Proces verbal din 17.02.2020

PROCESUL VERBAL AL SEDINTEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL IASI DIN DATA DE 17.02.2020

MUNICIPIUL IAȘI

DIRECȚIA RELAȚII PUBLICE ȘI TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ CENTRUL DE INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENI


Nr. 27053 / 03.03.2020

ANUNȚ

Aducem la cunoștința cetățenilor

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE

17.02.2020

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

NOTA:

Procesul verbal al sedintei Consiliului Local Iasi este afisat pe

site-ul www.primaria-iasi.ro

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL încheiat astazi, 17.02.2020 in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași

Sunt prezenti urmatorii consilieri:

 • 1. AUR MARIUS CATALIN

 • 2. BOISTEANU PAUL CORNELIU

 • 3. BOSTAN MANUEL CIPRIAN

 • 4. BOTEZ RADU

 • 5. CIOBOTARU FLORENTIN TRAIAN

 • 6. COTOFAN ALEXANDRU IOAN

 • 7. CRUCIANU TEODOR BOGDAN

 • 8. GABURICI VIOLETA ADRIANA

 • 9. HARABAGIU GABRIEL VASILE

 • 10. IGNAT ETIENNE

 • 11. NEDELCU VLAD NICOLAE

 • 12. SANDU VASILE

 • 13. SCRIPCARU CALIN

 • 14. SURDU GABRIEL MIHAI

 • 15. TIMOFCIUC RAZVAN

Participa la sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Iasi: domnul Chirica Mihai - primarul Municipiului Iași, domnul Harabagiu Vasile Gabriel - viceprimarul Municipiului Iasi, domnul Botez Radu - viceprimarul Municipiului Iasi doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iasi, directorii si sefii de serviciu din cadrul Primariei Municipiului Iasi, presa locala si alti invitati.

Lucrarile sedintei incep la orele 10,00, sunt conduse de domnul Boisteanu Paul Corneliu si sunt inregistrate audio si video.

Sedinta a fost convocata prin Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 324 din data de 12 februarie 2020, avand urmatoarele proiecte inscrise pe ordinea de zi:

1.      Proiect de hotarare privind aprobarea Studiului de Fezabilitate, a indicatorilor

tehnico - economici, pentru proiectul “ROBOMOVE” - Infiintarea Centrului de Robotica si Neuroreabilitare a Spitalului Clinic de Recuperare;

2.      Proiect de hotarare privind atribuirea in folosinta gratuita, catre Universitatea

de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, a unor spatii aflate in incinta unitatilor sanitare, aflate in proprietatea publica a Municipiului Iasi.

Se intoneaza imnul de stat al Romaniei.

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iași

Buna dimineata. Bine ati venit la sedinta extraordinara a Consiliului Local la care ati fost convocati prin Dispozitia primarului Municipiului Iasi numarul 324 din 12 februarie 2020. Sedinta se desfasoara legal. Absenteaza urmatorii consilieri locali: Cojocaru Aldea Catalina, Boca Adrian Florin, Boz Petru Eduard, Dornean Tudor, Gavril Mihai Liviu, Ghizdovat Vlad, Jugrin Luchian, Piftor Daniel, Pintilei Mihail, Postolache Andrei, Tautu Iuliana Daniela, Vintila Iordan.

Pentru ca domnul presedinte de sedinta absenteaza motivat, va fi necesara alegerea unui presedinte pentru desfasurarea sedintei extraordinare de astazi. Va rog domnul Surdu, propuneri.

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Va propun pentru desfasurarea in bune conditii a sedintei extraordinare de astazi pe domnul profesor Paul Boisteanu sa conduca lucrarile.

Doamna secretar lonascu Denisa Liliana

Exista si alte propuneri? Nu. atunci trecem la vot.

Cine este pentru

Abtineri?

Voturi impotriva? Multumesc.

Domnul Boisteanu va rog. Aveti cuvantul, domnule presedinte.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu - presedinte de sedinta

Buna dimineata doamnelor si domnilor, domnule primar. Multumesc colegilor pentru faptul ca astazi reusim sa ne intalnim aici intr-o sedinta extraordinara a ConsiliulUI Local din necesitatea de a avea o discutie asupra doua proiecte de hotarare importante pentru ceea ce reprezinta dezvoltarea si functionarea orasului nostru. Pentru ca asa cum spuneam este o sedinta extraordinara, va rog sa imi permiteti sa trec la... Domnule primar, daca aveti elemente care sa ni le impartasiti...

Domnul primar Chirica Mihai

La sfarsit.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu - presedinte de sedinta

Va multumesc. Da, asa cum regasim in mapa de astazi, sunt doua proiecte de hotarare. As supune votului dumneavoastra ordinea de zi.

Cine este pentru?

Impotriva?

Abtineri?

In unanimitate ordinea de zi este adoptata.

Proiect nr. 1

Proiect de hotarare privind aprobarea Studiului de Fezabilitate, a indicatorilor tehnico - economici, pentru proiectul “ROBOMOVE” - înființarea Centrului de Robotica si Neuroreabilitare a Spitalului Clinic de Recuperare;

Daca sunt discutii? Va rog, domnule profesor.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

As sustine in doua cuvinte, ca sa nu va retin mult, importanta acestui proiect. Este o disciplina in curs de perfectionare prin mijloacele tehnice de care dispun stiintele medicale in prezent si extrem de necesara luand in considerare faptul ca multe persoane raman cu probleme, cu invaliditati, cu infirmitati, cu problemele legate de handicap motor, mai ales ca urmare a unor accidente rutiere sau a unor accidente de munca. Deci recuperarea acestor persoane este anevoioasa, dupa cum stim cu totii, sistemul nervos fiind cel care se reface cel mai greu din toate tesuturile organismului. Ca urmare, accentuez importanta acestui proiect si urez succes celor care il vor derula. Multumesc.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu - președinte de sedinta

Multumesc. Daca sunt alte interventii? Va rog, domnule consilier Ignat.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Buna ziua, stimati colegi, domnule primar. Apreciez acest proiect si sper sa fie implementat cat mai repede. Multumesc.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu - presedinte de sedinta

Multumesc pentru interventia dumneavoastra. Sigur mai adaug, as interveni si eu sa spun ca Spitalul de Recuperare este un centru de excelenta si proiectul de hotarare de astazi vine sa intregeasca oferta de asistenta medicala de inalta calitate si tinuta pe care o ofera Spitalul de Recuperare. Multumesc .

Daca sunt alte interventii? Daca nu sunt, supun votului.

Cine este pentru?

Impotriva?

Abtineri?

In unanimitate proiectul de hotarare este adoptat.

Proiect nr. 2

Proiect de hotarare privind atribuirea in folosinta gratuita, catre Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, a unor spatii aflate in incinta unitatilor sanitare, aflate in proprietatea publica a Municipiului Iasi.

Daca sunt interventii? Si aici este vorba de un proiect european gestionat, initiat, proiect transfrontalier, initiat de catre UMF Iasi. Este la fel, un demers deosebit de important si trebuie sa simta comunitatea ieseana alaturi de dezvoltarea unui astfel de proiect. Daca sunt interventii? Daca nu sunt, supun votului.

Cine este pentru?

Impotriva?

Abtineri?

In unanimitate proiectul de hotarare este adoptat.

Va rog, domnule primar.

Domnul primar Chirica Mihai

Multumesc domnule presedinte, multumesc tuturor colegilor nostri prezenti aici. Eu as mai insista la primul proiect de hotarare, sa observam faptul ca colaborarea transfrontaliera se face cu Institutul National de Neurochirurgie din Republica Moldova. Un institut recunoscut la nivel international pentru rezultatele obtinute in special in neurochirurgie. Iar cel de al doilea proiect practic aduna sub o singura umbrela toate cele trei spitale pe care le avem in proprietate in momentul de fata, ”Spiridon”, ”Parhon” si ”Recuperare” si a fost o solicitare a noastra, a Primariei municipiului Iasi privind declansarea unei program mai amplu la nivelul municipal pentru reducerea obezitatii, in special la tanara generatie. Ambele proiecte au primit avizele tehnice de la cele cateva structuri spitalicesti si institute de pe raza municipiului Iasi si a Republicii Moldova si speram sa aiba rezultatul pe care il scontam. Termenul este destul de strans, de asta am si insistat sa facem sedinta astazi, 17 februarie, documentatia trebuie depusa pe data de 19 februarie si va multumesc pentru ingaduinta pe care ati avut-o.

Al doilea subiect pe care vi-l propunem atentiei este motivat de sedinta necesara dezbaterii in vederea validarii bugetului pe anul 2020. Teoretic am fi vrut sa o facem dupa ce primim toate informatiile necesare fundamentarii bugetului. Nici la aceasta data nu le avem. Ultimele informatii le-am primit de la Directia Generala a Finantelor joi, iar de la Consiliul Judetean banui ca vom primi astazi sau maine dupa sedinta lor de consiliu, lucru care ar fi trebuit sa se intample la 5, respectiv 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al proiectului de buget national. Nici Consiliul Judetean nu a putut sa isi faca mai devreme sedinta pentru ca nici ei nu au avut comunicarea pana joia trecuta. Astfel incat, vas propune ca sedinta de consiliu, in regim extraordinar, sa o facem vineri pentru a asigura un cvorum cat mai mare, poate, incepand cu orele 12:00, 1:00, 2:00, in functie de cum domnii consilieri sunt disponibili pentru a ne putea aduna in Consiliul Local, fara a mai insista pe alta ordine de zi in afara de cea legata strict de bugetul local pe anul in curs. Urmand ca sedinta ordinara sa o facem saptamana viitoare la o data care ne este convenabila tuturor. Multumindu-va din nou pentru efortul facut intr-o luni frumoasa de februarie si sigur ca da, pentru efortul pe care l-ati facut permanent in validarea acestor tipuri de hotarari de consiliu. Va doresc de o saptamana cat mai buna. Multumesc.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu - președinte de sedinta

Va multumesc, domnule primar. Va multumesc tuturor. Declar sedinta inchisa. O zi buna!

PRESEDINTE DE SEDINTA, Consilier Local

PAUL CORNELIU BOISTEANU


SECRETAR GENERAL MUNCIPIUL IASI,

DENISA LILIANA IONASCU