Proces-verbal

încheiat în ședința de îndată a Consiliului General al Municipiului București din data de 02 octombrie 2012, orele 15.00

Ședința a avut loc în sala de consiliu de la etajul III al clădirii Primăriei Municipiului București la care au participat 42 din cei 52 de consilieri.

La ședință au participat următorii: domnul Viceprimar al Municipiului București Nicolaescu Marcel Octavian, domnul Tudor Toma - Secretar General al Municipiului București și doamna Georgiana Zamfir - Director Executiv Direcția Asistență Tehnică și Juridică.

La ședință au fost absenți următorii: Angelescu Ramiro Robert Eduard (motivat), Câmpeanu Remus Cătălin, Comșa Cornel George, Florescu Dragoș, Giugula Doru Mihai, Naghi Gabriel, Orzață Radu Paul, Popescu Dorin, Rizoiu Mircea, Stan Ion.

Domnul Secretar General Tudor Toma

Câți consilieri sunt prezenți? Prezenți 40

Vă rog frumos...dacă aveți propuneri pentru președintele de ședință?

Domnul Consilier Pieptea Cornel

Mulțumesc.

Domnule președinte, domnule secretar propun alegerea președintelui de ședință a Consiliului General al Municipiului București, pentru ședința de îndată de astăzi 02.10.2012, doar pentru ședința de astăzi, întrucât există o cerere a președintelui de ședință ales pentru o perioadă de 3 luni, prin care acesta își motivează absența și punctul nr. 2 pe ordinea de zi proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 6 în vederea achiziționării pentru și în numele municipiului București a imobilului situat în municipiul București, str. Romancierilor nr. 1, sector 6, pentru desfășurarea activității Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei’^^r======^

La punctul nr. 1 dacă îmi permiteți-propun câvjheședinte de ședință să fie domnul Olteanu Cristian.

La ora 15,22 a venit în sala de Consiliu domnul consilier lliescu Cătălin Lucian.

Domnul Secretar General Tudor Toma

Vă mulțumesc, între timp am fost informat că în sală sunt 41 consilieri prezenți.

Cine este pentru alegerea domnului Olteanu ca președinte pentru ședința de astăzi?

Cine este pentru? majoritate de voturi, împotrivă? 0 voturi, abțineri?<0 voturi. Vă mulțumesc, domnule Olteanu poftiți, vă rog!

Domnul Președinte Olteanu Cristian Marian

Bun, votăm ordinea de zi în integralitatea sa.

Cine este pentru? majoritate de voturi, împotrivă? 0 voturi, abțineri? 0 voturi.

La ora 15,28 a venit în sala de Consiliu domnul consilier Țugurel Marius Cristian.

Domnul Președinte Olteanu Cristian Marian

Proiectul de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 6 în vederea achiziționării pentru și în numele municipiului București a imobilului situat în municipiul București, str. Romancierilor nr. 1, sector 6, pentru desfășurarea activității Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei”.

Dacă aici sunt discuții? Domnul Pieptea și domnul Voicu.

Domnul Consilier Pieptea Cornel

Mulțumesc domnule președinte. Doresc să vă aduc la cunoștință câteva detalii: în anul 2003 a fost încheiat un contract de comodat între Romtelecom și Primăria Sectorului 6 București referitor la ocuparea imobilului din municipiul București, strada Romancierilor nr. 21, este vorba de un Liceu din sectorul 6.

în anul 2012 în lunile a opta și a noua au fost efectuate expertize tehnice din care rezultă că este nevoie de intervenție pentru reconsolidarea acestei clădiri, întrucât există riscuri care pot duce la afectarea activității desfășurate în acel imobil, mai precis punem în pericol viața copiilor care urmează cursurile acestui liceu. Contractul actual, expiră la 04.10.2012, deci mâine, acesta a fost motivul pentru care am solicitat convocare de îndată a acestei ședințe. Totodată vreau să vă comunic că există notificări din partea proprietarului, mai multe notificări și procese care se află pe rol în instanță. în final yreawsă.ya mulțumesc tuturor că ați răspuns invitației de a participa astăzi, ^dhraF^dacâ^șțiu că aveați și alte evenimente în programul dumneavoastră. MiDomnul Președinte Olteanu Cristian Marian

Mulțumesc, domnule Voicu, vă rog.

Domnul Consilier Voicu Mihai

Domnule președinte, stimați colegi, mă uit în sală, așa și grupul majoritar dar văd că la o problemă atât de acută și importantă este absent. Grupul PDL este prezent și desigur va vota în interesul cetățenilor pentru această situație. Dar legat de ceea ce spunea domnul Pieptea mai devreme, îmi aduc aminte că în 2003, ministrul învățământului era tot doamna Andronescu. lată că din 2003 și până în 2012 doamna Andronescu, cu două mandate nu a reușit să rezolve o situație atât de importantă, ba mai mult de atât, pe timpul verii se știa, pentru că au fost făcute cel puțin la televiziuni, eu am văzut în luna august, când părinții acelei școli știau deja că vor fi mutați, povestea de la televizor de acum o săptămână nu era nouă și iacătă cum Guvernul USL se ocupă de rezolvarea problemelor atât de importante pentru învățământ. Grupul PDL subliniez, va vota în favoarea cetățenilor. Mulțumesc!

î    »

Domnul Președinte Olteanu Cristian Marian

Mulțumesc, domnule Voicu, mai este vreo intervenție? Dacă nu, vreau să vă spun că este un proiect de două treimi, ca atare vă rog să rămâneți cu mâna ridicată.

Cine este pentru? 39 de voturi, împotrivă? 0 voturi, abțineri? 0 voturi.

Acest proiect a fost adoptat.

Vă mulțumesc pentru această ședință.

Avem pe doamna Director Marcu Mioara de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Airinei”

Doamna Director Marcu Mioara

Mulțumesc, sunt director la Colegiul Tehnic „Gheorghe Airinei” și începând cu 1 septembrie sigur că și pentru noi a fost o problemă ultra stresantă, nu stresantă și m-am gândit ca și dumneavoastră la cei 1500 de elevi pe care îi avem acolo și la baza materială de excepție pe care o avem, cu 10 laboratoare care au finanțare europeană, 3 programe POSDRUM în derulare care au ca finanțare fonduri europene și o suprafață util construită de 22. 000 mp., unde intrau toți acești copii într-un timp extraordinar de scurt, fiindcă de această problemă știam doar de pe 6 septembrie, când am primit notificarea, până atunci nu se știa nimic, iar presa a luat la cunoștință pe 17 septembrie, la debutul anului școlar, atunci au fost debutate toate aceste probleme. Vă mulțumesc în numele tuturor acestor elevi care învață la noi, dintre care 475 susțin anul acesta competențe profesionale și 275 sunt înscriși la bacalaureat, imaginați-vă ce înseamnă aceste lucruri pentru părinți, elevi. Vă mulțumesc în numele lor, în numele colectivului de profesori, 107 profesori titulari, în numele personalului auxiliar și sigur eu vă mulțumesc personal că ne-ați ajutat enormZv'ămulțumim că ați lăsat treburile și ne-ați ajutat pe toată această perioadă, Zxiă ^^nUl. Fumăriei de sector, de

Primăria capitalei, minister, inspectorat, chiar ne-am bucurat de ajutor. Vă mulțumim din suflet.

J

Domnul Președinte Qlteanu Cristian Marian

Vă mulțumesc.

Ședința s-a încheiat la ora 15,32.

întocmit Vasilescu F.

Nica Mioara Simion Simona Țicleanu Gladiola

4