Proces verbal din 14.04.2020

PROCESUL VERBAL AL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 14.04.2020 A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAŞI

MUNICIPIUL IAȘI

DIRECȚIA RELAȚII PUBLICE ȘI TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ CENTRUL DE INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENI


Nr. 42001 / 30.04.2020

ANUNȚ

Aducem la cunoștința cetățenilor

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE

14.04.2020

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

NOTA:

Procesul verbal al sedintei Consiliului Local Iasi este afisat pe

site-ul www.primaria-iasi.ro

www.primaria-iasi.ro

P3 / PrimariaMunicipiul uiIasi

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL încheiat astazi, 14.04.2020 in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași, desfasurata prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare la distanta, respectiv prin platforma online de videoconferinta

Sunt prezenti urmatorii consilieri:

 • 1. AUR MARIUS CATALIN

 • 2. BOCA ADRIAN FLORIN

 • 3. BOISTEANU PAUL CORNELIU

 • 4. BOSTAN MANUEL CIPRIAN

 • 5. BOTEZ RADU

 • 6. BOZ PETRU EDUARD

 • 7. CIOBOTARU FLORENTIN TRAIAN

 • 8. COTOFAN IOAN ALEXANDRU

 • 9. CRUCIANU TEODOR BOGDAN

 • 10. DORNEAN TUDOR

 • 11. GAVRIL MIHAI LIVIU

 • 12. GABURICI VIOLETA ADRIANA

 • 13. GHIZDOVAT VLAD

 • 14. HARABAGIU GABRIEL VASILE

 • 15. IGNAT ETIENNE

 • 16. JUGRIN LUCIAN

 • 17. NEDELCU VLAD NICOLAE

 • 18. PINTILEI MIHAIL

 • 19. SANDU VASILE

 • 20. SCRIPCARU CALIN

 • 21. SURDU GABRIEL MIHAI

 • 22. TAUTU IULIANA DANIELA

 • 23. TIMOFCIUC RAZVAN

 • 24. VINTILA IORDAN

Participa la sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Iasi: domnul Chirica Mihai - primarul Municipiului Iași, domnul Harabagiu Vasile Gabriel - viceprimarul Municipiului Iasi, domnul Botez Radu - viceprimarul Municipiului Iasi doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iasi.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Lucrarile sedintei incep la orele 10,00, sunt conduse de domnul Boca Adrian Florin si sunt inregistrate audio si video.

Sedinta a fost convocata prin Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 591 din data de 10 aprilie 2020, completata Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 596 din data de 10 aprilie 2020 prin avand urmatoarele proiecte inscrise pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea achizitiei echipamentelor necesare crearii Centrelor de Educatie On-line pentru a sprijini continuitatea procesului educational pe durata starii de urgenta;

2. Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi nr. 91 din 21.03.2019 privind modificarea Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi nr. 340 din 10.08.2018 privind aprobarea proiectului “Sistem alternativ de mobilitate urbana utilizând statii automate de inchiriere a bicicletelor - Iași Velocity” si a cheltuielilor legate de proiect;

C.1. Proiect de hotarare privind aprobarea reducerii cuantumului tarifului de folosinta datorat catre S.C. Ecopiata S.A. pe perioada starii de urgenta;

Se intoneaza imnul de stat al Romaniei.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Buna dimineata. Multumim pentru participare. Avem astazi o sedinta extraordinara, cu trei proiecte, doua proiecte si o completate. Ele sunt legate pana la urma de perioada prin care trecem cu totii. Va rog, doamna secretar.

Doamna secretar lonascu Denisa Liliana

Buna dimineata. Bine v-am gasit la sedinta extraordinara a Consiliului Local la care ati fost convocati prin Dispozitia primarului Municipiului lasi numarul 591 din 10 aprilie 2020, completata prin Dispozitia 596 din 10 aprilie 2020. Sedinta se desfasoara legal. Absenteaza urmatorii consilieri locali: Cojocaru Aldea Catalina, motivate, domnul Piftor Daniel, domnul Pintilei Mihail, domnul Postolache Andrei si speram ca si domnul Vintila sa se poata conecta... Bine v-am gasit. Ne bucuram ca ati reusit. Domnule presedinte, aveti cuvantul.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Multumesc, doamna secretar. Buna dimineata ii spunem si domnului consilier Vintila. Vad ca a resit sa se conecteze.

Asadar, fiind vorba despre o sectiune extraordinara, nu avem sectiune de interpelari si nici declaratii politice. Avem trei proiecte pe ordinea de zi. Am sa le dau citire fiecaruia. Am sa va rog ca la fiecare proiect, in momentul in care vom vota, votul se va desfasura nominal, va rog sa deschideti microfoanele ca atunci cand ajunge la dumneavoastra votul, sa poata fi mai rapid exprimat si sa fim operativi.

Supunem la vot, in prima faza ordinea de zi. La acest vot pentru ordinea de zi vom proceda prin vot cu ridicarea mainii.

Cine este pentru?

Voturi impotriva?

Abtineri?

Cu unanimitate de voturi ordinea de zi a fost aprobata.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Proiect nr. 1

Proiect de hotarare privind aprobarea achizitiei echipamentelor necesare crearii Centrelor de Educatie On-line pentru a sprijini continuitatea procesului educational pe durata starii de urgenta;

Daca sunt discuții? Domnule consilier Ciobotaru, va rog.

Domnul consilier local Ciobotaru Florentin Traian

Mulțumesc frumos. Buna dimineața din nou, domnule președinte. Buna dimineața, domnule primar. Buna dimineața stimați colegi. Am studiat cu foarte mare atenție acesta propunere a executivului si am doua, trei intrebari punctuale.

Daca se poate transmite la ora sedintei noastre cand vor fi comunicate cele 40 de centre de invatare online si daca se are in vedere o alegere a lor care sa cuprinda toate cartierele municipiului lasi. Asta ar fi o prima intrebare.

O alta intrebare si care deriva din prima este urmatoarea, si anume ar trebui oarecum relativ repede sa se dispuna care sunt aceste unitati de invatamant care vor furniza educație online intrucat imediat dupa sarbatorile pascale, conform calendarului anului scolar, elevii, cel puțin teoretic revin la cursuri. Si asa am traversat o perioada destul de dificila, o situație inedita pentru intreg invatamantul preuniversitar si dorim cu tot dinadinsul sa fim cu materia la zi.

Si nu in ultimul rand vreau sa va aduc la cunostinta tuturor celor prezenti si nu numai, la nivelul municipiului lasi, dar as merge un pic mai departe, la nivelul intregului județ, sa stiti ca noi, cadrele didactice, am depus eforturi pe acele platforme alternative: Classroom, Zoom, si chiar prin intermediul aplicațiilor watsup sau Facebook online si neam facut datoria in relație cu partenerii nostri educaționali atat cu elevii, cat si cu familiile acestora. Inițiativa de astazi pe care sper sa o aprobam cu unanimitate, vine in sprijinul nostru si cred ca suntem in premiera la nivel național si este un lucru foarte bine venit. Mulțumesc pe aceasta cale in numele tuturor colegilor mei ca ne dati o sansa de a fi aproape de elevii nostri. Va mulțumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnule primar, va rog.

Domnul primar Chirica Mihai

Buna ziua spun si eu, indiferent unde ne aflam fiecare. Platforma intr-adevar sau dispozitivele vor trebui sa deserveasca o alta modalitate de interactionare dintre elevi si profesori, in sensul ca profesorul va fi la catedra, va preda efectiv in fata tablei, iar toti elevii clasei respective vor sta acolo unde sunt in momentul de fata sau unde ii va gasi ora programata.

A doua chestiune este ca noi am inceput deja sa sondam la nivelul furnizorilor de echipamente ce putem sa gasim astfel incat intr-o saptamana, imediat dupa sesiunea sarbatorilor pascale sa reusim sa le achiziționam. Le vom imparti pe tot teritoriul Municipiului lasi, in zonele de cartier ca deplasarea profesorilor sa se faca cat mai facil spre diverse scoli care au rețele de internet puternice, dar si informaticieni. Dau un exemplu, pentru zona Alexandru - Dacia avem, sa spunem amfiteatrul de la Liceul “Miron Costin”, au si un informatician foarte bun, ducem echipamentele acolo si incepem sa facem lecții. Vizeaza in special elevii din clasele terminale 8-a, a 12-a si seral si nu vor fi dedicate doar scolii unde sunt instalate. Deci Inspectoratul Scolar va trebui sa programeze

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro in funcție de disponibilitatea profesorilor de a se prezenta in sala de curs si sigur ca da, in acord cu elevii si parintii ca sa se conecteze la rețea.

Prin urmare, noi speram intr-o saptamana de zile sa putem avea echipamentele. Echipamentele vor deservi in continuare orice alte activitati, sa spunem care deservesc unitatile de invatamant si au nevoie de o colaborare la distanta. O sa incercam sa le protejam. Nu stim daca nu se va repeta din nou aceasta situatie cu pandemia. Daca vedem ca sunt eficiente, nu ne vom opri la 40, ci vom continua multiplicarea lor pana cand vom reusi sa atingem un numar cat se poate de suficient ca in lasi cel putin educatia sa mearga din ce in mai bine.

Am mai avut o discutie cu doamna inspector general. Daca vor ramane ferestre libere pentru utilizarea lor si vor dori sa vina si profesori din judet, ar trebui sa nu le limitam accesul, ci din dimpotriva sa ii ajutam si pe ei. Multumesc foarte mult.

Domnul consilier local Ciobotaru Florentin Traian

Multumesc si eu, domnule primar.

Domnul primar Chirica Mihai

Cu respect.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Cine mai doreste sa intervina la acest punct de pe ordinea de zi? Domnule consilier Timofciuc, va rog.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Buna dimineata inca o data. Multe dintre intrebarile pe care le aveam au fost puse de catre domnul Ciobotaru. Ca o observatie, sunt multi elevi care nu au acces la intern si va exemplu scolii unde predau, la Scoala Gimnaziala “Vlahuta” din Dacia. Sunt multi elevi...

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Nu il auzim pe domnul. si e foarte interesant intotdeauna ce spune.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnule consilier Timofciuc, va rog incercati daca puteti stati mai aproape de microfon ca nu, intr-adevar nu prea se aude. Ne auziti, domnule Timofciuc?

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Ma auziti acum?

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Da, spuneti va rog. Acum va receptionam mai bine.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Spuneam ca in completarea acestui proiect poate ne gandim si la achizitia de tablete cu acces la internet pentru elevii din municipiul lasi care nu au posibilitatea sa participe la cursuri de acasa. Va dau exemplu Scolii “Vlahuta”, care are multi elevi din zona Cicoarei, Dallas, cartierul Aparatorii Patriei cu posibilitati financiare limitate si poate putem face impreuna cu cei de la ISJ un recensamant cu elevii care nu au acces la internet si sa le oferim aceasta posibilitate prin achizitia unor tablete si altfel completam aceasta initiativa a executivului. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Va rog, domnule primar.

Domnul primar Chirica Mihai

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Am retinut. O discutam cu doamna inspector general, daca poate sa asigure accesul acelor elevi intr-o sala care are internet, fara sa intre in contact unii cu ceilalti.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Da, asadar trecem la vot pe marginea acestui proiect. V-as ruga sa va deschideti microfoanele anticipat pentru ca stiti ca voi striga lista de consilieri in ordine alfabetica.

Domnul consilier Aur Marius.

Domnul consilier local Aur Marius Catalin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Subsemnatul vot pentru.

Domnul consilier Boisteanu Paul Corneliu.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Bostan Manuel Ciprian.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul viceprimar Botez Radu.

Domnul viceprimar Botez Radu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Boz Petru Eduard.

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ciobotaru Florentin Traian.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Cotofan Alexandru.

Domnul consilier local Cotofan Alexandru loan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Crucianu Teodor Bogdan.

Domnul consilier local Crucianu Teodor Bogdan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Dornean Tudor

Domnul consilier local Dornean Tudor

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Gaburici Violeta Adriana

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Doamna consilier local Gaburici Violeta Adriana

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Ghizdovat Vlad.

Domnul consilier local Ghizdovat Vlad

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel.

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ignat Etienne.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Jugrin Lucian.

Domnul consilier local Jugrin Lucian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Nedelcu Vlad Nicolae.

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Postolache nu este.

Domnul consilier Sandu Vasile.

Domnul consilier local Sandu Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Scripcaru Calin.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Surdu Gabriel Mihai.

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Tautu Iuliana Daniela.

Doamna consilier local Tautu luliana Daniela

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Timofciuc Razvan.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Pentru.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Vintila Iordan.

Domnul consilier local Vintila Iordan

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnule consilier Gavril, v-am sarit cumva?

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Da, dar nu-i nicio problema. Cei din urma vor fi cei din intai.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

V-am lasa la final ca sa fiti, stiti cum e... sa aveti ultimul cuvant. Va rog.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Da, multumesc. Trecem la punctul numarul 2 de pe ordinea de zi.

Domnule Nedelcu, v-ati simtiti sarit si dumneavoastra?

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

Am o rugaminte... Ma auziti?

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Nu va auzim. Repetati, va rog.

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

E a treia sedinta cand e... in loc de Nedelcu.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Proiectul anterior a fost adoptat cu 23 de voturi pentru.

Proiect nr. 2

Proiect de hotarare privind modificarea Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi nr. 91 din 21.03.2019 privind modificarea Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi nr. 340 din 10.08.2018 privind aprobarea proiectului “Sistem alternativ de mobilitate urbana utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor - Iasi Velocity” si a cheltuielilor legate de proiect;

Daca sunt discutii? Nu sunt discutii, atunci trecem la vot. Mentionez ca pe domnul consilier Timofciuc nu reusim sa il vedem, poate doar ne auzim. Ne auziti, domnule consilier Timofciuc?

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Da, va aud.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

In regula.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu

Cred ca nu il vedeti bine. Nu il vedeti bine?

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Nu il vedem deloc, domnule profesor.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Domnul consilier Timofciuc sa isi exprime votul pe chat si citim noi mai tarziu.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Haideti sa trecem la vot.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier Aur Marius.

Domnul consilier local Aur Marius Catalin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Subsemnatul vot pentru.

Domnul consilier Boisteanu Paul Corneliu.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Bostan Manuel Ciprian.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul viceprimar Botez Radu.

Domnul viceprimar Botez Radu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Boz Petru Eduard.

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ciobotaru Florentin Traian.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Cotofan Alexandru.

Domnul consilier local Cotofan Alexandru loan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Crucianu Teodor Bogdan.

Domnul consilier local Crucianu Teodor Bogdan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Dornean Tudor

Domnul consilier local Dornean Tudor

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Gaburici Violeta Adriana

Doamna consilier local Gaburici Violeta Adriana

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Gavril Mihai Liviu.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Pentru.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Ghizdovat Vlad.

Domnul consilier local Ghizdovat Vlad

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel.

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ignat Etienne.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Jugrin Lucian.

Domnul consilier local Jugrin Lucian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Nedelcu Vlad Nicolae.

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Sandu Vasile.

Domnul consilier local Sandu Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Scripcaru Calin.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Surdu Gabriel Mihai.

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Tautu Iuliana Daniela.

Doamna consilier local Tautu luliana Daniela

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Timofciuc Razvan.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Vintila Iordan.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Vintila Iordan

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnule consilier Timofciuc, sper ca nu conduceți acum in timp ce discutati cu noi, nu? Sa stiti ca nu va vedem, domnule consilier, insa v-am auzit votul.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Nu, am tras pe dreapta. Va aud foarte bine.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Cum ati spus, sunteti parcat pe dreapta?

Cu 23 de voturi pentru proiectul de hotarare a fost adoptat.

Trecem la urmatorul punct de pe ordinea de zi.

Domnule Gavril, vreti sa interveniti? Nu va vedem, dar cred ca va auzim.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Era ideea ca pentru sedinta ordinara sa se poata rezolva problema cu sedinta asta online, nu o sa o putem desfasura in conditiile astea. Deci in continuare cei de acolo sunteti auziti distorsionat, noi ne auzim bine doar intre noi, dar sala, primaria acolo va auzim foarte prost.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Trecem si la ultimul proiect.

Proiect C.1.

Proiect de hotarare privind aprobarea reducerii cuantumului tarifului de folosinta datorat catre S.C. Ecopiata S.A. pe perioada starii de urgenta;

Daca sunt discutii pe marginea acestui proiect? Va rog, domnule consilier Boz.

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

Este o neconcordanta intre titlu si continutul proiectului, in sensul ca titlul se refera la tariful datorat de catre Ecopiata, dar continutul proiectului se refera la tariful datorat de agentii economici catre Ecopiata. Ar trebui rectificat.

Si doi, pentru ca acesta este ultima interventie, nu mai doresc sa mai intervin pe ziua de astazi. Eu nu imi amintesc daca la sedinta precedenta aveam doua canale deschise, si Florin Boca si primarie 55. Poate faptul ca se suprapun sau ne da vreo microfonie ceva, genereaza aceste intreruperi si aceste distorsiuni. Poate se poate verifica. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Da. Nu am inteles observatia, domnule consilier Boz. Recitesc titlul.

Proiect de hotarare privind aprobarea reducerii cuantumului tarifului de folosinta datorat catre S.C. Ecopiata S.A. pe perioada starii de urgenta;

E catre, fara de catre.

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

Corect ar fi: tariful datorat catre.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Dar asa este.  De asta am repetat. Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra si

prepozitia de, ca sa fie de catre Ecopiata.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

In proiectele... pe email va garantez, nu am acum deschis proiectul, dar va garantez ca era scris de catre. In fine, conținutul e corect, dar daca exista aceasta eroare, cum am primit noi pe email, sa se rectifice.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Urmeaza la cuvant domnul Gavril, domnul Scripcaru si domnul Ignat Etienne. Mai este si altcineva? Nu. Ii spunem buna dimineata si domnului consilier Pintilei.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Domnule presedinte, voiam sa va aduc aminte ca ieri in cadrul comisiei juridice a fost adoptat un amendament cu aviz pozitiv. Vreau sa fie enuntat si amendamentul asta ca sa ... isi aduca aminte. Era vorba ca pe langa, masura asta sa se aplice nu numai operatorilor economici care si-au suspendat activitatea, ci si operatorilor economici care au inregistrat diminuarea cifrei de afaceri cu mai mult de 50% astfel incat sa corelam ceea ce au votat noi data trecuta, la sedinta ordinara de Consiliu Local in Planul acela de masuri contra Covid 19 unde era o astfel de posibilitate.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Da, domnule consilier, am retinut. Instiintez din nou si colegii ca ieri cand am discutat la comisiile reunite, s-a desprins, din ce ati povestit dumneavoastra, un amendament, si anume: tariful va fi redus nu doar celor la care li se suspenda activitatea, a fost adaugat si criteriul celor care au o scadere cu mai mult de 50% din cifra de afaceri.

Ii spunem buna dimineata si domnului consilier Pintilei. Domnule profesor Scripcaru, va rog.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

Multumesc pentru cuvantul acordat. As vrea la solicitarea mai multor persoane care au contracte cu DAPPP-ul, poate am putea avea in vedere si o astfel de reducere si pentru acestia. Sunt persoane care au contracte cu Directia de Patrimoniu si sunt in aceeasi situatie dificila, in sensul platii taxelor respective. Poate s-ar putea lua in considerare si acest aspect intr-o sedinta viitoare. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnule primar, va rog.

Domnul primar Chirica Mihai

S-a luat aceasta decizie in sedinta trecuta pentru cei care au activitatea suspendata ca efect al Ordonantelor Militare. Li s-a suspendat si plata chiriilor.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

Multumesc mult.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnule consilier Etienne, va rog.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Buna ziua. Vreau sa fac un amendament pentru ca. Sper ca ma auziti, eu pe ceilalti ii aud foarte greu. As vrea sa fac un amendament pentru ca am primit si adresa celor din Bazar care au inaintat-o catre Ecopiata si am intrebat si ieri la comisie cum de sa ajuns la acest cuantum de 50% reducere, cand ei de fapt au cerut de fapt o reducere de 75%, urmand sa plateasca doar 25% pentru ca in momentul de fata activitatea pe care o

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro desfasoara ei e mai mult depozit decat de a comercializa efectiv catre cetateni produsele pe care le aveau. Deci ar fi amendamentul de acordare a unei reduceri de 75%.

Al doilea lucru pe care l-am intrebat si ieri...

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnule consilier, un pic. Domnule Etienne...

Domnul consilier local Ignat Etienne

Da

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Doua amendamente, sa inteleg, da?. Primul amendament, ca sa il intelegem toti colegii, este vorba de 75% reducere, in loc de 50%, da?

Domnul consilier local Ignat Etienne

Da. Asa au solicitat si cei din Bazar.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Ok. Va rog, continuati cu al doilea amendament.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Nu mai am un amendament, dar as vrea sa inteleg putin situatia legata de paza care se face acum la Bazar. Din ce am inteles ea nu mai exista si toti comerciantii de acolo sunt speriati ca sa nu vina cineva si sa fure lucrurile pe care le au in depozit oamenii de acolo. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Sandu. domnule consilier, sa apasati butonul, sa porniti microfonul, va rog. Vreti sa interveniti.

Domnul consilier local Sandu Vasile

Nu.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnule consilier Bostan, va rog. Domnule consilier Bostan, ne auziti?

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Da. Buna ziua. Eu voiam. ma auziti acum?

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Da, va rog, domnule consilier.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Dupa cum stiti am avut ieri o interventie, la fel, anterioara celei formulate de domnul Scripcaru referitoare la contractual de inchiriere cu DAPPP-ul si domnul primar mia zis ca noi am aprobat in sedinta din 31 martie. Eu verificasem, intr-adevar noi am aprobat in text reducerea de chirii intre 50 - 100% pentru agentii economici cu activitatea suspendata sau cu cifra de afaceri scazuta la jumatate, dar am verificat, la fel, problema e ca s-a strecurat o eroare si anexele care au fost trecute in hotararea de consiliu local sunt altele. Ele se refera, in loc la taxele datorate ca si chiriei, ele se refera la taxele pentru autorizatii de functionare, la autorizatii de transport etc. Am inteles ca s-a facut deja propunere pentru corectarea lor. Asta era inaderenta si de asta agentii economici nu. sau pentru ca nu regaseau in anexe tipul de activitate, si anume sa se refere la chirie. Multumesc.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnule primar, va rog.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul primar Chirica Mihai

O sa discutam in sedinta următoare.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Asadar sunt doua amendamente. Supun la vot primul amendament formulat de domnul consilier Gavril, si anume introducerea criteriului legat de cifra de afacerii, sa beneficieze si cei care au o reducere cu mai mult de 50% din cifra de afaceri.

Cine este pentru?

Voturi impotriva?

Abtineri?

Cu unanimitate de voturi amendamentul a fost adoptat.

Supun la vot si cel de al doilea amendament, formulat de domnul consilier Ignat Etienne, si anume majorarea reducerii de la 50% la 70%.

Cine este pentru?

Domnul consilier local Ignat Etienne

La 75%.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

75.

Abtineri?

Voturi impotriva.

Deci cu 10 voturi pentru si 13 abtineri amendamentul a fost respins.

Supun la vot proiectul cu amendamentul formulat de domnul consilier Gavril.

Domnul consilier Aur Marius.

Domnul consilier local Aur Marius Catalin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Subsemnatul vot pentru.

Domnul consilier Boisteanu Paul Corneliu.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Bostan Manuel Ciprian.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul viceprimar Botez Radu.

Domnul viceprimar Botez Radu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Boz Petru Eduard.

Domnul consilier local Boz Petru Eduard

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ciobotaru Florentin Traian.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Cotofan Alexandru.

Domnul consilier local Cotofan Alexandru loan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Crucianu Teodor Bogdan.

Domnul consilier local Crucianu Teodor Bogdan

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Dornean Tudor

Domnul consilier local Dornean Tudor

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Gaburici Violeta Adriana

Doamna consilier local Gaburici Violeta Adriana

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Gavril Mihai Liviu.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ghizdovat Vlad.

Domnul consilier local Ghizdovat Vlad

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel.

Domnul viceprimar Harabagiu Gabriel Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Ignat Etienne.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Jugrin Lucian.

Domnul consilier local Jugrin Lucian

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Nedelcu Vlad Nicolae.

Domnul consilier local Nedelcu Vlad Nicolae

Pentru.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Pintilei Mihail.

Domnul consilier local Pintilei Mihail

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Domnul consilier Sandu Vasile.

Domnul consilier local Sandu Vasile

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Scripcaru Calin.

Domnul consilier local Scripcaru Calin

Vot pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Surdu Gabriel Mihai.

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Doamna consilier Tautu Iuliana Daniela.

Doamna consilier local Tautu luliana Daniela

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul Timofciuc Razvan.

Domnul consilier local Timofciuc Razvan

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Domnul consilier Vintila Iordan.

Domnul consilier local Vintila Iordan

Pentru.

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - presedinte de sedinta

Cu  unanimitate de voturi acest proiect de  hotarare  a fost adoptat, cu

amendamentul formulat de domnul consilier Gavril. 24 voturi pentru.

Multumim pentru participare tuturor colegilor. Va urez sarbatori pascale binecuvantate, chiar daca la distanta, sa trecem cu bine si sa ne auzim cu bine. Domnule primar, va rog.

Domnul primar Chirica Mihai

Si eu vreau sa va transmit sincere multumiri ca ati facut acest efort pentru astazi. Va transmit sincere urari de sarbatori pascale, cu sanatate in special alaturi de cei dragi. Sa ne revedem cu bine dupa ce trece Sfantul Paste. Multumesc foarte mult.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu

Sarbatori fericite!

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Sarbatori fericite!

Doamna consilier local Gaburici Violeta Adriana

Sarbatori fericite tuturor.

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro

Domnul consilier local Boca Adrian Florin - președinte de sedinta

Mulțumim. Acestea fiind spune, declar sedinta incheiata. Sanatate multa.

Domnul consilier local Surdu Gabriel Mihai

Sanatate. La multi ani tuturor romanilor. Sarbatori Pascale frumoase

PRESEDINTE DE SEDINTA, Consilier Local

ADRIAN FLORIN BOCA


SECRETAR GENERAL MUNCIPIUL IASI,

DENISA LILIANA IONASCU

0232 267 582

Ld informatii@primaria-iasi.ro