Proces verbal din 23.06.2012

Sedinta Consiliului Local al municipiului Galati din data 23/06/2012

SEDINTA DE CONSTITUIRE A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI GALATI DIN DATA DE 23 IUNIE 2012

DL. PREFECT BOCANEANU C.

Buna ziua. Ma numesc BOCANEANU CATALIN si sunt Prefectul Judetului Galati. Domnilor ministri, domnule Primar, domnilor consilieri, tin sa va felicit in primul rand, pentru faptul ca ati reusit sa capatati increderea comunitatii in care traiti si sa castigati un mandat pentru patru ani. Tin totodata sa va reamintesc si marea responsabilitate care apasa pe umerii dumneavoastra, pentru ca nu veti avea un mandat usor, in conditiile economice de dezvoltare actuala si as dori in acelasi timp, sa va asigur si de tot sprijinul nostru, pentru tot ceea ce veti intreprinde, cu speranta ca in actele pe care le veti adopta, veti lua niste hotarari echilibrate, oneste si echidistante. Astazi, in sedinta de constituire, pentru inceput, voi da cuvantul d-lui Secretar, pentru a citi Ordinul de convocare si a intocmi procedura de constituire a Consiliuluil Local al Municipiului Galati. Va multumesc.

DL. SECRETAR MATEI G.

“ORDINUL NR. 429 din 14.06.2012 pentru: convocarea consilierilor declarati alesi in sedinta de constituire a Consiliului Local al municipiului Galati, judetul Galati, care va avea loc in data de 23.06.2012, ora 10,00 in Sala Mare a Institutiei Prefectului, Judetul Galati.

Bocaneanu Emanoil-Catalin, Prefectul Judetului Galati, numit de Guvernul Romaniei prin Hotararea nr.419/8.05.2012, publicata in M.O. nr.319/11.05.2012;

Avand in vedere dispozitiile art.1 alin.1 din Regulamentul-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale, aprobat prin O.G. nr.35/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr,673/2002;

Avand in vedere prevedrile art.30, alin.1 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

In baza art.26, alin.1 din Legea nr.340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

ORDONA

Art.1 - Se convoaca consilierii, declarați alesi la alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale din data de 10 iunie 2012, in sedinta de constituire a Consiliului Local al municipiului Galati, care va avea loc in Sala Mare a Institutiei Prefectului- judetul Galati la data de 23.06.2012, ora 10.

Art.2. - In cadrul sedintei de constituire vor fi prezentate urmatoarele proiecte de hotarari:

 • 1. Proiect de hotarare privind alegerea membrilor comisiei de validare a mandatelor consilierilor declarati alesi la alegerile locale din data de 10.06.2012.

 • 2. Proiect de hotarare privind validarea mandatelor de consilieri declarati alesi la alegerile locale din data de 10.06.2012.

 • 3. Proiect de hotarare privind declararea la legal constituit a Consiliului Local al municipiului Galati, judetul Galati.

 • 4. Proiect de hotarare privind alegerea presedintelui de sedinta.

 • 5. Proiect de hotarare privind alegerea viceprimarilor municipiului Galati.

 • 6. Proiect de hotarare privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Galati, judetul Galati.

Art.3. - Actele adoptate vor fi înaintate Institutiei Prefectului Județului Galati in vederea efectuarii controlului de legalitate.

Art.4. - Compartimentul controlul legalitatii actelor administrative, relatia cu autoritatile locale, aplicarea apostilei, relatii publice, va comunica prezentul Ordin persoanelor interesate.

Semneaza, Prefect: Emanoil-Catalin Bocaneanu.”

In continuare, conform prevederilor legale, va aduc la cunostinta ca, decanul de varsta al consilierilor locali, este dl. Rainea Nicolae, iar cei doi consilieri, cei mai tineri alesi, sunt urmatorii: dl. Mihai Alin, nascut in anul 1980 si dl. Mihailov Raul, nascut in anul 1984. Domnule presedinte, urmeaza sa conduceti sedinta, in continuare, conform Ordinului domnului Prefect.

DL. RAINEA N.

Pentru ca avem foarte multe personalitati in sala, permiteti-mi sa ma adresez intai, domnului Paul Dobre, ministrul nostru, de asemenea, vreau sa salut prezenta in sala a marelui nostru campion, Lucian Bute si va rog sa-l aplaudati, pentru ca, merita. Il salutam si pe domnul Primar Emanoil Savin de la Busteni, care participa la sedinta noastra. Mai sunt prezenti si domnii senatori de Galati, domnii deputati, dl. Presedinte Saghian, dl. Durbaca si multe alte personalitati care au tinut sa participe la sedinta noastra. Doamnelor si domnilor consilieri, stimati invitati, conform Legii 215/2001 si a O.G. 35/2002, am obligatia sa conduc aceasta sedinta de constituire a Consiliului Local, dat fiind faptul ca sunt decan de varsta. As vrea, inainte sa mergem mai departe, ca in numele meu si al dumneavoastra, daca sunteti de acord, sa multumim celor care ne-au ales cu gandul si fara mari promisiuni, ca vom incerca sa facem tot ce este mai bine, ca sa ne ducem mandatul la bun sfarsit. La experienta pe care o am, am trait foarte multe momente si bune si rele, dar intotdeauna am fost invatati ca e loc si de mai bine. Sunt convins ca noul Consiliu, sub conducerea noului Primar, o sa avem rezultate, in asa fel, incat, peste patru ani, cei care raman, sa ramana cu fruntea sus, iar cand voi pleca, la fel, sa plec cu fruntea sus. Multumim alegatorilor nostri. Vreau sa cred ca atunci, cand ma voi intalni pe strada cu ei, pentru ca sunt foarte cunoscut, sa nu mai imi puna intrebari ironice, de ce nu-i aia si de ce nu-i ailalta. Trebuie sa ne aplecam cu totii si sa facem administratie in primul rand si dupa aceea, reprezentanti ai partidelor, care ne-au propus si alegatorilor, care ne-au ales, Conform legii amintite acum, eu si cei doi tineri consilieri, cei mai tineri, carora le doresc viata lunga si cat mai multe consilii, trebuie se ne retragem cu dosarele, spre a le vedea, timp in care luam o pauza de cateva minute. Dupa aceea, vom trece la alegerea comisiei de validare.

DL. PREFECT BOCANEANU C.

Procedati intai, la alegerea comisiei de validare, intai alegeti comisia de validare. DL. RAINEA N.

Conform Legii 215, comisia de validare este formata intre trei si cinci membri. Avand experienta anilor trecuti, in calitatea pe care o am, de presedinte al acestei sedinte, propun ca numarul sa fie de cinci membri consilieri, pentru ca, s-ar putea, pe parcurs, sa mai lipseasca vreunul si trebuie sa avem intotdeauna majoritatea.

A doua mentiune este ca, aceasta comisie, ca de altfel si comisia de numarare a voturilor, sunt alesi pe toata durata mandatului, adica pe patru ani de zile. DL. PREFECT BOCANEANU C.

Domnule presedinte, daca-mi permiteti, doar comisia de validare este pe patru ani de zile, atat. Procedati la alegerea ei. Va propun sa supuneti la vot stabilirea numarului de membri.

DL. RAINEA N.

Daca aveti obiectiuni cu privire la numarul de membri care fac parte din comisia de validare. Intrucat, nu sunt obiectiuni, supun la vot, ca aceasta comisie sa fie formata din cinci membri.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

Acum, cine doreste sa faca propuneri?

DL. POPA F.

Propun ca din comisia de validare sa faca parte dl. Bogatu Hristache.

DL. MANOLIU M.

Propun ca din comisia de validare sa faca parte dl. Rotaru Savel.

DL. DOBREA V.

Propun ca din comisia de validare sa faca parte dl. Cristache Catalin.

DL. GAVAN E.

Propun ca din comisia de validare sa faca parte d-na Paladi Gina.

DL. ENE C.

Propun ca din comisia de valudare sa faca parte dl. Avramescu Marian.

DL. RAINEA N.

Daca mai doriti sa faceti vreo propunere ?

Daca nu, va propun sa votam in bloc comisia de validare.

Cine este pentru? Cine este impotriva?

27 voturi

0 voturi

0 voturi


Cine se abtine?

Cu 27 de voturi, comisia de validare, cu mandatul de patru ani, incepand cu aceasta sedinta, este compusa din:

DL. BOGATU HRISTACHE; DL. ROTARU SAVEL; DL. CRISTACHE CATALIN; D-NA PALADI GINA si DL. AVRAMESCU MARIAN.

Acum trebuie sa elaboram prima Hotarare a Consiliului Local. Deci, consiliul a hotarat ca aceasta comisie sa fie formata din cei pe care i-am citit.

Supun la vot Hotararea nr.1 a Consiliului Local, care se refera la constituirea comisiei de validare.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

Comisia de validare, va rog sa luati dosarele, sa va retrageti in camera alaturata si sa vedeti despre ce este vorba. Vreau sa va spun urmatorul lucru. In prealabil, noi am verificat aceste dosare, nu avem nereguli, insa unul din articole prevede ca, cei care sunt incompatibili cu functia de consilier, au obligatia ca, in termen de 10 zile, sa comunice acest lucru si sa ia masurile care se impun, daca sunt cazuri de incompatibilitate si nu au declarat acest lucru, acestea sunt cazuri penale. Pentru a preintampina eventualele greseli, este bine ca cei care cred sau stiu ca sunt incompatibili, sa-si ia masurile necesare. Va propun o pauza.

Doamnelor si domnilor, va comunic ca, comisia de validare si-a ales ca presedinte pe d-na Paladi Gina si secretar, pe dl. Bogatu Hristachi.

In urma verificarilor facute la dosare, s-a intocmit un proces-verbal. O rog pe d-na presedinta sa dea citire acestui proces-verbal, care va lua forma de hotarare. D-NA PALADI G.

Comisia a constatat ca au fost respectate dispozitiile legale si ca nu sunt cazuri de incompatibilitate, fapt pentru care a hotarat validarea unui numar de 27 de consilieri, conform tabelului anexat.

DL. RAINEA N.

In ordine alfabetica, vom da citire consilierilor care au fost alesi, ca sa-i aprobam, conform comisiei de validare.

Conform art.31, alin.5 din Legea 215/2001, republicata in 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana a carui mandat este supus validarii, nu participa la vot.

D-NA PALADI G.

1. AVRAMESCU MARIAN PP-DD

Cine este pentru?                 26 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

2. BOGATU HRISTACHE

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

3. BUCATANSCHI MIHAIL

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

4. BUGEAG GHEORGHE

PC

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

In locul d-nei CARP CECILIA,

este propus dl. POALELUNGI MARIAN

CATALIN.

5. POALELUNGI MARIAN CATALIN

PP-DD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

6. COCU DESILIA

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

7. COSCA RADU

PC

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

8. CRISTACHE CATALIN

PDL

Este in loul d-lui NECULA MARIUS, care a dat in scris ca nu doreste sa fie consilier.

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

9. DIMA CRISTIAN

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

10. DOBREA VICTOR

PDL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

11. ENACHE CRISTIAN SORIN

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

12. ENE CONSTANTIN

PP-DD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

13. GAVAN EUGEN

PC

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

14. HUMELNICU MARIUS

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

15. ILIE ZANFIR

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

16. MALINOVICI VICTOR

PP-DD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

17. MANOLIU MIHAI

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

18. MARIAN ALEXANDRU

PP-DD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

19. MIHAI ALIN

PDL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

20. MIHAILOV RAUL

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

21. MUSAT CARMINA LIANA

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

22. PALADI GINA

PC

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

23. POPA FLORIN

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

24. RAINEA NICOLAE

PSD

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

25. ROTARU SAVEL BARBU

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

26. UNGURIANU SORIN

PNL

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

27. VASOI COSTEL

PC

Cine este pentru?

26 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

Cine se abtine?

0 voturi

DL. SECRETAR MATEI G.

Voi da citire juramantului si fiecare consilier, in ordinea in care a fost citit se va prezenta la masa din partea stanga si cu mana pe Constitutie si pe Biblie, va spune cuvantul “jur”. Dau citire juramantului:

“ Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna credinta tot ceea ce sta in putinta si priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Galati. Asa sa-mi ajute Dumnezeu. “

In continuare, toti cei 27 de consilieri jura, cu mana pe Constitutie si pe Biblie si semneaza juramantul de consilier.

DL. RAINEA N.

In urma depunerii juramantului de catre toti consilierii, se declara constituit Consiliul Local al municipiului Galati.

DL. MIHAI A.

In urma validarii mandatelor de consilieri, avem proiectul de hotarare nr. 3 de pe ordinea de zi. Supun la vot.

Cine este pentru? 27 voturi

Cine este impotriva?

0 voturi

0 voturi


Cine se abtine?

Odata declarat legal constituit Consiliul Local, trebuie sa alegem presedintele de sedinta. Daca este o propunere in acest sens?

DL. ENACHE C.

Propun pe dl. Rainea Nicolae.

DL. RAINEA N.

Propunerea este ca sa conduc in continuare sedinta?

Supun la vot.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

Dau cuvantul d-nei Presedinte a Judecatoriei Galati. D-NA PRESEDINTA A JUDECATORIEI GALATI Buna ziua, ma numesc OANCEA LIANA MIHAELA, sunt Presedinta Judecatoriei Galati si am onoarea sa vin astazi, in fata dumneavoastra, pentru validarea Primarului. Inainte insa, de a da citire Hotararii, pe scurt, in acest sens, vreau sa va multumesc de invitatie, cat sa va si felicit pe toti care ati depus astazi juramantul de consilieri si vreau sa va spun ca, toata lumea asteapta de la dumneavoastra, noi realizari. Este adevarat ca, unii au continuitate, altii sunt noi in acest mandat. De asemenea, are loc astazi, o schimbare, nu numai de Primar, posibil si de atitudine si de mod de lucru. Multumim fostului Primar, l-am vazut prezent, d-lui Dumitru Nicolae, felicitari si dumneavoastra, multumim pentru ceea ce ati facut pentru comunitate. Trebuie sa recunoastem ca un nou mandat, pentru oricine ar veni pe functia de Primar, presupune un timp de acomodare, de cunoastere, atat a problemelor comunitatii, cat si a intregului personal si a resurselor pe care le are. Astfel incat, suntem cu totii constienti ca cel putin un an de zile are nevoie de cunoastere, dar, in acelasi timp, va trebui sa treaca si la noi etape, la noi realizari, pentru localitatea noastra, pentru municipiul Galati. Pentru a nu prelungi emotiile domnului Primar, pentru ca este o zi deosebita si pentru dumnealui, am sa dau citire, pe scurt, Hotararii de validare:

“ In temeiul art. 58 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, valideaza alegerea candidatului STAN MARIUS, membru al Uniunii Social Liberale, in functia de Primar al municipiului Galati, judetul Galati, in urma alegerilor locale, desfasurate la data de 10 iunie 2012. “ Felicitari si Dumnezeu sa va ajute.

DL. PRIMAR MARIUS STAN Subsemnatul STAN MARIUS, ales Primar in scrutinul din 10 iunie 2012, in conformitate cu prevederile art.60 alin 1 din Legea administratiei publice locale nr.215 din 2001, republicata in 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, depun in fata Consiliului Local, urmatorul juramant :

“ Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna credinta tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Galati. Asa sa-mi ajute Dumnezeu. “

Urmeaza predarea de catre dl. Dumitru Nicolae a insemnelor municipiului Galati, esarfa de Primar si Cheia municipiului Galati.

DL. PRIMAR MARIUS STAN

Permiteti-mi sa multumesc fostului domn Primar, dl. Dumitru Nicolae, sa-l felicit pentru ceea ce a facut pentru municipiul Galati, sa-i doresc sanatate multa si toate cele bune de la bunul Dumnezeu.

Domnilor ministri, domnilor parlamentari, domnule Prefect, stimati colegi consilieri, pe care va felicit cu aceasta ocazie, odata cu depunerea juramantului si constituirea Consiliului Local, dragi prieteni. Alegerile s-au incheiat. Folosesc acest prilej pentru a multumi tuturor acelora care au votat, indiferent de optiunea lor, legitimand astfel, noua putere locala. Este acum momentul sa incepem, cu adevarat, sa lucram pentru galateni si pentru oras. Avand cu noi, consilieri si formand o echipa de specialisti, o vom face cu multa munca, pricepere, onestitate, doar in respectul legii si al dorintelor galatenilor. Incepand de astazi, pentru mine exista un singur Galati, dar unul nou. Noul Galati va fi guvernat respectand interesele fiecarui cetatean. Pentru mine, galatenii sunt oameni cu minte si suflet, cu bucurii si necazuri, nu simple cifre platitoare de impozite si taxe, fara chip, nume ori importanta. Iar noul Galati este al lor, un oras al carei noua administratie va servi cu pricepere, demnitate si loialitate. Tot de astazi, politica locala se va face oriunde, dar nu in Primarie ori in institutiile si companiile municipiului. In Primarie este loc doar pentru actul de administrare, iar cei care cred altfel, pot pleca deja, sa faca doar politica. De acum, administratia locala se va inscrie pe un drum greu si plin de provocari, al atingerii profesionalismului, eficientei si respectului fata de cetateni, fata de taxele platite de oameni si fata de bunurile orasului. Pe agenda mea zilnica stau deja doar obiectivele galatenilor, atragerea de investitii, reducerea somajului, eficientizarea si debirocratizarea administratiei locale, curatenia si dezvoltarea orasului. Despre obiectivele din campanie, voi mai vorbi doar atunci cand le vom inaugura. Sunt un om liber si voi continua sa fiu un aparator al libertatilor cetatenesti si al presei profesioniste. Administratia orasului si eu, in primul rand, va trebui, incepand de astazi, sa vorbim mai putin si sa facem mai mult. Sunt gata sa primesc orice critica si propunere venita de la galateni, direct sau prin intermediul presei. Doresc sa-i asigur pe fiecare dintre galateni, ca-i voi sluji cu pricepere, putere, buna credinta, onestitate si incredere. Asa sa-mi ajute Dumnezeu.

DL. RAINEA N.

Asadar, s-a predat si stafeta si drapelul. Trebuie sa-l felicitam si noi pe domnul Primar si cred ca sunteti de acord cu mine sa-i uram o viata cat mai buna si sa se tina de cuvant, in ceea ce ne-a spus. Noi trebuie sa-l ajutam, pentru ca, singur n-o sa poata realiza niciodata, aproape nimic. Daca dintre dumneavoastra, dintre cei invitati, vor sa adreseze un cuvant. Am inteles ca dl. Ministru dl. Paul Dobre, vrea sa ne spuna cateva cuvinte si-l rugam sa ne faca onoarea.

DL. MINISTRU VICTOR PAUL DOBRE

Domnule Primar, onorat Consiliu, doamnelor si domnilor, stimati colegi parlamentari, domnule Ministru. Cred ca este un moment important in istoria Galati-ului post-decembrista, este o zi in care incepe un nou mandat, un nou Primar. Este o zi in care un nou Consiliu intra in paine, ca sa zic asa, Consiliu ales in mod democratic de cetatenii Galati-ului. Galati-ul are nevoie de un nou inceput, galatenii au votat cu speranta ca multe lucruri se vor imbunatati si am convingerea ca domnul Marius Stan a fost o foarte buna alegere si am convingerea ca intreg Consiliul Local va fi unit in ceea ce inseamna marile probleme ale Galati-ului, care sunt, nu trebuie sa le ascundem, nu trebuie sa uitam de ele. Galati-ul are nevoie de o infuzie de capital, de incredere, de investitori, de proiecte. Galati-ul are nevoie de resurse noi, pentru ca, toti suntem datori. Domnul Marius Stan are, incepand de astazi, responsabilitatea fata de cetatenii Galati-ului, care l-au ales, au fost 60.000 de oameni, dar si cei care au avut o alta optiune, sa-si duca la indeplinire ceea ce a propus. Eu si colegii mei avem incredere in acest proiect al noului Galati si speram ca va fi un nou Galati. Si chem pe toti colegii, din toate fortele politice, nu numai cei din alianta care a castigat, social-liberala si profit de acest moment, ca sa multumesc domnului Presedinte Dan Nica si domnului Presedinte Eugen Durbaca, pentru buna colaborare. Chem de asemenea, alaturi de noi, toti consilierii, indiferent de culoarea politica, in ceea ce inseamna binele municipiului. Dumnezeu sa aiba in paza noul Primar al Galati-ului, cat si consilierii locali si pe toti galatenii. Va multumesc. DL. RAINEA N.

Mai doreste cineva sa ia cuvantul? Va multumim domnule Ministru, mergem mai departe.

Avand in vedere necesitatea infiintarii comisiei de numarare a voturilor, in temeiul art,45, ali.1 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, republicata in 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, hotaraste:

Se alege, pe toata durata mandatului, o comisie din cinci membri, consilieri si va rog sa faceti propuneri, dupa care, supunem la vot.

DL. DOBREA V.

Propun sa faca parte din comisia de numarare a voturilor pe dl. Cristache Catalin. DL. POPA F.

O propun pe d-na Cocu Desilia.

DL. MANOLIU M.

Propun pe dl. Dima Cristian.

DL. GAVAN E.

Propun pe dl. Vasoi Costel.

DL. ENE C-TIN Propun pe dl. Marian Alexandru.

DL. RAINEA N.

Cine este “pentru”, ca acesti cinci nominalizati, sa faca parte din comisia de

numarare a voturilor? Cine este pentru? Cine este impotriva? Cine se abtine?

27 voturi

0 voturi

0 voturi

In urma consultarilor din cadrul comisiei, s-a stabilit ca presedintele acesteia sa fie dna Cocu Desilia si secretar, dl. Cristache Catalin.

Acum, va rog sa faceti propuneri pentru Viceprimari.

DL. MANOLIU M.

Il propun pe dl. Florin Popa.

DL.HUMELNICU M.

Il propun pe dl. Radu Cosca.

DL. RAINEA N.

Daca mai doreste si altcineva sa faca propuneri? Atunci, inchidem lista si asa cum a prezentat si dl. Secretar, sa trecem la treaba. Votul este secret. Comisia de numarare a voturilor, va rog sa va faceti datoria.

DL. CRISTACHE C.

In urma numararii voturilor, avem urmatoarele rezultate :

DL. POPA FLORIN Voturi “ pentru “ Voturi “impotriva” Voturi “ abtineri” Felicitari.

24 voturi

3 voturi

0 voturi

25 voturi

2 voturi

0 voturi


DL. RADU COSCA Voturi “ pentru “ Voturi “impotriva” Voturi “ abtineri” Felicitari.

DL. RAINEA N.

Sa-i felicitam si noi si sa le uram succes.

Supun la vot valabilitatea alegerii celor doi Viceprimari.

Cine este pentru? Cine este impotriva?

Cine se abtine?

27 voturi

0 voturi

0 voturi

Avem punctul urmator, constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. In legatura cu acest punct, vreau sa va spun ca liderii grupurilor parlamentare s-au intalnit si au ajuns in consens, la urmatoarele comisii de specialitate ale Consiliului Local.

COMISIA NR.1 - Comisia de buget-finante, administrarea domeniului public si privat al municipiului Galati :

 • 1. Popa Florin

  - presedinte

  - secretar


 • 2. Mihai Alin

 • 3. Marian Alexandru

 • 4. Cosca Radu

 • 5. Paladi Gina

 • 6. Mihailov Raul

 • 7. Ungurianu Sorianu

COMISIA NR.2 - Comisia de urbanism si amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologice si protectie a mediului inconjurator :

 • 1. Rotaru Savel          - presedinte

 • 2. Avramescu Marian - secretar

 • 3. Bucatanschi Mihail

 • 4. Rainea Nicolae

 • 5. Humelnicu Marius

 • 6. Vasoi Costel

 • 7. Cristache Catalin

COMISIA NR.3 - Comisia pentru servicii publice, gospodarie comunala, comert si privatizare :

 • 1. Gavan Eugen        - presedinte

 • 2. Dima Cristian       - secretar

 • 3. Bogatu Hristache

 • 4. Enache Cristian Sorin

 • 5. Malinovici Victor

COMISIA NR. 4 - Comisia pentru activitati stiintifice, invatamant, sanatate, culte, cultura, tineret, asistenta sociala, sport si agrement

 • 1. Bugeag Gheorghe     - presedinte

 • 2. Zanfir Ilie              - secretar

 • 3. Dobrea Victor

 • 4. Musat Carmina Liana

 • 5. Ene Constantin

 • 6. Rainea Nicolae

COMISIA NR.5 - Comisia juridica, de administratie publica locala, drepturi si libertati cetatenesti, relatii cu cetatenii si apararea ordinii si linistii publice :

 • 1. Manoliu Mihai         - presedinte

 • 2. Cocu Desilia            - secretar

 • 3. Poalelungi Marian Catalin

Daca sunt comentarii, daca sunt obiectiuni, va rog sa le sopuneti acum. Daca nu, inseamna ca, grupurile parlamentare au lucrat bine.

Pentru ca nu au fost obiectiuni, supun la vot hotararea in ansamblul ei.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?                0 voturi

Cine se abtine? 0 voturi

Cine doreste sa faca propuneri pentru numirea presedintelui de sedinta pentru urmatoarele trei luni?

DL. POPA F.

Il propun pe dl. Manoliu Mihai.

DL. RAINEA N.

Daca sunt si alte propuneri ? Daca sunt obiectiuni ?

Supun la vot.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

Domnule Manoliu, va revine cinstea si onoarea sa conduceti trei luni sedintele de Consiliul Local.

Va rog sa-mi permiteti si mie, sa cer aprobarea Consiliului Local, pentru ca asa scrie in lege, un consilier se poate ocupa in comisiile Consiliului Local in una si pana la trei comisii. Deoarece, am lucrat si in trecut in Comisia 4, solicit Consiliului Local, sa aprobe ca sa fac parte si din Comisia 4. Repet, in aceasta comisie, nu am drept de vot, decat consultativ, iar indemnizatie nu iau decat de la o comisie, nu doua. Deci, va rog frumos, daca sunteti de acord, pentru ca, nu vreau sa se supere domnii din Comisia 4 ca ma amestec in treburile lor interne.

Supun la vot.

Cine este pentru?                 27 voturi

Cine este impotriva?               0 voturi

Cine se abtine?                    0 voturi

Domnule presedinte Bugeag, aveti in mine acelasi colaborator si om de bine, va multumesc.

Sedinta noastra se apropie de sfarsit si ca incheiere, ii dau cuvantul domnului Primar, pentru a ne spune cateva cuvinte, ca de inceput de nou drum.

DL. PRIMAR MARIUS STAN

Vreau sa fac cateva anunturi punctuale :

 • 1. Acum, sedinta festiva este la final, trebuie sa ne apucam de munca si vreau sa va anunt ca, incepand de luni, vom comanda un audit, pentru a vedea unde suntem si cum stam in ceea ce priveste toate serviciile Primariei.

 • 2. Pentru urmatoarea sedinta de Consiliu, va vom pregati o organigrama noua.

 • 3. Tin foarte mult la relatia cu presa, ca relatia cu presa sa functioneze civilizat, motiv pentru care, vom infiinta un birou de presa, care va comunica permanent cu presa, asa cum este normal, civilizat, pentru ca, activitatea noastra este o activitate publica si cu scuzele de rigoare, respect pe toata lumea, respect presa, a fost campanie, ne-am certat intre noi, unii au avut interese, altii alte interese, uitam cu totii, pentru ca, in fata avem un obiectiv, salvarea Galati-ului si nu e un cuvant asa pompos spus sau fortat, este un cuvant absolut real. De aceea tin si nu vreau sa se supere pe mine nimeni din presa, sa nu comunicam direct, prin telefoane, pentru ca, daca ai timp sa stai la telefoane, sa vorbesti tot timpul cu presa sau cu altii, nu ai timp sa muncesti. Vom comunica permanent, civilizat, prin intermediul biroului de presa, e normal si firesc.

 • 4. As vrea sa fac un anunt, deja am inceput sa muncim, sa-mi permiteti sa anunt deja noul City-manager al municipiului Galati, pe domnul AUREL VLAICU, fost Director general in Primaria domnului Oprescu, cel care mi-a fost si sef de campanie si care va fi alaturi de mine si de cei doi Viceprimari, patru dintre oamenii foarte importanti din actuala administratie.

 • 5. Cel mai serios lucru, va invit la un pahar de sampanie.

DL. RAINEA N.

Felicitari, domnule Aurel Vlaicu, un nume de istorie, nume predestinat, care a aterizat la Galati. Va dorim succes.

Domnilor, va multumesc. Declar sedinta inchisa.

PRESEDINTE SEDINTA, DL. NICOLAE RAINEA

AVIZAT,

SECRETAR

GRIGORE MATEI

INTOCMIT,

MARIANA CARAUSU

RED.MC/MC