Proces verbal din 31.10.2016

Proces verbal din 31 octombrie 2016

ROMÂNIA

JUDEȚUL PRAHOVA

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI


PROCES - VERBAL


al ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploiești,

din data de 31 octombrie 2016

Ședința a fost convocată în baza Dispoziției Primarului, dl. Adrian-Florin Dobre, nr. 25582/26.10.2016.

La ședință au participat un număr de 26 consilieri din 27 în funcție, absent fiind domnul consilier Ștefan Dănescu.

O                             A AA

La ședință au mai participat:

Domnul Adrian Florin Dobre        - Primar

Doamna Anabell Olimpia Măntoiu - Șef Serviciu Juridic-Contencios, Contracte

Ședința a fost condusă de domnul consilier George Sorin Niculae Botez.

A AA

Dl, George Botez

Bună ziua! Vă rog să luați loc pe scaune să putem începe ședința.

Potrivit prezenței de la secretariat, suntem prezenți un număr de 26 de consilier dintr-un total de 27. Constat îndeplinit cvorumul, drept pentru care declar deschise lucrările O acestei ședințe.

începem cu Imnul de stat al României.

***

Ordinea de zi cuprinde 36 de puncte, înțeleg că nu se retrage nici un proiect. Mai avem suplimentar pe ordinea de zi încă două proiecte. O să le supun la vot pentru includerea lor pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre privind numirea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Ploiești în Adunarea Generală a Acționarilor de la S.C. „Parc Industrial Bărcănești” S.A.

Cine este pentru?                  26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

Includerea pe ordinea de zi a fost votată cu 26 de voturi pentru.


- Proiect de hotărâre privind contractului nr. 1792/13.09.2016 de activității de colectare, transport și zonele: 2 - Boldești-Scăiieni și 6 -

de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Prahova” cu S.C. Rosal Grup S.A.

26 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

Includerea pe ordinea de zi a fost votată cu 26 de voturi pentru.

*

Supun la vot ordinea de zi așa cum a fost ea suplimentată prin introducerea celor două puncte:

O        Cine este pentru?                26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

9

Ordinea de zi a fost votată cu 26 de voturi pentru.

în afară de aceasta mai avem două solicitări. Una din partea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova prin care solicită luarea cuvântului și o a doua din partea domnului Năftănăilă Ion privind susținerea unui proiect pe care domnia sa îl are la poziția 35 pe ordinea de zi, anunțând, nu mai puțin de 4 luări de cuvânt.

O să supun la vot cele două solicitări, prima de la Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova:

Cine este pentru?                 26 de voturi

Cine este împotrivă?

O       Dacă se abține cineva?

Solicitarea a fost votată cu 26 de voturi pentru.

*

A doua privind cererea domnului Năftănăilă, cu rugămintea, fiind 4 persoane, să limităm timpul de expunere la 5 minute pentru toate intervențiile:

Cine este pentru?                  26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

»

Solicitarea a fost votată cu 26 de voturi pentru.

*

Având în vedere că este vorba de o luare de cuvânt din partea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova, vă supun la vot ca aceasta să aibă loc după sesiuneajz pe care o avem, pentru a nu lungi foarte mult această ședință.


Cine este pentru?                  26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

Solicitarea a fost votată cu 26 de voturi pentru.

Dl. Cristescu vă pregătiți.

Dna. Cristina Enache

Dl. președinte, dacă-mi permiteți o întrebare: ambele persoane care au făcut solicitarea vor lua cuvântul după întrebări și interpelări?

D1. George Botez

Nu, doar dl. Cristescu de la UAP...

Dna. Cristina Enache

Propun să fie ambele persoane...

DL George Botez

Ceilalți sunt la punctul 35, unde vom dezbate și le vom da cuvântul.

Dna. Cristina Enache în regulă, vă mulțumesc!

***

DL George Botez

începem: punctul nr. 1 pe ordinea de zi „Aprobarea Procesului verbal al ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Ploiești din data de 23 septembrie 2016”.

Discuții? Vă rog să luați act că dl. Tudor Aurelian nu participă la vot.

Cine este pentru?                     25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

3

25 de voturi pentru.

sjcsftsf:

O       „Aprobarea Procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local al

Municipiului Ploiești din data de 29 septembrie 2016”.

D1. Cristian Ganea

Eu nu am participat și nu aș dori să particip la vot.

DL George Botez

Luați act, vă rog, că dl. Ganea nu participă la vot.

25 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă? Dacă se abține cineva?

3

25 de voturi pentru.

întrebări și interpelări. O să vă rog să ne înscriem la cuvânt: dl. Ganea, dna Stanciu, dl. Ursu, dl. Florin Neagu. Mai e cineva? închid lista. Deci, 4 colegi.


Dl. Ganea, vă rog.

DL Cristian Ganea

Am să vă rog să mă lăsați la urmă, poate vine și dl. Primar, dezbat.

DL George Botez

Dna. Stanciu.

Dna. Marilena Stanciu

Bună ziua!

Domnule președinte, vreau să anunț că Direcția Tehnică de Investiții mi-a trimis, mie și colegilor noștri, un răspuns la interpelarea pe care am avut-o.

în mare parte, sunt de acord cu dânșii. Dar, aș vrea să fac o mică paranteză - la grădinița Rază de Soare aș fi dorit ca aceste lucrări de reparație a teraselor, copertinelor de la intrările din unitate să fie executate pentru că ele sunt într-o situația mai critică și, în orice moment, indiferent dacă există un eventual (să nu zic și să ne ferească cel de sus) cutremur, vor cădea si nu știu pe cine.

Aș ruga să aibă în atenție, cu prima ocazie, să vină la fața locului dna. director și să vadă realitatea acestor platforme.

Eu nu am cerut altceva pentru că toate lucrările de instalații sanitare la subsol, electrică, reparații parțiale ale acoperișului, marea parte, reparații de jgheaburi, burlane sau igienizare, grădinița Rază de Soare și le-a făcut în regim propriu din bugetul care a fost alocat strict la nivelul unității de învățământ. Au fost executate în regim propriu cu mecanicul, personalul și administratorul.

Vă mulțumesc!

D1, George Botez

Mulțumesc si eu!

Dl. Ursu, vă rog!

DL Răzvan Ursu

Mulțumesc dl. președinte!

Astăzi de dimineață am avut și eu intenția să ies din Ploiești, în zona de Sud și, după Q vreo 20, 30 de minute am reușit să străbat, nici măcar lkm de la podul de la Sud până aproape de Hipodrom. Am constatat că ambuteiajul era datorită unor lucrări efectuate de Apa Nova dar lucrările acestea nu prea erau realizate, nu am văzut nici un muncitor, nu am văzut nici un utilaj, nu am văzut absolut nimic acolo. Aș vrea să-i întreb pe cei de la Tehnic de ce nu se lucrează? De ce a fost blocat traficul în condițiile în care, efectiv nu este nimeni care să efectueze lucrări acolo?

în același timp, prin mai, iunie, am aprobat niște bani pentru expertizarea tehnică a pasajelor din zona Barierei București. Aș dori să știu și eu în ce stadiu suntem, dacă s-au ținut licitațiile, dacă au fost recepționate expertizele tehnice și dacă au fost prezentate și soluții economice?

Mulțumesc frumos!

DI, George Botez


Și eu vă mulțumesc dl. Ursu. Dl Neagu, vă rog!                     v

O secundă, îmi cer scuze! Este cineva de la Tehnic? Da, inter^^Jr'xrsa^i răspundă în scris dl. Ursu. Secretariatul, vă rog să puneți în vedere să comunice în scris răspunsul și, în același timp, să le comunicați că, a§a5$a bine să vină în ședințele de consiliu ca să nu vorbim cu pereții. Nu, c^ vorbi altfel.

Mulțumesc! Vă rog, dl. Neagu!

Dl, Florin Neagu

Mulțumesc dl. președinte!

Tot către Direcția Tehnic Investiții as avea si eu de adresat o întrebare: referitor la J                                                      »           5                    3

Cartierul Tineretului - zilele trecute m-am întâlnit cu câțiva cetățeni din acea zonă care se plâng că a venit perioada rece, conducta de gaze este trasă, ei s-au înțepat și și-au făcut instalațiile până în case dar nu au gaze. Cei de la Distrigaz, sau GDF Suez, cum se numesc acum, nu le dau drumul la gaze până când Primăria nu plătește acea lucrare. Aș dori să știu dacă, într-adevăr problema este la Primărie și când se rezolvă, că a venit iarna?

DI. George Botez

Secretariatul, ati notat?

Dl. George Pană

O să vă răspund eu dl. consilier - factura este plătită de săptămâna trecută, dacă nu mă înșel, miercuri sau joi.

Dl. Florin Neagu

Mulțumesc frumos!

DL George Botez

Totuși, să ne răspundă și cei de la Investiții. Pun pariu, dl. viceprimar că ei habar n-au de chestia aceasta.

Dl. Florin Neagu

Aș mai avea, dacă se mai poate, o întrebare referitoare la bazinul Vega din Ploiești -am fost zilele trecute acolo și mă întrebau câțiva părinți dacă se mai face vreo modernizare. Știu că au fost făcute dar totuși, bazinul de înot de acolo lasă de dorit.

5                                                                                 3  7

Dl. George Botez

Dl. consilier, aici vă pot răspunde eu întrucât, împreună cu dl. Pană, am cercetat această problemă - problema acestui bazin este că, atunci când a fost trecut în proprietatea municipalității, cei care au făcut această trecere nu au trecut și terenul de sub bazin. Fiind o situație incertă cu privire la teren, sunt blocate investițiile majore acolo. Și, de aceea suntem obligați să facem modernizările acestea din an în an. Insă, noi sperăm că, pe baza unei inițiative a acestui consiliu, să putem rezolva problemele cu terenul. Problema cu terenul este una destul de anevoioasă, pentru că, deși cei care au terenul în proprietate ar fi dispuși să-1 ofere Primăriei, acest lucru nu este posibil în acest moment deoarece se află într-o afacere judiciară iar terenul respectiv este sechestrat alături de celelalte bunuri ale companiei care deține terenul.

Ca atare, la acest moment, răspunsul este „nu, nu putem să facem investiții acolo” și cred că, optimist discutând, problema unui bazin de îi se va rezolva dacă vom pica de acord să edificăm unul nou în altă parte.


Vega este o chestie cu bătaie lungă și nu știu dacă Ploieștiul rezolvarea acestei afaceri judiciare care, probabil că va dura foarte mult.

Vreți să vă dau răspunsul și în scris?

DL Florin Neagu

Nu, mulțumesc!

DL George Botez

Dl. Ganea, ultimul dar nu cel din urmă.

DL Cristian Ganea

Am să vă rog să aveți răbdare cu mine pentru că am mai multe de povestit. O să încerc să fiu mai succint.

în primul rând, sunt un pic uimit de absența domnului Primar pentru că, dacă dânsul a hotărât ora 11, ar fi trebuit să fie aici de față. Dar, acest lucru nu mă mai miră pentru că, săptămâna trecută, personal am fost și eu invitat la o conferință de presă la Hipodrom unde, din invitat am ajuns gazdă după o așteptare de jumătate de oră. îmi pare rău că nu poate fi alături de noi ca să-și spună cuvântul și dânsul.

CSM - pe masă, fiecare dintre dumneavoastră aveți; sub raportul grădiniței Rază de Soare, o înștiințare în care CSM-ul anunță faptul că trebuie retrași din campionat seniorii și senioarele. La fete este diferență de fizic foarte mare de centrul junioare și existând posibilitatea de a fî accidentate. Mai mult, sunt și fete care, anul acesta sau anul viitor sunt la BAC, deci nu se mai justifică, inclusiv scorurile la care sunt bătute. La băieți lipsesc 9 jucători și nu mai fac obiectul jocului, nu pot juca 3 din 4.

Deci, propunerile celor de la CSM au fost să retragem aceste echipe. Și dumneavoastră, în calitate de consilier ar trebui să dispuneți și sa aveți un punct de vedere. Eu personal, sunt pentru, ca să fie treaba mai clară.

La Hipodrom, le mulțumesc colegilor care au fost la conferința de presă, nu au fost decât vreo 4 sau 5. Totuși, este o investiție destul de mare și care ar putea, încet, încet să aducă bani înapoi bugetului local. Toată treaba este să vrem. Acolo, pur și simplu, 2 ani de zile se pun niște întrebări care nu-și aveau rostul. Adică, după 4 ani de zile, din 2010 sau 2011 a fost pornit proiectul, să treci, în 2016, că este boxa cailor mai mică cu 1 metru, mi se pare ilar. Aceste lucruri trebuie spuse la începutul proiectului nu la recepția finală, la momentul în care îl dăm în folosință.

Am promis să fiu scurt, am fost scurt.

Dl. George Botez

Mulțumesc!

Dl. Pană, vă rog!

DL George Pană

Vă mulțumesc dl. președinte.

Nu este nici interpelare, nici întrebare totuși, mă simt nevoit și mi se pare normal să vă anunț pe toți cei care sunteți în sală, în special colegii consilieri, că, în sală, se află alături de noi și dna director de la Hale și Piețe, este adevărat, pentru mandatul provizoriu. Dna.


director, vă rog să vă ridicați, să vă vadă și colegii. Dacă doriți să-i adresați o întrebare acum, bine, dacă nu, vă propun ca, în următoarea ședință să vină deja cu un material din care să reiasă activitățile, inițiativele sau tot ceea ce a derulat dumneaei cum v-am spus, vă stă la dispoziție dacă doriți să o întrebați ceva.

Dl. George Botez

Mulțumim dl. viceprimar!

Cred că dl. Sîrbu va fi foarte interesat s-o cunoască pe dna directoV^Ș- rog dl. $Wu! Dl. Gheorghe Sîrbu
Mulțumesc dl. președinte!

Și eu o să fiu foarte scurt - în primul rând, dna director vă doresc succes în activitate și multă baftă!

Dl. viceprimar, nu aveam de gând să iau cuvântul dar m-ați obligat să-1 iau având în vedere că, din executivul primăriei care ia bani pentru funcții, faceți parte cei 2 viceprimari, secretarul și primarul, care conduce executivul primăriei. Primarul participă la ședința ca invitat. Probabil că dumnealui are alte treburi, nu putem să-1 tragem la răspundere pentru că este alesul ploieștenilor. Ați văzut că, întotdeauna este prezent aici.

Mai mult decât atât, și eu sunt de acord cu dumneavoastră că sunt câteva probleme deosebite la CSM. Trebuie făcut ceva. Vă aduceți aminte că mi-am dat demisia din Consiliul Administrativ sau cum l-ați numit dumneavoastră, de la CSM.

La ședința aceea din care dumneavoastră nu făceați parte dar ați participat, dl. viceprimar, din informațiile mele, tot ce s-a întâmplat acolo au zis că a fost sub comanda dumneavoastră. De aceea, vă rog să înțelegeți că tot ce s-a întâmplat și am spus și atunci, aveți sprijinul meu să luați cele mai bune măsuri la CSM ca să puteți rezolva problemele.

DL Cristian Ganea

Dezmint cele spuse de dumneavoastră - nu la comanda mea. Și eu am fost la fel de înregistrat ca și dumneavoastră.

Iar, faptul că CSM-ul este în subordinea mea, este pentru că așa a vrut dl. Primar. Eu i-am spus să-mi ia prin dispoziție această unitate dar văd că ezită cu toate că dânsul ia niște decizii prin spate dar, aceasta este o altă discuție.

Dl. George Botez

Vă rog dl. Andrei Gheorghe.

DL Gheorghe Andrei

în legătură cu CSM-ul, doresc să aduc la cunoștință domnilor consilieri că eu, dl. Botez și dna. Sanda Dragulea ne-am înaintat demisiile din Consiliul Administrativ de la CSM întrucât, în ultimele două ședințe, am stabilit unele direcții de rezolvare a situației la CSM transmise către Primărie, Direcția Juridică, Direcția Economică și nu s-a primit nici un răspuns. Ca atare, ne-am înaintat demisiile din Consiliul Administrativ.

DL George Botez

Aș vrea să completez și eu ca să se înțeleagă foarte bine - am mers acolo cu intenția să facem ceea ce trebuia făcut și am identificat niște soluții, am solicitat să se facă niște analize și urma momentul deciziei. în momentul în care am fost puși să luăm aceste decizii, am constatat că etajul 3 al Primăriei, și aici mă refer la executiv, a dat dispoziții absolut


Vă mulțumesc!

Urmează cuvântul domnului Cristescu privind o problemă referitoare la ajustarea prețului local al energiei termice. Cu rugămintea să fiți concis în comunicare.

DL Eugen Cristescu - UAP

Vreau să subliniez faptul că, în opinia noastră, a Uniunii Asociațiilor de Proprietari, prețul energiei facturat pentru populație este de 161,29 conform HCL 408, care este în vigoare la această dată. Am aici, și o să pun la dispoziția domului președinte, HCL 408 pentru că nu se spune în această hotărâre când se încheie practic schimbarea prețului stabilit în HCL 177/2013 care era 186,97.

Aveți aici toate hotărârile ulterioare în care nu se face referire la modificarea acestui articol și noi considerăm că, în momentul acesta, prețul este 161,29.

Ne aflăm și în instanță cu furnizorul pentru că nu considerăm temeiul legal pe care furnizorul îl aplică, respectiv această hotărâre 177/2013, unde prețul este 186,97 fără TVA.

Așadar, aceasta este ceea ce vrem să spunem acum. Rugămintea noastră este: dacă luați în calcul modificarea prețului, ajustarea în jos a lui, s-o faceți de la 161,29 și nu de la 186,97. în acest context, am depus o adresă pe data de 28 în care am solicitat domnului primar și dumneavoastră tuturor o dezbatere publică pe această temă pentru a lămuri problema și a lua măsurile necesare pentru că cetățenii au nevoie de un preț cât mai mic dar pornind de la 161,29 lei fără TVA.

Un singur lucru mai am de spus: vă rog din suflet, cei care se ocupă de Legea transparenței decizionale să încerce s-o respecte. Nici la această oră nu am expunerea de motive la proiectul la care faceți referire. Legea spune - 30 de zile înainte. Nu-mi vin aceste expuneri, nu-mi vin nici proiectele. Vă rog din suflet respectați-o pentru că nu vreau să recurg la alte metode legale pentru că vom ajunge în instanță pentru respectarea acestei legi.

Atât am avut de spus. Vă mulțumesc mult!

DL George Botez

Mulțumesc!

Trecem la punctul 4 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situație de extremă dificultate — domnul ANA DANIEL”.

Vă rog, din partea comisiei aveți o propunere? Dl. Bolocan.

DL Iulian Bolocan

Mulțumesc dl. președinte!

într-adevăr, textul este foarte frumos - „situație de extremă dificultate”. Suma, am înțeles că este doar de 10.000 de lei. Vreau să vă spun că tânărul Ana Daniel, familia tânărului traversează o perioadă foarte grea, dramatică. In urmă cu puțin timp și soția dumnealui a fost și este încă sub terapie. Costurile sunt foarte mari, cunosc drainafamiliei Ana Daniel.

Eu aș propune o sumă de 40.000 de lei.

Dl. George Botez

Comisia de buget? Sau, dna Stanciu, vă rog.

Dna. Marilena Stanciu                                                 #

Dl. președinte, această situație a fost discutată și este o situație critică^dgViâț^d^și de moarte. Respectivul este un tânăr căruia ar trebui să-i oferim posibilitatea de a-și crește copiii și de a se bucura încă mulți ani alături de copiii lui și de familie și de noi. Este foarte puțin, știu, bugetul nostru trece printr-o perioadă dificilă. Dar, dacă nu dăm măcar maximul care se poate oferi pentru acest tânăr, maxim cât prevede...

Dl. George BotezDna. consilier, o secundă. Ne poate prezenta și nouă cineva cazul acesta, în ce constă pentru că, până acum, discutăm de constatarea unei stări și de o sumă.

Dl. Palaș, vă rog frumos!

DLPaulPalas

Mulțumesc dl. președinte!

Voiam să fac următoarea precizare: o astfel de situație este rezolvată din fondul de rezervă. Disponibilul, în acest moment, în fondul de rezervă, este de 11 mii de lei 600. In consecință, să vrem să dăm mai mult de 11 mii 600, nu putem. Decât dacă veți accepta ideea ca, pe o altă solicitare ulterioară, să se mai revină.

De aceea am propus, comisia de buget finanțe, suma de 10 mii de lei.

Dl, George Botez

Am înțeles. Dl. Sîrbu, vă rog!

Dl. Gheorghe Sîrbu

Mulțumesc dl. președinte!

Din câte am înțeles, tatăl băiatului este în sală, se află lângă noi. O să-i dăm cuvântul și eu vin cu propunerea la dumneavoastră să analizăm cu responsabilitate dacă dorim într-adevăr să ajutăm un tânăr. Și eu sunt surprins dar putem rezolva. Rog consiliu local să putem rezolva această problemă, să-1 ajutăm și să salvăm acest tânăr.

Dl. președinte spunea să ia cuvântul cineva și să explice. Mai bine ca tatăl lui nu ne poate explica nimeni. în câteva cuvinte să ne spună despre ce este vorba.

Dl. George Botez

De acord, vă rog!

D1. Ana

Bună ziua domnilor.

Sunt aici, în fața dumneavoastră, îmi scuzați emoția. Băiatul meu are 38 de ani, este informatician, este o capacitate dar a căzut acest necaz peste el și noi, familia, până în prezent, am făcut împrumuturi de 15 mii de euro. Nu mai avem alte surse dar, pentru ca să-1 salvăm, mai avem trebuie, cel puțin 4 ședințe de chimioterapie pe care le facem la spitalul din Istanbul, Acibadem.

Medicamentul principal care costă așa de mult este herceptin. Pentru acest medicament am primit de la Casa de Sănătate negație că nu se poate acorda pente^ancerul de stomac, se acordă numai pentru cancerul de sân. Noi am încercat, pe aducem acest medicament de la furnizor, care este în Elveția, care costă 2. WCfc d^șfesind^) trebuie să facem 4 cel puțin o dată, la 1 ședință.

Am găsit înțelegere la acest spital, Acibadem din Istanbul prezer^^ud^^^cc^o^ împreună cu băiatul meu și am făcut apel la ei și le-am spus așa: domnilor, la^^qș^c0^^ vin aici oameni cu bani. Noi suntem o familie normală din România, nu aveimat^fefty^i. Vă rog, dacă se poate, ajutați-1 pe băiatul acesta, să-1 salvez, că el este pe moarte, gata. Și, am găsit înțelegere la ei, ne-au făcut reducere la serviciile medicale pentru că, la medicamente nu se poate face nicio negociere, de 8mii de euro, până în prezent.

Deci, la niște străini am găsit această înțelegere și, la neamul meu, să nu găsesc? Eu nu cred, nu pot să cred. Trebuie găsită o soluție, este vorba de viața unui tânăr care are o familie, are un copil. Vă rog să mi-1 salvați, nu-1 lăsați! Găsiți dumneavoastră o soluție pentru că sunt atâtea capitole în bugetul acesta, nu știu, nu vă dau eu sugestii.

Dl. George Botez

Vă mulțumim!

Dl. Palaș!

Dl. Paul Palaș

Propun forma actuală de 10 mii de lei și, pe o solicitare ulterioară, mai putem suplimenta.

Dl, Cristian Ganea

Noi avem o ședință extraordinară pe data de 2. Cred că, dacă s-ar mai putea face o solicitare și să reușim să vă ajutăm cum putem ar fi de....

Dl. George Botez

Dl. Palaș, vă rog să mă lămuriți: dacă acceptăm în această formă, că atât aveți dumneavoastră în fondul de rezervă, mă rog, nu dumneavoastră, avem posibilitatea, în acest an, să facem o majorare?

Dl. Paul Palaș

Bineînțeles, discutăm bugetul, eu vă propun acum să suplimentăm fondul de rezervă cu o anumită sumă de bani și, la următoarea rectificare, putem să suplimentăm acest ajutor.

Dl. George Botez

în aceste condiții, dl. Bolocan vă retrageți amendamentul? Astăzi nu avem cum să dăm bani mai mulți.

Dl. Iulian Bolocan

Dl. președinte, amendamentul nu mi-1 retrag. Foarte bine, se aprobă astăzi și urmează să rezolvăm problema.

Dl, George Botez

Nu avem cum. Ca să mutăm niște bani din fondul rezervă, spre ajutorare, noi nu putem să dăm astăzi o hotărâre de 40 de mii în condițiile în care bugetul are doar 10 mii. Și atunci, ceea ce s-a discutat aici, și este toată lumea de acord, este ca să eliberăm de urgență acești 10 mii de lei, urmând ca dl. Palaș împreună cu colegii noștri din comisia 1 să facă modificările necesare în așa fel încât, să majoreze fondul de rezervă și, din fondul de

rezervă, să dăm din nou suplimentul. Asta, în câteva zile. Dacă dăm drumul la acești 10 mii, domnii respectivi se vor bucura de această sumă cu 3, 4 sau 5 zile mai devreme decât de cealaltă.                                                                           0

Eu zic că, fiind vorba de o astfel de situație, este o hotărâre înțeleapță.^/

în lumina acestor precizări, dle. Bolocan, nu-i așa că vă retrageți ame^damen^l^V^^ DL Iulian Bolocan                                       fen         /^j

Sunteti luminat dl. Botez.

Dl. George Botez

Mulțumesc.

9

Dl. Gheorghe Andrei

Dna. director Nicoleta, până miercuri, credeți că se poate rezolva?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția EconomicăSau, puteți să luați în dezbatere când analizați bugetul local. Diminuați de la autoritate publică și propuneți la bugetul local.

DL George Botez

Stați așa un pic - discutăm la bugetul municipiului? Noi putem să luăm această hotărâre la acest moment, să dezbatem acest proiect după bugetul municipiului ca să avem deja făcută modificarea, nu ar fi mai bine?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Rămân aceștia 10 mii din fondul de rezervă și, la bugetul local...

Dl. George Botez

Nu m-ați înțeles: aș închide dezbaterile pe acest punct și, cu acordul consiliului, să le reluăm după ce trece bugetul și majorăm fondul de rezervă.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Se poate și varianta aceasta.

DL George Botez

Și atunci, amendamentul domnului Bolocan ar fi sustenabil numai că, punctul 4 de aici se mută și va fi dezbătut după punctul 12.

Propun consiliului amânarea dezbaterii acestui proiect, modificarea ordinii de zi în sensul ca el să intre la punctul 13, da? Haideți să nu facem caz mare de procedură că nu știu dacă e cazul.

Sunteți de acord să dezbatem acest proiect după buget?

Cine este pentru?                26 de voturi

26 de voturi pentru. Vă mulțumesc!

„Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 al Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești”.

Discuții? Aici mai era o problemă: am fost informat de dl. director al Filarmonicii că a primit o donație, o sponsorizare în valoare de 3.500 de lei parcă de la un sponsor și această sponsorizare este cu destinația festivalului de jazz care va avea loc înainte ca noi, luna viitoare, să avem ședința ordinară de consiliu.

7                              S               3

A.

întrebare: există posibilitatea, la acest moment, să includem și acea sp bugetul Filarmonicii? Sau o rezolvăm în extraordinară?


Dna, Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Nu știu dacă este încasată sau nu suma.

Dl, George Botez

Putem să aflăm. Dl. director.

Dl, Vlad Mateescu - Filarmonica Paul Constantinescu

Astăzi s-a semnat contractul, urmează săptămâna aceasta să încasăm suma.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Legal ar fi ca sumă s-o trecem la buget după încasarea acesteia.

Dl. George Botez

O să vă rog să aveți în vedere, când facem extraordinara, să prindem și această problemă, a Filarmonicii, da?

In aceste condiții, rămâne proiectul așa cum este el:

Cine este pentru?                26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

3

26 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al Casei de Cultură “I.L. Car agi ale” Ploiești”.

Dacă sunt discuții?

Cine este pentru?                26 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

3

26 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al Clubului Sportiv Municipal Ploiești”.

Discuții?

9

Care formă este până la urmă? Că am înțeles că s-a tăiat, s-a pus...

Dl. Palaș, vă rog.

Dl, Paul Palaș

Mulțumesc dl. președinte!

Forma finală este cea în care subvenția de la bugetele locale este în valoare de 2 milioane 825. Inițial se solicitase o sumă de 3 milioane 825 dar, cum hotărârile judecătorești referitoare la plata unor drepturi nu erau definitive, se așteaptă o decizie definitivă a instantie, în consecință, aceste sume nu au fost alocate.

Suma finală alocată de la bugetul local rămâne 2 milioane 825 de mii de lei.

DL George Botez

Știți cum este asta, să-mi dați mie proiectul acesta pe hârtie să mă           niște

cifre repede, repede? Este ce este pe ecran acolo?

A venit si dl. Primar. Bine ati venit!

$                                                                   3

DL Palaș, este cel de acolo?

PL Paul Palaș

Da, acesta este.

DL George Botez,.4?'

L? \

wr

^■X

Ne puteți explicita un pic din el? Pentru că ochii mei bătrâni nu bat până acolo sau bat dar bat inexact.

DL Paul Palaș

Este vorba de următoarele modificări: de la bugetul local pleacă suma de 2 milioane 825, veniturile din concesiuni și închirieri scad cu 1 milion 600 de mii din cauza nerealizărilor, suma prevăzută inițial era de 2 milioane 34 și rămâne prevăzută doar suma de 434 de mii. In felul acesta, bugetul rectificat, pe venituri ajunge în sumă de 13 milioane 741 de mii 300.

Vedeți acest lucru pe coloana „buget rectificat 2016” în partea de sus, a patra coloană O de la dreapta la stânga. 13 milioane 741, aceasta este suma totală în acest moment.

Din această sumă de 13 milioane de lei venituri avem următoarea distribuție a cheltuielilor - o sumă de 1 milion 337 de mii 300 se duc către „bunuri și servicii”, în speță „furnituri de birou” 2 mii 250, „materiale pentru curățenie” -10 mii 750, „încălzit, iluminat, forță motrică” - 300 de mii, „apă canal, salubritate” - 120 de mii, „carburanți, lubrifîanți” - 25 de mii, „transport” - 120 de mii, „poștă, telecomunicații, radio-tv, internet” - 65 de mii, „materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional” - 5 mii 300, „alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare” - 608 mii. Aici o s-o rog pe dna director să ne detalieze ce înseamnă această sumă.

Mai departe avem „bunuri de natura obiectelor de inventar” - 30 de mii, „deplasări, detașări” - 25 de mii și „alte cheltuieli însemnând chirii” - 60 de mii de lei, „prime, asigurări de viață” - în contextul în care valoarea pe protocol, de la 9 mii, cât era inițial, mai rămâne 0, adică este tăiată întreaga alocare.

Pe „cheltuieli de capital” se diminuează de 492 de mii, suma inițială, cu 106 mii de O lei, suma finală rămânând 386 mii de lei. Este vorba despre „mașini, echipamente și mijloace de transport” - 133 de mii diminuat pentru Hipodrom și „mobilier, aparatură, birotică și alte active corporale” - 25 de mii și „alte active fixe” — 2mii.

Toate acestea sunt modificările care au apărut în bugetul de venituri și cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal și o s-o rog pe dna director, aici de față, să ne detalieze în ce constau cei 608 mii lei reprezentând „alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare”.

5

Dna. Luminița Albu - Club Sportiv Municipal

608 mii de lei reprezintă paza la bazele sportive. Deja 220 și ceva de mii de lei sunt angajați ca și cheltuială și mentenanțele pentru Hipodrom - 100 de mii de lei și la celelalte baze sportive am înțeles că s-a făcut un studiu cum trebuie asigurată mentenanța pe diferite

obiective și paza care este înjur de vreo 60 și ceva de mii de lei pe lună pentru toate bazele sportive și este neplătită din luna iulie.


DL Paul Palaș

Am înțeles. O întrebare: s-au dat comenzi în contextul în care bugetară?

Dna. Luminița Albu — Club Sportiv Municipal

Nu știu, nu am avut timp să...

DL Paul Palaș

Și, nu cumva este penală treaba aceasta?

Dna. Luminița Albu - Club Sportiv Municipal

Nu știu sigur, doar ce am înregistrat niște facturi, nu am stat să...

DL Paul Palaș

Da, vă mulțumesc!

Domnule președinte, dl. Rădulescu dorește să intervină.

DL George Botez

Da, vă rog.

DL Lucian Rădulescu

O      Bună ziua!

îmi cer scuze pentru această intervenție. Vreau să vă aduc la cunoștință că acest buget prezentat de dna director economic nu este decât pentru întreținerea bazelor și administrarea bazelor. Deci, activitatea CSM-ului, în clipa de față, este moartă. Pe acest proiect de buget nu există activitate, antrenorii nu sunt plătiți, sportivii nu sunt plătiți, activitatea este moartă. Vă rog să țineți cont de lucrul acesta pentru că decât pentru baze sunt banii.

Vă rog să luați act de această rugăminte a mea, să hotărâți ce se poate face cu activitatea CSM-ului pentru că nu se poate continua. La ora actuală, deja am văzut o propunere din partea conducerii prin care se solicită retragerea celor două echipe din activitatea competițională. Este un lucru, spun eu normal atâta timp cât sportivi nu există la cele 2 secții de handbal, decât la fete, la copii...

DL Paul Palaș

îmi cer scuze că vă întrerup: nu este normal ca un director să ia o astfel de decizie fără consiliul local. Dreptul de a retrage o echipă aparține consiliului local iar un director Q nu trebuie să-și permită să facă așa ceva.

Dl. Lucian Rădulescu

Dl. Palaș, mă scuzați, eu am spus și am susținut această cauză vizavi de retragerea unor echipe din competiții, este exclusiv consiliul local deoarece consiliul local a hotărât înființarea Clubului Sportiv Municipal. Aceasta este o altă discuție, dumneavoastră hotărâți dacă retrageți din activitate echipele sportive dar eu mă refer că nu sunt bani. Asta vreau să spun: nu se poate continua. Dumneavoastră trebuie să analizați această situație pentru că, în clipa de față, Clubul Sportiv Municipal, nu știu ce au spus colegii mei până acum, nu mai există, vă spun în ghilimele, ca și activitate sportivă.

Vă mulțumesc!

DL George Botez

Mulțumim dl. Rădulescu! Dl. Ganea, vă rog.Dacă-mi permiteți, o să sintetizez eu. Este următoarea problemă: astazrtsunte^^L fața unei revizuiri a bugetului pentru CSM. Această revizuire a bugetului, am certitudinea, din cifrele înaintate, că se referă exclusiv la obiectul de activitate secundar conceput pentru acest CSM, acela de administrare a bazelor sportive.

Niciun fel de alocație bugetară nu există pentru obiectul principal al acestui club care se numește „sportiv municipal”.

Ca atare, prin aprobarea acestui buget, salvăm sau, dacă vreți, permitem administrarea bazelor sportive dar am pus lacăt la tot ceea ce înseamnă sportiv.

Orice retragere a echipelor, de seniori, de juniori din competiție este o consecință a modului de abordare și de concepere a acestui buget pentru că nu pot avea sport atâta timp cât nu plătesc nici sportivii, nici antrenorii, nici deplasările, nu am normă de hrană, nu am absolut nimic. Este foarte clar.

Din punct de vedere procedural însă, retragerea echipelor nu se votează, în opinia mea, în consiliul local, sub această formă ci, printr-o modificare a structurii clubului. Care modificare, în lumina noului sau a acestui proiect, înseamnă dispariția tuturor secțiilor sportive. Fără bani, cu zero lei pentru sport nu poți face așa ceva.

Asta este ceea ce decide consiliul astăzi - fie transformăm acest CSM într-o unitate a Primăriei de administrare a bazelor sportive, fie continuăm activitatea sportivă. Asta avem noi astăzi de decis aici.

Vă rog dl. Palaș.

Dl. Paul Palaș

Mulțumesc dl. președinte!

Noi, astăzi avem un buget pe care ar trebui să-l votăm sau nu. Eu propun să-l votăm pentru că trebuie să-și continue activitatea CSM-ul.

Această informație apărută cu câteva minute în urmă, cum că directorul își permite

O să gândească să-și retragă o echipă, nu cred că-și are rostul s-o discutăm acum, aici. Părerea mea este că acum trebuie să rezolvăm problema pe care o avem de rezolvat, după care, ar trebui să luăm o decizie să vedem ce vrem să facem cu acest club. Dar, într-o altă ședință, într-un alt context. Trebuie să răspundem unor întrebări esențiale. Vrem să facem performanță la clubul acesta sau nu vrem să facem, doar sport de masă? Dacă vrem să facem performanță și ar fi păcat să nu vrem să facem performanță pentru că sunt copii care fac performanță la acest club și sunt secții care fac performanță (dau exemplu, acum îmi vine în cap gimnastica ritmică, sunt niște copii minunați acolo), ce fel de performanță vrem să facem? Performanță cu profesioniști sau performanță fără profesioniști?

Este iar o întrebare la care trebuie să ne răspundem pentru că, dacă ne putem permite, din punct de vedere al bugetului, să plătim salariile câteva mii de euro pe lună pentru un profesionist, atunci putem să luăm această decizie - facem performanță cu profesioniști.

directorul de acolo. Realmente nu pricep.

Domnule Primar, poate ne ajutați să înțelegem.

Știu că, la Primărie există un punct de vedere al ITM-ului referitor la ce s-a întâmplat acolo cu PFA-urile, dacă este sau nu legal ce s-a întâmplat. Am marea rugăminte să comunicați acest punct de vedere tuturor consilierilor astfel încât să ne lămurim asupra acestui fapt. Este foarte importat să știe și consilierii ce crede ITM-ul referitor la acest lucru. Dacă a fost sau nu a fost legal organizarea PFA și finanțarea PFA.

Acum, revenind la tema discuției noastre, vă reamintesc: discutăm un buget, avem sumele pe care vi le-am prezentat, cred că ar fi potrivit ca dl. președinte să supună la vot să O vedem dacă putem merge mai departe.

Vă mulțumesc!

DI. George Botez

Mulțumesc dl. Palaș! Dl. Ganea, vă rog.

DI. Cristian Ganea

In mare parte sunt de acord cu toate cele zise de dl. consilier Palaș. Aș vrea să revin cu un amănunt și sper să fiu în asentimentul colegilor - acest club sportiv municipal ar trebui să fie dedicat copiilor din Ploiești, ai ploieștenilor, cel mult din județ și atât. Este un club care funcționează pe banii noștri, ai ploieștenilor. Fără să fiu un om rău, cred că așa ar trebui, Ploiești, maxim Prahova, Ploieștiul mai are câteva localități limitrofe.

Acesta ar trebui să fie unul din proiectele pentru următoarea ședință de consiliu, să luăm o decizie în care să stabilim și competența și gradul de performanță al copiilor. După ce se termină junior 1 stop. Dacă cineva vrea să meargă la profesioniști, în ligile naționale, ligile superioare, atunci să-și caute sponsori din altă parte. Ploieșteanul trebuie să-și Q folosească banii pentru oraș.

Cred că și dl. Primar este în asentimentul meu, acestea au fost discuțiile pe care le-am avut împreună.

Vă mulțumesc!

Dl. George Botez

Dl. Sîrbu, vă rog!

DL Paul Palaș

Si dl. Rădulescu vrea să mai intervină, dacă sunteti de acord.

Dl, George Botez

O să ajungem și la dl. Rădulescu.

Dl. Gheorghe Sîrbu

Mulțumesc dl. președinte!Noi astăzi avem de aprobat un buget, bugetul de 2 milioane și vreo 800 de mii de lei pentru buna funcționare în continuare și utilități și tot ce înseamnă la

Și eu sunt de acord cu dl. consilier Paul Palas că trebuie făcută (/restfucturaîe4a CSM. Oameni buni, dacă facem restructurarea sportului, să facem, ^primul : rând , a oamenilor care conduc acolo ca să putem rezolva problemele.

Dl. consilier Paul Palas întreba ce face directorul acolo? Păi, ntr stiercie face? înregistrează consilierii care se duc acolo să-l ajute.                       ^<:r/

Mulțumesc!

DL George Botez

Mulțumesc și eu. Dl. Andrei Gheorghe.

Dl. Gheorghe Andrei

De prin martie discutăm că trebuia, trebuia să facem ceva pe parte sportivă în legătură cu CSM-ul. Dar, până la acest moment nu s-a venit cu nicio soluție concretă. Eu cred că cei din conducerea executivului si la semnalele consiliului de administrație de la CSM si a ?                                                                                                                               S                                               5

consiliului local trebuia să vină, până la acest moment, cu o soluție concretă în ceea ce privește rezolvarea situației antrenorilor și sportivilor și să vedem strategia viitoare pentru CSM.’

Prea mult o lungim, trebuia să avem acum niște decizii, niște concluzii clare, ce contracte folosim, ce sportivi pot face sport de performanță sau sport de masă ș.a.m.d. Este o situație atât de delicată încât, foarte multi antrenori nu au cu ce să-si mai întrețină familia.

Vă mulțumesc!

DL George Botez

Vă mulțumesc!

Aceasta este o problemă pe care voiam s-o ridic și eu le final vizavi de prelungirea acestei stări de incertitudine.

Dar, haideți să ascultăm și ce spun cei care se ocupă de chestia aceasta și cei care așteaptă, de câte luni „maestre prosop”? De câte luni nu v-ați luat salariile? 7 luni. Oameni care muncesc de 7 luni și 27 de consilieri care nu pot rezolva această problemă tot de 7 luni.

Cu asentimentul dumneavoastră, o să-i dau cuvântul și domnului profesor emerit și cetățean de onoare al Ploieștiului care are dreptul să se adreseze acestui consiliu. Rugămintea mea este ca în 3 minute să vă spuneți tot of-ul.

Dl. Titi Tudor

Bună ziua! Vă mulțumesc pentru invitație!

Sunt într-o situație deplorabilă. Credeți-mă, nu că am emoții dar felul în care am fost tratați sportivii de performanță, copiii, antrenorii, credeți-mă, am vrut să plec din oraș.

Am auzit aici de baze sportive. Foarte bine, baze sportive dar cine se antrenează în bazele sportive? Eu, în sala de box stau cu pistolul la cap, vorba vine, că vine paza și mă dă afară. Sunt singura sală de box din Europa și din oraș, din România care este numai pentru box și nu suntem în stare, noi consilierii, noi oamenii ploieșteni care plătim taxe locale. Eu nu am nici un sportiv din afara orașului, am câțiva din apropiere. Credeți-mă, am ajuns să merg cu mila la prieteni să-mi dea ceva să-i țin în cantonament, să mănânce.

Nu se mai poate. Dacă dumneavoastră, consilierii, eu care m-am zbătut și am făcut atâtea pentru Ploiești mai ales că am ajuns într-o situație grea, nu am primit salariul de 7

luni de zile. Dl. Sîrbu ați fost, v-am spus, dl. Ganea, la toată lumea am spus - nu se mai poate. Cine este contra acestor oameni, acestor sp fac performanță, am scos un campion național de nu am primit nimic. Am scos un vicecampion ieri nu i-am dat nimic.


ivi, acestor oameni careaj^rgfas^ort, seniori și a ieșit campio^^burta^^ă, la Campionatul de juni^n^u biirfekgoălâ is antrenorii să ne înrăiSîhtfeiîhd'i, acela întrebat conducerea, condyd^rea.s^mp/-redeti-mă de multe ori mi-^je^^^m la


Ce facem, vreți să ajutăm sportul? Am aju: a primit, acela n-a primit? Nu am primit 1 leu. am ce să facem, consiliul local. Am vrut să vin aici, c

această ședință, nu că nu aș vrea să particip dar felul în care se iau decizii pentru sport...

Suntem oameni, oameni care aveți copii, prieteni care fac sport, indiferent de sport. Eu sunt pentru a nu se retrage echipele dar, cum a spus și dl. consilier Ganea - vreau sportivi din Ploiești, vreau ca acești sportivi să ne ducă mai departe cum am avut și eu copil, campion al României, a fost la Campionatele Europene, am luat vicecampion European, locul I la Campionatul Mondial, ploieștean. Ce facem, unde ajungem?

Vă rog din suflet, nu vream nimic mai mult decât să nu distrugeți sportul ploieștean. Clubul sportiv este clubul emblemă al oamenilor din Ploiești.

Vă mulțumesc!

O      Dl. George Botez

Mulțumim mult!

Dl. Rădulescu, ultimul cuvânt înainte de a spune și eu câteva cuvinte.

Dl, Lucian Râdulescu

Vă mulțumesc! Foarte scurt voi fi.

$

Dna. director, Nicoleta Crăciunoiu, aș ruga din partea CSM-ului, nu din partea mea, sunt la fel ca maestrul Tudor, fac muncă benevolă la club și ați verificat și ați văzut, nu iau nici un ban, spuneți-ne forma finală care trebuie făcută la un contract al unui sportiv. Ați spus că vreți din Ploiești. Vă spun un singur lucru: facem echipă la copii din Ploiești dar trebuie să avem un contract pentru că dați bani din banii publici, banii ploieștenilor și, când ajunge la majorat, pleacă sportivul fără a plăti o indemnizație cuiva. Cum facem? Vă rog să analizați această situație, sunt banii cetățenilor. Chiar dacă ținem la Centrul de Copii și Juniori, numai copii ploieșteni.

Dati-ne o formă finală a unui contract. Vă uitati la mine? Nu vă uitati asa. Eu vă O respect foarte mult. Cum putem noi ține copiii la club? Dați-ne o formă.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Nu aveți director acolo, juridic, economic? Vă dau răspunsul de la ITM și clarificăm lucrurile. Este evident ce spune ITM-ul.

DL Lucian Rădulescu

Eu vă întreb - sunt bani publici ai ploieșteanului de rând. Eu îi duc până la un anumit nivel, termină junioratul și a plecat liber și ajunge la Steaua, Dinamo sau nu știu unde, că nu ajunge la Petrolul, că nu suntem în stare să promovăm Petrolul, și am pierdut banii.

Dna, Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Vă dau răspunsul ITM-ului. Dacă l-ați citit...

Dl. George Botez

îmi cer scuze - nu cred că este o discuție între două persoane și noi suntem asistenți aici, da?

PI. Lucian Rădulescu

îmi cer scuze, eu am vorbit din partea clubului.

Dl. George Botez


-------V XX

■ ____ • X;|X )

Domnișoară, dacă aveți un punct de vedere, vă rugăm să ne informați pemoXCare este acest punct de vedere? Vă ascult.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Avem, răspunsul ITM-ului, vă dau fiecăruia...

DI. George Botez

Dar, spuneți-ne dumneavoastră, informați-ne. Maestrul emerit al sportului, Titi Tudor, cetățean de onoare al municipiului Ploiești a venit aici și, cu emoție, ne-a transmis un mesaj. Dați-ne și dumneavoastră, fiți bună cu noi, dați-ne o esență a ceea ce a spus ITM-ul.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică Rezultă foarte clar că nu PFA-uri.

Dl. George Botez

Dar ce?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Contract individual de muncă, varianta pe care a propus-o și dl. Primar.

Dl. George Botez

Bun. în aceste condiții, vreau să anunț onoratul consiliu că eu unul, George Botez, împreună cu toți colegii mei nu mai acceptăm acest mod de a pune problema. Drept pentru care am analizat și vom propune, în următorul consiliu, sper să avem și timp din punct de vedere formal, transformarea CSM-ului într-o instituție a Primăriei care să se ocupe exclusiv de administrarea bazelor sportive și constituirea, separat, a unei asociații sportive cu aceeași denumire, CSM, care să fie un club sportiv înființat pe lea sportului. Situație în care am rupt pisica.

Eu, niciodată nu o să pot să-mi cer scuze față de maestrul Titi Tudor pentru faptul că am trenat această problemă. Dar, în același timp, știu un lucru - cei care nu au rezolvat O problema și-au luat salariile iar cei care au muncit nu și-au luat salariile. De 7 luni ne batem joc practic de tot ceea ce înseamnă sport în Ploiești. Nu cred că cineva o face cu rea-voință dar nu cred că cineva se trezește dimineața cu această misiune. Dar, a duce mai departe această problemă în nesoluționare, a o menține nesoluționată este o chestiune care deja vizează bunul simț.

Eu mă simt obligat să vă propun acest lucru - vă rog să vă gândiți dacă CSM-ul este atât de încorsetat în, așa cum spuneți dumneavoastră, obligațiile stabilite ba de ITM, ba de Codul fiscal, haideți să mergem să ne facem o asociație sportivă, să despărțim sportul de administrarea bazelor sportive, să despărțim toate lucrurile pentru că, până la urmă, asta este varianta.

Sunteți de acord cu mine, domnișoara Crăciunoiu? Dacă am o asociație sportivă, ies de sub incidența acelor nereguli pe care dumneavoastră le-ați sesizat?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Am avut această discuție cu dumneavoastră, sunt mai multe nu este imposibil.


Dl. George Botez

Dar este mai bine, nu? E un pas spre normalitate, nu?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

E legal.

Dl. George Botez

E legal, mulțumesc! Dl. Palaș, vă rog.

Dl. Paul Palaș

Dl. președinte, haideți să lăsăm pentru azi după amiază, pentru mâine discuția aceasta. Pentru că, dacă eu v-aș întreba acum cum finanțați asociația aceea sportivă, o să mai dureze încă vreo jumătate de oră discuția. Știți foarte bine că o asociație sportivă poate fi finanțată doar prin Legea 350. Ca s-o finanțezi prin Legea 350, trebuie să faci licitații publice. La licitația publică trebuie să mai participe și altcineva, nu numai „Asociația Gigi SRL” sau cum o vom numi noi.

Această propunere a dumneavoastră suportă niște discuții destul de complicate care, în opinia mea, nu-și au locul acum, aici. Propun să trecem la votare și să stabilim împreună, dacă veți considera util, o întâlnire, azi, mâine, poimâine, când veți considera dumneavoastră necesar, să discutăm în tihnă această problemă.

Dl. George Botez

Da, dar tihna noastră nu este aceeași cu a celor care nu si-au luat salariile de 7 luni, domnule consilier.

Dl. Paul Palaș

Așa o fi dl. președinte dar, scuzați-mă, erau niște consilieri prin adunarea aia sau cum s-a numit ea, consiliu de administrație, care trebuia să fi venit cu niște soluții până acum. Avem și un primar în funcție.

Dl. George Botez

Au dat consilierii respectivi numai că dumneavoastră nu ați avut bunăvoința să le citiți și nu cred că, până astăzi, v-ați implicat foarte mult în această problemă. Noi am fost pe la vreo 10 ședințe pe acolo și am dat soluțiile, numai că, se pare că ne-am lovit de niște pereți. Cred că, nu știu dacă dumneavoastră, la ora aceasta, ar trebui să analizați activitatea acelor consilieri, haideți să ne uităm fiecare la ce face.

Vă mulțumesc!

Dl. Paul Palaș

Haideți să aprobăm.

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

Vreau să reamintesc că Primăria a făcut o propunere în acest sens care a fost discutată și cu dl. viceprimar Pană și cu dl. viceprimar Ganea. Acum, rămâne la latitudinea consiliului local dacă ia în considerare propunerea respectivă de soluționare a acestei situații privind bazele sportive dar, în aceeași măsură, privind posibilitatea de angajare a profesorilor pe contract individual de muncă, așa cum legea permite în momentul de față.

Dacă mai sunt și alte propuneri, de asemenea, trebuie să facem dezbateri în consiliu.

Vă mulțumesc!

DL George Botez

Vă rog dl. Ganea și închidem dezbaterile.

DL Cristian Ganea                                    Z

As dori să se reamintească ca toti consilierii să știe exact ceea/ce-se vdteâză acum la acest buget al CSM-ului unde este prinsă și investiția către Hipodromrcare trebuie terminată și continuată.

Eu nu spun nici să voteze nici să nu voteze. Dar, este bine ca- lumeă^s^^fîe în cunoștință de cauză.

3

O discuție ulterioară chiar ar fi de bun augur. Poate nu într-o ședință de consiliu dar, într-o ședință de lucru. Asa cum am făcut si la FC Petrolul atunci, ar trebui să ținem o discuție serioasă și pentru CSM. Și Petrolul să știți că este o situație mai mult sau mai puțin asemănătoare dar trebuie să rupem pisica și să luăm niște hotărâri legale să nu mai aruncăm vina de la unul la altul. Până la urmă, suntem puși aici să gestionăm banii ploieștenilor, nu să ne strigăm vorbe de la unul la celălalt.

Vă mulțumesc!

»

DL George Botez

Și eu mulțumesc!

în aceste condiții, avem de votat proiectul de buget care este absolut necesar administrării bazelor sportive fără niciun fel de referire la activitatea sportivă. Este unul dintre cele mai rele bugete pe care le-am văzut dar este necesar pentru că trebuie să menținem valoarea activelor municipalității.

Dacă nu mai sunt alte discuții de făcut, supun la vot:

Cine este pentru?                          25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru, pentru că dna Pauiica Drăgușin a părăsit sala, a anunțat înainte acest lucru, că va pleca.

Vă mulțumesc!

„Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri si O cheltuieli al Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploiești pe anul 2016”.

Dacă sunt discuții? Nu sunt:

3

Cine este pentru?                          25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

3

25 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului Municipal Ploiești pe anul 2016\

Dacă simt discuții? Nu sunt:

3

Cine este pentru?                          25 de voturi

Cine este împotrivă? Dacă se abține cineva?


25 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de veniliirfsi cheltuielitfal Spitalului de Pediatrie Ploiești pe anul 2016”.                                    /


Dacă sunt discuții? Nu sunt:

9

24 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

9

Nu a participat la vot domnișoara Enache, 24 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetelor de cheltuieli având ca sursă de finanțare bugetul local și a bugetelor activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii ale instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și Centrul O Creșăpe anul 2016"'.

Dacă sunt discuții? Nu sunt:

Cine este pentru?                          24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri si cheltuieli al Municipiului Ploiești pe anul 2016”.

Dacă sunt discuții aici? Aș vrea, așa cum am discutat la operativă, să ni se spună de către Direcția Economică dacă, în afară de consecințele modificărilor celorlalte bugete asupra bugetului municipiului mai sunt alte modificări.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

O       Nu, nu mai sunt alte modificări.

DL George Botez

Deci, luați act că nu mai sunt alte modificări.

Vă rog dl. Primar.

DL primar Adrian-Florin Dobre

La investiții, suplimentarea sumei pentru...

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Cu ajutorul...

D1. George Botez

Stați un pic, înainte de amendamentul acela este o altă problemă. Vă rog, dl. Primar.

DL primar Adrian-Florin Dobre

Așa cum s-a anunțat și la ședința pregătitoare, la bugetul de inve^^gr^fQșt o serie de reduceri și s-a suplimentat și suma pentru realizarea achiziției expe^figei. âbsolutăecesară pentru stația de epurare, știți foarte bine că au fost 3 încercări de a Midicatpe SE AP dar se pare că...                                                                 /

Dl. George Botez                                    %

Bun, înțeleg de la Direcția Economică că nu este nicio dumneavoastră ne spuneți că a crescut...                                       "

E ok, nu am nicio problemă dar, domnișoara director, nu știa de chestia aceasta?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

A fost făcut la comisie. Față de prima variantă, la comisia de buget finanțe...

DL George Botez

Nu la comisie, eu v-am întrebat aici, eu nu fac parte din comisia de buget și eu sunt consilier și vreau să votez și v-am întrebat: în afară de consecințele modificării bugetelor specifice, cele de mai sus, pe care le-am votat, mai aveți vreo altă modificare la bugetul municipiului Ploiești? Care include și lista de investiții? Și mi-ați spus: nu.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Modificările în lista de investiții erau deja făcute. Le-am avut, sunt prezentate.

Dl. George Botez

Eu vă întrebam să-mi spuneți care sunt acelea. Și așa o să fac la fiecare ședință de acum încolo pentru că ne-ați băgat suma cu cățeii pe sub nas.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Sunt cel puțin 20 de evidențe care au fost prezentate deja, lista de investiții cu toate influențele, plus și minus...

Dl. George Botez

Mi le-ați prezentat mie?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Da, este anexă...

DL George Botez

Nu, mie, George Botez, consilierul George Botez?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Nu ați primit pe mail această listă?

DL George Botez

Nu am primit nicio listă pe nici un mail doamnă.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Este pe site afișată.

DL George Botez

Dar, eu sunt orb, nu mai am curent, nu mi-am plătit curentul la laptop. Vreau să-mi spuneți aici, nu-mi spuneți că este pe site. Eu nu am laptop acasă, că nu am luat de la Primărie. Spuneți-mi dumneavoastră, vreau să vă ascult.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Centrală termică - Liceul Tehnologic Transporturi -139,50 mii lei.

Dl. George Botez

Asta, de ce cu minus? N-o mai punem?


Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

Lista de investiții este făcută de Direcția Tehnică. Eu preiau a

DL George Botez

Dar, Direcția Tehnică n-o verifică nimeni să spună - e ok așa stiti ceva de asta?

3      9

DL George Pană

Nota de fundamentare este semnată de dl. Primar, așa că dumnealui poate știe. Direcția de Investiții a mers direct la dl. Primar cu această discuție.

9                                           9                                                                                                                                                           9

DL George Botez

Noi ce jucăm aici, ce este asta?

Dl. Palas, dumneavoastră stiati că sunt tăiate niște investiții?

Dna, Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

La mai multe obiecte investiții la care s-au ținut procedurile de achiziție și au ieșit sub valoare s-a diminuat, la altele la care au fost necesare expertize, proiecte, s-au adăugat și, în funcție de necesarul până la sfârșitul anului, s-au diminuat sau majorat.

DL George Botez

Cum vă explicați dumneavoastră că eu, pe mail, nu am această listă, în format scris, nu am această listă?

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

în format scris a fost la comisie, la grupul operativ...

DL George Botez

Nu, eu, eu nu fac parte din comisia respectivă. Unde a fost în format scris? Nu am așa ceva în mapă.

Dna. Nicoleta Crăciunoiu - Direcția Economică

A fost afișată pe site, noi le punem pe site.

DL George Botez

Nu am net, nu am laptop acasă.

Dl. Paul Palaș

Dl. președinte, mi-ați pus o întrebare. Răspunsul este: da, la comisie s-au discutat aceste lucruri, atât numai că nu ni s-a părut nimic în neregulă cu toate precizările.

D1, George Botez

Sunt de acord cu dumneavoastră că s-ar putea să nu fie nimic în neregulă dar, nu este dreptul fiecărui consilier să fie informat cu privire la modificările acestea?

Dl. Paul Palaș

Nu am contestat treaba aceasta.

D1. George Botez

Și, să nu-mi spuneți mie că e pe site. V-am spus: nu mi-am plătit curentul acasă și nu am laptop.

Atunci când vrem să fim mai catolici decât Papa, cum am fost la proiectul anterior, suntem mai catolici decât Papa și luăm și medalie. Dar, atunci când trebuie să ne îndeplinim niște obligații normale...

Dumneavoastră, în calitate de consilier, la un moment dat, vreți să stiti exact dacă școala aceea sau liceul acela are căldură sau nu are căldură.

9


DL Gheorghe Sîrbu


De acord cu dumneavoastră dar, discuția aceasta aprinsă pe                    o

aveți aici, să știți că am avut-o și la grupul operativ, știți foarte bine,fercare âți;pârtlcipat. Si, stiati toate modificări.                                           C-% v $ /

îmi pare rău dar, așa cum spunea și dl. președinte de la comisia dOugetLl^a^, nu e nimic în neregulă.                                                              -

DL George Botez

Vom vedea dacă este asa.

9

Dl. Palaș, modificarea aceea?

DL Paul Palaș

Da, sunt două modificări pe care le propun: o să încep cu cea mai simplă - dl director de la RASP ne-a prezentat în ședința pe care am avut-o execuția bugetului și am înțeles că nu ar mai avea bani pentru salubritate. Dl. director, pe alocarea bugetară aveți venituri de 16 milioane 538 salubritate per total. Pe execuție cum stați?

DL Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

în acest moment, pentru luna noiembrie, nu mai pot emite comandă pe ambele activități si cele de curățenie deszăpezire si celelalte pe dezinsectie.

DL PaulPalas

Mai concret, din cele 16 milioane 538, cam cât credeți că sunt executați?

DL Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

La momentul actual, cât este bugetul structurat 13 milioane 800 pentru Rosal, mai rămân 100 de mii de lei pentru noiembrie și, în partea cealaltă nu mai pot realiza nicio activitate la unitățile de învățământ.

DL Paul Palas

Am înțeles.

în acest context, pentru că ne bate iama la ușă, propun diminuarea de la „cultură, recreere, religie” unde avem un capitol „bunuri și servicii în cont primărie”, acolo avem suma de 2 milioane 656 rămasă pentru că 2 milioane 863 i-am dus către CSM, diminuăm cu 1 milion de lei, suma totală cu care se modifică este de 3 milioane 863, deci minus 3 milioane 863,5. Suma finală o să rămână 1 milion 656.

Ne ducem la „protecția mediului”, la „salubritate” și adăugăm 1 milion acolo iar suma finală va ajunge la 17 milioane 538.

Asta cu salubritatea. O să vă rog s-o supuneți la vot separat dl. președinte, ca amendament distinct.

DL George Botez

Supun la vot amendamentul cum a fost formulat de dl. consilier Palaș:

Cine este pentru?             25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru. Domnișoara consilier Enache a revenit în sală.

DL Paul Palas

Mulțumesc!


Acum, mergem la „autorități publice și acțiuni externe”, de la „ scădem 30 de mii.

Această sumă de minus 30 de mii (rog să rămână înregistrat acest 1 fonduri de rezervă care crește de la 11 mii 600 la 41 de mii 600 de lei. supuneți la vot acest lucru, procedural este important.

Dl. George Botez

Adică să supunem amendamentul?

Dl. Paul Palaș

Să supunem această parte de amendament, mutarea celor 30 de mii de la bunuri și servicii la fondul de rezervă.

Dl. George Botez

Supun la vot amendamentul:

Cine este pentru?                    24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru. Dna. Stanciu nu a participat la vot fiind ieșită din sală. Cu 24 de voturi pentru, amendament aprobat.

*

Dl. Paul Palaș

Vă mulțumesc mult!

Acum o să facem o mică paranteză la subiectul pe care-1 discutăm - care este suma pe care o doriți și vă rog să faceți propuneri pentru ajutorul tânărului pentru a ști, din cei 41 de mii 600, câți bani alocăm la ajutor social.

Dl. George Botez

Dl. Bolocan vă rog să formulați un amendament, spuneți o cifră.

DL Iulian Bolocan

Cum am spus și la început, propun 40 de mii de lei.

DL George Botez

Acum avem nevoie de asta, nu la proiectul următor?

D1. Paul Palaș

Acum trebuie să mutăm suma. Din cei 41 de mii 600 din fondul de rezervă, trebuie să mutăm la ajutor social și trebuie să știm suma.

Dl. George Botez

Mutați 40 de mii, amendamentul domnului Bolocan care propune ca suma de 40 de mii să fie dusă la ajutorul social.

Cine este pentru?                     24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru, mulțumesc!

Dl. Paul Palaș


Asta a fost tot.

Dl. George Botez

Mai aveți ceva?

3

Supun la vot proiectul de hotărâre cu amendamentele aprobate:

Cine este pentru?                  24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

3

24 de voturi pentru. Mulțumesc! Proiect aprobat.

Reluăm dezbaterea punctului 4 „Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situație de extremă dificultate - domnul ANA DANIEL”.

Dl. Bolocan aveți de formulat un amendament? Dl. Ganea, vă rog.

Dl. Cristian Ganea

Propun să ridicăm suma la 40 de mii pentru ajutorul necesar.

Dl. George Botez

Bine, e amendament comun - Bolocan cu Ganea.

Supun la vot amendamentul:

Cine este pentru?                25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru. Dna Stanciu a revenit. Amendamentul aprobat.

*

Supun la vot proiectul în integralitatea lui:

Cine este pentru?                 25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru. Proiect aprobat. Mulțumesc!

Să fiți sănătos, mergeți și vedeți-vă de treabă, nu trebuie să ne mai spuneți nimic. Dl. Ana

Mulțumesc din suflet și Dumnezeu să vă ocolească prin ce încercare am trecut eu.

Dl. George Botez

Vă doresc multă sănătate, mergeți cu Dumnezeu.

La proiectul nr. 13, la operativă, se discutase să fie retras de pe ordinea de zi. Având în vedere că dl. Primar nu a fost și nimeni nu putea să facă acest lucru, am o propunere de prorogare a proiectului în acord cu inițiatorul:

Cine este pentru?                24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru, di. Ursu a părăsit sala. Se prorogă punctul 13.


14 - „Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului „DARE TO START”.

Discuții? Nu.

9

25 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi, dl. Ursu a revenit.

„Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului finanțat prin Programul

Operațional Capital Uman (P.O.C.U.) 2014 ~ 2020, in cadrul AP 5/PI 9.vi/OS 5.1”. Discuții? Nu sunt.

Cine este pentru?                    25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

9

25 de voturi pentru. Mulțumesc!

„Proiect de hotărâre privind aprobarea ajustării prețului local al energiei termice facturate populației în municipiul Ploiești”.

Discuții? Vă rog dl. consilier.

DL Gabriel Minea

La acest proiect aș dori să vin cu două amendamente - în primul rând, se știe că acesta este proiect PNL, în urma unor discuții, vrem și grupul PSD să fim participanți la acest proiect.

Dl. George Botez

Inițiatori?

Dl. Gabriel Minea

Da, să fim inițiatori și grupul PSD.

Și, al doilea amendament - valoarea inițială a fost de 161,29 și, grupul PSD a propus O suma de 159,29 de lei fără TVA.

Si, cu acest moment, as vrea să readuc aminte că efectele Hotărârii Consiliului Local 408/2.11.2015, în care se prevede ajutor social către populație la gaze și lemne, este în continuare în vigoare. Deci, și acest aspect este luat în calcul, m-am interesat și își produce efecte si în acest moment această hotărâre de consiliu local. Există un lucru echitabil.

Dl. George Botez

Inițiatorii PNL sunt de acord? Vă rog dl. Sîrbu.

DL Gheorghe Sîrbu

în primul rând, sunt de acord cu cele două amendamente. Ar mai fi o problemă de spus - această ajustare este conform legii, pe perioada timpului rece, adică 1 noiembrie -30 martie. Asa a fost si anul trecut, asa este si acum. Trebuie avut în vedere acest lucru

3                            3                                        J 3                      5

pentru că așa spune legea. Perioada o determină legea.

Mulțumesc foarte mult.

DL George Botez

Mai dorește cineva să participe ca inițiator?


Dl. George Pană

Și grupul ALDE.

Dl. George Botez

Trecem toți consilierii locali prezenți.

Supun la vot amendamentul privind tariful propus de către colegul nostru: Cine este pentru?                  25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru.

Amendamentul privind perioada pe care dl. Sîrbu l-a propus...

DL Paul Palaș

Este o prevedere legală, nu ai ce să supui la vot.

D1, George Botez

O      Supun la vot sau nu supun?

DL Paul Palaș

Nu aveți ce să supuneți o lege la vot.

Dl. președinte, am avut la începutul ședinței o solicitare referitoare la luarea în considerație la discutarea acestui subiect a unui preț de pornire. Se făcea precizarea, în acea intervenție, asupra faptului că, în opinia interlocutorului nostru, prețul de pornire trebuia să fie 161,29 și de acolo să se plece cu reducerea.

Cred că este corect să spunem că este un punct de vedere, deocamdată, nefundamentat printr-o hotărâre sau printr-un act administrativ și că nu putem să lucrăm decât cu prețuri și cu informații care sunt aprobate și care sunt în vigoare prin actele pe care le avem la dispoziție în acest moment.

Vă mulțumesc!

DL George Botez

Și eu mulțumesc!

O      Vă rog dl. Gheorghe Popa.

DL Gheorghe Popa

Dl. președinte, aș vrea totuși să supuneți aprobării consiliului perioada de valabilitate de la 1 noiembrie până la 31 martie pentru că este subvenție din bugetul local.

Dl. George Botez

Și asta este adevărat.

Faceți un amendament.

Dl. George Pană

Dar, avem art. 1 și art. 3 care lămuresc cu prisosință chestiunea aceasta.

Dl. George Botez

Deci, există.

DL George Pană

Art. 1 precizează momentul de pornire și art. 3 momentul d<


DL George Botez

Deci, se dă pe perioada 1 noiembrie - 31 martie.

DL Paul Palaș

Cred că este necesară o corectare dl președinte, pentru că, inițial spunea de la 1 octombrie.

DL George Botez

Păi asta este, exact asta discutam.

Supun la vot amendamentul - în loc de 1 octombrie, 1 noiembrie:

Cine este pentru?               24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

Dl. Ganea a părăsit sala, 24 de voturi pentru.

*

A,

Alte modificări nu mai sunt, da? In aceste condiții, supun la vot proiectul cu toate amendamentele aprobate:

Cine este pentru?              24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru. Mulțumesc!

„Proiect de hotărâre privind încetarea contractului nr. 4980/15.03.2013 de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de iluminat public în municipiul Ploiești, încheiat între Municipiul Ploiești și SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL”.

A părăsit sala și dl. Sîrbu, suntem 23 de consilieri. S-a întors dl. Ganea, suntem 24. Discuții aici? înțeleg că nu sunt. Supun la vot:

Cine este pentru?                 24 de voturi

Cine este împotrivă?


Dacă se abține cineva?

5

24 de voturi pentru.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Eficientizare Energetică a Municipiului Ploiești 2016 — 2021”.

Vă rog dl. Ganea.

DL Cristian Ganea

Un pic mai explicit ne poate spune cineva?

D1. George Botez

Eu, sigur nu, pentru că nu am văzut această strategie.

Dna. Daniela Croitoru - Direcția Relații Internaționale

Se referă la strategia eficienței energetice...

DL George Botez

După titlu, mi-am dat seama.

Dna. Daniela Croitorii - Direcția Relații Internaționale             b X

Pentru clădirile publice, pentru clădirile rezidențiale, îmbunătățire^ sistemuJWiCd'e iluminat stradal cu înlocuirea lămpilor existente cu lămpi economic^ îmbunătățire^ mijloacelor de transport. Există strategia, este pusă pe site, am pus-o la di^țpziția comibi^f 3 pentru că au dorit s-o analizeze la comisie, la RASP.                           '

Noi nu putem accesa fonduri fără un program.                          ; sj

D1. Cristian Ganea

îmbunătățirea mijloacelor de transport? II văd pe dl. Mișcă aici. In ce constă?

DL George Botez

îi puneți lămpi solare domnului Mișcă.

Dna. Daniela Croitoru - Direcția Relații Internaționale

Trecerea de pe motorină cu GPL, înlocuirea cu mijloace electrice...

Dl. George Botez

Am înțeles că ne-ați evocat cuprinsul. Sunt de acord, forma ei fizică? Să nu începeți să spuneți iar că e pe site. Nu am laptop. Mi-ați dat cumva laptop de la Primărie, nu că aș vrea. Nu mi-ați dat. Și atunci, de ce mă trimiteți pe site? De ce economia se face în raport de decibeli și nu se face în raport de cel care lucrează? De ce ajungem în consiliu să votăm niște chestii de strategii? Nu e vorba de consilierii de aici, sau numai de aici dar văd că se încetățenește chestia asta. Poate avem și noi o idee, vrem să venim să completăm.

Dl. Primar, îmi cer scuze, era o dezbatere paralelă pe chestia asta, uitați este un proiect foarte important și la care ținem foarte mult, propunerea dumneavoastră privind strategia de eficiență energetică. Toată lumea reclamă faptul că, din punct de vedere fizic sau al discuțiilor cu consilierii, practic nu știu dacă cineva a participat la vreo dezbatere de genul acesta. întotdeauna, și zona economică și zona tehnică ne spun - uitați-vă pe site.

Nu este un mod de a pune problema. Cu toată responsabilitatea, vrem să sprijinim aceste lucruri dar vrem să fim în cunoștință de cauză. Comisia 3, atunci să voteze comisia 3.

D1. Gheorghe Andrei

Aveți în vedere să accesați fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze? Știu O că există această posibilitate.

Dna. Daniela Croitoru - Direcția Relații Internaționale

Da, când se va deschide Axa 4 pe POR. Există în strategia aprobată de dumneavoastră în SIDU. Există și acest capitol.

Dl. Gheorghe Andrei

Vă mulțumesc!

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

Această strategie în care, conform legii eficienței energetice, municipalitatea trebuia să intre până la sfârșitul anului, este absolut necesară pentru realizarea acelor proiecte de eficiență energetică a blocurilor, a zonelor rezidențiale, 3.1, Axă care, la jumătatea lunii noiembrie va fi închisă. Fără a avea aceste documente în spatele acelor proiecte, acele proiecte nu sunt sustenabile în fața ADR Sud Muntenia.

Acesta este motivul pentru care există această strategie. în momentul de față municipalitatea se află în faza în care va realiza și acel PAID absolut necesar nentra^că^noi trebuie să intrăm și pe Axa 3.2 pentru eficiența energetică a clădirilor este absolut necesară. Acest PAID ne va permite realizarea finisării clădinț^ cuxare.yom^ intra pe această Axă în vederea creșterii eficienței energetice și atuncFșe vor stabilii șf| criteriile.                                                              W, i jS /

Trebuie să spunem că este un punct intermediar dar, fără de care nu ^ppaț^rea^â anveloparea termică a blocurilor.

DL George Botez

Mulțumim!

Dacă nu sunt alte discuții de făcut, supun la vot:

Cine este pentru?                     23 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

  • 23 de voturi pentru, dl. Puiu Neagu este ieșit din sală.

***

O       Punctul 19 ,/Proiect de hotărâre referitor la revocarea Hotărârii Consiliului Local

nr. 330/2016 privind abrogarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Ploiești nr. 126 din 26.03.2012”.

Dl. Ganea, vă rog.

Dl. Cristian Ganea

Nu particip la vot pentru că nu am fost nici la ședința trecută.

DL George Botez

Luăm act.

Dl. Primar, știți situația, v-am adus-o la cunoștință printr-un înscris și v-am spus că, atunci când mi s-a adus spre semnare Hotărârea 330/2016, ea făcea corp comun cu un alt document care a fost elaborat la 5 zile după ce a avut loc votul. Și v-am rugat să luați măsurile să mi se trimită spre semnare, în calitate de președinte de ședință, hotărârea în forma în care am votat-o când avea și aviz de legalitate și nu avea nimic anexat.

Eu nu știu cum, nesemnat de mine, ca președinte de ședință, există o hotărâre a cărei O revocare ne propune acum să o adoptăm. Vă rog să-mi explicați. Mulțumesc!

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

Știți foarte bine că acea hotărâre avea o expunere de motive, ceea ce nu se mai regăsea în textul hotărâri respective, de aceea, și în urma adresei dumneavoastră, am făcut o adresă către Instituția Prefectului spunând că, din punct de vedere procedural, acea hotărâre nu întrunește condițiile de legalitate, în opinia dânșilor și ne-au spus, prin acea adresă că hotărârea respectivă ar trebui revocată în forma în care a fost adoptată. într-adevăr ea nu și-a produs până la final parcursul procedural în schimb s-a exprimat voința consiliului și în sensul acesta a fost și acel răspuns venit din partea Instituției Prefectului.

D1. George Botez

Nu mi-ați răspuns. Eu am pus o întrebare și, dacă vreți să-mi dați răspunsul, bine, dacă nu, nu este niciun fel de problemă.


Ați luat vreo măsură pentru stabilirea legalității, să mi se dea pentru a fi semnat proiectul de hotărâre votat în forma în care am votat?

Pentru că eu asta v-am cerut, ce spune Prefectura este treaba domnie^s^^5^^.

Dacă vreți să-mi răspundeți, dacă nu, nu este niciun fel de problem'ă5\,<.';

Acum, dumneavoastră vă apărați Instituția Prefectului pentru că /ați|fbsț Prefect'. Eu îmi apăr instituția Tribunalului pentru că acolo îmi exercit profesia. Pentru mine, prefectul este departe de a fi cunoscătorul adevărului absolut. Vă întreb așa ca un Wiăfâț de ;Consilier care trebuia să semneze - ati rezolvat cu fata aceea sau nu?             V/'- ■■

’                                                                                                                ■ '1'i O

Dl. primar Adrian-Florin Dobre                                     ■

Ați văzut că nu a fost singura hotărâre cu probleme din acea ședință în care, secretarul de atunci, pentru că știți foarte bine că noi vorbim de secretari intermediari în această perioadă, este o situație mai deosebită cu privire la această funcție în cadrul Primăriei, funcție fără de care Primăria și ședințele de consiliu local nu se pot desfășură. Au fost două inadvertențe, inclusiv Instituția Prefectului a spus că hotărârea de care spuneți dumneavoastră nu trebuia să fie adoptată cu votul a două treimi ci cu votul a jumătate plus unu. Și, în acest caz, ar fi trebuit să anunțe în timpul ședinței legalitatea sau nelegalitatea acelei hotărâri, modificată în textul ei în totalitate. Din păcate acest lucru nu s-a realizat iar consecințele sunt că trebuie să le soluționăm în această formă.

Cu privire la decizia respectivă am avut discuții, inclusiv dl Palaș știe de aceste lucruri. Având în vedere că nu este o numire pe funcție definitivă, lucru pe care nu putem să-1 facem până la clarificarea unei situații în instanță. Până la o decizie rămasă definitivă a unei instanțe, nu putem să scoatem la concurs acest post astfel încât să avem o persoană pe funcție definitiv numită în urma procedurilor cu sprijinul ANFP-ului și cu participarea ANFP-ului la concursul respectiv, astfel încât să nu avem sincope în derularea activității și a ședințelor de consiliu local.

Dl. George Botez

Mulțumesc!

5

Dumneavoastră sunteți la postul de secretar cam cum este CSM-ul la lotul de handbal fete, rulați asa în continuare, să nu rămâneți cu niciunul.

în aceste condiții, față de expunerea mea, noi nu vom vota acest proiect sau nu vom vota pentru acest proiect pentru că nu mi se pare normal să revoci o hotărârea care nici măcar nu a fost finalizată.

Din punct de vedere procedural, încă mai aștept ca dumneavoastră să fiți zbirul de care această Primărie are nevoie și să luați măsuri. După ce ați luat măsurile, stăm de vorbă pe hotărâre.

DL primar Adrian-Florin Dobre

Ca și procedură, acea hotărâre a plecat cu avizul favorabil din partea Direcției Juridice către Instituția Prefectului...

Dl. George Botez

Da, dar la 5 zile după.

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

Fără a exista semnătura dumneavoastră în calitate de președinte. Dar, încă o dată vin și spun: pe fond, s-a exprimat voința consiliului și cred că acest lucru contează cel mai mult,

și decizia pe care va trebui s-o luați în funcție de votul care va fi stabilit astăzi la această hotărâre, ce ați propus dumneavoastră, ar fi putut să vină în acest sens în care exprimarea nouă a voinței consiliului, prin vot, să fi fost într-o altă direcție.


DL George Botez

Dacă nu mai sunt alte discuții, supun la vot:

Cine este pentru?                     9 voturi

Cine este împotrivă?                 11 voturi

Dacă se abține cineva?               4 abțineri

9 voturi pentru, grupul PNL prezent, abțineri, grupul ALDE, 4 voturi^ George Pană, Marius Mateescu, Sorin Văduva și Paul Palaș, voturi împotrivă grupul PSD și PMP -Gheorghe Andrei, George Botez, Marius Dinu, Sanda Dragulea, Constantin Minea, Marilena Stanciu, Florina Sorescu, Răzvan Ursu, Robert Vîscan, Bogdan Hodorog și Eduard Tudor, 11 voturi.

Dl. Ganea nu participă la vot.

Situația votului - 9 pentru, 4 abțineri, 11 împotrivă și 1 neparticipare la vot.

O       „Proiect de hotărâre privind transformarea gradului profesional din superior în

asistent al unui post vacant de funcție publică de execuție de consilier, clasa I din cadrul Serviciului Urmărire și încasare Creanțe Bugetare al Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești”.

Dacă sunt discuții? Vă rog dl. Ganea.

DL Cristian Ganea

Dl. primar a dat de lucru doamnei Anca Angelescu vizavi de numărul de posturi. Acest număr ține și de noi?

Dna. Ana Angelescu - Serviciul Resurse Umane, Organizare și Administrativ Dumneavoastră vă referiți la...

DL Cristian Ganea

La punctul de pe ordinea de zi.

Dna. Ana Angelescu - Serviciul Resurse Umane, Organizare și Administrativ Este transformarea unui post vacant. în acea informare a fost trecut că a pornit

O procedura de ocupare iar, la momentul, acesta, s-a solicitat de către directorii de instituții transformarea unor posturi.

Dl. Cristian Ganea

Dl. Primar, blocăm un pic până ajungem la un consens?

Dna. Ana Angelescu - Serviciul Resurse Umane, Organizare și Administrativ

SPFL-ul intră în numărul de posturi aprobate prin Ordonanța 63, spitalele fac excepție în Ordonanța 63. Ca să poată fi completate niște posturi la CSM trebuie modificat numărul de posturi arondate conform Ordonanței 63 și trebuie scăzute de la alte instituții, respectiv Administrația Parcului Constantin Stere și Primărie. Și, SPFL-ul 1 post vacant.

D1. George Botez

Să nu existe consecințe după.

Cine este pentru?                    25 de voturi

Cine este împotrivă? Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru.


***


„Proiect de hotărâre privind transformarea a patru posturi vac^nte^de asistent medical din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, instituție sub autoritate^^onsilitilui


Local Ploiești”.

Discuții? Vă rog dl. Ganea.

Dl. Cristian Ganea

Dna director este în sală?

Dl. George Botez

Da, este.

DL Cristian Ganea

Să ne explice și nouă.

Dna. Maria Iordănescu - Spitalul Municipal Ploiești

Din experiență, vă spun că la concursurile organizate nu se prezintă asistenți O principali care deja au angajamente în alte unități sanitare și, pentru a facilita angajarea pe aceste posturi, trebuie transformate în grade inferioare. Și, așa dăm șansă și noilor absolvenți să vină în instituțiile noastre.

DL Cristian Ganea

Ați ținut concurs și nu a venit nimeni sau ne bazăm pe...

Dna. Maria Iordănescu - Spitalul Municipal Ploiești

Pe aceste posturi nu, dar ne bazăm pe alte posturi date. De exemplu, la oncologie, am scos un post de 3 ori.

Dl. George Botez

Ce treabă are oncologia cu ce ne cereți dumneavoastră?

Dna, Maria Iordănescu - Spitalul Municipal Ploiești

Nu are legătură dar eu vă spun că am făcut un studiu de piață și CV-uri ce am primit, am primit pe debutanți. Și, vă spun sigur că, dacă le scoatem la gradul de asistenți principali, nu se prezintă nimeni.

O      DL George Botez

Bun, dar de unde sunteți atât de sigură?

Dna. Maria Iordănescu - Spitalul Municipal Ploiești

Din experiența pe care o avem în organizarea de astfel de concursuri.

Dl. George Botez

Deci, dl. Ganea sunteți foarte satisfăcut de răspuns.

Dl. Cristian Ganea

Oarecum.

DL George Botez

Mulțumim doamnă și să ne mai anunțați data viitoare și de alte feelinguri ale dumneavoastră ca să putem să mergem bine cu administrația.

Dna. Maria Iordănescu - Spitalul Municipal Ploiești

Nu este un feeling, este o realitate.


Dl. George Botez

Supun la vot:

Cine este pentru?                24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?           1 abținere

  • 24 de voturi pentru și 1 abținere, cea a domnului Cristian Ganea.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al Spitalului de Pediatrie Ploiești, instituție sub autoritatea Consiliului Local PloieștC.

Despre ce este vorba?

DL Cătălin Vișean - Spitalul de Pediatrie Ploiești

6 promovări pe funcție în urma concursurilor obținute și transformarea unui post de medic primar în medic specialist.

D1. George Botez

In medic viceprimar cu atribuții de primar.

Dacă nu sunt alte discuții de făcut:

Cine este pentru?                  25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

  • 25 de voturi pentru.

***

„Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării componenței Consiliul Administrativ al Clubului Sportiv Municipal Ploiești”.

Urmare a celor 3 demisii...

D1. Cristian Ganea

4 demisii.

D1. George Botez

3 proaspete, va trebui să menționăm acolo - înlocuirea consilierilor locali și începeți cu dl. Sîrbu că și-a dat primul demisia..., așteptăm propuneri.

D1. Gheorghe Popa

Grupul PNL nu face propuneri.

Dl. George Botez

Grupul PSD nu face propuneri.

Dl. George Pană

Grupul ALDE nu face propuneri.

DL Bogdan Hodorog

La fel și grupul PMP.

Dl. Cristian Ganea

în acest caz, nu ar trebui o hotărâre prin care să se dizolve acest consiliu?

DL George Botez

Trebuie modificat Actul Constitutiv și cred că acest lucru îl vom puteaTaSS&âhd vc^n veni cu propunerea luna viitoare, de despărțire a activității sportive d^adm^st^afe'a bazelor.

Vă rog dl. Sîrbu.

Dl. Gheorghe Sîrbu

Mulțumesc dl. președinte!

Dacă consiliul administrativ și-a dat demisia în bloc, înseamnă că acolo sunt probleme. Cred că, până când luăm noi acea hotărâre de restructurare, ar fi trebuit ca toată conducerea de la CSM, astăzi să-și depună demisia văzând ce se întâmplă în cadrul consiliului local. Nimeni nu dorește să meargă acolo. Trebuie să existe un punct zero ca să putem rezolva această situație deosebită creată la acest club. Toată lumea de acolo care conduce, fie că-i director sportiv, fie că e director economic, director general sau ce sunt acolo, că nu am apucat să cunosc conducerea de acolo pe toată, trebuie să-și dea demisia.

Vă mulțumesc!

DL George Botez

O         Dl. Sîrbu, aș vrea să fiu foarte exact ca să ne înțelegem foarte bine - motivele

demisiei dumneavoastră cu motivele demisiei noastre nu concordă. Noi ne-am dus acolo, am rămas pe baricade, înregistrați fiind și noi, și am încercat să găsim niște soluții astfel încât să avem în vedere și partea umană a cea ce înseamnă Clubul Sportiv Municipal. Și, aici mă refer la oamenii care nu și-au primit salariile și care au muncit, fiind munciți, dacă vreți, pe ceea ce a însemnat inițiativa Primăriei pentru că, de la Departamentul Juridic a venit acea propunere de PFA, nu s-au trezit ei de dimineață și s-au hotărât în acea dimineață „băi, mergem și ne facem PFA-uri.”.

Mai pe românește - Departamentul Juridic le spune: faceți-vă PFA, încheiați contracte sub această formă după care, îi ține, preț de 7 luni de zile neplătiți.

Am identificat o posibilă rezolvare a problemei, am trimis în scris către etajul 3 al Primăriei spunând în felul următor: PFA-ul încurcă la plată atâta timp cât este însoțit de niște beneficii suplimentare în afara acestui PFA. Și aici mă refeream la cazare, transport, echipament și toate cele. Și am spus: domnule, haideți să eliminăm aceste apendix-uri și să O le dăm oamenilor măcar salariile pentru că sunt cetățeni europeni care desfășoară muncă. Am făcut această propunerea acum 40 de zile, 30-40 de zile. Nici până în ziua de astăzi nu am primit un răspuns.

Eu nu-mi pot asuma responsabilitatea de a ține 75 de oameni nemâncați pentru că cineva de la Primărie are hachițe de un fel sau de altul.

Dumneavoastră știți foarte bine că oamenii sunt pe primul plan.

Dl. Gheorghe Sîrbu

Dl. consilier eu v-am ascultat cu foarte mare atenție dar ziceți dumneavoastră că deciziile dumneavoastră cu concordă cu demisia mea. Am venit în consiliul administrativ de acolo și am cerut două contracte - contractul de pază și de sponsorizare și am spus: oameni buni, cum v-ați putut permite să cheltuiți atâția bani, bani care ar fi putut să meargă în alte scopuri.

Domnule consilier avem aceleași sentimente umane față de cei care nu și-au primit banii. Dar nu mai faceți dumneavoastră politică așa, să-mi explicați niște lucruri pentru că și dumneavoastră ca și mine doreați să se cheltuiască banii de acolo în condiții^ pentru lucruri normale.Mulțumesc!

DI. George Botez

Foarte bine dar, pentru asta trebuie să le și alocăm banii în condiții ^trpafe^

D1. Gheorghe Sîrbuivn

Dar, cum i-au cheltuit pe ceilalți, i-a întrebat cineva? Nimeni, nimeni nir^rltreabă. Jaful de acolo nu întreabă nimeni.

Dl. George Botez

Dl. Sîrbu, acum haideți să nu intrăm în detaliile demisiei.

Având în vedere că nu sunt propuneri pentru comisie, haideți să supunem la vot proiectul. Nu avem ce să facem altceva.

Dl. Paul Palaș

Prorogați-1 dl. președinte, ce să supuneți la vot.

Dl. George Botez

Eu voiam să dau un vot negativ. Se poate. Dacă mă lăsați, ca tehnică, sigur reușesc. Dar, iau propunerea dumneavoastră de prorogare:

Cine este pentru?                     24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru. A ieșit dl. Mateescu.

„Proiect de hotărâre privind predarea către ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A., a amplasamentului Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „CONSTRUIRE SALĂ DE SPORT -ȘCOALA GIMNAZIALĂ GEORGE COȘBUC”.

Dacă sunt discuții? înțeleg că nu sunt. Supun la vot:

O        Cine este pentru?                24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

24 de voturi pentru. Dl. Mateescu nu este în sală.

„Proiect de hotărâre privind schimbarea destinației unei părți din imobilul-teren din incinta Școlii Gimnaziale “Nicolae lorga”, situată în Ploiești, str. Minerva nr.4 si obținerea avizului conform al ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru construcția unui bazin de înot cu profil didactic”.

Discuții? Vă rog, dl. Andrei Gheorghe.


DL Gheorghe Andrei

Vin cu propunerea de a fi prorogat acest proiect din două motive: consider că s-ar putea construi un bazin de înot la școala 25 și școala 8 fiindcă acele două școlL^tiȘfdfildK, înot, elevii sunt transportați cu autobuzul la bazinul Vega. Construindu-se acolo fezinul .de> A înot ar fi chiar aproape de ei.                                             II țț A Vl

Al doilea punct de vedere este acela că ar trebui să se construiască unto^iif de niyelJO internațional unde se pot desfășura competiții interne și internaționale și pu^^;;îhC^i^y acest bazin pentru aceste competiții. Deci, poate aduce și venituri.

Eu zic că trebuie studiat și văzut. Să nu facem iar un bazin de înot nefuncționăl, să facem un bazin de înot la nivel internațional.

Dl. George Botez

Dumneavoastră ați ridicat două probleme: în primul rând, ca locație, nu-1 vedeți acolo, îl vedeți la cele două școli, 25 și 8, care au profil de sport.

Și, în al doilea rând, dacă tot îl facem, haideți să nu-1 facem așa micuț, să-1 facem mai măricel ca să rezolvăm și problema cu bazinul Vega.

Vă rog, dl. Sîrbu sau dl. Popa, cine dorește.

Dl. Gheorghe Sîrbu

Eu nu am nimic împotrivă cu propunerea dumneavoastră numai că nu văd de ce să nu-1 aprobăm și pe acesta, să facem un nou proiect și pentru școala 8 și 25. Lăsăm și acest proiect de la Școala Nicolae Iorga și facem un nou proiect pentru ședința viitoare.

D1. George Botez

Una din întrebările la care nu mi s-a putut răspunde este că noi dacă aprobăm asta, mai avem acces și la alte investiții? Dl. Primar, nu pun la îndoială ceea ce spuneți dumneavoastră dar, știți foarte bine că, în ceea ce facem, discutăm pe documente.

Dl. Cristian Ganea

Aș propune să prorogăm acest proiect pentru a merge o comisie, 2-3 consilieri la CNI să vedem dacă putem să facem un bazin și acolo și acolo și dincolo.

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

Această discuție am avut-o și în ședința pregătitoare consiliului local. Cunosc existența acestei solicitări către Ministerul Educației cu privire la schimbarea destinației pentru terenul de la Școala nr. 8. Mi se pare absolut necesară realizarea acelei investiții și acolo dar știu că este o mică problemă de suprafață pentru dimensiunea care s-a solicitat. Nu cred că acest lucru privește neapărat Ministerul Educației ci privește mai mult municipiul.

De aceea, în urma discuției, am stabilit de comun acord ca toți cei care doresc să mergem să facem front comun atât pentru Școala 8 cât și pentru acest proiect de la Nicolae Iorga dar, bineînțeles că trebuie să aibă acordul dumneavoastră acum, aici, și să rezolvăm această problemă.

în ceea ce privește numărul de proiecte cu care o primărie se poate duce să se înscrie pe lista acestor proiecte cu bazine de înot la CNI, nu există nicio limitare, important este să existe prioritizarea și să vedem cum obținem banii, dacă vrem să obținem pentru ambele proiecte, este cu atât mai bine.

Nimic nu ne împiedică să avem două proiecte pe lista CNI-ului, din contră, ne dă o șansă în plus, atunci când se alocă bani pe viitor, să avem ambele proiecte deja_pregătite.

DI. Gheorghe Andrei                                  zc ZT'X

Dacă-mi permiteți, și cel de la Școala 8 să fie construit tot la un nivel internațional, nu cu profil didactic.

Dl, George Botez

Dl. Popa, vă rog!

Dl. Gheorghe Popa

Mulțumesc dl președinte!

în mare, a explicat dl. Primar și, așa cum la operativă am pus această întrebare, putem să mergem cu acest proiect pentru construcția acestui bazin să-1 depunem la CNI, cu profil didactic, pentru o suprafață de 7mii de metri. Pentru proiectul, de care spuneau colegii mei, pentru acel bazin de înot olimpic cu o suprafață mult mai mare trebuie identificat vreo 17mii de metri pătrați se pot depune și alte proiecte pentru acest lucru, se pot depune la CNI.

Dl. George Botez

Sincer, votez toate proiectele cu 4 mâini, nu pun la discuție informațiile pe care dumneavoastră sau dl. Primar le-ați furnizat dar am rezerve privind sursa acestor informații.

O Mă aflu, din păcate, în anul 2016, Primăria Ploiești unde, în luna ianuarie, s-a recomandat sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor de la CSM să-și facă PFA-uri să-și ia banii și, după 7 luni de zile, sunt neplătiți. Da?

Dl. primar Adrian-Florin Dobre

în acest proiect de hotărâre nu vorbim deocamdată de a pune proiectul pe lista CNI ci, este decât obținerea acestei aprobări, schimbarea de destinație care este o etapă intermediară până când vom depune solicitarea către CNI, aprobarea fără de care nu putem s-o obținem. Nu este neapărat să vedem dacă putem obține mai multe sau mai puține proiecte pentru că acest proiect, în stadiul în care ne aflăm, ca și proiectul de la Școala 8, nu poate fi depus pe lista CNI-ului până când nu rezolvăm problema avizului ministerului.

Dl, George Botez

Vă rog dl. Ganea.

Dl. Cristian Ganea

Am putea să mărim această listă cu o serie de terenuri în jurul școlilor.

Dl. George Botez

Tocmai de aceea, și eu zic că ar fi fost bine să prorogăm acest punct în așa fel încât să putem să discutăm problema de urgență sub toate aspectele. Pentru că, dacă astăzi votăm ceva, în 6 luni votăm altceva, nu avem nici un fel de privire de ansamblu.

Vă mențineți propunerea de prorogare?

Supun la vot propunerea de prorogare a domnului Ganea: Cine este pentru?

15 voturi

3 voturi

6 abțineri


Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

15 voturi pentru, abțineri — Gheorghe Sîrbu, Zoia Staicu, Aurelian Tudor, Larisa Băzăvan, Iulian Bolocan, Puiu Neagu, împotrivă este aripa radicală a PNL-ului - Gheorghe Popa, Florin Neagu și Cristina Enache. Deci, cu 15 voturi pentru, proiectul a fost prorogat.

Punctul 26. Acesta nu este cel cu numărătoarea?

„Proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de repartizare'(Q&^uințelor pentru chiriașii imobilelor care au făcut obiectul legilor proprietăți^^ ajf^iț^îlorf^e repartizare a locuințelor sociale”.

Dl. Vîscan, este cel care nu știam cu câte voturi se aprobă, am av^^diverg.^^/în aceste condiții, supun la vot:

24 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?               1 abținere

3                                                                                                               3

Cu 24 de voturi pentru și 1 abținere, dna. Zoia Staicu, a fost adoptat.

„Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei contractului de închiriere pentru o unitate locativă cu destinația de locuință de necesitate”.

Dacă sunt discuții? Nu sunt.

v J        Cine este pentru?                  25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru, proiect adoptat.

„Proiect de hotărâre privind repartizarea unei locuințe sociale”.

Discuții?

Cine este pentru?                     25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru, proiect adoptat.

„Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei contractului de asociere nr. O   22181/26.10.2009 încheiat între Municipiul Ploiești și SC Clinica Medicală Hipocrat

2000 SRL”.

Discuții, dacă sunt de făcut? Dl. Ganea, vă rog.

D1. Cristian Ganea

Am înțeles că este o clădire care este în patrimoniul nostru, este pe Bulevard, la stradă și am putea s-o băgăm în programul de reabilitare pe fonduri europene dacă-i schimbăm destinația. Ne poate răspunde de la Patrimoniu cineva?

Dna. Carmen Bucur - Direcția de Gestiune Patrimoniu

Este o clădire a municipiului.

Dl. Cristian Ganea

Cât de mare este si câte societăți sunt în ea?

5                                         3

Acolo lucrează medici dentiști în momentul acesta și această societate care face analizele acelea gratuite.


DL Cristian Ganea

Și, aceste spații sunt vândute sau...

Dna. Carmen Bucur - Direcția de Gestiune Patrimoniu

Sunt și spații libere pentru că mai sunt care au renunțat.

DL Cristian Ganea

Știu că este o clădire care arată într-un fel.

Dna. Carmen Bucur - Direcția de Gestiune Patrimoniu

Este monument istoric, într-adevăr.

DL Cristian Ganea

Mulțumesc!

9

Dl. George Botez

Alte discuții?

»

DL Robert Vîscan

Eu vreau să mă retrag de la inițiatori și cred că ar trebui să scoatem acest spațiu la licitație și, dacă se poate face ceva s-o reabilităm pentru că este necesară reabilitarea ei ca s-o dăm în folosință.

Dl. George Botez

Da, vă rog să-1 scoateți pe dl. consilier de la inițiatori.

Dna. Marilena Stanciu

Dl. președinte, vă rog să mă scoateți și pe mine.

D1. George Botez

Da, dl. Popa vreți să vă scoatem și pe dumneavoastră.

DL Gheorghe Popa

Nu. Voiam să atrag atenția că, în acea locație se desfășoară, prin AS SC, un număr de 150 de analize gratuite printr-o anchetă socială care se face printre cetățenii municipiului Ploiești defavorizați ca situație socială și s-au făcut aceste analize gratuite mai mult timp.

Propunerea care a fost la comisie să se prelungească, pentru că acest contract de închiriere s-a prelungit din an în an, până se va stabili destinația, procedură și alte lucruri, pentru a nu fi văduviți cetățenii și listele care așteaptă pentru desfășurarea analizelor, propunerea era să rămână pe proiect să se prelungească această locație până se va stabili destinația, procedura sau altă locație, ce dorește consiliul.

DL George Botez

Da, mulțumesc! Dl. Palaș, vă rog.

DL Paul Palaș

Mulțumesc dl. președinte!

Dna responsabil de la Patrimoniu, îmi cer scuze, nu v-am cunoscut până acum. Cred că dl. consilier a vrut să vă întrebe în ce stare se află clădirea și nu alte lucruri. Puteți să confirmați faptul că, în acest moment, există un risc real pentru cei care intră acolo, să se desprindă bucăți din clădire și să avem parte de accidente?


Nu avem expertiză la ea.

Di. Paul Palaș                                               z f -

Nu ai nevoie de expertiză să-ți dai seama de lucrul acesta. Vă,/trebuie neapărat o expertiză ca să-ți dai seama că există un risc real pentru chestia aceasta?^]        / r. ti

Dna. Carmen Bucur-Direcția de Gestiune Patrimoniu      z        ,4^/

Prin expertiză se poate demonstra acest lucru. Clădirea este așa cum .o știm;;S;oJ^

DL George Botez

Având în vedere că scopul acestei asocieri este evident doar serviciu public, nu am găsi o cămăruță undeva, în noul...

Dl. Paul Palaș

Dacă-mi permiteți să trag o concluzie — ideea este că, în acest moment, clădirea respectivă, așa cum au precizat câțiva antevorbitori, nu se află într-o situație de exploatare foarte bună, sunt elemente de fațadă care pot să cadă, există risc de accidentare și nu cred că este cazul să mai prelungim acest contract care se prelungește de ani buni, din câte știu eu, cu o entitate privată, e drept, dar și cu riscuri majore. Se poate întâmpla un accident acolo. Dacă noi suntem de acord să prelungim acest contract înseamnă că acceptăm și aceste riscuri.

Dl. Robert Vîscan

Și, în plus, sunt spații disponibile la Cina. Oricând, această societate se poate muta la Cina fără nici un fel de probleme.

DL George Botez

Vă rog dl. Hodorog.

DL Bogdan Hodorog

Nici eu nu mai doresc să fiu inițiator.

D1. George Botez

Supun la vot proiectul:

Cine este pentru?                  9 voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?             16 voturi

Este pentru grupul PNL prezent în sală, 9 voturi. Restul sunt abțineri - Gheorghe Andre, George Botez, Marius Dinu, Sanda Dragulea, Cristian Ganea, Bogdan Hodorog, Gabriel Minea, Marius Mateescu, Paul Palaș, George Pană, Marilena Stanciu, Florina Sorescu, Eduard Tudor, Răzvan Ursu, Sorin Văduva și Robert Vîscan, proiectul nu a fost adoptat.

„Proiect de hotărâre privind preluarea din administrarea Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești a imobilelor situate în Ploiești, str. Poștei nr.6 și str. Gh. Gr. Cantacuzino nr. 46\

Discuții?

Cine este pentru?                 25 de voturi


Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru.

Dl. Paul Palaș

Dacă-mi permiteți - referitor la acest proiect, imobilul din strada un risc real. Trebuie pus în siguranță într-un fel, dl. Primar, dacă puteți treaba aceasta. Este vorba de risc privind siguranța cetățenilor din zonă.

***

  • 31 - „Proiect de hotărâre privind includerea în „Inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Ploiești” a terenurilor aferente unor platforme gospodărești”.

Discuții?

Cine este pentru?                  25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru, proiect adoptat.

  • 32 - „Proiect de hotărâre referitor la modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr. 314/29.09.2016 privind constituirea unei comisii pentru monitorizarea acțiunilor de reducere a riscului seismic în Municipiul PloiestL.

Este o modificare cu privire la componența comisiei unde o să includem și 2 reprezentanți ai Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești. Eu știam că este Prahova. Deci, este Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova, nu Ploiești. Era o eroare materială, nu este un amendament.

Supun la vot:

Cine este pentru?                  25 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

25 de voturi pentru, proiect adoptat.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru „Modificare aliniament și atribuire indicatori urbanistici (în cadrul zonei IS - zonă pentru instituții și servicii de interes general) și modificare din ISi - subzonă unități de învățământ în IScx - subzonă construcții complexe” obiectiv secundar: schimbare destinație construcții existente Ploiești, str. Văleni nr. 146A”.

Discuții? Nu.

Cine este pentru?                   24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?               1 abținere

24 de voturi pentru și 1 abținere, dl. Sîrbu.

4* * *                                     k/p. M

♦                                                                                                                                                                 >x ."-•■■'■*'****^ * i •>

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic^de^Detaliu pentru "Detaliere condiții de amplasare pentru construire spațiu comercial $(+2”, Ptdieșți^ștr. Gheorghe Grigore Cantacuzino nr. 216, 218, 220".              Uoș\ A M J

Discuții? Dl. Ganea vă rog.                                        A ' -

DL Cristian Ganea                                         X'';<'" \

Trebuia neapărat pentru spațiul acesta comercial?                    ~

DL George Botez

Dl. director de la Urbanism.

DL Daniel Dumitru - Direcția Generală de Dezvoltare Urbană

Conform informațiilor solicitate în Certificatul de Urbanism, se cerea elaborarea acestei documentații.

DL George Botez

Cerința este prevăzută de lege sau de un act intern al Primăriei?

DL Daniel Dumitru - Direcția Generală de Dezvoltare Urbană

Este o cerință din Regulamentul Local de Urbanism.

DL George Botez

Mulțumim!

Dacă nu sunt alte discuții?

22 de voturi


Cine este pentru?

Cine este împotrivă? Dacă se abține cineva?

3 abțineri

9


9

22 de voturi pentru și 3 abțineri, Gheorghe Sîrbu, Zoia Staicu și Florin Neagu.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Ridicare restricție de construire pentru construire imobil locuințe colective cu birouri la parter și parcare subterană multietajată, alei acces și branșamente utilități" str. Bucegi, nr. 12, Ploiești.

Aici s-a făcut solicitarea să fie susținut. 5 minute toată lumea.

Av. Răzvan Stănciulescu

Avocat Răzvan Stănciulescu mă numesc, reprezint pe dl. Năftănăilă Ion. îmi cer scuze, sunt un pic răcit, s-ar putea să nu se înțeleagă foarte bine.

Pe scurt, aș vrea să vă atrag atenția stimați membri, că avem spre aprobare un PUD cu o comisie de specialitate de urbanism care a dat un aviz negativ. Nu aș vrea să intru în detalii, nu aș vrea să depășesc cele 5 minute.

Eu am fost prezent la una din ședințele acestei comisii de specialitate când s-a prezentat proiectul, la cea de-a doua ședință unde am reținut că există din partea consilierilor, din partea membrilor comisiei, de fapt, o bună-credință în a face ca orașul să fie mai frumos cu care sunt de acord pentru că și eu sunt tot din Ploiești. Și, i-am respectat punctul de vedere. însă, această bună-credință și această simplă voință a domniilor lor, fără o bază legală, nu înseamnă decât un abuz.

Acesta este mesajul meu pentru dumneavoastră, astăzi - să aveți în vedere căacesU aviz nefavorabil nu reprezintă decât o exprimare a bunei-credințe a membrilor însă, fără o bază legală.                                                         f

ti f ji-ț'*" '

Și, pentru aceasta, dacă aveți nelămuriri sau dacă aveți întrebări, vă powune la, dispoziție arhitecții care au lucrat la acest plan și nu știu dacă își va mai pur^susține/: punctul de vedere și dl. Năftănăilă, ar avea și el ceva de spus dar spre sfârșit.

în rest, dacă mai sunt întrebări pentru mine, vă voi sta la dispoziție.        ^4^4^

Vă mulțumesc!

Dna. Cristina Enache

Eu am o întrebare pentru membri comisiei - să ne spună și nouă de ce acest proiect are aviz negativ. Care au fost bazele?

Dl, Gheorghe Sîrbu

Eu am o întrebare pentru dl. avocat - dumneavoastră ați venit aici să ne informați nu să ne atrageți atenția. în consiliul local nu-mi atrage nimeni atenția iar eu votez legalitatea. Ați venit aici dl. avocat, să ne informați și vă mulțumim dar, nu să ne atrageți atenția. Că, dacă vine fiecare avocat din Ploiești să-mi atragă atenția, atunci de ce mai fac parte din consiliul local.

Vă mulțumesc!

Av. Răzvan Stănciulescu

Cu siguranță, tonul meu a fost un pic cam tăios...

DL George Botez

Nu dl. avocat, ați început un pic mai nefericit cu „vă atrag atenția”. Dacă ziceți în fața instanței chestia aceasta, vă luați 5 mii de lei pe loc. La noi e mai ieftin, decât v-a muștruluit dl. Sîrbu. Dar face mai mult de 5 mii de lei.

D1. Paul Palaș

Dacă-mi permiteți - e una din puținele situații în care sunt de acord cu dl. Sîrbu și trebuie să încadrăm această expresie nefericită în contextul prezentat de dl. avocat mai devreme, că e răcit.

DL George Botez

Da și, în plus de asta, să punem și tinerețea domniei sale în balanță.

Dl. Ursu, doriți să-i răspundeți colegei dumneavoastră? Nu este obligatoriu dar știu că sunteți unul din preferați domnișoarei.

DL Răzvan Ursu

Mulțumesc dl. președinte!

Comisia a dat aviz negativ pentru acest proiect. în același timp, am considerat că este necesar pe zona respectivă, având în vedere că sunt, din ce am înțeles de la colegii de la Urbanism, vreo 5, 6 certificate de urbanism pentru construire bloc situat în zona parcului Mihai Viteazul, am considerat necesar să facem un concurs de soluții pe care l-am trecut în procesul-verbal al ultimei ședințe. Un concurs de soluții pentru a rezolva problemele arhitecturale și urbanistice ale zonei respective.

Mulțumesc frumos!

Dl. George Botez

Mulțumesc!


Vă rog dl. Vîscan.

Dl. Robert Vîscan                                          #’

în același timp, cred că acest proiect l-am avut pe ordinea de zi și la Pafrffibniu. Arhitect Alina Frîncu

Nu, faceți o confuzie.                                                    ;

DL Robert Vîscan

----------------------------------------------------- - ț 5-. ' ‘

Nu este același?

9

Arhitect Alina Frîncu

Dacă ne permiteți să susținem și noi, să vă arătăm din punct de vedere tehnic ce am făcut, dacă aveți timp, dacă nu...

DL George Botez

Dl. avocat, am înțeles că mai sunt și alte persoane?

Av. Răzvan Stănciulescu

Dna arhitect este pe listă, cele 5 minute, dacă i le acordați le poate folosi, eu mă retrag. Dacă mai aveți ceva întrebări pentru mine, vă stau la dispoziție.

DL George Botez

Cine mai dorește să ia cuvântul? Vă rog stimate domn.

DL Ion Năftănăilă

Doamnelor și domnilor consilieri, în anul 2007 am cumpărat un teren și Direcția de Urbanism, în baza Certificatului de Urbanism, m-a informat că pot să construiesc acolo o clădire, un bloc.

în anul 2009, am cumpărat alături un alt teren iar, Direcția de Urbanism, în baza unui Certificat de Urbanism, mi-a spus același lucru, că pot să construiesc acolo un bloc.

în anul 2015, am cumpărat alături un alt teren, erau parcele mici, și Direcția de Urbanism, în baza Certificatul de Urbanism, mi-a spus că pot să construiesc un bloc.

în anul 2016, după ce am unit cele 3 parcele și am solicitat Certificat de Urbanism, Direcția De Urbanism mi-a spus că pot să construiesc acolo un bloc.

Am solicitat și obținut favorabil toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism. Am solicitat și am obținut favorabil consultarea populației de două ori pentru că mi-a fost solicitată de două ori. Am acorduri notariale cu toți vecinii direct implicați. Am obținut avizul favorabil al comisiei tehnice cu voturi în unanimitate și cu felicitări din partea domnului viceprimar Pană.

Dar, nu știu care este motivul, de fapt știu în primă fază, de ce comisia 4 mi-a răspuns nefavorabil. Mi-a spus: stimate domn, trebuie să ne aduci niște fațade în condiții.

Am înregistrat la registratură, am aici fațadele acestei clădiri, le am pe un stick dacă doriți să vedeți despre ce este vorba, să știți exact cum stau lucrurile.

Vin în fața dumneavoastră cu rugămintea să studiați problema. Totul este bine dar eu sunt blocat și nu pot să merg mai departe.

Vă mulțumesc și îmi cer scuze pentru deranj!

DL George Botez

Mulțumim dl. Năftănăilă. Vă rog domnișoara consilier.Dna. Cristina Enache                                                 4/

Mai am o singură nelămurire - chiar la art. 1 al proiectului de hotărâț ’C&exfâ un aviz al arhitectului șef al municipiului Ploiești. Asta înseamnă, cfe$, specialist, că ar îndeplini condițiile de fațadă în zona respectivă. înțel^^a^coM e^ problemă și că vreți să faceți concurs de soluții. Atâta timp cât arhitectul șef â^unici^ Ploiești și-a dat avizul, nu știu dacă mai e sustenabilă ideea de concurs de somții^^X^

Dl. George Botez

Aș vrea și eu să vă spun câteva cuvinte în calitate de membru al comisiei 4 - această relație cu dl. Năftănăilă a devenit un pic conflictuală, dacă vreți, pentru un motiv care nu ne este nouă imputabil, ca membri ai comisiei.

Prima dată, domnia sa a venit și a propus un proiect care, din punctul nostru de vedere nu venea în concordanță cu ceea ce vedeam noi, un bloc în Centrul orașului. Și atunci, am spus - domnule, haideți să verificăm un pic și să discutăm. Este vorba de punctul zero. Și, toată lumea a plecat mulțumită.

După care, am auzit tot felul de acuze. Eu chiar vă spun că nu voi participa la acest vot pentru că, pe rând sau în colectiv, comisia de urbanism a fost acuzată de un comportament neadecvat.

Nu am nimic cu dl. Năftănăilă, iubesc orașul, îl iubesc mai mult decât pe dl. Năftănăilă. Din punctul meu de vedere, cred că ideea unui concurs de soluții, nu am participa nici la propunerea lui, nici la aprobarea lui, nu am fost în acea ședință, mi se pare o chestiune înțeleaptă din care s-ar putea chiar și dl. Năftănăilă să aibă de câștigat după ce se va rezolva această problemă.

Vă rog să luați act că nu particip la acest vot.

Dl. Sorin Văduva

Aș vrea să mă retrag de la acest proiect.

DL George Botez

Ca inițiator, da?

DL Sorin Văduva

Da, ca inițiator.

D1. Marius Mateescu

Și eu, dl. președinte.

DL George Botez

Si dl. Mateescu.

5

DL Răzvan Ursu

Si eu.

$

Dl. George Botez

Și dl. Ursu.

Dl. Eduard Tudor

Si eu.

D1. George Botez

Si dl. Eduard Tudor. Si, rămâne dl. Ștefan Dănescu. Dl. Bolocan, vă țineți tare?

DL Iulian Bolocan

Nu mă retrag.

Di. George Botez


Mai sunt alte discuții de făcut?

Mulțumim mult dl. Primar, treburi importante ale obștei...

DL Cristian Ganea

Părerea domnului Primar? Pentru că, până la urmă, este șeful orașuluîf,

DL primar Adrian-Florin Dobre                            X


•J 7- .. V.V 1

Atâta timp cât există toate avizele și toate punctele de vedere ale celor Abilitați; m domeniu, eu nu văd care sunt impedimentele mai ales că eu sunt unul dintre semnatarii acestui proiect în calitatea pe care o am în cadrul instituției. Dar, nu depinde de mine, depinde de votul din consiliul local să aprecieze.

D1. Cristian Ganea

Dar, tot semnați la sfarsit, să stiti.

D1. primar Adrian-Florin Dobre

Și îmi asum ce semnez.

D1. George Botez

Dl. Ursu, înțeleg că deja s-a făcut comanda pentru concursul acela de soluții, da? Și este în lucru? Confirmați dumneavoastră lucrul acesta.

DL Raz van Ursu

Asta cred că totuși trebuie s-o confirme dl. Dumitru.

DL Daniel Dumitru - Direcția Generală de Dezvoltare Urbană

Comanda am facut-o.

DL George Botez

Dar, aveți o hotărâre a comisiei prin care vi se cere concurs de soluții?

DL Daniel Dumitru - Direcția Generală de Dezvoltare Urbană

Da.

DL George Botez

Deci, comisia de specialitate a luat această decizie. Nu am participat la vot nici acolo dar aș vrea să se știe foarte bine. Iar eu, nu particip nici la acest vot întrucât am fost acuzat de rea-voință și mie nu prea îmi place când cineva îmi flutură pe la nas o plângere penală.

Vă rog dl. Sîrbu.

D1. Gheorghe Sîrbu

Aș dori să întreb Direcția Juridică dacă din punct de vedere legal e vreo problemă ca să fie înregistrat ce spuneți.

Dna. Anabell Mântoiu - Direcția Administrație Publică, Juridic-Contencios, Achiziții Publice, Contracte

Mă numesc Măntoiu Anabell, sunt angajată decât de 2 săptămâni. Din documentele pe care le-am studiat, din punct de vedere legal nu este nici un fel de problemă.

Dl. George Botez

Dl. Sîrbu, nu există un motiv tehnic. Ceea ce comisia a invocat la neacordarea avizului a fost modul în care arată. Și au spus colegii mei de comisie: un concurs de soluții privind o abordare unitară a ceea ce înseamnă locația zero a Ploieștiului. Ca să nu ajungem într-o situație de genul kilometrul 6.

Dacă dumneavoastră, consiliul considerați că se poate, trecem la vot.

Dna. Cristina Enacheo M 'TK

Am și eu doar o întrebare: eu. dacă am un teren în Centrul orașului sileau sW=ntiP\ ridic o casă, trebuie să-mi spuneți dumneavoastră cum arată casa, înțeleg.         <


Dl. George Botez                                                          , l "     L'

Nu, dumneavoastră puteți să vă faceți ce casă doriți atâta timp cât este în^x^formițatp^ cu cerințele care se stabilesc prin Planul Urbanistic General. Noi, la această of^nu avem^ un Plan Urbanistic General. Urmează să fie făcut. Tocmai de aceea am spus să nuiăSăm această problemă nerezolvată. Și, ca să anticipăm Planul Urbanistic General, colegii din comisie au rugat pe cei acre elaborează Planul Urbanistic General să vină cu niște soluții rapide pe 3 zone, dacă nu mă înșel. Pe 3 zone care erau de interes. în așa fel încât, toată lumea să fie conștientă că acelea sunt regulile.

Aceasta a fost opțiunea comisiei dar nu trebuie s-o îmbrățișați dumneavoastră, nu este nici un fel de problemă.

Dl. Sîrbu aș vrea să supun la vot.

Dl. Gheorghe Sîrbu

Mai stați puțin.

Eu locuiesc în zonă acolo. Dumneavoastră stiti să în zona aceea, dna Mihaela Iamandi care a fost la Direcția Investiții a avut un teren, stiti că l-a vândut si s-a construit tot așa un bloc mare. Acolo, tot consilierii Partidului Social Democrat au dat aprobare să se construiască blocul acela. Pentru că, persoanele care dețin blocul acela erau colegii dumneavoastră probabil.

Eu nu înțeleg. Dacă acest cetățean a cumpărat trei locuri, a investit niște bani, nu? Și, dacă totul este legal? Că de aceea am întrebat și Direcția Juridică. Ne găsim noi, consilierii locali să-i punem bețe-n roate acum? Asta nu înțeleg. Sincer vă spun.

Mulțumesc!

9

Dl. George Botez

Mai are cineva un punct de vedere? Doamnă, era o dezbatere între consilieri. Aveți ceva să ne spuneți fix pe această problemă? Vă rog scurt, 30 de secunde.

Dna, arh, Simona Vîlcu

Bună ziua!

Sunt urbanistul care a elaborat acest PUD și ce pot să spun este că acest PUD este lucrat, din punct de vedere tehnic, conform Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG-ului, Planului General de Urbanism în vigoare la acest moment.

Eu l-am sfătuit pe dl. Năftănăilă, pe care-1 cunosc de foarte mulți ani, să cumpere 3 terenuri pentru că, din păcate, în municipiul Ploiești, toate terenurile au front foarte mic la stradă și nu se poate construi un bloc sau orice clădire importantă în orice zonă din Ploiești, fără să avem un teren mai mare. Asta a fost gândirea.

Din punct de vedere tehnic, urbanistic, eu cred că respectăm toate reglementările PUG-ului în vigoare.

Dl. George Botez

Da, mulțumesc. Ne-ați spus asta la comisie. Nu contestă nimeni lucrurile acestea. E normal să vă susțineți clientul, e normal să vă susțineți cauza, e normal ca toți colegii să fie vine înștiințați asupra oricăror chestiuni inclusiv a chestiunilor adiacente.

3         3   3            JT

Mai are cineva ceva de spus? Dl. Popa, vă rog.

Dl. Gheorghe Popa

As vrea să-l întreb pe dl. avocat sau de la Urbanism care este avizul comisiei tehnice ■', de amenajare a teritoriului?

Dl. George Botez                                            ■

Dl. Popa, haideți să ne înțelegem - nu e problema dacă blocul acesta sta bmg. acolo, cum este, nu tehnic, era vorba de fațadă.

Dl, Daniel Dumitru - Direcția Generală de Dezvoltare Urbană

Avizul este favorabil.

DL George Botez

Vorbeam de fațade și nu tehnicul dă pentru fațade ci comisia 4.

Av. Răzvan Stănciulescu

Dacă-mi permiteți, referitor la acest concurs care se va organiza, este o chestiune viitoare care nu poate suspenda demersurile clientului meu, cel care a dat aproximativ 1 milion de euro pe acele 3 parcele de teren.

Vorbim de o investiție masivă. La punctul 14, mi se pare, de pe ordinea de zi am văzut că nu prea sunt bani pentru CSM. în situația asta, eu cred că investiția clientului meu este una de bun-augur pentru oraș.

DL George Botez

Mulțumim mult. O să rezolvăm problemele de la CSM.

Dacă nu mai sunt alte discuții de făcut, repet - nu particip la vot. Dl. doctor Dinu a iești din sală.

Vă rog dl. Vîscan.

DL Robert Vîscan

Din punct de vedere al comisiei de patrimoniu, aș vrea să știu dacă această clădire are vreo problemă, dacă se construiește prea aproape de răzor sau are geamurile prea aproape de limita cu celălalt teren. Ca să pot să vorbesc în cunoștință de cauză. Eu știu că am avut cred că un proiect similar la comisia de patrimoniu și nu vreau să fac o confuzie.

Dna, arh. Alina Frîncu

Dacă-mi dați voie, sunt arh. Frîncu Alina, cea care a lucrat proiectul de arhitectură. Este vorba de două terenuri lipite. Acum vorbim de investitor Năftănăilă Ion, alături este vorba de o altă societate care a cerut către Direcția de Patrimoniu construirea de hotel.

Dar, este gândit proiectul împreună cu domnii de alături pentru că asta ni s-a cerut în cadrul comisiei 4, să fie o viziune unitară asupra acestor două imobile.

Din punct de vedere estetic vreau să fac o precizare: la primele două ședințe de comisia 4 când s-a respins lucrarea, ni s-au cerut...

D1, George Botez

Sunteți informată eronat. Lucrarea nu a fost respinsă până în acest moment, s-a cerut schimbarea soluției de fațadă. Dar, faptul că dumneavoastră schimbați o soluție nu este obligatoriu să fie și acceptată de către membri comisiei.

Am înțeles. Aici, până la urmă, este problema pe care a ridicat-o dl. tânăr avocat -omul acesta a băgat 1 milion de euro. Dacă băga numai 20 de mii, era altceva. Ne puteam permite dar așa, cu 1 milion de euro nu.

Dl. Ganea vă rog și încheiem dezbaterile.

DL Cristian Ganea                                             Z z

Am înțeles mai devreme că este vorba de un număr de 6 blocuri.

D1. George Botez

Este un cartier în parcul Mihai Viteazul.         ,

Av. Răzvan Stănciulescu

Dacă ați spus că vă abțineți, vă rog să vă abțineți și de la astfel de comentarii.

DL George Botez

Dl. avocat, nu vă supărați, nu sunteți în postura să-mi spuneți mie ce am de făcut.

DL Cristian Ganea

întrebarea mea este: se va respecta aceleași linii, aceleași înălțimi în conformitate cu zonă? Are cineva cunoștințe să ne spună?

D1. EduardTudor

Dl. Ganea, vreau să vă sun că acest concurs de soluții se impune a fi făcut pe toată zona aceea, cu parc cu tot, cu statuie cu tot.

DL Gheorghe Sîrbu

Stați că eu nu am înțeles fraților, a cumpărat parc? Că eu asta înțeleg.

D1. George Botez

Haideți dl. Sîrbu, normal că discutăm de domeniul privat, nu discutăm de domeniul public acum. Că, într-un anumit context, jumătate din parcul acela a trecut în domeniul privat datorită faptului că Primăria, în perioada 2008-2012 a făcut playback în instanță, asta este o altă problemă. Dar, nu discutăm despre chestia asta.

Dacă nu mai sunt alte intervenții, supunem la vot.

Cine este pentru?                   18 voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?              5 abțineri

18 voturi pentru și 5 abțineri, dl. Ursu, dl. Pană, dl. Mateescu, dl. Văduva și dl. Palaș, proiect adoptat.

Eu nu am participat la vot. Vă rog sa luați act că dl. Dinu nu a fost în sală.

„Proiect de hotărâre privind numirea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Ploiești în Adunarea Generală a Acționarilor de la S.C. „Parc Industrial Bărcănești” S.AP.

Sunt două locuri. Vă rog dl. Ganea.

DL Cristian Ganea

Grupul PSD nu are nicio propunere.

DL Gheorghe Popa

Grupul PNL nu are nicio propunere.

DL George Botez

PMP nu. ALDE nu.

Propunere de prorogare.

Cine este pentru?                    23 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?               1 abținere

’                                                                                                              *

  • 23 de voturi pentru, dl. Palaș se abține.

***

:: ,<:■

„Proiect de hotărâre privind prelungirea perioadei de mobilizarea a contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestiunii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în zonele: 2 - Boldești-Scăieni și 6 - Valea Doftanei, încheiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” cu S.C. Rosal Grup S.A.”.

Discuții? Să ne spună și nouă cineva.

DI. Cristian Ganea

DL Vasile ne poate spune ceva?

D1. Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

Este o adresă făcuta de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Deșeuri Prahova. Perioada de mobilizare din contractul de care noi am luat act în consiliul local, dl. Primar a O semnat, era de 60 de zile. Această perioadă, pe 13 noiembrie expiră. S-a dat termen și este de acord și ADI Deșeuri, respectiv operatorul să prelungească până la 15.01.2017 datorită unor probleme pe care le-au întâmpinat în perioada aceasta de mobilizare.

Dl. George Botez

Mai pe scurt vă rog. Faceți sinteza.

Dl. Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

Sinteza este că, în acest moment, nu poate intra în atribuții operatorul, trebuie prelungită perioada de mobilizare.

D1. George Botez

Cu cât?

D1. Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

Până pe 15.01, 62 de zile.

Dl. George Botez

Alte discuții? Vă rog dl. Ganea.

O      DL Cristian Ganea

Din punct de vedere al secretarului este în regulă? Da. Vă mulțumesc frumos.

D1. Vasile Ionescu - Regia Autonomă de Servicii Publice

La art. 1-2017, este o eroare materială.

DL George Botez

Ce mi-e 6, ce mi-e 7. Supun la vot:

Cine este pentru?              24 de voturi

Cine este împotrivă?

Dacă se abține cineva?

  • 24 de voturi pentru.

Constatând că nu mai sunt alte subiecte de dezbătut, trecem la „Diverse”.

Dl. Cristian Ganea


------------ ....              jt   ■'.''•Wi?

Vă rog frumos să mai luați loc, cine este interesat.                           <

Dna Teodora Marin, dl. Primar nu mai este aici - pe strada Ștefan del Mare nr. 1 este o clădire cu 2, 3 etaje, este supraîncărcat numărul de persoane care locuiesc acolo, clădirea stă să cadă, are un gard de jur împrejur unde sunt vreo 20 de câini - aici și Poliția Locală ar trebui să-și spună cuvântul. Rugămintea mea este că trebuie să luăm măsuri acolo, neapărat. Acolo trebuie luate măsuri.

Dna. Teodora Marin - Manager Public

Știm unde este numai că nu dispunem de locuințe pentru mutarea chiriașilor.

Dl. Cristian Ganea

îl rugam pe dl. Primar dar a plecat, ca în comisia de circulație să includă și consilieri locali. Rugămintea mea este, și cred că sunt în asentimentul tuturor, să introducem și consilieri în comisie pentru că noi nu vedem. Cel puțin eu, habar n-am ce se întâmplă.

I-aș mai spune doamnei Cristina Enache că scris greșit - când se prorogă o hotărâre nu înseamnă că a picat.

Dna. Cristina Enache

Eu zic să mai verificați o dată postarea.

Dna. Marilena Stanciu

Am verificat eu...

Dl. Cristian Ganea

Știu că ați modificat-o între timp.

Dna. Marilena Stanciu

Da.

Dl. George Botez

Declar ședința închisă.

5               9

***

Ședința a luat sfârșit, drept pentru care s-a întocmit prezentul proces-verbal într-un singur exemplar.

PREȘE^INTlț DE ȘEDINȚĂ,

George-JȘorfin-țNiculae BotezVerificat, șef serviciu Adriana Cîrstea întocmit, consilier Elena Bucur