Proces verbal din 27.07.2006

Proces verbal din 27 iulie 2006

P R O C E S - V E R B A L

al sedintei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 27 iulie 2006

 

Din totalul de 27 de consilieri in functie, la sedinta au participat un numar de 22, absenti motivat fiind 5 si anume: Cont Adriana, Manea Natalia Antoaneta, Iancu Ion, Rusu Ioan, Ionita Dan.

 

***

 

La sedinta au mai participat:

-        dl. Emil Calota                                - Primar

-        dna. Gratiela Gavrilescu                  - Viceprimar

-        dl. Radu Socoleanu                         - Viceprimar

-        dna. Maria Magdalena Mazalu        - Secretar

 

***

 

Sedinta a fost condusã de dl. Cãtãlin Popescu.

 

***

 

Dna. Secretar

Buna ziua! Va rog sa luati act ca in sala se afla un numar de 22 de consilieri din totalul de 27 in functie si de asemenea va rog sa luati act ca, presedintele ales, numit de dumneavoastra data trecuta, nu este prezent. Ca atare, pentru buna desfasurare a lucrarilor sedintei, va rugam sa propuneti un presedinte de sedinta.

 

Dl. Sicoie Florin

Il propun pe dl. Catalin Popescu.

 

Dna. Secretar

Daca nu mai este nici o propunere supun la vot.

Cine este pentru? 22 de voturi

Cine este impotriva? -

Daca se abtine cineva? -

In unanimitate de voturi s-a decis ca dl. Catalin Popescu sa conduca sedinta de astazi.

Dle. Catalin Popescu, va rugam sa preluati lucrarile sedintei.

 

***

 

Dl. Popescu Catalin

Buna ziua! Sa incercam sa avem o sedinta eficienta si rapida.

Deocamdata ne aflam la ordinea de zi si sunt informat ca, la cererea initiatorului se propune scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 6 „Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Consiliului Local al Municipiului Ploiesti in Consiliile Consultative ale unitatilor sanitare de interes local.” Intrucat este vorba de o retragere din partea initiatorului o consemnam, nu mai votam.

Avem o propunere din partea d-lui. consilier Mitu Augustin, un proiect de hotarare privind stabilirea contraventiilor si sanctiunilor in domeniul de activitate in care s-au stabilit atributii prin Legea Autoritatii Publice Locale. Este vorba de scaldatul in fantanile arteziene sau in lacurile de agrement. Supun la vot daca o introducem pe ordinea de zi.

 

Dl. Mitu Augustin

Aceasta situatie cu scaldatul in fantanile arteziene si in lacurile de agrement a aparut in ultima perioada ca urmare a caldurilor mari. Desi autoritatea locala, prin directia de specialitate, a constatat ca, in Hotararea nr. 293/2001 care face referire la toate aceste lucruri, nu avem in anexa aceasta situatie prevazuta, anume ca este interzis scaldatul in locurile publice. Aceasta este motivatia pentru care vrem sa completam Hotararea nr. 293, la anexa cu o noua pozitie. Aceasta nu exista.

 

Dl. Popescu Catalin

Supun la vot adaugarea pe ordinea de zi a hotararii domnului consilier Mitu Augustin.

Cine este pentru?          22 de voturi

Cine este impotriva?     -

Daca se abtine cineva? -

In unanimitate de voturi, hotararea este introdusa pe ordinea de zi.

Daca mai sunt alte propuneri referitoare la ordinea de zi?

 

*

Supun la vot ordinea de zi cu acest punct adaugat si punctul 6 scos.

Cine este pentru? 22 de voturi

Cine este impotriva? -

Daca se abtine cineva? -

In unanimitate, ordinea de zi a fost aprobata.

 

***

 

Dl. Popescu Catalin

Intrebari si interpelari adresate executivului.

           

Dl. Savu Daniel

Domnule presedinte, stimati colegi, interpelarea si intrebarile mele de astazi se refera, in exclusivitate, sau sunt adresate d-lui Viceprimar Radu Socoleanu. Am primit cu totii, nu stiu daca dumneavoastra ati apucat sa cititi, eu am citit, am si studiat aceasta informare, privind stadiul indeplinirii obligatiilor contractuale de catre concesionarii Ippodromi & Citta, filiala Romania, referitoare la contractul de concesionare al Hipodromului. O aveti in mape. Nu am sa reiau aceasta informare, am s-o comentez pentru ca mi se pare ca lucrurile stau foarte, foarte grav in acest caz si trebuie sa va aduc la cunostinta o serie de lucruri care s-au intamplat in aceasta luna. Si, in final, am sa si solicit ceva dumneavoastra, d-lui. Primar si Consiliului Local.

Dupa cum stiti, inca din luna decembrie a anului trecut, in presa nationala, in cotidianele centrale, au aparut o serie de articole despre mafia italiana, nasii sicilieni, care regleaza bani murdari in Romania. In mod explicit, intr-un cotidian national aparea o referire chiar la Hipodromul din Ploiesti „Afacerea Hipodrom” se numea in care vestitii frati Pilleri si Gaetano Papalia erau nominalizati acolo, in textul acestui articol despre mafia italiana in Romania. Nu am putut, la momentul respectiv, decat sa atentionez Consiliul Local, sa aduc la cunostinta acest lucru si sa solicit d-lui. Viceprimar Socoleanu, care a fost numit presedinte al comisiei de monitorizare al acestui contract, sa fie cu multa atentie fata de acest contract pentru ca aceste semnale din presa trebuiau luate in considerare. La momentul respectiv, dl. Viceprimar ne-a promis tuturor ca va monitoriza si, lunar, va prezenta o informare Consiliului Local, d-lui. Primar, despre stadiul acestui contract. Am constatat, ca in luna iunie, cred pe 30 iunie, se implinea un prim termen la acest contract. Este un dezastru, nimic nu s-a intamplat acolo, astfel incat, m-am vazut nevoit sa fac o noua interpelare si, prin urmare, in luna iulie, pe 10 iulie, m-am prezentat cu mandat de la dl. primar sa particip si eu la o sedinta a comisiei de monitorizare a acestui contract. Sedinta s-a desfasurat la Sala „Leonard Doroftei” si au fost invitati si reprezentantii Ippodromi & Citta. Domnilor, fata de ce scrie in aceasta informare, trebuie sa va aduc la cunostinta ca lucrurile sunt mult mai grave si se incearca, in ultima instanta sa se dreaga lucrurile. Am citit si notificarea care apare ulterior, semnata de dl. viceprimar prin care, la data de 24 iulie, deci acum cateva zile, intr-o ultima instanta, incercand sa dreaga lucrurile, ii notifica pe cei de la Ippodromi de nerespectarea contractului. Exista si vreo 3 adrese pe care dvs. nu le aveti, inclusiv de la Ministerul Agriculturii, de la Regia Nationala a Padurilor, de la Societatea Romana de Trap care, cam toate cer desfiintarea de drept a acestei concesiuni. Dar ce este mai grav este ca in aceasta informare suntem din nou tinta unor mici dezinformari cu scopul, probabil, de a drege busuiocul pentru acest contract. Iata ce ni se spune aici. Desi la 30 iunie nu era absolut nimic pe numele Ippodromi, la Hipodrom, trebuiau sa fie niste utilaje in valoare de vreo 5 miliarde, in bani vechi vorbind ca sa fim mai obisnuiti. Acolo a aparut o autocisterna Fiat. Va dau un exemplu ca sa vedeti cam cat de grava este situatia, o autocisterna, am si fotografiat-o impreuna cu membrii comisiei, ceva un dezastru, care intrase in tara acum vreo 10 ani cu valoarea de vreo 500 de milioane. Acum ne este trecuta noua aici cu 2 miliarde jumatate. Cum si-o fi sporit ea valoare, in 10 ani, de la 500 de milioane la 2 miliarde si jumatate, daca s-ar fi platit la fisc, datoriile legale, nu stiu.

Cert este ca acum apare aceasta autocisterna Fiat, cu nr. PH-06-TKY, care apartinea de fapt societatii ITECON, nu e SALUB cum i-am spus eu d-lui. Viceprimar, dar e cam acelasi lucru ITECON-ul cu SALUB-ul. Si s-a spus ca sunt utilaje noi care vin prin vama; nu este nimic nou, niste vechituri care sunt acolo aduse si prin biroul vamal, toate prin luna iulie. Mai sunt si niste sisteme de irigat cu niste facturi de prin 28 iunie, asa, in ultima instanta.

Cert este ca acum se racaie pistele pe acolo, ca sa se dovedeasca ca a inceput sa se faca ceva, dar nu se face absolut nimic concret, nu am vazut nici un fel de propunere pentru o autorizatie deci, ca sa lucrezi in Romania trebuie sa iei niste autorizatii ca sa te apuci sa faci ceva.

Mai era un punct foarte important referitor la acest contract: preluarea personalului si, este obligatia noastra. Eu am stat de vorba cu acesti oameni si toti vor sa plece. Sunt total nemultumiti de conditiile care li se asigura de catre aceasta firma. Au preluat personalul, toata lumea vrea sa plece, iar de la Directia Fiscala, am scos chiar astazi un extras referitor la datoriile acestei firme. Nici pana in ziua de astazi nu a platit nici un leu la buget, nu a platit nimic. N-a platit impozitul pe cladiri, nici impozitul pe teren, incat are penalitati, cu totul, aproape 500 de milioane neplatite.

Cum isi dovedeste buna-credinta si faptul ca doreste sa faca ceva in Romania daca, nici macar o obligatie elementara n-o indeplineste, obligatie cu care pe altii ii excludem de la licitatie, nu au voie sa participe. Deci, vorbesc de impozitul inregistrat pe anul 2005, nu vorbesc de anul 2006, nici nu-l iau in considerare. Iar pentru justa dumneavoastra informare, nici macar aceste utilaje nu sunt declarate la fisc. El ar trebui sa plateasca impozit pentru ele. Daca tot spun ca au cisterne, si asta in valoare de 2 miliarde jumatate, cat este trecut aici, ar trebui sa plateasca impozit pentru ele.

Dat fiind aceste lucruri, la aceasta intalnire, atragand atentia dlui. viceprimar si directorilor prezenti si cred ca au fost vreo 10 persoane in acea sala, am avut surpriza neplacuta sa fiu amenintat, in calitate de consilier local, reprezentandu-va pe dumneavoastra, de catre avocatul Tanase Plaiesu care reprezenta firma Ippodromi & Citta acolo, spunandu-mi ceva de genul: „lasa ca despre asta o sa mai vorbim noi in alta parte”. Spre surprinderea mea, dl. Viceprimar n-a intervenit, desi eram consilier local. Dansul era presedintele comisiei de monitorizare. La momentul respectiv am pus acest lucru pe seama faptului ca sunteti membrii in acelasi partid. Am crezut ca o fi o chestie de partid. Nu stiu ce a vrut sa spuna dl. Tanase Plaiesu cu acest prilej, dar poate ca o fi vrut sa-mi spuna ca doreste sa ma cumpere si pe mine, ca doreste sa-mi cumpere un telefon sau sa-mi plateasca un telefon cum am inteles ca se mai intampla in Consiliul Local; dar nu este cazul meu.

Dle. Primar, avand in vedere gravitatea celor intamplate, eu cred, pentru ca din decembrie pana acum nu s-a facut nimic si prin tot ce s-a intamplat acum, in ultima instanta se incearca, asa cum am spus, sa se dreaga busuiocul, cred ca se impune sa-i retrageti competenta dlui. Viceprimar Socoleanu in ceea ce priveste monitorizarea acestui contract. Daca se poate, sa-l incredintati dnei. Gratiela Gavrilescu, care mi se pare mai performanta in astfel de monitorizari, mai responsabila, pentru ca este inadmisibil sa avem atatea semnale timp de 6 luni de zile si sa nu le luam in considerare, sa ne trezim doar in luna iulie cand lucrurile sunt deja intr-o forma foarte grava. Si, pentru ca si raspunsul Inaltei Curti de Casatie si Justitie ne este favorabil, eu cred ca trebuie sa initiem desfiintarea de drept a concesiunii pentru neexecutarea obligatiilor contractuale.

Atat am avut de spus. Va multumesc!

 

Dl. Sicoie Florin

Dle. presedinte, dl. Savu, v-a vorbit de cai, eu o sa va vorbesc de morti. Si nu de oamenii care mor, ci de monumentele care mor. Cea mai veche cladire din Ploiesti, Casa Emil Lumanararu de pe str. Cosbuc, s-a prabusit pe jumatate, pentru ca noul proprietar al partii din fata a desfacut scara si cateva elemente si, cladirea fiind de la 1842, ati vazut daca ati trecut pe acolo, sunt tot felul de placi. Este vorba de un monument de clasa A, deci de valoare nationala si internationala, este casa in care a fost gazduit Caragiale pe vremea cand facea gimnaziul la Ploiesti si, sper, chiar daca noul proprietar lucreaza in politie, se numeste Mihai Gheorghe, ca Directia de Urbanism sa-si exercite prerogativele si sa puna capat acestei situatii. Pentru ca este evident ca se vrea demolarea acestei cladiri. Terenul este in centrul orasului. Dupa stiinta mea, in Legea monumentelor, aceasta constituie infractiune si as vrea ca Directia de Urbanism sa actioneze in modul cel mai hotarat in aceasta privinta.

A doua interpelare se refera la o strada care leaga drumul spre Paulesti de iesirea spre Brasov si care trece prin Cartierul Carino. Am trecut din intamplare pe acolo acum vreo saptamana si am ramas socat ca, la cateva zeci de metri sunt niste suluri de asfalt. De cand se pot pune pe strazile orasului Ploiesti suluri de asfalt pentru a se incetini circulatia? Pai, atunci ar trebui sa punem pe toate strazile. Nu gasesc corect ca, pentru 3 km. de sosea sa se puna suluri de asfalt, indiferent de nevoia de liniste dar mi se pare exagerata aceasta, sa-i zicem utilare a asfaltului.

A treia problema se leaga de circulatia pe strada Vasile Lupu. Eu nu cred ca aceasta oprire a circulatiei, de care, oricum nimeni nu tine cont pentru ca sunt zeci de masini parcate pe stanga si pe dreapta pe strada Vasile Lupu, trebuie sa existe. Nu cred ca Inspectoratul Politiei Prahova avea dreptul, fata de alte directii descentralizate, la interzicerea circulatiei pe strada unde se gaseste sediul. Intamplator, parcam masina acolo la o matusa, inainte de Revolutie si nu aveam voie sa intru sa parchez propria masina in propriul garaj acolo. Deci nu vreau sa se revina la aceasta forma. Cer, ca si in perioada 1998 sau 1997 - 2000, cand acolo a fost circulatia libera, revenirea la libera circulatie.

Va multumesc!

 

Dna. Trican Elena

Multumesc! Referitor la Hipodrom. Eu cred ca nu dl. Viceprimar Socoleanu trebuie sa monitorizeze acest contract, ci noi, Consiliul Local, care suntem parte in contractul respectiv. Si la mine au venit foarte multi salariati, sunt total nemultumiti fata de ce se intampla acolo. Intr-adevar, stadiul de derulare a contractului si foarte multe clauze nu sunt puse in practica si, de aceea, solicit Consiliului Local constituirea unei comisii speciale care sa verifice acest lucru si sa propuna in consecinta, pentru ca nici dl. Viceprimar Socoleanu, nici dna. Viceprimar Gratiela Gavrilescu nu pot face lucrul acesta. Noi suntem parte in contract si noi luam asemenea hotarari.

O alta problema; este o sesizare pe care am primit-o din partea medicilor de pe Bobalna nr. 10, spatiul care, asa cum se stie, este retrocedat. O singura problema s-a rezolvat, o singura problema a unui singur medic din acest spatiu si anume dna. Schnelbach. Ceilalti medici contesta Hotararea Consiliului Local nr. 173/2005, pentru ca mi-au adus si documentele. Este vorba de Hotararea Consiliului Local care este publicata in Info Ploiesti in care se specifica, la art. 4, ca stabileste destinatia de cabinete medicale pentru spatiul din Marasesti nr. 24 si, ca aceste cabinete medicale nu pot fi atribuite unui singur medic. Asa cum spune legea, un medic are dreptul sa concesioneze un singur spatiu, un singur cabinet medical. Dumnealor vor ca celelalte cabinete medicale sa le fie concesionate intrucat, peste putin timp, nu au unde sa-si desfasoare activitatea.

Va multumesc!

 

Dl. Mitu Augustin

Vreau sa va spun ca am ramas surprins. Aveam cateva informatii pe care, colegul nostru, dl. Savu, le-a prezentat, dar acum realizez gravitatea situatiei de la Hipodrom si, indraznesc s-o contrazic putin pe colega mea, dna. Trican. Este responsabilitatea d-lui. Viceprimar Socoleanu; are ca sarcina de serviciu sa urmareasca monitorizarea derularii acestui contract.

 

Dna. Trican Elena

Nu-i din partea Consiliului Local.

 

Dl. Mitu Augustin

Din partea executivului. Bine, nu intram intr-o polemica. Cred ca propunerea dnei. Trican de a institui o comisie este foarte buna.

O sa revin la interventia pe care voiam s-o fac. Prima este legata de faptul pe care-l stim cu totii. Avem un program de investitii foarte ambitios pe urmatorii 2 - 3 ani si acesta este si motivul pentru care am acceptat un credit de 650 de miliarde si, din punctul meu de vedere, acesti bani care sunt investiti sunt banii ploiestenilor, ai tuturor cetatenilor si nu cred ca este normala atitudinea unor firme care lucreaza in acest moment prin contract cu Primaria Municipiului Ploiesti la o parte din aceste lucrari. Si, ma refer aici la lucrarile de canalizare care au fost anuntate ca vor incepe la inceputul lunii iulie pe str. Andrei Muresan. Chiar mai mult, pe 6 iulie, pentru ca am primit o sesizare de la cetatenii din acea zona, a fost blocata strada si a fost modificata si ruta traseului 30, fiind deviat pe str. Radu de la Afumati. Acest lucru a creat un disconfort major si cetatenilor din noua ruta prin care trece autobuzul 30, dar si calatorilor, pentru ca lucrul acesta nu a fost anuntat. Chiar daca, pe site-ul primariei sau in presa am vazut acest anunt, in statia de la Vanicos care, dupa cum stim a fost anulata, nu a fost un anunt timp de 2 saptamani aproape prin care cetatenii sa fie anuntati ca acolo nu mai vine 30-ul. Acest lucru a determinat o foarte mare aglomerare si multe suparari din partea calatorilor. Totodata, constructorul, pentru ca pentru el avem o problema, pentru ca a tratat cu dispret cetatenii din acea zona, a inceput, efectiv a demarat lucrarile dupa doua saptamani. Saptamana trecuta str. Andrei Muresanu a fost blocata, lucru care s-a dovedit inutil pentru 2 saptamani. Drept pentru care, cetatenii au dat panourile la o parte si au folosit strada in continuare ca sa ajunga acasa. Cred ca ar trebui un pic mai bine supravegheate aceste firme de catre serviciile de specialitate si urmarit mult mai atent graficul de executie. Sa fie blocata o strada care creeaza disconfort pentru cetateni, dar atunci cand se incep lucrarile, nu mai devreme cu 2-3 saptamani.

A doua problema este legata de faptul ca, in aceasta perioada in care temperaturile sunt putin mai ridicate, curatenia de pe domeniul public devine o problema si mai grava, pentru ca mirosurile iau o amploare mai mare. Stiu ca societatea care are concesionat serviciul de salubritate ridica zilnic tone de gunoi din zone unde nu este voie sa fie depus, pentru ca o fac cetateni ai municipiului care sunt certati cu legea si, prin lucrul acesta, incearca sa pastreze o anumita curatenie. Insa, nu acelasi lucru se intampla si cu firmele care, in aceasta perioada au inceput sa-si amenajeze spatiile comerciale. Ma refer tot la o sesizare pe care am primit-o de la locuitorii blocului 14 C de pe Bdul. Republicii, sc. A. La parter se amenajeaza o farmacie de mai bine de 2-3 saptamani, poate mai demult, care, cu siguranta are si o autorizatie de constructie, deci ar trebui sa fie controlata si de catre Directia de Urbanism. Gunoiul si molozul rezultate din amenajare au stat pe trotuar, pe Bdul Republicii, mai bine de 2 saptamani. Nu mai devreme de astazi am trecut pe acolo sa ma uit. In continuare, pe trotuarul care este si putin blocat, este pus moloz rezultat din amenajare si ii rog pe colegii din executiv de la serviciul de control de la Regia Autonoma de Termoficare si Servicii Publice sau, de la Politia Comunitara, sa preia aceasta problema si sa verifice ce se intampla acolo, pentru ca cetatenii sunt suparati si este logic sa fie asa.

Al treilea lucru este o intrebare la care as prefera sa primesc un raspuns scris. Dupa cum stiti probabil, multi dintre dumneavoastra care mergeti mai des pe la parcul din Sala Sporturilor, acolo s-a inceput amenajarea, este aproape de final, a unei baze sportive foarte frumoase si este o initiativa laudabila. In ultima vreme insa, probabil pe masura finalizarii lucrarilor, ei au deschis acolo si o terasa, se organizeaza si concursuri sportive, insa intrebarea mea este alta. Cum este posibil, atata timp cat stiam cu totii ca accesul auto in parcul de la Sala Sporturilor este controlat si este foarte bine definit pana unde se merge cu masina, nu mai departe de sambata, duminica trecuta, intrarea dinspre str. Eroilor din parc a fost deschisa sau cred ca este deschisa in continuare, aleile de la parc erau pline de masini si, normal, cei care au venit sa se joace acolo au mers pana unde li s-a permis probabil. Eu stiam ca accesul este oprit acolo. Mai nou, s-a facut chiar un parc foarte frumos pentru copii vizavi de aceasta baza sportiva. Si, va spun ca sambata trecuta nu era loc sa mergi nici pe alee pentru ca toata lumea care a venit la baza spotiva a intrat cu masina. Vreau sa stiu de ce s-a dat drumul sa se circule cu masinile acolo. Si, cei care vin sa faca sport, cred ca au 30 de metri de la bariera de la Eroilor pana la baza sportiva, este foarte simplu sa circule pe jos si sa lase masinile inspre strada si nu in interiorul parcului. Multumesc!

           

Dl. Banu Andrei

Am si eu un numar de 7 intrebari si interpelari insa, telegrafic o sa le spun si as dori si ca raspunsul sa fie telegrafic, daca se poate.

In primul rand, am vazut la Cioceanu si pe Take Ionescu ca se executa niste lucrari, nu stiu ce se intampla acolo, dar vreau sa va intreb de ce lipsesc panourile cu restrictionarea, felul lucrarii, termenul de executie ca la orice lucrare, pentru ca sunt comentarii negative ca se blocheaza drumul. La Cioceanu se face acel sens giratoriu care este foarte util, insa, sunt comentarii negative. Si nu-i normal sa nu fie panoul cu denumirea lucrarii, cine o executa si chiar termenele de executie.

A doua problema; as dori un raspuns legat de ce se tolereaza la unii soferi de taxi sa umble intr-o tinuta extrem de sumara in timp ce conduc si executa serviciul in favoarea cetatenilor, in papuci, in cipici, in pantaloni scurti, in maieuri. Nu vorbesc si de starea de curatenie a masinii si de ambientul sonor, dar practic vreau sa stiu daca s-au facut controale, daca s-au facut informari catre acesti patroni, pentru ca este penibil si este foarte jenant sa folosesti cateva masini si nu este normal. Nu intru in amanunte pentru ca pot si nominaliza masini.

In al treilea rand, as dori sa stiu daca exista o situatie reala, exista, insa daca se mai si fac controale la cei care beneficiaza de ajutoare din partea primariei pentru ca am cateva cazuri in care acestia au plecat in strainatate, lucreaza la negru, profita in continuare de ajutoare si as vrea sa stiu macar un exemplu daca s-a revocat acest ajutor pentru acest motiv, al plecarii din tara.

Niste cetateni din Bariera Rudului mi-au semnalat ceva legat de carute. Am vazut si emisiunea de la televiziune. Se pare ca nu este reglementata deloc aceasta modalitate de folosire, deci de rromi in special, care le folosesc autorizat sau, mai ales, neautorizat. Si cred ca se impune o masura si la acest program de imbunatatire a activitatii rromilor pentru ca, pentru unii aceasta este sursa lor de trai si de existenta. Trebuie reanalizata si trebuie controlata si sistematizata aceasta activitate.

De asemenea, as dori sa mai intreb daca a ajuns la serviciile specializate ale executivului acea hotarare de la sedinta noastra, din urma cu o luna, referitoare la factorii de risc pe care i-a stabilit acea comisie, in sensul ca, mi-a venit acum ideea in minte de problema ridicata de dl. Sicoie cu cladirea care sta sa se prabuseasca pe George Cosbuc si care chiar se prabuseste. Zidul SALUB-ului pe Buna Vestire se prabuseste, pomi se prabusesc si sa dori sa stiu daca acea hotarare a ajuns la serviciile descentralizate si daca intr-adevar se tine cont de ceea ce a stabilit comisia cu centralizarea datelor, cu informarea primarului, cu absolut tot ce trebuie sa facem sa nu mai fie victime. Si as insista in mod deosebit pe acesti stalpi care sunt plantati, cine a vrut, cine n-a vrut, peste tot, care blocheaza toate trotuarele, sunt total ilegale. Noi am facut acest proiect de hotarare tocmai in acest sens. Nu sunt obligat sa ocolesc stalpii implantati pe trotuare, in statii de autobuz, peste tot, sa te impiedici in ei. De ce domnule, ca nu-i normal asa ceva.

O alta problema pe care as vrea s-o ridic este urmatoarea: daca exista o situatie a tuturor analizelor care ar trebui facute in Consiliul Local, in sensul ca, rasfoind acum cateva zile Legea 116/2002 pentru combaterea marginalizarii sociale, in art. 27 se zice asa: „Consiliile locale au obligatia de a analiza trimestrial modul in care au fost aplicate masurile pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, prevazute in programul acestora”. Si, afara de aceasta lege, cred ca sunt foarte multe acte normative care prevad ce anume analiza sa facem noi in Consiliul Local, trimestrial, semestrial, periodic. Deci as dori aceasta situatie daca o avem, daca n-o avem sa ne fie prezentata ca in acest fel si Consiliul Local sa-si aduca atributii. Din cate stiu eu, de 2 ani de cand sunt consilier, in nici o sedinta de Consiliu Local nu s-a analizat trimestrial ce v-am spus eu pana acum si cred ca sunt foarte multe. Se impune o analiza, o clarificare.

O ultima problema este legata de dl. Radu Popescu. Pe str. Mihai Bravu este o statie in care isi desfasoara activitatea un agent economic si stanjeneste activitatea in acea zona. In aceasta situatie, ori se desfiinteaza statia si se muta, ori agentul economic se interzice, ca sa intre in legalitate.

 

*

 

Dl. Popescu Catalin

Va multumesc! La intrebarile la care se poate da raspuns pe loc, invit reprezentantii executivului sa dea raspunsul, la celelalte veti primi raspunsul in scris.

 

Dl. Primar

Multumesc dle. Presedinte! O sa incerc sa fiu expeditiv, ca sa nu ma abat de la nota pe care ati propus-o in sedinta de astazi.

Pentru Hipodrom, lucrurile sunt clare. Sigur, incerc sa coroborez cele doua interventii si, in acelasi timp anunt pe cei care nu stiu ca Legea 215/2001 - Legea Administratiei Publice Locale a fost modificata si publicata in Monitorul Oficial. Rog Directia Administratie Publica Juridic-Contencios sa puna la dispozitia fiecarui membru al Consiliului Local, noile texte ale legii. Unul dintre articolele intrate deja in vigoare spune ca, impreuna cu executivul, Consiliul Local poate stabili o comisie cu obiective, termene si componenta, pe baza unei hotarari de consiliu. Daca inteleg bine, interventia dnei. Consilier Trican la asta se refera. Obiectivul dansei, il inteleg; mai departe insa trebuie formulate restul de elemente pentru ca o hotarare sa poata fi luata - repet, de o comisie stabilita de Consiliul Local, pe o perioada, stabilita avand ca obiect contractul de concesionare al Hipodromului, astfel incat acesta sa poata functiona.

In acelasi timp, iau nota de aspectele pe care ni le-au ridicat intervenientii legate de acest contract. Nu ma feresc sa mai spun inca o data: de la bun inceput, contractul acesta a avut niste probleme si, sigur, ramanand strict in sfera afirmatiilor suta la suta probate vom studia daca obligatiile din contract nu sunt respectate, posibilitatea initierii procedurii de reziliere. Reamintesc tuturor ca acest contract a fost semnat in baza unei hotarari a Curtii de Apel care ne-a obligat a incheia procedura de concesiune si de a atribui acest contract firmei Ippodromi & Citta .

Si eu, credeti-ma d-le. Consilier Sicoie, tin la patrimoniul orasului dar, din nefericire nu putem face mai mult decat ne permite legea si nu putem interveni in monumente de patrimoniu mai mult decat ne da voie legea. Monumentul de patrimoniu de care vorbiti si pe care si noi l-am anuntat, repet, catre Inspectoratul de Stat in Constructii si catre proprietar, prin adrese si prin somatii, chiar prin discutii la fata locului, are un proces verbal intocmit de Inspectia in Constructii prin care se recomanda desfiintarea modulului de siguranta. O chestiune pe care am incercat sa o compensam cu o interventie in care insa, proprietarul are obligatii clare si ferme, pentru ca, o interventie in afara vointei proprietarului poate sa devina tulburare de posesie. Si, eu personal am ajuns deja ca am prea multe citatii in nume personal. E regretabil faptul ca, in urma acestui proces, noi am dat catre Directia de Urbanism pentru a verifica conditiile, fie de consolidare, fie de desfiintare, dar lucrurile au evoluat asa cum le stiti. Probabil ca, impreuna cu Directia de Monumente si Inspectorat vom face o analiza pentru a vedea daca mai putem salva ceva.

In Carino, o sa intervina si dl. Viceprimar Socoleanu - probabil ca vom renunta la acele asa numitele elemente de fapt regasite in calmarea circulatiei, pentru ca aveti dreptate, creem un precedent. Toate soselele, toate drumurile de trafic intens din Ploiesti ar putea sa aiba aceleasi pretentii si atunci ajungem sa consumam bugetul in alta parte decat pentru a repara drumurile.

In legatura cu str. Vasile Lupu, avem aici pe cineva din partea inspectoratului; il invitam sa ia nota si sa transmita aceasta doleanta, cu atat mai mult cu cat, Comisia de Circulatie pe care o avem acum in Consiliul Local si in care avem de asemenea reprezentanti ai consiliului, poate sa emita, impreuna cu politia, o hotarare in acest sens.

Dna. consilier Trican, sunt convins ca veti studia foarte atent Legea 215/2001 modificata. Veti intelege, asa cum am inteles si eu, si probabil toata lumea, care sunt exact institutiile publice care reprezinta municipiul Ploiesti. Vom vedea separatia dintre Consiliul Local si Primarie si atunci vom avea probabil mai putine discutii contradictorii vizavi de implicarea grupului deliberativ in executiv si viceversa. Referitor la problema dispensarului de pe strada Bobalna, am avut si eu intalniri cu doamnele doctor din acel loc, am avut chiar doua audiente pe aceasta tema. Nu vreau sa revenim la o chestiune pe care, eu, la un moment dat, am considerat-o rezolvata. Tocmai pentru a oferi o sansa egala tuturor celor 4 medici afectati de aplicarea Legii 10/2001 si retrocedarea acelui imobil proprietarului, deposedat ilegal, le-am oferit sansa de a investi in modernizarea unui dispensar, asa cum, colega noastra, dna. Schnelbach o va face, in locatia de care vorbeati, de pe strada Rudului. Din nefericire, oferta noastra nu a fost acceptata, dupa care am fost informat ca si-au gasit rezolvari pe cont propriu. Evident ca aici intram intr-o zona usor minata in care intotdeauna raman anumite nemultumiri. Oricum, aplicarea acelei ordonante cu vanzarea spatiilor cu destinatia de cabinete medicale nu ne va crea liniste in oras ci, dimpotriva, anumite tensiuni. Oricum, vreau sa va spun public ca, sotia mea chiar, ca medic de familie imi face destul de multe reprosuri acasa vizavi de modul in care se va aplica aceasta hotarare. Dar legea e lege. Oricum, va anunt ca nu are intentia nici sa cumpere spitalul Petrolul asa cum s-a zvonit prin oras, nici sa cumpere firma Hipocrat ca sa faca radiologie in Ploiesti, nici sa cumpere spitalul Municipal Schuller sau de Boli Infectioase cum, anumite surse de zvonuri incearca sa alerteze prin oras.

Lucrarile de canalizare, in general, sunt lucrari de mare disconfort. In cazul strazii Andrei Muresanu, este adevarat, a fost o intarziere datorata avizului pe care l-am primit cu mare intarziere din partea comisiei. S-au dat aici exemple de lucrari, pe str. Take Ionescu, pe str. Poienitei, pe str. Andrei Muresanu, ca si lucrarile din toate punctele de trafic intens, tehnologia de lucru a presupus o anumita intarziere pentru ca nu am vrut sa oprim traficul, sa deviem circulatia, ruta transportului public si a transpotului privat, de aici disconfortul. Si imi asum, din nefericire, incapacitatea de a rezolva, de pilda pentru ploiestenii care lociuesc in str. Take Ionescu, indisciplina, lipsa de educatie si lipsa de respect reciproc a participantilor la trafic, claxoanele si zgomotele unui trafic mult mai greu in aceste zile de lucrari, reprezinta costurile pe care nu le poate masura si pe care nu le poate rezolva administratia locala.

Curatenia este aceeasi problema in care, o sa ajungem, la un moment dat, prin anul 2007 sa regandim licitarea acestui serviciu public de salubrizare intr-o formula prin care sa facem protectie sociala pentru cei care nu vor sa respecte normele. Speranta mea se leaga foarte mult de intrarea in Uniunea Europeana si de disciplinarea pe care va trebui s-o acceptam ca progres.

Aceasta disciplinare va pune lucrurile in ordine inclusiv si cu disciplinarea carutelor, apropo de o chestiune sensibila pe care am discutat-o si cu dl. Mihut si cu alti reprezentanti ai minoritatii rromilor. Oricum, hotararea de consiliu reprezinta unul din punctele din proiectul de masuri pe care le-am discutat cu reprezentantii minoritatii rromilor si pe care il aveti de asemenea in mape.

Terasa de la Sala Sporturilor, atata timp cat Politia Rutiera nu mai exista in Municiupiul Ploiesti si Politia Comunitara nu are dreptul legal de a amenda, abaterile de la normele de siguranta rutiera vor continua in Ploiesti. Inspectoratul Judetean a luat nota, Ministerul de Interne a luat nota, Ploiestiul, in general capitalele de judet trebuie sa aiba propriul departament de politie rutiera pentru ca altfel nu vom avea decat parte de indisciplina. Vreau sa va spun ca sunt lucruri de necrezut in oras, am vazut ruleta ruseasca la orele de noapte pe strazi, in care tinerii la volanul unor masini performante veneau in intersectii cu viteza maxima fara sa se gandeasca ce se va intampla dupa aceea. Vedem in continuare curse de motoare puternice de motociclete, la ore tarzii prin cartiere. Este clar ca interventia autoritatii, de fapt trebuie sa indeplineasca alta expresie si, repet, Politia Rutiera trebuie sa existe si la nivelul municipiului. Speram ca, o data cu 2007 sa avem la nivelul Politiei Comunitare - Ordinea Publica si Politia Rutiera astfel incat, Consiliul Local si Primaria sa poata controla de la cap pana la coada fenomenul infractional, cel putin pe aceste doua domenii.

Oricum, locul de joaca pe care l-am facut la Sala Sporturilor si pe care va invit sa-l vedeti, introduce, si el, o premiera in Ploiesti, in sensul ca am facut un gard, un gard de plasa de sarma si atunci cand cade intunericul, punem lacat iar, dimineata il deschidem din nou pentru copii, in ideea de a proteja mobilierul si de a proteja banii pe care i-am cheltuit. Oricum, eu sunt convins ca politia si ADPP-ul au luat nota de acest lucru. Probabil ca vremea asta calduroasa ne-a zapacit pe multi si am inceput sa uitam de norme si de legi.

Vreau sa va spun ca, in general, in Ploiesti starea de control pe care-l face Directia de Urbanism este nesatisfacatoare. Am sa propun Consiliului Local, cu prima ocazie, mutarea acestui sector de control in cadrul Politiei Comunitare pentru ca interventiile sa fie mai energice. Constat ca personalul pe care-l avem acolo, nu numai ca nu face fata, dar nici nu se implica si, probabil cand acest sector va face controale sub egida Politiei Comunitare, eficienta va creste.

Factorii de risc apar deja in buletinele pe care le primesc prin mail, exista si astfel de elemente. Vom defini o fisa de informare zilnica cu modelul ABC. Dle. consilier Banu, vorbim la comisia de ordine publica in care ne vom intalni - dumneavoastra, ceilalti membrii, dna. Director Musat si cu mine.

Pentru Consiliul Local, analizele pe care trebuie sa le faca periodic si sa le prezinte public, sunt si in legi speciale dar sunt si in textul nou al Legii Administratie Publice Locale. Vom face o agenda si, Directia Juridica va va aduce la cunostinta. Oricum, responsabilizarea institutiilor din Municipiul Ploiesti creste, in opinia mea.

 

Dl. Popescu Catalin

Va multumesc! Cine mai doreste sa raspunda la intrebari?

 

Dl. Viceprimar

Multumesc, dle. presedinte. O sa raspund in ordinea inversa a interpelarilor.

Pentru dl. Banu - pentru panoul de lucrari de pe str. Take Ionescu, el exista, de aceea - pentru ca noi am avut comandament in fiecare zi de marti si am impus celor care efectueaza lucrari pe domeniul public, sa afiseze. Panoul se afla exact fata in fata cu Directia de Sanatate Publica. Probabil ca locatia nu este cea mai bine aleasa dar exista cu termen de executie cu tot.

Pentru tinuta sumara a soferilor cred ca exista un acord contractual intre cel care i-a angajat. Noi va informam ca lucram impreuna cu doi consilieri care fac parte din comisia de circulatie, la un regulament de functionare pentru activitatea de taxi in Municipiul Ploiesti. Speram, ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, in urma negocierilor bineinteles si cu taximetristii sa venim intr-o formula in care aceasta activitate sa prinda alt respect fata de clienti.

Pentru dl. Mitu, as vrea sa completez pentru str. Andrei Muresanu, termenul de executie este de 2 luni, lucrarile au inceput pe 5-07. Intr-adevar, n-o sa reiau ce a spus si dl. primar, am asfaltat str. Mos Ion Roata tocmai pentru a crea o varianta de trafic pe zona respectiva dar, intr-adevar lucrarile acestea necesita si un pic de sacrificiu.

Pentru dl. consilier Sicoie - pe str. Vasile Lupu exista o zona interzisa. O sa supunem Politiei Rutiere spre reanalizare, poate putem s-o si deschidem. Intr-adevar creeaza o problema celor care vor s-o acceseze.

Si, cea mai importanta interpelare, dupa parerea mea, este cea a domnului consilier Savu. Sper ca informarea respectiva, dle. consilier, vad ca nu v-a satisfacut. Va duceti intr-o zona in care nu aveti elemente sustenabile. Din punctul nostru de vedere, atacul este personal, la adresa mea ca presedinte de comisie. Sa nu uitam ca, in aceasta comisie sunt oameni desemnati, oameni care muncesc si au incercat sa obtina toate documentele. Va stam oricand la dispozitie cu copii ale acelor facturi. Comisia nu este de ancheta ci pur si simplu de monitorizare a acestui contract. Sunt elemente intr-adevar in contract pe care dumneavoastra le sesizati dar, intotdeauna v-am spus ca va stau la dispozitie. Daca se doreste, in acest Consiliu Local, cu acordul domnului presedinte, am aici un CD in care sunt toate elementele pe care dumneavoastra le-ati sesizat ca nefiind reale. In plus de asta, avem copii de la toate documentele. Cursele, intr-adevar, exista un articol in contract in care se spune clar ca trebuie pastrata activitatea de baza si mentinerea continuitatii. Aici eu pot sa va dau documente prin care cursele au fost oprite prin instiintare oficiala la dat de 19-06 prin adresa catre crescatorii de cai. Cu atat mai mult, va stau la dispozitie si cu copii ale certificatelor de pariuri executate in aceasta perioada in care, unele persoane invoca lipsa acestor competitii. Nu cred ca este nevoie de autorizatie de constructie, nu se executa lucrari de fundatie sau altele ci pur si simplu sunt lucrari care trebuie executate in termeni contractuali. Nu vreau sa ma transfer in avocatul nimanui, sunt reprezentantul Consiliului Local si monitorizez in limitele atributiilor pe care le am. Nu exista alte prerogative care mi s-au dat, sa fac anchete vizavi de mafia siciliana. Cred ca acest proces s-a desfasurat pe parcursul a 2 ani de zile. Puteati sa prezentati atunci marturii ca aceasta firma face parte dintr-o…, ma rog, nu vreau sa fac comentarii.

Referitor la datoriile firmei, avem si aici o dovada in care, societatea Ippodromi & Citta anunta ca in impozitul respectiv este cuprinsa si o cladire aflata in administrarea S.C. Rol S.A. deci nu le apartine dar, in impozit le-a venit global, pe toata suprafata respectiva. Toate documentele le putem pune la dispozitia oricarui membru al Consiliului Local, dar afirmatiile, eu cred ca trebuie probate. Nu vreau sa intru in polemici, dumneavoastra ati fost desemnat invitat, noi am acceptat, comisia sa, faceti parte fiind consilier local. Cu tot respectul, cred ca atacul este undeva politic, legat de apartenenta mea la Partidul Democrat. Nu avem nici o implicatie politica in acest contract ci, pur si simplu, eu ca Viceprimar al Ploiestiului monitorizez in limita atributiilor pe care le am. Toate documentele pe care le-am invocat in aceasta informare va stau la dispozitie, chiar cu elemente in plus.

 

            Dl. Radu Popescu

            Referitor la interpelarea dlui. Mitu Augustin, doresc sa fac cateva precizari. Noi am facut toate demersurile necesare pentru a nu evita nici o statie, si am incercat sa mergem pe str. Mos Ion Roata, care a fost si reamenajata si asfaltata, dar, din cauza masinilor parcate si pe stanga si pe dreapta, atat pe Mos Ion Roata, cat si pe Constantin Brezeanu nu s-a putut derula traseul pe acestea. Vizavi de lipsa de informare, cu respect va spun, ca atat in mijloacele de transport, cat si in statii au fost puse anunturi si, ca dovada sunt si o televiziune si un ziar cu care am discutat aceste probleme. Dar, daca noi le lipim si ele sunt rupte nu cred ca este vina Regiei Autonome de Transport Public, neaparat.

            Vizavi de statia de pe traseul 5, interpelarea dlui. Banu - din nefericire nici o statie din Municipiul Ploiesti nu este in patrimoniul sau in administrarea Regiri Autonome de Transport Public, desi noi suntem aratati cu degetul de fiecare data; in aceste conditii nu putem sa luam nici o masura vizavi de agentii economici care isi desfasoara activitatea in aceste statii. Nu este singura statie de acest gen. In acelasi timp, sa nu uitam ca vor veni noi reglementari de la 1 ianuarie 2007 cand, in nici o statie nu se mai pot desfasura activitati economice si, vin si intreb: ce facem? Mutam statia pentru un agent economic sau ii impunem agentului economic sa respecte normele in vigoare?

            Va multumesc!

 

            Dl. Savu Daniel

            Dle presedinte, o sa fiu foarte scurt. Dl. Viceprimar mi-a dat un raspuns de care nu sunt multumit, dar vreau, cu acest prilej sa fac si un comentariu la ceea ce a spus dl. Sicoie si, aici, sa-i aduc multumiri d-lui. Viceprimar, ca dovada ca nu am ceva personal cu dansul, pentru ce a facut pe str. Alba Iulia. Acolo se impunea intr-adevar sa se ia niste masuri ca si la Sala Sporturilor pentru limitarea vitezei unor amatori de pariuri, de curse de masini care aveau loc in fiecare noapte pe str. Alba Iulia. Aveau loc si curse de motociclete, nu fac nici o aluzie la ceea ce am vazut zilele trecute la televizor, nu are nici o legatura. In acelasi timp, pe acea strada se crease un trafic, scurtau drumul cei cu TIR-urile si cu cisternele ca sa nu se mai duca pe linia de centura, foloseau acea strada, care nu este construita pentru asa ceva, nici nu rezista, sa faca o scurtare de drum. Si, dupa ce s-au pus acele valuri de asfalt cred ca ar trebui sa se puna un semn care sa semnalizeze ca este un drum denivelat ca altfel, risca unul care nu stie, sa-i sara plombele pe acolo cand intra cu viteza pe acea strada. In rest numai de bine.

            Ce vreau sa spun, si, interventia d-lui. Socoleanu referitoare la Hipodrom ma face sa cred ca am avut totala dreptate, este ca imi mentin punctul de vedere; documentele pe care le am eu aici le are si dansul; este numai o diferenta de interpretare. Eu spun in continuare ca este un dezastru in acest contract, dumneavoastra incercati sa ma convingeti ca nu este. Eu imi sustin punctul de vedere si solicit sa vi se retraga competenta, nu pentru ca as avea ceva personal cu dumneavoastra ci pentru ca, sincer, cred ca sunteti depasit de acest contract, iar implicatia politica nu exista. Singura tangenta cu politica este ca un membru al Partidului Democrat, dl. Tanase Plaiasu m-a amenintat in mod grosolan in fata dumneavoatsra si a inca 10 directori din primarie ca „o sa vorbesc cu dumneavoastra in alta parte” si dumneavoastra n-ati intervenit. Asta este singura implicatie politica si, in rest nu are nici o legatura cu politica, interventia mea.

            Va multumesc!

 

            Dl. Sicoie Florin

            Nu cred ca, solutia intr-un stat de drept este sa pui in zonele unde deranjeaza traficul de masini, suluri de asfalt. Daca pui pe str. Gheorghe Doja, fiecare opreste in zona si se deranjeaza trecerea masinilor, mai mult sau mai putin. Imaginati-va orasul strabatut de suluri de asfalt. As intreba pe dl. Socoleanu: d-le. Viceprimar, politia hotaraste daca se circula sau nu sau comisia de circulatie a Primariei? Asta vreau sa intreb.

           

            Dl. Radu Popescu

            Un singur raspuns am. Intr-adevar, este nevoie sa montam alt mijloc de calmare a traficului. In acest moment nu avem. Rugamintea mea este: dati-mi mai multi bani la Administratia Domeniului Public si Privat pe reparatii curente si pe sisteme de circulatie, ca nu ne ajung. Deci, am incercat sa cautam o solutie pentru locuitorii din zona in comisia de circulatie. A fost o solutie provizorie. Cand vom avea bani vom achizitiona modelul de pe Kissellev din Bucuresti, care este mult mai modern.

 

            Dl. Catalin Popescu

            Va multumesc, doamnelor si domnilor!

 

***

 

            Dl. Catalin Popescu

            Sa intram in ordinea de zi pe care o avem. In ceea ce priveste problema comisiei pentru verificarea contractului cu Hipodromul, am propunerea dnei Trican aici, daca se considera ca este o urgenta maxima instituirea acestei comisii o vom supune la vot la Diverse.

            Acum intram in ordinea de zi - proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti pe anul 2006 - initiat de dl. primar.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            In avizul comisie nr. 2 am facut o propunere, rectificarea corespunzatoare a bugetului Consiliului Local pentru ca spun ca suplimentez veniturile regiei dar nu spun ca modific bugetul local si nu-i normal. Deci, prin simetrie, rog sa se modifice ca in hotararea privind rectificarea bugetului Regiei Autonome de Transport Public in care exista precizarea ca, in mod corespunzator se modifica bugetul local.

 

            Dl. Catalin Popescu

            Suntem la Regia Autonama de Termoficare si Servicii Publice acum.

           

            Dl. Oprea Nicolae

            Am spus prin simetrie, adica…, nu mai explic acum ca este o prostie. Si am demonstrat afirmatia spunand ca, o alta hotarare de pe aceeasi ordine de zi, zice exact ce propun eu. Deci, propun un articol nou - bugetul se rectifica in mod corespunzator din fondul de rezerva.

 

            Dna. Trican Elena

            Si eu sunt de acord cu propunerea d-lui. Oprea decat, rog sa se precizeze la articolul respectiv si sursa din bugetul local de unde se aloca aceasta suma, mai ales ca plata s-a facut in 21-07, iar modificarea se face in 27-07. Articolul 2 sa se completeze.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Am si eu un comentariu de facut si chiar o rugaminte la dl. Director Faca, sa imi spuna care este situatia acum, pentru ca nu este chiar o intamplare fericita cea care duce la o rectificare de buget. Este vorba de un control al finantelor care a stabilit 33 de miliarde din urma de plata in majorari si penalitati si, vreau sa-l intreb pe dl. Faca, care mi-a spus ca este putin probabil sa mai castigam procesul in final de rambursare de TVA, daca in momentul de fata are problema rezolvata in ceea ce priveste bonurile de masa pentru salariati.

             

            Dl. Faca Mihail

            In primul rand, istoria este mai complicata in sensul ca, asa cum prevede legea, Regia Autonama de Termoficare si Servicii Publice a facut, ca de fiecare data, cererea de rambursare TVA catre Directia Generala a Finantelor Publice.

            Directia Generala a Finantelor Publice, de fiecare data a primit o echipa din partea rectificarii TVA din directia care verifica corectitudinea cererii si aproba sau nu o astfel de rambursare de TVA. De 15 ori s-a aprobat rambursarea de TVA, a 16-a oara, aceeasi oameni, aceeasi echipa, ei bine, nu aceeasi, dar din acelasi sector de activitate, au spus - nu, nu este corect si au cerut atat TVA-ul inapoi, cat si penalitati de intarziere pentru ce nu s-a platit la zi. In situatia aceasta, evident ca putem sa discutam corectitudinea TVA-ului in sine. Putem intelege daca cineva da de 15 ori un raspuns afirmativ, a 16-a oara spune - nu, dar nu mai putem intelege de ce sa platim penalitati de care nu suntem absolut deloc vinovati, vinovate sunt numai controalele anterioare, deoarece ei au aprobat rambursarile acestea de TVA.

            Sigur ca, procedura noastra de atac a fost aceasta blocare a executarii silite, fiindca noi am primit si titlurile executorii odata cu decizia echipei de control. Am facut blocarea conform legii, prin plata cautiunii a executarii silite, urmand ca procesul care se va desfasura sa hotarasca responsabilitatea fiecaruia. Aici o sa-l contrazic putin pe dl. Catalin Popescu, in sensul ca probabil, instanta va hotari intr-un fel sau altul problema TVA-ului, dar sigur va suspenda sau va anula, sau va decide ca altcineva sa plateasca penalitatile de intarziere in cazul in care, regia va fi obligata sa returneze TVA-ul. Este inadmisibil sa le platim noi, chiar nu avem nici o vina pentru ele. Deci, aceasta cautiune nu face decat sa urmeze o procedura legala, actuala, pentru blocarea executarii silite.

            In ceea ce priveste tichetele de masa, legea in Romania este foarte clara, orice societate comerciala care are datorii catre stat nu are dreptul sa dea tichete de masa. In aceasta situatie nu avem dreptul sub nici o forma sa mai acordam tichete de masa salariatilor pana la lamurirea situatiei. Eu am incercat sa rezolv pentru ca, pentru oameni este o lovitura destul de mare si ei nu sunt vinovati. Si am gasit o solutie, impreuna cu reprezentantii salariatilor , pornind de la contractul colectiv de munca si am reusit pe o prevedere din contract si, avand si sursa bugetara, sa compensam, intr-o oarecare masura, aceasta pierdere, s-a si realizat saptamana aceasta. Asteptam acum rezultatul procesului in justitie.

 

            Dl. Primar

            Pentru informarea dumneavoastra, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. De fapt, regia si ordonatorul principal de credite „s-a acomodat disciplinat” fata de institutia cea mai autorizata in domeniul utilizarii banului public, Ministerul Finantelor Publice, dand curs a 15 controale consecutive. A 16-a oara controlul stabileste o chestiune complet opusa si. Retroactivitatea acestei decizii este o chestiune care nu mai face parte dintr-o discutie normala. O sa ajungem in justitie si, sper ca justitia, ca ultim demers pe care-l vom face, sa restabileasaca dreapta consideratie a lucrurilor. Deocamdata, intampinarea noastra este la Ministerul Finantelor Publice, la Directia de Contencios, are un termen de judecata undeva la inceputul lui octombrie. Eu sper s-o rezolvam acolo pentru a nu mai ajunge in contencios, in justitie. Cazuri similare s-au mai intamplat in tara si au fost rezolvate de Ministerul Finantelor Publice la nivelul deciziei ministrului sau a Directiei de Contencios. Subliniez doar faptul ca eu cred ca este pentru toata lumea o chestiune de interes. Decat sa dam 33 de miliarde, repet, din bugetul local catre bugetul de stat, exista mult mai multe variante, repet, banul circuland numai in circuitul public, lucru confirmat nu doar de controalele Directiei de Finante Publice dar si controalele Curtii de Conturi care au survenit dupa aceste controale si au constatat legalitatea celor 15 controale anterioare acestuia din urma. Multumesc!

 

            Dl. Catalin Popescu

            Supun la vot proiectul de hotarare.

            Cine este pentru? 20 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi. Lipsesc din sala dl. consilier Cosma Marcian si dl. consilier Teodorescu Iulian.

 

***

 

            Dl. Catalin Popescu

            Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi, cel mai important - Proiect de hotarare privind protectia sociala acordata anumitor categorii de calatori.

            Hotararea este modificata, spun eu bine, fata de varianta din mapa. Persoanele care vor primi gratuitatea sunt, ca si in mapa - persoanele, femei in varsta de peste 65 de ani indiferent de pensie, barbati in varsta de peste 70 de ani, inditerent de pensie, pensionari cu varste - femei pana la 65 de ani, barbati pana la 70 de ani cu pensie lunara de pana la 4.500.000, 450 RON. Ca sa evitam situatia destul de birocratica si de dificila pe de o parte, ca a dat abonamente sau bilete acordate lunar - este vorba de, intre 30-45.000 de beneficiari in total, am hotarat in sedinta comuna a comisiei 1…

           

            Dl. Mitu Augustin

            Dle. Popescu, daca sunteti presedinte nu trebuie sa ne explicati hotararile de consiliu ca le stim si noi. Hotararea a fost modificata de comisia 1 in majoritatea ei impreuna cu comisia pe care dvs o reprezentati, 7 sau 8 consilieri au fost acolo, toti colegii au ultima varianta in mape, cred ca, politic ne-am facut toti treaba.

 

            Dl. Catalin Popescu

            E bine ca lumea sa inteleaga, inclusiv cei care sunt in sala, reprezentanti ai pensionarilor. Legitimatia de calatorie gratuita va fi vizata la 6 luni. E bine sa stie cei care sunt in sala: lucrul acesta va face ca aceste cozi sa fie mult mai rare iar beneficiarii sa fie luati in evidenta la fiecare 6 luni. Eu am terminat. Daca mai sunt comentarii?

 

            Dna Trican Elena

            O singura propunere am: la punctul b), limita maxima sa fie de 4.800.000. Nu fac aceasta propunere in mod electoral, departe de mine gandul, ci pentru faptul ca, la 1 septembrie 2006, valoarea punctului de pensie va creste, nu mai retin bine, cu 12% parca, si in conditiile acestea, foarte multi pensionari nu se vor mai incadra in aceasta limita de 4.500.000.

            Trebuie sa mai tinem cont ca nu toti pensionarii nominalizati in proiectul de hotarare vor lua aceste abonamente. Unii sunt imobilizati la pat, altii nu pot calatori cu mijloacele de transport in comun.

            Asta este propunerea mea, limita maxima, 4.800.000 tinand cont de actul normativ care va aparea cu 1 septembrie si, foarte multi nu se vor mai regasi aici. Nu stiu ce face un om la momentul acesta cu 4.800.000 de lei.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Vreau sa-i spun dnei. Trican pentru ca a lipsit de la Comisia de Buget - Finante, Control, Administrarea Domeniului Public si Privat, Studii, Strategii si Prognoze.

 

            Dna Trican Elena

            Eram in delegatie, spre deosebire de multe dati cand ati lipsit dvs., cand erati presedinte.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Nu, voiam sa va spun ca am discutat pe tema aceasta si, am hotarat cu totii ca, atunci cand acest act normativ isi va produce efecte vom rectifica si vom mari pragul asa cum ati propus si dvs.

 

            Dna. Trican Elena

            Este vorba de 1 septembrie, in luna august se aplica.

 

            Dl. Savu Daniel

            Le bagam pe amandoua, spunem: indexabila cu…

 

            Dl. Sicoie Florin

            Am inteles ratiunea, pentru ca am avut o discutie pe aceasta tema cu dl. Primar ieri. S-a mers pe aceasta autorizatie ca sa existe o forma de inregistrare pentru cei care beneficiaza, pentru ca sunt foarte multi care au dreptul, sunt trecuti acolo, luati in calcul, se dau bani pentru ei si, acestia, practic nu-i primesc. Pentru ca sunt impotriva birocratiei si putem sa reducem macar birocratia, daca nu s-o eliminam, autorizatiile care se vizeaza o data la 6 luni - propun o data pe an.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Dle. Sicoie, si noi am incercat sa reducem aceasta perioada, ca sa nu-i punem pe pensionari pe strada, lunar. Am ajuns la varianta de 6 luni tocmai pentru ca existau si motive fiziologice dar, ce vreau sa va spun: daca pot determina micsorarea acestui numar de persoane pe care Regia Autonoma de Transport il depune lunar primariei, va fi pe suma data la inceputul primei luni, sa spunem, la 1 august. Intr-un an de zile, noi vom plati o prestatie Regia Autonama de Transport Public o subventie pentru intreaga perioada, pentru toti oamenii care s-au inscris la 1 august. S-ar putea ca acest serviciu sa nu fie intr-adevar prestat de Regia Autonama de Transport Public si, tocmai de aceea am ajuns in final la concluzia ca, macar la 6 luni sa vizam aceste legitimatii. Este corect ce spuneti, si noi dorim sa gasim o varianta in care sa nu-i mai punem deloc pe oameni pe drumuri insa, bugetul local va fi influentat si am putea utiliza acesti bani pentru alte facilitati, daca un an de zile nu verificam numarul persoanelor care beneficiaza de aceste gratuitati.

 

            Dl. Chivu Sorin

            Avand la baza aceleasi argumente pe care le-a prezentat colegul Mitu Augustin, eu propun termenul de 3 luni. Va rog frumos sa luati in calcul si aceasta propunere a mea. Va intreb, 2 luni cum decontam ceva; intreb serviciul financiar: cum deconteaza ceva ce nu este cuantificat corect. Ar trebui sa luati in sensul acesta si starea de sanatate a populatiei Municipiului Ploiesti peste 65 de ani, peste 70 de ani in cazul barbatilor - cate modificari pot aparea in structura demografica.

 

            Dna. Trican Elena

            Pentru a rezolva aceasta problema, eu am o alta propunere si, sa venim si in sprijinul pensionarilor care sunt batrani, sunt asa cum sunt: sa incheiem o conventie cu posta - in momentul in care primeste pensia sa primeasca si aceasta legitimatie de calatorie. In situatia in care se intampla ceva cu pensionarul respectiv, legitimatia se va intoarce de unde a plecat si vom avea o evidenta exacta a ceea ce se intampla. Lunar, cand pleaca pensia sa plece si aceasta legitimatie de calatorie.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Dna. Trican, cat costa cheltuielile postale mai bine mai dam….

 

            Dna. Trican Elena

            Cat au costat si acelea cu impozitul pe care le-am primit.

 

            Dna. Dosaru Iuliana

            Asa este - am aflat chestia asta, ca ar vrea sa faca un contract, nu vad nimic rau in lucrul acesta, trebuie facut un contract, pentru ca Directia Regionala de Posta este depasita de situatie, trebuie sa facem acest contract cu compania nationala. Eu am rugat-o pe dna. director sa fac un calcul cam ce inseamna pentru un numar de 38.000 de pensionari, cam ce ar presupune treaba aceasta. Nu cred ca-i foarte mult pentru ca, in momentul in care se duce postasul cu pensia poate sa-i duca si acest tichet. Deci ar fi doar un contract suplimentar.

 

            Dl. Popescu Radu

            Pentru a evita astfel de situatii in modul in care se pun in posesie persoanele care beneficiaza , ca este la sediul regiei, ca este prin posta, nu cred ca aceasta era dezbaterea de mai devreme, aici se punea problema de cuantificare. La un moment dat se poate face o plata pentru o persoana care a decedat, pe romaneste, asta este situatia. Problema se poate rezolva destul de simplu pentru ca si pentru noi este destul de greu sa vina la 2 luni, la 3 luni sau la 6 luni, indiferent cand pica luna in care sa vina pensionarii la regie unde, deja exista un influx al emiterii de bilete si abonamente, pentru a se pune aceasta ştampila. Se poate face lunar o evidenta ca, banuiesc ca exista o astfel de evidenta. S-ar putea sa fiu injurat de evidenta populatiei care poate sa ne-o transmita si noi, sa corelam cu ceea ce am transmis. In cazul in care exista o diferenta, persoanele care nu mai sunt pe lista respectiva, acestor persoane sa nu li se mai emita plata.

            Si, in felul acesta, mai putin conteaza ca este un an, ca sunt 6 luni, ca sunt 3 luni, problema ar fi fost aceeasi. Daca nu este trimisa lunar ar fi fost aceeasi problema. Din 6 in 6 luni este un termen relativ rezonabil, nici foarte scurt, nici foarte lung.

            Probabil ca vom face un birou separat in conditiile in care vom pune doar o ştampila, daca nu se vor mai emite legitimatii suplimentare si, de asemenea, la 6 luni pot fi situatii in care sa stabilim o zi sau 2, stabilim un termen mai mare, 1 luna, 1 luna si jumatate, astfel incat sa nu fim in situatia in care 35.000 sau 45.000 de persoane sa vina la Regia Autonama de Transport Public si, practic sa blocheze activitatea. Sa incercam sa lasam un termen mai mare. Este o propunere, dvs. dispuneti.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Dragi colegi, toate discutiile acestea au avut loc intr-un mod amplu si sistematic in toate comisiile si toate grupurile de consilieri si, aceasta varianta care va este prezentata acum a rezultat, nu a fost chiar o parere unanima, dar a rezultat ca fiind cea mai rezonabila din toate punctele de vedere. S-o lasam asa. Grupul nostru de consilieri, cand ne-am intalnit, am hotarat sa propunem 5 milioane. Am considerat ca, deocamdata, sa asteptam pana la majorarea punctului de pensie, intrucat, pe 4.500.000 calculul era facut. O votam de data aceasta asa. Sigur ca, daca veniti cu amendamente si propuneti 4.800.000, eu o sa votez, fireste. Din punct de vedere al timpului la care se vizeaza aceasta autorizatie, 6 luni am considerat ca este absolut rezonabil, nu este o birocratie foarte mare si nu se pierde foarte mult in situatia pensionarului in cauza, daca a decedat sau nu. Sigur ca putem sa aducem si noi, la un moment dat mai multi bani ca in situatia oraselor care si-au permis deocamdata, sa vedem cat vor rezista, sa mearga pe gratuitate la toti pensionarii doar cu buletinul si talonul de pensie. Eu insa, as spune ca aceasta forma a hotararii a fost o cale de mijloc pe care as propune sa incercam s-o modificam cat mai putin.

 

            Dl. Primar

            Vreau sa adaug si eu cateva lucruri, va rog frumos. Pentru ca m-am uitat pe acest proiect de hotarare, sunt 4 comisii, 1, 2, 3 si 5 care confera o majoritate, zic eu, confortabila pentru vot. Atrag atentia dnei. Trican ca, fara o evaluare a influentelor in buget ne aflam in situatia de a nu putea aplica o hotarare de consiliu. Curtea de conturi, in momentul acesta controleaza Regia de Transport Public. Pentru dvs., probabil ca este simplu sa propuneti tot felul de cheltuieli din buget fara sa faceti estimari: de unde sa luam si cu ce sa completam. Probabil ca, daca aveti o informare ca Societatea Nationala a Carbunelui unde lucrati imi daruieste maine cele 400 de milioane…

 

            Dna. Trican Elena

            Dle. primar, va rog frumos. La asemenea aprecieri rautacioase din partea dvs. nici nu vreau sa mai raspund. Si, va rog, limitati-va! Eu sunt consilier local, dvs. sunteti primar. Este o propunere a mea pe care vreau s-o supuneti la vot. Iar eu nu am nimic cu Societatea Nationala a Carbunelui. Se afla asa datorita Partidului Social Democrat, ca nu-si poate plati nici obligatiile la buget.

 

            Dl. Primar

            Tineti cont de faptul ca sunteti membru al Comisiei de Buget Finante, Control, Administrarea Domeniului Public si Privat, Studii, Strategii si Prognoze si trebuie sa adunati bugetul orasului, nu sa-l cheltuiti. Asta era rugamintea mea si, apreciez ca problemele pe care le-au refacut cele 4 comisii sunt rezonabile. Peste o luna ne intalnim in sedinta de consiliu. Putem sa evaluam, peste 3 luni, peste 6 luni, inclusiv cresterea gradului de pensie.

 

            Dna. Trican Elena

            Va rog sa supuneti la vot propunerile unui consilier.

 

            Dl. Palas Paul

            Multumesc dle. presedinte. Stimati colegi, consider ca proiectul este bine fundamentat. In consecinta il voi vota. Numai ca, pentru o mai buna rigoare vreau sa va supun atentiei urmatorul aspect: se intelege din formularea art. 1 ca facilitatile se asigura doar pensionarilor, femei cu varsta de pana la 65 de ani, barbati de pana la 70 de ani. Eu vin cu o incercare de modificare, daca vreti, literara. As vrea sa punem punct dupa 450 RON inclusiv. Dupa aceea cu alineat - facilitatile se acorda in baza unei legitimtii. Altminteri, modul in care a fost formulata poate sa aduca confuzie si sa se inteleaga ca numai pensionarii, femei de pana la 65 de ani, barbatii pana la 70 de ani pot beneficia, asa se poate intelege. Este o chestiune de forma, nimic altceva. Va multumesc!

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot amendamentul dnei. Trican.

 

            Dna. Trican Elena

            Cele 2 amendamente.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Dle. presedinte, daca-mi permiteti, nu avem bani, votam ceva ce nu vom putea plati. Eu o s-o rog pe d-ra Nicoleta Craciunoiu sa ne explice putin despre ce este vorba. Si noi am vrea sa dam plafonul de pensie pana la 6 milioane. Intram intr-o sarabanda si nu rezolvam nimic.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Dle. Mitu, cine nu vrea, nu se duce sa-si ia aceste legitimatii. Vom vedea daca, fata de estimarile noi facute ieri, numarul de cca. 27.000 de legitimatii va fi depasit sau nu. Eu sunt obligat, este o propunere de amendament la o hotarare, sa-l supun la vot. Nu am nici un fel de drept sa spun ca nu se poate finanta. Deocamdata se poate finanta pentru ca nu a cerut nimeni nici o legitimatie de calatorie.

 

*

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot propunerea dnei. Trican cu suma de 480 RON fata de 450 RON.

            Cine este pentru? 1 vot

            Cine este impotriva? 15 voturi

            Daca se abtine cineva? 6 voturi

            Cu un vot pentru, cel al dnei. Trican, 15 voturi impotriva si 6 abtineri, propunerea a fost respinsa desi, permiteti sa va spun, ca toata lumea ar fi votat, daca am fi cazut de acord asupra unei variante pe care trebuie, mai intai s-o verificam.

 

*

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot intreaga hotarare.

 

            Dl. Eparu Ion

            Mai era o propunere.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Propunerea cu posta nu tine doar de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti, din punctul meu de vedere.

 

            Dna. Trican Elena

            Nu mai este cazul. Am vazut cum sunt tratate lucrurile, am vazut cum sunt tratati pensionarii, oamenii, cetatenii Municipiului Ploiesti.

 

            Dl. Eparu Ion

            Dna. consilier, ati fost la un moment dat unul dintre consilierii care ati tinut extraordinar de mult la opinia comisiei din care faceati parte si pe care o conduceati si, veneati in sala de consiliu si ne spuneati: „comisia a hotarat asa”. Trebuie sa va spun ca marti s-au intalnit 2 comisii, aproape in plen. Cam 70% din timp l-am consumat pe acest proiect de hotarare. Ar fi fost, cred, un gest de respect colegial sa ne creditati cu foarte multa incredere, ca ne-am preocupat si noi de a gasi o solutie pe care, in momentul de fata o vedem ca o solutie care sa impace cat mai multe dintre aspectele unei astfel de hotarari. Toti stim ca pensionarii au o situatie grea, ca trec printr-o situatie grea si nu cautam motive, noi cautam solutii. Si, am cazut de acord ca asta ar fi o solutie optima la momentul de fata. Deci, nimeni n-a vrut sa ia in deradere. Numai ca, dvs. ati incercat prin ceea ce ati sustinut aici sa anulati munca, nu spun de celelalte comisii, eu spun doar de comisiile 1 si 3. Nu este colegial asa.

 

            Dna. Trican Elena

            Vreau sa va informez ca eu am avut un proiect de hotarare in acest sens. Proiect de hotarare care nici macar nu a fost pus pe ordinea de zi, care nici macar nu a fost supus analizei comisiei. Deci proiectul de hotarare este inregistrat, am primit un raspuns in care, daca dl. primar vrea sa-l puna pe ordinea de zi, il pune,daca nu, nu-l pune.

 

            Dl. Primar

            Dna. consilier, sunteti sub imperiul nervilor.

 

            Dna. Trican Elena

            Nu sunt nervoasa dle. Primar si va rog sa nu mai faceti nici un fel de comentarii la adresa mea.

 

            Dl. Primar

            Referitor la propunerea dvs., v-am explicat, am stat de vorba; la ultima sedinta v-am dat documente relevante rezultate in urma discutiilor pe care le-am avut cu Consiliul Judetean al Persoanelor varstnice, negocieri, variante de gratuitati care o includeau si pe a dvs. Si v-am oferit sansa de a participa la discutii. Ne-ati refuzat. Sigur ca este o atitudine pe care v-o asumati. Din punctul meu de vedere va consider un membru extrem de responsabil al Consiliului Local, preocupata ca si mine, ca bugetul orasului sa mearga acolo unde stabilim ca prioritati. Si nu, intr-un mod subiectiv, peste noapte, daca ne doare sau nu stomacul.

 

*

 

            Dl. Popescu Catalin

            Conchizand ca, la capatul primei luni sau la capatul primelor doua luni de aplicare vom avea o imagine exacta despre ce inseamna ca efort bugetar decontarea autorizatiilor si a biletelor de calatorie si vom putea modifica in sensul in care putem majora acest cuantum, va supun la vot proiectul de hotarare asa cum este el pe ecran.

            Cine este pentru? 18 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 3 voturi

            Cu 18 voturi pentru si 3 abtineri dna. Trican Elena, dl. Chivu Sorin si dl. Savu Daniel, proiectul a fost aprobat.

            Dl. Toma Marcel a plecat din sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi - Proiect de hotarare privind rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 al Regiei de Transport Public Ploiesti.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            In comisia nr. 2 s-a ridicat urmatoarea chestiune, pe care n-am inteles-o, colegii mei si eu. Daca va uitati pe anexa 1, apare cifra de 1 miliard 320, sigur, este o eroare, scrie lei, este vorba de mii de lei. A doua eroare, este ca trebuie RON, leul nu mai exista, exista o alta moneda nationala. Ar trebui sa fim in actualitate si in legalitate. Rog sa se prezinte corect documentul. Dar, iau pe lei asa cum s-a prezentat. Cresc veniturile din surse bugetare. Trebuie sa creasca veniturile totale. Noi nu am inteles, poate ca exista o explicatie dar nu apare nici in raport, nici in expunerea de motive, nici in fundamentare anexa, de ce fix cu aceeasi suma se reduc veniturile. Prin aceasta activitate primesc mai multi bani de la Consiliul Local. De ce se reduc? Daca este o modificare, o vom vota; daca nu, sa se corecteze in mod corespunzator, adica, veniturile totale sa creasca si ele cu majorarea alocatiilor de la bugetul local.

 

            Dl. Radu Popescu

            Denumirea de RON nu mai exista. De cand nu mai exista doua variante de RON sau ROL a ramas o singura varianta, de lei. Deci, deocamdata, moneda nationala este leul. Din punct de vedere al celorlalte cifre o rog pe colega mea care a fundamentat acest material sa va prezinte un punct de vedere economic.

 

            Dna. Durbac

            Formularul de buget este asa cum este el recomandat de legislatia in vigoare. Dar nu aceasta este problema. Activitatea de baza este atat pe randul 3 cat si pe randul 5. Ce inseamna la noi sursa bugetara? Bilete si abonamente date ca gratuitatea la noi, protectie sociala. Biletele si abonamentele, in sine, este activitatea de baza. Ca sa nu mai existe aceasta confuzie, cu permisiunea dvs., pe randul 3 scriem totalul dintre randurile 3 si 5 si facem precizarea - „din care, sursa bugetara”.

 

            Dna. Trican Elena

            Dl. Oprea are dreptate, daca veniturile din activitatea de baza cresc, cresc si total venituri, ca se aduna toate.

 

            Dna. Durbac

            A existat o mutatie a calatorilor (calatorii sunt aceeasi care ne platesc) de la cash-ul din casierie, la gratuitati si reduceri. Ca sa nu mai existe aceasta confuzie, va propun sa scriem pe randul 3 un total din care sursa bugetara, sursa bugetara fiind in sine toata activitatea de baza - bilete si abonamente.

 

            Dna Trican Elena

            Aceasta suma trebuie sa apara si la venituri si la cheltuieli.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Daca puteti sa fiti totusi mai concreta. Nu cred ca ati raspuns. Intrebarea era: cresterea cu o suma acordata in plus de bugetul local, de 13 miliarde 250 de milioane, este diminuata, de ce?

 

            Dna. Durbac

            Calatorii pe care-i incasam noi sunt aceeasi. Atunci cand se acorda facilitati, gratuitati, daca numarul acestora creste, scade dincolo, incasarea din casierie. Aici, pe randul 3 la activitatea de baza este ce incasam prin casierie, pe randul 5, ce acopera tichetele si abonamentele pentru facilitati, reduceri si gratuitati.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Cred ca ati prevazut o diminuare absolut egala a vanzarii de bilete si abonamente.

 

            Dna Durbac

            Nu am prevazut o diminuare, dar vanzarile ies prin casierie. Tot prin casierie ies si facilitatile, dar sunt suportate din bugetul local. Adica, numarul de vanzari a ramas acelasi, dar difera sursa de acoperire.

 

            Dl. Popescu Catalin

            O explicatie logica cum ca ar fi mai putini cumparatori de bilete si abonamente cu bani, este de inteles.

 

            Dna. Trican Elena

            Explicatie logica nu exista, pentru ca pana acum, oamenii acestia beneficiau de facilitati, deci nu cumparau bilete si abonamente, aveau o sursa de finantare de la buget. In al doilea rand, asa cum este facut formularul de buget, venituri totale sunt de la randul 2 pana la randul 13. Ce am inteles eu de aici: ca au diminuat veniturile de baza si au suplimentat veniturile din surse bugetare. Daca asta este adevarul, nu stiu de ce s-au diminuat veniturile.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            Daca indeplinirea cresterii de venituri este conditie de salarizare pentru personalul de conducere, inteleg situatia - sa-si ia salariul. Daca nu e, nu votez. E o prostie. Eu ma tem sa nu aiba consecinte. Acest indicator trebuie pus conditie pentru salarii, prime, s.a.m.d. atunci in mod deliberat, noi votam sa le dam bani fara munca. Asta este problema ca, altfel n-o ridicam.

 

            Dna. Trican Elena

            Acest indicator este prins sigur in contractul de performanta dupa care este salarizat directorul general si, contractele de performanta afecteaza veniturile; noua nu ni s-a prezentat niciodata o situatie privind realizarea indicatorului de performanta de fiecare directie, sau contractul de performanta, sa vedem si noi ce scrie in ele.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Daca tot va trebui sa luam o pauza, propun s-o luam acum.

 

            Dl. Radu Popescu

            Voiam sa fac o precizare prin care sa spun ca, acest buget de activitate generala este in concordanta si facut de comun acord cu Directia Economica a Primariei. N-a facut Regia Autonoma de Transport Public bugete de capul ei, ca asa a vrut, a visat peste noapte, ca vrea sa puna in plus sau in minus. Deci, impreuna cu Directia Economica a Primariei, s-a facut de comun acord, puse pe conturi, s.a.m.d., conform legislatiei. Nu a facut Regia Autonoma de Transport Public, a pus-o in fata Consiliului Local. Intotdeauna, bugetele se fac de comun acord cu Directia Economica. Dupa ce avem acceptul reciproc, vin inaintea dvs.

 

            Dl. Primar

            Observatia este corecta, este o chestiune de forma pe care trebuie s-o respectati. Eu nu cred ca d-ra. Nicoleta Craciunoiu a zis: „diminuati veniturile reale, veniturile operationale”, cu atat mai mult cu cat, va reamintesc, ca regia, in acest moment, functioneaza ca si o societate comerciala, din punct de vedere contabil, in care, veniturile operationale se doresc a se echilibra prin metode traditionale, iar protectia sociala vine separat ca venit. Atunci, daca protectia sociala creste ca si venit, si mie mi se pare normal ca trebuie sa punem veniturile totale. Vom vedea ce se intampla dupa aplicarea acestei hotarari.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Sunteti de acord sa luam acum o pauza?

           

*

            Dl. Popescu Catalin

            In pauza am discutat cu cele 2 directii economice, cea de la Regia Autonoma de Transport Public si cea de la primarie, decizia o veti lua dvs. E adevarat, prin aceasta majorare de subventie, creste venitul in realitate al Regiei Autonome de Transport Public cu 13 miliarde, dar dispar toti calatorii care intra la subventii, si anume: femei intre 65-70 de ani, toate; si pensionarii cu pensie intre 3.800.000 - 4.500.000. Deci se diminueaza cumparatorii de bilete si abonamente. In acest sens, logica bugetului asa cum este in mapa, exista. Daca totusi dl. Oprea doreste, eu supun la vot modificarea.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            Exista o logica, admit in aceasta logica faptul ca, o parte din veteranii care la ora aceea erau pensionari in varsta de peste 70 de ani nu s-au mai chinuit sa se duca sa-si ia legitimatia sa calatoreasca gratuit in calitatea lui de veteran. La elevi si la studenti e acelasi lucru. Aveam gratuitate pentru elevi si studenti si, partial, pentru veterani. Sunt de acord cu jumătate-jumătate, sunt de acord sa nu stabilim azi, dar sa ramana la prima rectificare, o fundamentare corecta. Deci nu pot sa inghit nemestecat. Nu avem o fundamentare. Ca sa nu blochez, o sa votez, dar o sa cer sa fie o fundamentare corecta a bugetului.

 

            Dl. Popescu Catalin

            In ideea ca vom verifica dupa o luna - doua, care este situatia reala a incasarilor Regia Autonoma de Transport Public, incasarile in afara de subventie, va supun votului hotararea asa cum este ea in mape:

            Cine este pentru? 20 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 1 vot

            Hotararea a fost votata cu 20 de voturi pentru si o abtinere, cea a dnei. Trican Elena.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 145/2005 privind aprobarea preturilor practicate de Administratia Domeniului Public si Privat Ploiesti catre terti pentru valorificarea de diverse prestari si servicii.

            Daca nu sunt comentarii supun votului hotararea.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            In unanimitate, hotararea a fost votata.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind avizarea ajustarii tarifelor de apa si de canalizare - initiat de domnii consilieri Daniel Savu, Ion Eparu, Teodor Avramescu, Gheorghe Moraru si Iulian Teodorescu.

 

            Dl. Eparu Ion

            Dle. presedite, inainte de a face eventualele modificari va propun sa fiti de acord cu o modificare la formularea proiectului de hotarare. Avand in vedere ca, Apa Nova este obligata de controlul regiei noastre de specialitate sa prezinte o justificare a tarifului cu ultimii indici inainte de aplicare, si pentru faptul ca hotararea sta pe site de 30 de zile, au sosit ultimii indici de la Uniunea Europeana, indicii de consum. Ultimele calcule modifica cifra 1.57, o transforma in 1.58. va rog sa fiti de acord cu aceasta modificare. Cealalta, la canalizare, ramane pe loc. Am toata documentatia, noile calcule, daca cineva este interesat. Si, implicit, am ceea ce probabil aveti si dvs. in mape, o nota de la Autoritatea Nationala de Reglementare prin care ne solicita existenta.

           

 

            Dna. Trican Elena

            In primul rand vreau sa va spun ca o asemenea hotarare nu se poate aplica incepand cu 01-07, este vorba de buzunarele oamenilor, fiecare isi cuantifica cheltuielile de la inceputul lunii in functie de ce are de platit.

            In al doilea rand, eu sunt de acord ca trebuie sa respectam un contract – prost, bun, asa este. Trebuie sa mergem mai departe, daca nu l-am modificat atunci cand trebuia. In sensul acesta si noi, Consiliul Local trebuie sa solicitam operatorului sa respecte legea. Eu am spus de foarte multe ori de acea amortizare calculata la bunurile ce rezulta din fondurile de lucrari. Chiar am discutat cu cineva de la audit, audit din cadrul primariei, si mi-a spus: “am verificat si, dvs. aveti dreptate”. Dar, in schimb, nu s-a facut nimic in sensul acesta. De aceea propun sa ni se comunice pana la sedinta urmatoare, sau sa mi se comunice mie ca eu solicit acest lucru, care este valoarea amortizarii inregistrata anual pentru fiecare bun realizat din fondul de lucrari si daca, cu aceasta valoare de amortizare s-a suplimentat fondul de lucrari. Vreau sa fac precizarea, inca o data, ca aceste investitii se realizeaza din banii cu care contribuie direct cetateanul la dezvoltarea infrastructurii si, nicidecum, nu reprezinta costul prestatiei efectuate de operator. Nu mai vorbesc ca, la noi, m3 apa canal este de 24.000 lei iar, azi dimineata, am auzit la stiri, chiar faceau comentarii pe marginea acestui subiect, ca, la Bucuresti, este o mare nenorocire ca s-a majorat tariful de apa canalizare cu 500 de lei vechi iar, la noi, cu 700 de lei vechi. Noi respectam contractul dar Apa Nova nu-l respecta, in sensul ca, investitiile le face din banii nostri. Sunt convinsa ca, daca se face un calcul, si cele care sunt in sarcina operatorului se fac din acea amortizare, din sursa constituita, din amortizarea bunurilor, din fonduri de lucrari si, solicit organelor abilitate sa verifice acest lucru pentru ca sunt banii nostri, ai cetatenilor. Am fost de acord prin contractul acesta sa contribuim direct la dezvoltarea infrastructurii iar operatorul trebuie sa respecte legea, sa respecte contractul si trebuie sa respecte volumul de investitii pe care-l are de facut din surse proprii. Multumesc!

 

            Dl Eparu Ion

            Daca-mi permiteti o revenire?

            Mi-a scapat mie, data este 01-08-2006, adica, in nici un caz nu sunt de acord cu aplicarea retroactiva. Poate ca, daca dl. Primar are posibilitatea, sa transmita punctul acesta de vedere si furnizorului nostru de energie electrica care a scumpit cu vreo 4-5 luni retroactiv factura la energia electrica.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            Imi cer scuze, nu-mi propusesem sa intervin la acest punct pentru ca era o chestiune elementara si nu cred ca necesita niste comentarii. Interventia dnei. Trican ma obliga sa intervin din 2 puncte de vedere.

            Primul: aceasta sedinta este televizata si populatia asculta si trage niste concluzii gresite.

            Al doilea, pentru ca am facut parte din Comitetul de Coordonare la Apa Nova 5 ani de zile si, daca ar fi real ceea ce dansa afirma aici, ar insemna ca eu am o problema grava, profesionala in primul rand. Eu sunt convins ca nu am nici o problema si ca ceea ce zice dumneaei aici nu are nici un fel de acoperire, in mod cert.

            Fondurile, tariful are 2 componente: remunerarea concesionarului si fondul de lucrari. Fondul de lucrari se cumuleaza si nu se investeste decat in – o rog sa citeasca contractul de concesiune – bunuri de retur. Iar, in definirea termenilor, care este parte integranta a contractului se spune clar: bunurile de retur sunt cele care apartin domeniului public al localitatii, adica acele bunuri care rezulta in urma utilizarii banilor constand din componenta numita fond de lucrari, retele si bunuri ale domeniului public si care intregesc concesiunea, se alatura listei bunurilor concesionate. Ori, legea spune ca bunurile apartinand domeniului public nu sunt supuse amortizarii. Sa ne intelegem foarte clar.

 

            Dna. Trican Elena

            Legea si Codul Fiscal (nu stiu care este articolul) dar o sa-l spun data viitoare, spun: bunurile, apartinand domeniului public care se realizeaza din alte surse decat bugetul local, se amortizeaza.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            S-a verificat prin procesul verbal de predare-primire au verificat toate organele, Curtea de Conturi, Finante, si au gasit ca respectam corect legea si, contractul nu are nici un viciu din acest punct de vedere.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Am si eu o concluzie fata de acest tip de hotarari. Daca plecam de la premisa ca se aplica un contract ad-literam si atunci se aplica un tarif care izvoraste dintr-un contract, n-ar trebui sa mai existe sub forma de Hotarare a Consiliului Local. Orice Hotarare de Consiliu Local este la judecata fiecarui consilier. In tema sau nu, el poate judeca si, in general va judeca impotriva, banuiesc a unei majorari de tarife.

 

            Dl. Lungu Gabriel

            As dori sa fac 2 propuneri: sa lasam discutia pentru urmatorul proiect de hotarare privind avizarea ajustarii tarifelor, datorita faptului ca, asa cum a spus si dl. Eparu, cum a spus si dna. Trican, aici se vorbeste de majorarea tarifului la 1 iulie si, suntem totusi pe 27 cand trebuie sa votam aceasta hotarare.

            A 2-a problema – as dori, daca tot se vorbeste in aceasta expunere de motive despre calculele care au pus la baza realizarile pe 12 luni inainte de data de 01-09-1999, deci, totusi suntem in 2006. As dori ca Apa Nova sa ne prezinte care este consumul specific de energie electrica la aceasta data, deci in 2006, exprimat in kw/m3 de apa pompata in conditiile conservarii statiilor cu hidrofor si a statiei de pompare Nord-Gageni. Va dati seama ca n-a avut cum sa creasca consumul de energie cand opresti niste statii care consumau. Dar, sa se compare consumul specific obtinut cu cel existent la data concesionarii si apoi sa se aplice cresterea tarifului la energia electrica. Sa se prezinte cheltuielile salariale si materiale pe m3 de apa distribuita la aceasta data. Sa se compare cu cele existente la data concesionarii si, apoi sa se aplice influenta pretului de consum. Va multumesc!

 

            Dl. Primar

            Va aduc putin in actualitate niste lucruri pe care trebuie sa le stim. Avem un Comitet de Coordonare pe care Consiliul Local l-a desemnat si care poarta girul de incredere al consiliului. Daca problemele pe care le-am ridicat astazi sunt fondate, probabil ca, in prima sedinta a Comitetului de Coordonare, vor fi analizate impreuna cu conducerea Apa Nova. Pe data de 20 luna aceasta am avut o intalnire pentru a ne pune de acord cu programul de investitii. Contractul, pe care, de fiecare data cand vine vorba de tariful de apa il aducem in discutie, in opinia mea este o ocazie de castig de popularitate in fata opiniei publice. Daca sedintele noastre ar fi sedinte de consiliu, probabil ca ne-am abtine de la comentarii. Pe data de 20 am cerut ca, in prima sedinta a Consiliului Local, care probabil se va intampla la sfarsitul lunii august, investitiile facute de municipalitate pe infrastructura apa-canal, din banii bugetului orasului Ploiesti, sa fie reprezentate intr-un act aditional la contract, un act aditional pe care, evident, comitetul de coordonare il va analiza impreuna cu Apa Nova, astfel incat, investitiile acestea, cu adevarat sa intre in relatia de concesionare din 2001 si pana in 2005, inclusiv, cu un calcul corespunzator momentului punerii in functiune si transmiterii de factori in exploatare. Chestiunea asta e pertinenta, a fost discutata, acceptata de conducerea Apa Nova si, probabil ca se va intampla la proxima sedinta de consiliu. De asemenea, vom lua in calcul inventarul de trezorerie proprie pentru a tine pasul cu lucrarile de canalizare pa care le facem in programul nostru de investitii ale orasului astfel incat durata lor sa nu fie marita inutil si, beneficiarii, cetatenii orasului sa fie cat mai repede racordati la sistemele de canalizare.

            Aceste lucruri s-au intamplat. Imi pare rau ca, o parte din membrii consiliului fac afirmatii, dupa parerea mea, lipsite de responsabilitate, in fata opiniei publice: “ca n-o sa faceti nimic”. Nu se discuta si nu se controleaza ceea ce se intampla in orasul Ploiesti. De asta, am decis, tot in intalnirea aceea, ca fiecare sedinta de coordonare sa fie dublata de aparatul tehnic, astfel incat, membrii Consiliului Local sa nu fie pusi in fata unor decizii tehnice fata de care, in mod normal, nu au nici un fel de responsabilitate, nici o obligatie. Sedintele vor fi comune cu dna. Viceprimar, care are mandatul pe serviciul public, directorul regiei si cu consilierii necesari, pentru a asigura suportul tehnic, pentru ca decizia strategica, politica, sa fie bine luata in Comitetul de Coordonare.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot proiectul de hotarare

            Cine este pentru? 17 voturi

            Cine este impotriva? 2 voturi

            Daca se abtine cineva? 2 voturi

            Cu 17 voturi pentru, 2 voturi impotriva dna. Trican Elena si dl. Popescu Catalin si 2 abtineri, dl. Mateescu Radu si dl. Palas Paul, proiectul de hotarare a fost votat.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi - Proiect de hotarare privind aprobarea folosirii terenurilor de sport apartinand unitatilor de invatamant preuniversitar de catre tineri, in afara programului scolar – initiat de dl. primar si de dl. consilier Augustin Mitu.

 

            Dl. Chivu Sorin

            Sunt perfect de acord si era chiar necesara prezenta acestui proiect de hotarare, dar cred ca alineatul 4 din art. 1 ar trebui putin modificat in sensul ca, in forma pe care o prezinta, dupa parerea mea “responsabil in cazul in care vor aparea eventualele incidente ce, prin formularea de fata ne da de inteles ca pot aparea, este Administratia Publica Locala”. Administratia Publica Locala nu se face, nu poate fi facuta raspunzatoare. In acest sens propun urmatoarea reformulare: “Evidenta persoanelor care vor utiliza terenul de sport se va face prin inregistrarea acestor legitimatii de catre persoanele desemnate de catre conducerea fiecarei unitati de invatamant preuniversitar”. Sunt perfect de acord ca paznicul sa poata sa inregistreze in acel registru de paza, prezenta acelor grupuri de copii. Dupa aceea, sa continuam: “In scopul prevenirii unor incidente cu urmari nedorite, (in sensul ca, constientizam ca pot exista, pentru ca Administratia Publica Locala nu poate fi facuta raspunzatoare) politia comunitara, prin patrulele ce le are arondate in zona respectiva sa poata sa intervina sa urmareasca modul in care se desfasoara aceste activitati sportive.” Adica, nu in mod obligatoriu, sa alocam fonduri in vederea organizarii de patrule mixte cu aceasta destinatie. Ci, prin dispecerat, informatia avand-o de la Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, cel ce emite aceste legitimatii. Avem monitorizarea activitatilor la club. Deci, Politia Comunitara sa poata da ca tema suplimentara patrulelor mixte, celor pedestre cat si celor dotate cu autovehicule, sa poata sa supravegheze aceste activitati. Consider necesara prezenta politiei comunitare tinand cont de programul pe care-l impune: 19-21.

 

            Dl. Popescu Catalin

            In conditiile in care folosim asa, Administratia Publica este raspunzatoare, pentru ca politia comunitara face parte din Administratia Publica.

 

            Dl. Mitu Augustin

            O sa incerc sa-i explic colegului Sorin Chivu. Sunt 2 situatii:

            Pentru ce a fost nevoie pana la urma de aceasta hotarare? In situatia liceelor si colegiilor care au paza, fie ca este platita din fondul pe care-l are scoala, fie ca noi, autoritatea locala finantam cu politia comunitara, si scoli care nu au nici un paznic. Terenurile aferente acestor scoli oricum sunt utilizate. Toti copiii bat mingea. Nu asta este problema. Problema era ca, in cazul colegiilor si al liceelor unde paznicul care este in subordinea conducerii unitatii de invatamant, ca urmare a unor recomandari ale conducerii, nu lasa pe nimeni sa intre. Si, in perioada vacantelor - am fost in perioada aceasta si la “Colegiul Mihai Viteazul” si la “Colegiul Alexandru Ioan Cuza” – terenul e gol, cu lacatul pus pe el si copiii din zona respectiva nu pot intra. Nu-i lasa, stau pe strazi. Pentru aceasta situatie am simtit nevoia acestui proiect si, cred ca toti sunteti de acord sa facem o presiune pe conducerea scolilor, sa-i ajutam printr-o procedura, astfel incat sa tina evidenta copiilor. Paznicul sa stie ca, de acum are voie sa-i lase si ii noteaza. A intrat din grupul de 12 copii care au venit sa joace fotbal, macar unul sa-l noteze ca el ii cunoaste pe ceilalti.

            Politia comunitara, in zonele de care zice colegul meu Sorin Chivu, oricum patruleaza, oricum face asta prin sarcinile de serviciu. Dar nu este nici o problema, daca vreti sa fim mai siguri, eu nu sunt impotriva niciunei modificari din partea colegilor.

 

            Dna. Trican Elena

            Cred ca am pierdut ceva din vedere. Este vorba de Hotararea Consiliului Local 233/2005 pe care am adoptat-o tot noi, prin care aceste terenuri si cladiri au fost date in administrarea consiliilor de administratie din cadrul unitatilor de invatamant. Stiu ca era un contract cadru la care eu am avut ceva modificari.

            De aceea, in proiectul de hotarare trebuie sa se precizeze ca prezenta hotararii completeaza contractul de administrare incheiat in consiliile de administratie ale scolilor respective. Si, totodata sa se stabileasca in sarcina consiliilor de administratie sa elaboreze un regulament prin care sa se precizeze cum se utilizeaza acest teren si ce masuri se iau pentru a asigura utilizarea cat mai corecta a acestor terenuri.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Dar dumneavoastra vreti sa lasam copiii sa se joace sau sa ne complicam asa cum faceti dumneavoastra?

 

            Dna Trican Elena

            Trebuie sa asiguram securitatea tinerilor.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Toti stim realitatea aceasta. In cazul unor colegii si licee nu se mai joaca copiii. Asta este problema.

 

            Dna. Trican Elena

            Dar responsabilitatea nu este a noastra, este a consiliilor de administratie, ele trebuie sa asigure securitatea copiilor.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Tocmai de aceea, conducerea desemneaza o persoana care tine evidenta macar a unuia dintre grupul de copii.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Cu sau fara politia comunitara?

            In cazul in care ramane politia comunitara ar trebui sa eliminam “pentru care, Administratia Publica Locala nu poate fi raspunzatoare” pentru ca, intr-un fel, ne responsabilizam.

 

            Dl. Banu Andrei

            In aparenta este un proiect foarte, foarte simplu. Ideea este extraordinar de buna dar, nefiind lucrat in mod corespunzator, sigur, naste niste ambiguitati care sunt, pur de interpretare. Deja, prin aceasta hotarare trebuie sa stabilim ceva ce exista. Copiii se joaca, pe selectia lor, pe principiile expuse de dl. Mitu Augustin. In raportul de specialitate se prevede ca aceasta hotarare se face numai cu acordul unitatii respective de invatamant. Atunci facem aluzie si la hotararea consiliului in care, daca se doreste, se poate realiza acest lucru. Dar sunt 2 consecinte:

            Jandarmeria sanctioneaza in continuare copiii care se joaca in curtile scolilor. Am avut recent o pregatire cu Politia Comunitara in care, acesti jandarmi amendeaza in continuare copiii. Deci, in primul rand, se impune sa ajunga la cunostinta jandarmeriei si a altor organe ca sa nu mai amendeze copiii, cei care se joaca. Si ce facem daca depasesc ora 21.

            Iar, daca lasi Politia Comunitara sa raspunda de tot, nu se poate acest lucru. Acest proiect de hotarare trebuie facut mai clar, sa scapam de aceste ambiguitati.

            Cu alte cuvinte, v-as propune urmatorul amendament: art. 3 “Directia Administratiei Publice Locale aduce la constinta celor interesati si organelor abilitate care asigura ordinea si linistea publica in municipiu, prevederile acestei hotarari.” Celor interesati. Dar jandarmeria o sa amendeze in continuare copiii. Ca nu se duce el sa verifice registrul de intrare, va spun din cunostinta de cauza. Si, practic, restul proiectului poate fi lasat asa pentru ca este un articol care vrea sa faca un pic de ordine, o selectie a celor care se joaca. Nu are rost sa intram in amanunte.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Ideea este destul de simpla. In curtile scolilor, probabil ca toti dintre cei care suntem aici am facut sport la un moment dat. Acum, in anumite scoli nu sunt lasati. Pentru aceasta am dat o hotarare in care stabilim niste ore, niste zile din saptamana cu orele respective, mai ales in vacanta si faptul ca acesti copii care intra pot fi inregistrati. De aici si pana la a spune ca trebuie securisti si politisti, ma rog, este amendamentul dlui. Chivu cu politia comunitara.

 

            Dl. Primar

            Politia comunitara are deja o Hotarare a Consiliului Local pe care n-o putem aplica, privitoare la paza unitatilor de invatamant in gradinite si scoli. Exista un referat pe masa mea de o saptamana pe care-l vom discuta cu Comisia de Ordine Publica si cu membrii din consiliu pentru a supune atentiei necesitatea de a angaja 500 de paznici, ceea ce inseamna aproximativ 80 de miliarde lei in plus la buget.

            In conditiile in care, totusi, politia prin patrulare are zone din Ploiesti, inclusiv scolile, iclusiv terenurile de sport, este implicita obligatia de a observa si de a constata din cand in cand acest incidente. Dar nu putem pune politia pe post de arbitru, sa supravegheze sau sa pazeasca in oras copiii care fac sport pe terenurile scolii. O data ce trece pe acolo, politia comunitara, implicit isi asuma responsabilitatea incidentelor. Ori, noi vrem sa educam tinerii, sa nu se bata pe teren, sa nu bea, sa nu faca alte huliganii, asta este ideea de fapt. Politia, dle. consilier Chivu, oricum va trece pe acolo, si o putem prinde intr-o chestiune specifica prin Comisia de Ordine Publica astfel incat sa aiba grija, cel putin pe primele luni cand aceasta hotarare va fi aplicata, sa nu avem incidente. Daca apar incidente trebuie sa reveniti cu acest proiect de hotarare.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Oricum, politia comunitara are atributia si acolo ca si oriunde in alta parte din oras, asa ca v-as propune sa va retrageti amendamentul. Mai este o luna de vacanta si, proiectul devine inutil.

            Eu cred ca am putea sa votam. Am supus la vot si au fost cam 2 voturi pentru. Daca vreti, mai votam o data. Nu mai votam amendamentul.

            Mergem mai departe si votam in forma initiala, in care exista acea evidenta a persoanelor tinuta de responsabili din scoala.

            Cine este pentru? 20 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 1 vot

            Cu 20 de voturi pentru si o abtinere, dna.Trican Elena, proiectul de hotarare a fost votat.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind preluarea in folosinta gratuita de la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR – S.A. Bucuresti a spatiului de la parterul blocului M 1 din str. Stefan cel Mare nr. 45, in vederea amenajarii unei gradinite pentru copii – initiat de dl. Primar si de domnii consilieri Augustin Mitu, Carmen Dumitru, Dan Ionita, Teodor Avramescu, Marcian Popa si Gabriel Lungu.

            Nu cred ca sunt comentarii, este un lucru foarte benefic. Supun la vot hotararea.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            In unanimitate, hotararea a fost votata.

            Dl. Toma Marcel nu se afla in sala.

 

***

 

Dl. Popescu Catalin

Proiect de hotarare privind inchirierea directa a unei suprafete de teren in str. Elena Doamna nr. 35 – initiat de dl. primar.

Exista cu rosu o modificare fata de forma din mapa. Sunt intrebari?

Supun votului hotararea.

Cine este pentru? 20 de voturi

Cine este impotriva? -

Daca se abtine cineva? 1 vot

Cu 20 de voturi pentru si cu o abtinere, dna. Trican Elena, proiectul de hotarare a fost votat.

Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

Proiect de hotarare privind inchirierea directa a unei suprafete de teren in strada Brebenei FN – initiat de dl. primar.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul a fost votat in unanimitate.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind repartizarea spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta situat in str. Panselei nr. 5-7 – initiat de domnii consilieri Carmen Dumitru, Marcian Popa, Dan Ionita, Marcel Toma si Marcian Cosma.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            In unanimitate de voturi proiectul a fost votat.

            Dl. Toma Marcel nu se afla in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind inchirierea prin licitatie publica a modulelor nr. 33 si 35 situate in Piata Victoriei – Pietonal Nichita Stanescu – initiat de domnii consilieri Carmen Dumitru, Marcian Popa, Dan Ionita, Marcel Toma si Marcian Cosma.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul a fost votat in unanimitate.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind inchirierea unei suprafete de teren pentru desfasurarea activitatilor de ecologizare a unor bataluri – initiat de dl. primar.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul a fost votat in unanimitate.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind concesionarea terenului in suprafata de 12,52 m.p. aferent spatiului din str. Cuza Voda nr. 17 in vederea extinderii constructiei existente, ce apartine Societatii Comerciale DIADA TERMIC S.R.L. Ploiesti – initiat de dl. primar.

 

            Dl. Teodorescu Iulian

            Este o singura problema. Se pare ca terenul nu este tot al primariei. In jurul blocurilor este zona de protectie care intra in coindiviziunea proprietarilor. Lasand faptul ca cererea este extrem de la obiect si este semnata de administratorul societatii, eu zic ca nu putem sa dam terenul care este la aceasta ora in coindiviziunea celor care stau in bloc.

 

            Dl. Gheorghe Bratosin

            Din planul de situatie rezulta ca este coltul blocului care este neconstruit. Deci este situat in colt nu este situat in centura de protectie si, bineinteles ca aceasta centura de 60 de cm., prevazuta in documentatiile cadastrale se transforma pe perimetrul construit. Centura de protectie se pastreaza. Suprafata libera este domeniul public al municipiului iar centura aceea de 60 de cm., trotuarul de protectie, este cota indiviza pentru proprietarii din bloc care, practic se transleaza pe perimetrul care va fi construit. Deci, centura de protectie va fi in continuare 60 de cm.dupa ce se va construi. Atat ca se deplaseaza in plan.

           

            Dl. Sicoie Florin

            Am discutat acest proiect de hotarare a doua oara in Comisia pentru organizare si dezvoltare urbanistica, realizarea lucrarilor publice, circulatie rutiera, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura, dl. Savu m-a rugat sa tin comisia cat a fost dansul in concediu. Acolo este, intrand in sediul firmei, o portiune de 12 m2 in fata, pe domeniul public, cu nicio legatura cu intrarea in bloc si, dupa asta, urmeaza blocul. Deci nu exista nici un fel de suprapunere pe acea portiune.

 

            Dl. Gheorghe Bratosin

            Deci, practic, nu face parte din suprafata construita a imobilului.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Dle. Teodorescu, aveti o propunere de prorogare a hotararii? Exista o propunere de prorogare pentru data viitoare pentru a discuta daca exista o diviziune acolo sau nu.

 

            Dl. Teodorescu Iulian

            Da, va rog!

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot prorogarea proiectului de hotarare.

            Cine este pentru? 10 voturi

            Cine este impotriva? 8 voturi

            Daca se abtine cineva? 3 voturi

           

            Dna. Secretar

            Dna. Trican, ati votat?

 

            Dna. Trican Elena

            Da, am votat pentru prorogare.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Nu s-au intrunit voturile pentru prorogare. Avem nevoie de doua treimi. Trebuiau sa fie 11 voturi, mai trebuia un vot pentru prorogare. Mai bine sa se proroge decat sa se respinga.

 

            Dl. Primar

            Doua comisii au dat avize negative. Parerea mea este: initiatorul o retrage.

 

            Dl. Teodorescu Iulian

            Toti sunt proprietari pe ceea ce apartine blocului si, figureaza pe titlul de proprietate cu acea suprafata de teren.

 

            Dna. Secretar

            Nici nu sunt toti proprietari.

 

            Dl. Teodorescu Iulian

            O retrag.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Mai supun o data votului hotararea.

 

            Dl. Primar

            A retras-o initiatorul.

 

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind aprobarea schimbului de terenuri intre Consiliul Local al Municipiului Ploiesti si dl. Trifan Ion - initiat de dl. primar.

           

            Dna. Trican Elena

            Eu am citit raportul de specialitate si se propune Consiliului Local sa aprobe un schimb cu un teren care nu a fost niciodata in proprietatea d-lui. in cauza, situat in str. Rares Voda nr. 13. Si, spune raportul de specialitate: “La solicitarea sa, prin Ordinul nr. 2/05.04.1992 al Prefecturii Judetului Prahova i s-a stabilit un drept de proprietate pentru suprafata de 200 mp in str.Torcatori nr.37, teren ce in anul 1995 a fost revendicat si atribuit fostului proprietar (Tudor Stelian), desi domnul Trifan a deschis rol fiscal si a achitat impozitul legal.” Urmare acestui fapt, s-a propus catre serviciul cadastru, atribuirea unei suprafete de teren echivalente in str. Rares Voda nr. 13 pentru care a fost intocmita o expertiza si un plan de situatie. Insa, propunerea nu a fost sesizata. Schimbul de teren se face cu ceva la care esti proprietar. Dl. Trifan, nu este proprietar al imobilului situat in str. Rares Voda.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Eu sunt impotriva schimbului de terenuri de obicei, mai ales cand ele nu sunt favorabile Consiliului Local si nu sunt cerute de Consiliul Local. Dar, in acest caz, noi am dat terenul omului.

           

            Dna. Secretar

            Deci, trebuie luata in discutie hotararea instantei, noi nu putem sa discutam, decat sa aplicam. Daca instanta nu a tinut cont de niciun fel de argument ca acel teren este ocupat, si l-a dat, el fiind ocupat, noi, oricum suntem obligati sa aducem la indeplinire o hotarare a instantei, respectiv sa dam un teren cu destinatia stabilita de instanta. Aceasta este problema. De aceea se face schimb.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot proiectul de hotarare.

            Cine este pentru? 20 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 1 vot

            Cu 20 de voturi pentru si o abtinere, dna. Trican Elena, proiectul de hotarare a fost votat.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind transmiterea in administrarea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare a imobilului din str. Cosminelor nr. 11A - initiat de dl. primar.

            Cine este pentru? 21 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            In unanimitate de voturi, proiectul de hotarare a fost votat.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

            Dl. Banu Andrei

            As vrea un singur lucru. Aceasta suprafata de teren este extrem de importanta pentru Ploiesti. In special pentru zona de vest. Suprafata de teren e data prin Hotarare de Guvern si trebuie sa avem o perspectiva a acestei suprafete de teren. In sensul ca trebuie sa stabilim o limita, cat ramane si pentru ploiesteni. Sa facem un strand, sa facem un parc, sa facem ceva si pentru comunitate. Adica, practic, sa nu impartim aceasta suprafata la fel de fel de cereri care vin. Deci, sa avem o limita si sa lasam si pentru ploiesteni. Toata zona de vest, nu are un strand, nu are un parc unde sa se plimbe. Practic, trebuie sa stabilim o limita pentru dezvoltarea acestui plan de perspective a acestei zone. Aceasta este rugamintea mea, sa avem in vedere aceasta situatie. Initial am dat aviz negativ in comisie, insa am inteles situatia, dar trebuie sa avem o limita.

 

            Dl. Primar

            Vreau sa-l asigur si pe dl. Banu si pe cei interesati ca, proiectul de la punctul 21 incearca sa defineasca terenurile pe care le vom, tine deocamdata, neutilizate, pentru a termina de aplicat legile proprietatii.

            L-as invita sa ne uitam impreuna pe planurile de urbanism regional in care avem deja terenuri cu destinatii variate.

            Exista in pregatire, si vom veni in fata Consiliului Local cu o propunere, de a realiza cu forte proprii circa 10 terenuri de sport, plecand si de la dorinta exprimata si mai inainte de proiectul de hotarare cu utilizarea terenurilor din scoala.

            Referitor la stranduri, sigur, depinde de noi sa avem resurse, sa ne propunem sa facem un astfel de spatiu. Daca da Dumnezeu sa nu ni se ia de la raportul acela cu TVA-ul, iata, avem 33 de miliarde cu care putem face 10 terenuri de sport.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind vanzarea spatiilor proprietate privata a Municipiului Ploiesti cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical - initiat de dl. primar si de domnii consilieri Carmen Dumitru, Marcian Popa, Marcel Toma si Marcian Cosma.

            Sunt cateva modificari.

 

            Dl. Primar

            Vreau sa intervin eu ca sa fim rapizi. Au iesit din anexa numele medicilor care sunt potentialii beneficiari ai acestei ordonante. Vor fi comunicati oficial, asa cum cere si legea, de Casa de Asigurari, Directia de Sanatate Publica. Aceasta pentru a verifica situatii dubioase sau situatii in care anumiti medici sunt, poate intr-o stare de pensionare. Repet, lucrul acesta in urma discutiei purtate cu Directorul Directiei de Sanatate si Directorul Casei de Asigurari.

            A doua modificare majora - Centrul de Diagnostic, ca patrimoniu public al orasului Ploiesti, nu mai face parte din anexa, el urmand a fi expus ulterior intr-un alt proiect de hotarare.

           

            Dna. Schnelbach Simona

            Eu as vrea sa spun ca mi se pare mult mai corecta aceasta modalitate de prezentare. Lista initiala a fost de 2 ori pe site si, intr-adevar, ridica tot felul de intrebari apropo de Centrul de Diagnostic si Tratament.

            Pe de alta parte, daca privim aceasta problema, a Centrului de Diagnostic si Tratament vreau sa va spun ca, de la Colegiul Medicilor, incercarile de repartizare pe spatiu au fost destul de greu de obtinut iar, acest centru de diagnostic, in acest moment are, practic o identitate absolut ambigua. Aceste cabinete nu exista. Ele trebuie sa se infiinteze, iar spatiile sunt foarte disputate de medici.

            Eu as vrea sa va rog si pe cei din executiv sa incerce sa se implice in aceasta repartizare a spatiilor pentru ca ele sa fie corect repartizate sa nu avem probleme si pentru a putea fi ulterior autorizate.

            Daca este asa, va fi o hotarare speciala, cu aceasta recomandare pentru Centrul de Diagnostic si Tratament, pentru ca acolo sunt probleme cu spatiile comune si ele trebuie sa fie corect repartizate.

           

            Dna. Carmen Dumitru

            Centrul de Diagnostic si Tratament, nu din vina Consiliului Local nu este mentionat pe lista de astazi ci, este din vina personalului de acolo. Ei s-au organizat conform unui Ordin de Ministru care prevedea ca, la 31 martie sa se organizeze in cabinete medicale individuale. Acesta este motivul pentru care, noi, astazi, nu am putut sa-i trecem si pe colegii nostri din Centrul de Diagnostic si Tratament, sa fie la un loc pe lista celorlalti colegi care vor beneficia de spatii.

            In momentul acesta, noi nu putem sa dam, cel putin asta este parerea mea, spatii pentru Centrul de Diagnostic si Tratament. Noi lor le putem vinde spatiul si nu fiecarui cabinet individual.

 

            Dl. Mitu Augustin

            In primul rand vreau sa ridic o problema pentru ca vreau sa vad daca am inteles bine din modificarea facuta. La pozitia 4 in anexa, in prima varianta aveam spatiul de la Andrei Muresanu, etaj 3, unde sunt niste cabinete. Eu am primit o scrisoare de la o doamna care, in prezent, lucreaza acolo. Dansa este pensionara, insa are contract de inchiriere potrivit legii 236/2006 si foloseste impreuna cu cei trei colegi, deci sunt 4, acest spatiu si, in aceasta anexa nu aparuse doamna. Dansa sustine ca are toate conditiile indeplinite. Eu am verificat. Si mie mi se pare asa, dar nu sunt de specialitate. Daca aceasta problema a nominalizarii persoanelor s-a transferat la Casa de Asigurari de Sanatate, inteleg, CAS-ul a spus: “ok, nu mai am problema spatiului, nu mai avem nume, nu noi vom repartiza”. Insa, doamna Petrache care este pensionara, are 57 de ani, lucreaza acolo de 30 de ani.

 

            Dna. Secretar

            Rugam persoanele, membrii consilieri care considera ca sunt in incompatibilitate, sa nu voteze si sa anunte lucrul acesta. Si, sper ca ati observat toate modificarile.

 

            Dna. Schnelbach Simona

            Va anunt ca nu votez.

 

            Dl. Cosma Marcian

            As vrea din partea d-lui. Bratosin o clarificare. Vad aici mai multe spatii pentru aceeasi destinatie, adresa str. Andrei Muresanu. Sunt mai multe cabinete cu cai de acces comune. Va spun atat - se poate intampla, la un moment dat: “eu am un cabinet si vecinul meu nu imi da voie sa intru la spatiul meu”.

 

            Dl. Gheorghe Bratosin

            In cazul Andrei Muresanu avem cabinete medicale constituite in conformitate cu Ordonanta Guvernului 124/1998. Respectiv, cele mutate din B-dul Republicii si cele care functionau in baza Ordonantei 124/1998 care se regasesc la subsol, etaj 2, etaj 3 - ele sunt nominalizate in prima parte a listei - si Centrul de Diagnostic cu suprafata separata conform hotararii prin care se afla in administrare Centrul de Diagnostic si Tratament. Spatiile de folosinta comuna respectiv holuri, acces, fisier, administrativ se repartizeaza pe cabinete, cota parte, in functie de suprafata construita care revine fiecarui cabinet medical. Deci, nu se pune problema ca nu mai au voie sa aiba acces. Sunt spatii folosite in indiviziune de toti proprietarii din imobilul respectiv.

 

            Dl. Primar

            Trebuie sa protejam destinatia ca, ulterior vanzarii sa nu apara accidente de genul asta.

 

            Dl. Gheorghe Bratosin

            Legea prevede si cum se va proceda in continuare dupa vanzare.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Avem forma noua a hotararii, anexa noua, fara nume. Supun votului proiectul de hotarare.

            Cine este pentru? 20 de voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul de hotarare a fost votat cu 20 de voturi pentru. Dna. Schnelbach nu a votat.

            Dl. Toma Marcel nu se afla in sala.

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind asocierea intre Consiliul Local al Municipiului Ploiesti si Clinica Medicala Hipocrat 2000 SRL - initiat de domnii consilieri Carmen Dumitru, Marcian Popa, Dan Ionita, Toma Marcel si Cosma Marcian.

            Avem 3 avize negative. Comisia nr. 1 a emis aviz negativ si propune organizarea unei licitatii publice. Comisia 2 a emis aviz negativ. Asta este si punctul meu de vedere. Este aportul societatii cu care facem asocierea, este aportul utilajelor si aparatelor care lucreaza, iar spatiul il primeste gratuit. Fiecare societate medicala lucreaza cu aparate asa ca, sigur, s-ar putea sa fie in viitor castigator de licitatie. Dar, parerea mea este ca trebuie sa procedam in acest mod in care au considerat cele 3 comisii.

 

            Dna. Dumitru Carmen

            Imi cer scuze pentru faptul ca nu am avut timpul necesar pentru a prezenta fiecarei comisii ceea ce am prezentat astazi.

            Acest spatiu despre care vorbim a avut ca destinatie folosirea aparaturii de inalta performanta de radiologie. Este un spatiu special pregatit. Deci, altceva nu se poate face acolo. Acesta este primul lucru pe care vreau sa-l mentionez.

            Din acest moment, de la inceputul anului 2006, s-a retras posibilitatea de realizare de radioscopii la aparatul de radiologie din Policlinica Schuller si din Policlinica Cina astfel incat, in acest moment, toata populatia din Ploiesti nu poate sa faca radioscopii decat la Policlinica Praga.

            Mai exista 2 posibilitati: Spitalul Schuller care are un aparat, dar nu poate sa faca radioscopii si radiografii decat pentru persoanele internate si, acelasi lucru se poate face si la Spitalul Judetean - decat pentru persoanele internate.

            Concluzia, dupa o jumatate de an de interzicere a utilizarii aparatelor din ambulator este urmatoarea: de la inceputul anului si pana acum s-au facut aproximativ 20 de radioscopii mai putin in ambulator. Toate persoanele care aveau nevoie de aceste radioscopii le-au facut in serviciul de internare. N-ar fi nici o problema, s-a gasit o solutie. Problema insa, este urmatoarea: o radioscopie la nivel de ambulator costa, pe rata de asigurari, 110.000 lei. O radioscopie facuta in internare de zi costa 670.000 de lei. Deci, de 6 ori mai mult costa o radioscopie pentru ca nu avem alta alternativa. Si de ce spun nu avem? Pentru ca, sa aducem aparatul de la Cina si de la Schuller la standardele impuse ne costa 1 miliard. Nici Schuller-ul si nici Cina nu au 1 miliard.

            Acesta este motivul pentru care eu am sustinut oportunitatea acestei hotarari si sa sustinem firma care are aparatul atat in Bucuresti cat si in tara si este de ultima ora. Ar putea sa rezolve aceasta problema.

            Vreau sa preintampin intrebarea dvs.: daca acest spatiu nu poate fi vandut, asa cum am spus mai inainte, pe Legea 236/2006 catre alte cabinete?

            Pentru ca, aceasta lege spune asa: “Prezenta Ordonanta de Urgenta stabileste stadiul juridic pentru vanzarea spatiilor proprietate privata a statului la data intrarii in vigoare a prezentei Ordonante de Urgenta numai unitatilor care functioneaza in acest moment”. Deci, care sunt organizate. In acest spatiu nu era nici o unitate organizata. Dumneavoastra luati decizia si hotarati daca este bine pentru populatie sau nu este bine.

 

            Dl. Primar

            Permiteti sa fac si eu o precizare. Dl. consilier, presedinte de sedinta a pus o intrebare pe care si eu o am. Cine este firma aceasta? Ca ne-am cam fript si inainte cu diverse firme.

 

            Dna. Dumitru Carmen

            N-am cum sa va dau mai multe informatii decat faptul ca au deja un sediu in Bucuresti, functioneaza foarte bine, pacienti din Prahova se duc acolo, stim ca deja au facut rost de aparat, este in Bucuresti, nu au unde sa-l instaleze. Daca exista dubii ale colegilor mei, eu propun sa facem asocierea pe o perioada mai scurta si, daca firma respectiva se tine de treaba, continuam. Daca nu, reziliem contractul. Dar banii pe care ii dam in plus pentru o radioscopie ne afecteaza pe fiecare dintre noi si pe toata populatia Ploiestiului.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Eu am retinut un lucru pe care, de fapt il intelesesem. Acest spatiu este special pentru activitatea de radiologie. Nici n-am zis sa-l vindem sau sa-l dam altor cabinete. Trebuie sa-l scoatem la licitatie pentru activitatea de radiologie. Mai vine cineva bine, nu, vine Hipocrat 2000.

 

            Dna. Schnelbach Simona

            Consider si eu ca este o oportunitate pentru ca avem mare nevoie de radiologie. Consider ca trebuie sa lasam aceasta firma pe o perioada limitata cu posibilitatea de a rezilia contractul.

 

            Dl. Banu Andrei

            Legat de aceasta firma, in comisie am dat aviz negativ pentru ca nu aveam datele pe care le stim acum de la dna. Dumitru. Dupa Internet am intrat in posesia unei fise a acestei firme, Clinica Medicala Hipocrat 2000 S.R.L. Daca imi dati voie s-o citesc?

            “Firma Hipocrat, infiintata in 1996 cu 12 angajati, astazi are 100 de cadre medicale. Specialitati - medicina de familie, stomatolgie, ..., fizioterapie, tratament laser. Exploatari functionale: radiologie, dentara, generala, tot ce trebuie aici. Vad EKG-ul aici, certificat de acreditare. Acest certificat de acreditare este apreciat de specialisti.

           

            Dl. Popescu Catalin

            Raman la parerea ca radiologia nu este ONG, este o activitate economica si nu obisnuim sa dam spatii gratuite pentru activitati economice. Fireste, votul va decide.

 

            Dna. Secretar

            La art. 2 sunt inscrise contractul si valabilitatea. Au 45 de zile in care au obligatia sa faca tot ce au promis. Deci, dupa 45 de zile veti fi informati daca, contractul merge mai departe sau nu.

 

*

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun votului hotararea.

            Cine este pentru? 17 voturi

            Cine este impotriva? 5 voturi

            Daca se abtine cineva? -

            Cu 17 voturi pentru si 5 voturi impotriva, ale domnilor consilieri Mateescu Radu, Popescu Catalin, Oprea Nicolae, Sicoie Florin, Cosma Marcian, hotararea nu a fost adoptata.

            Dl. Toma Marcel nu este in sala.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea legii proprietatii - initiat de dl primar.

           

            Dl. Sicoie Florin

            Dintre toate hotararile de astazi aceasta mi-a atras in mod deosebit atentia si mi s-a parut o hotarare foarte trista pentru ca in aceasta anexa, este vorba de legile proprietatii. Ma uitam la parcelele ramase - 10 hectare; 91 atribuite, ocupate abuziv cu titluri emise de primaria Blejoi, terenuri ocupate de rampa de gunoi, ocupate abuziv de nu stiu ce primarie. Acestea sunt terenurile care au mai ramas sa se ofere pentru cei nationalizati, pentru cei demolati. Si m-am uitat si la criterii care m-au uimit, intr-un fel.

            Ma uitam: imobilul nationalizat - 10 puncte. Daca nationalizarea a fost facuta pe perfectiuni politice (cum se demonstreaza? Aia care au murit in puscarie nu mai sunt.), functie de valoare este logic, zona este logic, daca persoana a primit locuinta nu vad de ce ar fi un criteriu. Diferenta de la 10 puncte pentru intravilan la 5 puncte pentru agricol mi se pare nedreapta. Si, nu inteleg, la punctul 8 daca au solicitat restituirea in natura, 10 puncte, daca au solicitat despagubiri banesti si despagubiri fara a preciza, 5 puncte. De ce? Pentru ca, pe Legea 10/2001 se faceau niste precizari si, prin 247/2005 au avut din nou dreptul sa faca aceasta optiune. Nu mi se pare corect sa-i taxezi pentru aceasta intarziere.

            Ceea ce iarasi m-a nelinistit, intr-un fel, este ca au fost depuse aproape 3000 notificari, au fost analizate 1492, au fost respinse 348 si mai raman cam jumatate. Deduc, avand in vedere aceste terenuri ramase ca, pentru jumatatea asta nesolutionata, neanalizata, cam acestea ar fi terenurile care au mai ramas. Si, tare curios sunt daca mai exista in acest moment la dispozitia primariei terenuri in intravilan si, recunosc ca am sa-i cer in mod oficial dlui. Primar sa-mi dea voie sa vad, la aceste 1492, care a fost criteriul prin care s-au respins? De timp, de depunere? Sunt tare curios petru ca, intamplator, unei bune parti din aceste familii nationalizate le cunosc soarta. Si mi se pare nedrept sa-i dai cuiva care a avut teren in centrul Ploiestiului pe tarlaua 52 ocupata abuziv de Blejoi. Mie personal mi se pare nedrept.

            Este o hotarare pe care, bineinteles o voi vota, asta este situatia, dar este o hotarare trista.

 

            Dna. Secretar

            Domnule consilier, am incercat sa creem un cadru de inceput ca as putem debloca acele solicitari care asteapta. Evident ca, inclusiv ceea ce vom acorda in echivalent vor trece tot prin Consiliul Local. Evident ca nimeni nu va fi obligat sa ia la rampa de gunoi daca nu va dori, dar aici vom lua in consideratie, inclusiv optiunea solicitantilor. Am cuprins totusi aceste terenuri si aceste criterii pentru a face o departajare exact cum ati sesizat, ca nu este acelasi lucru, o persoana care a fost expropriata din Bereasca cu o persoana care a fost expropriata sau nationalizata pe B-dul Republicii. Si trebuie sa facem o departajare. De asemenea, fiind in echivalent, unii vor fi tentati sa accepte si in alte zone ale Ploiestiului deoarece, probabil, nu sunt specialist, cei care vor evalua, vor stabili - o casa din B-dul Republicii care a avut un teren si o constructie de 500 de metri, probabil ca, pe teren agricol va insemna 5000 de metri de teren. Deci, nu va insemna echivalentul ca marime ci ca valoare.

            Deocamdata, aceasta comisie, la aceste criterii s-a gandit. Daca puteti sa imbunatatiti aceasta prima idee a noastra, de a departaja si, pe de alta parte de a nu nedreptati pe cei care au fost neidreptatiti o data, si au fost crunt. Si, va multumesc daca veniti cu propuneri pertinente de imbunatatire. Va rog sa credeti ca acesta este un cadru sa putem da drumul la evaluare, sa incercam sa rezolvam niste cazuri deoarece timpul este intarziat, oamenii nu mai au rabdare. Nu vrem sa-si piarda increderea in autoritatea de la Ploiesti. Cu aceasta ocazie, vreau sa va spun ca suntem totusi, in tara printre cei care si-au facut datoria. Suntem printre primi care am solutionat; cifra pe care o aveti acolo este deja depasita. Mai avem circa 1000 de cereri de analizat, pentru ca, o parte sunt trecute deja prin comisii.

 

            Dl. Sicoie Florin

            Am sa fiu foarte concret.

            Am pus o intrebare: daca, in afara de aceste terenuri, mai exista terenuri in intravilan?

 

            Dna. Secretar

            In afara de aceste terenuri, ne este foarte greu sa va spunem daca mai sunt terenuri libere. Opinia noastra este ca mai sunt. Dar, tocmai noi am afectat prin aceasta lista deoarece sunt susceptibile de a fi revendicate de cei acei 1.000 si prin instanta de judecata.

           

            Dl. Sicoie Florin

            Criteriul 2 - daca nationalizarea a fost urmata de perfectiuni politice.

 

            Dna. Secretar

            De regula, la dosar avem aceste dovezi, oamenii le-au depus.

 

            Dl. Primar

            Domnule presedinte, permiteti sa fac o interventie.

            Si eu sunt trist. Retrag proiectul de hotarare, prorogam pentru luna viitoare. Va rog sa contribuiti, Comisia de Urbanism, si la criterii si la terenuri pentru ca este trist ca multe terenuri din Ploiesti sunt tranversate de tot felul de conducte si de cabluri si nu avem nici o putere sa dezvoltam si sa folosim acele terenuri.

            Trist este, de asemenea, ca suprafete mari din Ploiesti, Starchiojd sau in alte parti, ca ADS-ul , deocamdata, nu a venit la noi sa ne intrebe cate probleme avem cu cei care au cerut loturile de teren. Eu cred ca trebuie sa mai cumpanim si asupra criteriilor acestei banci de terenuri, pentru ca nu putem pune public un teren pe care scriem....

 

            Dl. Popescu Catalin

            Am retinut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Este, poate mai bine sa completam si la criterii, poate ca se va mai vota.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind instituirea obligativitatii eliberarii certificatelor de urbanism in scopul legalizarii actelor de instrainare, partajare, comasare a bunurilor imobile pe raza Municipiului Ploiesti - initiat de domnul primar.

            Cine este pentru? 16 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul de hotarare a fost votat in unanimitate. 16 consilieri se aflau in sala.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind masurile de sistematizare a Cartierului Mimiu, precum si asigurarea de alte forme de protectie sociala pentru persoane sinistrate si alte categorii de persoane defavorizate - initiat de domnul primar

           

            Dna. Secretar

            Aceasta hotarare are si componenta patrimoniala. Si daca, dumneavoastra o considerati ca un document, un act normativ al Ploiestiului sa demareze la un proiect major pentru municipiu si pentru o parte din locuitorii municipiului, cer sa-l aprobam pentru ca, va repet, in sala sunt 19 consilieri, aproape atat cat trebuie, doua treimi. Pentru ca, daca el nu va fi aprobat pentru a putea incepe, pentru ca, atribuirea n-o putem face maine, nu vom putea sa demaram proiectul.

            Am o modificare, pentru ca ce este cu albastru va disparea, este inutil. Deci, dispare, nu mai nominalizam suprafata ci, cat reiese din planuri pentru ca sunt si proprietati particulare, artere de circulatie, s.a.m.d.

            Si, ultimul alineat care nu se mai justifica daca facem masuratori concrete, dispare de asemenea.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            In comisie s-au exprimat puncte personale de vedere. Am o obligatie fata de colegii mei, ca membru al comisiei. Comisia s-a aplecat in limita domeniului ei de competenta asupra aceatei situatii. Parerea comisiei este ca acest proiect de hotarare este pornit din supararea cuiva din conducerea primariei, nu stiu, dl. Primar, dl. Viceprimar, cu directiile care nu-si fac datoria si in felul in care ii fortati sa faca ceva. Eu imi aduc aminte, cand eram viceprimar, tocmai ma ocupam de niste treburi din astea. Dar, n-am reusit.

            Si atunci, ca sa fie cum ziceti dumneavoastra, comisia 2 a dat un aviz cu niste propuneri concrete, care spune asa: art. 1, 4, 7, 8, 9 sunt foarte bune si creeaza conducerii primariei tot cadrul legal pentru a face ce si-a propus.

            Dar, comisia 2 nu este de acord sa infiinteze, sa se subroge Consiliul Local, pentru ca nu este competenta. Si, in aceste conditii nu este de acord cu art. 3, ca incalca legea si nici cu art. 5 care, din punctul de vedere al comisiei 2, de asemenea incalca legea, art. 2 nu are cum - “constata azi...”. nu poti sa constati azi ceva din viitor. Deci, art. 2 nu merge. Art. 3 iar nu merge - nu poti sa constati astazi niste situatii care vor fi, pentru ca nu poti sti ce va fi in viitor. Art. 4 merge, foarte bine, este necesar. Se scot art. 2, 3, 5 si 6 si bagam un art. nou in care obligam pe cine ziceti dumneavoastra cu un termen sa elaboreze planul de sistematizare al cartierului Mimiu, inclusiv documentatia cadastrala. Si sa rezolvam situatia ca sa nu-i destituim. Acesta este punctul de vedere al comisiei 2.

 

            Dl. Primar

            Suntem deja intr-o situatie destul de critica vizavi de sinistrati si, in formula pe care incercam s-o demaram acum, putem reveni in consiliu. Haideti sa-i dam drumul acum la lucru si, in momentul in care avem documentatia venim din nou in consiliu.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Care este propunerea care ramane?

 

            Dl. Primar

            Scoatem art. 2, 3, 5 si 6 si revenim.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Deci, scoatem art. 2, 3, 5 si 6. Vreti sa ramana art. 4. Este la general, atribuirea de loturi in suprafata de 200 m2 nu inseamna anumite loturi.

 

            Dna. Secretar

            Repartizam 200 m de teren dar nu stim valoarea. Ramane art. 4 dar este incomplet, ca nu poate fi aplicat.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Art. 4 stabileste o forma de protectie sociala - repartizarea a cate 200 m2 unor anumite categorii de persoane.

            Au ramas art. 1, 4, 7, 8, 9.

 

            Dna Trican Elena

            La art. 4, punctul a), pentru sinistrati se atribuie in folosinta gratuita sau prin cocesionare directa pentru ca este vorba de familii de etnie rroma, cu multi copii, cu venituri reduse, familii de someri cu copii, alte persoane cu venituri reduse.

 

            Dna. Secretar

            Prin concesionare, cu pret minim, potrivit Legii 114/1996. Stiti ca pretul de concesionare poate fi redus pana la 5% din valoarea...

 

            Dna. Trican Elena

            Dar, n-a aparut acum un act normativ care stabileste in folosinta gratuita?

            N-a aparut un act normativ pentru sinistrati? Va fi la fel ca si cu chiria pentru locuintele sociale.

            Eu stiu ca a aparut un act normativ in care se atribuie in folosinta gratuita o anumita suprafata de teren pentru sinistrati.

 

            Dl. Primar

            Sunt doua feluri de transmitere a terenului catre potentialii beneficiari, Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala. Conform legii, concesiunea se face contra unei redevente pe care o discutam si o stabilim in Consiliul Local. Pentru ca nu putem sa incalcam legea chiar daca au statut de sinistrati.

 

            Dna. Viceprimar

            Dar nu au acte de proprietate.

 

            Dl. Primar

            Sunt cetateni cu proprietate si buletin de Ploiesti, cetateni cu buletin de Ploiesti si fara proprietate, dar sunt cetateni.

 

            Dna.Trican Elena

            Trebuie sa ne asumam aceasta responsabilitate pentru ca nu vom incasa nimic. O sa patim ce patim cu locuintele sociale.

 

            Dl. Primar

            Apreciez preocuparea pentru a incasa dar, problema este de natura sociala. Avem foarte multe zone in care se construieste ilegal, in care s-au depistat dezvoltari de constructii care nu pot fi controlate. Este o chestiune discutata si paradiscutata in cadrul unui program, repet, social, sprijinit de Guvern. Haideti sa-l demaram. Vom vedea din aproape in aproape cand vom avea exact documentatia, revenim in consiliu cu date mai concrete. Dar, trebuie sa pornim la drum. Am ajuns ca anumite cartiere sa fie pierdute din orice fel de control. Vrem, in felul acesta sa realizam intr-o formula agreata cu reprezentantii acestor cetateni, sa demaram o actiune prin care sa le oferim sansa de a-si construi si de a avea o locuinta decenta, minimala.

 

            Dl. Popescu Catalin

            In concluzie, nu este nimeni care sa doreasca hotararea in integralitate asa ca nu mai supun votului renuntarea la punctele 2, 3, 5 si 6.

            Supun votului hotararea asa cum este modificata prin avizul comisiei 2. Contine punctele 1, 4, 7, 8 si 9 renumerotate corespunzator.

            Cine este pentru? 18 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? -

            Proiectul a fost votat in unanimitate.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

            Dna. Secretar

            Restul consilierilor sunt plecati sau sunt afara.

 

            Dl. Savu Daniel

            Putem sa stim motivele pentru care sunt plecati? Pentru ca trebuia sa comunice presedintelui de sedinta.

 

            Dna. Trican Elena

            Nu se respecta regulamentul.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Dl. Toma a anuntat ca are o problema la Predeal.

 

            Dna. Secretar

            Forma proiectului de hotarare nu mai implica doua treimi.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Faceti apelul dupa prezenta si vedem cine mai este si cine nu mai este.

 

            Dna. Secretar

            Dl. Avramescu Gheorghe - prezent; dl. Chivu Sorin - prezent; dna. Cont Adriana - absenta; dna. Dumitru Carmen - prezenta; dl. Eparu Ion - prezent; dl. Iancu Ion - absent; dna. Manea Natalia - absenta; dl. Mitu Augustin - prezent; dl. Moraru Gheorghe - prezent; dl. Oprea Nicolae - prezent; dl. Savu Daniel - prezent; dl. Cosma Marcian - prezent; dna. Dosaru Elena - absenta, dl. Lungu Razvan - prezent; dl. Popescu Catalin - prezent; dl. Rusu Ion - absent; dna. Schnelbach Simona - prezenta; dl. Sicoie Florin - prezent; Dl. Teodorescu Iulian - absent; dl. Toma Marcel - absent; dl Ionita Dan - absent; dl. Palas Paul - prezent; dl. Mateescu Radu - absent; dl. Popa Marcian - prezent; dna. Vasilescu Evelinne - prezent; dna. Trican Elena - prezenta; dl. Banu Andrei - prezent.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect de hotarare privind solutionarea cererilor formulate de S.C. Conpet S.A. Ploiesti, S.C. Bisoceanu & Idriceanu S.R.L., S.C. Electromecanica Ploiesti S.A. si S.C. Dorobantul S.A. pentru avizarea in vederea scutirii de la plata impozitului pe cladiri a constructiilor de natura similara cu cele prevazute la art. 250 alin. 1 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal - initiat de domnii consilieri Elena Trican, Evelinne Vasilescu, Augustin Mitu, Ioan Rusu, Ion Iancu, Radu Mateescu si Nicolae Oprea.

            Este vorba de scutiri de la plata impozitului pe cladiri. Am vazut ca sunt 2 propuneri: pentru 2 dintre societati este propunere de aprobare si pentru 2 de respingere.

 

            Dna. Trican Elena

            Ma retrag din calitatea de initiator al acestui proiect de hotarare.

 

            Dl. Mitu Augustin

            La art. 1 sunt 2 anexe. Din anexa 2, la propunerea comisiei 1, majoritatea membrilor prezenti, s-a propus retragerea pozitiilor 1, 2 si 31. Ele nu pot fi achitate. Pentru ca, daca ar fi asa, as fi de acord cu dna. Trican, sa retragem din nou hotararea pentru ca, daca vedeti procesul verbal facut de comisia de specialitate din serviciile primariei nu scrie nici ca pot, nici ca nu pot, au lasat asa. Sunt specialisti si acesta este motivul. Noi, consiliul putem doar sa aprobam sau nu lucrul acesta. Anexele 3, 4 si 5 se resping. Deci nu pot fi asimilate.

 

            Dl. Oprea Nicolae

            Eu nu sunt de acord sa retragem 1, 2 si 3 pentru ca, daca citim atent este vorba de imprejurari.

 

            Dna. Trican Elena

            Este vorba de imprejmuiri.

 

            Dl. Mitu Augustin

            In prima varianta au fost garduri.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot proiectul de hotarare.

            Cine este pentru? 15 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 3 voturi

            Proiectul a fost cu 15 voturi pentru si trei abtineri ale domnilor consilieri Trican Elena, Lungu Razvan si Cosma Marcian.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Proiect privind completarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 293/2001 privind stabilirea contraventiilor si sanctiunilor in domeniul de activitate prin care s-au stabilit atributiile prin lege ale autoritatii publice locale.

            Eu stiam ca sunt interzise aceste activitati. Am vazut chiar, langa lacurile de agrement: “scaldatul interzis. Amenda.”

 

            Dl. Mitu Augustin

            In Hotararea nr. 293/2001, in anexa nu erau prevazute sanctiuni. O sa va lamureasca mai bine Politia Comunitara si Administratia Domeniului Public si Privat, care nu o pot aplica. A fost o scapare atunci cand am votat aceasta hotarare. Eu nu tin neaparat sa fiu initiator. Putem s-o initiem toti, ca este o hotarare a noastra. Nu aceasta este problema.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Supun la vot proiectul de hotarare.

            Cine este pentru? 15 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 3 voturi

            Hotararea a fost votata cu 15 voturi pentru si 3 abtineri, ale domnilor consilieri Trican Elena, Popa Marcian si Chivu Sorin.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

*

 

            Dna. Trican Elena

            In situatia in care se scalda copii pe cine amendam?

 

            Dl. Popescu Catalin

            Parintii, asa scrie in lege.

 

            Dna. Schnelbach Simona

            Lacurile sunt infestate. Sunt locuri unde se pot transmite boli. Deci, ele nu au permisiunea din partea organelor care abiliteaza aceste locuri pentru scaldat.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Nu mai tarziu de saptamana trecuta, la Sala Sporturilor erau animale, cai, catei - ii spalau.

 

***

 

            Dl. Popescu Catalin

            Am ajuns la punctul “Diverse” si, aici exista aceasta propunere de hotarare privind infiintarea unei comisii pentru monitorizarea contractului cu Hipodromul. Doamna Trican este initiator.

           

            Dna. Secretar

            Cred ca sunteti de acord sa nu mai citesc preambulul unde este expusa necesitatea si legislatia.

            “Art. 1 Constituie comisia speciala pentru verificarea modului de respectare a prevederilor din contractul incheiat cu Ippodromi & Citta prin care s-a concesionat Hipodromul Ploiesti si serviciile specifice, formata din - cate persoane hotarati.

            Art. 2 Comisia va functiona in perioada - va rog sa faceti propuneri - si va prezenta un raport cu propuneri concrete in sedinta consiliului din luna” august sau septembrie - cum hotarati.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Eu as propune 5 consilieri, sa fie reprezentate toate partidele.

            Si, a doua propunere, ca mandatul sa se desfasoare pe parcursul a doua luni, maxim, adica 15 septembrie sau cand avem sedinta din septembrie, sa primim raportul. Pentru ca este vorba de verificat un an de zile de contract, nici macar un an nu este.

 

            Dl. Savu Daniel

            Cred ca ar trebui sa fie o luna de zile, sa tragem niste concluzii, sa facem o propunere concreta.

            Comisia de monitorizare poate fi completata de aceasta comisie formata din consilieri, raman si cei din executiv si, consilierii vor avea tot dreptul sa verifice.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Deci, comisia condusa de dl. Viceprimar Socoleanu este, in continuare cea responsabila. Este mai bine sa adaugam un numar de consilieri.

            Supun la vot cine este de acord cu constituirea comisiei speciale din 5 consilieri.

            Cine este pentru? 13 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 5 voturi

            Cu 13 voturi pentru si 5 abtineri s-a votat constituirea comisiei speciale din 5 consilieri.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

            Va rog sa faceti propuneri.

 

            Dl. Savu Daniel

            Eu o propun pe dna. Trican Elena.

 

            Dna. Trican Elena

            Eu il propun pe dl. Savu Daniel.

           

            Dna. Schnelbach Simona

            Propun pe dl. Catalin Popescu.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Nu vreau sa fac parte. Eu am facut parte din comisia de licitatie asa ca nu vreau sa fac parte din comisia de supraveghere a contractului.

 

            Dl. Palas Alexandru

            Nu consider necesar sa ne controlam propriul viceprimar.

 

            Dna Trican Elena

            Dar nu-l controlam pe dl. Viceprimar, noi controlam derularea contractului.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Il propun pe dl. Banu Andrei.

 

            Dna. Trican Elena

            Mai am o propunere: dl. Mitu Augustin pentru ca este specialist in domeniu.

           

            Dl. Mitu Augustin

            Eu nu pot pentru ca voi fi plecat in concediu o luna si jumatate si nu voi fi prezent.

 

            Dl. Savu Daniel

            Daca ar fi de acord, eu il propun pe dl. Sicoie Florin.

 

            Dna. Trican Elena

            Mai am eu o propunere: dl. Palas Alexandru.

 

            Dl. Palas Alexandru

            Va multumesc dar v-am spus mai devreme.

 

            Dna. Trican Elena

            Dar noi nu-l verificam pe dl. Viceprimar, v-am spus.

 

            Dl. Mitu Augustin

            Eu o propun pe dna. Evelinne Vasilescu.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Sunt 5 propuneri care au fost acceptate: Savu Daniel, Trican Elena, Banu Andrei, Sicoie Florin, Vasilescu Evelinne.

            Supun la vot componenta comisiei.

            Cine este pentru? 16 voturi

            Cine este impotriva? -

            Daca se abtine cineva? 1 vot

            Componenta comisiei a fost votata cu 16 voturi pentru si o abtinere, dl. Cosma Marcian. In sala se afla 17 consilieri.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

*

 

            Dl. Eparu Ion

            Avem pe masa o informare privind modificarile aduse la Legea nr. 215/2001. Am constatat, in primul rand, ca unii dintre colegii nostri au venit in intampinarea legiuitorului si au redus numarul de consilieri participanti la sedinta. Dar, dincolo de aspectul de gluma, este urmatorul lucru:

            Vad ca nu se prevede nimic cu privire la majoritatile acestea. Eu vreau un punct de vedere oficial din partea oficiului nostru juridic, de cand intra in vigoare fiecare articol al legii pentru ca, astazi am fost pusi in situatia sa avem 17 voturi cand am fi avut nevoie sa avem doua treimi. Dupa ce judecata ne ghidam de acum incolo in sedintele de consiliu? Pentru ca, s-ar putea sa ne trezim peste un an sau doi cu diverse responsabilitati create de interpretari diferite ale acestei legi. Eu cred ca, de urgenta, trebuie sa aducem la minister regulamentul propriu dupa care ne desfasuram activitatea, eventual pana apar precizari legate de modul in care se aplica anumite articole ale legii. Sa avem macar propriul nostru regulament modificat asa cum consideram noi de cuviinta.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Exista majoritate simpla, asa cum am votat aceasta hotarare, chiar daca eram putini in sala, doua treimi din numarul total al consilierilor aflati in functie, este la toate hotararile privind patrimoniul.

 

            Dna. Secretar

            Legea are foarte multe lacune.

 

            Dl. Savu Daniel

            La capitolul “Diverse”, am depus, semnata de mine, de dl. presedinte si de dna Evelinne Vasilescu, cei trei consilieri pe care dvs. i-ati desemnat sa renegocieze contractul de concesiune cu Dalkia, o informare si am rugamintea sa supuneti la vot propunerea noastra. In sensul ca dorim sa sistam negocierile si sa le reluam dupa publicarea in Monitorul Oficial a legilor care sunt in curs de modificare, completare si aprobare si care vizeaza Legea energiei termice, Legea serviciilor comunitare de utilitati publice, Ordonanta privind instituirea preturilor de referinta pentru energia termica furnizata populatiei de sisteme centralizate, Legea eficientei energetice si Ordonanta privind chestiunea financiara a sistemelor publice centralizate de alimentare cu energie termica pe o perioada de 3 ani.

            Avand in vedere ca, prin Hotararea de Consiliu nr. 112/09-05-2006 am stabilit un termen de finalizare a acestor negocieri - 31-07-2006 si pentru ca aceste legi sunt in curs de modificare ne propunem sa facem adaptarea contractului de delegare si concesiune conform legislatiei pe care am enumerat-o mai sus, cred ca, pana la aparitia in Monitorul Oficial se impune sa sistam aceste negocieri pentru ca nu-si au sens.

            Daca, consilierii vor, sa voteze acest lucru, deci sistarea negocierilor pana la publicarea in Monitorul Oficial a acestor legi foarte importante pentru negocierea acestui contract.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Sunt foarte multe acte normative, inclusiv aceasta initiativa guvernamentala de a subventiona o parte din combustibilul operatorului de energie termica este o chestiune pe care trebuie s-o asteptam.

 

            Dl. Sicoie Florin

            Chiar daca suntem in mare intarziere, un minut as vrea sa vorbesc pentru ca avem la “Diverse” o informare privind Planul Local de Actiune “Rromi 2006-2008”. Undeva in sala sta cuminte noul expert pe cazuri de rromi. Nu este o prezenta oarecare in acest oras, este si profesor si, ar fi pacat de efortul domniei sale in aceasta informare in care, daca va uitati, este extrem de minutioasa si de ampla.

 

            Dl. Popescu Catalin

            Am rugamintea sa votati suspendarea negocierilor cu Dalkia Termo Prahova legata de modificarea contractului pentru ca, in comisie avea un termen de 31-07 care nu poate fi indeplinit.

 

            Dna. Trican Elena

            In conditiile suspendarii negocierilor ce se va intampla cu acea pierdere de 70 de miliarde care trebuie recuperata?

 

            Dl. Popescu Catalin

            In noiembrie 2006 le reluam.

            Supun la vot suspendarea negocierilor cu Dalkia Termo.

            Cine este pentru? 16 voturi

            Cine este impotriva? 1 vot

            Daca se abtine cineva? -

            Suspendarea negocierilor a fost votata cu 16 voturi pentru si un vot impotriva, dna. Trican Elena.

            Lipsesc din sala dna. Dosaru Iuliana, dl. Teodorescu Iulian, dl. Mateescu Radu, dl. Toma Marcel.

 

*

 

            Reprezentantul rromilor

            Este foarte tarziu dar vreau sa vorbesc si eu chiar daca sunt minoritar. Eu reprezint un segment foarte important al Ploiestiului cu problematica majora. Cred ca rromii pe care-i reprezint v-au creat multe probleme si grave. Daca dumneavoastra considerati ca nu este necesar, nu vorbesc.

            Eu vin aici in baza Hotararii Guvernului nr. 522/2006, care vine si completeaza Hotararea Guvernului nr. 430/2001. Deci, doua hotarari de la doua guvernari diferite.

            Nu tinem neaparat cu un partid anume. Vin sa incerc sa fac ceva.

            Nu ma mai prezint pentru ca m-a prezentat, si-i multumesc dlui. Sicoie.

            Vin pentru ca, in 47 de ani, pana acum am invatat ceva ca rrom si vreau sa transmit generatiei viitoarea si dumneavoastra, realitatea.

            Va multumesc ca aveti deschidere, am invatat ca se munceste foarte mult la dumneavoastra, am obosit, am venit de la ora 4, am inteles multe, dar sper sa ma ajutati sa duc la indeplinire acest plan. Zicea dl. Primar: “Imi bat cuie in talpa. Nu pot sa realizez asa ceva.” Incercati, dle. Primar. Cu consilierii dumneavoastra incercam sa aducem rromii la un standard european. Eu vreau sa intram in Europa asa cum spuneti dumneavoastra, chiar daca suntem negrii sau de alta culoare si vorbim o alta limba. Vreau sa intram in standardele europene. Eu va multumesc mult si, sper sa am sprijinul dumneavoastra adevarat. Nu vin pentru salariu, nu vin pentru functie. Vin doar sa transmit rromilor mei ca exista si la noi decenta, exista si la noi intelectualitate, exista si la noi vointa de a munci si de a coexista cu dumneavoastra.

            Va multumesc!

 

            Dl. Popescu Catalin

            Va multumim si noi! Declar inchisa sedinta de astazi.

 

***

 

            Epuizandu-se problemele de pe ordinea de zi, sedinta a luat sfarsit, drept pentru care s-a incheiat procesul - verbal intr-un singur exemplar.