Proces verbal din 10.02.2020

PROCESUL VERBAL AL SEDINTEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL IASI DIN DATA DE 10.02.2020

MUNICIPIUL IAȘI

DIRECȚIA RELAȚII PUBLICE ȘI TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ CENTRUL DE INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENI


Nr. 27049 / 03.03.2020

ANUNȚ

Aducem la cunoștința cetățenilor

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE

10.02.2020

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

NOTA:

Procesul verbal al sedintei Consiliului Local Iasi este afisat pe

site-ul www.primaria-iasi.ro

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL încheiat astazi, 10.02.2020 in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași

Sunt prezenti urmatorii consilieri:

 • 1. AUR MARIUS CATALIN

 • 2. BOCA ADRIAN FLORIN

 • 3. BOSTAN MANUEL CIPRIAN

 • 4. BOTEZ RADU

 • 5. BOZ PETRU EDUARD

 • 6. CIOBOTARU FLORENTIN TRAIAN

 • 7. CRUCIANU TEODOR BOGDAN

 • 8. GAVRIL MIHAI LIVIU

 • 9. GABURICI VIOLETA ADRIANA

 • 10. HARABAGIU GABRIEL VASILE

 • 11. IGNAT ETIENNE

 • 12. JUGRIN LUCIAN

 • 13. PIFTOR DANIEL

 • 14. SANDU VASILE

 • 15. SCRIPCARU CALIN

 • 16. SURDU GABRIEL MIHAI

 • 17. TIMOFCIUC RAZVAN

Participa la sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Iasi: domnul Chirica Mihai - primarul Municipiului Iași, domnul Harabagiu Vasile Gabriel - viceprimarul Municipiului Iasi, domnul Botez Radu - viceprimarul Municipiului Iasi doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iasi, directorii si sefii de serviciu din cadrul Primariei Municipiului Iasi, presa locala si alti invitati.

Lucrarile sedintei incep la orele 10,00, sunt conduse de domnul Gavril Mihai Liviu si sunt inregistrate audio si video.

Sedinta a fost convocata prin Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 269 din data de 04 februarie 2020, avand urmatoarele proiecte inscrise pe ordinea de zi:

 • 1. Proiect de hotarare privind aprobarea implementarii Proiectului „Ambasadorii Iasului”, in perioada februarie - august 2020;

 • 2. Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii Proiectului „Concursul National de Teoria Muzicii „Constantin Constantinescu”, in perioada 28-29 februarie 2020;

 • 3. Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii Programului Classix Festival: o suita de premiere si de concerte extraordinare la Iasi in luna februarie 2020.

Se intoneaza imnul de stat al Romaniei.

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iași

Buna dimineata. Bine ati venit la sedinta extraordinara a Consiliului Local la care ati fost invitati prin Dispozitia Primarului municipiului Iasi nr. 269 din data de 04 februarie 2020. Sedinta se desfasoara legal. Absenteaza urmatorii consilieri locali: Cojocaru Aldea Catalina, Boisteanu Paul Corneliu, Cotofan Alexandru Ioan, Dorneanu Tudor, Ghizdovat Vlad, Nedelcu Vlad Nicolae, Pintilei Mihail, Postolache Andrei, Tautu Iuliana Daniela, Vintila Iordan. Domnule presedinte, va rog.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu - președinte de sedinta

Buna dimineata tuturor celor prezenti si tuturor celor care ne urmaresc. Am sa supun la vot proiectul ordinii de zi. Am si o rugaminte personala, tinand cont ca este vorba despre o sedinta extraordinara, va rog frumos sa ne manifestam vointa cat mai rapid.

Proiectul ordinii de zi il aveti dumneavoastra trimis atat pe email, cat si in fata. Supun la vot ordinea de zi a sedintei extraordinare de astazi.

Cine este pentru?

Abtineri?

Voturi impotriva?

Va multumesc.

Trecem la punctul 1.

Proiect nr. 1

Proiect de hotarare privind aprobarea implementarii Proiectului „Ambasadorii lașului” in perioada februarie - august 2020;

Luari de cuvant? Nu sunt. Supun la vot punctul 1 de pe ordinea de zi.

Cine este pentru?

Voturi impotriva? Nu sunt.

Abtineri? Nu sunt.

Proiectul de hotarare a fost adoptat in unanimitate. Va multumesc.

Proiect nr. 2

Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii Proiectului „Concursul National de Teoria Muzicii „Constantin Constantinescu”, in perioada 28-29 februarie 2020;

Luari de cuvant? Nu sunt. Supun la vot.

Cine este pentru?

Voturi impotriva? Nu sunt.

Abtineri? Nu sunt.

Proiectul de hotarare a fost adoptat in unanimitate. Va multumesc.

Proiect nr. 3

Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii Programului Classix Festival: o suita de premiere si de concerte extraordinare la Iasi in luna februarie 2020.

Luari de cuvant? Nu sunt. Supun la vot.

Cine este pentru? Multumesc.

Voturi impotriva?

Abtineri? Nu sunt.

Proiectul de hotarare a trecut in unanimitate.

Va rog.

Domnul primar Chirica Mihai

Buna ziua spun si eu. Am lasat la urma ca va sa nu stric, sa spun, buna dispoziție de la inceput, pentru cei care ar fi vrut sa faca si alte discutii. Vreau sa va multumesc ca v-ati rapit, de la inceput saptamani, timp pentru a face parte din plenul Consiliului Local, sa va multumesc pentru vot si sa apreciem cu totii, cei prezenti in sala, efortul pe care Consiliul Local si Primaria il face pentru sustinerea culturii si a sportului, toate cele trei proiecte vizand pregatirea sportivilor si doua proiecte culturale. Multumesc foarte mult.

Suntem in plina campanie de dezbatere publica pentru bugetul pe anul 2020. Rugamintea este sa faceti si dumneavoastra propuneri pe care sa le discutam, ca sa le evaluam din timp si sa le aducem pe masa Consiliului Local, in cunostinta de cauza, pentru sedinta de Consiliu viitoare.

Am programat sau ne-am asezat intr-un calendar bugetar care ar insemna ca in jurul datei de 20 februarie sa facem dezbaterea bugetului local pe anul in curs. Materiale vor fi puse la dispozitia dumneavoastra in aceasta saptamana, nu mai tarziu de ziua de joi, fiind ultima zi de dezbatere ziua de miercuri, cea precedenta. Toate problemele pe care le-am luat de la cetateni le-am notat si le-am adus in evidenta, sa spunem, tabelelor si planurilor pe care le-am facut pentru anul in curs.

Multumesc celor care ati fost prezenti pana astazi, domnul Gavril, doamna Gaburici, a mai fost prezent domnul Ciobotaru si ii multumesc de asemenea, si alti care, daca din pacate nu i-am vazut, imi cer mii de scuze. Va asteptam in continuare.

Sigur dorinta, asa cum ii spuneam si domnului Gavril, noi nu luam cuvantul acolo, noi receptionam problemele cetatenilor si in Consiliul Local le sustinem sau chiar le completam. Multumim foarte mult, din nou.

Domnul consilier local Gavril Mihai Liviu - președinte de sedinta

Multumesc, domnule primar. Declar sedinta inchisa

PRESEDINTE DE SEDINTA,         SECRETAR GENERAL MUNCIPIUL IASI,

Consilier Local

MIHAI LIVIU GAVRIL             DENISA LILIANA IONASCU