Proces verbal din 30.01.2020

PROCES-VERBAL încheiat azi, 30 IANUARIE 2020, in şedinţa ORDINARA a Consiliului Local Fagaras


ROMÂNIA JUDEȚUL BRAȘOV CONSILIUL LOCAL FĂGĂRAȘStrada Republicii, Nr. 3, 505200, Tel: 0040 268 211 313, Fax: 0040 268 213 020 Web: www.primaria-fagaras.ro, Email: secretariat@primaria-fagaras.ro

PROCES-VERBAL

încheiat azi, 30 IANUARIE 2020, in ședința ORDINARA a Consiliului Local Fagaras, ședința convocata in conformitate cu prevederile art. 133, alin.1 si 2, lit.a.) si art.134, alin.i, lit.a.), alin.2, 5 si 7 din O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ.

Ședința a avut loc in sala de ședințe a Primăriei Fagaras, incepand cu orele 17:00.

Doamna președinte de sedinta-Cârlan Anca: anunța ca ședința este legal constituita, fiind prezenti 16 consilieri si 3 absenti: dl.Ciont Valentin, dl.motoc Alexandru si dl.Pintea Cornel.

Din partea primăriei participa: dl.primar- Sucaciu Gheorghe, d-na secretar general - Laura Elena Giunca, si dl.Ciprian Tetiu-director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras.

Domnul primar:"înainte de a incepe ședința ordinara din aceasta seara, vreau sa va aduc la cunoștința de o informare cu privire la S.C.Ecoterm S.A Fagaras, ca apoi,dumneavoastră, cei din consiliul local sa luati o decizie. Stiti foarte bine, problema Ecotermului. Noi am primit alaltăieri o adresa cum ca mâine, vineri, 31 ianuarie 2020 se va opri gazul, dar astazi am avut discuții in acest sens, a vorbit si dl.Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) cu ceui de la Cluj si lucrurile se rezolva, dar cred ca noi ar trebui sa analizam problema, noi, consiliul local fiind unic acționar al acestei societăți Ecoterm, sa va expunem o problema, in ce situație suntem, daca nu luati o decizie. Dau cuvântul acum dl.Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) pentru a va da niște date concrete in acest sens.”

Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) :”Stiti foarte bine ca ultima modificare a prețului de furnizare a agentului termic este din luna noiembrie 2012, așadar, de atunci pana acum, prețul la gcal nu s-a mai modificat, iar din data aprobării acelui preț pana in momentul de fata, au avut loc o serie de majorări a prețului la gaz metan-70%, la energie electrica-22% si grile salarizare. In momentul de fata, inca nu este finalizat procesul de predare-primire a bunurilor funcționale care aparțin Municipiului Fagaras, astfel incat, activitatea, in momentul de fata, aparține tot Ecotermului in faliment.Am făcut o estimare pe ultimul trimestru a anului 2019, Trecând de la acest preț aprobat de la 290 lei/gcal, in trimestrul IV al anului 2019 au fost venituri de 1.300.008 lei in condițiile in care cheltuiala aferenta pentru producția acestor venituri a fost de 1.742.000 lei. Aici am luat in calcul cheltuielile legate de gaz, energie electrica si apa. In aceste condiții, deficitul acestor activitati pe trimestrul IV al anului 2019 este de 434 mii lei. Cei de la Ecoterm solicita printr-o adresa oficiala, o suma de 500 mii lei care este necesara pentru acoperirea acestor pierderi financiare si care este necesara si pentru continuarea activitatii de furnizare a acestui agent termic pana la finalizarea procedurii de predare-primire si fundamentarea noului preț de către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras. Eu am demarat ptocedura de fundamentare a noului preț, care trebuie sa treaca prin niște etape, de la dezbateri publice, avizare a dvs. a consiliului local. Am plecat puțin mai repede cu aceasta avizare, gândind ca poate castigam timp pentru aceste proceduri. Noi, oficial, n-o sa putem fundamenta proiectul decât când vom avea incheiata procedura de predare-primire a activelor si aceste active când vor fi in patrimoniul Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras. Acum exista aceasta situație in plin sezon rece, diferentele acestea de facturi sunt evident reale. In discuțiile cu compartimentul juridic al Primăriei Fagaras si cu dvs., consiliul local, cumva trebuie asigurata la aceasta diferența intre costul efectiv incasat si costurile care sunt in urma emiterii facturilor lunare. Din incasari, din ce am putut urmări cat am gestionat activitatea acolo la Ecoterm, ceea ce incaseaza in momentul de fata, se duce efectiv pe plata facturilor. Normalitatea va veni când fundamentam prețul real, alocam buget serviciului de termie si isi va putea desfasura activitatea pe costurile din incasari si plati, insa pana in acel moment, eu va supun atentia in stare de fapt ca nu vor putea inchide lunile care inca mai sunt de iarna fara o alocare pe acest domeniu furnizxare gaze si energie electrica.”

Domnul Popa O:”Ce datorie exista acum?”

Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) :”In momentul de fata exista o datorie scadenta de 203 mii lei, scadenta deja mâine, 31 ianuarie 2020 si am găsit intelegere sa nu pună in aplicare sistarea cu data de mâine, in urma discuțiilor de astazi, sa vedem ce putem face. Si mai este o factura scadenta in data de 15 februarie 2020 in valoare de 700 mii lei. Intr-adevar, sunt si incasari in acest interval de timp, dar nu care sa coincidă cu scadenta acestor facturi de gaz unde sunt cele mai mari facturi pana in luna martie inclusiv.”

Domnul primar:”Noi luni, 3 februarie 2020 am solicitat si o intalnire, audienta la Ministerul Dezvoltării la compatimentul sau direcția care se ocupa de monitorizarea activitatii termice din Romania. Vom discuta si vom vedea daca cei de acolo ne vor da o soluție in acest sens, in situația in care furnizorul de gaz oprește gazul sau in situația furnizorului de energie elecrtica, in cat timp putem sa preluam activitatea fortat sau nu sa știm exact care este procedura. Daca noi nu găsim posibilitatea sa acoperim aceste pierderi, probabil in următoarea perioada foarte scurta, vor opri gazul si atunci va fi o mare problema. Si cei de la Ecoterm au aceasta situație ca nu incaseaza cat ar trebui.”

Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) :”Noi nu ne putem raporta decât la prețul avizat care se poate factura in momentul de fata.”

Domnul Popa O:” Dar actualele centrale termice pe care le aveți, nu sunt supradimensionate, in sensul ca, consuma mult mai mult ?”

Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) :”Asta este o alta discuție pe care o putem avea. Ele exista, acele centrale. In momentul de fata numărul de abonati casnici si instituții publice nu duc la un prag de rentabilitate a acestei funcționari, doar ca obligativitatea de a furniza agent termic exista.”

Domnul Popa O:”Dar noi ca si primărie, consiliul local, putem aloca suma respectiva?”

Domnul primar:”Eu as vrea sa ne asumam anumite situatii. Daca se oprește de mâine gazul si noi nu suntem pregătiți, ingheata toata instalația, se oprește căldură la spital, scoli, unitatea militară, la apartamente, etc. Noi va trebui sa ne asumam ceva.”

Domnul Popa O:”Ne asumam, ca ulterior daca vine Curtea de Conturi, sa fi sancționați, sa plătim din buzunarele noastre.”

Domnul primar: ”Ne asumam, ca ulterior, daca demonstram ca nu am fost de buna credința, legal, sa fim sancționați intr-adevar. Noi vom incerca sa găsim legalitatea si probabil sa avem si un document de la A.N.R. de la Ministerul Dezvoltării pentru a avea si noi o acoperire legala.”

Domnul Popa O:”Este clar ca populația nu poate sa ramana fara căldură.”

Domnul Lascu:”Pe anul 2019 noi am achitat subvenția integral?”

Domnul primar:”Noi,da. Noi suntem la zi. Ulterior, venim cu legislația si vom stabili prețul, acordarea subvenției, pierderile tehnologice, avizul A.N.R.”

Domnul Lascu:"Aceasta suma de 500 mii lei daca o aprobam, sub ce forma va fi?”

Domnul primar:”Noi trebuie sa ne asumam o pierdere de anul trecut. Avem o problema care inevitabil s-a produs.”

Domnul Bobes:”Ceva de genul acesta bănuiesc ca s-a mai intamplat si in alte localitati din tara. Sa vedem ce procedura de rezolvare ai găsit alte localitati care au trecut prin asa ceva.”

Domnul primar:”Da. Luni când vom merge in audienta la Ministerul Dezvoltării, probabil ca ne vor spune unde s-a mai intamplat asa ceva si ce soluții s-au găsit in acest sens.

De principiu, dl. Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras ) le va scrie printr-un e-mail celor din Cluj ca noi, consiliul local dorim sa găsim soluții de rezolvare a acestei situatii?”

Domnul Poparad:” Sa găsim soluții legale.”

Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras) :”Luna viitoare ( februarie 2020) s-ar putea intruni din nou comisia pentru a se face procedura de predare-primire a bunurilor funcționale care aparțin Municipiului Fagaras.”

Domnul primar: "In consecința, spuneți, ne preocupam sa găsim soluții in acest sens? Domnul Ciprian Tetiu (director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica Fagaras ) trebuie sa știe ce sa scrie in acea adresa pe care o va trimite celor din Cluj. Sper ca pana la următoarea ședința ordinara a lunii februarie a.c. sa putem veni in fata dvs.cu noutati privind aceasta situație.”

In urma acestor discuții, consilierii locali prezenti in sala sunt de acord sa gaseasca soluții in acest sens.

Doamna președinte: Prezintă si supune spre aprobare ordinea de zi, după cum urmeaza:

 • 1 .Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 19 DECEMBRIE 2019 (ORDINARĂ).

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 2 .Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 23 DECEMBRIE 2019 (EXTRAORDINARĂ- DE ÎNDATĂ).

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare înscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 3 .Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 8 IANUARIE 2020 (EXTRAORDINARĂ).

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 4 .Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetelor întocmite pe cele două secțiuni pentru trimestrul IV 2019 la data de 31.12.2019.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 5 .Proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din serviciile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 6 .Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 7 . Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Investiții cu finanțare din contul UD al S.C. Apă Canal Sibiu S.A. Sibiu pentru anul 2020.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 8 .Proiect de hotărâre privind actualizarea cu rata de inflație, comunicată de către Institutul Național de Statistică a nivelului redevențelor, având ca obiect concesionarea/închirierea terenurilor și spațiilor proprietatea publică/privată a Municipiului Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 9 .Proiect de hotarare privind actualizarea cu rata de inflație, comunicată de către Institutul Național de Statistică a cuantumului chiriei aplicată în anul 2020 pentru locuințele din fondul locativ de stat și locuința de serviciu aflate în domeniul public/privat a Municipiului Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 10 .Proiect de hotarare privind aprobarea listei finale cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe construite prin A.N.L.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 11 .Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului local de publicitate privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate pe raza Municipiului Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 12 . Proiect de hotarare privind atribuirea de numere administrative imobilelor situate pe strada Prunului.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare înscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 13 .Proiect de hotarare privind angajarea unui avocat care să reprezinte interesele Municipiului Făgăraș în Dosar nr.4483/62/2019, aflat pe rolul Tribunalului Brașov.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare înscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 14 . Proiect de hotarare privind angajarea unui avocat în Dosar nr.5945/226/2019, aflat pe rolul Judecătoriei Făgăraș, în care Municipiul Făgăraș are calitatea de pârât, în contradictoriu cu ȘAPTE SPICE S.A. - Obiectul dosarului fiind acțiune în constatare.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 15 .Proiect de hotarare privind stabilirea unor măsuri în vederea aplicării Legii nr.416/2001, vizând ajutoarele de înmormântare.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 16 .Proiect de hotarare privind aprobarea unui număr de 200 de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav la nivelul U.A.T. Municipiul Făgăraș.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 17 . Proiect de hotarare privind propunerea de aprobare a Planului de acțiuni sau lucrări de interes local pentru anul 2020.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 18 . Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru conferirea Titlului de "Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș".

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 19 . Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managementului Muzeului Țării Făgărașului "Vaier Literat", instituție de cultură din subordinea Consiliului Local Făgăraș, precum și a comisiilor de evaluare constituite în acest scop.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 20 . Proiect de hotarare privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Făgăraș pentru anul școlar 2020-2021.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 21 . Proiect de hotarare privind aprobarea acordării elevilor din învățământul primar din Municipiul Făgăraș a unui kilogram miere polifloră în fiecare lună de curs frecvent.

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

 • 22 .Proiect de hotarare privind alegerea unui consilier ca președinte de ședință ( FEBRUARIE 2020).

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare inscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

23.Informare nr. 13/06.01.2020, înregistrată la Primăria Făgăraș sub nr.de 272/06.01.2020 din partea Direcției de Asistență Socială Făgăraș privind raportul referitor la activitatea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav desfășurată în semestrul II al anului 2019.

Discuții, întrebări? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare înscrierea pe ordinea de zi si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

Se trece la discutarea ordinii de zi.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul ordinii de zi per ansamblu si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.4/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 1 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 19 DECEMBRIE 2019 (ORDINARĂ).”

Discuții, întrebări? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.5/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 2 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 23 DECEMBRIE 2019 (EXTRAORDINARĂ-DE ÎNDATĂ).”

Discuții, întrebări? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.6/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 3 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului Local al Municipiului Fagaras din data de 8 IANUARIE 2020 (EXTRAORDINARĂ).”

Discuții, întrebări? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.7/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 4 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetelor întocmite pe cele două secțiuni pentru trimestrul IV 2019 la data de 31.12.2019.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.8/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 5 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din serviciile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Făgăraș.”

Doamna secretar general:”La acest proiect de hotarare exista o singura modificare, in sensul ca la Biblioteca Municipiului Fagaras, salariul se majoreaza cu 25% din diferența fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, fara a depăși limita prevăzută pentru anul 2022, conform Legii nr.153/2017.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare cu acest amendament al doamnei secretar general si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.9/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 6 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Făgăraș.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.10/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 7 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Investiții cu finanțare din contul IID al S.C. Apă Canal Sibiu S.A. Sibiu pentru anul 2020.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.11/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 8 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotărâre privind actualizarea cu rata de inflație, comunicată de către Institutul Național de Statistică a nivelului redevențelor, având ca obiect concesionarea/închirierea terenurilor și spațiilor proprietatea publică/privată a Municipiului Făgăraș.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.12/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 9 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind actualizarea cu rata de inflație, comunicată de către Institutul Național de Statistică a cuantumului chiriei aplicată în anul 2020 pentru locuințele din fondul locativ de stat și locuința de serviciu aflate în domeniul public/privat a Municipiului Făgăraș.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.13/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 10 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea listei finale cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe construite prin A.N.L.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.14/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 11 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului local de publicitate privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate pe raza Municipiului Făgăraș.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.15/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 12 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind atribuirea de numere administrative imobilelor situate pe strada Prunului.”

Domnul Bogdan:” Suprafețele cu delimitări fără casă, doar parcelă, să le fie atribuite numere însoțite de litere.”

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare cu amendamentul făcut de dl.Bogdan Ion si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.16/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 13 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind angajarea unui avocat care să reprezinte interesele Municipiului Făgăraș în Dosar nr.4483/62/2019, aflat pe rolul Tribunalului Brașov.”

Domnul primar: "vreau sa va spun ca astazi am primit din partea doamnei avocat Cristina Gheorghe o renegociere cu privire la cuantumul dânsei in calitate de avocat si anume, renegocierea s-a făcut de la suma de 9000 lei fara TVA la 5000 lei + TVA.”

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare cu amendamentul făcut de dl.primar si se aproba 15 voturi pentru si o abținere: dl.Popa Ovidiu (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.17/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 14 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind angajarea unui avocat în Dosar nr.5945/226/2019, aflat pe rolul Judecătoriei Făgăraș, în care Municipiul Făgăraș are calitatea de pârât, în contradictoriu cu ȘAPTE SPICE S.A. - Obiectul dosarului fiind acțiune în constatare.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.18/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 15 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind stabilirea unor măsuri în vederea aplicării Legii nr.416/2001, vizând ajutoarele de înmormântare.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr. 19/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 16 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea unui număr de 200 de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav la nivelul U.A.T. Municipiul Făgăraș.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.20/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 17 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind propunerea de aprobare a Planului de acțiuni sau lucrări de interes local pentru anul 2020.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.21/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 18 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru conferirea Titlului de "Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș".

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.22/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 19 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managementului Muzeului Țării Făgărașului "Vaier Literat", instituție de cultură din subordinea Consiliului Local Făgăraș, precum și a comisiilor de evaluare constituite în acest scop.”

Doamna președinte:”La acest proiect de hotarare este necesar vot secret, cu precizarea ca acum se fac propunerile de membrii din partea Consiliului Local Fagaras, după care, la sfârșitul ședinței se va vota.”

Doamna președinte: Supune la vot aceasta propunere si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti).

Se fac următoarele propuneri de membrii din partea Consiliului Local Fagaras:

-Comisia de evaluare anuală a managementului Muzeului Țării Făgărașului „Vaier Literat” - 1 reprezentant al Consiliului Local Fagaras:

i. dl.Mazilu Alexandru-Dorin- reprezentant Consiliul Local Făgăraș

-Comisia de soluționare a contestațiilor privind respectarea procedurii evaluării managementului Muzeului Țării Făgărașului „Vaier Literat” - 2 reprezentant al Consiliului Local Fagaras:

1. dl.Malene Petru - reprezentant Consiliul Local Făgăraș

2. dl.Alexandru Florin - reprezentant Consiliul Local Făgăraș

Se impart buletinele de vot pentru vot secret, mpdalitatea de vot fiind prin DA sau NU.

Doamna președinte: Prezintă punctul 20 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Făgăraș pentru anul școlar 2020-2021.”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.23/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 21 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind aprobarea acordării elevilor din învățământul primar din Municipiul Făgăraș a unui kilogram miere polifloră în fiecare lună de curs frecvent.”

Domnul primar: ”As vrea sa discutam sis a va prezint o alta varianta a mea a acestui proiect de hotarare pentru a putea fi pus in aplicare acest proiect. Este o inițiative foarte buna, dar am găsit cel puțin trei puncte slabe si noi nu le putem pune in aplicare astfel. Nu cred ca este correct sa acordam miere doar copiilor din clasele 0-4, asa cum se menționează in proiectul de hotarare. Legea spune ca tuturor preșcolarilor si elevilor scolii gimnaziale. As propune sa acordam miere copiilor incepand de la cresa pana la clasa a 8-a inclusive. Ambalajul este de sticla, iar transportul, atat al furnizorului, cat si al copilului de la școala pana acasa este destul de greu si cantitatea nu este conform legii. In lege spune clar: 350 grame de miere poliflora lunar, ca supliment nutritive. Mierea poliflora destinata consumului pentru elevi va fi ambalata in borcane de 250 ml cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si verificata de către Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranța alimentelor.Daca noi mărim cantitatea de 3 ori , nu facem altceva decât sa cheltuim niște bani pe ceva ce nu are nevoie copilul. Produsul miere de albine se acorda numai elevilor care frecventează cursurile. Licitația pe care trebuie sa o facem este una simplificata care dureaza vreo 2-3 luni de zile sin u vom mai putea pune in aplicare acest lucru. As propune ca aplicabilitatea sa fie incepand cu anul școlar 2020-2021. As vrea sa supuneți la vot atat forma initaiala a proiectului de hotarare care varianta nu va putea fi aplicata conform legii, cat si varianta expusa de mine, a doua, cea care se poate pune in aplicare.”

Domnul Mazilu:”Noi când am initiat acest proiect, ne-am gândit sa nu fie o povara prea mare pentru bugetul orașului. De aceea am spus ca mierea sa se acorde pentru copiii intre claseleo-4.”

Domnul primar:”Legea nr.509/29.12.2006, art. 1, alin.3 spune: “Se acordă gratuit pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale cu program normal de 4 ore, precum și pentru elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional miere de albine în limita unei cantități de 60 g/copil/săptămână. Cantitatea de 60 g miere de albine/copil/săptămână poate fi distribuită, în funcție de modul de ambalare, de două sau de trei ori pe săptămână.”

Daca vorbim de bugetul local, cum ati propus dvs avem nevoie de suma de 2 mld. lei adica pentru copiii claselor 0-4; asa cum propun eu, avem nevoie tot de suma de 2 mld. Lei, dar copiilor claselor de la o pana in clasa a 8-a inclusiv.”

Domnul Mazilu:”In expunerea de motive a mea am aratat ca beneficiary ar fi si stuparii din Tara Fagarasului. As dori sa se tina cont de treaba aceasta.”

Domnul primar:”Noi trebuie sa respectam legea. Nu avem voie asa ceva. In ceea ce privește perioada de acordare a mierii elevilor, va fi de 8 luni, fara perioada de vacante.”

Doamna Suteu:”As preciza faptul ca acordarea mierii nu se poate face copiilor de la crese si grădinițe, deoarece legal nu este in regula.”

Domnul primar:"In regula. Fara crese si grădinițe. Așadar, mierea se va acorda gratuit incepand cu anul școlar 2020-2021 pentru elevii preșcolari si eleviidin clasele I-VIII din Municipiul Fagaras, in limita unei cantitati de 350 grame de miere poliflora lunar, ca supliment nutritive. Mierea poliflora destinata consumului pentru elevii preșcolari si elevii din clasele I-VIII din Municipiul Fagaras, va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si verificata de către Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranța alimentelor. Produsul de miere de albine se acorda numai elevilor care frecventează cursurile, alocarea sumelor se realizează din bugetul local capitolul “Invatamant”, iar achiziția se va realize conform legislației achizițiilor publice.”

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare varianta a doua propusa de dl.primar si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.24/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 22 de pe ordinea de zi:” Proiect de hotarare privind alegerea unui consilier ca președinte de ședință ( FEBRUARIE 2020).”

Discuții, intrebari? Nu sunt.

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare si se aproba 15 voturi pentru si o abtinere:dl.Ercau Bruno (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.25/30.01.2020.

Doamna președinte: Prezintă punctul 23 de pe ordinea de zi:” Informare nr.13/06.01.2020, înregistrată la Primăria Făgăraș sub nr.de 272/06.01.2020 din partea Direcției de Asistență Socială Făgăraș privind raportul referitor la activitatea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav desfășurată în semestrul II al anului 2019.”

Doamna președinte:"Fiind vorba doar de o informare, s-a luat act de aceasta.”

Doamna președinte:” Revenim la punctul 19 de pe ordinea de zi si dau cuvântul domnului Bogdan lon-presedinte comisie de validare.”

Domnul Bogdan lon-presedinte comisie de validare:”In urma votului secret, avem:

-Comisia de evaluare anuală a managementului Muzeului Țării Făgărașului „Vaier Literat” - 1 reprezentant al Consiliului Local Fagaras:

1. dl.Mazilu Alexandru-Dorin- reprezentant Consiliul Local Făgăraș - 16 voturi pentru (unanimitate)

-Comisia de soluționare a contestațiilor privind respectarea procedurii evaluării managementului Muzeului Țării Făgărașului „Vaier Literat” - 2 reprezentanti al Consiliului Local Fagaras:

1. dl.Malene Petru - reprezentant Consiliul Local Făgăraș= 16 voturi pentru (unanimitate)

2. dl.Alexandru Florin - reprezentant Consiliul Local Făgăraș = 16 voturi pentru (unanimitate)

Doamna președinte: Supune spre aprobare proiectul de hotarare per ansamblu si se aproba in unanimitate-16 voturi pentru (16 consilieri prezenti), adoptandu-se Hotararea nr.26/30.01.2020.

Doamna președinte: Mulțumește pentru participare și declară închise lucrările ședinței.

Drept urmare, s-a incheiat prezentul proces-verbal in 3 exemplare.

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚA. CÂRLAN ANCA

RAL, IC NC A


PJ.