R O M A N I A

JUDETUL PRAHOVA

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIESTI

 

 

 

 

P R O C E S  -  V E R B A L

al sedintei ordinare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti

din data de 1 septembrie 2003

 

 

         

 

          Din totalul de 30 de consilieri in functie, la sedinta au participat 28, absenti fiind 2 si anume: doamna Marinescu Mariana si domnul Teodorescu Iulian.

 

* * *

 

          La sedinta au mai participat:

          - Emil Calota                                    - Primar

          - Ion Iancu                                        - Viceprimar

          - Nicolae Oprea                                - Viceprimar

          - Maria Magdalena Mazalu             - Secretar

 

* * *

 

          Sedinta a fost condusa de domnul consilier Moraru Gheorghe.

 

* * *

 

          Dl Moraru Gheorghe

          Buna ziua si bine ati venit la sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti de astazi.

          Din totalul de 30 de consilieri in functie, in sala sunt prezenti 28 consilieri, absenti fiind 2 si anume: doamna Marinescu Mariana si Teodorescu Iulian.

Referitor la proiectul ordinei de zi, va facem cunoscut faptul ca punctul nr. 22 – privind aprobarea stabilirii destinatiei terenurilor situate pe str. Gageni, intre Spitalul Judetean si Vinalcool si pe str. Ghighiului, in spatele Hipodromului Ploiesti, pentru constructia de locuinte si dotari aferente – initiat de domnul Primar si punctul nr. 25 – privind concesionarea unei suprafete de teren situata in Piata Victoriei, Complex Mercur catre S.C. Valdor S.R.L. in vederea extinderii constructiei – initiat de domnul Dinu Dragos au fost retrase de pe ordinea de zi a sedintei.

In afara proiectului ordinei de zi al sedintei, se propune introducerea a inca patru proiecte de hotarari si anume:

 

 

1. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii “Semnal la intrarea de sud in municipiul Ploiesti” – initiat de domnul Primar.

2. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii “Semnal la intrarea de nord in municipiul Ploiesti” – initiat de domnul Primar.

3. Proiect de hotararea privind deplasarea delegaţiei Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Ploieşti la întâlnirile Franco-Române ale Colectivităţilor Locale, Villefranche de Rouergue, Franţa – initiat de domnul Primar.

4. Proiect de hotarare privind numirea directorului Serviciului Public Administratia Bazelor Sportive si de Agrement Ploiesti – initiat de domnul Primar.

Daca nu sunt alte interventii, supunem la vot modificarile propuse:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, propunerile de modificare a ordinei de zi a sedintei au fost aprobate.

*

Dl Moraru Gheorghe

Supunem la vot proiectul ordinei de zi cu modificarile aprobate:

Cine este pentru?                      28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, proiectul ordinei de zi a fost aprobat.

 

* * *

 

          Dl Moraru Gheorghe

          Primul punct de pe ordinea de zi a sedintei – “Aprobarea procesului – verbal al sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 31 iulie 2003.”

          Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proces – verbal al sedintei din data de 31 iulie 2003:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, ordinea de zi a sedintei a fost aprobata.

 

* * *

 

          Dl Moraru Gheorghe

          Urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei – “Intrebari si interpelari.”

          Cine se inscrie la cuvant ?

 

 

 

 

          D-na Grigorescu Maria

          Pe strada 23 August, au inceput lucrarile si in aceasta perioada am vazut ca aceste lucrari au fost stagnate. Daca puteti sa-mi dati un raspuns de ce s-au stagnat lucrarile.

          O alta problema ar fi aceea ca la sedinta trecuta am cerut sa se treaca pe planul de realizare al strazilor si strada Rasnovenilor si nu mi s-a dat nici un raspuns.

          Nu doresc amenajarea imediata a strazii, ci doar doresc sa fie trecuta in planul de reabilitare.

          Va multumesc.

          Dl Oneata Nastase

          Am doua probleme de ridicat:

          Prima intrebare ar fi aceea – cat se poate implica executivul local in rezolvarea problemelor cu care se confrunta Asociatiile de Locatari/Proprietari in ceea ce priveste restantierii, debitorii financiari si in special cei rau platnici?

          Am mai pus aceasta intrebare si data trecuta dar nu mi s-a dat nici un raspuns si multa lume se confrunta cu aceste probleme, cu mari debitori financiari, problema care duce inevitabil la sistarea apei calde, a apei reci.

          Chiar astazi am discutat cu niste persoane care locuiesc intr-un bloc si din cauza unor restantieri li s-a oprit pe rand apa calda si acum si apa rece. Cum este posibil asa ceva? Oare S.C. “APA NOVA” nu stie ce consecinte se pot produce prin sistarea apei potabile?

          As vrea sa primesc un raspuns in aceasta privinta.

          O alta problema, care este temeiul legal al scumpirii apei potabile?

          Cunoastem raspunsul “seceta prelungita”.

          Dorim alt raspuns.

          Va multumesc.

          Dl Rusu Ioan

          Profit de faptul ca in sala este prezent si domnul Banica – Subprefect al Judetului Prahova – referitor la intersectia de la METRO, am tot ridicat problema aceasta, au fost mari discutii, s-au facut promisiuni, dar nu s-a rezolvat nimic. Avand in vedere ca vine sezonul rece, cu siguranta vom avea din nou probleme cu acea intersectie si posibil accidente rutiere.

          Rog daca se poate da un raspuns privitor la rezolvarea acestei intersectii, deoarece au fost promisiuni ferme ca se va rezolva favorabil.

          Dl Catalin Popescu

          Am sa dau citire adresei Partidului National Liberal – Filiala Prahova adresata Consiliului Local al Municipiului Ploiesti :

          “Prin prezenta va comunicam ca primul supleant ales pe listele electorale depuse de Alianta pentru Romania la alegerile locale din anul 2000, care indeplineste conditiile legale precizate in art. 77, alin. 9 din Legea nr. 70/1991, modificata si completata prin Legea nr. 171/2002 (adica este membru al Partidului National Liberal), este doamna Iuliana Dosaru.

          Precizam ca Alianta pentru Romania a fuzionat cu Partidul National Liberal prin absorbtie conform Deciziei civile nr. 15/23.07.2002 a Tribunalului Bucuresti si in

 

 

conformitate cu art. 40 din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice, Partidul National Liberal se subroga in drepturi si obligatii fostului Partid Alianta pentru Romania.

          Va transmitem prezenta pentru a valida mandatul de consilier municipal in Consiliul Local al Municipiului Ploiesti al doamnei Iuliana Dosaru in urma vacantei mandatului de consilier municipal ocupat de domnul Catalin Marculescu, ales pe listele fostului Partid Alianta pentru Romania.”

Perioada de vacanta a facut sa nu redactam noi cum ar fi fost normal un proiect de hotarare  cu expunere de motive privind validarea mandatului de consilier municipal al doamnei Iuliana Dosaru, dar o vom face pentru sedinta viitoare si cred ca nimeni nu are nimic impotriva sa revenim la numarul normal de consilieri municipali.

          Va multumesc!

          D-na Trican Elena

          Vreau sa semnalez ca in a doua jumtate a lunii august am mers in carierul Nord al Ploiestiului si aici am stat de vorba cu locuitorii din zona care si-au exprimat unele nemultumiri, nemultumiri pe care doresc sa vi le aduc la cunostinta.

Apa rece in zona Spitalului Judetean este plina de mal. Se solicita din partea cetatenilor interventia celor in drept sa o faca, pentru a avea din nou apa potabila pe care au avut-o inainte de a se reabilita cartierul. In zona Complexului “Ideal”, lipsa unui wc public, a unui bancomat si a unui birou xerox, si tototdata inmultirea cainilor comunitari pentru care se solicita sa se ia masuri urgente. Lipsa cutiilor de gunoi. Locuitorii din zona Scolii nr. 24 m-au informat ca in curtea acestei scoli se organizeaza lupte de caini, iar linistea acestora este tulburata prin prezenta in curtea scolii pana la ore tarzii a unor indivizi care au un comportament necivilizat. Intreruperi frecvente a furnizarii  apei reci datorita prezentei mari a defectiunilor in acea zona. Se solicita ca atunci cand se remedieaza ceva sa se remedieze in forma finala.

          In zona terminalului Nord pentru autobuze, microbuze nu este nici un cos de gunoi, este foarta multa mizerie. Se solicita sa se faca salubrizarea zilnica a acestei locatii.

          Strazile laterale strazilor principale din cartierul Nord nu sunt curatate, nu sunt maturate, sunt masini parasite neridicate, precum si cadavre de animale neridicate.

Langa blocul 32 exista o groapa neacoperita, dupa interventia S.C. “Apa Nova”. Se solicita acoperirea acesteia.

In piata Nord repartizarea meselor din piata se face pe baza unor criterii stabilite de seful de piata. Se percepe pentru producatorii agricoli, individual, persoane fizice o taxa suplimentara pentru a doua masa, desi nu exista nici o baza legala. Nu exista un loc de depozitare a produselor pe timp de noapte. Se solicita un loc amenajat pentru cei care desfac flori si pentru producatorii de lactate.

Avand in vedere toate cele de mai sus, propun ca pentru toate problemele ridicate de cetateni sa se stabileasca un program de rezolvare cu termene si responsabilitati. Sa se atentioneze strict S.C. “Apa Nova” ca dupa orice interventie trebuie sa repare ceea ce au stricat. Sanctionarea celor vinovati pentru perceperea unei taxe suplimentare in piata Nord pentru care nu exista nici o baza legala, ba mai mult, am observat ca pe ordinea de zi este un material cu noi taxe pentru producatorii agricoli individuali.

 Va multumesc!

 

 

 

 

          Dl Dinu Dragos

          Interventia mea este legata de un articol aparut astazi in ziarul “Telegraful de Prahova” – articolul este semnat de doamna sau domnisoara Carmen Dragomir, sunt curios daca este cineva de la “Telegraful de Prahova” in sala. Articolul, probabil este vorba de o lipsa de informare, dumneavoastra stiti despre ce este vorba, dar pentru colegii mei care nu stiu, unul dintre punctele fierbinti de pe ordinea de zi a sedintei de astazi, este majorarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2004 cu aproape 50%. Poate ca era mai bine sa luati legatura cu Secretariatul Primariei, sa va lamuriti cum stau aceste majorari de taxe si impozite pentru anul 2004, iar astfel nu mai scriati in acel articol .

          In al doilea rand, din punctul meu de vedere cel putin, nu-mi permit sa vorbesc in numele celorlalti colegi, in ceea ce priveste continutul acestui articol defaimator la adresa consilierilor PSD si PRM, despre care se scrie ca sunt disciplinati si mai mult ca sigur vor vota pentru aprobarea acestui proiect de hotarare. Poate ca n-ar fi rau sa se ia in calcul o chemare in instanta a redactiei ziarului “Telegraful de Prahova” pentru astfel de afirmatii.

          Va multumesc!

          Dl Gradisteanu Gheorghe

          Trei probleme vreau si eu sa ridic.

Vreau sa intreb daca Primaria are fondurile si resursele necesare sa opreasca invazia de omizi din Ploiesti. Daca exista posibilitati, este bine sa se aplice, daca nu, sa se vina cu un specialist pe post la o ora de maxima audienta in care sa se explice populatiei, poate oamenii au si ei posibilitatea sa intervina.

A doua problema ar fi aceea a pietii din Muzicanti – Piata Anton –  si aici rog pe domnul director general Simion sa nu ne apuce iarna fara apa calda si fara wc-uri in aceasta piata pentru ca la ora actuala acestea lipsesc si deja avem probleme grave cu locatarii din apropierea acestei piete care suporta fel de fel de lucruri din aceasta cauza.

          O alta problema, rog pe cei care se ocupa cu aceasta treaba, sa faca cunoscut Asociatiilor de Locatari/Proprietari care sunt facilitatile si posibilitatile, sau ce se cere de la de Asociatiile de Locatari/Proprietari care fac reparatii capitale ca izolatii, inlocuiri de conducte, infrumusetari de fatade, cu ce trebuie sa vina la Primarie si de ce anume facilitati beneficiaza cei care isi fac aceste lucrari.

          Va multumesc.

          Dl Lungulescu Nicu

          In perioada 6 – 7 septembrie la Sala Sporturilor “Olimpia” va avea loc un eveniment sportiv Cupa de Toamna la handbal fete juniori 1. Sunt 36 - 37 cluburi din tara care vin si chiria pentru folosirea acestei sali este de 8 milioane. Aceste cluburi si asa isi cauta sponsori pentru a putea supravietui, de unde sa mai plateasca si aceasta chirie. Din cate stiu, aceasta Sala “Olimpia” inca nu este a noastra a Municipiului, dar poate facem o interventie si sa-i scutim de aceasta taxa. Poate reusim o scutire la plata taxei pentru inchirierea acestei sali, deoarece este foarte mare, iar ei sunt doar juniori.

          Dl Moraru Gheorghe

          Vreau si eu sa ma adresez domnului consilier Rusu Ioan.

Domnule consilier Rusu, dumneavoastra ati aparut duminica trecuta la televiziunea Alpha TV unde ati facut niste afirmatii la adresa Partidului Romania Mare, cum ca


 

 

 

reprezentantii acestui partid voteaza cu Partidul Social Democrat, sa iasa hotararile Consiliului Local si sunt pe post de mobila in acest consiliu. Asa ati zis-o pe post.

Dl Rusu Ioan

Da, am spus-o, bazandu-ma pe  procesele verbale ale sedintelor Consiliului Local.

Dl Moraru Gheorghe

Da, dar ati omis un lucru - dumneavoastra nu v-ati documentat, nu ati intrebat sefii dumneavoastra, seful nostru, domnul deputat Radulescu – Presedintele Filialei Prahova a Partidului Romania Mare a facut o intelegere cu seful dumneavoastra si au stabilit de comun acord care puncte se voteaza.

Ati mai afirmat si altceva pe post, cum ca n-ati putea face o alinata sau intelegere  cu Partidul Romania Mare, deoarece este un partid extremist. Nu ma refer la partid, ci la persoana mea care fac parte totusi din aceasta formatiune politica. Nu va suparati domnule Rusu, eu am facut parte din fortele speciale, comandamentul aviatiei si am fost comandor de aviatie, in anul 1996 am iesit la pensie si am fost crescut educat sa respect Constitutia, legile tarii, conducatorii, ca este bun, ca este rau, il respect.

Altceva n-am ce sa va spun, daca dumneavoastra considerati ca experienta si educatia mea de 30 si ceva de ani inseamna “extremism”.

          Sper sa ramanem in continuare prieteni.

          A doua problema, avand in vedere ca am fost militar de cariera, domnul colonel Braga mi-a facut propunerea de a participa si sprijini Jandarmeria prin acordarea unor spatii de preferinta in 3 sau 4 zone din Ploiesti pentru infiintarea de posturi fixe in scopul asigurarii unui climat de siguranta si protectie a cetatenilor din Municipiul Ploiesti. La acest punct, as ruga executivul, daca este posibil sa ma implic si eu in acest proiect.

Dl Stan Ion

Vreau sa dau doua raspunsuri.

                Referitor la problemele cu care se confrunta Asociatiile de Locatari/Proprietari, avem un ziar unde aceste probleme sunt date, cu moduri de rezolvare, plus ceea ce se face in continuare.

In ceea ce priveste facilitatile de care pot beneficia Asociatiile de Locatari/Proprietari pentru pentru reparatiile facute, domnul Marina ne-a ajutat sa dam la toate blocurile Ordonanta cu toate actele care trebuiesc aduse la Primarie pentru a beneficia de facilitati si de ce scutiri beneficiaza cei care se implica in astfel de lucrari de reparatii capitale.

Referitor la ceea ce a spus domnul Oneata, poate dansul stie ca anul trecut au fost foarte multe dosare care s-au rezolvat (peste 1000 de dosare), suntem orasul cu cele mai mici datorii, dar din pacate asa este, inca mai avem Asociatii care stau fara apa calda, fara apa rece, avem administratori care stau numai beti, care in cardasie cu altii nu-si fac datoria, dar incepand de luni, cand va veni si sefa Corpului de Control din concediu, vom incepe atestarea tuturor administratorilor Asociatiilor de Proprietari, ii vom lua pe toti la verificat si ii vom schimba pe cei care nu corespund, chiar daca in asociatie sunt tolerati.

 

 

 

 

 

Deci, problema cu datoriile inca mai sunt, dar sunt mici si speram ca vor disparea cu totul.

Va multumesc!

Dl Primar

Am sa incerc sa raspund colegilor. Strada 23 August este prinsa in programul de reparatii. Interventiile care s-au facut, de catre firma care are acest contract, a fost ceva de urgenta pentru pregatirea strazii pentru reparatia capitala programata si finantata pentru lunile septembrie, octombrie si noiembrie.

Avem mici constrangeri in ceea ce priveste decontarea lucrarilor din cauza faptului ca finantarea este asigurata prin creditul contractat cu BRD, dar astazi dimineata dupa o verificare pe teren si pe strada Poligonului si pe strada Laboratorului si pe strada la care faceati referire, am dicutat cu domnul viceprimar Oprea si cu conducerea Administratiei Domeniului Public si Privat, sa incercam sa discutam cu ei, sa obtinem devansarea programului stabilit prin programul de finantare si sa evitam o eventuala intarziere din cauza timpului friguros.

Fostul 23 August are un program bine pus la punct si speram sa il scoatem cu bine la nivelul strazii Lupeni.

Strada Rasnovenilor este acum in analiza, probabil va fi cuprinsa in acest program de reabilitare a strazilor pentru anul 2004.

Problemele legate de Asociatiile de Locatari/Proprietari sunt extrem de vaste si ma bucur ca avem aici sansa sa le discutam si cu domnul consilier Stan care este presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari si cu domnul consilier Moisuc care este presedintele Partidului Pensionarilor.

Doua treimi dintre ploiesteni traiesc la bloc si viata lor se desfasoara conform Legii nr. 114 in Asociatiile de Locatari/Proprietari.

Prin lege noi am constituit un compartiment care se afla in subordinea Directiei de Control, un compartiment ocupat cu 5 oameni dar care nu poate raspunde decat la sesizarile exprese, nu putem acoperi diversitatea problemelor cuprinse in sesizarile primite, desi avem o relatie buna cu Uniunea Asociatiilor de Proprietari. Cert este ca problemele din asociatii vor trebui sa devina o prioritate pentru noi pentru ca vine sezonul rece, acum suntem in plina vara si in plina seceta, problema apei reci este foarte importanta si « Apa Nova » iar primeste un semnal  vizavi de cum realizeaza relatia cu beneficiarul, cu clientul, cu publicul, acest semnal  este confirmat si de nenumaratele apeluri pe care le primim la dispeceratul Primariei. Revenind la asociatii, speram ca printr-un program foarte bine pus la punct  impreuna cu Uniunea Asociatiilor de Proprietari, dar si cu alte organizatii neguvernamentale, sa gasim formule clare prin care in primul rand sa promovam prevederile Hotararii de Guvern nr. 351/2003 privind executarea unor lucrari de reabilitare care sa fie deductibile din impozitul datorat pe anul fiscal pentru 2004.

Scumpirea apei reci este din nefericire prevazuta in contractul de concesiune cu S.C. « Apa Nova » si urmeaza ca ea sa-si produca efectele, pentru ca aceasta evolutie a costului apei reci este cea care asigura si finantarea investitiilor care le face Apa Nova in Municipiul Ploiesti.

 

 

 

 

Problemele pe care le-a ridicat doamna Trican, sunt problemele care se ridica in mod curent la dispeceratul Primariei, se intervine cat de rapid se poate, probabil ca vor veni semnale din ce in ce mai multe in urmatoarele luni, important este sa rezolvam cat mai multe dintre ele, pacat ca nu reusim sa ne corelam cu doamna Trican, dar ii fac o invitatie acum, sa vizitam un cartier in aceeasi perioada de timp, poate mergem impreuna in Nord.

Pentru problemele ridicate de domnul Gradisteanu, am luat nota de ceea ce a spus dansul, piata este in atentia domnului director Simion.

Invazia de omizi este in atentia Administratiei Domeniului Public si Privat care urmareste evolutia fenomentului in interiorul Municipiului, iar Directia Generala Agricola are finantarea asigurata.

Sala Sporturilor « Olimpia », impreuna cu celelalte baze sportive, se gasesc in protocolul pe care maine Ministerul Tineretului si Sportului il va transmite pentr semnare. Practic, incepand cu 1 septembrie prin semnarea acestui protocol, municipalitate devine proprietarul inclusiv al salii, deci costurile folosirii acestei sali incepand cu 1 septembrie la putem lua in considerare.

          Vom sprijini unitatile de jandarmi cu atat mai mult cu cat prin multe locuri din Ploiesti este sesizata nevoia de sectii de politie, de sectii de jandarmi.

Domnule Moraru, Jandarmeria asteapta sprijinul dumneavoastra.

          Pentru completarea Consiliului Local – domnul Popescu Catalin ne-a citit adresa Partidului National Liberal, adresa la care stiu ca deja am dat un raspuns, am s-o rog pe doamna Mazalu sa de raspunsul, in principiu, daca nu sunt alte chestiuni de natura legala, doamna Iuliana Dosaru este binevenita in Consiliul Local.

          D-na Maria Magdalena Mazalu

          Legat de aceasta speta, am asteptat sa se exprime si instantele judecatoresti. In momentul in care vom fi edificati, nu exista nici un impediment si vom proceda la emiterea unui proiect de hotarare in acest sens.

 

* * *

 

          Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind infratirea dintre Municipiul Ploiesti – Romania si orasul Alma – Ata – Republica Kazahstan – initiat de domnul Primar.

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                            28 voturi

Cine este impotriva ?             -

Daca se abtine cineva ?          -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

 

 

 

          Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2004 – initiat de domnul Primar.”

Cine se inscrie la cuvant ?

Dl Catalin Popescu

As vrea sa motivez opozitia grupului P.N.L. fata de taxele si impozitele pentru anul 2004 strict cu partea constructiva adica ceea ce vrem, mai avem destul timp pana in 2004, ceea ce vrem sa obtinem pentru cetatenii Municipiului Ploiesti pentru taxele din 2004 si aceste actiuni sunt cuprinse in scrisoare deschisa semnata de presedintele organizatiei – domnul avocat Teodorescu care astazi din pacate lipseste; dumneavoastra puteti spune ca in 2004 nu creste foarte mult fata de 2003, n-ar trebui sa trecem totusi cu vederea cat de puternic au crescut taxele in 2003 si cat de nejustificat in zonele “C” si “D” ale orasului, revenim la imperativul de a acorda facilitati pensionarilor, din doua motive, una ca nu este ilegal – faptul ca s-a spus ca este ilegal, ca nu putem face asa ceva, deci aspectul acesta nu vreau sa-l mai comentez, asa cum vedem anomalii in diverse orase, cum ar fi taxa de trecere prin Giurgiu, neconstitutionala, dar aplicata, asa si facilitatile pentru pensionari ar putea fi aplicate. Deci asta se poate si nu costa la un buget ca al Ploiestiului de peste 1500 miliarde cat are, nu costa facilitatile mai mult de 10 – 15 miliarde pe buget. Verificati si veti vedea ca asa este. Asta este a doua.

Si renuntarea la taxa pentru parcarea auto, in situatia in care se afla Ploiestiul in momentul de fata nu o consideram justificata. Este mult pentru persoanele fizice si mai ales pentru societatile care abia isi duc traiul de pe o zi pe alta cu o masina, doua pentru care trebuie sa plateasca, desi nu au capacitatea mai mare de o tona si jumatate, 30.000 lei pe zi. Taxa de 30.000 lei pe zi pentru a parca pe unde apuci, este pentru firmele care castiga cateva milioane pe luna sub forma de profit este destul de rau venita.

Oricum, dar chiar si pentru cetatenii orasului este foarte mare aceasta taxa, avand in vedere ca nu i se ofera nimic, in momentul in care nu gaseste loc, este nevoit sa o duca si la 300 m de casa sau de bloc, deci nu se justifica.

Consideram ca prin discutii constructive se poate ajunge in timp util, pentru ca suntem abia in 1 septembrie, la niste taxe  corecte si suportabile pentru cetatenii Municipiului Ploiesti pentru anul 2004.

Va multumesc!

Dl Mitu Augustin

Da, as incerca sa dau un raspuns general domnului Popescu Catalin. Noi am propus acest proiect de hotarare cu doua luni inainte, chiar in comisia de buget finante din care fac parte, colegul dumneavoastra reprezentat acolo a avut proiectul de hotarare si tototdata, acest proiect de hotarare pe care il aveti astazi in mape, a fost facut public pe site-ul Primariei tocmai pentru a incerca sa consultam cetatenii si pe dumneavoastra si sa primim toate propunerile. Suprinzator, veniti astazi cu propunerile, ati avut destul timp la dispozitie, dar totusi sunt cateva lucruri bune pe care trebuie sa le subliniem in aceasta hotarare, pornind si de la discutiile anterioare legat de anumite artricole din presa. Taxele si impozitele locale se stabilesc in conformitate cu mai multe acte normative pe care noi


 

 

trebuie sa le aplicam si este vorba de Ordonanta 36 si Hotararea Guvernului nr. 561. Hotararea Guvernului nr. 561 nu face decat sa  ne comunice practic nivelul ratei inflatiei estimat pentru anul viitor, cu care sunt indexate taxele si impozitele locale si aceasta este asa cum este previzionat de 10,6 %. Pentru persoanele fizice, in proiectul pe care noi il propunem pentru anul 2004 nu exista majorari nici la impozitul pe cladiri, nici la impozitul pe teren, decat cu 10,6% - nivelul estimat al inflatiei, deci aceste taxe sunt  punctual actualizate, indexate. Singura majorare de care putem vorbi in cazul persoanelor fizice, este in cazul taxei auto unde majorarea pe care o propunem este doar de 30% si de ce, pentru ca in anul 2003, daca o sa vedeti, scrie si in expunerea de motive, taxa auto nu a fost majorata, ea a fost chiar mai mica decat a fost in anul 2002. Va dau exemplul unui autoturism cu o capacitate de pana la 1400 cmc, deci o Dacie, in anul 2002 taxa auto a fost de 198.000 lei si in 2003  taxa auto a fost de 174.000, deci a scazut, ca sa va raspund   intr-un fel si la raportarea pe care ati facut-o dumneavoastra la anul 2003 cand noi am efectuat majorari. Totodata, cred ca sunt cateva lucruri foarte bune pe care trebuie sa le mentionam, in primul rand la facilitatile pe care le acordam si anume ca exista cateva scutiri de la impozitele si taxele locale, in primul rand cele care fac referire la persoanele fizice ce vor face lucrari de reparatii pentru locuinte si fatade si schimbari de tamplarie, sunt lucruri noi care de fapt vor stimula persoanele fizice sa isi refaca fatadele pentru ca de multe ori s-a discutat aici in Consiliu chiar , ca asociatiile de bloc nu sunt capabile, nu pot sa-si refaca fatadele si ca noi trebuie sa ii ajutam intr-un anume fel.

Haideti sa vedem realitatea – pentru persoanele fizice nu exista majorari in acest proiect de hotarare. Singurele majorari sunt la persoanele juridice, dar acolo este vorba de o activitate economica, din care persoanele juridice produc profit si totodata avem nevoie de surse pentru bugetul local.

Daca vreti, in termeni reali, practic majorarea estimata pentru bugetul local pentru 2004 este  de aproximativ 40 miliarde in cifre absolute, iar la pondere in total buget care anul ac esta este de 1600 miliarde, cred ca nu reprezinta nici 2% aceasta sursa.

Va multumesc.

Dl Gradisteanu Gheorghe

In principiu, sunt de acord cu acest proiect de hotarare, dar cu o singura precizare si o rugaminte, daca se poate, sa se reanalizeze facilitatile pe care le-au avut pensionarii in anul 2001, in anul 2002 foarte putine din ele au mai fost luate in consideratie, avand in vedere ca rata inflatiei este de 10,6% iar indexarea pensiilor nu este decat de 2,7.

Daca se poate tine cont de unele facilitati pentru persoanele defavorizate, care sunt in mod deosebit din randul pensionarilor.

Dl Iancu Ion

In primul rand, vreau sa va spun ca suntem deja in intarziere cu aprobarea acestui proiect de hotarare, legea ne obliga sa le aprobam pana la data de 10 mai al fiecarui an pentru anul viitor.

Noi am intarziat din doua motive: in primul rand ni s-a comunicat cu intarziere indicele de inflatie previzionat pentru anul viitor de care ne spune legea ca trebuie sa tinem cont.

 

 

 

 

In al doilea rand, ne-am propus pentru prima data sa supunem dezbaterii publice  un proiect de hotarare, drept pentru care l-am tot amanat timp de doua luni. Daca il tot amanam ne vom afla in situatia sa incalcam legea si sa nu ne putem apuca de proiectul de buget pentru anul viitor.

As dori sa clarific problema facilitatilor, intrucat legea este foarte explicita si nu poate da nastere la nici o confuzie. Deci la capitolul 10 din Ordonanta de Guvern nr. 36 – capitol intitulat chiar “Facilitati fiscale” – de la art. 51 pana la art. 61 sunt mentionate toate facilitatile care se acorda, nu care pot fi acordate, deci la nici un articol nu se spune “pot fi acordate”, ci “se acorda”, doar la art. 51, la celelalte articole facilitatile sunt imperative, facilitati de care am tinut cont. Mai mult de atat, la art. 62 se spune: “prin hotarare a Guvernului se pot stabili si alte situatii pentru care se acorda facilitati fiscale.”. Inca de la aparitia acestei Ordonante, am inaintat Guvernului o propunere ca sa se acorda facilitati si pentru pensionari, noi am mentionat facilitatile care erau acordate la nivelul Consiliului Local Ploiesti pensionarilor, dar nu a aparut pana la acest moment nimic.

Deci acestea sunt imperative si alte facilitati nu se pot acorda decat prin Hotarare de Guvern.

Va multumesc.

Dl Nemes Constantin

In legatura cu afirmatia ca se va expune partea constructiva a lucrurilor, eu pot sa spun ca partea constructiva nu se poate realiza decat daca exista finantare.

Haideti sa analizam putin taxa de parcare curenta. Aceasta taxa de parcare curenta este directionata catre amenajarea de spatii de parcare si pentru reparatiile curente din zona spatiilor de parcare existente. Daca nu exista finantare, amenajarea unor spatii de parcare care costa miliarde si miliarde, va trebui suportata din buget, deci si din banii celor care nu sunt proprietari de masini, de autorurisme. Mai bine sa analizam ca cei care au autoturism sa plateasca o taxa de parcare din care sa se faca parcari, si atata timp cat aceasta taxa este directionata catre amenajarea de parcari, nu vad ca ar fi o problema, decat sa suporti aceste costuri din buget, din banii colectati de la populatie, inclusiv de la cei care nu au autoturisme.

Consider ca este nesustinuta moral afirmatia ca este imoral sa aplicam o taxa de parcare in Municipiul Ploiesti.

In al doilea rand, cel care detine o masina si face cateva drumuri la piata sa spunem, intra o parcare cu plata, daca nu s-ar mai plati parcare in acea zona, va fi un avantaj. Atunci cand faci cateva deplasari la piata intr-o luna, cred ca-ti scoti banii pe parcare fara probleme. Deci, eu cred ca s-a aranjat si din punct de vedere tehnic - financiar si din punct de vedere moral, o responsabilitate.

Din aceasta cauza cred ca trebuie sustinuta aceasta taxa de parcare.

Dl Dinu Savu

S-a spus aici ca s-a majorat cu 50%, cu 10%, s-a spus clar ca rata inflatiei estimata pentru anul 2004 este de 10,6% dar nu s-a mai spus ca la facilitati exista acea bonificatie de 10% daca platesti principalele impozite, impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si impozitul pe parcarea curenta pana la sfarsitul lunii martie.

 

 

 

 

Asta a fost si la nivelul anului 2003. Oamenii care sunt prevazatori isi gestioneaza bugetul foarte bine.

Trebuia sa se spuna si acest lucru, dar vad ca s-a omis si in articolele aparute in presa si aici in sedinta Consiliului Local.

Dl Sentenai Petre

In grupul operativ am ridicat problema utilajelor de constructie drumuri. Pararea mea este ca nu are nici un sens sa punem impozite asupra acestor utilaje care fac pana la urma lucrari pentru Primarie. Deci pana la urma, tot noi vom suporta aceste cheltuieli. Este vorba ca nu poate fi vehicul o macara turn; autoescavator – nu este vehicul. Acestea sunt transportate, duse la locul unde se lucreaza, nu circula pe drumurile Municipiului Ploiesti.

Parerea mea este ca vom da niste bani care pana la urma ii asiguram tot noi. Cred ca ar fi bine sa mai reflectam asupra acestor probleme.

Va multumesc!

Dl Iancu Ion

Doresc sa mai fac trei precizari la acest proiect de hotarare.

Doresc sa completam preambulul proiectului de hotarare cu prevederile Legii nr.52, privind transparenta decizionala, articolul 3 a fost modificat in sensul ca in acesta se regasesc numai sursele de venit asupra carora li s-au aplicat majorari si la taxa auto pentru mijloacele de transport cu tractiune mecanica, in tabelul 7, litera “a” – nivelul propus pentru 2004 este de 84.000 lei – o majorare de 29,23%.

Dl Stan Ion

Vreau sa va spun ca datorita introducerii acestei taxe de parcare, au inceput sa apara diverse probleme in asociatiile de locatari. Unii cetateni au inceput sa-si delimiteze locurile de parcare cu stalpisori, lanturi, etc.

Dl Oprea Nicolae

         Legat de taxa de parcare, aceasta taxa de parcare este un venit cu destinatie speciala.

          Vreau sa va spun ca impreuna cu Serviciul public Finante Publice Locale si Administrarea Patrimoniului, in cel mai scurt timp vom avea o situatie pe cartiere cu autoturismele detinute. Astfel, vom putea sa facem o estimare cate spatii de parcare sunt necesare, spatii de parcare care vor fi amenajate din fondurile stranse din aceasta taxa de parcare de 1000 lei pe zi.

Consider ca demararea unui astfel de proiect cu o cofinantare din partea detinatorilor de autoturisme, nu poate fi decat benefica. Astfel, atingem un deziderat al unei importante parti din locuitorii municipiului Ploiesti.

In proiectul de hotarare, exista un text unde se spune ca se va elabora un regulament pe care il vom supune Consiliului Local pentru acordarea facilitatilor pentru deducerea impozitelor pe cladiri pentru cei ce fac reparatii la fatade, inlocuiri tamplarie, reparatii acoperisuri, etc.

Fac invitatia tuturor, va invit sa elaboram impreuna acest regulament. Toate propunerile constructive sunt binevenite.

 

 

 

 

 

Dl Stan Ion

Am vazut articolul prin care fundatiile si organizatiile nonprofit sunt scutite la plata acestei taxe de parcare.

Totusi, ma intrebam de ce Uniunea Asociatiilor de Proprietari a platit pentru acest an taxa de parcare?!

Va multumesc!

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt alte interventii, cu modificarile mentionate, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     21 voturi

Cine este impotriva ?                 7 voturi

Daca se abtine cineva ?             -

Cu 21 voturi pentru si 7 voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Vasilescu Adrian, Iancu Simina, Rusu Ioan, Popescu Catalin, Trican Elena, Lupu Cristian si Nicodin Daniel, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Primar

Punctul care a fost aprobat stabileste practic o parte din veniturile locale, venituri locale care vor face parte  si vor fi luate in consideratie la intocmirea bugetului local pentru anul 2004. Vom face conferinta de presa pe aceasta tema dar in afara de asta, noi acum am definit un cadru mult mai liberal decat au luat multi liberali cuvantul.

 

* * *

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind stabilirea  taxelor pentru prestarea serviciilor in regim de urgenta in interesul persoanelor fizice si juridice – initiat de domnul Primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

                Cine este pentru ?                     22 voturi

          Cine este impotriva ?                 6 voturi

          Daca se abtine cineva ?             -

Cu 22 voturi pentru si 6 voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Iancu Simina, Rusu Ioan, Popescu Catalin, Lupu Cristian, Nicodim Daniel si Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

 

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume :

“Proiect de hotarare privind garantarea de catre Consiliul Local Ploiesti a creditului in valoare de 12 miliarde lei contractat de S.C. “HALE SI PIETE” S.A. – initiat de domnul Primar.

Cine se inscrie la cuvant?

Dl Popescu Catalin

Este vorba tot de bani.  

Una din propuneri era ca acea sursa pe care o cerea domnul Oprea pentru parcari, sa fie realizata din ceea ce punem noi aici la bataie. Eu nu inteleg marirea sumei.

S-a facut o piata noua – 3 miliarde, s-a mai investit intr-o alta piata 1,9 miliarde. Vrem sa stim de ce se mareste aceasta suma.

Totusi, S.C. « Hale si Piete » are un patrimoniu. Aceasta taxa de timbru pentru activitatea notariala nu putea fi folosita in alte scopuri ?

Dl Nemes Constantin

Noi doar aranjam creditul, nu il platim, doar il garantam. Noi garantam acest credit pentru ca asta este procedura legala. Ei nu pot lua credit fara ca noi sa il garantam.

Dl Iancu Ion

S-a facut propunerea ca banii folositi pentru garantarea creditului sa fie utilizati pentru parcarile care se doresc a fi amenajate, dar sa nu uitam ca S.C. Hale si Piete nu au ca obiect de activitate acest lucru.

Am facut o analiza, putem sa mai suportam 8 miliarde pentru cele doua piete, insa a tergiversa aceasta modernizare, nu duce decat la cresterea preturilor.

De ce nu se arata si ceea ce s-a realizat ? Sunt lucruri realizate in interesul cetateanului Municipiului Ploiesti.

D-na Maria Magdalena Mazalu

Consider ca textul hotararii trebuie sa fie urmatorul :

Art. 1 – Se aproba garantarea de catre Consiliul Local al Municipiului Ploiesti a creditului in valoare de 12 miliarde lei ce urmeaza a fi contractat de S.C. “HALE SI PIETE” S.A. pentru realizarea de investitii in pietele municipiului.

Art. 2 – Sursa de venit cu care Consiliul Local al Municipiului Ploiesti garanteaza creditul pe care S.C. “HALE SI PIETE” S.A. il va contracta, o constituie Taxele de timbru pentru activitatea notariala.

Art. 3 – Creditul va fi rambursat integral de catre S.C. “HALE SI PIETE” S.A. Ploiesti din veniturile proprii.

Art. 4 – Stabileste ca directorul S.C. “HALE SI PIETE” S.A. sa semneze documentele de obtinere a imprumutului.

Art. 5. – S.C. HALE SI PIETE” S.A., Directia Economica si Directia Administratie Publica, Juridic, Contencios din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.”

Dl Draghici Costica

Este foarte buna completarea facuta de doamna Secretar, dar vreau sa remarc faptul ca respectiva conducere a S.C. Hale si Piete a dovedit ca poate realiza ceva bun.

Va multumesc!

 

 

Dl Eparu Ion

Nu va suparati domnilor consilieri, dar practica de a transfera datoriile de la un mandat la celalalt, nu am inventat-o noi.

Dl Dumitrescu Ioan

Noi, consilierii municipali PSD suntem culpabilizati ca nu promovam decat proiectele de hotarari care ne privesc si deturnam scopurile acestora numai in interesul nostru.

S-a spus de nenumarate ori ca Primaria nu doreste altceva decat sa impovareze populatia cu nu mai stiu ce taxe si impozite.

Ca noi vrem sa venim in sprijinul populatiei cu aceste hotarari, nu se spune nimic.

A crede ca intr-un an preelectoral si electoral venim cu taxe si impozite impovaratoare, este aberant.

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt interventii la acest punct, supunem la vot proiectul de hotarare cu modificarile si completarile mentionate:

Cine este pentru ?                     22 voturi

Cine este impotriva?                  6 voturi

Daca se abtine cineva ?             -

Cu 22 voturi pentru si 6 voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Iancu Simina, Rusu Ioan, Popescu Catalin, Lupu Cristian, Nicodim Daniel si Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume :

“Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 312 din 19.12.2002 initiata de domnii consilieri Dinu Savu si Mitu Augustin.”

Cine se inscrie la cuvant?

Dl Dinu Savu

Sper ca prima data in aceasta sedinta au sa voteze alaturi de noi si colegii liberali pentru ca acest proiect de hotarare are la baza o politica liberala.

Daca in pietele din Ploiesti ar fi uniformizare, nu ar fi aceasta crestere, s-ar monopoliza preturile. In acest fel vor fi mai multe produse pe piata, mai ieftine, deoarece exista concurenta.

D-na Trican Elena

Articolul 1 are acelasi continut cu articolul 2.

 In ceea ce priveste taxele pentru a doua, a treia, a patra masa si asa mai departe, oamenii care vand in piete s-au plans ca deja se practica acest lucru. Nu cred ca este normal sa nu li se acorde si acestora nici o facilitate.

Dl Dinu Savu

Imi pare rau doamna Trican, dar nu ati inteles.

 

 

 

 

Dl Simion Gheorghe

In pietele din Municipiul Ploiesti nu percepem taxe, ci tarife care nu s-au mai schimbat de catva timp.

Vreau sa-i multumesc doamnei Trican care m-a contactat in legatura cu problemele din piata Nord, insa la acel moment nu i-am putut da un raspuns.

Pentru a descuraja ocuparea acestor locatii de familii intregi, am introdus aceasta plata diferentiata, tocmai pentru eradicarea acestui fenomen.

Va multumesc!

D-na Maria Magdalena Mazalu

Fata de textul initial al proiectului de hotarare, solicitam completarea cu un nou articol 5 in care sa se stipuleze ca prevederile prezentei hotarari intra in vigoare incepand cu data de 1 septembrie 2003.

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu completarea facuta de doamna Mazalu:

Cine este pentru ?                     21 voturi

Cine este impotriva ?                 7 voturi

Daca se abtine cineva ?             -

Cu 21 voturi pentru si 7 voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Vasilescu Adrian, Iancu Simina, Rusu Ioan, Popescu Catalin, Lupu Cristian, Nicodim Daniel si Trican Elena, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“ Proiect de hotarare privind completarea si modificarea H.C.L. nr. 198 / 2003 referitor la componenta Adunarii Generale a Actionarilor la S.C. „HALE SI PIETE” S.A. Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

Dl Iancu Ion

In grupul politic si grupul operativ s-au creat unele discutii, drept pentru care va propunem ca textul proiectului de hotarare sa fie urmatorul:

Art. 1 – Aproba ca Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. „HALE SI PIETE” S.A. sa cuprinda trei membri.

Art. 2 – Aproba componenta Adunarii Generale a Actionarilor la S.C. “Hale si Piete” S.A., dupa cum urmeaza:

-         dl. Daniel Savu – presedinte – director Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului;

-         dl. Margaritaru Ion – membru – sef departament la S.C. „CONPET” S.A.;

-         dl. Ionut Ionescu – membru – director adjunct Administratia Domeniului Public si Privat Ploiesti.

 

 

 

 

Art. 3 – Orice dipozitie contrara prevederilor prezentei isi inceteaza aplicabilitatea.

Art. 4 – Directia Administratie Publica, Juridic – Contencios va aduce la cunostinta celor interesati prevederile prezentei hotarari.

dl Catalin Popescu

De ce mai ridicati problema ca s-a discutat in grupul politic, in grupul operativ, pentru ca se vede ca nu se respecta componenta diversa a Consiliului Local?!

De ce nu s-a pus niciodata problema sa se procedeze in felul acesta – sa se respecte componenta Consiliului Local?

Dl Iancu Ion

Imi pare rau ca nu ati participat la grupul operativ, dar nu s-a facut nici o referire la componenta Adunarii Generale a Actionarilor la S.C. Hale si Piete , ci numai asupra textului.

Dl Nemes Constantin

Consider ca sunt destule persoane care pot afirma ca aceste persoane sunt credibile si foarte capabile.

Dna Maria Magdalena Mazalu

Consideram ca cei propusi au pregatirea si competenta necesara sa reprezinte interesele Municipiului Ploiesti.     

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt alte interventii, cu modificarile facute, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     23 voturi

Cine este impotriva ?                 5 voturi

Daca se abtine cineva ?             -

Cu 23 voturi pentru si 5 voturi impotriva, acelea ale domnilor consilieri Vasilescu Adrian, Iancu Simina, Rusu Ioan, Popescu Catalin, si Nicodim Daniel, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume :

“Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Serviciului Public Finante Locale si Administrarea Patrimoniului Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

                Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

          Cine este pentru ?                     28 voturi

          Cine este impotriva?                  -

          Daca se abtine cineva ?             -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

               

 

 

Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          Proiect de hotarare privind aprobarea Organigramei Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

          Cine se inscrie la cuvant?

          D-na Maria Magdalena Mazalu

          Fata de textul initial al proiectului de hotarare, articolul 3 va avea urmatorul cuprins:

“Art.3 Prezenta  hotărâre  va  fi  adusă  la  îndeplinire  de  către  Regia  Autonomă  de  Transport  Public  Ploieşti.”

Articolul 4 va avea urmatorul continut:

          Art.4 Incepand cu data prezentei, Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr.90/17.04.2001 isi inceteaza aplicabilitatea.”

          Iar fostul articol 4, devine articolul 5.

          Dl Moraru Gheorghe

          Daca nu sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu modificarile respective:

          Cine este pentru ?                     28 voturi

          Cine este impotriva?                  -

          Daca se abtine cineva?              -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

 

Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “ Proiect de hotarare privind modificarea si completarea organigramei, statului de functii si a numarului de personal din cadrul Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

          Cine se inscrie la cuvant ?

          D-na Maria Magdalena Mazalu

          Este vorba de o parcarile preluate si paza in cimitire.

          Se va completa preambulul acestui proiect de hotarare cu prevederile Codului Muncii.

          Dl Moraru Gheorghe

          Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu completarea respectiva:

          Cine este pentru ?                     28 voturi

          Cine este impotriva ?                 -

          Daca se abtine cineva ?             -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

               

 

 

Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico – economice a obiectivului de investitii « Extindere Sediu Directia Fiscala Ploiesti, Bulevardul Independentei, nr. 16 » – initiat de domnul consilier Constantin Nemes.”

          Dl Vasilescu Adrian

          De acord, cu conditia sa completam acel program.

          Dl Moraru Gheorghe

          Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

          Cine este pentru ?                     28 voturi

          Cine este impotriva ?                 -

          Daca se abtine cineva ?             -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

                Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru desfiinţarea construcţiei ”răţărie ” şi grupului sanitar din cadrul Grădinii Zoologice – initiata de domnul Primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

          Cine este impotriva ?                 -

          Daca se abtine cineva ?             -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

 

* * *

 

                Dl Moraru Gheorghe

          Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 266/2002 - initiata de domnul Marinoiu Eugen.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind transmiterea din patrimoniul public al municipiului  Ploiesti si administrarea Serviciului Public Administratia Bazelor Sportive si de Agrement, catre Regia Nationala a Padurilor a mijloacelor fixe  aferente Hipodromului Ploiesti, care nu au facut obiectul H.G. nr. 237/2002 – initiat de domnul Primar.

D-na Maria Magdalena Mazalu

Se propune o modificare. Nu este vorba de patrimoniul public, ci de patrimoniul privat al Municipiului Ploiesti.

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare, cu modificarea mentionata :

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind instrainarea unui teren situat in Ploiesti, Piata Victoriei, nr. 3, bloc Unirea, catre proprietarul constructiei – initiat de domnul consilier Mitu Augustin.

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva?                  -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume :

“ Proiect de hotarare privind trecerea terenului aferent blocului 21 situat in Ploiesti, str. Crangasi, nr. 2A, Ansamblul Mihai Bravu, catre Agentia Nationala a Locuintei – initiat de domnul consilier Constantin Nemes.

Cine se inscrie la cuvant?

D-na Maria Magdalena Mazalu

Fata de textul initial, va propunem urmatoarea modificare de forma a articolului 1:

 

 

 

 

Art. 1. Aprob\ transmiterea pe perioada execu]iei, a terenului `n suprafa]\ de 400 mp aferent blocului 21 identificat potrivit planului anexa, teren situat `n Ploie[ti, str. Cr@nga[i nr. 2A, ansamblul Mihai Bravu c\tre Agen]ia Na]ional\ pentru Locuin]e, in conditiile prevazute in conven]ia anex\.”

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu modificarea mentionata:

Cine este pentru?                    28 voturi

Cine este impotriva?              -

Daca se abtine cineva?           -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare, cu modificarea respectiva, a fost aprobat:

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind transmiterea imobilelor situate in Ploiesti, str.Mihai Eminescu nr.4-6 si B-dul Independentei nr.18 din domeniul public al municipiului Ploiesti in domeniul public al judetului Prahova - initiat de domnii consilieri Dragos Dinu si Maria Grigorescu. “

Daca nu sunt interventii, asupunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru?                    22 voturi

Cine este impotriva?              -

Daca se abtine cineva ?          6 abtineri

Cu 22 voturi pentru si 6 abtineri, acelea ale domnilor consilieri Lupu Cristian, Nicodim Daniel, Trican Elena, Popescu Catalin, Iancu Simina si Rusu Ioan, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume :

“Proiect de hotarare privind includerea unor terenuri in  “Inventarul bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al municipiului Ploiesti” – initiat de domnul Primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru?                    28 voturi

Cine este impotriva?              -

Daca se abtine cineva?           -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare, a fost aprobat:

 

* * *

 

 

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare cu privire la atribuirea in folosinta gratuita a unui teren apartinand domeniului public al municipiului Ploiesti catre Protoieria Ploiesti – initiat de domnii consilieri Constantin Nemes, Costica Draghici, Maria Grigorescu, Simina Iancu si Nicolae Nan.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind concesionarea unei suprafete de teren din Soseaua Vestului, nr. 9, pentru sistematizare acces supermarket S.C. Terra Invest S.R.L. – initiat de  domnii consilieri Mitu Augustin, Nemes Constantin si Dinu Savu.”

Cine se inscrie la cuvant?

D-na Maria Magdalena Mazalu

La articolul 5 din textul proiectului de hotarare este necesara o modificare si anume:

“Art. 5. Imputerniceste Directorul Serviciului Public Finante Locale si Administrare Patrimoniu Ploiesti, sa semneze contractul de concesiune, in conditiile stabilite prin prezenta hotarare.

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot proiectul de hotarare cu modificarea respectiva:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 
Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind repartizarea de locuinte din fondul locativ al Municipiului Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

 

 

 

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare nr.223/01.09.2003 privind concesionarea unei suprafete de teren situat in str.Marasesti, nr. 92 – initiat de domnul consilier Dinu Dragos.”

Cine se inscrie la cuvant ?

D-na Maria Magdalena Mazalu

La articolul 5 din textul proiectului de hotarare este necesara o modificare si anume:

“Art. 5. Imputerniceste Directorul Serviciului Public Finante Locale si Administrare Patrimoniu Ploiesti, sa semneze contractul de concesiune, in conditiile stabilite prin prezenta hotarare.

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot proiectul de hotarare cu modificarea respectiva:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind modificarea prevederilor Hotararii Consiliului Local nr. 263/30.11.2002 – initiat de domnul Consilier Dragos Dinu.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 
 
Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

 

 

 

 

“Proiect de hotarare privind aprobarea proceselor verbale in vederea exproprierii imobilului situat in Ploiesti, str. Laurilor, nr. 36A – initiat de domnul Primar. “

          Cine se inscrie la cuvant ?

                D-na Maria Magdalena Mazalu

          La articolul 1 din textul proiectului de hotarare este necesara o modificare si anume:

          Art.1. Aproba sumele negociate in vederea exproprierii garsonierelor din Ploiesti blocul 36A str. Laurilor nr. 5, conform Anexei nr. 1.”

          Dl Moraru Gheorghe

          Daca nu mai sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu modificarea respectiva:

          Cine este pentru?                      28 voturi

          Cine este impotriva?                  -

          Daca se abtine cineva?              -

          In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 
 
Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu “BAR CU TERASA S+P+1E” str GOLESTI NR.29, Ploiesti – initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu DEPOZIT FRIGORIFIC , str.LABORATORULUI, Ploiesti – initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu CLADIRE DE BIROURI, str. TORCATORI  nr.4, Ploiesti – initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 
Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – SPALATORIE SI ATELIER MECANIC AUTO, str. RUDULUI  NR. 5, Ploiesti – initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

D-na Grigorescu Maria

Din cate stiu eu, acest proiect de hotarare avea avizul negativ al comisiei de specialitate nr. 4.

Dl Nemes Constantin

In momentul in care acest proiect de hotarare a fost adus in fata comsiei de specialitate nr. 4 pentru analiza si avizare, documentatia care insotea acest proiect de hotarare era incompleta. Acesta a fost motivul pentru care comisia de specialitate nr. 4 a emis aviz negativ.

Ulterior, documentatia a fost completata si ne-am elucidat, drept pentru care am emis aviz favorabil.

 

* * *

 
 
Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

                “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu DEPOZIT MATERIALE DE CONSTRUCTIE, BIROU IN REGIM PARTER, str. STRANDULUI FN, Ploiesti - initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

 

 

 

 

 

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

                “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu CONSTRUIRE CLADIRE MULTIFUNCTIONALA, STR.GHE. GR. CANTACUZINO NR. 193, Ploiesti - initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

                “Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu EXTINDERE CLADIRE PRODUCTIE, DEPOZITARE, DESFACERE PRODUSE DE PANIFICATIE, PATISERIE D+P+M, str.DEPOULUI NR. 4, Ploiesti - initiat de domnul consilier Nemes Constantin.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind solutionarea cererilor de acordare a inlesnirilor la plata impozitelor, taxelor si a altor venituri ale bugetului local solicitate  de Matache Ioana, Dinu Valeria,  Avram Maria, Vaida Elena, Bratu Lizeta, Stirbescu Genovi, Ispas Dumitru, Mazilu Gheorghe, Moise Elena, Margineanu Elisaveta – initiat de domnii consilieri Dinu Savu, Rusu Ioan, Dinu Ion, Oneata Nastase, Mitu Augustin.”

 

 

 

 

 

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

 

 

 

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii “Semnal la intrarea de sud in municipiul Ploiesti” – initiat de domnul Primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii “Semnal la intrarea de nord in municipiul Ploiesti” – initiat de domnul Primar.”

Daca nu sunt interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

“Proiect de hotararea nr. 236/01.09.2003 privind numirea directorului Serviciului


 

 

Public Administratia Bazelor Sportive si de Agrement Ploiesti – initiat de domnul Primar.”

Cine se inscrie la cuvant?

Dl Popescu Catalin

De ce se numeste din nou un director interimar pana la organizarea concursului?

Ce s-a intamplat? Va rog sa-mi esxplicati.

De multe ori am avut critici fata de obiectul de activitate al Administratiei Bazelor Sportive si nu fata de activitatea domnului Comendant Corneliu care a gestionat-o pana in momentul de fata. Acum de ce nu l-ati lasat acolo pana la organizarea concursului pentru ca asta este iar o numire pe perioada determinata – pana la organizarea concursului?

Ocuparea legala a postului se face,cum spune si insasi hotararea, prin concurs.

Nu-l cunoastem pe domnul Gheorghe Pana.

Dl Primar

Incerc sa va raspund.

Partea cea mai nevralgica a acestei administratii este Hipodromul  pe care il iubim cu totii, mai ales dumneavoastra si cu mine. Pana acum nu am gasit un specialist, toate tatonarile facute, pentru a participa la concurs si a veni si a prelua de fapt, zona de baze sportive , dar mai ales Hipodromul Ploiesti. Pe de-o parte, avand in vedere ca programul de la Hale si Piete, dupa cum ati vazut, devine putin mai serios pentru perioada care vine si domnul Comendant nu mai poate sta cu un picior la sud si cu un picior in centru, oricat ar fi el de voinic, a aparut oferita pe care v-o propunem, din partea unui om cu experienta in conducere si mai ales in gestionarea de patrimoniu sportiv, in persoana domnului director Pana.

Am sa-l rog pe domnul director Constantinescu sa faca o scurta perzentare a domnului Pana si era bine daca il si aveam aici, dansul a fost la interviu la Primarie, este un om serios, altfel nu ne permiteam sa va supunem aprobarii un asemenea proiect de hotarare.

          Am amanat pana la sedinta de astazi discutia cu Ministerul Tineretului si Sportului si respectiv semnarea protocolului de predare primire a patrimoniului de baze sportive.

          Practic, incepand de maine, patrimoniul de baze sportive devine o chestiune complexa pentru ca stadionul, sala sporturilor, patinoarul, toate bazele sportive, din municipiu, trebuiesc administrate de cineva si in aceste conditii, domnul director Constantinescu trebuie sa fie insotit de cineva.

          Cam acestea ar fi argumentele si va asigur ca la momentul la care vom avea o oferta sau mai multe oferte ale unor persoane interesate, vom organiza un concurs pentru ocuparea postului de director al Administratiei Bazelor Sportive.

          Daca aveti vreo propunere pentru o persoana competenta, interesata, noi suntem deschisi.

Oricum, in termen de 90 de zile vom organiza un concurs pentru ocuparea acestui post, asa cum ne cere legea.

Va multumesc!

 
 
 
Dl Constantinescu

Domnul Pana Gheorghe este absolvent al Facultatii de Silvicultura – Brasov sectia Exploatare si Transporturi Forestiere  si in decursul anilor a ocupat functii de conducere ce au implicat aptitudini deosebite cu privire la organizarea si coordonarea activitatilor specifice. In acest sens se pot enumera ca performante profesionale:

- experienta in domeniul constructiilor civile si experienta manageriala, fiind pe rand director si in prezent inginer sef la S.C. EXFOR S.A. Bucuresti – Filiala Prahova.

- de asemenea, trebuie remarcata si activitatea sportiva a domnului inginer Pana Gheorghe ca jucator de Divizia A in echipa de baschet “STIINTA” Brasov si arbitru de baschet categoria a III-a.

- este casatorit cu o profesoara de Limba si Literatura Romana – director la Scoala “Elena Doamna” si are o fiica profesoara la aceeasi scoala.

Toate aceste elemente completeaza profilul profesional si moral al domnului Pana Gheorghe ce se circumscrie intentiei de diversificare a activitatilor serviciului public, de coordonare unitara si gestionare a fondurilor publice in mod eficient.

Va multumesc!

Dl Moraru Gheorghe

Daca nu mai sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

 

* * *

 

Dl Moraru Gheorghe

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei si anume:

          “Proiect de hotarare privind deplasarea delegaţiei Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Ploieşti la întâlnirile Franco-Române ale Colectivităţilor Locale, Villefranche de Rouergue, Franţa – initiat de domnul Primar.”

          Cine se inscrie la cuvant?

          D-na Maria Magdalena Mazalu

          Consider ca ati luat act de suma care ar reprezenta cheltuielile si pentru a lua ca diferente eventuale care pot fi de inclusiv de 1000 de lei, propun sa se specifice ca “aproba ca suma  reprezentand cheltuielile de deplasare sa fie suportata … ”.

          Asa cum v-am mai spus, este posibil sa avem o diferenta chiar si de 1000 de lei si dupa aceea trebuie modificata hotararea.

          Estimarea este de 200 milioane lei.

          Dl Nemes Constantin

          Am observat ca am fost propus sa particip la aceasta deplasare a delegatiei Consiliului Local al Municipiului Ploiesti  la intalnirile franco romane ale colectivitatilor


 

 

locale din Franta. Imi cer scuze, dar nu pot participa si propun ca in locul meu sa mearga domnul consilier Nan Nicolae.

          Dl Moraru Gheorghe

Daca nu sunt alte interventii, supunem la vot acest proiect de hotarare cu propunerea de modificare:

Cine este pentru ?                     28 voturi

Cine este impotriva ?                 -

Daca se abtine cineva ?             -

In unanimitate de voturi, acest proiect de hotarare a fost aprobat.

 

* * *

 
Dl Moraru Gheorghe

Acestea au fost proiectele de la ordinea de zi a sedintei.

Urmatorul punct de pe ordinea de zi a sedintei este rubrica Diverse.

Cine doreste sa ia cuvantul?

Dl Stan Ion

Doresc sa multumesc cetatenilor din strada Laurilor si in special celor din zona Complexului Mic, ca dupa 12 ani de zile s-a reusit sa se termine cu “catacomba” aceea de acolo, dar totodata trebuie sa avem grija ca la orizont ar mai fi blocul 26 si sa nu mai permitem ca pe viitor sa se mai intample asa ceva.

 

*

Dl Sentenai Petre

          Vreau sa anunt Consiliul Local al Municipiului Ploiesti si pe toti cei prezenti ca incepand de astazi activez in cadrul Consiliului Local Ploiesti ca independent.

         

*

 

          Dl Dinu Camil Dragos

          Am o rugaminte pentru reprezentantul Politiei Municipiului Ploiesti care este astazi in sala, pentru permanentizarea programului postului de politie din cartierul Mitica Apostol pentru ca acolo lucrurile nu stau chiar asa cum s-au prezentat data trecuta in consiliu, ci din pacate, cam de doua ori pe saptamana, un reprezentant din partea politiei, nu stiu ce grad are, trece pe acolo si sta de vorba cu cetateni. Oamenii de acolo au reclamat prezenta pe un timp mai indelungat a unui sau unor reprezentanti ai politiei in acest cartier.

*

          D-na Grigorescu Maria

          Asa vrea sa intreb de ce se opreste somajul de doua ori. Mi se opreste somajul de la serviciu si mi se opreste si de aici de la Primarie.

         

*

 

         

 

          Dl Dinu Ioan

          Daca imi permiteti, la bugetul pentru anul 2004 a fost omisa o sursa importanta de bani si anume, sa nu se uite faptul ca anul 2004 este un an bisect si sa se ia 366.000 lei pentru taxa de parcare.

 

*

 

Dl Moraru Gheorghe

          Acestea fiind problemele, declar sedinta inchisa, multumindu-va pentru participare.

 

 

 

 

 

          Epuizandu-se problemele de la ordinea de zi, sedinta a luat sfarsit, drept pentru care s-a incheiat prezentul proces – verbal intr-un singur exemplar.

 

 

 

 

 

          PRESEDINTE DE SEDINTA,                           S E C R E T A R,

                  Moraru Gheorghe                                Maria Magdalena Mazalu