Proces-verbal

încheiat în ședința extraordinară, convocată de îndată, a Consiliului General al Municipiului București din data de 04 august 2020, ora 15.00

Convocarea acestei ședințe a fost făcută de către Primarul General I                     ?

al Municipiului București, doamna Gabriela Firea, prin dispoziția înregistrată sub nr. 1055/03.08.2020.

Ședința a avut loc la sediul autorității deliberative din municipiul București, B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5, etaj 3, la care au participat 40 din cei 51 de consilieri.

Ședința s-a desfășurat prin mijloace electronice, prin intermediul platformei Online de videoconferință WebEx, în conformitate cu prevederile H.C.G.M.B. nr. 94/23.03.2020.

La ședință au participat următorii: doamna Gabriela FIREA -Primarul General al Municipiului București, doamna Mariana Brod -Director executiv, Direcția Asistență Tehnică și Juridică, doamna Georgiana Zamfir - Secretar General al Municipiului București și domnul Adrian lordache - Director executiv, Direcția Juridic.

Au fost invitați să participe directorii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului București și mass -media.

La ședință au fost absenti următorii: Berceanu Octavian Alexandru, Comănescu Mihai, Deaconescu Cătălin-lonuț, Florescu Adrian Constantin, Grigorescu Florin, lonescu Andrei George, Mărgărit Nicolae Sorin, Militaru Marian Cătălin, Podar Marian Vasile, Rogin Marius și Teodor Raluca-Nicoleta.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Bună ziua, doamnelor și domnilor consilieri generali, doamna Primar General, doamna Secretar General. înainte de a începe ședința extraordinară de astăzi, 4 august 2020, am să dau cuvântul Primarului General al capitalei, doamna Gabriela Firea. Doamna Primar General, aveți cuvântul.

Doamna Primar General Gabriela FIREA^^

Mulțumesc, domnule președinte d^@wirtteA^ină ziua, doamnelor și domnilor consilieri generali. Am cq^^/ât-estăzirydjn nou, o ședință

extraordinară, de îndată, pentru a lua împreună o decizie imediată și în beneficiul bucureștenilor în legătură cu anunțul făcut de omul de afaceri Costică Constanda, care are de primit 115 milioane de euro, de a executa contul Primăriei Capitalei în cazul în care nu primește această sumă. Propunerea pe care ne-au făcut avocații domniei sale, este aceea ca pentru o parte din această sumă să fie aprobată o dare în plată, în speță un teren din Cartierul Francez, aflat în zona de nord a capitalei. Este deja a patra încercare pe care o facem astăzi, să dezbatem și sper să votăm acest proiect de hotărâre, practic noi acum trebuie să reparăm oalele sparte acum 16, 17 ani pentru că au fost alți primari generali la acel moment, alți consilieri generali. Noi, cei de acum, în schimb trebuie să gestionăm o situație foarte dificilă, practic sunt puse în pericol serviciile de utilitate publică ale capitalei, sunt puse de asemenea în pericol plățile pentru toate șantierele deschise în municipiul București, de asemenea, aprovizionarea cu materiale sanitare și dotările care trebuie să aibă loc în această perioadă în toate spitalele din capitală și anume 20 la număr. Situația este foarte grea, este dificilă. Am auzit astăzi un candidat la Primăria Capitalei care a afirmat că puteam să rezolvăm problema mai de mult, în sensul să punem bani deoparte ca și cum i-am pune la ciorap, astfel încât să avem sume suficiente pentru a plăti aceste despăgubiri, aceste executări. îl informez pe acest candidat că prin legea bugetului de stat nu se permite, deci nu există un capitol bani deoparte, nu există un capitol bani la ciorap, pentru posibile sentințe judecătorești. în momentul în care acestea își urmează parcursul în justiție și vin în formă finală la o instituție, cum suntem noi acum, situația noastră Primăria Capitalei, din acel moment iei act de acea hotărâre în justiție, definitivă și irevocabilă și bineînțeles că trebuie să urmezi pașii procedurali și pașii legali, deci nimeni, nicio instituție, fie că este Guvern, minister, primărie, consiliu județean, nu pune la începutul anului bani de-o parte ca și cum i-am pune noi, pe proprii bani, bani la ciorap sau bani în pușculiță în cazul că ne trezim cu o executare silită pe conturi. Este o afirmație iresponsabilă realmente, și arată o necunoaștere crasă a legislației nu doar din România, ci din întreaga lume, de asemenea, a realităților din teren, dar nu mă mir pentru că a mai făcut acest candidat la primărie o afirmație și anume că sunt bani destui la Primăria Capitalei, trebuie să mai renunțăm la anumite cheltuieli și să plătim aceste executări. Aș vrea să știu la care cheltuieli să renunțăm pentru că din suma primită prin legea bugetului de stat lunar, cota care ne este cuv^rfițȘ^jrn^tște din aceasta merge către subvențiile la transportul public/fv^^^                îl somez public

pe acest candidat să spună djacă/vre^fă renunțăm la subvențiile pentru transportul public în comun. De           pilețrsă coste 6, 7 lei, oractie' asta ar putea să se întâmple dacă am renunța la subvenții. Sau factura la întreținere să explodeze pentru că o dată cu renunțarea la subvenția pentru apă caldă și căldură înseamnă că factura la întreținere va fi de trei ori, de patru ori mai mare, deci o explozie de prețuri. Aș vrea să știm toate aceste lucruri înainte de a intra într-o anumită cursă pentru că nu este normal ca cetățenii să fie induși în eroare. Noi am făcut toate diligențele, ne-am apărat cât am putut de mult, suntem la capătul a 16, 17 ani de procese, sunt decizii pe care nu le-am luat noi, le-au luat alți primari, cum spuneam, alți consilieri generali, noi doar trebuie să facem față acestei situații. Avem o hotărâre definitivă și irevocabilă, ea nu este negociabilă, ori plătim banii, ori o parte din acești bani poate să fie transformată în echivalent, bineînțeles, cu o suprafață de teren. Aceasta este situația, nu ne poate fi nouă imputată, nu am greșit noi cu nimic, practic, noi repet, suntem puși în situația de a gestiona o situație de criză. Banii, spun încă o dată pentru toți cei care dezinformează, sunt foarte puțini față de nevoile capitalei, față de cea mai mare aglomerare urbană, 4 milioane de cetățeni. Avem o sumă infimă primită de la Ministerul de Finanțe, în condițiile în care suntem singura primărie din țară care nu are dreptul prin legea bugetului să încaseze taxe și impozite locale. Toate acestea merg la primăriile de sector, deci noi avem o mică cotă lunară care ne este transferată de la Ministerul de Finanțe. Deși Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României, înapoi la Primăria Capitalei se întoarce sub un procent, 0,6%. Este infim. Deci cei care ne dau lecții și ne spun că sunt bani, bani gârlă, să se abțină și să se informeze în primul rând, pentru că cetățenii merită respectul nostru. Eu vă mulțumesc, vă punem la dispoziție toate informațiile, toate evaluările și sper ca astăzi să tranșăm acest subiect atât de dificil. Domnule președinte de ședință.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, doamna Primar General. în continuare am să dau cuvântul Secretarului General al Primăriei Municipiului București, doamna Georgiana Zamfir, pentru a ne comunica prezența ședinței de astăzi. Doamna Secretar General.

Doamna Secretar General Georgiana Zamfir

Bună ziua. Mulțumesc, domnule președinte Marius Pavel. Vă comunicăm că avem o prezență de 41 consilieri generali.

Domnul Președinte de             Marius Adrian

Vă mulțumesc si eu/radarfw^SecFâar General înainte de a lua înscrierile la cuvânt, am șă daurWvâhțuJ» domnului director general al

Direcției Juridic, domnul Adrian lordache pentru a vă aduce lămuriri și a sintetiza proiectul de astăzi. Domnule director, aveți cuvântul.

Domnul Director Executiv Adrian lordache

Bună ziua, doamna Primar general, bună ziua, doamnelor și domnilor consilieri generali. De ieri până astăzi, de la întâlnirea de ieri, ați văzut, a fost pus la dispoziție raportul de evaluare, a fost modificat proiectul de hotărâre în sensul că este prinsă și valoarea. Pot să vă spun că valoarea prinsă în proiectul de hotărâre este valoarea minimă de la care se poate discuta darea în plată. Urmare a unor tatonări sau discuții preliminare, prețul va fi mai mare decât ceea ce este prevăzut în raportul de evaluare. în situația în care se aprobă reglarea de conturi. Sper să se întâmple acest lucru pentru a evita ceea ce spunea doamna Primar General, în speță blocarea conturilor și o mare disfuncționalitate la nivel de municipiu. Ce pot să vă spun, este că în situația în care noi adoptăm acest proiect de hotărâre va urma o perioada de acalmie, evident, documentul care va fi semnat împreună cu creditorul, va prinde și un termen de grație în sensul că nu va mai fi vorba de vreo executare silită cel puțin pentru o perioadă de timp. Dorim ca termenii să fiu un pic mai generoși, adică o jumătate de an, poate chiar mai mult, să nu mai discutăm despre executarea silită, evident negocierea acestui termen de dare în plată va fi o chestie de azi pe mâine, vor fi niște condiții, condiții care vor fi făcute publice și înainte de semnare și în momentul semnării documentului. Mulțumesc.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule director general. O să îi luăm în ordinea înscrierii la cuvânt. Domnule Bujduveanu Stelian, aveți cuvântul.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Vă mulțumesc, domnule președinte, doamnă primar, stimați colegi. Voi încerca să nu fac declarații politice așa cum a făcut doamna primar, ci voi încerca să discut direct pe proiect pentru că este un proiect foarte important și aș vrea să se înțeleagă din capul locului că grupul Partidului Național Liberal nu se opune unui mecanism care ajută la stingerea unei creanțe care a fost strabilită printr-o hotărâre definitivă prin darea în plată a unui teren care astăzi știm că nu a adus niciun beneficiu real cetățenilor

I                                                                                                                                                                                     J

municipiului București, dar în a consecutive, una pe 15, doug^fsrefaceți proiectul de hotărârtfîn


We^ăptămâna trecută, ați ales să a *săM aduceți în legalitate pentru

a putea fi votat, deci ne-ați confirmat că forma care a fost prezentată Consiliului General nu a fost una care permitea votarea lui, ci una ilegală...

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Domnule Bujduveanu, îmi permit să vă întrerup, era o formă legală la acel moment. Ulterior a apărut acest raport de evaluare.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Vă rog frumos să mă lăsați să-mi duc până la capăt ideea. Am spus că voi încerca, cât de puțin, să nu discut politic. Repet, astăzi văd că proiectul de hotărâre are atașat raportul de evaluare ceea ce este și normal în momentul în care îți dorești să dai ceva în plată sau să înstrăinezi din patrimoniul municipalității este nevoie de un raport de evaluare pentru a știi acea sumă care se va stinge din întreaga sumă pe care o avem, o are primăria, pe care o datorează lui Constanda sau avocaților, cum s-a discutat. Lipsește însă de la acest proiect și am cerut și în ședințele, eu am fost prezent și în ședința de ieri și în ședința de astăzi și în ședința Comisiei juridice. Lipsește această tranzacție la care face referire domnul director lordache, face referire la această tranzacție între avocații domnului Constanda și juriștii primăriei sau primăria prin care să primim asigurări că după semnarea, după practicarea acestei hotărâri nu se va condiționa cu blocarea conturilor, nu se va continua cu executarea silită a diferenței de preț rămase din darea în plată și de aceea credem că este necesar ca la hotărâre să se atașeze tranzacția si inclusiv puteți trimite, v-am rugat frumos și în ședința de ieri și astăzi să trimiteți corespondența între reprezentații primăriei și domnul Constanda sau avocații dânsului să știm cine a inițiat această tranzacție, cine este doritorul acestei tranzacții pentru a putea rectifica un proiect de dare în plată. Vă pot pune o întrebare referitoare la raportul de evaluare, voiam să știu dacă raportul de evaluara a fost... s-a cerut o tragere la sorți a unui evaluator independent care să facă verificarea evaluării? Și mai mult, voiam să îl întreb pe domnul lordache, când spune că o să primim o perioadă de grație după ce dăm în plată, neexistând această tranzacție în spate, se referă la o jumătate de an, un an, cine va hotărî acest termen? Vom sta noi, Primăria Municipiului București și vom aștepta ca reprezentanții legali ai domnului Constanda să ne șantajeze în continuare cu o altă blocare de conturi? Sau o putem gândi dinainte, înscrisă în această tranzacție, condiția aceast^caîn momentul în care dăm în plată să fim puși la adăpost pentru um’^^S^j^rioadă. Vreau să închei prin a spune că greșit a spus doayîn^^^^M^jărima parte a alocuțiunii că această hotărâre definitivă a^tai^^C^referire la darea în plată. Acea / J & yy ■ /

hotărâre a instanței face referire la achitarea unei sume de bani. Repet, suntem de acord cu darea în plată atâta timp cât proiectul este, din punct de vedere juridic, întocmit corect și există și o tranzacție atașată la acest proiect. Hotărârea nu face referire la o decizie de dare în plată prin Consiliul General. Vă mulțumesc, domnule președinte!

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule Bujduveanu!

îi dau cuvântul doamnei primar general Gabriela Firea pentru a vă aduce lămuriri.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Ați spus că nu faceți politică. Dacă ați fi făcut politică onestă pentru cetățeni nu era o problemă, nu este o rușine să faci politică, este o rușine să faci politică urâtă pentru cetățeni. Dacă dumneavoastră care aveți colegi care au condus această primărie 15-17 ani și majoritatea în Consiliul General, PDL, PNL, veniți să ne trageți pe noi la răspundere astăzi, ca și cum noi suntem cei vinovați pentru ceea ce se întâmplă astăzi, îmi pare rău, înseamnă că într-adevăr faceți politică, în cuvinte, într-adevăr, alese elegant, dar faceți o politică urâtă pentru cetățeni. Candidatul dumneavoastră a venit azi în fața primăriei făcând politică și spunând că avem bani, avem bani cu ghiotura. Au fost bani mulți și anterior și nu știm pe unde s-au dus. Dumneavoastră, încă o dată vă spun, întrebați-vă colegii de la PDL, PNL, care au condus această primărie și destinele Primăriei Capitalei și ale Consiliului General, cei care au îngropat și au falimentat RADET-ul, în AGA, în CA și directorul general PNL de la RADET, și nu ne cereți nouă socoteală pentru ceea ce se întâmplă acum.

Doi. Am spus foarte clar, dar probabil că erați atent doar la ceea ce vreți să spuneți dumneavoastră și nu mai conta ceea ce spunem noi, că noi avem o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței pentru o sumă și parte din ea vrem să o stingem cu această dare în plată a terenului din Cartierul Francez ca să ne eliberăm de o presiune imensă, și anume anunțul avocaților de a se pune sechestru pe cont, de a ni-l executa. Eu am spus foarte clar și acum și la toate ședințele, dacă doriți să îmi răstălmăciți cuvintele este dreptul dumneavoastră, dar este și obligația mea să corectez ceea ce spuneți dumneavoastră.


Domnul Președinte de sedi

avei Marius Adrian


Vă mulțumesc, doamna^pnâb $eîWal! îi dau cuvântul domn lordache, pentru a vă răsp


Domnul Director Executiv Adrian lordache - Direcția Juridic

în ceea ce privește... legal era proiectul și înainte, domnule consilier general, numai că, dacă observați materialele înaintate ieri, o să constatați că raportul de expertiză a fost depus ieri la Primăria Municipiului București, și de aceea v-am spus că o să-l primiți după ședință, tocmai se făcea recepția documentației în momentul în care a fost depusă. Deci, nu s-a încercat o ilegalitate. Am intrat cu un proiect de hotărâre mai devreme, acum două săptămâni, pentru că era presiunea executării silite. Ăsta este singurul motiv. Aveați în proiectul vechi prevăzut un articol care spunea că valoarea va fi stabilită prin raport care va fi prezentat consiliului. Am depus și raportul acum, am îndeplinit și această condiție. în ceea ce privește tragerea la sorți, cred că faceți o mică confuzie. Tragerea la sorți, se trag experții în fața instanței de judecată. Aici vorbim de o firmă de evaluare care are contract cu municipiului București, contract-cadru și execută toate celelalte evaluări. Vorbim de evaluări imobiliare atunci când cumpărăm, vorbim de evaluări imobiliare atunci când vindem, dacă e cazul, la expropieri aceeași situație. Deci nu este un tras la sorți, ci este o firmă sub contract cu municipiul București. Vă mulțumesc!

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule director!

îi dau cuvântul doamnei consilier Ana Ciceală.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Mulțumesc frumos! Foarte greu să iei decizii când vezi că, de fapt, cei care inițiază și pun pe masa Consiliului proiecte de hotărâre vorbesc, dar nu aduc în sprijinul vorbelor documente.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Doamna Ciceală, haideți să nu facem un eseu la această ședință de consiliu, spuneți ce nelămuririri aveți legate de proiect.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Nu o să faceți dumneavoastră un eseu la ședință. Bun. Am cerut, grupul USR din Consiliu, duminică, seturi de 12 tipuri de documente. Rapoarte financiare pentru a vedea exact care sunt disponibilitățile bănești ale primăriei, acum și în ultimul an, de când a început această executare, practic. Am cerut corespondența c tocmai pentru a vedea cum această executare. Am cecCit

Uia Constanda și avocații acestora ^dfesfășt^at negocierile cu privire la evaluare și rapoarte de
05întemeiere a acestei propuneri de a da în plată și a nu plăti banii sau a da alte terenuri în plată, practic, să vedem alternativele. Ni s-a pus la dispoziție în ceasul al doisprezecelea, să zicem, acum, un raport de evaluare despre care vă va vorbi colegul meu Bogdan Stroe puțin mai târziu, cu problemele lui. Pe partea de legalitate, am întrebat dacă primăria a făcut toate demersurile necesare, fiindcă tot ni se repetă asta, dar nu se aduc, iarăși, în sprijinul acestei afirmații, dovezi. Am întrebat ieri, în Comisia juridică, dacă pe articolul 6, O.G. 22 din 2002, s-a încercat suspendarea și eșalonarea acestei executări. Nu am primit un răspuns. Am întrebat de ce nu este scos la licitație acest teren, sau alt teren, sau alt imobil, dacă se consideră că ar trebui să facem asta ca municipalitate și nu să plătim direct banii, fiindcă ni se spune că nu sunt bani. Am întrebat de ce au fost irosiți banii prin capitalizarea companiilor municipale, vorbim de sute de milioane de euro.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Haideți să revenim la proiectul aflat pe ordinea de zi, cu tot respectul doamna Ciceală.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Am pus întrebări în scris și în comisii și în timpul ședinței Consiliului General.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Ne aflăm la ședința Consiliului General din 4 august și nu la lansarea candidaturii dumneavoastră la Primăria Sectorului 3.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

închei imediat. Vă spun următorul lucru: nu putem să constatăm, în această ședință, decât o lipsă crasă de responsabilitate față de cetățenii municipiului București și o lipsă de profesionalism la fel de crasă. Iar interesele lui Costică Constanda și a Măriei Constanda nu sunt cele pe care noi trebuie să le apărăm, doamna primar general. Nu noi, consilierii,

trebuie să apărăm aceste interese. Noi suntem aici votați de cetățeni pentru a le apăra interesele lor și bunurile publice comune. Da? Așa că, vă rog frumos să ne puneți la dispoziție aceste documente, fiindcă dumneavoastră, de un an de zile, nu v-ați făcut treaba, e clar, ați ajuns în această situație și acum veniiL_siliu fără să ne dați alternative, decât că faceti-vă treaba, în ceasul al

unele pe care noi nu le pyt^wPv&ațtf doisprezecelea.Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, doamna Ciceală! Acestea sunt considerente de ordin personal, nu au legătură cu ședința de consiliu.

îi dau cuvântul primarului general al Capitalei pentru a vă răspunde la nelămuriri.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Pentru astfel de declarații care nu conțin niciun argument, nici măcar colegii dumneavoastră nu v-au mai susținut să fiți candidatul alianței de dreapta la sectorul 3, pentru că vorbiți foarte mult, foarte frumos, dar fără nicio bază legală, reală, argumentație, chiar și logică, de fiecare dată. Și vreau să vă informez pe această cale, faptul că a fost și este în beneficiul bucureștenilor să avem companiile municipale, dumneavoastră vă lăudați că v-ați luptat cu ele, deci v-ați luptat, pentru cele 4-5 firme căpușă care de peste 20 de ani doar ele aveau contracte cu Primăria Capitalei și cu subordonatele, pentru că le știți care sunt. Deci dumneavoastră ați fost avocatul practic, din oficiu, al firmelor căpușă de la Primăria Capitalei, pentru că dumneavoastră tot timpul aveți ceva cu aceste companii și v-ați făcut un titlu de glorie din lupta cu aceste companii, nici măcar pe proprii colegi nu i-ați convins cu această luptă în detrimentul bucureștenilor, pentru că, repet, nu v-au susținut să fiți candidatul lor la sectorul 3. Deci dacă nu vă convingeți proprii colegi, cum credeți că îi veți convinge pe cetățenii României? Vreau să vă informez faptul că banii spuși de dumneavoastră ca fiind irosiți, eu nu v-am întrerupt, deci nu vorbiți peste mine. Eu v-am ascultat, am notat, sunt civilizată, ceea ce dumneavoastră nu pare că sunteți. Spre exemplu, la ce vreți să renunțăm? La consolidarea clădirilor cu risc seismic, la Compania Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic? în 20 de ani s-au consolidat 20 de clădiri. Noi în doar doi ani de zile, cu această companie, am pus în siguranță 200 de clădiri, am consolidat aproape 13-14 și fațade, de asemenea, 20-30 si lucrăm în continuare. Deci niște evoluții spectaculoase în ceea ce privește consolidarea clădirilor cu bulină, pe care dumneavoastră nu vreți să le recunoașteți, dar toți cetățenii din București recunosc acest lucru și apreciază faptul că, în sfârșit, avem un program cât se poate de dinamic, de consolidare a clădirilor cu risc seismic. încă o dată vă spun, nu v-ați convins nici măcar propriii colegi. Vreți să renunțăm la Trustul de Clădiri Metropolitane care construiește pasajul de la Doamna Ghica șicara^gnstruiește locuințe sociale? Spuneți. Vreți să renunțăm la Compar^Mân^gbmentul Traficului care a aflat că o componentă de semafor/se z/indeă\3^Vosta societate cu care avea contract cu Administrația            vretili de 50 de ori mai mari? Deci dumneavoastră nu faceți altceva decât să fiți avocatul firmelor căpușă. în București sunt mii de companii. Nu vă puneți întrebarea că doar 4-5 erau favorizate și aveau tot timpul contracte preferențiale cu Primăria Capitalei? Eu cred că ar trebui să vă puneți această întrebare și faptul că noi, prin companiile municipale am făcut economii foarte mari, am investit pentru bucureșteni, iar lucrările sunt de foarte bună calitate. Eu cred că, de fapt, aceasta este problema dumneavoastră, loviți în ceva foarte bun făcut de actualul Primar general și firește viitorul Primar general.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, doamna Primar general.

Am să îi dau cuvântul domnului Director general al Direcției Juridic, Adrian lordache, pentru a vă răspunde la întrebarea privind articolul de lege.

Domnul Director general lordache Adrian - Direcția Juridic

Sunt două întrebări, de fapt, se pare că doamna Ciceală,.....v-am

explicat ca să putem scoate la licitație terenul de care vorbim acum, trebuie să îi plătim domnului Costanda toată suma și după aceea ne dă pământul și îl scoatem la licitație, deocamdată pământul este la dumnealui. Nu pot licita un bun care nu este la noi, este al dânsului. în ceea ce privește suspendarea executării, dați-mi voie să vă spun.....

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Alte terenuri sau...

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Aveți răbdare doamna Ciceală. Doamna Ciceală, haideți să nu facem un dialog.

Mulțumesc mult!

1

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Haideți să răspundă la întrebările puse, domnul lordache, nu la alea nepuse.

Domnul Director general lordache Adrian - Direcția Juridic

Nu ați întrebat de ce nu îl scoatem la licitație? V-am răspuns. Nu se poate scoate pentru că nu este pământul nostru. Asta e.

Doi, m-ați întrebat de executare, ați vorbit de suspendarea executării. Am beneficiat de o suspendare a executării pe toată perioada recursului care ne-a costat ceea ce privește cealaltă s 6 din Ordonanța 22 este de

hșj șase de milioane cauțiunea. In Thektionată de dumneavoastră art acă vă uitati de când suntem 5                            y
în negocieri și modalitatea de când...a trecut un an de zile, fix perioada pe care ne-ar fi dat-o instanța cu niște cheltuieli de judecată, posibil să ne-o dea instanța.

?

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria Nu ati făcut toate demersurile.

1

Domnul Director general lordache Adrian - Direcția Juridic

Doamna Ciceală, nu se întâmplă nimic, suntem tot într-o executare silită, nu anula titlul, nu îndepărta executarea silită, decât îmi dădea un termen pe care oricum l-am obținut ca urmare a demersurilor făcute până în acel moment.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule director!

în continuare am să îi dau cuvântul domnului viceprimar Aurelian Bădulescu, care am senzația, că îi va răspunde întregii nelămuriri a domnului Bujduveanu.

Domnule viceprimar, vă invit alături de noi.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Nu lăsați că vorbesc de aici de unde m-a consacrat, de la pupitru de consilier general. Nu se aude?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian Vă mulțumim!

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Dragi colegi consilieri generali, nu am să îi răspund doamnei Ciceală, că, pentru a-i răspunde doamnei Ciceală, trebuie să existe o componentă obligatorie și anume înțelegerea fenomenului, ori atâta timp cât dumneaei se dezbracă de rațiunea juridică pe care trebuie să o ai atunci când trebuie să înțelegi ceea ce urmează să ți se întâmple ca repercursiune a unei executări, este foarte greu să înțeleagă. Am purtat discuții cu acest lider al grupului USR, mă rog, un lider care din păcate reușește să amprenteze și ceilalți consilieri generali. Cum? lăsându-i să nu realizeze ceea ce îi paște, atât pe ei ca persoană ca răspundere, dar și ceea ce urmează să i se întâmple acestui Consiliul General și a conturilor. Indiferent ce argumente am aduce aici, trebuie să înțelegeți că din start ele sunt avortate, ele nu sunt primite, ele nu pot constitui un


uitatul votului să fie unul pozitiv, ele


produs de concepție astfel înc|

sunt refuzate și nu sunt prin^tf^s&eMn^t să depășim acest moment doar i^iyj^rimăriei Municipiului București.pentru că vom aduce prej^dicji
Lasă această doamnă căzută de pe panourile de afișaj din Sectorul 3 să se înțeleagă, că aici este o înțelegere pe sub masă făcută cu tot felul de bandițoi care au aparținut întotdeauna acestei camarile, că a fost galbenă, că a fost portocalie, că sunt beneficiarii de fapt ai acestor sume de bani, refuzând și ducând în derizoriu această discuție. Vă rog frumos, toate aceste eforturi pe care le facem nu sunt pentru a vă răspunde dumneavoastră doamnă Ciceală, ci pentru a responsabiliza pe toți colegii să înțeleagă că nu este de glumă. Bun, ce credeți că ne-am dori noi astăzi? Să stăm astăzi, la 45 de zile înainte de alegeri să ne bălăcim în această cloacă? Nu, nimeni nu și-ar dori. Sigur, dumneavoastră doriți, aveți această năzuință, sigur puternic amprentată și de partea bărbătească a relație dumneavoastră, un alt gânditor român, domnul Goțiu, care, mă rog, a ajuns prin Senatul României din greșeală și v-a găsit pe dumneavoastră, dar asta nu are nimic de-a face cu ce avem noi de discutat azi, motiv pentru care, pentru a arăta că lucrurile au mers mult mai departe și ne dorim în continuare ca presiunea să nu fie pusă pe conturile primăriei și ulterior ca elementele care au generat această situație să nu se așeze la masa pretențiilor și cu penalitățile care sunt de 12.000 de euro pe zi, am să ies în întâmpinarea dumneavoastră cu o ofertă de nerefuzat si anume să introducem un amendament. Conținutul amendamentului este ceea ce v-ați consumat dumneavoastră puțin mai devreme, atât tânărul jurist Bujduveanu Stelian, că parcă văd o plăcuță undeva pe o casă în Constanța aici a scris, a trăit marele jurist Bujduveanu Stelian și cu siguranță îi va răspunde acestei nevoi.

Conținutul amendamentului este următorul:

La articolul 3 se introduce alineatul 2 cu următorul conținut: si atentie J                   I                       5

"darea în plată a imobilelor menționate la articolul 1 se aprobă sub condiția încetării de către creditori, adică clanului Costanda, până la data de 31.12.2020, timp în care o să vedem ce mai facem, a oricăror acte de executare silită făcute în baza titlurilor executorii” și ca să terminăm discuțiile acestea la infinit, am să îi predau doamnei Secretar amendamentul meu, pentru a fi pus în procedura de vot.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule viceprimar.

Vă rog frumos să rămâneți alături de noi. O să dau cuvântul domnului Bogdan Stroe.

Vă rog să mă iertați.

Domnul ConsilierStroeBoadan Cristian

Bună ziua.           °                         7^

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Numai puțin, domnule Stroe.

Supunem votului amendamentul formulat de domnul Aurelian Bădulescu.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Am cerut cuvântul, domnule președinte. Mi s-a pronunțat numele.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Aveți răbdare, nu este nicio problemă. Haideți să votăm....

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Puteti să ne trimiteti si în scris amendamentul? 5                                                          5 î

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Bineînțeles.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

O să vi-l arăt la cameră.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă rog frumos să mă iertați, supun votului ordinea de zi în integralitatea sa.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Domnule președinte, să nu uitați să îmi dați cuvântul, vă rog frumos.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civilă nr. 832A/11.07.2018 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 1011/2/2016 și menținută prin decizia civilă nr. 1158/04.06.2019 pronunțată de înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 1011/2/2016, sentința civilă nr. 1309/05.07.2011 pronunțată de Tribunalul București în dosarul 2008/3/2010 și decizia civilă nr. 1146/21.06.2007 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 48908/3/2005.

Supun votului amendamentul la proiectul cu numărul 1 și singurul de pe ordinea de zi.               0


Cu 29 de voturi pentr^ftfVptu

n^trivă, 7 abțineri, ordinea de


zi a fost adoptată.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Pot răspunde domnului Bădulescu, vă rog frumos?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Numai puțin, domnule Bujduveanu.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Suntem în procedură de vot, nu are rost, nu v-am jignit, v-am adus un elogiu personalității dumneavoastră.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Domnule Bădulescu, ironia și sarcasmul sunt armele învingătorului. Vă rog frumos să îmi dați un drept la replică.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Aveți răbdare două secunde și vă voi da dreptul la replică, domnule Bujduveanu.

Dau cuvântul domnului Stroe.

Domnule Bujduveanu, vă mulțumesc.

Supunem votului amendamentul susținut de către domnul Aurelian Bădulescu. Vot, vă rog frumos, pe amendament.

Domnul Consilier Radu Ion

Nu îmi apare posibilitatea de vot.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

O secundă, domnule Radu Ion. la legătura tehnicul cu dumneavoastră.

Domnul viceprimar Bădulescu Aurelian

Nu este cazul. Spuneți pe gură, vă rog.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Cum votați, domnule consilier Radu?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule Radu Ion. închidem votul.

Cu 34 voturi pentru, 0 voturi împotrivă, 4 abțineri, amendamentul a fost adoptat*.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

M-am înscris la cuvânt.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Aveți răbdare. O să dau întâi cuvântul domnului Stroe Bogdan. Dânsul a fost primul înscris.

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Am câteva observații referitoare la raportul de evaluare care ne-a fost trimis. în primul rând, lipsește fără motive întemeiate una din metodele de evaluare, aceea prin metoda veniturilor, în al doilea rând, la evaluarea prin valoarea de piață nu sunt date, nu sunt luate în considerare valori reale de contracte încheiate, ceea ce se puteau cere de la notar, ci sunt doar anunțuri publicitare, în al treilea rând, prețul în Satul Francez e posibil să fie mult mai mare, poate chiar și de până la trei ori mai mare decât ce avem în acest raport de evaluare, chiar doamna Firea a menționat acum câteva zile că are care o evaluare de 35 de milioane de euro pe teren și acum practic 13 milioane de euro.....

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Domnule Stroe, informația corectă este 30-35 de milioane de euro.

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Acum au dispărut 13 milioane de euro, deci suntem la o sumă mult mai mică. în opinia noastră e nevoie de mai multe valori independente ca să ne formăm, să fim, să avem o credibilitate mai mare acestor evaluări și să știm sigur că nu e vorba de o subevaluare acolo. Și oricum nu știu cum se poate face, nu am înțeles procedura pe mai departe că domnul director de la juridic a zis că se poate obține o altă valoare de dare în plată prin negociere, nu am înțeles cum se va face diferența aceasta.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Am și eu o întrebare pentru că văd că ați menționat câteva chestiuni și aș vrea să mă asigur că am reținut bine, consultând lista evaluatorilor autorizați din România nu v-am găsit numele pe acolo. Sunteți specialist în această chestiune?

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Nu, m-am consultat și eu cu niște specialiști.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Bun, deci dumneavoastră ați trimis în spațiul public acuma niște chestiuni care vi le-au zumzăit unii și alții pe acolo. Dați-mi voie să vă spun câteva aspecte care au fost verificate de către comisia juridică.

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Dumneavoastră sunteti evaluator? T

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Dați-mi voie să vă spun că........

Domnul Consilier Stroe Bogdan Cristian

Aduceți aceleași tip de argumente. Dumneavoastră sunteți evaluator autorizat?

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

îmi dați voie să vă spun, eu sunt membru al Comisiei juridice și vreau să spun că am verificat dacă metoda folosită de cel care a realizat evaluarea este certificată, este însoțită de declarația pe proprie răspundere și a depus asigurarea, așa cum prevede procedura. Doar atâta vroiam să vă spun, în rest toate considerația pentru demersurile făcute, domnule Stroe.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule viceprimar. îi dau cuvântul domnului Bujduveanu.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

președinte. Nu îl voi ataca pe domnul Kdin Consiliul General, cu ironii sâ^hiar domnului viceprimar o


Vă mulțumesc, domnule Bădulescu asa cum ne atacă subtile sau cu amenințări,


întrebare. Dacă ne poate spune, cine a inițiat această tranzacție la care face referire și dacă ne va pune la dispoziția consiliului toată corespondența între reprezentanții legali ai Primăriei și a domnului Constanda referitor la această tranzacție și dacă perioada pe care a enunțat-o în amendament, cea de până în 31.12.2020, cum a ajuns la această perioadă? Și dacă are o garanție că după această perioadă va putea plăti diferența de bani rezultată din darea în plată și suma care există astăzi certă și care trebuie plătită către Costică Constanda. Dar, important este să vadă toată lumea transparent cine a inițiat această tranzacție, de unde a început povestea cu darea în plată, cine a cerut-o, cine a girat-o? Și de ce astăzi suntem puși în fața unei hotărâri de consiliu care nu are nicio legătură cu hotărârea instanței? Vă mulțumesc.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Am să vă răspund acuma, domnule Bujduveanu. Interesant ceea ce încercați dumneavostră să faceți, se cheamă înseilare alb cu roșu și rezultă chestiunea aia care se cheamă mărțișor. Am să vă răspund imediat, dar e greu știu, am mers un pic mai repede. Am să vă spun imediat. Unu, cine a inițiat, obligația acestei diligențe pentru această tranzacție, pentru că noi am mai plătit o sumă, știți de suma care am plătit-o, da? Din buget. Aveți cunoștință, nu? Mă auziți, domnule Bujdeveanu? Pentru că pentru dumneavoastră vorbesc, mai sunteți, nu?

Domnul Consilier Bujdeveanu Stelian

Eu nu vă aud, se întrerupe. Cineva pune muzică pe fundal.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian Domnule Gâdiuță, vă rog frumos să nu mai puneți muzică.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Deci, asupra garanțiilor am introdus un amendament.....vreau să vă

spun că ați pus câteva întrebări. Una dintre ele, cea mai importantă întrebare este cum am ajuns sau ce garanții avem că domnul Constanda nu ne va executa până pe data de 31.12.2020? Este adevărat, domnule

Bujduveanu? Echipa de negociere a Primăriei Municipiului București ca urmare a discuției pe care am avuțojeri, astăzi la ora 13:30 s-a prezentat si vă mulțumesc că ati fost î una din întrebări era si ac J zilei de ieri, cum ne asigur


ciez demersul dumneavoastră, _k>e care ați adresat-o în cursul Corostanda nu vine să ne executdupă ce încheiem această dare în plată? Corect? Pe cale de consecință am preluat întrebările consilierilor generali, le-am pus pe o bucățică de hârtie, l-am sunat pe domnul Constanda prin reprezentanții dumnealui și le-am spus că suntem obligați să transmitem o perioadă de noncombat de la momentul încheierii tranzacției până la următorul act de executare și atunci dumnealor nu au făcut nimic altceva decât să ne comunice că perioada, data până la care va fi acest pact de nongresiune pe executarea titlului pe care acesta l-a obținut de la instanța de judecată, este data de 31.12.2020, deci până la 31.12.2020 noul Consiliul General al Municipiului București are obligația să facă demersurile necesare pentru o nouă înțelegere de la acel moment pentru viitor până la terminarea achitării sumei stabilită de onor instanța de judecată. O altă întrebare, maeste Bujduveanu mai aveți?

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Domnule viceprimar nu s-a auzit. Nu știu dacă dumneavoastră nu aveți semnal sau e altcineva? Să îmi zică colegii, eu v-am auzit întrerupt. Ce am auzit este că ați spus că de la 31 decembrie noul consiliu are obligația să fac o altă înțelegere. Repet, nici astăzi consiliul nu are nicio obligație de a face o înțelegere.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian Ba da.

Domnul Consilier Bujduveanu Stelian

Dumneavoastră ați spus să se facă plata, că noi hotărâm, că dumneavoastră hotărâți să promovați un proiect de hotărâre cu dare în plată nu este obligația consiliului, ci este un act pe care dumneavoastră vi-l asumați, că spuneți că ați fost în comisia de negociere.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

îmi pare rău, încurcați un pic foarte tare lucrurile, domnule Bujduveanu. Vreau să vă spun că în acest moment a fost adoptat un amendament, acest amendament are putere de lege ceea ce înseamnă că părțile și-au asumat această chestiune, domnule Bujduveanu, lăsați telefonul ca să putem să mergem puțin mai departe. Este vorba de bugetul capitalei, dar haideți să discu|erfT(ce>^vem de discutat astăzi, domnule Bujduveanu. Deci, tocmai "apen^n^ntul a fost votat, domnule Bujduveanu. V-am oferit Mr^M?.jfea\i#i\acest amendament viitoarea

hotărâre să nu se poată duce la îndeplinire decât sub această condiție rezolutorie, așa cum v-am spus. Deci, nu putem să facem niciun fel de act, niciun fel de transfer patrimonial care se stingă din datorie decât sub această condiție, că până la data de 31.12.2020 creditorul nu vine la ușa debitorului, astfel încât să îl pună sub presiune. Asta am încercat să vă spun. Adică primăria, adică spitalele, adică ce vreți dumneavoastră. Raportat la această chestiune, domnule Bujduveanu, vă rog frumos să îmi spuneți dacă e nevoie și mai aveți nevoie de timp pentru a primi un semn, vreo ceva, de la cineva ca să putem vota proiectul de hotărâre așa cum este el cu amendament, vă rog frumos.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, domnule viceprimar.

îi dau cuvântul doamnei Ana Ciceală.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Mulțumesc frumos.

în afară de frica doamnei primar general vis-a-vis de alegeri și de faptul că bucureștenii văd și ei că nu au adus nimic bun și...

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Doamna Ciceală, suntem într-un rahat cât casa, credeți că vreau să vă aud cu această prostie? Sunteți o femeie extraordinară. O valoare a politicii românești. Ana Pauker era mincinoasă, dar haideți să ne întoarcem la problema asta. Vă mai lămurim cu ceva?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian Doamna Ciceală.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Domnule viceprimar și candidat, dumneavoastră nici măcar asta n-ați reușit să faceți. Eu v-am zis că v-a luat Barna partidul, securistul ăla. Haideți. J

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Doamna primar general, eu înțeleg că dumneavoastră vă este frică că vin alegerile și că oamenii...

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Doamna Ciceală, haideți să ne întoarcem la proiectul aflat pe ordinea de zi. Considerațiile politice ale dumneavoastră sunt ușor tardive.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Suntem în procedură de vot, respectați procedura și întrebați-ne în concret.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Dacă dumneavoastră ne puneți la dispoziție toate cele doisprezece.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

V-au fost puse la dispoziție din lista de douăsprezece, doamna Ciceală. O să îmi permit să vă întrerup.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

De exemplu, contractul de dare în plată.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian Din lista de 12 cerințe pe care le-ați avut, au existat și...

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Limba română nu e facultativă.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria Precum și raportul...

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Nu vă convine ce spun. Vrem documentele, unde sunt?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian V-au fost trimise, le aveți pe email.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Conform legii...

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Lăsați-o să vorbească, ca să mă întorc la argument, vă rog. Este important.

Vă rog să îmi spuneți în drept, ce documente doriți?

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Am o întrebare pentru doamna secretar general. Documentele pe care le-am cerut în scris și despre care am vorbit și ieri și astăzi și le-am menționat deja de trei ori. Nu le mai repet și a patra oară. Vă rog frumos să ie ... atunci când mai convocați ședințe de Consiliu General, fiindcă noi suntem aici să îi reprezentăm pe cetățeni, nu interesele familiei Costanda.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Ca si noi.

Doamna Consilier Ciceală Ana Maria

Nu interesele PSD-ului sau a administrației PSD a Bucurestiului. 7                                                                           J

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Noi eram aici, PSD-ul când s-au făcut aceste lucruri despre care tot Bucurestiul știe, doamna Ciceală? Nu mai faceți acuzatii. Deci nu vă permit să faceți astfel de acuzații. Vreți să vă dau numărul de telefon al primarului care a semnat acea dispoziție? Vreți să vă dau numărul de telefon al următorului primar general care a semnat și celelalte dispoziții? De ce îmi căutați mie o vină? Ce treabă am eu? Eram eu primar acum 16-


17 ani? Eram noi ...? Vă rog Ciceală vorbește peste toat^f

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian Doamna Ciceală, o să îmi permit chiar să vă întrerup.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Lăsați alegațiile politice, lăsați răfuielile politice, votați pentru cetățeni. Ce treabă are PSD-ul, ce treabă am eu? Eram eu primar acum 16 ani? Eram primar acum 17 ani? Am făcut eu astfel de lucruri? Am dat eu astfel de dispoziții? Ați găsit semnătura mea pe vreun document?

Nu se poate să răstălmăciți adevărul de o asemenea manieră. Deci încă o dată vă spun, este clar motivul pentru care nici colegii dumneavoastră nu vă susțin. Ce treabă are PSD-ul? Ce treaba are Gabriela Firea? Am dat noi aceste decizii? Acum ani de zile... Nu se poate așa ceva. Vi s-au pus la dispoziție toate documentele legale care au legătură cu acest proiect. Dacă dumneavoastră vreți cu totul altceva ca să vă scuzați votul împotriva bucureștenilor, noi nu cădem în această plasă. Nu se poate. Dumneavoastră vorbiți peste toți, dumneavoastră le știți pe toate, dumneavoastră ne întrerupeți pe toți și ne găsiți pe noi vinovați. încă o dată, vă trimit numărul de telefon al primarului care a semnat dispoziția pentru domnul Constanda, care a venit cu documente că reprezintă familia Luică sau cum o chema, care pretindea că are documente pentru teren, pentru terenul din nordul capitalei. Ce treabă am eu? Nici măcar nu eram în politică. Vă rog, abțineți-vă să faceți astfel de acuzații. Chiar că ne vedem la tribunal și de această dată chiar câștig. Nu se poate. Domnule președinte de ședință, deci luați atitudine. Păi ce treabă are PSD-ul și Gabriela Firea?

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Doamna Ciceală, vă rog frumos să ne respectăm.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Este incredibil. Am luat noi aceste decizii? Eram noi aici la primărie? Noi suntem puși în situația faptului să respectăm o hotărâre definitivă și irevocabilă, să plătim o sumă foarte mare de bani, 100 de milioane de euro, ori să o plătim ori să dăm ceva la schimb. Nu se poate. Dacă o lăsați pe doamna Ciceală să vorbească peste noi toți, să ne acuze de ceva ce s-a întâmplat acum 16 ani când nici măcar nu eram în politică, dumneaei, dacă plouă PSD-ul este de vina^dar^m^ge PSD-ul este de vină, dacă dă cineva o bombă, PSD-ul este^^na/Jt)a^gu se poate așa ceva. Păi .ne ridicăm toți și plecăm. Faceți ce vreți. Rămâneți dumneavoastră singură în sală.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Vă mulțumesc, doamna primar general. îmi permit să închid dezbaterile la acest proiect de pe ordinea de zi.

Supun votului proiectul cu numărul 1 și singurul de pe ordinea de zi.

Domnul Consilier Țugui Matei Ion

Vă rog să îmi dați cuvântul. Trebuie să precizez că conform art. 228 al Codului Administrativ, trebuie să mă abțin la acest punct. Mulțumesc.

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Cine a spus asta? Domnul Țugui? Aveți vreun interes patrimonial?

Domnul Consilier Voicu Ion Valentin

De ce vă abțineți? Aveți de primit bani de la domnul Costanda?

Domnul Viceprimar Băduiescu Aurelian

l-auziți doamna Ciceală, acum nu mai săriți ca câinele pe ghiuvetă? Deci tocmai ați aflat că domnul Țugui s-a abținut.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

De ce vă abțineți?

5              >

Domnul Viceprimar Bădulescu Aurelian

Lucrurile sunt mult mai grave. Dacă-mi permiteți, atenție, stimați colegi, lucrurile sunt mult mai grave. înseamnă că dumneata ții proiectul pe loc ca să crească cuantumul penalităților ca să împovărezi mai mult primăria. Asta vrei? Să îți fie rușine, Țugui și ție!

Doamna Primar General Gabri


Un consilier general US patrimonial. Ca să știe toată IiSntâ în ședință că are un interes dată. Un consilier gener


USR ne-a anunțat că se abține de la vot fiindcă are un interes patrimonial. Și eu îl întreb public. E prieten cu domnul Costanda? E prieten cu doamna Costanda? E prieten cu urmașii familiei Luică care a avut terenul? E prieten cu domnul Videanu, cu domnul Băsescu? Cu cine? Hai să știm și noi. Păi văd că dați vina pe noi care nu eram atunci aici. Dar pentru că dumneavoastră sunteți plini de interese.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Doamna Ciceală, o să-mi permit să vă întrerup. Vă mulțumesc, închidem votul.

Domnul Consilier Țugui Matei Ion

Vă rog să-mi acordați un drept la replică.

Domnul Președinte de ședință Pavel Marius Adrian

Domnule Țugui, am înțeles în sfârșit astăzi de ce aveau USR-ul și dumneavoastră o problemă cu acest proiect. Rușine USR! Rușine PNL!

Cu 26 de voturi pentru, 0 voturi împotrivă, 10 abțineri, proiectul a fost respins.

De-abia astăzi, cetățenii municipiului București au înțeles care este interesul USR și PNL. Un interes strict patrimonial.

Doamna Primar General Gabriela FIREA

Este bine că a aflat o țară întreagă și Bucureștiul că USR, prieten cu PNL au interese patrimoniale. Domnul consilier general a ridicat mâna și a spus că se abține..... Este bine să știe toată lumea ... deci cei care se

dau corecți, noua clasă politică, iată de fapt cine sunt Oameni care au interese în mafia imobiliară, oameni care au interese să se blocheze contul Primăriei Capitalei, oameni care au tot felul de lucruri subterane și pe care le-au ascuns până acum și din păcate, tot ei vin în ședință și ne acuză. Asta este situația. Mulțumim. O zi bună. încheiem transmisia.

î                              1

Domnul Președinte de s

Declar ședința de conciliu r              J                     ff

si voi concluziona. Interesele r/feMt

Si


vel Marius Adrian l^edința de astăzi, 4 august 2020 a#§st proiect, aparțin USR și PNL.
Ședința extraordinară, convocată de îndată, a Consiliului General al Municipiului București s-a încheiat la ora 16:10.

Notă: Consemnarea voturilor s-a realizat în conformitate cu rezultatele generate de platforma online de videoconferință WebEx pe care s-a desfășurat ședința, i                          j                        i

Redactat si verificat:

Titirișcă Vilma-Ga^riela

Anghel Mirela

Dancă Emanuel-Cristian

Mirea Nicoleta

Vasilescu Floarea A67 Tanasoff Camelia /■ /

1.Ordinea de zi in integralitatea sa A.De acord     29/40 ( 73%)

B.împotrivă     0/40 (  0%)

C.Abținere      7/40 ( 18%)

No Answer 4/40 ( 10%)

ABC

Tomnitza                        | X |     |

Pavel Marius                 | X |    |

Cristian Doicin             | X |    |

Radu Țuțu                      | X |     |

Daniela Raiciu              | X |    j

ardeleanumircea77          | X |    |

Chirica Petre

mihaiciudomirov            | X |    |

ioanamihaelaneacsu        | X |    |

Marian Bumbar               |    |    |

maxim marius cătălin      | X |    |

Bujduveanu Stelian         |    |    |

ninasandulescu64           | X |    |

georgeamzar                  | X |    |

floriannitu39               | X |    |

Alexandru Baicu Ciudin | X j    j

sorin.m                          j     |     |

raduioncgmb                   I     I    I

marianartimon306           | X |    |

lazar neacsu                 | X |    j

Ana Ciceală                   j X |    |

Daniel Stanciu              | X |    j

Bogdan Stroe                 j    |    |

valeriu suhan                | X |    |

lintea Georgiana             j X j    |

Alexandru Gâdiuță          |    |    |

cosmin.smighelschi        | X |    |

Matei Țugui - USR          |    |    j

Florentina Gherghiceanu | X |    |

Dragoș Hărăbor              | X j    |

voicu valentin - ALDE | X |    j

tudor ionescu               | X |    |

Honorius Circa              | X |    |

Ivan Florin                   | X |    |

Mircea Sebesan              | X |    |

Badulescu Aurelian        | X j    |

valeriuchircu               I    I    I

ggggg.marinescu            I    I    I

Birdeanu                        |  X |     |

RADU ELENA

1.

Amendament

A.Pentru       33/39

( (

85%) 0%)

10%)

B

c

B.împotrivă     0/39

C.Abținere      4/39

(

A

Answer 2/39 ( 5%)

Tomnitza                    |

Pavel Marius              |

Cristian Doicin           |

Radu Țuțu                  |

Daniela Raiciu            |

ardeleanumircea77        |

Chirica Petre             |

mihaiciudomirov           |

ioanamihaelaneacsu       |

Marian Bumbar             |

maxim marius cătălin     |

Bujduveanu Stelian       |

ninasandulescu64         |

georgeamzar               |

floriannitu39             |

Alexandru Baicu Ciudin |

X X

X X X X X

X X X X

X X

X X

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

x 1

sorin.m | raduioncgmb | marianartimon306 | lazar neacsu | Ana Ciceală | Daniel Stanciu | Bogdan Stroe | valeriu suhan | Untea Georgiana | Alexandru Gâdiuță j cosmin.smighelschi [ Matei Țugui - USR | Florentina Gherghiceanu |

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

x 1

x i

Dragoș Hărăbor | voicu valentin - ALDE | tudor ionescu | Honorius Circa | Ivan Florin | Mircea Sebesan j Badulescu Aurelian | valeriuchircu | Birdeanu | RADU ELENA |

X X

X

X

X X

X

X

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

x 1

1.1. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în plată ca modalitate silită a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civilă nr. 832A/11.07.2018 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 1011/2/2016 și menținută prin decizia civilă nr. 1158/04.06.2019 pronunțată de înalta Curte de Casație și lustiție în dosarul nr. 1011/2/2016, sentința civilă nr. 1309/05.07.2011 pronunțată de Tribunalul București în dosarul 2008/3/2010 și decizia civilă nr. 1146/21.06.2007 pronunțată de Curtea de Apel Bu

A.Pentru

B.împotrivă

C.Abținere

No Answer 2/38 (

26/38 ( 68%)

0/38 ( 0%)

10/38 ( 5%)

26%)

A

B C

Tomnitza

1 X 1          1          1

Pavel Marius

1 x I 1           1

Cristian Doicin

1 X 1          1          |

Radu Țuțu

1 X I 1          |

Daniela Raiciu

1 x 1          1          1

ardeleanumircea77

1 X 1           |           |

Chirica Petre

1 x 1          1          1

mihaiciudomirov

1 x 1          1          1

ioanamihaelaneacsu

| X I I 1

Marian Bumbar

1          1          1 X I

maxim marius cătălin

| X I 1 I

Bujduveanu Stelian

i i i x ।

ninasandulescu64

1 x 1           |           |

georgeamzar

1 x I I 1

floriannitu39

| X I 1          |

Alexandru Baicu Ciudin

1 X 1           1           1

sorin.m

1           1           1 X 1

raduioncgmb

1 1 1 1

marianartimon306

1 x I )           1

lazar neacsu

i x । । j

Ana Ciceală

1           1           1 X I

Bogdan Stroe

1            1            1 X 1

valeriu suhan

| X 1           1           1

Untea Georgiana

1 X |           |           |

Alexandru Gâdiuță

1          1          1 X 1

cosmin.smighelschi

1           1           1 X 1

Matei Țugui - USR

1            1            1 X 1

Florentina Gherghiceanu

1 X |          |          |

Dragoș Hărăbor

1 x I I 1

voicu valentin - ALDE

| X I i 1

tudor ionescu

1 X ]          |          |

Honorius Circa

1 X 1          1          |

Ivan Florin

1          1          1 X I

Mircea Sebesan

1 x I I

Badulescu Aurelian

1 x I 1          1

valeriuchircu

j 1 I

Birdeanu

1 X 1           1           1

RADU ELENA

1         1         1 X |