Hotărârea nr. 48/2012

Hotărârea.nr.48 - privind aprobarea procesului-verbal al şedinţei extraordinare aConsiliului Judeţean Braşov din data de 16 decembrie 2011


România


Adresa: Bd. Eroilor, nr. 5 cod 500007, Brașov, jud. BrașovCONSILIUL JUDEȚEAN BRAȘOV


Cod F-16


HOTĂRÂREA NR. 48

din data de 3.02.2012


- privind aprobarea procesului-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 16 decembrie 2011


Consiliul Județean Brașov întrunit în ședința extraordinară la data de 3


februarie 2012;

Analizând procesul-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 16 decembrie 2011;

Ținând cont de avizul Comisiei de specialitate nr. 7 a Consiliului Județean Brașov;

Având în vedere dispozițiile art. 42 alin.(5) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

în temeiul art. 97 și art. 103 (2) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare


HOTĂRĂȘTE:


Art.unic. - Se aprobă procesul-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 16 decembrie 2011.Contrasemnează,


SECRETAR Maria DumbrăveanuCONSILIUL JUDEȚEAN BRAȘOV

F-17

PROCES-VERBAL

al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 16 decembrie 2011

Domnul președinte Căncescu Aristotel constată că lipsesc 3 consilieri județeni și anume domnul Marcu Ion, doamna Șoneriu Mihaela și domnul Șoneriu Valentin. La lucrările ședinței de azi, participă secretarul județului doamna Dumbrăveanu Maria.

Dl. Aristotel Căncescu

Stimați colegi declar deschisă ședința extraordinară de astăzi 16 decembrie, ședință care va fi urmată de o festivitate la Consilprest. Dacă aveți obiecții la ordinea de zi. Domnul Aranyosi.

Dl. Ștefan Aranyosi

Stimați colegi sigur o să o iau la cocoașă iertați-mi termenul neacademic din partea domnului părinte Vasile Oltean dar i-am confiscat în ghilimele o distincție care a primit-o ieri și fiind membru al consiliului județean, este cred o distincție care onorează și consiliul județean, domnul părinte nu a știut ce o să-i fac. Academia Română ia acordat premiul Mircea — Florian pentru lucrarea Primul parimiar româneScTsemnat azi adică ieri 15 decembrie 2011 președinte academician Ionel Haiduc uitați-vă ce frumoasă e și cred că merită să-1 aplaudăm.

Dl. Aristotel Căncescu

Da și aș dori să mai adaug un lucru e al patrulea brașovean care primește premiul Academiei Române. Felicitări. Domnul Claudiu Coman.

Dl. Claudiu Coman

Domnule președinte, stimați colegi tot o scurtă comunicare am de făcut. Noi în fiecare an în acest mandat am participat la sărbătorirea zilei naționale a României, dar nu aici nici la Brașov nici la București nici la Alba Iulia/ ci în Republica Moldova așa că vreau să va dau citire unui scurt text care ne este adresat nouă tuturor Consiliului Județean Brașov al Ambasadei României din Republica Moldova și încă odată pe scurt manifestarea dedicată zilei naționale a României s-a bucurat de succes și datorită implicării dumneavoastră în organizare. Dorim să vă mulțumim pentru sprijinul acordat și să vă urăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă mult succes în activitatea pe care o desfașurați. Atât vreau să vă spun mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Da mulțumesc, Sebastian Grapă

Dl. Sebastian Grapă

Domnule președinte, stimați colegi eu aș dori modificarea prin suplimentarea ordinii de zi cu două puncte. Primul dintre ele este vorba de prelungirea contractelor pe care o parte din medicii dentiști le au cu cele două clinici care încă ne aparțin. Este vorba de 4 cabinete și la momentul potrivit o să vă dau citire, iar cel de-al doilea punct pe care doresc să-1 modificăm astăzi este Hotărârea nr.551 pe care am adoptat-o acum aproximativ două săptămâni la ultimul plen, aș dori dacă sunteți de acord să modificăm societatea cu care se va face cooperarea Județului Brașov în loc de Consilprest SRL cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Țării Făgărașului. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Da mulțumesc, Dragoș Crăciun

Dl. Dragoș Crăciun

Domnule președinte, stimați colegi vă rog să fiți de acord să trecem pe ordinea de zi premierea celor mai buni sportivi ai județului Brașov pentru anul 2011. Mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Bun cu asta defapt o să și doresc să începem pentru că după aceea o să intrăm în ordinea de zi, în dezbateri politice, nu trebuie neapărat să-i facem părtași pe acești sportivi la dezbaterile noastre. Alte adăugiri pentru ordinea de zi domnul Aranyosi.

Dl. Ștefan Aranyosi

Conform legii educației, legea 1 din 2011 începând de la anul viitor, anul școlar 2012-2013, propunerile pentru rețeaua de școli speciale, școli speciale arondate, licee, secții speciale este vorba de învățământul pentru copii cu nevoi speciale se propune de către consiliulu județean asta prevede legeajtonsiliul județean trebuie să propună către Inspectoratul Școlar conform legii după care Inspectoratul Școlar acordă avizul conform. Este o procedură cerută de lege nu include nici o obligație a noastră, ca și până acum că tot de la noi s-au finanțat, tot noi am aprobat și organigramele deci nu include nici o problemă financiară în plus doar că trebuie scoasă o hotărâre de consiliu județean pentru propunerea acestei rețele. Rețeaua e la mine, materialul a apărut din păcate târziu.

Dl. Aristotel Căncescu

Și vreți să o supunem votului astăzi?

Dl. Aranyosi Ștefan

Este necesară o hotărâre urgentă.

Dl. Aristotel Căncescu

S-o copiați la xerox să o aibă toți consilierii și o punem pe ordinea de zi astăzi. Domnul Ungureanu aveți interpelare nu? Vă ascult.

Dl. Vasile Ungureanu

Am și interpelare domnule președinte după ce vor fi premiați sportivi dar vă rog frumos să fiți de acord domnule președinte și stimați colegi cu completarea ordinii de zi cu un punct privitor la prelungirea abonamentelor de parcare. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Bun, domnul vicepreședinte Kovacs

Dl. Kovacs Attila

Stimați colegi aș dori să vă supun atenției un punct suplimentar pe ordinea de zi legat de Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor numai în dimineața aceasta am primit materialul de la consultanți și acesta este motivul pentru care nu vi l-am prezentat, nu vi l-am dat mai repede, este vorba de multianualitatea proiectului în ceea ce privește consultanța, asistența tehnică și managementul proiectului s-a defalcat pe mai mulți ani bugetul în ceea ce privește consultanța sau pregătirea documentației pentru scoaterea la licitație a pregătirii construcției VT. Deci asta v-aș supune atenției și v-aș ruga să o aveți în vedere. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Da mulțumesc, dacă nu mai sunt alte adăugiri la ordinea de zi supun votului dumneavoastră ordinea de zi. Vă rog să votăm cu completările propuse, vă rog să votăm, culegem voturile cu 27 de voturi pentru s-a

A aprobat. In continuare o să dau citire listei cu sportivii care or să primească câte o diplomă de excelență din partea consiliului județean, o să-i dau cuvântul colegului Dragoș Crăciun.

Dl. Dragoș Crăciun

Bună ziua înainte de această premiere vreau să vă aduc la cunoștință un aspect și anume că știți foarte bine în vara acestui an s-a înființat în cadrul sau mai bine zis cu ajutorul consiliului județean Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov club care aparține de consiliul județean și care în scurta perioadă de timp, în 6 luni de zile, a reușit să obțină o medalie de aur la Campionatul Național, două medalii de bronz la Campionatul Național, o medalie de bronz la Cupa României, locul 7 la Campionatul European, cea mai bună clasare a României la un campionat european, locul 9 la Campionatul Mondial și o medalie de aur la Campionatul Național pe echipe. Este un palmares extraordinar și îi felicit pe acești copii minunați. De asemenea vreau să-l felicit pe domnul primar Vasile Șerban de la Teliu care a reușit să investească mult suflet în creșterea acestor copii care au fost legitimați în vară la noi. De asemenea vreau să vă mulțumesc dumneavoastră pentru sprijinul acordat sportului brașovean dumneavoastră legislativului dumneavoastră executivului domnule președinte și sper ca la anu să fiți alături de sportul brașovean într-o perioadă financiară destul de grea. Mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Da vă mulțumesc

Dl. Dragoș Crăciun

La categoria copii până în 14 ani dublă campioană națională Caia Mădălina lupte Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov componentă a lotului național. Categoria juniori între 14 și 18 ani George Gabor lupte Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov cvatruplu campion național, vicecampion național locul 3 la Cupa României locul 7 la Campionatul European. Antrenorul celor doi copii minunați domnul Horațiu Albu. Categoria tineret 18-20 de ani Ion Ștefan Rareș Pistol Clubul Sportiv Universitar Brașov cvatruplu campion național locul întâi la Cupa României, locul 6 la Campionatul European de trei ori locul întâi la concursul internațional de aer comprimat juniori. Din păcate nici el nici antrenoarea lui nu sunt prezenți sunt plecați la o activitate a lotului național. La categoria seniori peste 20 de ani Ghișoiu Adrian Clubul Sportiv Municipal Brașov trei titluri de campion național, o medalie de aur la Campionatul Național de seniori două medalii de argint la Campionatul Național de Seniori, două medalii argint și bronz la Campionatele Europene de Tineret. Pentru dânsul a venit domnul Ludovic Orb an antrenorul acestui sportiv deosebit. Sportivul mai sus menționat este la lotul național și nu a putut fi prezent aici și vreau să o salut și pe doamna președintă a Clubului Sportiv Municipal Brașov marea campioană Mihaela Dascălu mulțumesc că sunteți alături de sportul brașovean.

Dl. Aristotel Căncescu

Și eu vă mulțumesc și încă odată felicitări, trecem la declarații politice, o să vă rog foarte scurte și fiind sfârșit de an de asemenea o să vă rog să nu se tensioneze atmosfera că nu e cazul. Vasile Ungureanu

Dl. Vasile Ungureanu

Mulțumesc domnule președinte pentru că tot suntem la sfârșit de an mă gândeam și eu să înființăm un premiu sau să avem un premiu la fel ca la americani și anume un premiu pentru întreaga activitate din ultimele două luni premiul Culița R pentru ministrul Igaș care după ce a realizat cum trebuia să scrie celebrul roman Branconajul a reușit să intre în istoria scrierilor parlamentare românești prin rescrierea letopisețului administrației românești în așa fel încât a reușit să ne nenorocească pe toți românii și România prin comasarea alegerilor și prin toate prevederile aberante pe care le-a pus în acea rescriere și pe care colegii dumnealui le-au votat. Totodată dumnealui a reușit să inventeze economia consumului de combustibil prin prevederea în bugetul Ministerului de Interne să se cumpere un fel de biciclete pentru secțiile de poliție rurală acum în prag de iarnă pentru ca polițiștii să fugă prin nămeți cu bicicletele să-i prindă pe infractori și să-i ducă pe cadru 15-20 de km. De asemenea premiul ar putea fi acordat ex aequo și celuilalt ministru care se ocupă de ordinea publică care a schimbat ordinea în istoria prostiei românești. Nu există în lume nici un ministru nici un om care a condus vreodată o armată sau vreo instituție de ordine publică care să-și fi desconspirat spionii. De 1 decembrie acest ministru a ordonat și subalternii dumnealui normal că au executat ordinul, s-a defilat de 1 decembrie cu componenții departamentului de informații interne al armatei. Domnilor această prostie este nemărginită. Așa ceva nu se poate în lume. Cer de îndată demisia acestui personaj. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Da mulțumesc, trebuia să ne spui dinainte Vasile că ai acordat niște premii și nici măcar nu le-am pus în țiplă dar probabil că o să o facem anul viitor. Stimați colegi trecem la primul punct de pe ordinea de zi.

Dl. Mihail Veștea

Domnul președinte în luna noiembrie după ședință, în 9 noiembrie am avut o ședință și împreună cu colega Mihaela am invitat toți membrii consiliului județean, toți consilierii județeni la o întâlnire ca să sărbătorim ziua de Sfântul Mihail. Dumneavoastră domnule președinte din nefericire nu ați putut să participați nu au venit până la urmă nici chiar toți colegii dar acolo noi am discutat între noi am discutat mai multe aspecte printre care și despre atmosfera din consiliul județean și acolo ne-am gândit cum să facem ca să fie o atmosferă mai plăcută din punctul nostru de vedere al grupului pe care îl reprezint aici, ne-am luat niște angajamente pe care am încercat să le respectăm și poate cred că ați observat în ultimele ședințe nu am mai răspuns la nici un fel de provocare și nici astăzi nu avem de gând să răspundem la provocări dar pentru că suntem acuma în perioada de sărbători și în post cred că ar trebui să ne gândim mai bine la această atmosferă și să vedeți și dumneavoastră cu colegii dumneavoastră cum să creăm o atmosferă mai plăcută pentru că până la urmă consiliul județean este instituția reprezentativă, dumneavoastră conduceți această instituție și cred că atmosfera trebuie să fie cât mai constructivă. Mă gândesc că anul viitor este și an electoral și să nu degenereze prea mult, depinde de noi ca să încercăm să facem totuși din această instituție instituția reprezentativă de care județul are nevoie și să avem o atmosferă constructivă. Dar alte două lucruri vroiam să vă spun mi-aș fi dorit astăzi mai mult să-1 aud pe colegul nostru părintele Oltean. Cred ca dânsul ar putea să ne dea multe învățături care să ne ajungă la suflet și să ne învețe de bine nu de rău. Dar ce vroiam să vă spun odată vreau să vă mulțumesc domnule președinte pentru invitația pe care mi-ați facut-o la inaugurarea muzeului la care ați contribuit dumneavoastră vreau să vă felicit pentru ce ați făcut și să-i felicit și pe cei care v-au ajutat doamna directoare Fulga am înțeles, cu colectivul și alți oameni care au fost alături de dumneavoastră. Este o expoziție deosebită și îi invit și pe colegii mei să viziteze această expoziție pentru că este foarte interesantă și foarte frumoasă. Eu vreau să vă felicit pentru treaba aceasta și vreau să vă mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați facut-o și pentru că înțeleg că este ședința de final de an aș vrea să transmit tuturor angajaților consiliului județean acuma la început că la sfârșit toată lumea se ridică și pleacă, tuturor angajaților consiliului județean să le transmit din partea mea și a colegilor numai fericire, bucurie, împliniri, tot ce își doresc ei. Vreau să le mulțumesc pentru colaborarea cu care au dat dovadă pe parcursul anului. Nu am lucrat eu cu mulți dar cu cei cu care am lucrat, cei mai mulți cu care am lucrat s-au dovedit foarte serioși și cu dorința de a rezolva problemele bineînțeles în limita competențelor pe care le au. Mai sunt și excepții dar cu aceste excepții toți suntem de acord asta am constatat și mă bucură că suntem de acord și știm care sunt excepțiile. Deci vreau să le mulțumesc și să le urez tuturor în numele meu și a colegilor mei la mulți ani, sărbători fericite și un an plin de împliniri. Colegilor consilieri județeni vreau să le urez și lor la mulți ani și fericire să mă scuze dacă i-am mai deranjat pe parcursul anului și să-mi spună unde greșesc că o să încerc să mă corectez să nu mai deranjez pe anul viitor. Iar pentru că avem și mass-media aici și o folosim chiar dacă mai spun despre noi și lucruri mai puțin bune sau nu apreciază ce facem, oricum avem nevoie de reprezentanții mass-media pentru că datorită lor pot să ajungă și lucrurile bune pe care le facem la cetățeni, le mulțumim și celor care lucrează în mass-media pentru toată activitatea pe care au facut-o și să transmitem și cetățenilor că sunt cetățeni care ne urmăresc în direct alții în reluare, să le transmitem din partea mea și a colegilor un an nou fericit cu multe bucurii, împliniri, sărbători fericite și eu personal mi-aș dori ca norii ăștia negri care se tot adună pe cerul ăsta al Europei, se tot strâng, să ne aducă în zilele astea de sărbătoare să ne aducă numai zăpadă, să nu ne aducă alte lucruri, să ne aducă zăpadă, să avem sărbători fericite și bucurii și anul viitor să fie mult soare și să avem lumină și bucurie în suflete. Vă mulțumesc, sărbători fericite, la mulți ani și să avem parte de un an nou mai bun.

Dl. Aristotel Căncescu

Dacă eram noi la guvernare aveam și zăpadă. Da și eu vă mulțumesc, noi o să transmitem urările în partea festivă care va avea loc la Consilprest parte la care va participa și personalul consiliului județean. Mă bucură faptul că de Sfântul Mihail ați luat o asemenra măsură s-a și văzut acest lucru, reacția s-a văzut în ședințele care au urmat și vă propun luna viitoare când va fi și Sfântul Aristotel o să vin și eu cu niște propuneri concrete. Vă mulțumesc. Primul punct de pe ordinea de zi. Sebastian Grapă.

Dl. Sebastian Grapă

Bună ziua domnule președinte stimați colegi e foarte interesant, sentimental de-a dreptul acest discurs nu întâmplător pentru că Dumnezeu așa stabilește legăturile între oameni. Mă uitam peste un mail în care cineva încerca să ne învețe de ce strigăm unii la alții și fac un rezumat foarte scurt. Spunea că în momentul în care doi oameni strigă unul la altul când încearcă să comunice și ridică tonul inimile lor se îndepărtează și cu cât strigă mai tare cu atât sunt mai departe și dădea ca exemplu oamenii care se iubesc sunt suficiente cuvintele dulci, chiar șoptite chiar murmurate pentru că inimile lor sunt foarte apropiate. Chestia asta o spunea Mahatma Gandhi. Eu sunt extrem de impresionat însă nu sunt convins de spusele colegului Veștea și să vă spun și de ce pentru că dânsul se produce în consiliul județean de 3 ani de zile iar noi avem nevoie de sprijinul colegilor de la partidul democrat în momentul în care durerile ne apasă, în momentele festive ca ăsta ar trebui să ne mulțumim pentru ce am făcut unul pentru celălalt nu să încercăm să promitem că de la anu vom fi mai buni iar promisiunea pentru că noi suntem cei care cred în promisiuni votând în consecință pe urmă suferim așa că domnule președinte, stimați colegi este frumos gândul pe care-1 transmite colegul Veștea îmi doresc foarte mult ca el să se întâmple, am fost prezent la acea discuție nu am fost prezent la acea locație însă dacă promisiunea domnului Veștea se referă și la faptul că începând din luna ianuarie la bugetul pe care-1 constituim o să ne gândim și la școli o să ne gândim și la spitale, o să ne gândim la persoanele cu dizabilități nu o să mai cerem constituirea de comisii când acordăm ajutoare nu o să mai cerem constituire de comisii atunci când încercând să facem un aeroport găsim bruma de bani pentru ca asta să se întâmple, îl voi crede. Până atunci însă dați-mi voie să-mi manifest, așa sunt eu puțin mai șceptic, îndoiala dacă acestea sunt cuvintele unui om care crede ceea ce spune și vă spun că viața m-a făcut să-mi dau seama ce înseamnă un crocodil care plânge cu lacrimi amare. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Bun, nu cred că era cazul. E sfârșit de an. Uitați cel puțin putem să ne urăm lucruri bune.

Dl. Sebastian Grapă

Dați-mi voie să fiu sceptic să nu cred dar dacă întradevăr este adevărat toată stima din partea mea însă se va vedea în luna a șasea a anului 2012.

Dl. Aristotel Căncescu

Eu am învățat un lucru de când fac politică am prins numa alternanțe la guvernare nici un guvern nu a recâștigat alegerile și am învățat un lucru că răzbunarea naște răzbunare nu e cazul să ne gândim la astfel de lucruri și și eu am regretul că din păcate ceea ce s-a întâmplat în ultimul an nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani dar trag speranța că în anul viitor lucrurile nu se vor mai repeta și dacă se vor mai repeta sigur aceste lucruri vor duce la o schimbare. Părintele Oltean

Dl. Vasile Oltean

Când vorbea domnul Veștea îmi părea rău că nu mi-am adus patrahirul. Când a vorbit colegul nostru din nou mi-a părut rău că nu am adus patrahirul din alt motiv pentru că suntem într-un moment când trebuie să iertăm. Numai oamenii care știu să ierte sunt adevărați oameni. Deci dânsul a spus sincer, trebuia să iertăm. Oricum nu este cazul acum să facem lucruri de natura aceasta. Eu am deschis cuvântul pentru a vă mulțumi pentru că am fost în mijlocul dumneavoastră atâta și am învățat enorm, enorm de mult pentru că lucram într-un mediu în care totul era aureolat de puterea documentelor și citeam din documente numai lucruri deosebit de bune și am văzut că mai sunt și alte lucruri dar atmosfera care e implicată acum îmi place în mod deosebit și sper să fie pentru totdeauana la fel. Suntem într-o perioadă în care îl așteptăm pe Hristos să se nască în mijlocul nostru. Hristos I-a iertat pe cei care L-au răstignit, Hristos I-a iertat pe cei care L-au bătut, Hristos I-a iertat pe cei care I-au dat oțet și noi avem obligația de a ierta. Haideți să fim cu adevărat iertători pentru ca să pășim în sărbătorile care ne așteaptă cu fruntea deschisă și cu pocăința firească. Efectiv îmi doresc ca în acest consiliu să se instituie această prietenie și respectul unul față de celălalt. Puterea cuvintelor poate oferii întotdeauna putere negativă dacă ele sunt negative, semeni răul culegi furtuna. Nu se poate să fie așa. Poate colegul meu Grapă s-a supărat pe mine și a plecat poate mă va ierta pentru că înainte de toate sunt preot și al doilea am spus din sinceritate tot ce am spus. Poate vi s-a întâmplat să constatați că eu nu am nici un dușman cel puțin pe față pentru că nicodată nu am vorbit de rău pe nimeni și nu vreau să vorbesc pe nimeni de rău și prin prietenie câștigi mult mai mult. Andrei Șaguna care a fost sființit de curând a reușit să-și câștige autoritatea pe care a avut-o fiind cel mai bun prieten al dușmanilor săi. Deci este o lecție pe care trebuie să o învățăm. Dușmanul trebuie să ți-1 atragi nicidecum să-1 pedepsești cu puterea pedepsei pentru că ea are recul împotriva ta, deci trebuie să ți-1 câștigi prin bunăvoință. Apostolul Pavel spunea că pe capul dușmanului este jar nestins în momentul în care tu îi spui cuvinte frumoase. Să dea Domnul Dumnezeu să auzim aici numai cuvinte frumoase, să ne ajute Dumnezeu.

Dl. Aristotel Căncescu

Da mulțumesc mult, propun să trecem la ordinea de zi, punctul 1 de pe ordinea de zi privind aprobarea procesului-verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 09.11.2011, discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul întâi de pe ordinea de zi, vă rog să votăm, culegem voturile cu 28 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 2 de pe ordinea de zi privind aprobarea procesului-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov din data de 18.11.2011, vă rog să votăm, culegem voturile cu 30 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 3 privind asocierea județului Brașov cu orașul Râșnov pentru realizarea proiectului “Lucrări de intervenție în regim de urgență la Cetatea Râșnovului și reabilitarea Turnului Bathory” vreau să-1 cuplăm cu Rupea, deci vreau să votăm asocierea cu Râșnov și după aceea separat asocierea cu Rupea pentru lucrările care dorim să le finanțăm din creditul de la BCR. Domnul Veștea

Dl. Mihail Veștea

Noi suntem de acord și totdeauna am susținut ideea de a pune în valoare cetățile din zona județului Brașov. Aicea ni se propune un contract de asociere dar nu există contractul de asociere și nici angajamentele părților adică cu ce vine consiliul județean cu ce vine, veți face după aceea numa ca întrebare, veți face un contract de asociere sau cum se va face?

Dl. Aristotel Căncescu

Votăm asocierea în principiu tocmai pentru a putea face finanțările urmând să se facă bineînțeles un contract între cele două părți și localitățile Rupea respectiv Râșnov vor trebui să voteze același lucru după aceea ele se vor finaliza cu un contract. Domnul Danu

Dl. Aurelian Danu

Dincolo de toate ambele tipuri de asocieri sunt benefice dat totuși consider că ar trebui să consemnăm în hotărâre faptul că viitorul contract de asociere trebuie să treacă prin plen pentru că așa este și normal chiar dacă astăzi votăm doar de principiu și aș solicita totuși să votăm separat cele două proiecte pentru că s-ar putea și beneficiarii respectiv autoritatea locală Rupea și Râșnov să aibă nevoie de hotărâri distincte nu la grămadă, separat să votăm și să fie două hotărâri distincte și vă rog să rețineți amendamentul conform căruia într-o ședință viitoare de plen atunci când defapt se va ajunge să avem contractul de asociere să fie trecut prin plen.

D1. Aristotel Căncescu

Doamna Dumbrăveanu

D-na. Dumbrăveanu Maria

Contractul de asociere cu Rupea l-am promovat cu hotărâre cu proiect de hotărâre cu referat și cu toată fundamentarea. Ieri la ora 16 am obținut și de la Consiliul Local Râșnov materialul de promovare. La Râșnov sunt cu toate materialele în atenția dumneavoastră iar pe proiectul de hotărâre o să fie și contractul care va fi adus în atenția dumneavoastră cu termenii și condițiile concrete. în ce privește Rupea pentru că data trecută în ședință s-a propus acordarea de către Consiliul Județean Brașov a unui sprijin financiar și s-a identificat sursa de finanțare din credit bancar întrucât pe contractul dintre Județul Brașov și banca care ne acordă creditul pentru monumente istorice nu era poziție separată - orașul Rupea nu puteam să închid legal această hotărâre până când nu promovez o dată propunerea de asociere cu orașul Rupea. Vom propune orașului să fie de acord cu această asociere vom face termenii concreți plus demersurile la bancă să ne prindă cu act adițional în care să ne putem încadra. Procedura o vom urma identic cu asocierea cu orașul Râșnov. Sunt două cetăți de aceeași greutate, conform legii monumentelor istorice 422 ambele sunt în categoria de importanță națională și chiar de patrimoniu internațional.

DL Aristotel Căncescu

Mulțumesc, domnul Ochi.

DL Ion Ochi

Domnule președinte, stimați colegi nu este vorba de ascoierea într-un contract de principiu este vorba de contractul cadru de asociere al consiliului județean cu oricare autoritate publică locală în vederea finanțării și executării unor lucrări de interes public. De ce trebuie să promovăm astăzi această hotărâre și de ce v-aș ruga să fiți de acord ca executivul să încheie acest contract de asociere? Din lipsă de timp pentru că tragerile programate pentru 2011 din creditul pentru finanțarea obiectivelor de cultură ale județului Brașov presupune tragere în luna decembrie a acestui an. Dacă nu vom face această tragere acum tragerile programate în luna decembrie se vor reporta potrivit unei hotărâri a Guvernului României numai în 2013 și nu în 2012 aceste trageri afectând gradul de îndatorare și deficitul bugetar. De aceea nu este vorba de un contract, vă rog să înțelegeți că nu este vorba de un contract cu clauză specială este un contract cadru de asociere care ne permite nouă Județului Brașov și consiliului județean cu acordul dumneavoastră să finanțăm lucrări de interes public. Este vorba de Râșnov de Făgăraș și de Rupea și s-ar putea să fie vorba și de Feldioara pentru că astea sunt obiectivele la care se lucrează din acest credit.

Dl. Aristotel Căncescu

Din câte știu cu Feldioara s-a votat asocierea și și cu Rupea s-a votat asocierea. Vă ascult domnul Sarafinceanu

Dl. Sarafinceanu Gheorghe

Domnule președinte chiar dacă nu ar fi fost votată asocierea dar eu știu că este votată colegul Danu cred că a uitat de vreo 3 ani de zile este votată asocierea asta și e și hotărâre de consiliu, v-aș ruga să faceți toate demersurile să nu se piardă banii. Eu știu și domnul Ochi are dreptate pierdem banii și este păcat ca să pierdem tragerea asta din decembrie. Deci noi am făcut multe asocieri, v-am dat girul să faceți multe asocieri este o chestie de principiu așa că nu este nici o problemă.

Dl. Aristotel Căncescu

Avem asociere votată și cu Râșnovul colegii au vrut ca să ne acoperim ca să fie și în acest an o astfel de propunere, avem și cu Râșnovul și cu Rupea, părerea mea a fost că nu trebuia să trecem prin plenul de astăzi se pare că și banca a cerut acest lucru să o avem reîmprospătată cu acest an și ăsta e motivul pentru care vă propunem să le votăm pe cele două. Vă rog să votăm prima dată Râșnov după aceea Rupea contractul cadru de asociere, vă rog să votăm pentru Râșnov, culegem voturile, cu 28 de voturi pentru s-a aprobat. Rupea, culegem voturile cu 29 de voturi pentru s-a aprobat. Feldioara vă rog să votăm culegem voturile cu 28 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 4 privind acordarea unor premii cetățenilor județului Brașov care au primit titlul de “Erou al comunității” pe anul 2011, decernat de către ATOP, domnul Claudiu Coman aveți cuvântul.

Dl. Claudiu Coman

Da este vorba de 5 premii nominal Ababei Laurențiu, Blaj iu Marian Gheorghe, Cigărean Valentin, Mironcic Florin Georgian și Negulici Adrian pentru acte de curaj și devotament în slujba comunității acordarea titlului de erou al comunității și sigur așa cum este în propunerea de hotărâre o sumă de bani suma totală e de 7.000 de lei se ajunge la o sumă de 1.400 de lei pentru fiecare dintre acești cetățeni ai Brașovului care au dat dovadă de acte de curaj și devotament. Sunt două persoane de la poliție, două de la jandarmerie și o persoană de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La ședința ATOP când vom face și premierile vom face o conferință de presă și vom detalia toate aspectele legate de meritele acestor cetățeni și eu mă bucur că putem să facem și lucruri bune și să scoatem în evidență și oamenii care au dat dovadă de mare curaj și cu care noi brașovenii ne putem mândrii. Vă mulțumesc.

Dl. Aristotel Căncescu

Vă mulțumesc, dacă sunt discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră acest punct de pe ordinea de zi, vă rog să votăm culegem voturile, cu 30 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 1 diverse privind aprobarea statului de funcții și a organigramei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, pentru anul 2011-2012, dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul 1 de pe ordinea de zi diverse vă rog să votăm culegem voturile cu 26 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 2 privind aprobarea statului de funcții și a organigramei pentru Colegiul Aurel Vijoli Făgăraș pentru anul școlar 2011-2012, dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul 2 de pe ordinea de zi diverse vă rog să votăm culegem voturile cu 30 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 3 privind aprobarea modalității de finanțare a construcției pistei, pentru investiția Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav, dicuții? Domnul Veștea

Dl. Mihail Veștea

Domnul președinte permiteți să spun că spre surprinderea noastră și de data aceasta proiectele legate de acest obiectiv important care este Aeroportul Internațional Brașov apar pe ordinea de zi doar la diverse. Deci credem că e mai important aeroportul decât alte puncte și cred că oricând apare vreo modificare putem să facem o ședință extraordinară sau cum vreți ca să o discutăm dar ar fi bine ca materialele astea să ajungă din timp și la noi ca să putem să luăm cunoștință despre tot ce se face sau se dorește să se facă. Aicea cred că este până la urmă cea mai mare problemă faptul că materialele legate de aeroport ajung târziu. Dacă puteți să ne explicați puțin despre ce este vorba.

Dl. Aristotel Căncescu

Vă explic da știți la începutul ședinței ați venit cu drapelul alb aici și vreau și eu să-1 păstrez încă drapelul acesta alb, v-am văzut și la o emisiune de televiziune la care ați zis tot felul de lucruri despre acest aeroport dar am uitat tot ce ați zis. Ținând cont de propunerea pe care ați facut-o această chestiune e la diverse tocmai datorită faptului că noi am convocat această ședință care avea o ordine de zi și acest punct pentru că după părerea mea nu trebuia supus la vot nici acest lucru pentru că eu data trecută când am propus să scoatem la licitație am zis și care sunt sursele de finanțare creditul și bugetul nostru dar pentru că s-a dorit și și de către bancă s-a dorit să fie explicit și nu de către bancă cât teama față de ANRMAP care poate ca să ne respingă să ieșim pe SEAP cu această licitație am vrut ca să detaliem și acolo se vede foarte bine totul, banii sunt din credit și din bugetul consiliului județean pentu finanțarea pistei aeroportului. Și pentru noi e foarte important, e cea mai importantă investiție pe care dorim să o vedem realizată însă trebuie să respectăm și niște proceduri și dacă nu l-am fi trecut pe ordinea de zi puteam să avem o problemă. La diverse întotdeauna am mai făcut corecturi și am mai venit și cu puncte suplimentare cum s-a venit defapt și astăzi la diverse ați văzut s-au mai făcut încă 5 propuneri. Bun alte discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere vă rog să votăm punctul 3 de pe ordinea de zi diverse, culegem voturile cu 28 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 4 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al fondurilor externe nerambursabile și diminuarea bugetului de venituri și cheltuieli finanțat din venituri proprii și subvenții al Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov, dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul 4 de pe ordinea de zi diverse vă rog să votăm, culegem voturile cu 31 de voturi pentru s-a aprobat. O solicitare având în vedere că acolo este un centru de zi pentru copii iar banii pentru surse îi aveam propunem suma de 10.000 pentru Homorod pentru Centrul de zi pentru copii defavorizați dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul 5 de pe ordinea de zi diverse vă rog să votăm culegem voturile cu 31 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 6 privind schimbarea destinației sumei de 276.000 lei alocată din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Brașov, municipiului Făgăraș, prin Hotărârea nr. 342/2011, între unele obiective de investiții. E o solicitare de schimbare a destinației sumelor deci nu acordăm bani în plus la Făgăraș dacă sunt discuții?

Dl. Veștea Mihail

Parcă a mai fost dacă îmi aduc aminte acum nici o lună o hotărâre tot de modificare a sumelor. S-a ținut cont? Parcă atunci s-a luat de la cetate.

Dl. Aristotel Căncescu

De absolut toate am ținut cont indiferent de unde au venit propunerile de dorința celor din comunitățile respective.

Dl. Mihail Veștea

Toți banii merg către obiectivul de investiții Cetatea Făgăraș? în proiectul de hotărâre scrie că va fi alocat către obiectivul de investiții Cetate Făgăraș da? Toți banii, toți 260 se duc acolo?

Dl. Aristotel Căncescu

Asta e solicitarea primăriei Făgărașului

Dl. Mihail Veștea

Tocmai că la solicitarea primăriei Făgăraș văd că e altceva. A, am înțeles gata.

Dl. Aristotel Căncescu

Dacă ați înțeles trecem la vot vă rog să votăm, culegem voturile cu 25 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 7 privind alocarea sumei de 4.000 lei către Comuna Teliu pentru sprijinirea unor parohii, dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră punctul 7 de pe ordinea de zi vă rog să votăm, culegem voturile cu 29 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 8 privind stabilirea taxelor pentru certificatele, avizele și autorizațiile eliberate de către Consiliul Județean Brașov, a taxelor speciale, precum și a altor taxe și tarife pe anul 2012, culegem voturile cu 28 de voturi pentru s-a aprobat. Punctul 9 privind aprobarea demarării procedurilor în vederea încetării contractului de constituire a unui drept real de superficie, înregistrat sub nr. 10634/2010 încheiat între SC IAR SA Brașov și Județul Brașov, domnul Veștea.

Dl. Mihail Veștea

Domnule președinte am discutat și la început referitor la proiectul pentru aeroport. înțeleg că aici la punctul 9 din referat se dorește reamplasarea terminalului de pe un teren pe alt teren.

Dl. Aristotel Căncescu

Nu că dorim noi, proiectantul ne-a dat altă propunere altă soluție și bineînțeles în urma acestei propuneri a proiectantului am renunțat la contractul cu IAR-ul.

Dl. Mihail Veștea

Nu credeți totuși că ar fi mai bine să păstrăm acest contract pe care-1 avem?

Dl. Aristotel Căncescu

Și eu aș dori să-l păstrăm pentru că orice teren de acolo este bine să fie blocat ca să nu se trezească alții că își fac tot felul de construcții. Zona respectivă va deveni foarte valoroasă din păcate suma de bani pe care o plătim este foarte mare.

Dl. Mihail Veștea

Eu știu că a durat câteva luni până să obținem aprobarea consiliului județean să aibă acest drept și eu cred că nu ar trebui să renunțăm așa rapid la el pentru că până la urmă cel mai important lucru pentru realizarea aeroportului este să avem terenurile necesare și așa cum ați spus și dumneavoastră să nu ne trezim după aceea că pe acest teren apare altceva.

Dl Aristotel Căncescu

Domnul Veștea eu chiar sunt de acord cu ce ziceți dumneavoastră și v-aș propune hotărârea s-o votăm în alt fel să împuternicim executivul să poată renunța la acest contract, deci să fie executivul împuternicit. O să mai analizăm și o să mai vedem. Eu sunt de acord cu dumneavoastră eu aș ține din zona respectivă cât mai multe terenuri blocate și aveți dreptate pentru că e ușor să dai o autorizație cum s-a întâmplat la București la Băneasa dai niște autorizații și după aceea să începi să faci demolări. E mai bine să ți cât mai mult blocat din păcate cei care au făcut propunerea s-au gândit la niște sume de bani pentru că nici ei nu ne dau gratuit să știți. Bun sub forma asta vă propun împuternicirea executivului să ia o decizie în această privință. Vă rog să votăm, culegem voturile cu 29 de voturi pentru s-a aprobat. Domnul Grapă prelungirea contractelor, eu vreau să vă spun că suntem în proceduri și eu vreau ca acele cabinete medicale să le vindem cât mai repede e vorba de cabinetele stomatologice de pe strada Diaconu Coresi problema care e că a trebuit să îndeplinim niște proceduri inclusiv niște litigii care au existat s-au rezolvat cu primăria Brașovului acesta a fost un motiv pentru care s-a amânat foarte mult și doresc să prelungim cu încă trei luni aceste contracte deci să le prelungim până pe 31 martie. Dacă sunt discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere, vă rog să votăm, culegem voturile cu 30 de voturi pentru s-a aprobat. Cu Consilprestul de ce s-a propus ca să fie altcineva pentru că Consilprestul nu poate să desfășoare această activitate nu are în obiectul de activitate. Acesta este motivul pentru care s-a propus să schimbăm societatea care face aceste acțiuni. Noi am votat această activitate în ședința trecută e vorba de toate festivitățile care se fac de Crăciun, s-a votat acest lucru și noi am votat să le facă Consilprestul din păcate am constatat Consilprestul nu are obiect de activitate și nu dorim să avem probleme și am găsit o fundație care are un astfel de obiect de activitate. Discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere, vă rog să votăm culegem voturile cu 21 de voturi pentru s-a aprobat. Domnul Aranyosi a propus un material îl avem l-am primit de la Inspectoratul Școlar. Premiile care s-au dat trebuie să le votăm. Vă rog să votăm acest lucru, culegem voturile cu 27 de voturi pentru s-a aprobat. Propunerea domnului Aranyosi dacă sunt obiecții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere vă rog să votăm, culegem voturile cu 30 de voturi pentru s-a aprobat. Abonamentele pentru parcare dacă sunt discuții? Supun votului dumneavoastră această propunere, vă rog să votăm, culegem voturile cu 25 de voturi pentru s-a aprobat. Domnul Kovacs cu materialul pe care l-ați primit pentru managementul deșeurilor dacă sunt discuții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere, culegem voturile cu 28 de voturi s-a aprobat. Da domnul Ochi.

Dl. Ion Ochi

A

îmi cer scuze domnule președinte și față de colegi și față de dumneavoastră dar în ultimul timp în ultimul moment acuma a venit o solicitare de la Spitalul Clinic de Copii Brașov care solicită suma de 38.000 de lei pentru a evita apariția unor situații grave în activitatea medicală a spitalului generate de niște lucrări la cazanele de încălzire s-au spart 6 țevi de circulație a apei funcționarea cazanului fiind compromisă. De asemenea sunt necesare lucrări premergătoare la 3 cazane nu știu ce și lista continuă și la aparatele de sterilizare. Vă rog să fiți de acord să o promovați pe ordinea de zi și să votăm și aceasta.

Dl. Aristotel Căncescu

Dicuții? Nefiind supun votului dumneavoastră această propunere vă rog să votăm, culegem voturile cu 31 de voturi s-a aprobat. Vă mulțumesc ne vedem în continuare eu zic la ora 11:30 ne vedem la Consilprest pentru partea festivă a ședinței noastre.


Secretar, Dumbrăveanu Maria