Proces verbal din 09.11.2012

PROCES VERBAL încheiat pe data de 09 noiembrie 2012 în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iaşi

MUNICIPIUL IAȘI


Centrul de Informații pentru Cetățeni


Nr. 104338 / 12.11.2012

ANUNȚ

Aducem la cunoștința publicului

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE

09.11.2012

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL

încheiat astăzi, 09 noimbrie 2012 în cadrul ședinței extraordinare a

Consiliului Local al Municipiului Iași

Sunt prezenți următorii consilieri:

1. ANGHEL FICU

2. ANTIPA GABRIELA

3.    AUR MARIUS CATALIN

4.    BEJAN VICTOR

5.    BIRHALA CONSTANTIN

6.    BOCA ADRIAN FLORIN

7.    BOISTEANU PAUL CORNELIU

8.    BULGARIU CATALIN

9.    GRIGORAȘ GHEORGHE

10.    HARABAGIU GABRIEL

11.    IACOBAN SORIN AVRAM

12.    LEONTE CONSTANTIN

13.    MĂTĂSARU PETRE DANIEL

14.    NAVODARU LAURENTIU

15.    OSTAFICIUC MARIUS EUGEN

16.    PREDA ANCA

17.    RUDNIC ERICA

Participă la ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Iași: domnul Gheorghe Nichita -primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica - viceprimarul Municipiului Iași, doamna Denisa Liliana Ionașcu - secretarul Municipiului Iași, directorii și șefii de serviciu din cadrul Primăriei Municipiului Iași, presa locală.

Lucrarile sedintei incep la orele 10,00, sunt conduse de domnul Ostaficiuc Marius Eugen și sunt inregistrate audio si video.

Ședința a fost convocată de Primarul Municipiului Iași, prin Dispoziția nr. 1051 din data de 06 noiembrie 2012, având următoarul proiect înscris pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor și tarifelor pentru energia termică și aprobarea Actului Adițional nr. 3 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică - producție, transport, distribuție și furnizare - în Municipiul Iași nr. 61634/06.07.2012;

Doamna Denisa Liliana lonascu - Secretar Municipiul lasi

Deschidem sedinta ordinara a Consiliului local la care ati fost convocati prin Dispozitia Primarului Municipiului Iasi nr. 1051 din 6.11.2012. Sedinta se desfasoara legal. Absenteaza motivat urmatorii consilieri: Bogdanici Camelia, Danga Marius Sorin, Gavrila Camelia, Ghibu Cristian, Grigore Gabriel, Sandu Vasile, Scripacaru Calin, Vranceanu Simona Elena, Sandu Buraga. Domnule presedinte va rog.

Domnul consilier Marius Eugen Ostaficiuc - președinte de sedinta

Va multumesc. Supun votului dumneavoastra ordinea de zi de astazi, cu un singur punct pe

2/3

ordinea de zi.

Cine este pentru ?

Cine este impotriva ?

Se abtine cineva ?

Ordinea de zi a fost aprobata.

Tin sa mentionez ca sedinta de astazi este sedinta extraordinara, deci nu sunt interpelari. Voi trece la primul punct de pe ordinea de zi si la singurul punct, sigur.

Proiect nr. 1

Proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor și tarifelor pentru energia termică și aprobarea

Actului Adițional nr. 3 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică - producție, transport, distribuție și furnizare - în Municipiul Iași nr. 61634/06.07.2012;

Daca sunt interventii ? Nu sunt interventii.

Atunci supun votului dumneavoastra acest punct.

Cine este pentru ?

Abtineri ?

Impotriviri ? Doua impotriviri.

Proiectul a fost aprobat.

Daca mai sunt alte interventii ?

Domnul Primar - Gheorghe Nichita

Nu am vrut sa influetez votul consiliului inainte de a se analiza acest proiect de hotarare. Noi in continuare vom face o analiza a situatiei exercitului bugetar pe acest an de zile si vom vedea mai departe ce cheltuieli putem sa mai reducem pentru anul viitor astfel incat sa analizam in urmatoarele 30 de zile daca putem scadea pretul de la 265 a populatiei mai jos si cu cat il putem scadea. Deocamdata nu putem face acest lucru pentru ca oricum ii trebuie legal 30 de zile. Azi am aprobat doar ce a venit de la ANRE si ANRSC ca sa putem intra in efectivitate cu aceasta iarna. Functie de alocarile bugetare pentru finalul acestui an si de prognoza care se anunta pentru aceasta iarna vom putea sa analizam efectiv daca putem sa acordam un pret mai mic, pentru ca intervin doua lucruri: subventia pe care o asiguram operatorului ne duce intre 170, intre 17 milioane de roni si 21 de milioane de roni, in afara de asta mai intervine si ajutoarele de incalzire care sunt suplimentare fata de ceea ce inseamna subventie si va trebui sa facem o simulare. Eu sunt convins ca in aceasta iarna, nivelul facturilor nu va fi acelasi ca anul trecut din mai multe conditii, in primul rand sistemul de facturare va fi mai bine supravegheat la nivelul asociatiatiilor, aicea va fi intr-adevar o reducere si sigur mai departe in functie si de cum iarna isi v-a arata coltii sau nu, adica cat de lunga va fi aceasta iarna si de grea. Din acest motiv nu am vrut sa cream discutii pe aceasta tema pentru ca astazi am aprobat doar preturi ANRE-ului si ANRSC-ului si mergem mai departe cu pretul cu care era deja in functiune, fara sa fie nevoie sa facem aceasta dezbatere publica. In functie de calcule care ne vor iesi si noua vom demara dupa aceea daca va fi cazul o dezbatere publica. Va multumesc foarte mult.

Domnul consilier Marius Eugen Ostaficiuc - președinte de sedinta

Daca mai sunt alte interventii ? Nu sunt. Prin urmare declar inchisa sedinta de astazi. Va multumesc pentru prezenta.

PRESEDINTE DE SEDINTA MARIUS EUGEN OSTAFICIUC

SECRETAR MUNICIPIUL IASI DENISA LILIANA IONASCU

3/3


FM.14.CIC.01/27.07.2009