Proces verbal din 18.12.2006

Proces verbal din 18 decembrie 2006

R O M A N I A

JUDETUL PRAHOVA

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIESTI

 

 

P R O C E S - V E R B A L

al sedintei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 18 decembrie 2006

 

 

Din totalul de 27 de consilieri in functie, la sedinta au participat 25, absenti fiind doi si anume doamna consilier Cont Adriana si doamna consilier Manea Antoneta .

 

* * *

 

          La sedinta au mai participat:

          - Dl Emil Calota                                         - Primar

          - Dl Radu Socoleanu                                  - Viceprimar

          - D-na Gratiela Gavrilescu                        - Viceprimar

          - D-na Maria Magdalena Mazalu              - Secretar

 

* * *

 

          Sedinta a fost condusa de domnul consilier Paul Palas.

 

* * *

 

          Dl Paul Palas

          Bine ati venit la sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti de astazi.

          Initial ati primit la mape o convocare nesemnata de domnul Primar, ulterior au intervenit mai multe modificari dupa grupul operativ, domnul Primar a semnat un alt proiect al ordinii de zi care difera de cel primit la mape, acel proiect al ordinii de zi il aveti afisat pe ecran si mi s-a spus de catre secretariat ca v-a fost oferit si dumneavoastra.

          Fata de acest proiect al ordinii de zi, cel semnat, cel afisat in acest moment, avem cateva modificari de facut: la propunerea initiatorilor se scoate de pe ordinea de zi proiectul de la punctul 28 – privind revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252…

 

          D-na Trican Elena

          La propunerea cui? Eu sunt unul din initiatorii acestui proiect de hotarare si nu sunt de acord cu scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei a acestui proiect de hotarare.

 

          Dl Palas Paul

          Doamna Trican, acest proiect de hotarare este inlocuit cu alta propunere, iar forma propusa se numeste – „Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006.”

 

          D-na Trican Elena

          Eu am depus la Registratura Primariei Municipiului Ploiesti un proiect de hotarare privind revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006 si eu sustin ca acest proiect de hotarare se afla pe ordinea de zi.

 

          Dl Palas Paul

          Am inteles. In aceste conditii nu putem sa-l retragem de pe ordinea de zi. Dupa Grupul Operativ asa s-a convenit. Daca dumneavoastra sustineti ca acest proiect sa ramana pe ordinea de zi, el va ramane, deci va fi supus votului si va fi introdus suplimentar pe ordinea de zi celalalt proiect.

 

          Dl Chivu Sorin

          Domnul Presedinte, domnilor consilieri, domnule Primar, doamna Secretar, noi am initiat un proiect de hotarare privind revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006. Acum, in acest moment, pe ordinea de zi avem un alt proiect de hotarare prin care se solicita modificarea Hotararii 252.

 

          Dl Palas Paul

          Inca nu am ajuns acolo. Discutam scoaterea de pe ordinea de zi si inteleg ca nu sunteti de acord.

 

          Dl Chivu Sorin

          Asta este problema. Ce discutam? Scoaterea carui proiect de pe ordinea de zi?

 

          Dl Palas Paul

          Revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006.

          In acest moment asta discutam si inteleg ca doamna Trican nu doreste acest lucru.

          In aceste conditii nu putem sa scoatem de pe ordinea de zi acest proiect de hotarare.

 

          Dl Chivu Sorin

          In grupul politic nu am discutat scoaterea, ci modificarea acelei Hotarari a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. Deci revocarea ramane.

 

          Dl Palas Paul

          Am inteles, ramane pe ordinea de zi.

          Initiatorii mai retrag de pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind avizarea ajustarii preturilor de producere, transport si distributie a energiei termice in Municipiul Ploiesti, proiectul de la punctul 39.

          Fata de ordinea de zi afisata in acest moment, in plus, se mai doreste introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare referitoare la demisia doamnei Manea Antoneta din functia de consilier local si propun ca acest punct sa il discutam la punctul 4; se mai doreste introducerea unui proiect de hotarare privind modificarea listei de investitii si va propun sa discutam acest punct dupa rectificarea bugetului local al Municipiului Ploiesti, dupa punctul 17; dupa proiectul de hotarare privind revocarea Hotararii nr. 252/2006, sa introducem proiectul de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 252/2006 care inteleg ca are cu totul un alt continut.

          S-a dorit sa se mai introduca pe ordinea de zi inca un proiect referitor la actualizarea tarifelor la SSB, dar nu avem rapoartele Comisiilor de specialitate. In aceste conditii nu indeplineste conditiile legale pentru a fi introdus pe ordinea de zi.

 

          Dl Savu Daniel

          Dar nu este logic. De ce nu introduceti proiectul cu modificarea inainte de cel cu revocarea, ca poate dupa ce discutam modificarea vedem daca mai este cazul sa revocam ceva. Asa,intai revocam si dupa aceea luam in discutie modificarea? Nu este logic sa discutam intai modificarea si numai daca este cazul luam in discutie revocarea?

 

          Dl Palas Paul

          Fata de cele spuse, daca mai sunt observatii legate de ordinea de zi…

 

          D-na Trican Elena

          Avem la punctul nr. 27 un proiect de hotarare privind schimbarea denumirii Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti in Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti. Este un proiect de hotarare pe care nu l-am avut in mape si nu l-am vazut. Eu stiu foarte bine ca in momentul in care am vrut ca aceasta regie sa o transformam in altceva, sa devina o directie a Primariei sau cu totul altceva, s-a spus „nu se poate modifica la titulatura regiei intrucat este legata de contractul BERD.” Acelasi lucru se intampla si aici – noi trebuie sa solicitam avizele necesare sa transformam aceasta regie. Deocamdata, noi nu suntem mandatati sa platim acel imprumut BERD si nici nu indeplinim conditiile prevazute de lege. Solicit scoaterea de pe ordinea de zi a acestui punct, mai ales proiecte de o asemenea importanta sa apara in ultimul moment pe ordinea de zi.

          Multumesc!

 

          Dl Palas Paul

          Daca nu mai sunt alte observatii legate de ordinea de zi, daca nu mai sunt alte propuneri, supun votului dumneavoastra propunerea doamnei Trican de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de la punctul 27:

          Cine este pentru ?                               1 vot

          Cine este impotriva ?                          12 voturi

          Daca se abtine cineva ?                       10 abtineri

          Trebuie sa fac precizarea ca in acest moment in sala suntem prezenti 25 de consilieri.

          Cu un vot pentru, 12 voturi impotriva si 10 abtineri, aceasta propunere nu a fost aprobata.

         

* * *

 

          Dl Palas Paul

          Supun votului dumneavoastra proiectul ordinii de zi asa cum a fost prezentat:

          Cine este pentru ?                               24 voturi

          Cine este impotriva ?                          -

          Daca se abtine cineva ?                       1 abtinere

          Cu 24 voturi pentru si o abtinere, aceea a doamnei consilie Trican Elena, ordinea de zi a sedintei a fost aprobata.

 

* * *

 

          Dl Palas Paul

          Primul punct de pe ordinea de zi a sedintei:

Aprobarea Procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 20 noiembrie 2006.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proces verbal:

Cine este pentru ?                               25 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proces verbal a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

 

 

 

„Aprobarea Procesului-verbal al sedintei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 29 noiembrie 2006.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proces verbal:

Cine este pentru ?                               25 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proces verbal a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume, „Intrebari si interpelari”.

Cine se inscrie la cuvant?

 

Dl Sicoie Florin

Am o interpelare adresata domnului Primar – Emil Calota si ea se refera la faptul ca Municipiul Ploiesti, Judetul Prahova au fost alese pentru a gazdui un viitor spital judetean de urgenta regional si din cate stiu, Primaria urmeaza sa atribuie un teren pentru acest viitor spital, urmand sa se incheie un protocol intre Consiliul Local, Consiliul Judetean si Directia Sanitara. Doream sa il intreb pe domnul Primar daca acest protocol este in curs de semnare sau s-a semnat deja, pentru ca este importanta rezolvarea acestei probleme pentru nevoile sanitare ale regiunii si orasului.

Multumesc!

*

D-na Trican Elena

In final am primit si eu un raspuns legat de wc-urile ecologice. Aici se precizeaza ca intre Consiliul Local al Municipiului Ploiesti si S.C. „TOP SERVICE” S.R.L. a fost incheiat contractul de asociere in data de 03.02.2003 avand ca obiect instalarea, montarea, intretinerea si administrarea de catre acestia a 30 unitati ecologice compuse din grupuri sanitare si spatii comerciale. Prin adresa nr. 19512/08.09.2006, S.C. „Calliope” Ploiesti aduce la cunostinta Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti faptul ca incepand cu data de 01.10.2006 va prelua de la firma sus amintita serviciile de intretinere, asistenta tehnica si reparatii pentru grupurile sanitare. Ma intreb si eu daca este vorba de un contract de asociere intre Consiliul Local si firma respectiva, cum s-a cesionat acest contract fara sa treaca pe la Consiliul Local, si cum a preluat S.C. „Calliope” aceasta activitate, pentru ca noi puteam sa nu fim de acord cu S.C. „Calliope”. Eu am primit un tabel cu semnaturi ale celor care reclama ca aceste wc-uri ecologice nu functioneaza. Acest S.C. „Calliope”, nu ma intereseaza de cine este reprezentata aceasta firma, foloseste domeniul public, obtine niste venituri, in schimb Consiliul Local nu are niciun fel de beneficii urmare a acestui contract. Vreau sa stiu si eu cine a semnat aceasta cesionare a contractului.

Multumesc!

*

 

          D-na Simona Schnelbach

          As vrea sa fac o revenire la interpelarea de la sedinta trecuta in sensul ca situatie de pe strada Jupiter nu s-a rezolvat. Intr-adevar, acolo s-a lucrat, s-a montat o gura de canal, dar aceasta gura de canal nu poate prelua toate apele reziduale si in loc sa se astupe gaurile santului si sa se dea o panta de scurgere pentru ca apa sa nu ma balteasca acolo, groapa s-a accentuat si trotuarul arata ca dupa razboi, bordurile sunt mai infundate decat erau, pamantul a fost rascolit in zona respectiva in asa fel incat apa sta acolo. Am inteles ca era vorba de o solutie tehnica mai deosebita, apreciez faptul ca s-a facut acolo ceva, mai mult pe partea cealalta unde nu baltea apa, am inteles ca strada a fost curatata, gaurile au fost astupate, mai putin acest sant unde in continuare problema a ramas. Va rog, daca se poate rezolvarea situatiei.

          Multumesc!

         

* * *

 

Dl Primar

Referitor la prima interpelare, aceea a domnului consilier Sicoie Florin, intr-un fel lanseaza un lucru care trebuia sa il fac, sa aduc la cunostinta Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, faptul ca de aproximativ trei saptamani exista o propunere a Ministerului Sanatatii; in acest moment cautam o locatie adecvata pentru un nou spital judetean. Au fost impreuna cu Consiliul Judetean si Prefectura evaluate mai multe locatii, inclusiv in apropierea orasului nostru, pe raza comunei Blejoi, pe raza comunei Strejnic, inclusiv in parcul Serplo, dar cererea venita de la consortiul de proiectare pe care Ministerul Sanatatii l-a angajat pentru acest proiect, a cerut o suprafata de teren de minim 3,5 ha, o suprafata dotata cu utilitatile necesare si dansii au cerut in intravilanul Municipiului Ploiesti. Singura locatie pe care dansii o accepta este locatia pe care se gaseste in prezent pepiniera Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti, suprafata pe care o avem dincolo de Spitalul Judetean. Considerentele pe care proiectantii si specialistii de la Directia de Sanatate Publica le-au folosit in discutiile cu noi, pleaca de la faptul ca toate investitiile legate de actualul spital judetean, deci statia de urgenta, heliportul si viitorul spital judetean, constituie un mare complex, benefic pentru intreaga regiune.

In acest moment, colegii nostri de la Oficiul Public Proiect, Administratia Domeniului Public si Privat si Directia de Urbanism evalueaza terenul respectiv, pentru a vedea ce presupune ca si costuri mutarea pepinierei mai intai - va reamintesc ca acolo in ultimii patru ani de zile au fost saditi si aclimatizati peste 10.000 de arbori, peste 1.000 de arbusti, exista, as spune, o avere floricola considerabila, investitia pe care Administratia Domeniului Public si Privat a facut-o in ultima vreme, depasind 30 miliarde de lei. Dupa ce calculele, evaluarile pe care le presupune operatiunea de stramutare a pepinierei, operatiunea o putem face pe un teren din vecinatate, pentru ca am identificat un teren din domeniul public al orasului, in apropierea actualei pepiniere. Daca si Consiliul Local accepta, avand in vedere presiunea de timp, decizia trebuie sa fie luata pana la sfarsitul acestui an, un acord de principiu care sa fie evident, validat de o hotarare de consiliu extrem de bine motivata, o hotarare de consiliu in care eventual sa venim chiar cu un plan urbanistic de detaliu sau cel putin cu un plan topo in care sa masuram si costurile de stramutare a pepinierei si in care sa cerem viabilizarea locatiei respective asa cum presupune parteneriatul public – public, de catre Consiliul Judetean. In acest moment, pe de-o parte, pentru a raspunde acestui interes major de a avea o unitate model in Municipiul Ploiesti, am putea sa preluam eventualcosturile de stramutare a pepinierei, evident ca lucrarea preconizam sa inceapa la sfarsitul anului viitor, in timpul acesta fizic am putea sa ne ocupam de eliberarea amplasamentului, evident ca vor fi necesare si alte studii geo – topo, si asa mai departe, specifice zonei. Directia de Sanatate Publica a spus ca este singura locatie care se preteaza; eu doream sa propun Consiliului Local analiza acestei posibilitati, evident, un acord de principiu care va fi insotit obligatoriu de o hotarare de consiliu viitoare si de planul urbanistic de detaliu absolut necesar investitiei. Mai spun doar ca prin proiectul de hotarare cu care vom veni in fata Consiliului Local vom cere clar ca respectivele cheltuieli de viabilizare a terenului sa le suporte Consiliul Judetean, avand in vedere ca investitia este de interes judetean. Cam aici suntem ca stadiu; recunosc ca in ultimele doua saptamani am analizat insistent problema, eu personal vedeam sapte locatii langa Ploiesti, avand in vedere evolutia viitoare a orasului, dar deocamdata, repet, expertii Directiei de Sanatate Publica au dorit aceasta locatie pentru viitorul spital judetean.

Multumesc!

 

D-na Trican Elena

Nu am primit raspuns la interpelarea facuta de mine. Trebuie sa clarificam pentru totdeauna aceasta problema, cine a cesionat contractul, cine a semnat si de ce este aceasta situatie la Ploiesti in sensul ca dispune de domeniul public, obtine venituri dupa domeniul public, in schimb nu presteaza nicio activitate pentru Consiliul Local. La acest moment vreau sa stiu si eu pentru ca ma intreaba oamenii de ce nu pot folosi aceste wc-uri ecologice si de ce Calliope foloseste domeniul public fara sa presteze nimic in folosul comunitatii.

 

Dl Palas Paul

Presupun ca veti primi raspunsul in scris.

 

Dl Socoleanu Radu

In ceea ce priveste interpelarea doamnei consilier Schnelbach, lucrarea de pe strada Jupiter nu s-a finalizat, operatorul care executa lucrarea a fost detasat pe terminalul de la Nord pentru o lucrare extrem de urgenta. Acolo este o problema din anul 1994, eu locuiesc acolo, stiu despre ce este vorba. Imediat ce vor termina acolo, se vor intoarce pentru finalizarea lucrarii respective, in plus se va si asfalta strada.

Va multumesc!

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind demisia din functia de consilier local a doamnei Manea Natalia – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment Consiliul Local este alcatuit din 26 de consilieri in functie, iar din sala lipseste domnul Mateescu Radu.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Referitor la proiectele privind rectificarea bugetelor de venituri si cheltuieli, va propun sa le discutam in bloc si sa le votam pe fiecare in parte, asta pentru operativitate.

Referitor la toate proiectele de rectificare, daca aveti de facut modificari sau daca aveti amendamente.

 

D-na Trican Elena

La rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Parcului Memorial „Constantin Stere”, scrie aici in raportul de specialitate ca se rectifica bugetul intrucat indemnizatia pentru refacerea capacitatii de munca este o cheltuiala de natura materiala si nu salariala. Codul Fiscal precizeaza ca este cheltuiala de natura salariala.

Nu am priceput nimic de aici.

Mai este rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti – eu am intrebat de foarte multe ori, stiu ca am fundamentat acest buget pe un contract de prestari servicii intre noi si Regia de Termoficare si Servicii Publice, este vorba de un tarif. In tariful asta, desigur ca s-au cuantificat toate cheltuielile materiale si salariale. Cum sa rectific eu bugetul daca nu exista act aditional la contract in care sa se precizeze ca Regia de Termoficare si Servicii Publice efectueaza pentru mine activitati suplimentare si cu suma respectiva se suplimenteaza bugetul, iar el poate sa foloseasca oriunde suma aceasta, si pe cheltuieli materiale si pe cheltuieli salariale. Fac un calcul si reiese ca se acorda un ajutor de Craciun, ceea ce nu cred, de 21 de milioane, brut minus TVA-ul ar insemna 17 milioane si ceva, deci la nivelul unui salariu mediu brut pe regie. Asta scrie in raportul de specialitate, poate este cu totul altceva.

 

Dl Palas Paul

Doamna Trican, aveti un amendament de facut, doriti sa adresati vreo intrebare unui reprezentant?

 

D-na Trican Elena

Daca exista act aditional la contractul de prestari servicii incheiat intre regie si Consiliul Local si in ce se concretizeaza acest act aditional?

 

Dl Palas Paul

Cui adresati aceasta intrebare?

 

D-na Trican Elena

Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti.

 

Dl Palas Paul

Doriti sa va raspunda acum sau nu?

 

D-na Trican Elena

Sigur, pentru a sti cum votez.

 

Dl Faca Mihail

Asa cum a observat si Curtea de Conturi si cum ne-am si propus, incepand cu 01 ianuarie 2007, lucrurile vor merge pe sistem tarifar, cum a spus si doamna Trican, in momentul de fata stiti foarte bine ca nu avem un sistem tarifar si incepand cu 01 ianuarie 2007 vom avea un contract pentru un sistem tarifar iar toate sarcinile de tip investitii, iluminat, salubritate, etc, vor merge direct prin conturile Primariei. Vreau sa reamintesc ca datorita unei neintelegeri cu Directia Generala a Finantelor Publice, regia de termoficare este inca grevata de problema TVA-ului si toti salariatii sufera consecintele fara a avea vreo vina si stiti bine, consiliul local a aprobat pe trimestrul 3 o rectificare de buget prin care le acordam o compensare datorita pierderii tichetelor de masa, repet, fara vina lor, acelasi lucru se intampla pe trimestrul 4 si de fapt si de drept, asta este cererea pe care o facem, adica o aliniere, o compensare a drepturilor pierdute prin conflictul dintre regie si Directia Generala a Finantelor Publice, conflict care inca se desfasoara, nu este clarificat si oricum, noi am depus din nou o contestatie la hotararea judecatoreasca, pana cand se clarifica nu avem ce face si trebuie sa lucram in felul acesta, iar Consiliul municipal, reamintesc, a aprobat acest lucru in trimestrul 3, iar noi cerem aprobarea si pe trimestrul 4, nu facem nimic mai mult.

In ceea ce priveste ideea de contract tarifar, este corecta dar se va desfasura de la 1 ianuarie 2007, deoarece este normal si firesc sa ne incheiem exercitiul financiar acum si mentionez, Curtea de Conturi a dat termen pentru rezolvarea problemei – 31 ianuarie 2007, exact din acest motiv.

Multumesc!

 

Dl Primar

Sunt noutati de ultima ora privind transferul unor sume de la bugetul de stat prin bugetul Consiliului Judetean, avem in acest moment de la Directia Economica a Consiliului Judetean transferate sau urmeaza a fi transferate 21,87 miliarde pentru capitolul invatamant si pentru subventii la energia termica – 2,86 miliarde. Exista o nota pe care am dat-o de ultima ora tocmai pentru a se observa rectificarea pozitiva a acestui buget local prin sumele pe care le-am precizat. Avem si o dificultate aici, nota de care va vorbeam nu contine sumele de care va vorbeam, avem deja o informatie ca va mai fi o rectificare a bugetului de stat pana la sfarsitul acestei saptamani si atunci nota am lasat-o pe capitolele respective pentru a putea sa folosim banii pana la finalul anului.

Va multumesc!

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte comentarii la proiectele privind rectificarea bugetelor de venituri si cheltuieli, propun trecerea la votarea lor, punct cu punct.

 

*

 

Dl Palas Paul

Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu mentiunea ca in acest moment in sala suntem prezenti 24 de consilieri in functie, domnul consilier Teodorescu Iulian fiind iesit, acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Politiei Comunitare Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu mentiunea ca in acest moment in sala suntem prezenti 24 de consilieri in functie, domnul consilier Teodorescu Iulian fiind iesit, acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Teatrului Toma Caragiu Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu mentiunea ca in acest moment in sala suntem prezenti 24 de consilieri in functie, domnul consilier Teodorescu Iulian fiind iesit, acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu mentiunea ca in acest moment in sala suntem prezenti 25 de consilieri in functie, acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi.

 

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Parcului Memorial Constantin Stere Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 1 abtinere

Cu 24 voturi pentru si o abtinere, aceea a doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Oficiului Public Proiect Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului Finante Publice Locale Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

„Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local al Municipiului Ploiesti pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Supunem la vot acest proiect de hotarare, cu completarea facuta de domnul Primar:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local 243/2006 referitoare la rectificarea listei de investitii pe anii 2006, 2007 finantate din credit bancar - initiat de domnul primar.”

 

Dl Primar

A aparut aceasta urgenta pe care domnul Sandulescu impreuna cu mine am adus-o in atentia Consiliului Local, pentru ca Alpha Bank mai lucreaza doar saptamana aceasta si atunci toate punctajele vizavi de lucrarile executate si decontabile, trebuie sa se regaseasca in ultima rectificare, ultima pe anul acesta, doamna consilier Trican, a listei de investitii. Practic, corectam in relatia cu banca lucrarile efectuate si care sunt decontabile.

Multumesc!

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte observatii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al Casei de Cultura Ion Luca Caragiale Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

 

 

„Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al Oficiului Public Proiect Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind reorganizarea Serviciului Finante Publice Locale Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

 

Dl Iancu Ion

In cursul zilei de astazi, mai precis pe la ora 15, am avut o intalnire cu o parte din membrii comisiei de buget finante si cu directorul Serviciului Public Finante Locale Ploiesti pentru a corecta niste anomalii pe care vreau sa vi le aduc la cunostinta, in raportul de specialitate se mantioneaza ca suplimentarea este de 33 de posturi, dar adunand efectiv posturile care rezulta din raportul de specialitate, ajungem la 39 posturi. Am stabilit ca majorarea sa fie de 33 de posturi, reducand cele 6 posturi in modul urmator: 2 posturi de la Serviciul Debitare Amenzi, un post de la Serviciul Valorificare Sechestre, 2 posturi de la Serviciul Urmarire si un post de la Centrul Fiscal 2 si astfel ramanem pe majorarea de 33 de posturi propusa.

Multumesc!

 

D-na Trican Elena

As vrea sa stiu si eu ce activitati suplimentare au aparut de necesita suplimentarea organigramei cu 33 de posturi? Oricum, la o asemenea suplimentare trebuia sa prezinte si Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Public, sa vedem si noi ce atributii suplimentare au aparut la compartimentele respective sau la compartimente nou infiintate, sau activitati noi care au aparut si care au determinat aceasta suplimentare.

Va multumesc!

 

Dl Palas Paul

Doamna Trican, in raportul de specialitate sunt mentionate aceste motive, daca doriti precizari suplimentare, il rugam pe domnul director sa ne spuna.

Daca nu mai sunt alte observatii, supunem la vot acest proiect de hotarare, cu modificarea anuntata de domnul consilier Iancu Ion:

Cine este pentru ?                                         23 voturi

Cine este impotriva ?                                    1 vot

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu 23 voturi pentru si un vot impotriva, acela al doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac precizarea ca domnul consilier Avramescu Teodor a iesit din sala.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al Administratiei Parcului Memorial Constantin Stere Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac precizarea ca domnul consilier Avramescu Teodor a iesit din sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac precizarea ca domnul consilier Avramescu Teodor a iesit din sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea si completarea organigramei si statului de functii al Politiei Comunitare Ploiesti – initiat de domnul primar.”

 

Dl Primar

Dupa cum bine stiti, initial, in conformitate cu proiectul pilot privind organizarea Politiei Comunitare si cu proiectul de infiintare si organizare a Politiei Locale, proiect care inca se afla in dezbaterea Parlamentului, partea de control in constructii, urbanistic, urma sa fie transferat catre Politia Comunitara. Nu a aparut nici legea, iar recomandarile date de Ministerul Lucrarilor Publice impun ca specialistii in control sa ramana in cadrul directiilor de urbanism, acolo unde se intocmesc procesele verbale de contraventie, deci pentru moment, specialistii in controlul constructiilor vor ramane in continuare la directia de urbanism, partea de la Politia Comunitara urmand a se numi Serviciul Control Disciplina Domeniul Public si Privat, dupa care specialistii de la directia de urbanism verifica documentatiile, autorizatia si asa mai departe. Ca urmare, acest serviciu nu dispare, ci numarul lor se reduce cu 3 care raman la directia de urbanism. Aceasta este modificarea propusa de noi.

          Va multumesc!

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte observatii, supunem la vot acest proiect de hotarare, cu modificarea anuntata de domnul Primar:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          „Proiect de hotarare privind modificarea si completarea organigramei si statului de functii al Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    1 vot

Daca se abtine cineva ?                                 -

Cu 24 voturi pentru si un vot impotriva, acela al doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          „Proiect de hotarare privind modificarea si completarea organigramei si statului de functii si de personal al Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt observatii, comentarii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                                         24 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 1 abtinere

Cu 24 voturi pentru si o abtinere, aceea al doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          „Proiect de hotarare privind modificarea organigramei, statului de functii si de personal al aparatului propriu al Primarului Municipiului Ploiesti – initiat de domnul primar.”

          Modificarea anuntata de domnul Primar la organigrama Politiei Comunitare vizeaza si organigrama aparatului propriu al Primarului Municipiului Ploiesti.

          Mai sunt alte observatii, comentarii, amendamente?

 

          Dl Teodorescu Iulian

          La nou infiintata Directie Tehnic Investitii, este prevazut post de director executiv adjunct pe 16 persoane. Eu va propun sa mai infiintam un post de director executiv adjunct pentru Serviciul Investitii si pentru Serviciul Achizitii Publice si Contracte pentru ca mi se pare mai logic asa si sub aspectul responsabilitatii celor care se ocupa de aceste lucruri.

          Solicit suplimentarea cu un post de director executiv adjunct pentru cele doua servicii.

          Aceasta propunere am discutat-o si in grupul operativ.

          Va multumesc!

 

Dl Palas Paul

          Daca nu mai sunt alte amendemente de adus la acest proiect de hotarare, supunem la vot amendamentul domnului consilier Teodorescu Iulian:

          Cine este pentru ?                               24 voturi

          Cine este impotriva ?                          -

          Daca sa abtine cineva ?                       1 abtinere

Cu 24 voturi pentru si o abtinere, aceea a domnului consilier Savu Daniel, acest amendament a fost aprobat.

 

*

 

Dl Palas Paul

Supunem la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                                         25 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind schimbarea denumirii Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti in Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti, completarea obiectului de activitate al acesteia cu activitatea de epurare ape uzate a Municipiului Ploiesti si preluarea in administrare a statiei de epurare, aprobarea organigramei, statului de functii si numarului de personal al regiei – initiat de domnul primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

 

Dl Ionita Dan

La actul aditional nr. 3 la Contractul de Concesiune, art. 2 care propune modificare art. 9 din Contract sa ramana numai „statia de epurare este exclusa din perimetrul concesiunii.”, nu pe durata constructiei pentru ca din cate stiu noi construim o noua statie de epurare, nu o modernizam pe cea deja existenta, deci construim o noua statie de epurare care va fi a Municipiului Ploiesti, in exploatarea Municipiului Ploiesti. Actuala statie de epurare, cea veche, este in concesiune la Apa Nova.

 

Dl Palas Paul

Supunem la vot amendamentul adus de domnul consilier Ionita Dan:

Cine este pentru ?                               17 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva?                        6 abtineri

 

Dl Primar

Haideti sa nu ne grabim. Desi pare un aspect secundar, de fapt este cea mai importanta modificare pe care o facem in structura administratiei locale avand in vedere proiectul mare de modernizare a statiei de epurare. Statia veche este in patrimoniul orasului si este scoasa din contractul de concesiune cu Apa Nova, iar noi acum preluam actrivitatea de operare a acestei statii de epurare, inclusiv personalul.

 

Dl Palas Paul

Din fericire sau din nefericire votul a fost exprimat, am rugamintea ca secretariatul sa ne spuna cine s-a abtinut.

 

D-na Maria Magdalena Mazalu

S-au abtinut domnul Oprea Nicolae, domnul Eparu Ion, domnul Savu Daniel, domnul Avramescu Teodor, domnul Popa Marcian si doamna Vasilescu Evelinne.

Celelalte voturi au fost pentru.

 

Dl Palas Paul

In aceste conditii, amendamentul a fost aprobat.

Supunem la vot proiectul de hotarare asa cum a fost modificat:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       1 abtinere

Cu 24 voturi pentru si o abtinere, aceea a doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

Dl Primar

Vreau sa mai fac doar o singura precizare acum dupa ce a trecut acest proiect de hotarare. Practic, prin acest proiect de hotarare regia devine o entitate care are activitati proprii generatoare de venituri, de acum incolo in toate activitatile legate de epurare, vom avea prin lege posibilitatea de a deduce TVA-ul, ceea ce inseamna pentru bugetul orasului o economie cu totul si cu totul deosebita din valoarea investitiei estimata la 7 – 8 milioane euro, iar pe viitor, de aici si schimbarea denumirii, odata ce Administratia Domeniului Public si Privat se va aseza pe centru de profit cu activitati tarifare si care vor face obiectul unei propuneri de hotarari de consiliu in prima jumatate a anului viitor, vom decide impreuna daca anumite activitati de asemenea, generatoare de venituri vor fi sau nu transferate catre regia de servicii publice in dorinta de a avea o regie puternica pe viitor in conformitate cu modul de gospodarire comunala pe care o contine si Cartea Verde, Cartea Uniunii Europene a Serviciilor Publice.

Va multumesc!

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 252/2006 - initiat de domnul primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

 

D-na Trican Elena

Eu impreuna cu colegii mei am initiat acest proiect de hotarare, in sedinta anterioara am zis sa votez si eu un proiect de hotarare fara sa il citesc. Recunosc, nu l-am citit, nu am stiut ca sunt initiator. M-au oprit doua persoane pe strada intr-o duminica si m-au intrebat cum am votat Hotararea Consiliului Local sau cum am initiat o asemenea hotarare. Eu am fost foarte surprinsa, am mers acasa si m-am uitat pe internet si am vazut ca de fapt eu am initiat-o. Vreau sa va spun ca asta este prima si ultima pacaleala, de acum incolo am sa citesc si printre randuri, pentru ca eu nu vreau sa raspund, nu vreau sa raspund pentru greselile altora. Aceasta Hotarare de Consiliu Local nr. 252 este complet nelegala, eu nu am participat la intalnirea cu primarul Comunei Blejoi, care nici nu stia de aceasta hotarare, ba mai mult, a disparut un articol din proiectul de hotarare, ca este opozabila Consiliului Judetean si Primariei Comunei Blejoi, acest proiect de hotarare nu s-a facut in termenul prevazut de lege; se spune la primul articol ca ia act de un Studiu pe care noi, comisia de utilitati nu l-am vazut niciodata si mai mult, spune ca ia act ca Studiul nu este completat cu reglementarile legale in vigoare, ceva ce eu nu am mai intalnit, deci este prima si ultima data cand eu votezasa ceva.

Pentru asta eu sustin revocarea Hotararii nr. 252/2006 si mai sustin ca este complet nelegala.

Nu este de ras, mai ales din partea domnilor viceprimari care ar trebui sa se uite din cand in cand pe aceste proiecte de hotarare.

Va multumesc!

 

Dl Chivu Sorin

Consider ca s-a trecut de momentul mai comic, sa zicem, eu as vrea sa tineti cont si de punctul meu de vedere. Asa cum a spus doamna Elena Trican, in aceeasi situatie am fost si eu, sa semnez in timpul sedintei, deja domnul presedinte anuntase deschiderea sedintei si in acel moment mi s-a adus proiectul de hotarare pentru semnare. L-am semnat de buna credinta si avand incredere in aparatul juridic al Primariei. Nu contestam, atat eu cat si doamna Elena Trican, formula tehnica, noi contestam forma juridica care a capatat-o aceasta hotarare, motiv pentru care sustin in continuare revocarea Hotararii nr. 252, hotarare in care am aparut ca initiator.

Vizavi de aceasa modificare, aceasta forma care este afisata pe ecran, va pot spune decat votul meu – negativ, sunt impotriva, sa nu se creeze o confuzie cum s-a creat in sedinta din octombrie.

Va rog din nou sa luati in calcul revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006 in forma in care v-a fost prezentata.

Va multumesc!

 

Dl Teodorescu Iulian

Fata de ceea ce spunea doamna Trican, mai am o intrebare: aici apare ca pe data de 14 decembrie doamna Trican isi exprima dorinta de a se retrage din calitatea de initiator al acestui proiect de hotarare. Stiu ca nu era in tara la acea data, nicidecum la birou. Asa este doamna Trican?

 

D-na Trican Elena

Desigur, dar ce altceva sa mai spunem?! Noi am votat o hotarare a Consiliului Local complet nelegala.

 

Dl Palas Paul

Va multumesc.

Noi acum discutam despre un alt proiect privind modificarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006.

Mai sunt alte puncte de vedere?

 

D-na Trican Elena

Cum o modificati?

Scoateti initiatorii?

 

Dl Palas Paul

Da, se modifica aceasta hotarare in sensul ca initiatori nu mai sunt domnii consilieri Trican Elena, Chivu Sorin si Mateescu Radu.

 

Dl Eparu Ion

Multumesc domnule Presedinte, sunt si eu de acord cu domnul Chivu ca este posibil sa ia nastere o confuzie, deci in momentul de fata avem pe ordinea de zi doua proiecte de hotarare, referitoare la aceasta Hotarare nr. 252/2006, primul este acesta initiat de domnul Primar si il votam ca atare – impotriva sau pentru sau cu abtinere; celalalt este cel initiat de doamna Trican Elena, domnul Chivu Sorin si domnul Mateescu Radu pe marginea caruia s-a discutat destul de mult la grupul operativ. Inteleg acum, lasand de-o parte exceptia care se numeste doamna Trican pentru ca nu a fost la grupul operativ, intelesesem ca ceilalti doi sunt de acord ca la aparitia unui astfel de proiect de hotarare sa dispara celalalt. Inteleg acum ca lucrurile nu mai stau asa si ca atare trebuie sa fim foarte atenti avand doua proiecte de hotarare diferite pe aceeasi tema. Proiectul de hotarare supus discutiei acum, cel afisat in acest moment pe ecran este extrem de simplu – se retrag cei trei din calitatea de initiatori. Eu imi pastrez calitatea de initiator al Hotararii nr. 252/2006 si langa mine la vremea respectiva au mai aparut doi initiatori. Vreau doar sa fim atenti ce votam si cum votam, atat.

 

Dl Primar

Eu, desi nu am vreo calitate , trebuie sa aduc aminte celor care au fost prezenti -, iar celor care nu au fost, sa ii informez, ca in grupul operativ care a fost tinut in conformitate cu Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, forma pe care inclusiv domnul consilier Chivu Sorin – atunci prezent a acceptat-o, a fost de corectare a unei erori materiale legate de faptul ca trei din initiatorii acelei hotarari nu si-au recunoscut calitatea de initiatori si ca urmare, in conformitate cu decizia din grupul operativ am facut acest proiect de hotarare, aceasta varianta pe care o propun Consiliului Local.

Ceea ce vreau sa precizez, este ca regula si legalitatea unei revocari depinde de inlocuirea hotararii respective cu o alta hotarare, astfel incat sa nu cream un vid legislativ vizavi de o chestiune extrem de importanta cum reprezinta zonele de protectie pentru puturile de apa ale Municipiului Ploiesti.

Formula pe care am gasit-o, a fost o formula prin care sa nu cream acest vid legislativ, cei care se retrag, cei care au observatii legate de legalitatea hotararii din 31 octombrie pot oricand veni cu un proiect nou sau cu modificari si completari ale vechii hotarari. Abrogarea si neinlocuirea ei ne duce pe toti in afara cadrului legal si dupa opinia mea este destul de dificil pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala. Orice fel de hotarare poate fi corectata, imbunatatita, abrogata si inlocuita cu alta mai buna, dar nu putem lasa o bucata importanta de timp zonele de protectie nelegiferate.

Va multumesc!

 

D-na Trican Elena

Vreau sa mai fac o completare, precizarea asta am facut-o si in materialul pe care l-am prezentat, aceasta hotarare nu este de competenta Consiliului Local. Eu am cautat in actele normative incidente, este de competenta operatorului, de competenta noastra este sa modificam Planul Urbanistic General corespunzator a ceea ce a hotarat operatorul in baza unui studiu elaborat de organele de specialitate, organismele de specialitate, deci nu este de competenta Consiliului Local. Ceea ce s-a adus in Consiliul Local, probabil s-a adus pentru a exista ceva in acest sens, mai ales ca acum, cei care sunt afectati deja au depus contestatie la Prefectura si in instanta.

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare – privind modificarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/2006 care face referire stricta la initiatori si la nimic altceva.

Hotararea initial avea mai multi initiatori, s-au retras o parte dintre ei, dar a mai ramas un initiator.

Supunem la vot:

Cine este pentru ?                              

Cine este impotriva ?                          6 voturi

Daca se abtine cineva?

 

D-na Trican Elena

Ce sa votez? Sa votez ca eu sa nu mai fiu initiator? Asta trebuie sa votez?

 

Dl Teodorescu Iulian

Numai putin. Eu inteleg acum ca ii fortati pe doamna Trican, domnul Chivu si domnul Mateescu sa fie initiatori.

Asta se intelege.

 

Dl Palas Paul

Nu, prin acest proiect de hotarare se spune ca nu mai sunt initiatori.

 

Dl Teodorescu Iulian

Pana se termina cu aceasta hotarare vreau sa vad si eu Hotararea nr. 252, pentru ca in cuprinsul ei nu apar aceste nume.

 

D-na Maria Magdalena Mazalu

Ba apar domnule consilier si ati vazut aceasta hotarare la grupul operativ.

 

Dl Palas Paul

Consider foarte potrivita observatia domnului Teodorescu, daca acest proiect de hotarare privind modificarea Hotararii nr. 252/2006 nu se aproba, ii fortam pe respectivii consilieri sa ramana initiatori ai acelei hotarari.

 

Dl Chivu Sorin

Domnule Presedinte, haideti sa ne intelegem. Nu ne forteaza nimeni sa ne retragem. Noi nu suntem de acord cu forma Hotararii nr. 252/2006 pe care am avut-o la mapa in data de 30 octombrie.

Imi pare rau ca il contrazic pe domnul Primar, altul a fost mesajul meu la grupul operativ. Noi suntem pentru revocarea acelei hotarari pentru ca forma, nu elementele tehnice, forma – dupa pararea noastra – o consideram ilegala, dar daca apare o noua hotarare de consiliu, intr-o forma – zicem noi – legala, adica sa am si acceptul Primariei Comunei Blejoi, intrucat colega mea a facut referire la Primarul Comunei Blejoi care nu a avut habar de aceasta hotarare, o putem analiza, o putem studia, o confruntam cu legea si votam dupa cum ne ghideaza constiinta – legal/ilegal. Noi astazi nu suntem fortati sa nu mai fim initiatori, noi astazi solicitam revocarea formei prezentate la 30 octombrie.

 

Dl Palas Paul

Vom discuta aceasta problema in momentul in care vom ajunge la proiectul respectiv. In acest moment discutam o problema de forma, ies din pozitia de initiatori trei persoane. Sunteti sau nu cu acest lucru?

Este singura problema.

 

D-na Trican Elena

Este necesara intai revocarea vechii hotarari, iar dupa aceea …

 

Dl Palas Paul

Doamna Trican, in acest moment se discuta un alt proiect de hotarare.

 

D-na Trican Elena

 Domnule Palas, dumneavoastra cunoasteti Legea nr. 215, putem constitui noi zone de protectie pe teritoriul altei unitati administrativ teritoriale?

 

Dl Palas Paul

Proiectul de hotarare care ne este adus in discutie la acest moment, nu face referire la acest lucru.

 

D-na Trican Elena

Noi reprezentam o unitate administrativ teritoriala. Putem institui zone de protectie pe teritoriul comunei Blejoi care este o alta unitate administrativ teritoriala, noi – Consiliul Local Ploiesti?

 

Dl Sicoie Florin

Nu putem mentiona in art. 1 „Ia act de dorinta celor trei initiatori de a se retrage din calitatea de initiatori”. Daca ei nu recunosc paternitatea acelei hotarari…

 

Dl Chivu Sorin

Daca citim articolul 2, vedem ca toate celelalte prevederi ale hotararii, raman neschimbate.

 

Dl Eparu Ion

Domnule Chivu, in continuare, dupa acest proiect de hotarare este proiectul dumneavoastra de revocare a Hotararii nr. 252/2006.

 

Dl Chivu Sorin

Va rog frumos, scoateti articolul 2 din prezentul proiect de hotarare si sunt pentru acesta, il votez.

 

Dl Palas Paul

Am inteles, ati facut un amendament.

Solicitati scoaterea art. 2.

Domnule Sicoie Florin, va rog sa reformulati propunerea dumneavoastra.

 

Dl Sicoie Florin

„Consiliul Local ia act de retragerea de initiatori a domnilor consilieri Trican Elena, Chivu Sorin si Mateescu Radu.”

 

D-na Trican Elena

Si va rog frumos sa motivati de ce ne retragem din calitatea de initiatori.

 

Dl Palas Paul

Supun votului dumneavoastra cele doua amendamente.

Supun la vot amendamentul domnului Sicoie Florin care propune ca art. 1 sa fie in urmatoarea forma: „Consiliul Local ia act de retragerea din calitatea de initiatori a domnilor consilieri Trican Elena, Chivu Sorin si Mateescu Radu.”

 

Dl Sicoie Florin

Numai o secunda – in sensul ca ia act de retragerea din calitatea de initiatori a celor trei consilieri, ca sa nu repetam.

 

Dl Palas Paul

Supunem la vot acest amendament:

Cine este pentru ?                                         18 voturi

Cine este impotriva ?                                    -

Daca se abtine cineva ?                                 5 abtineri

Cu 18 voturi pentru si 5 abtineri, acelea ale domnilor consilieri Teodorescu Iulian, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Dinu Constantin si Dosaru Iuliana.

 

D-na Trican Elena

Eu ce sa votez? Sa ma votez pe mine?

Nu este un conflict de interese aici?

 

Dl Palas Paul

Mai avem un amendament propus de domnul Chivu Sorin. Dansul doreste scoaterea art. 2 din textul proiectului de hotarare.

Supunem la vot acest amendament:

Va rog sa nominalizati.

Cine este pentru ?            Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Eparu Ion, Savu Daniel, Dumitru Carmen, Avramescu Teodor, Mitu Augustin, Chivu Sorin, Vasilescu Evelinne, Popa Marcian, Trican Elena, Lungu Razvan, Dosaru Iuliana, Sicoie Florin, Dinu Constantin, Cosma Marcian, Mateescu Radu, Ionita Dan, Toma Marcel, Iancu Ion si Banu Andrei.

Cine este impotriva?        -

Daca se abtine cineva ?             Palas Paul, Teodorescu Iulian, Rusu Ioan si Schnelbach Simona                 

Cu 21 de voturi pentru si patru abtineri, acest amendament a fost aprobat.

*

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt observatii, supun votului dumneavoastra proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               18 voturi

Cine este impotriva ?                          6 voturi

Daca se abtine cineva ?                       1 abtinere

Cu 18 voturi pentru, sase voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Teodorescu Iulian, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Dinu Constantin, Cosma Marcian si Trican Elena si o abtinere, aceea a domnului consilier Lungu Razvan, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind revocarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 252/31 octombrie 2006 – initiat de domnii consilieri Elena Trican, Radu Mateescu si Sorin Chivu.”

Cine se inscrie la cuvant?

 

Dl Savu Daniel

Domnule Presedinte, va multumesc, as vrea sa inteleg si eu ce se intampla cu aceasta Hotarare nr. 252 pentru ca vreau sa votez in cunostinta de cauza. Se cere revocarea Hotararii nr. 252/2006 sub forma in care a fost publicata pe site. Este adevarat, noi am avut in mape data trecuta, un proiect de hotarare a carui forma a mai fost modificata in timpul grupului operativ. As vrea sa stiu de la initiatorii acestei revocari care sunt ilegalitatile din hotararea aparuta, nu din aceea pe care am discutat-o. Este vorba de hotararea care a aparut. Vorbim aici de Blejoi, dar acel articol a iesit, pentru ca art. 7 din Hotararea nr. 252/2006 spune ca „Prevederile prezentei hotarari vor fi transmise pentru luare la cunostinta Consiliului Judetean Prahova.” Care este problema ca transmitem o hotarare de-a noastra de care sa ia la cunostinta Consiliul Judetean Prahova? Eu vorbesc pe ce este acum in hotarare. Acel articol a fost corectat la grupul operativ si anuntat si in timpul sedintei. Am inteles ca doamna Trican s-a intalnit pe o strada cu doua persoane, nu stiu pe ce strada s-a intalnit, acestia fiind deranjati ca nu mai pot sa construiasca, sau poate sa construiasca, sau nu mai pot vinde terenul si nu intreaba pe noi doamna Trican sau cine ne intreaba – „ce interese avem?” – pai nu avem niciun interes. Noi am vrut sa respectam legea protejarii resurselor de apa asa cum a fost publicata de catre Guvernul Romaniei, deci exista o lege si am vrut sa ne conformam ei. Va rog sa ne explicati ce este ilegal in asta.

 

D-na Trican Elena

Scrie in expunerea de motive ce este ilegal.

 

Dl Savu Daniel

Explicati-mi ca nu inteleg ce este ilegal la hotararea care este publicata, nu la cea pe care am avut-o in mape.

 

D-na Trican Elena

Noi am solicitat revocarea hotararii Consiliului Local pe care am adoptat-o in sedinta anterioara.

Va spun de ce solicitam aceasta revocare, de ce o consideram ilegala. Studiul in baza caruia s-a fundamentat proiectul de hotarare nu a fost prezentat comisiei de specialitate nr. 3.

 

Dl Savu Daniel

Spuneti-mi la ce articol va referiti.

 

D-na Trican Elena

La art. 1 – „Ia act de Studiul…”

 

Dl Savu Daniel

Bun, dar nu este ilegal nimic. Spune ca trebuie completat un studiu. Care este ilegalitatea?

 

D-na Trican Elena

Noi cei care se zice ca am initiat proiectul acesta, inclusiv comisia 3 nu a vazut acest studiu.

 

  Dl Savu Daniel

Doamna Trican, in acest moment nu mai sunteti initiator la accea hotarare. Am inteles, este cineva suparat pe aceasta hotarare. Putem lua sa vedem care sunt cetatenii afectati, probabil sunt cei care au niste terenuri acolo, doi, trei, cinci. Nu stiu daca este ilegal ca am dat o hotarare pe care ne-o cere o Ordonanta de Guvern care nu excede legea, deci eu ca sa votez revocarea trebuie sa imi spuneti ce este ilegal, nu trebuie sa-mi spuneti ca ati fost oprita de cetateni deranjati pe strada. Ce este ilegal in Hotararea nr. 252/2006, cea care este publicata pe site, nu in aceeea care am avut-o in mape, pentru ca aceea a mai fost modificata in grupul operativ, in sedinta Consiliului Local.

 

D-na Trican Elena

Cine a modificat-o ca noi, initiatorii, nu am modificat-o?!

 

Dl Savu Daniel

Pai tocmai v-ati retras din aceasta calitate de initiatori, tocmai din aceasta cauza, ca nu ati luat act de povestea asta, a mai ramas un singur initiator acum si va intreb ce este ilegal, nu faptul ca nu ati fost consultata, ci ce este ilegal in hotarare.

 

D-na Trican Elena

Este ilegal pentru ca am constituit zone de protectie pe teritoriul altei unitati administrativ teritoriale.

 

Dl Savu Daniel

Dar nu scrie asa ceva in hotarare.

 

Dl Palas Paul

Haideti sa evitam dialogul.

 

Dl Savu Daniel

Suntem acuzati ca avem nu stiu ce interese – nu avem chiar niciun interes pe o hotarare care afecteaza cateva persoane si ni se spune ca este ceva ilegal, iar eu nu gasesc in textul hotararii asa ceva.

 

Dl Eparu Ion

Vreau sa fac doar o precizare, spre deosebire de colegii mei, eu am citit, chiar am studiat materialul care are o titulatura foarte grea de retinut. Este adevarat ca si eu, ca si colegii mei, nu am fost anuntat din timp ca urmeaza sa fiu initiator, dar la grupul operativ am aflat lucrul acesta, eram trecuti ca initiatori si eu mi-am asumat raspunderea de initiator la momentul respectiv si imi pastrez aceasta raspundere. Studiul despre care este vorba nu face altceva decat sa stabileasca zonele de protectie severa, zonele de protectie geologica, si asa mai departe, decat conform legii. Imi pare rau ca la grupul operativ colegii mei nu au fost de acord sa faca ce am facut eu, pentru ca eu am propus ca articol cu articol din Hotararea nr. 252 sa fie analizat, sa lamurim ceea ce domnul Savu solicita in plenul sedintei Consiliului Local, sa vedem unde sunt ilegalitatile. Faptul ca ni se aduce la cunostinta ceva, nu inseamna numaidecat o ilegalitate.

Vreau sa va mai spun ca dupa pararea mea, hotararea se incadreaza in prevederile legale. Am ridicat chiar aceasta problema in grupul operativ si singura motivatie pe care au gasit de cuviinta sa o dea a fost aceea ca pur si simplu a vrut sa se aduca la cunostinta opiniei publice si a Consiliului Local acel Studiu, chiar daca la momentul acesta el mai are lipsuri in conformitate cu noile reglementari legale aparute intre timp.

Va multumesc!

 

Dl Chivu Sorin

In calitate de initiator ma vad obligat sa ii raspund domnului Daniel Savu. Dumnealui ridica niste probleme dar in alte momente. Deci aceasta expunere de motive pe care noi am prezentat-o la mape prin care sustinem revocarea, face referire la momentul hotararii ce a fost la mapa – unul din aspecte. Al doilea aspect – modificarile ce au aparut la grupul operativ, dupa lege, daca tot vorbim acum de un cadru legal, trebuiau sa fie aduse la cunostinta initiatorilor si prezentate in sedinta Consiliului Local din octombrie. Am extras din sedinta Consiliului Local, nu se face nicio referire la modificarile ce au aparut. Pe domnul Eparu, imi pare rau, a studiat, dar cred ca nu a avut toate materialele la indemana, il intreb – cum poate sa isi exprime votul intrucat din cele 20 de puturi, 15 sunt pe teritoriul Comunei Blejoi, iar noi, eu cu doamna Trican am cerut si la intalnirea la care a participat si doamna Secretar si Primarul Comunei Blejoi, am cerut punctul de vedere al acestuia. Astea sunt problemele pe care noi le sustinem in vederea revocarii hotararii. Unitatea administrativa este a Blejoiului, nu ma vad obligat sa imi exprim un punct de vedere vizavi de aceasta zona, si mai avem un element – termenul decazut 30 octombrie – legea stabilind termenul de 2 octombrie pentru adoptarea acestei hotarari. Asta pentru a nu ne intelege gresit, tehnic nu avem obiectiuni, dar juridic solicitam revocarea ei.

 

Dl Palas Paul

Va multumesc domnule consilier, sunt convins ca si colegii nostri au inteles despre ce este vorba.

 

Dl Savu Daniel

Marturisesc ca nu am inteles, va spun de ce – in art. 2 din Hotararea nr. 252 spune foarte simplu – „Ia act ca forajele de apa potabila se afla si pe teritoriul comunei Blejoi.” Ce este rau ca luam act de ceva, ca trebuie protejat?

 

Dl Palas Paul

Am rugamintea de a nu intra iar in dialog. V-ati exprimat fiecare punctul de vedere.

 

Dl Savu Daniel

Nu pot sa votez revocarea unei hotarari, ar fi prima hotarare – din cate stiu eu din istoria Consiliului Local, dar pentru a o revoca trebuie sa fiu absolut convins de ilegalitatea acesteia.

 

D-na Trican Elena

Sa mai fac o sinteza. In primul rand nu am inteles ce act normativ a fost respectat si as vrea sa ne spuna domnul Eparu ce act normativ s-a respectat. Eu le-am citit pe toate si am vazut ca nu s-au respectat.

In al doilea rand, am spus ca nu putem institui noi zone de protectie pe teritoriul administrativ al altei localitati, este vorba de Comuna Blejoi.

In al treilea rand, a decazut termenul in care chiar daca luam act de acel Studiu, acele zone de protectie trebuiau instituite pana in data de 2 octombrie.

Spuneti-ne care este miza, sa stim si noi despre ce este vorba.

 

Dl Savu Daniel

Ne acuzati pe noi de nu stiu ce interese, de nu stiu ce miza… Au venit cetatenii pe strada, v-au acostat, nu este nicio miza.

 

Dl Palas Paul

Tot Consiliul Local a auzit punctele dumneavoastra de vedere, consider ca suntem in faza in care putem sa votam, convinsi fiind de una sau cealalta din parti.

Supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?            Teodorescu Iulian, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Dinu Constantin, Lungu Razvan, Toma Marcel, Trican Elena si Chivu Sorin.

Cine este impotriva ?       Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Eparu Ion, Iancu Ion, Savu Daniel, Avramescu Teodor, Mitu Augustin, Vasilescu Evelinne, Popa Marcian, Dumitru Carmen.

Daca se abtine cineva ?    Palas Paul, Sicoie Florin, Banu Andrei si domnul Mateescu Radu.

Nu a participat la vot domnii Cosma Marcian si Ionita Dan.

Cu 8 voturi pentru, 10 voturi impotriva si 4 abtineri, acest proiect de hotarare nu a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Inainte de toate, propun sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis.

Supun la vot aceasta propunere:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Teodorescu Iulian

Din partea Partidului National Liberal domnul Ramneamtu Claudiu si domnul Marin Mihai.

 

Dl Savu Daniel

Din partea Partidului Social Democrat doamna Grigore Anca si domnul Vulcan Mircea.

 

Dl Mateescu Radu

Din partea Partidului Democrat domnul Necula Gheorghe.

 

Dl Palas Paul

Constatam ca sunt cinci propuneri, cinci locuri. Daca nu mai sunt altele, supunem la vot propunerile asa cum au fost ele prezentate:

Cine este pentru ?                                        23 voturi

Cine este impotriva ?                

Daca se abtine cineva ?            

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca doamna Dosaru Iuliana nu este in sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Supun la vot propunerea sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Teodorescu Iulian

Din partea Partidului National Liberal domnul Lupu Adrian.

 

Dl Savu Daniel

Din partea Partidului Social Democrat domnul Stan Ion si domnul Stoicescu Dragos.

 

D-na Vasilescu Evelinne

Din partea Partidului Romania Mare domnul Maracineanu Adrian.

 

Dl Ionita Dan

Din partea Partidului Democrat domnul Darius Musat.

 

Dl Palas Paul

Supun la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca doamna Dosaru Iuliana nu este in sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Hale si Piete S.A. – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Supun la vot propunerea sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Savu Daniel

Din partea Partidului Social Democrat domnul Iancu Ion.

 

Dl Teodorescu Iulian

Din partea Partidului National Liberal doamna Schnelbach Simona.

 

Dl Mateescu Radu

Doamna Elena Trican.

 

Dl Palas Paul

Supun la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat, domnii consilieri Iancu Ion, Schnelbach Simona si Trican Elena nu participa la vot. Fac mentiunea ca doamna Dosaru Iuliana nu este in sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in comitetul de coordonare de la SC Apa Nova S.R.L. – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Supun la vot propunerea sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Savu Daniel

Din partea Partidului Social Democrat domnul Eparu Ion si domnul Moraru Gheorghe.

 

Dl Teodorescu Iulian

Din partea Partidului National Liberal domnul Lungu Razvan si doamna Dosaru Iuliana.

 

Dl Ionita Dan

Din partea Partidului Democrat domnul Paul Palas.

 

Dl Palas Paul

Supun la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               20 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat, domnii consilieri Eparu Ion, Moraru Gheorghe, Lungu Razvan, Dosaru Iuliana si Paul Palas nu participa la vot.

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in comitetul de coordonare al S.C. Dalkia Termo Prahova S.A. Ploiesti – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Supun la vot propunerea sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Eparu Ion

Din partea Partidului Social Democrat domnul Savu Daniel.

 

Dl Teodorescu Iulian

Din partea Partidului National Liberal domnul Andrei Banu.

 

Dl Palas Paul

Supun la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               23 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat, domnii consilieri Savu Daniel si Banu Andrei nu participa la vot.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind numirea reprezentantilor Municipiului Ploiesti in comisia locala de la nivelul Politiei Comunitare Ploiesti – initiat de domnii consilieri Avramescu Gheorghe, Chivu Sorin, Cont Adriana, Dumitru Carmen, Eparu Ion, Iancu Ion, Mitu Augustin, Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Savu Daniel, Banu Andrei, Cosma Marcian, Dosaru Iuliana, Lungu Razvan, Dinu Constantin, Rusu Ioan, Schnelbach Simona, Sicoie Florin, Teodorescu Iulian, Toma Marcel, Ionita Dan, Mateescu Radu, Palas Paul, Popa Marcian, Vasilescu Evelinne si Trican Elena.”

Supun la vot propunerea sa fiti de acord ca votul pentru acest proiect sa fie deschis:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Faceti propunerile, va rog.

 

Dl Savu Daniel

Din partea Partidului Social Democrat domnul Mitu Augustin.

 

Dl Mateescu Radu

Domnul Dan Ionita.

 

Dl Teodorescu Iulian

Domnul Andrei Banu.

 

D-na Vasilescu Evalinne

Pratidul Romania Mare cedeaza locul Partidului Social Democrat.

 

Dl Oprea Nicolae

In acest caz, il propun pe domnul Moraru Gheorghe

 

Dl Ionita Dan

O propun eu pe doamna Iulia Dosaru.

 

Dl Palas Paul

Inteleg de la doamna Dosaru ca se retrage.

Supun la vot proiectul de hotarare in ansamblu:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat, domnii consilieri Mitu Augustin, Dan, Ionita Moraru Gheorghe si Banu Andrei nu participa la vot.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind aprobarea listei de prioritati pentru chiriasii din casele retrocedate prin aplicarea legilor proprietatii – initiat de domnii consilieri Adriana Cont, Iuliana Dosaru, Gheorghe Moraru, Natalia Manea si Andrei Banu.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotare a fost aprobat. Fac mantiunea ca doamna Schnelbach nu este in sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind sustinerea fotbalului de performanta in cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploiesti – initiat de domnul primar si domnii consilieri Ion Eparu, Mitu Augustin, Florin Sicoie, Rusu Ioan, Moraru Gheorghe si Chivu Sorin.”

Fac mentiunea ca in grupul operativ s-au facut modificari si rog sa se mentioneze aceste modificari, iar la initiatori inteleg ca mai este si comisia sase.

 

D-na Trican Elena

Si eu doresc sa fiu initiator al acestui proiect de hotarare.

 

Dl Palas Paul

Fac mentiunea ca modificarile facute in grupul operativ sunt acum afisate pe ecran.

 

Dl Savu Daniel

Si eu doresc sa fac parte dintre initiatorii acestui proiect de hotarare.

 

Dl Eparu Ion

La articolul 1, conform discutiilor din grupul operativ, asa vrea sa completam comisia in ciuda parerii ca daca suntem prea multi, comisia va face o treaba de mantuiala, eu cred ca in aceasta problema, cu cat suntem mai multi, cu atat opiniile noastre vor reprezenta mai aproape de realitate opinia ploiestenilor si de aceea, cu acceptul persoanelor respective pe care l-am obtinut in cursul zilei de astazi, propun completarea comisiei cu domnul Constantin Moldoveanu, domnul Dumitru Taporea si din discutiile de astazi, am inteles ca respectiva comisie sase, asa cum mi se pare normal, ar dori sa aiba un reprezentant in persoana domnului Teodor Avramescu. Nu cred ca va fi un impediment daca suntem mai multi in aceasta comisie.

Aceasta este propunerea mea sa completam comisia cu numele pe care vi le-am adus la cunostinta.

 

Dl Teodorescu Iulian

Mai este dorinta unui tanar sa faca parte din aceasta comisie, este vorba de domnul Lungu Razvan – consilier municipal.

 

Dl Palas Paul

Se completeaza comisia si cu domnul Lungu Razvan.

 

Dl Mateescu Radu

Consider salutara initiativa colegilor nostri, dar stiu ca in discutiile purtate vizavi de acest proiect de hotarare, s-a stabilit ca in ceea ce priveste aceasta initiativa, grupul sportiv trebuia sa faca o cerere la OSIM pentru a inregistra acest brand. Nu stiu daca nu cumva trebuia intai luata de catre clubul sportiv aceasta initiativa si dupa aceea sa venim cu acest proiect de hotarare, pentru ca brand-urile asa se inregistreaza, sa nu aprobam hotararea si dupa un timp sa ajungem la concluzia ca nu putem face nimic cu aceasta hotarare.Eu as vrea sa va aduc la cunostinta ca nu avem nimic impotriva acestui proiect de hotarare, dar o sa ne abtinem in acest moment pana cand clubul sportiv o sa ne faca cunoscut ca a fost aprobat acest brand la OSIM.

Va multumesc!

 

D-na Trican Elena

La art. 1 cred ca formularea este gresita, „aproba constituirea unei comisii care sa elaboreze si sa supuna spre aprobare Consiliului Local strategia pe teremen scurt, mediu si lung, precum si constituirea unei echipe de fotbal.” Intai trebuie constituita echipa de fotbal si dupa aceea strategia pe termen scurt, mediu si lung, obiectivele de performanta si sursele de finantare. Sa stabilim strategia cui? Intsi necesitatea si oportunitatea constituirii unei echipe de fotbal, strategia pe termen scurt, mediu si lung, obiectivele de performanta si sursele de finantare.

„Aproba constituirea unei comisii care sa analizeze si sa supuna spre aprobare Consiliului Local posibilitatea constituirii unei echipe de fotbal, precum si strategia pe termen scurt, mediu si lung, obiectivele de performanta si sursele necesare de finantare ale acesteia, in urmatoarea componenta:”

 

Dl Eparu Ion

Imi pare rau ca intervin mai des,dar din dorinta de a nu intra in polemica cu doamna Trican am sa fiu de acord cu acest amendament, dar vreau sa ii spun ca dorinta ploiestenilor la care am constatat ca tine asa de mult, exprimata de data aceasta in scris, prin semnaturi, este sa existe o echipa de fotbal sub patronajul Consiliului Local, deci am sa fiu de acord cu toate aceste modificari cu toate ca nu schimba cu nimic esenta acestui proiect de hotarare.

Dl Oprea Nicolae

Acesta nu este un amendament, este o joaca pe text.

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte puncte de vedere pe marginea acestui subiect, supun votului dumneavoastra amendamentul doamnei Trican:

Cine este pentru ?                               20 voturi

Cine este impotriva?                           1 vot

Daca se abtine cineva?                        3 abtineri

Cu 20 voturi pentru, un vot impotriva, acela al domnului Toma Marcel si trei abtineri, acelea ale domnilor consilieri Palas Paul, Ionita Dan si Mateescu Radu, acest amendament a fost aprobat. Fac mentiunea ca domnul Oprea nu participa la vot.

 

Dl Savu Daniel

Am sa propun si eu un amendament, dati un pic pe text, sa facem amendamente, sa ne jucam pe text… exact ceea ce a spus domnul Oprea, ca acesta nu este amendament, este o joaca pe text.

 

Dl Palas Paul

Conform Legii nr. 215/2001, daca pe un text de hotarare s-a aprobat un amendament, nu mai putem discuta un alt amendament.

 

Dl Sicoie Florin

Mai am si eu o propunere de completare a comisiei respective cu domnul Marcel Toma care este om de fotbal.

 

Dl Oprea Nicolae

Dar ce fel de echipa de fotbal facem? De baieti, de fete?

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot proiectul de hotarare in forma afisata pe ecran:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       3 abtineri

Cu 21 voturi pentru si 3 abtineri, acelea ale domnilor consilieri Palas Paul, Ionita Dan si Mateescu Radu, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca domnul Cosma nu participa la vot.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind completarea Comisiei Locale de Ordine Publica cu reprezentanti ai comunitatii locale - initiat de domnul primar.”

Supun la vot propunerea de a vota deschis acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

Supunem la vot proiectul de hotarare asa cum este prezentat pe ecran:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind avizarea tarifului actualizat şi ajustarea tarifelor de apă şi de canalizare – initiat de domnii consilieri Ion Eparu, Daniel Savu, Teodor Avramescu, Gheorghe Moraru si Iulian Teodorescu.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               20 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        3 abtineri

Cu 20 voturi pentru si trei abtineri, acelea ale domnilor Palas Paul, Ionita Dan si Mateescu Radu, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Cosma Marcian si doamna Vasilescu Evelinne.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind asocierea Municipiului Ploiesti cu Comuna Brazi in vederea extinderii serviciului de transport public regulat – initiat de domnul primar si de domnii consilieri Iulian Teodorescu, Florin Sicoie, Andrei Banu, Constantin Dinu, Razvan Lungu, Simona Schnelbach, Iulia Dosaru si Marcian Cosma.”

 

Dl Eparu Ion

Ma scuzati, am nevoie de o precizare, din materialele care le avem la mape eu nu am inteles de ce trebuie sa schimbam regulile jocului, pana acum s-a prestat acest serviciu pe baza de conventie. Cei de la Brazi au facut solicitare, din cate am vazut, tot pentru conventie. A aparut ceva nou?

 

Dl Popescu Radu

S-a modificat legea si pe conventie tot ce este in afara Municipiului Ploiesti trebuie sa fie omul si locul pe scaun. In aceste conditii conventia cu Brazi ar fi trebuit sa se desfasoare numai pe scaune si asta insemna sa se mareasca de vreo trei ori flota de vehicule si nici Regia de Transport nu isi permite si nici nimeni nu isi permite, fie ca incheie conventia cu Regia de Transport, fie ca o incheie cu un oprator privat. Acesta este singurul motiv pentru care se face acest lucru.

 

Dl Palas Paul

Daca nu mai sunt alte comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Mitu Augustin, domnul Cosma Marcian si doamna Vasilescu Evelinne.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind transmiterea in administrarea Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice Ploiesti a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta, situat in str. Ciprian Porumbescu, bloc 13 – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Mitu Augustin, domnul Cosma Marcian si doamna Vasilescu Evelinne.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public in domeniul privat al Municipiului Ploiesti a unor bunuri – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               21 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        1 abtinere

Cu 21 voturi pentru si o abtinere, aceea a doamnei consilier Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Mitu Augustin si domnul Cosma Marcian.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind transmiterea în folosintã gratuitã Politiei Municipiului Ploiesti, a spatiului de 910 mp. aferent Scolii nr. 6 Matei Basarab – initiat de domnul primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

 

Dl Banu Andrei

Propun completarea cu sintagma „cu posibilitatea de prelungire”.

 

Dl Palas Paul

Supunem la vot amendamentul domnului consilier Banu Andrei:

Cine este pentru ?                               13 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        9 abtineri

Cu 13 voturi pentru si 9 abtineri, acest amendament nu a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Mitu Augustin si domnul Cosma Marcian.

 

*

Dl Palas Paul

Supunem la vot proiectul de hotarare asa cum a fost el prezentat:

Cine este pentru ?                               12 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        10 abtineri

Cu 12 voturi pentru si 10 abtineri, acelea ale domnilor consilieri Moraru Gheorghe, Oprea Nicolae, Iancu Ion, Eparu Ion, Savu Daniel, Dumitru Carmen, Avramescu Teodor, Chivu Sorin, Vasilescu Evelinne si Popa Marcian, acest proiect de hotarare nu a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Toma Marcel, domnul Mitu Augustin si domnul Cosma Marcian.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind invitatia din partea Orasului Harbin – China infratit cu Municipiul Ploiesti – Romania – initiat de domnul primar.”

Este o modificare la acest proiect de hotarare in sensul ca “valoarea cheltuielilor necesare va fi suportata de organizatori si din bugetul local.”

Va rog sa faceti propuneri.

 

Dl Savu Daniel

Domnul Avramescu Teodor.

 

Dl Popa Marcian

Doamna Vasilescu Evelinne.

 

Dl Mateescu Radu

Paridul Democrat cedeaza locul Partidului National Liberal.

 

Dl Teodorescu Iulian

Va multumesc. Prin amabilitatea Partidului Democrat, propunem pe domnul Florin Sicoie si pe domnul Lungu Razvan.

 

Dl Palas Paul

Supun la vot propunerea de a vota deschis acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               22 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata.

 

*

Dl Palas Paul

Supunem la vot proiectul de hotarare asa cum este prezentat pe ecran:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva?                           -

Daca se abtine cineva?                        -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca in acest moment din sala lipseste domnul Mitu Augustin si ca domnii consilieri Avramescu Teodor, Vasilescu Evelinne, Florin Sicoie si Lungu Razvan nu au participat la vot

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind constituirea unui fond de premiere pe anul 2006 – initiat de domnul primar.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca domnul consilier Teodorescu Iulian este iesit din sala.

 

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

„Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de detaliu - Construire Complex Comercial P+1E, bransamente utilitati, parcari, alei carosabile si pietonale, Bulevardul Republicii nr. 291 la intersectia cu Soseaua Vestului, Ploiesti – initiat de domnul primar si de domnii consilieri Daniel Savu, Paul Palas, Simona Schnelbach, Florin Sicoie si Sorin Chivu.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca domnul consilier Teodorescu Iulian este iesit din sala.

 

* * *

 

Dl Palas Paul

Trecem la urmatorul proiect de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

Proiect de hotarare privind modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local nr. 38/01.02.2006 a Planului Urbanistic de Detaliu - Construire Atelier Diagnosticare Electronica si Cosmetizare Auto - S+P+M, str. Ion Creanga nr. 8, Ploiesti - initiat de domnul primar si de domnii consilieri Daniel Savu, Paul Palas, Simona Schnelbach, Florin Sicoie si Sorin Chivu.”

Daca nu sunt comentarii, observatii, amendamente, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat. Fac mentiunea ca domnul consilier Teodorescu Iulian este iesit din sala.

 

* * *

 

 

Dl Palas Paul

Constat ca ordinea de zi a fost epuizata, nu incheiem sedinta inainte de a va reaminti faptul ca rolul meu de presedinte de sedinta se termina aici, va multumesc frumos pentru colaborare.

 

Dl Savu Daniel

Il propun pe domnul Ion Iancu si il rog sa accepte pentru ca este inceputul de an si se discuta bugetele.

 

Dl Palas Paul

Acceptati domnule Iancu?

Daca da, supunem la vot aceasta propunere:

Cine este pentru ?                               24 voturi

Cine este impotriva ?                          -

Daca se abtine cineva ?                       -

In unanimitate de voturi, aceasta propunere a fost aprobata. Fac mentiunea ca domnul Iancu Ion nu participa la vot.

 

* * *

Dl Primar

Tocmai acum la vestile bune, plecati?

Joi la orele 15, deopotriva, membri ai Consiliului Local, parlamentari, membri ai Consiliului de Onoare, ai Consiliului Elevilor si mass – media sunt invitati la sedinta festiva a Consiliului Local pentru ca Mos Craciun e pe drum, dupa care, la ora 17 mergem sa ii facem sfestanie domnului Marina in sediul cel nou, dupa care, la ora 18,30, Corul Patriarhiei „Tedeum Laudamus” nu asteapta la un concert extraordinar de colinde. Va asteptam.

 

* * *

          Dl Palas Paul

          Acestea fiind problemele de la ordinea de zi, declar sedinta inchisa, multumindu-va pentru colaborare.

 

          * * *

 

          Epuizandu-se problemele de la ordinea de zi, sedinta a luat sfarsit, drept pentru care s-a incheiat prezentul proces – verbal intr-un singur exemplar.

 

                             PRESEDINTE DE SEDINTA,                           S E C R E T A R,

                                       Paul Palas                                            Maria Magdalena Mazalu