Proces verbal din 18.05.2020

PROCESUL VERBAL AL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 18.05.2020 A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAŞI

MUNICIPIUL IAȘI

DIRECȚIA RELAȚII PUBLICE ȘI TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ CENTRUL DE INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENI


Nr. 51486 / 29.05.2020

ANUNȚ

Aducem la cunoștința cetățenilor

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE

DIN DATA DE 18.05.2020

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

NOTA:

Procesul verbal al sedintei Consiliului Local Iasi este afisat pe

site-ul www.primaria-iasi.ro

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL încheiat astazi, 18.05.2020 in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași, desfasurata prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare la distanta, respectiv prin platforma online de videoconferinta

Sunt prezenti urmatorii consilieri:

 • 1. AUR MARIUS CATALIN

 • 2. BOCA ADRIAN FLORIN

 • 3. BOISTEANU PAUL CORNELIU

 • 4. BOSTAN MANUEL CIPRIAN

 • 5. BOTEZ RADU

 • 6. BOZ PETRU EDUARD

 • 7. CALIMAN ADRIAN CONSTANTIN

 • 8. CIOBOTARU FLORENTIN TRAIAN

 • 9. COTOFAN IOAN ALEXANDRU

 • 10. CRUCIANU TEODOR BOGDAN

 • 11. DORNEAN TUDOR

 • 12. GAVRIL MIHAI LIVIU

 • 13. GABURICI VIOLETA ADRIANA

 • 14. HARABAGIU GABRIEL VASILE

 • 15. IGNAT ETIENNE

 • 16. NEDELCU VLAD NICOLAE

 • 17. PINTILEI MIHAIL

 • 18. SANDU VASILE

 • 19. SCRIPCARU CALIN

 • 20. SURDU GABRIEL MIHAI

 • 21. TAUTU IULIANA DANIELA

 • 22. TIMOFCIUC RAZVAN

 • 23. VINTILA IORDAN

Participa la sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Iasi: domnul Chirica Mihai - primarul Municipiului Iași, domnul Harabagiu Vasile Gabriel - viceprimarul Municipiului Iași, domnul Botez Radu - viceprimarul Municipiului Iasi doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iași.

Lucrarile ședintei incep la orele 10,00, șunt condușe de domnul Boca Adrian Florin și șunt inregiștrate audio și video.

Sedinta a fost convocata prin Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 684 din data de 13 mai 2020, avand urmatorul proiect inscris pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea proiectului “Imbunatatirea capacitatii de planificare prin actualizarea documentelor strategice si cresterea calitatii serviciilor furnizate de Municipiul Iasi” si a cheltuielilor legate de proiect;

Se intoneaza imnul de stat al Romaniei.

Doamna secretar lonascu Denisa Liliana

Buna dimineața. Bine v-am gasit la o noua sedinta extraordinara a Consiliului Local la care ati fost convocati prin Dispoziția Primarului Municipiului Iași numarul 684 din 13 mai 2020. Sedinta se desfasoara legal. Absenteaza urmatorii consilieri locali: doamna Cojocaru Aldea Catalina, domnul Ghizdovat Vlad, domnul Piftor Daniel, domnul Postolache Andrei, doamna Tautu Daniela (a intarziat). Domnule presedinte, aveti cuvantul.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Multumesc. Buna dimineata spun si eu tuturor colegilor. Cu exceptia domnului consilier Surdu care banuiesc ca ne aude, dar nu ne vedem, restul consilierilor reusim sa ii si vedem. Asa cum mentiona si doamna secretar, prin Dispozitia Primarului 684 s-a convocat sedinta Consiliului Local extraordinara. Avand in vedere ca este o sedinta de plen extraordinara, nu avem sectiune de interpelari. Dau citire primului si unicului proiect de pe ordinea de zi dupa supunerea la vot a ordinii de zi.

In prima faza, asadar, cine este pentru ordinea de zi cu acest unic proiect? Va rog. domnule Nedelcu, sunteti pentru ordinea de zi? Va abtineti?

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

Da. Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Multumesc. Nu s-a vazut. Multumesc. In unanimitate ordinea de zi a fost adoptata.

Asadar, dau citire proiectului de pe ordinea de zi.

Proiect nr. 1.

Proiect de hotarare privind aprobarea proiectului “Imbunatatirea capacitatii de planificare prin actualizarea documentelor strategice si cresterea calitatii serviciilor furnizate de Municipiul Iasi” si a cheltuielilor legate de proiect;

Daca sunt interventii? Daca nu sunt interventii, atunci voi supune la vot acest proiect.

Cine este pentru?...

Voturi impotriva?

Abtineri? Nicio abtinere.

Cu unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost adoptat.

Domnul primar Chirica Mihai

Vreau sa spun buna dimineata si sa va multumesc. Continutul proiectul s-a discutat si in sedintele reunite ale comisiilor. Acum sa dea Dumnezeu sa avem spor in implementare si sa tragem foloasele cu totii de aici. Multumim tare mult. O saptamana buna sa aveti!

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Multumesc si eu tuturor colegilor pentru prezenta.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Scurt si la obiect. La revedere si o zi buna sa avem, doar atat.

Domnul consilier local Ciobotaru Florentin Traian

Numai putin, domnule președinte.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Spuneti, va rog. Va rog, domnule consilier.

Domnul consilier local Ciobotaru Florentin Traian

Buna dimineata, domnule presedinte. Buna dimineata, domnule primar. Am mai discutat, e adevarat, si vineri o serie de aspecte pe care vreau sa vi le supun atentiei acum, daca sunteti doua minute amabil.

Unu, nu vreau sa dezvolt. Multumesc inca o data in numele profesorilor din municipiul Iasi pentru centrele de educatie online care au inceput sa isi desfasoare activitatea in cele 35 de unitati de invatamant preuniversitar.

Doi. In cursul saptamani a fost emis Ordinul 4220 din 8 mai 2020 pentru stabilirea unor masuri de prevenire si combatere a imbolnavirii cu SARS COV 2 in unitatile, institutiile de invatamant. Domnule primar, va rog tare mult, avand in vedere faptul ca in perioada 2 - 12 iunie se vor derula in unitatile de invatamant preuniversitar din municipiul Iasi, aici discutam acum, acele ore de pregatire ale elevilor din clasele terminale, evident acei copii care doresc sa mearga la scoala, va rog tar mult daca puteti sa aveti in vedere urmatorul lucru. In acest Ordin la articolul 10 se precizeaza ca unitatile de invatamant in colaborare cu autoritatile publice locale pot lua si alte masuri suplimentare pentru prevenirea si combaterea infectarii cu Sars Cov 2. Da legiuitorul aici o serie de exemple: instalarea de tuneluri de dezinfectie, lavoare suplimentare pentru spalarea mainilor, masuri privind siguranta elevilor etc. Va rog tare, si acum va adresez intrebarea, stiu ca v-ati ingrijit sa sprijiniti unitatile de invatamant, cel putin la ultima discutie ati spus, cu mastile necesare desfasurarii activitatii in conditii de siguranta, daca mai aveti noutati pe aceasta directie? Va intreb acest lucru pentru ca ma suna directorii si ma intreaba, ma suna si din judet, dar eu vorbesc de municipiul Iasi, daca autoritatile publice locale ne sprijina cu materiale necesare pentru perioada la care am facut trimitere, respectiv 2 - 12.

Inchid, dar nu inainte de a va ruga sa aveti in vedere ca si in aceasta perioada, gratie centrelor de educatie online, sunt implicati colegi de ai mei in derularea activitatilor si daca i-ati avut in vedere si pe acestia. Multumesc tare mult.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Multumesc, domnule consilier. Stiti ca, avand in vedere faptul ca e o sedinta extraordinara, partea cu interpelari ar trebui sa lipseasca. Motivat si de chestiunea ca pana la urma este vorba de un lucru, o cerinta de a dumneavoastra legata de contextul actual, va rog, domnule primar, un raspuns.

Domnul primar Chirica Mihai

E o cerinta permanenta si e normala. Am reusit saptamana trecuta sa achizitionam si dispozitivele de masurare a temperaturii la distanta pentru toate scolile care vor avea ore, respectiv gimnaziu si liceu, dar prognozam sa dam la toate unitatile scolare. Am cumparat 106 dispozitive pentru toate unitatile scolare din municipiul Iasi ca sa le poata folosi si in toamna. Banui ca o sa avem nevoie mai departe de ele. Suntem in curs de achizitie pentru a suplimenta numarul de masti necesare atat elevilor, cat si profesorilor care se vor duce la cursuri. Cred ca in felul acesta, discutiile pe care le-am avut si cu directorii saptamana trecuta, ei si-au luat, sa spunem, materiale dezinfectante si pentru maini si pentru pardoseli. Am discutat cu fiecare cu care, sigur, am interferat, dar sunt convins ca la nivelul Inspectoratului s-a discutat cu toti. Sumele necesare au fost alocate, avem sedintele facute din timp, incat credem ca vor fi probleme in data de 2 iunie. Ne pregatim si cu transportul public astfel incat sa putem asigura pentru cei 7000 de elevi, circa, clasele 8 si 12, masurile necesare la urcarea in transport si preluarea lor de la scoli catre locuinta unde domiciliaza. Multumim tare mult. Tinem aproape. Oricum cred ca ne vom mai intalni o data, cel putin intr-o sedinta ordinara de data aceasta, daca nu va mai interveni altceva. Multumesc foarte mult.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta Multumim.

Domnul consilier local Ciobotaru Florentin Traian

Mulțumesc, domnule primar si mulțumesc, domnule președinte. Ati vazut ca a fost o discutie utila. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Da, domnule consilier, multumesc. Profit de acest lucru si transmit multumiri... de la comisiile reunite cand ne-ati multumit tuturor consilierilor din partea Inspectoratului in numele dumneavoastra, dumneavoastra acum sunteti in ambele posturi, si consilier, si reprezentant al Inspectoratului. Asadar transmit multumirile dumneavoastra catre colegii... care toti impreuna am votat proiectul respectiv si beneficiaza, pana la urma beneficiarii finali sunt elevii si profesorii de pe urma a ceea ce am votat noi. Multumesc.

Sa aveti o zi frumoasa. Ne revedem la sedinta ordinara. Toate cele bune!

PRESEDINTE DE SEDINTA, Consilier Local

ADRIAN FLORIN BOCA


SECRETAR GENERAL MUNCIPIUL IASI,

DENISA LILIANA IONASCU