Proces-verbal încheiat în data

de 19 ianuarie 2012, orele 13.00

Ședința a avut loc în sala de consiliu de la etajul III al clădirii Primăriei Municipiului București la care au participat 17 din cei 55 de consilieri generali.

La ședință au participat următorii: domnul profesor doctor Sorin Mircea Oprescu - Primar General al Municipiului București,

(    doamna Cristina Ecaterina Coruț - Subprefect Instituția Prefectului

Municipiului București, și doamna Georgiana Zamfir - Director Executiv Direcția Asistență Tehnică și Juridică.

Au fost invitați să participe directorii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului București și mass - media.

La ședință au fost absenți următorii: Alexe Florin Alexandru, Băcăințan Irimie Gabriel, Capotă Bogdan Alexandru, Chiriș Mariana, Cosma Roxana Maria, Cruceanu Elena, Deaconescu Cristinel Ionel, Dincă Dumitru, Gâf-Deac loan,Giugula Doru Mihai, Gorodea Tiberiu Silviu loan, llie Petre, Ivașcu Tiberiu, Mihailovici Virginia, Mihăilescu Ion Bogdan, Neagu Mihai, Nemeș Carmen Ionela, Nicorescu Virgil, Murg Călin, Păduraru Alexandru, Popescu Costin Adrian, Poterașu Cornel Constantin, Pîrvu Cosmin Gabriel,

(    Popa Grigore loan, Pop Romeo Teodor, Prioteasa Doru, Rădoi

Silviu George, Raicu Mircea Cristian, Răileanu Marius Nicolae, Roșeți George Adrian, Stan Nicușor, Scarlat Horia, Toma Veronica, Țica Horațiu Florin, Untaru Virgil, Vlădan Florin Laurențiu, Voicu Mihai, Zidărescu Loredana Ionela.

Doamna Director Executiv Georgiana Zamfir

Bună ziua, având în vedere că nu avem cvorum, în

conformitate cu art. 40 alin (1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ședințele consiliului local se desfășoară legal în prezența majorității consilierilor Jpț^rtFîn funcție. Datorită


faptului că nu avem această majoritate, nu se poate ține ședința nu este legal constituită. Vă mulțumesc.

Discuții:

Domnul Primar General Sorin Mircea Qprescu

Vreau să mulțumesc celor care au răspuns chemării de îndată. Este un ordin al ministrului de finanțe care spune, vorbește despre faptul că sumele rostogolite în anul următor, fie prin fondul de rezervă, fie prin acoperirea deficitelor, ș.a.m.d. trebuie să fie din nou votate de Consiliul General al Municipiului București pentru a putea să fie folosite.

Noi am terminat execuția bugetară, 99% a fost făcută. Trezoreria nu a avut bani în luna decembrie și atunci acești bani au fost rostogoliți pentru luna ianuarie. Nu vorbim de %, vorbim de bani care erau acolo dar nu au avut să îi dea. Ca să poată să dea banii pe ceea ce era de achitat în luna decembrie, este nevoie de aprobarea dumneavoastră. Vă însușiți această sumă care a trecut în anul următor.

La acest lucru s-a mai adăugat cei o sută patruzeci și cinci de milioane care au fost dati în luna decembrie 2010, efectiv ei au intrat în luna februarie 2011, atunci a avut banii și aceștia au mers la Stadion. Nici nu se putea duce în altă parte.

în aceste condiții era nevoie de votul dumneavoastră.

Vreau să vă întreb cum facem, în așa fel încât Trezoreria să poată închide bilanțul? Mâine, dacă sunteți de acord, să încercăm, să facem o ședință de îndată, pentru a debloca aceste lucruri, urmând ca la sfârșitul lunii să mergem pe toate Planurile Urbanistice Zonale care au mai rămas în portofoliul Primăriei Municipiului București și care au ieșit din discuția publică. Urmând ca după aceea, în primele zile ale lunii februarie, să vă prezentăm bugetul, discuțiile au început, cum să-l facem, în așa fel încât să mergem înainte, să ne vedem de ale noastre și de ceea ce îi interesează pe bucureșteni. Aceasta este explicația pentru care am crezut că putem să terminăm efectiv, de aceea am și dorit să explicăm acest lucru.

Domnul președinte de ședință Murg Călin

Săptămâna aceasta a fost aglomerată pentru toată lumea,

rugămintea mea era să fie luni ședința, când, eu consider din semnalele pe care le am, că vom avea cvorumul necesar pentru desfășurarea ședinței și eventual să mai introducem și alte

proiecte. Nu ne rezumăm la un singur proiect, sunt o grămadă lucruri de discutat.

Domnul Primar General Sorin Mircea Oprescu

Sunt absolut de acord, să facem luni ședința.

Domnul președinte de ședință Murg Călin

Domnule Primar din toate discuțiile pe care le-am avut, am

primit asigurări că luni vom avea cvorumul necesar.

Domnul Primar General Sorin Mircea Oprescu

în principiu, luni de dimineață anunțăm ședința de îndată,

pentru ora 13,00.

Domnul președinte de ședință Murg Călin

Dacă tot ne întâlnim luni, haideți să introducem și alte

proiecte pe ordinea de zi, în afară de cel discutat.

Domnul Primar General Sorin Mircea Oprescu

Nu am nimic împotrivă, cu cât descărcăm portofoliul a ceea

ce am rămas în urmă, cu atât mai bine. Găsim o modalitate, luni

de dimineață,...... ca să fie cele trei zile. Cum este mai bine ca să

nu ne mai confruntăm cu acest lucru.

PREȘEDINTE DE ȘEDIN


Murg Călinîntocmit, Nica M.i Mirea N,

3