Hotărârea nr. 394/2013

Hotãrârea nr. 394 privind atribuirea Titlului de Cetãtean de Onoare al Municipiului Ploiesti, baschetbalistului Cãtãlin Burlacu, cãpitanul echipei CSU ASESOFT Ploiesti, Campioana României

ROMÂNIA

JUDEȚUL PRAHOVA

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI


HOTĂRÂREA NR. 394

PRIVIND ATRIBUIREA TITLULUI DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI BASCHETBALISTULUI CĂTĂLIN BURLACU, CĂPITANUL ECHIPEI CSU ASESOFT PLOIEȘTI, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Consiliul Local al municipiului Ploiești:

văzând Expunerea de motive a domnului Primar Iulian Bădescu și a domnilor consilieri Iolanda Băzăvan, Cristian Dumitru, Sanda Drăgulea, Marilena A

Stanciu, Larisa Băzăvan, membri ai Comisiei nr. 6 - învățământ, Sănătate, Știință, Cultură, Culte, Tineret și Sport, precum și Raportul de specialitate al Direcției Relații Internaționale - Compartiment Organizare Evenimente, în vederea susținerii propunerii de atribuire a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești baschetbalistului Cătălin Burlacu, căpitanul echipei CSU Asesoft Ploiești, campioana României;

luând în considerare Hotărârea Consiliului Local nr. 28/26.02.2003 a Consiliului Local al Municipiului Ploiești, prin care s-a aprobat Regulamentul pentru acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești, precum și constituirea Comitetului de Onoare al Municipiului Ploiești;

în temeiul art. 36, alin. 8, din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată și actualizată,

HOTĂRĂȘTE:

Articol unic: Se conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești multiplului campion național la baschet Cătălin Burlacu, pentru activitatea sa deosebită consacrată afirmării cu echipa la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția la creșterea prestigiului baschetului ploieștean.
ROMÂNIA

JUDEȚUL PRAHOVA consJliul LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI

EXPUNERE DE MOTIVE

PRIVIND ATRIBUIREA TITLULUI DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI BASCHETBALISTULUI CĂTĂLIN BURLACU, CĂPITANUL ECHIPEI CSU ASESOFT PLOIEȘTI, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume, caracterizat prin finețe, precizie și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistentă nervoasă.

9

In ultimii ani, baschetul ploieștean a avut o adevărată ascensiune atât pe plan național, cât și internațional, la dezvoltarea sa contribuind în mare măsură și Cătălin Burlacu, actualul căpitan al echipei CSU Asesoft Ploiești. Deși s-a născut la Iași, el a devenit fiul adoptiv al orașului nostru și totodată, al echipei de baschet ploieștene.

De la debut și până în prezent, Cătălin Burlacu s-a dedicat baschetului cu pasiune și dăruire, devenind unul dintre cei mai valoroși jucători, aducând Ploieștiului multe titluri importante, întregind astfel palmaresul echipei CSU Asesoft.

Propunem, astfel, ca baschetbalistului Cătălin Burlacu să i se acorde titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești, fiind o figură emblematică pentru orașul nostru datorită contribuției importante aduse în cadrul echipei, precum și a creșterii prestigiului baschetului ploieștean.


Comisia pentru învățământ, sănătate, știință, cultură, culte, tineret și sport


Secretar,

Cristian Dumiti

Sanda DrăguleaLarisa Băzăvan


DIRECȚIA REALȚII INTERNAȚIONALE COMPARTIMENT ORGANIZARE EVENIMENTE

RAPORT DE SPECIALITATE

PRIVIND ATRIBUIREA TITLULUI DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI BASCHETBALISTULUI CĂTĂLIN BURLACU, CĂPITANUL ECHIPEI CSU ASESOFT PLOIEȘTI, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Născut la data de 3 iulie 1977, Cătălin Burlacu este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului românesc. Deși a început să practice târziu acest sport, Cătălin Burlacu a devenit rapid unul dintre pivoții de bază ai echipei naționale.

Primele performanțe notabile le-a realizat cu West Petrom Arad, echipă cu care a câștigat titlul de campion în 2001 și 2002. A urmat un transfer la Brandt Hagen, în Germania, de unde a fost nevoit să se întoarcă în țară după jumătate de sezon, formația desfhntându-se.

9

Tânăra echipă a Asesoftului a fost noua sa destinație din 2003, avându-i coechipieri pe Levente Szijarto, Paul Helcioiu, Nikola Bulatovic, Ivan Krasic, Vladimir Kuzmanovic și Toni Alexe, de la care a preluat banderola de căpitan după tragica dispariție a acestuia.

La Ploiești, Cătălin Burlacu a câștigat trei eventuri consecutive, iar în anul 2005-FIBA Europe Cup (Premiul de Excelență), unde în cadrul festivității de premiere organizată de către Federația Română de Baschet, Cătălin Burlacu, jucătorul echipei CSU Asesoft Ploiești - Campioana României, a primit premiul pentru cel mai bun baschetbalist al anului precedent.

A

In 2006 a fost convocat la AII Star Game-ul Europei, după care a ales să evolueze în Estonia, la BC Kalev, alături de care a devenit vicecampion al acestei țări.

După prestațiile foarte bune din campionatul baltic, a venit și oferta pe care ieșeanul o aștepta: transferul în Italia, la Air Avellino, alături de care a câștigat Cupa Italiei și calificarea în Euroligă.

Cu 9 titluri de campion la activ și cu 5 Cupe ale României în palmares, Cătălin Burlacu este considerat cel mai bun produs al baschetului de după Revoluție, fiind unul dintre pionii principali ai succesului dobândit de CSU Asesoft Ploiești - Campioana României, pe plan european.

Față de cele prezentate mai sus, în semn de apreciere a performanțelor sale deosebite, dobândite de-a lungul carierei, propunem acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești baschetbalistului Cătălin Burlacu.

Director,

Milena Andreia Perpelea

întocmit: Consilier, ; Steluta\Dănilă


In atentia:

>

Domnului Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploiești


Subsemnata, Ungureanu Georgiana Corina, în calitate de consilier personal pe probleme de sport, vă propun inițierea procedurilor necesare pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești următorilor campioni sportivi:

Celestina Popa, gimnastică artistică _ medalie de argint la Jocurile Olimpice și medalie de aur la Campionatul Mondial;

Tamara Costache, natație _ medalie de aur.Ja Campionatul Mondial și European;

Mirela Dulgheru, atletism _ campioană mondială universitară;

Cătălin Burlacu, baschet _ multiplu campion național cu echipă Asesoft Ploiești.

5

Corina Ungureanu

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI

COMISIA DE SPECIALITATE NR. 6                          b A

... ..        ■!/) f               ■

COMISIA PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT, SĂNĂTATE, ȘTIINȚĂ, CULTURĂ, CULTE,

TINERET ȘI SPORT

RAPORT

Comisia a luat in discuții proiectul de hotărâre privind atribuirea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Ploiești baschetbalistului Cătălin Burlacu, căpitanul echipei Asesoft Ploiești, campioana României

și a emis:

PREȘEDINTE, Iolanda Bazavan