Proces verbal din 29.07.2016

PROCES VERBAL incheiat pe data de 29 iulie 2016 in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iasi

Centrul de Informații pentru Cetățeni

Nr. 78554 / 01.08.2016

ANUNȚ

Aducem la cunoștința publicului

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 29.07.2016

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL

încheiat astazi, 29 iulie 2016 in cadrul sedintei Consiliului Local al Municipiului Iași convocată prin adresa nr. 76394/22.07.2016 prin care

se solicita convocarea Consiliului Local al Municipiului Iași intr-o sedinta extraordinară din

initiativa următorilor consilieri locali: Domnul Cotofan Alexandru; Domnul Ignat Etienne;

Domnul Bostan Ciprian; Domnul Domnul Ghizdovăț Vlad; Domnul Jugrin Lucian; Domnul

Dornean Tudor;; Domnul Boz Eduard; Domnul Timofciuc Razvan din partea Partidului National

Liberal, respectiv Domnul Postolache Andrei in calitate de consilier independent

Sunt prezenti urmatorii consilieri:

1. BOSTAN MANUEL CIPRIAN

2.    BOZ PETRU EDUARD

3.    COȚOFAN ALEXANDRU IOAN

4.    DORNEAN TUDOR

5.    GHIZDOVAT VLAD

6.    IGNAT ETIENNE

7.    JUGRIN LUCIAN

8.    POSTOLACHE ANDREI

9.    TIMOFCIUC RAZVAN

Participa la sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Iasi doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iasi, directorii si sefii de serviciu din cadrul Primariei Municipiului Iasi, presa locala si alti invitati.

Lucrarile sedintei incep la orele 10,00 si sunt inregistrate audio si video.

Sedinta a fost convocata prin Dispozitia nr. 1038 din data de 25 iulie 2016, avand urmatorul proiect inscris pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind stabilirea modului în care urmează să fie modernizat transportul public: contractarea unui credit BERD sau accesarea de fonduri europene - Inițiatori: Domnul Cotofan Alexandru; Domnul Ignat Etienne; Domnul Domnul Ghizdovăț Vlad; Domnul Jugrin Lucian; Domnul Dornean Tudor; Domnul Bostan Ciprian; Domnul Boz Eduard; Domnul Timofciuc Razvan din partea Partidului National Liberal, respectiv Domnul Postolache Andrei in calitate de consilier independent.

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iași

Buna dimineata. Incercam sa deschidem sedința extraordinara a Consiliului Local. Va rog. Multumesc. Buna dimineata. Dupa cum cu totii observam si constatam sedinta de astazi nu intruneste cvorumul legal de lucru asa incat desfasurarea acesteia nu se face in conditiile legii. Absenteaza motivat urmatorii consilieri locali: Aldea Catalina, Aur Marius Catalin, Boca Adrian Florin, Boișteanu Paul Corneliu, Botez Radu, Ciobotaru Florentin Traian, Corozal Daniel Cristinel, Gavrila Camelia, Gaburici Violeta Adriana, Harabagiu Gabriel Vasile, Istrate Dumitru Marcel, Nedelcu Vlad Nicolae, Piftor Daniel, Pintilei Mihail, Sandu Vasile, Scripcaru Calin, Surdu Gabriel Mihai, Tautu Iuliana Daniela. Din pacate sedinta va rog.

Domnul consilier Boz Petru Eduard

Daca imi permiteti o intrebare, doamna secretar. Au motivat absentele acestea prin ce?

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iași

Toate absentele sunt motivate legal, parte din motive personale si alte motive justificate politic dupa cum stiti prin comunicatul de presa transmis.

Domnul consilier Boz Petru Eduard

O absenta justificata politic nu este motivata, dar in fine asta constatam cu totii - lipsa cvorumului pentru aceasta sedinta extraordinara pe care consilierii din opozitie am convocat-o. O solicitare respectuoasa avem catre secretariatul Primariei Municipiului Iasi, dorim ca acest proiect sa fie pus pe ordinea de zi a primei sedinte ordinare pe care o vom avea probabil in luna august. Noi nu renuntam la ideea unei dezbateri publice pe problema finantarii transportului in municipiul Iasi. Constatam cu mahnire dispretul pe care ni-l invedereaza astazi grupul de consilieri al PSD, ALDE si PMP prin faptul ca au si comnunicat in presa ca nu se vor prezenta pentru a discuta solutia cea mai potriva pentru imbunatatirea transportului in municipiul Iasi. Nu vom renunta la aceasta batalie. Intreaga campanie electorala s-a conturat pe faptul ca iesenii vor fi consultati si nu se va lua absolut nicio decizie majora fara ca iesenii sa fie in cunostinta de cauza si sa isi aduca aportul la asumarea unor astfel de decizii, astfel incat noi consilierii liberii vom face noi o campanie de consultare publica. Iesenii trebuie sa se astepte sa ne intalnim pe strada, sa ne intalnim la locuinta dumnealor, pe facebook, in mediul online si ii vom consulta in privinta celei mai bune solutii pentru finantarea transportului local. Dumneavoastra nu putem decat sa va multumim pentru faptul ca ne-ati asigurat executivul pentru a putea sa ne intalnim astazi si ati convocat aceasta sedinta, in schimb celor care nu s-au prezentat astazi le spunem - rusine sa le fie.

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iași

Sunt nevoita sa va formulez si un răspuns legat strict de regulament si de procedurile de organizare a sedintelor ordinare. Va reamintesc ceea ce cu siguranta stiti deja, faptul ca la o sedinta ordinara ordinea de zi este propusa de catre primar, cel care convoaca sedinta ordinara, asa incat suplimentarea ordinii de zi o veti putea solicita in plenul sedintei si se va supune votului. Nu sunt presedinte, dar va dau cuvantul.

Domnul consilier Bostan Manuel Ciprian

Eu as vrea doar sa imi exprim un punct de vedere, pur si simplu, o nemultumire asa, un gust amar pe care il am pentru lipsa nu atat de prezenta colegilor consilieri motivata politic pe care o inteleg, ci pur si simplu pentru faptul ca nimeni din executiv, adica nici domnul primar si nici domnul viceprimar, nu au avut buna vointa sa participe in calitate de gazde. Fara sa fac un caz din asta, eu mi-am amanat concediul la sedinta anterioara ca sa pot participa. Mi se pare o datorie de onoare, o dovada de respect pentru functia de consilier pe care o am si m-as fi asteptat pentru ca i-am vazut pe ambii fiind prezenti in cladirea primariei, cel putin unul dintre ei, repet, din politete sa ne asiste, chiar daca nu avem cvorum, chiar daca nu discutam si asa faptul ca suntem doar noi intre noi imi da senzatia asa de cum sa spun, de nebagare in seama voita si am un sentiment asa de, neplacut sa spun de elegant. Nu vreau sa insist, de asta spun doar la orice solicitare va fi, fie din partea executivului, fie chiar din partea Partidului Social Democrat, eu ma angajez sa fiu prezent indiferent daca voi fi pentru, impotriva sau ma voi abtine si consider ca este un comportament corect si demn acesta. Atat. Multumesc.

Doamna lonascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul lasi

Eu nu fac decat sa preiau ceea ce spuneti dumneavoasta, sa transmit mai departe, insa absenta domnilor, atat a domnului primar cat si a domnilor viceprimari este motivata de prezenta lor la Ziua Imnului. Multumesc. Daca nu mai sunt alte puncte, va multumesc pentru prezenta dumneavoastra astazi aici. Sedinta a luat sfarsit.

SECRETAR MUNCIPIUL IASI, DENISA LILIANA IONASCU

CIC PO 03/F3