru Cornel

Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

Fatu Adrian

Malureanu Liviu

Moldoveanu Lucian Ionel


Dobre Alexandru Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

Gutium Narcisa-Veronica Tudorache Livia

Tudorache Andrei Cristian


Yes (Vote: 1)

Pelinaru Cornel


No (Vote: 9)

Dumitru Constantin Gutium Narcisa-Veronica Tudor Elena

Abstain (Vote: 15)

Baetica Nicoleta Mariana Marineata Marcel Paunica Adriana

Radu Constantin

Vaduva luliana

No-Voting ( Total: 3)

Corneanu Antonio Ciprian


Ene Stelian Bogdan lacob Cezar Tudorache Livia


Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

Dobre Alexandru


Fatu Adrian Malureanu Liviu Voinea Inocentiu loan


Hontaru Valerica Moldoveanu Lucian Ionel Petrescu Elena Tudorache Andrei Cristian Voicu Alin lonut

Popescu RomeoYes (Vote: 16)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Elena

Tudor Elena Voicu Alin lonut

No (Vote: 7)

Ene Stelian Bogdan Malureanu Li viu Voinea Inocentiu loan

Abstain (Vote: 5)

Dumitru Constantin Popescu Romeo

No-Voting (Total: 0 )


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Pau n ica Adriana

Radu Constantin

Vaduva luliana


Fatu Adrian

Moldoveanu Lucian Ionel


lacob Cezar

Tudorache Andrei Cristian


Dobre Aleaandru Marineata Marcel Pe i inam Cornel Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Gutium Narcisa-Veronica Tudorache Livia


Petrescu CristianYes (Vote: 18)

Baetica Nicoleta Mariana Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Cristian Radu Constantin Vaduva luliana

No (Vote: 6)

Dumitru Constantin Malureanu Liviu

Abstain (Vote: 2 )

lacob Cezar

No-Voting (Total: 2 )

Fatu Adrian


Corneanu Antonio Ciprian Hontaru Valerica Paunica Adriana Petrescu Elena

Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana

Ene Stelian Bogdan Moldoveanu Lucian Ionel

Tudorache Andrei Cristian

Tudorache Livia


Dobre Alexandru Marineata Marcel Pelinaru Cornel Popescu Romeo Tudor Elena Voicu Alin lonut

Gutium Narcisa-Veronica Voinea Inocentiu loan


Proposal Name: Suplimentarea II

Punctul 1

Yes ( Vote: 16 )

Baetica Nicoleta Mariana Hontaru Valerica Paunica Adriana Popescu Romeo Tudor Elena

Voicu Alin lonut

No {Vote: 5)

Ene Stelian Bogdan Tudorache Livia

Abstain (Vote: 6)

Dumitru Constantin Moldoveanu Lucian Ionel

No-Voting (Total: 1 )

Dobre Alexandru


Corneanu Antonio Ciprian Marineata Marcel Pelinaru Cornel

Radu Constantin

Vaduva luliana


Gutium Narcisa-Veronica Voinea Inocentiu loan

Fatu Adrian

Petrescu Cristian


Fleancu Florin Marinescu Ionela Petrescu Elena Sima Elena Daniela Vasiliu Mariana


Malureanu Liviu


lacob Cezar

Tudorache Andrei Cristian