Proces verbal din 14.12.2007

19.proces verbal sedinta din data 14.12.2007

qONSTAA/7-.

ROMÂNIA

PROCES-VERBAL

încheiat astăzi, 14.12.2007, orele 12,00, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța.

La ședință participă: dl.primar Radu Ștefan Mazăre, dl.viceprimar Nicolae Nemirschi, d-na secretar Marcela Enache, 23 de consilieri locali (lipsă fiind dl.Constantin Chirilă, d-ra Jucan Monica, dl.Marin Emil și dl.Moisoiu Dănuț), directorii direcțiilor Primăriei municipiului Constanța, reprezentanții mass-mediei locale, cetățeni ai municipiului Constanța.

Dl.Gheorghe Stoica

Bună ziua, domnule primar, stimați colegi, stimați invitați ! Bună ziua, tuturor truditorilor administrației locale, prezente. Astăzi, cu bucurie, cred, suntem aci la ultima ședință pe acest an, ședință în folosul comunității pe care o reprezentăm și am dori ca la această ultimă ședință și în prejma sărbătorilor Crăciunului să începem, totuși, cu un program, pregătit pentru ședința de astăzi, din partea unor suflete curate de copii, care au venit să ne colinde.

Cu acordul dumneavoastră, ar fi bine să-i ascultăm pe dânșii întâi, ca să ne liniștim mintea și sufletele cu colindele, ca, după aceea, să putem lucra și încheia acest an, fructuos prin tot ceea ce am făcut pentru orașul nostru. Vă mulțumim și vă rugăm frumos să acceptați în liniște truda acestor copii care au venit aici, la noi, să spunem. Vă mulțumim frumos!

Corul de copii „Grupul vocal Fantasio” interpretează o parte din colindele ce alcătuiesc programul „Iată vin colindători” ce se va desfășura în data de 22 decembrie la Palatul Copiilor din Constanța, la sfârșit, fiecare copil primind, din partea primarului Radu Ștefan Mazăre, o pungă cu cadouri.

Dl.Gheorghe Stoica

Oricum acest moment de colind și de dar s-a perpetuat toată această perioadă, din partea domnului primar Radu Ștefan Mazăre și a Consiliului Local, către toți copii din municipiul Constanța. Aceste sărbători, ale darului, au început cu Sfântul Nicolae și le spunem “La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Nicolae din Consiliul Local și se va încheia în ziua de Crăciun când domnul consilier...să-i spunem numele, dl.Stroe Felix, își serbează ziua de naștere, născut în ziua de Crăciun, 25 decembrie, și ne invită ca un Moș Crăciun ce va fi.

Se fac comentarii în sală. (Pe 27 e Sfântul Ștefan....)

Dl.Gheorghe Stoica

Dacă ne permiteți, să începem lucrările de astăzi! Pentru ședința de astăzi sunt pregătite un număr de 61 de hotărâri și, vă rog să notați, punctul 59 este retras de pe ordinea de zi din cauza lipsei documentelor. După aceea îmi permit...avem și o ordine suplimentară ce cuprinde două puncte și vă rugăm să votați sau să aprobați ordinea de zi propusă și ordinea suplimentară. Cine este pentru ?

Dl.Aurel Butnaru

Nu ne-a dat nimeni ordinea suplimentară. Măcar citiți-ne-o!

Dl.Gheorghe Stoica

Deci, pe ordinea suplimentară este un proiect de hotărâre privind aprobare P.U.Z. -Construire imobil S+P+2E+M - restaurant, birouri și locuință de serviciu, bd.Tomis nr.9-11, teren în suprafață de 167,44 mp, proprietate Pesterau Grigore și Munteanu Daniela.

Și punctul nr.2, este un punct care o să ne intereseze, proiect de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a suprafeței de 800 mp, pe perioadă determinată, comunei Cumpăna. La momentul respectiv se va discuta pe marginea acestui proiect.

Vă rugăm frumos:

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ?

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă mulțumim frumos! Derulăm convocatorul. Punctul nr.l:

“Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului municipal provizoriu pe anul

2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim!

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Comelius Nădrag

Domnule președinte!

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rog !

Dl.Comelius Nădrag

Aș dori o...relație, cât de cât, cu privire la anexa 3 la bugetul pe 2008, și m-aș referi la studii și proiecte pentru protecția mediului, respectiv - amenajare sistem hidrotehnic lac Tăbăcărie-lac Siutghiol- canal legătură Marea Neagră, despre ce este vorba și modificare PUZ Sat Vacanță.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

La primul, este vorba de a realiza ceea ce am și discutat, și este prins și în studiul făcut de către Organizația Mondială a Turismului, și anume, să valorificăm cât mai bine poziția, oarecum lagunară, pe care o are stațiunea Mamaia și orașul Constanța. Mai exact, am vrea să demarăm studiile pentru ca într-un viitor, sper eu, nu foarte îndepărtat, să reușim să facem navigabil lacul Tăbăcăriei. Din zona de interes de la Moli, care va fi o zonă de mare interes pentru oraș, să se poată veni cu ambarcațiuni de pasageri și ambarcațiuni turistice, să se treacă în lacul mare, în lacul Siutghiol, unde vor fi, sperăm, destinațiile de agrement pe care le-am aprobat cu toții la un moment dat și, după aia, prin nordul stațiunii Mamaia să facem un canal de legătură între lacul Siutghiol și Marea Neagră, cu ecluză, ca să se poată ieși cu ambarcațiunile de agrement și de transport turiști, de pasageri, din lacul Siutghiol în Marea Neagră, la portul de agrement, marina, de la Casinoul din Mamaia, marina din Portul Tomis, vizitarea portului mare, comercial. Asta este ideea. Și să dăm drumul la studii, să vedem...Eu am avut niște discuții cu cei de la Institutul de Cercetare a Mării Negre, despre...cu cei de la ITANA - București, care au proiectat, despre cum ar trebui să fie canalele de elgătura, ecluza și așa mai departe, dar trebuie să avem studiile astea pentru ca în viitor să știm ce ne costă, găsim bani pe undeva, nu găsim, cine finanțează și așa mai departe.

Dl.Comelius Nădrag

Port și ecluză la Marea Neagră.

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Da. Port și ecluză înspre Năvodari. Este vorba, și am înțeles că cei de la Canale Navigabile deja și-au prins să facă o legătură între canal și lacul Siutghiol, în capătul lacului, și după aia, la fel, port și ecluză navigabilă aici, între lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol. Iar la....Da?

Dl.Comelius Nădrag

Și are, ca o consecință, modificarea la Satul de Vacanță. Așa cum ați spus dumneavoastră, urmează a trece ambarcațiunile din Tăbăcăriei în Siutghiol și așa mai departe.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Aia ? Da. Aia, categoric. Iar la Satul de Vacanță, vă explică domnul viceprimar.

Dl.Nicolae Moga

Se vizitează orașul Constanța și de pe mare ....

Dl.Gheorghe Stoica

Și din interior.

Dl.Nicolae Moga

Și de pe canal. Adică, va fi intrare navigabilă din toate părțile și se vizitează orașul Constanța, inclusiv Satul de Vacanță cu specificul lui.

Dl.Nicolae Nemirschi

Iar cu PUD-ul Sat Vacanță, oricum va intra pentru actualizare, fiind mai multe solicitări de la diverși proprietari. Și, când vom intra cu actualizarea PUD-ului Sat Vacanță atunci, probabil, va cuprinde și ecluzarea, practic, pentru că există diferențe de nivel. El, natural se scurge... lacul

Siutghiol natural se scurge în lacul Tăbăcărie. Tăbăcărie, care este un lac mort la momentul ăsta, va trebui să încercăm să-l băgăm într-un program de mediu, ca să fie curățat. Și pe urmă, descărcarea în Marea Neagră, șenalul.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rog!

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Stimați colegi, dezbatem astăzi bugetul provizoriu pe 2008. Aș avea și eu un set de întrebări. La art.9 sunt prevăzute cheltuieli pentru autorități publice și acțiuni externe.

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Vă rog, numai puțin !

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Da.

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Dacă se poate, muzica, să o oprească ! Apreciem fondul ambiental, da’ să ne auzim mai

bine.

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Repet. Dezbatem proiectul provizoriu al bugetului pe 2008. Mă întrebam dacă în cadrul acestor articole, mă rog, unde sumele sunt alocate pentru acțiuni sociale, mă refer la cluburile pentru pensionari, ajutoarele pentru pensionari și așa mai departe. Vreau să atrag atenția colegilor că în ultima vreme s-a semnalat o creștere a numărului victimilor, în special femei, care sunt violentate în familie și aș solicita suportul colegelor din consiliu pentru a vă supune atenției aprobarea sau discutarea, mă rog, pe baza....în vederea înființării unui centru de protecție a acestor femei violentate în familie. Nu este suficient să ținem simpozioane. Ați văzut, mai săptămânile trecute, și poliția și asociații și așa mai departe se implică în discuții pur și simplu, dar este timpul, pentru că crește îngrijorător numărul acestor victime ale violenței în familie datorită atâtor cauze, deci, este momentul și să facem ceva concret. Și mă gândeam, de fapt acesta este și un proiect personal, n-am știut eu prea mult...Deci, trebuie să vedem dacă putem înființa și un centru din acesta, nu numai de consiliere. Știu că e nevoie de mulți bani, dar, dacă este posibil...?

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Doamnă, am înțeles. Este bine venită. Noi, în luna ianuarie o să aprobăm bugetul definitiv. Vă rog frumos, până atunci, să veniți cu propunerea concretă, cu ce-ar trebui făcut, cam câți bani ne-ar costa, ca să purtăm o discuție pe tema asta. Să vedem, dacă până în luna ianuarie, doamna Marcela constată că are fonduri suplimentare pe luna decembrie, să le alocăm acolo, dacă nu, să vedem de unde diminuăm...

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Deci, nu am o pregătire economică și de aceea am solicitat și ajutorul colegelor din consiliu. Doamna Marinescu este președinte comisiei de buget-finanțe. Mă gândeam la o colaborare....

Dl.Lucian Băluț

Eu fac o propunere, dacă îmi permiteți: să veniți luni la noi, la comisia de protecție socială, să discutăm chestia asta. Deci, vă așteptăm în comisia de protecție socială. Noi, luni, la ora 12,00, avem comisia și să discutăm, să găsim un cadru să putem să pornim mai departe, să vedem ce înseamnă....să discutăm și cu comisia de buget-finanțe. Nu ? Vă convine așa ?

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Da, ar fi mai bine și dacă domnul primar...

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Da, adică eu, ca primar....

Se fac comentarii în sală.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Da, eu sunt de acord. Dar am constatat că primarii, de fapt, sunt un fel de moașă comunală. Nu mă pricep la toate. Așa că, aștept de la dumneavoastră, doamne, femei, să veniți să îmi spuneți ce se întâmplă, când sunteți bătute, cum sunteți bătute, unde trebuie să vă duceți, ce ați vrea...Că nu știu. Sincer. Nici n-am altoit, până acuma, femei, ca să știu cum...

Se fac comentarii în sală.( Se fac tot felul de calambururi, se râde.)

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Nu este de râs.

Dl.Nicolae Moga

Nu, nu e.

Dl.Gheorghe Stoica

Mulțumim foarte mult, pentru intervenție ! Ideea este foarte bună, este o idee social-democrată....

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Social-democrată...

Dl.Gheorghe Stoica

Da, da, e social-democrată.Da? Vă mulțumim, doamnă!

Se fac comentarii în sală. ( E populară.)

Dl.Gheorghe Stoica

Populară. Să continuăm, vă rog ! Punctul nr.2:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2008 și lista de utilaje independente pe anul 2008 ale SC „Confort Urban” SRL Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.3:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli provizoriu și a listei obiectivelor de investiții pe anul 2008 ale RADET Constanța.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.4:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2008 în formă provizorie și lista obiectivelor de investiții pe anul 2008 ale Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.5:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului provizoriu de venituri și cheltuieli al RATC Constanța pe anul 2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.6:

„Proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al SCIL Confort Urban SRL Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.7:

„Proiect de hotărâre privind acordarea de facilități la transportul urban de călători în municipiul Constanța unor categorii de pensionari, ca măsură de protecție socială.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.8

„Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a ștatului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanța, aprobat prin HCLM nr.480/26.10.2007.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Dl .Valentin Pârvulescu

Domnule președinte, vreau să fac un amendament.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rog, domnu’ consilier !

Dl.Valentin Pârvulescu

Este necesară suplimentarea cu două posturi de casier a Direcției Financiare, pentru că acolo avem un caz de furt. Sunt două casiere care sunt cercetate pentru furt, posturile sunt blocate, activitatea lor fiind suspendată și direcția va trebui să funcționeze în continuare. Și pentru asta, pentru că nu putem să angajăm pe cele două posturi fiindcă sunt blocate, trebuie să creem două noi posturi de casier -contabil. Acesta este amendamentul.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rugăm să aprobați hotărârea în întregul ei și cu amendamentul domnului consilier. Vă mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.9:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea listelor cu beneficiarii de gratuitate pe transportul în comun conform Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.10:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța pe anul 2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ?

Dl .Valentin Pârvulescu Vreau să fac un amendament.

Dl.Gheorghe Stoica Vă rog, domnu’ consilier!

Dl.Valentin Pârvulescu

In cadrul biroului de resurse umane se reorganizează un post de consilier, un post contractual, și trebuie făcută o completare a hotărârii. Acest post va fi de psiholog, un specialist în psihologia muncii și organizaționale...

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Mai tare. Dați-i microfonul. Nu aude... să scrie în stenogramă.

Dl.Valentin Pârvulescu

Deci, în cadrul biroului de resurse umane se reorganizează funcția publică contractuală și trebuie făcută precizarea în hotărâre că acest post contractual este de psiholog - psihologia muncii.

Dl.Gheorghe Stoica

Cine este pentru amendament, vă rugăm ?

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Hotărârea în ansamblul ei. Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim frumos !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.ll:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a ștatului de funcții pentru Cantina de Ajutor Social Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.12:

„Proiect de hotărâre privind modificarea HCLM nr.512/2006 în sensul majorării sumei de la 300 lei la 500 lei, sumă ce se va acorda persoanelor care împlinesc vârsta de 80 de ani și soților care aniversează 50 de ani de căsnicie.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.13:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea liniilor prioritare a Regulamentului de organizare și funcționare a comisiei de evaluare și selecționare a asociațiilor și fundațiilor care acordă servicii de asistență socială, precum și a Grilei de evaluare.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.14:

„Proiect de hotărâre privind stabilirea contribuției lunare a asistaților Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța începând cu data de 01.01.2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.15:

„Proiect de hotărâre privind majorarea alocației zilnice de hrană a asistaților Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța începând cu data de 01.01.2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.16:

„Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr.II - „Ștat de funcții”- Serviciul Public Administrare Creșe în subordinea Consiliului Local, aprobat prin HCLM nr.249/2007.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.17:

„Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuință.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.18:

„Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanța nr.598/2006 cu privire la aprobarea Acordului/Contract colectiv de muncă al salariaților din aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanța.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.19:

„Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a ștatului de funcții la nivelul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.20:

„Proiect de hotărâre pentru modificarea HCLM nr.360/2007 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri?

Dl.Gheorghe Stoica

Domnul primar...

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Da. Am vrut să vă spun că politica de taxe și impozite rămâne neschimbată. Va fi cea din 2007, ea nefiind indexată nici măcar cu valoarea inflației.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă mulțumim, domnule primar, în numele locuitorilor Constanța. Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.21:

„Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCLM nr.599/2006 privind încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.22:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța pe anul 2008.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.23:

„Proiect de hotărâre privind achiziționarea fără plată a undei vedete maritime și amplasarea acesteia pe domeniul public al municipiului Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.24:

„Proiect de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Constanța prin concesiune.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.25:

„Proiect de hotărâre privind acordarea unor bunuri de uz casnic persoanelor aflate la prima căsătorie.”

inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri?

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Domnul primar vrea să completeze, vizavi de acest proiect superb...

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Familia este celula de bază a societății. Și atunci, tuturor tinerilor, la căsătorie, începători, ne-am gândit, și cu sprijinul dumneavoastră, văd că ați și votat, vă mulțumesc, să le oferim un televizor, o să vedem, poate luăm LCD, că asta-i la modă acuma, și o mașină de spălat sau un frigider.

Se fac comentarii în sală.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Ei, dacă-mi oferea și mie primarul, acum 10 ani, mă însuram și eu.

Dl.Gheorghe Stoica

Aceste acțiuni ale domnului primar împreună cu Consiliul Local, cred că sunt de bun augur vizavi de cei care pornesc în viață. Și, de foarte multe ori, pornesc de două pahare, două furculițe. Deci, vor porni și de la două electrocasnice: un televizor, să aibă ce vedea și să nu-și mai bată nevasta că n-are ce vedea, și un frigider, s-o țină la rece, dacă o lovește prea tare, până ajunge la adăpostul nostru social.

Se fac comentarii în sală.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă mulțumim frumos ! Mi-am permis gluma pentru că sunt sărbătorile și trebuie să ne descrețim puțin... activitatea. Vă rugăm, să continuăm! Punctul nr.26:

„Proiect de hotărâre privind acordarea de pachete copiilor din municipiul Constanța cu ocazia sfintelor sărbători ale Paștelui și a celor de iarnă.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? Abțineri? Nu cred că sunt. împotrivă? în nici un caz. Deci, trece totul în unanimitate.Mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rugăm, domnule primar!

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Pachetele de Crăciun sunt, și deja-i o tradiție, de șase ani de zile se dau, așteptate cu nerăbdare și bucurie de copii. Băiatul meu a întârziat la distribuirea pachetelor și a venit la mine plângând, că el n-a primit pachetul. Și ne-am gândit să facem această bucurie, în același timp, și stimulativă și am zis ca, cu ocazia „Iepurașului”, care este de Paști, să le facem cadou un ghiozdan și rechizite. De data asta e o treabă puțin mai serioasă, deci, un lucru bun.

Dl.Gheorghe Stoica

Mulțumim pentru inițiativă, domnule primar! Vă sprijinim în acțiuni, pentru că sunt și în numele Consiliului Local și cred că locuitorii Constanței se vor bucura când vor primi câte un cadou din partea administrației locale. Continuăm.Punctul nr.27:

„Proiect de hotărâre privind stabilirea modalităților și a datelor de acordare a pachetelor cu hrană pentru pensionarii cu pensii până în 550 lei, persoanelor până în 60 de ani care nu realizează venituri și persoanelor cu handicap.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim frumos !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.28:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea sutdiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare teren de sport în municipiul Constanța” cuprins între str.I.L.Caragiale, al.Nalbei și str.Baba Novac.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.29:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Țara Piticilor” cuprins între str.I.L.Caragiale, al.Nalbei și str.Baba Novac.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.30:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare teren de sport în municipiul Constanța” cuprins între bd.I.C.Brătianu și str.Cumpenei.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.31:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Țara Piticilor” cuprins între bd.I.C.Brătianu și str.Cumpenei.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.32:

„Proiect de hotărâre privind predarea-primirea obiectivului de investiții „Extindere 4 săli de clasă și supraetajare Grup Școlar Carol I”, precum și concesionarea contractului nr.551/17.07.2007 către RAEDPP.”

-    inițiator:Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.33: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei nominale cu solicitanții pentru acordarea de subvenții de la bugetul de stat pentru construirea de locuințe proprietate personală, conform OUG 51/2006 cu modificările și completările ulterioare.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.34:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de coordonare a modalității de construire de locuințe ieftine pentru tineri destinate cumpărării.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Domnul primar intervine asupra acestui subiect. Vă rog!

Dl.Radu Ștefan Mazăre

în primul rând...că ele au fost ordonate greșit. în convocator, aveți la punctul 60 - proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosință Agenției Naționale pentru Locuințe, pentru terenul din Baba-Novac, în suprafață de 2,4 ha., pe care vrem să dezvoltăm acest cartier. Cred că normal ar fi să votăm întâi retragerea dreptului de folosință, ca să fie terenul nostru, și după aia să votăm asta. Așa că, vă propun eu la vot punctul 60, înainte, și, dacă trece, după aia să facem vorbirea despre case ieftine.

Dl.Gheorghe Stoica

Lăm în discuție punctul 60, pentru că se leagă de ceea ce comentam acuma.:

„Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosință Agenției Naționale pentru Locuințe, pentru terenul situat în Constanța, zona Baba-Novac, în suprafață de 2,4 ha.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru acest punct ?

Dl.Tiberiu Nemet

Domnu’ președinte!

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rog!

Dl.Tiberiu Nemet

Deci, înainte să luăm în discuție punctul 60, eu aș dori să întreb în ce stadiu se află, al execuției, acest proiect de hotărâre? Respectiv faptul că noi, în urmă cu ceva timp, am dat în folosință Agenției Naționale pentru Locuințe acestă suprafață de teren, dacă respectiva Agenție Națională a făcut vreo investiție, dacă a solicitat certificat de urbanism, dacă a luat avize pentru realizarea investiției și după aceste lămuriri....Trebuie să știm exact ce facem. Pentru că, o să ne trezim în situația să ne dea în judecată, că oamenii...Noi le-am dat în administrare o suprafață de teren pentru realizarea de investiții și au demarat, conform acestei...au demarat proiectul de...

Dl.Nicolae Nemirschi

N-au făcut nimic.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Domnu’ consilier, suprafața a fost predată în anul 2003. Până la ora actuală, nu s-a făcut

nimic.

Dl.Tiberiu Nemet

Au depus cerere la Primărie pentru certificatul de urbanism ?

Dl.Radu Ștefan Mazăre

V-am mai răspuns o dată. Până la ora actuală, nu s-a întreprins nimic.

Dl.Tiberiu Nemet

Păi, trebuia spusă chestia asta! Pentru a ....și...argumenta...

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Foarte bine, da. Eu m-am interesat....

Dl.Tiberiu Nemet

Și a ne motiva această hotărâre...

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Și a mai fost un teren retras...    .

Dl.Tiberiu Nemet

Pentru a ne motiva această hotărâre, pentru că este foarte important ca lumea să știe faptul că cei de la Agenția Națională pentru Locuințe nu au făcut altceva decât au tras țepe.

Dl.Radu Ștefan Mazăre Nu, eu nu spun că au tras țepe.

Dl.Tiberiu Nemet

In ultima perioadă!

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Nu știu.

Dl.Tiberiu Nemet

In ultima perioadă!

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Da...

Dl.Tiberiu Nemet în ultima perioadă... acuma!

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Am luat decizia, eu, personal...Și o să discutăm programul, acuma. Am înețeles că e o hotărâre....atâta...o să ne explice, profesorul, cum e cu tragerea la sorți, că putem să facem acest lucru și trebuie să facem, și am căutat teren liber. Deocamdată, l-am găsit pe acesta de la ANL, unde din 2003 până în 2007, la sfârșit, nu s-a întâplat nimic; nici măcar o cerere, n-a fost depusă, nici de certificat de urbanism sau de altceva. E adevărat, noi am făcut niște struc...noi, ale noastre, acolo, dar nu s-a demarat absolut nimic acolo din partea ANL-ului. Retragem. Am retras dreptul de folosință....

Dl.Tiberiu Nemet

O corespondență, cu ei, s-a purtat pe tema asta:domn’e, ce faceți ? V-am dat terenul, ce

faceți ?

Dl.Radu Ștefan Mazăre

S-a făcut de-a lungul anilor. Din 2003 până în 2007 sunt 4 ani. Da’ noi am mai retras un drept de folosință, la Palazu.

Se fac comentarii în sală. (Dacă n-au făcut nimic ? Asta e !)

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Aia e, ce să facem!? Noi trebuie să oferim casele...

Se fac comentarii în sală.

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Pentru cel de la Palazu ?

Dl .Radu Ștefan Mazăre

E retras.

D-na Doinita Lenuța Băsescu

Și acum aparține...?

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Aparține primăriei.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rugăm, la vot! Cine este pentru? La punctul 60. Cine este pentru? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica Revenim la punctul 34:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de coordonare a modalității de construire de locuințe ieftine pentru tineri destinate cumpărării.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Numai că, o să hotărâm o comisie. Vedeți că la art.2 este componența comisiei de analiză a solicitărilor. Vă rugăm, va fi vot secret, vă rugăm să propuneți, din partea grupurilor, pe cineva pentru această comisie.

Dl .Radu Ștefan Mazăre

Nu știu, doriți să mai fac o prezentare... ?

Dl.Tiberiu Nemet

Nu mai e nevoie.

Dl .Radu Ștefan Mazăre

A hotărârii? Știe toată lumea despre ce este vorba. Am decis ca la licitațiile....

Se fac comentarii în sală.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Atenție! M-am gândit ca la licitațiile pe care le facem acolo, probabil, va fi un grup de 1618 blocuri, să scoatem la licitație câte două blocuri, în așa fel încât să poată licita și constructori mai mici și să ia să construiască două blocuri; să nu scoatem tot cvartalul, ca să fie nevoie de un constructor mare, cu potență și așa mai departe, să poată construi și firme mai mici. Probabil, vor fi 8 sau 9 licitații. In caietul de sarcini, e trecut acolo...După aia....Păi, nu... Ce să vă mai spun ? Asta e tot. Doar, dacă vreți, domnul profesor să ne explice cu tragerea la sorți.

Dl.Tiberiu Nemet

Nu, nu.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Am înțeles.

DI.Gheorghe Stoica

Vă rugăm să propuneți membri comisiei. Vă rog !

Dl.Felix Stroe

Având în vedere rezultatul de la alegerile europarlamentare, întrucât această comisie va trebui să lucreze mult timp, cel puțin un an, până la alegerile locale, de la PRM să nu alegem...că se pare că nu va mai intra în Consiliul local...și o să avem....

DI.Gheorghe Stoica

Mi se pare corect. Mulțumim, domnule consilier ! Ați fost vigilent și vă mulțumim pentru treaba asta !

Se fac comentarii în sală.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rugăm să propuneți!

Dl.Valentin Eugen Șerbănescu

îl propun pe dl.Butnaru Aurel.

Dl.Nemet Tiberiu

Adrian Itu.

Se fac comentarii în sală.

Dl.Gheorghe Stoica

Nu sunt prezenți. Doamna Băsescu, vă propunem noi.

Dl.Aurel Butnaru

Dl.Băluț. El cunoaște mecanismul.

Dl.Nemet Tiberiu

Dl.Stroe, vrea să....

Dl.Felix Stroe

Dl.Nurhan.

Dl.Gheorghe Stoica

Propunerile vor fi trecute pe buletinele de vot, vă vor fi distribuite, urmând să vă exprimați votul în secret. Vă rugăm să aprobăm punctul 34. Cine este pentru ? împotrivă? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 35:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Amplasare hale comerciale P-P+1E, str.Interioară nr.2, teren în suprafață de 15238,60 mp, proprietate SC APRODEX SA BUCUREȘTI.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 36:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Construire hală depozitare ambalaje, str.Interioară nr.9, teren în suprafață de 6240 mp, proprietate SC ADA HOLDING SRL.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 37:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil apartamente P+5-6E, str.Cașin, zona Cămin Pensionari, lot 2, teren în suprafață de 333 mp, proprietate Rușa Mihai și Marioara.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 38:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil apartamente D+P+7-8E, str.Voinicului nr.6C, 6D și 6E, teren în suprafață de 862,07 mp, proprietate SC PRIMERA HOLDING SRL.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !    .

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 39:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Extindere și mansardare locuință parter, str.Grozești nr.92, teren în suprafață de 262,50 mp, proprietate Udeci Gheorghița.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 40:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Construire locuință P+1E+M, zona Palazu Mare, parcela A 586/2/42, teren în suprafață de 676 mp, proprietate Ghițu Dumitru și Marioara Luminița.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim frumos !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 41:

„Proiect de hotărâre privind modificarea HCLM nr.98/2005 privind aprobarea PUD - Construire locuință P+1E cu sediu firmă la parter și anexă parter, str.Nehoiului nr.60, teren în suprafață de 484,01 mp, proprietate Andrei Mihaela și Nicolae.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 42:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Extindere locuință P+M și schimbare destinație în birouri și depozitare, str.Vârful cu Dor nr.26, teren în suprafață de 485 mp, proprietate SC DIGITON SRL.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 43:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire locuință S+P+1E, Constanța Sud, careul C2, lot 15, teren în suprafață de 500 mp, proprietate Cadar Iulian și Gîrdea Monica.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 44:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Extindere și supraetajare cu un nivel locuință parter și construire anexă parter, str.Peneș Curcanul nr.23, teren în suprafață de 309 mp, proprietate SC CĂLIN SERVICE TOTAL SRL.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 45:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil S+P+6E -apartamente cu spații comerciale la parter, str.Izvor nr.46, teren în suprafață de 414,90 mp, proprietate SC STEJARUL SRL.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 46:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil apartamente D+P+2-3E, str.Cristea Georgescu nr.9, teren în suprafață de 682 mp, proprietate Deacu Alina Georgiana. Toma Elena și Ionuț.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 47:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil locuințe P+5-6E, str.Belvedere, zona bl.BMS, teren în suprafață de 600 mp, proprietate Dobre Mircea Titus.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 48:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil S+P+5E, alimentație publică și birouri, bd.Mamaia, zona Pescărie, teren în suprafață de 220 mp, proprietate Opincă Marian și Marioara.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 49:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil apartamente P+4E, str.Steagului nr.48, teren în suprafață de 304 mp, proprietate Arendt Adrian Emil și Manuela.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

DI.Gheorghe Stoica

Punctul 50:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Schimbare destinație teren în spațiu verde, str.Turda nr.16, teren în suprafață de 56 mp, domeniul privat al municipiului Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

DI.Gheorghe Stoica

Punctul 51:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Mansardare și extindere cu P+1E locuință parter, str.Alexandru Vlahuță nr.21, teren în suprafață de 200 mp, proprietate Mănescu Viorel.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

DI.Gheorghe Stoica

Punctul 52:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil locuințe S+P+10E și parcare, str.Intrarea Baza Petrol 3, teren în suprafață de 130,56 mp, proprietate SC CONSTRUCȚII și LUCRĂRI SPECIALE SA.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

DI.Gheorghe Stoica

Punctul 53:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil P+1E+M, locuință și atelier reparații electrice auto, str.Semănătorului nr.41A, teren în suprafață de 224,48 mp, proprietate Cărțună Hristu și Vanghelița.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 54:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Construire imobil P+1E, atelier tăiat și fasonat piatră naturală, str.Celulozei nr.6, lot 1, teren în suprafață de 859 mp, proprietate SC SAMARO SRL.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim frumos !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 55:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUD - Construire depozit de materiale P+1E, str.Celulozei nr.6, lot 2, teren în suprafață de 1131,75 mp, proprietate SC GAMARO CONSTRUCT SRL.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 56:

„Proiect de hotărâre privind completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Mulțumim frumos !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 57:

„Proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 58:

„Proiect de hotărâre privind emiterea acordului Consiliului Local al Municipiului Constanța necesar obținerii Certificatului de Atestare a Dreptului de Proprietate, conform HG 834/1991, CN ”Transelectrica” SA - S.T.Constanța, pentru terenul aferent activului magazie S.T., str.Vârful cu Dor nr.6.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul 59 este retras de pe ordinea de zi. Punctul 60 a fost votat. Punctul 61:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin negociere directă a unor bunuri imobile (terenuri sau clădiri) ce aparțin domeniului privat al municipiului Constanța.”

-    inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim !

D-na Marcela Enache

Avem 22 de voturi pentru și o abținere. S-a abținut d-na Băsescu.

Dl.Gheorghe Stoica

La ordinea suplimentară avem punctul nr.l:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ - Construire imobil S+P+2E+M -restaurant, birouri și locuință de serviciu, bd.Tomis nr.9-11, teren în suprafață de 167,44 mp, proprietate Pesterau Grigore și Munteanu Daniela.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Cine este pentru ? împotrivă ? Mulțumim !

D-na Marcela Enache Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Punctul nr.2:

„Proiect de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a suprafeței de 800 mp, pe perioadă determinată, comunei Cumpăna.”

- inițiator: Primar, Radu Ștefan Mazăre;

Se fac comentarii în sală. (Explicații !)

Dl.Gheorghe Stoica

Explicații sunt...

Dl.Aurel Butnaru

își face o conductă...

Se fac comentarii în sală.

Dl.Felix Stroe

De canalizare.

Dl.Gheorghe Stoica

Comuna Cumpăna își trage o conductă de apă care va trece pe teritoriul....Constanța.

Dl.Felix Stroe

De canalizare.

Dl.Gheorghe Stoica

De canalizare. Cine este pentru ? împotrivă ? Abțineri ? Vă mulțumim frumos!

D-na Marcela Enache

Avem 23 de voturi pentru.

Dl.Gheorghe Stoica

Vă rugăm să așteptați, să putem vota. După aceea, ne putem ridica să ne felicităm pentru anul care urmează, pentru cel care a trecut și să ne dea Dumnezeu sănătate, ca să putem duce mai departe.... pentru ce-am fost mandatați.

Dl.Radu Ștefan Mazăre

Domnilor consilieri, vreau să vă urez la mulți ani ! Vreau să vă mulțumesc, în calitatea mea de primar, pentru modul onorat și decent în care au decurs ședințele consiliului local și, aș putea spune, pentru modul chiar educativ, chiar dacă sună cumva mai comunist, cuvântul, însă, într-adevăr, atmosfera este fără „țigăneala” specifică, românească; este o atmosferă serioasă. Vreau să vă mai încunoștiințez încă ceva. La ora 13,30 va trebui să port o discuție aici cu șeful poliției circulație pe țară. Am discutat, în urma scrisorii pe care ați votat să o trimitem, cu ministru David. Trebuiau să vină doi chestori de la București, alaltăieri. N-au venit. L-am sunat, l-am informat pe ministru și urmarea a fost că acuma, peste o jumătate de oră, va veni șeful poliției circulație pe țară, ca să discutăm aspectele de circulație din orașul Constanța și suplimentarea numărului de agenți. Vă doresc tuturor la muți ani !

Dl.Gheorghe Stoica

Rog comisia de numărare a voturilor și semnare a procesului-verbal....! Vă rugăm frumos să veniți la numărarea voturilor! Vă rugăm frumos !

- X-

Dl.Gheorghe Stoica

Reziliatul votului secret este următorul:

-    dl.Butnaru Aurel: 23 de voturi pentru:

-    dl.Itu Adrian: 22 de voturi pentru, 1 vot nul;

-    d-na Băsescu Doinita Lenuța: 22 de voturi pentru, 1 vot nul;

-    dl.Băluț Lucian: 23 de voturi pentru;

-    dl.Aii Nurhan: 23 de voturi pentru.

Stimați colegi, declar închise lucrările ședinței de azi. Vă mulțumesc pengtru participare.

PREȘEDINTELE ȘEDINȚEI,

SECRETAR,    Gheorghe Stoica

Marcela Enache

27