Proces verbal din 31.07.2019

Proces verbal - sedinta ordinara din data de 31-07-2019


R O M Â N I A

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI

BRAȘOV

PROCESUL - VERBAL încheiat în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov din data de

31 iulie 2019

Ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov a fost convocată pentru data de 31 iulie 2019, orele 13:30, în sala de ședințe a Consiliului Local, din B-dul Eroilor nr.8, anunțul de ședință fiind postat pe site-ul instituției și publicat în ziarul “Buna ziua Brasov”, în data de 25 iulie 2019.

Secretarul Municipiului Brașov, doamna Adrian Goran face prezența, din totalul de 27 de consilieri sunt prezenți 24. Absentează domnul consilier Chifu Sergiu Marian (a demisionat din funcție), domnul consilier Radu Iov Constantin și domnul consilier Macedonschi Cristian.

Precizează că ședința este statutară și se pot lua hotărâri valabile.

La ședință participă domnul Primar George Scripcaru, domnul Viceprimar Mihai Costel și domnul Viceprimar Barabas Laszlo.

Reprezentantul casei de arhitectură Dico&Țigănaș - domnul Șerban Țigănaș a prezentat Consiliului Local Brașov conceptul viitoarei Săli Polivalente, etapă în cadrul elaborării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Conceptul pornește de la un spațiu multifuncțional care include nu numai construcția efectivă a Sălii Polivalente, ci și o întreagă amenajare cu zone verzi, zone de promenadă, zone de recreere și de odihnă, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și role și facilități sportive puse la dispoziția publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber etc), care transformă întreaga suprafață de 148.210 mp într-un imens parc.

Privită dinspre Șoseaua Cristianului, Sala Polivalenta se va afla în spatele acestui parc, iar arhitectura a fost gândită în așa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi și armonizând peisajul natural cu cel construit, sala fiind ea însăși gândită ca o completare a reliefului natural.

Suprafața include o sală polivalentă cu 10.000 de locuri și o sală de antrenamente cu 1.115 locuri, o parcare în aer liber cu 700 de locuri de tip Park & Ride, la care se adaugă o autogară cu 104 locuri pentru autoturisme și șapte locuri pentru autocare, o parcare subterană cu 74 de locuri VIP și pentru presă, locuri de parcare pentru oficiali și sportivi, inclusiv două locuri de parcare speciale pentru autocarele acestora.

Clădirea va fi de formă eliptică, având inclusă în zona din spate sala „de antrenament“, care face corp comun cu clădirea principală și modifică liniile curbe ale fațadei posterioare. Ca regim de înălțime, clădirea va avea subsol, parter, mezanin și etaj. Subsolul va fi utilizat în special ca spațiu administrativ și tehnic, va include parcarea subterană, vestiare și va permite și circulația publicului și al personalului sau sportivilor/artiștilor, având inclusiv acces VIP. Tot la subsol va fi amenajat și un adăpost de protecție civilă. La parter sunt incluse majoritatea fluxurilor de circulație pentru public, spațiile comerciale, grupurile sanitare și o zonă pentru bar. Mezaninul include circulația publicului, săli de conferințe, grupuri sanitare, bar, bucătărie, spații tehnice, spații de depozitare și logii. Etajul cuprinde de asemenea o zonă VIP un bar-restaurant, un bar, spațiul pentru presă, o terasă și un spațiu verde necirculabil, cabinetul de prim-ajutor, o zonă de bucătărie, spații de depozitare, grupuri sanitare și, desigur, zonele de circulație pentru public. Atât mezaninul, cât și etajul includ terase în jurul clădirii, „exterioare“, gândite ca spații de socializare sau relaxare, care să permită contactul cu exteriorul, dar să asigure umbră sau protecție în cazul precipitațiilor.

Pentru a ilustra multifuncționalitatea conceptului, proiectantul a propus mai multe scenarii de utilizare a sălii împreună cu zona exterioară (eveniment sportiv, concert în aer liber, târg) și scenarii de utilizare a sălii la interior - competiții sportive (handbal, tenis, baschet, volei, judo, karate, box, wrestling, scrimă, arte marțiale etc), concerte, centru expozițional.

În cazul unui eveniment sportiv de amploare, de exemplu, care utilizează la maximum spațiul exterior disponibil, scenariul include zonă pentru trambuline, tenis de masă, badminton, judo, karate, box și wrestling, o zonă de jocuri pentru copii cu traseu gonflabil, traseu pe frânghii și tobogane, un parc pentru copii, pistă de alergare, o zonă pentru activități cu bicicleta (la care se adaugă pista de biciclete).. .toate acestea sunt completate de facilitățile de promenadă, restaurante și zone de petrecere a timpului liber.

La interior, cele două săli - principală, cu 10.000 de locuri, și secundară, cu 1.115 de locuri - pot fi adaptate pentru configurații diferite ale terenurilor de joc, specifice fiecărui sport, iar sala secundară poate fi utilizată fie ca locație alternativă pentru competiții, fie pentru antrenamente sau ca sală mai mică pentru concerte ori spațiu expozițional. Sala principală are 952 de locuri în gradene retractabile, care ajută la modificarea spațiului în funcție de necesități. În sala „de antrenamente“ pot fi amenajate până la 2.100 de locuri în cazul concert, prin apel la spațiul de legătură dintre cele două săli.

În încălzirea și ventilarea sălii, precum și pentru asigurarea unei părți din energia electrică, proiectanții au luat în calcul instalații fotovoltaice și sisteme cu recuperare de căldură, precum și alte soluții prietenoase cu mediul, care au ca scop. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza și optimiza permanent funcționarea instalațiilor.

„Dealurile și munții din Brașov și peisajul absolut fenomenal pe care se proiectează această sală sunt sursa noastră de inspirație. Ceea ce ne place la Brașov este lucrul cu peisajul și cu zona din împrejurimi, care este în dezvoltare, și această investiție, necesară, va genera conexiuni cu spațiile adiacente, fiind de fapt un adevărat proiect de regenerare urbană. Nu e vorba doar de Sala Polivalentă, care este concepută pentru toate categoriile de sporturi indoor, cât și pentru spectacole, conferințe, festivaluri, târguri sau alte evenimente de acest fel, ci de întreaga zonă. Ne-am gândit la a furrniza spații și suprafețe pentru toate tipurile de activități, atât cele spontane - pentru care avem la dispoziție un parc care înseamnă promenadă, copii, odihnă, joacă, umbră atunci când e cald, activități sportive în aer liber - dar și pentru manifestări municipale, organizate, care atrag un public foarte numeros -târguri, festivaluri, concerte și altele asemenea - pentru care avem spații potrivite și echipate corespunzător. Cred că am găsit un echilibru bun între toate aceste tipuri de spații, care să facă plăcută utilizarea zonei, atât pentru evenimente municipale, cât și pentru cei care se află în proximitatea zonei în fiecare zi, și care vor găsi un loc în care să-și petreacă în mod plăcut timpul câteve ore“, a declarat arhitectul Șerban Țigănaș,

„Una dintre provocările cele mai mari este fără îndoială ambiția justificată a Primăriei Brașov de a avea o sală polivalentă cu un grad înalt de sustenabilitate, deci foarte avansată din punct de vedere al utilizării energiilor alternative și a sistemelor de construcție care reduc foarte mult costurile de funcționare și fac o astfel de clădire prietenoasă cu mediul. Va urma studiul de fezabilitate, care ne va oferi componenta financiară, și proiectul tehnic, iar într-un an de zile putem vorbi de achiziția lucrărilor“, a adăugat arhitectul Șerban Țigănaș.

Domnul Primar - George Scripcaru precizează că ne aflăm într-o fază bună, conform programului convenit, când s-a decis în urma licitației ca această echipă să deruleze proiectul Sălii Polivalente, au avut loc multe discuții, au fost înlăturate forate multe lucruri, în așa fel încât să se reducă din costuri.

De asemenea, domnul Primar apreciază că este un proiect bun și așa va arăta Sala Polivalentă în următoarea perioadă.

Domnul Primar - George Scripcaru informează că acest element a fost discutat cu domnul Țigănaș și inițial proiectul avea prevăzute parcări sub această sală, însă genera costuri foarte mari și s-a încercat evitarea accesului cu mașini sau echipamente auto în zona respectivă. Se dorește ca această zonă să fie cât mai mult posibil o zonă verde, au avut loc discuții cu privire la poluare, mediu și costuri. Această parcare este pe Axa 4.1 și este pe SIDU la Alba Iulia depus ca și proiect și care a fost declarat eligibil și finanțat cu fonduri europene.

S-au identificat soluții în arealul acestei zone și s-au corelat cu dezvoltările care sunt în aceste zone în momentul de față într-un parcurs de avizare, înspre fosta platformă Romradiatoare, înspre str. Bazaltului și platforma Mecon, trebuie să țină cont de acest proiect, în ceea ce înseamnă infrastructura de dezvoltare pe aceste zone, astfel au fost condiționați arhitecții și proiectanții care lucrează la dezvoltarea acestei zone, să țină cont de necesitățile zonei a și infrastructură de acces și parcări.

Mai mult decât atât, această sală nu va avea parcarea ocupată zilnic, această parcare va fi utilizată în momentul când va exista un eveniment, acest lucru l-a subliniat și domnul Țigănaș, ca întreaga zonă, această suprafață foarte încăpătoare să fie promenadă, zonă de agrement, activități în aer liber și alte asemenea lucruri, care nu necesită o parcare, se va încerca să se aducă acolo cât mai multe activități, care nu necesită accesul cu mașina. Aceasta se află în vecinătatea Clubului Școlar Sportiv Brașovia unde se derulează activități sportive, astfel s-au făcut demersuri la Ministerul Educației, iar zilele trecute s-a primit o solicitare, să ne exprimăm intenția dacă preluăm aceste infrastructuri școlare, acolo e și capăt de linie cu ceea ce înseamnă infrastructura ce trebuie dotată în plus cu alte elemente de natură logistică, de asemenea au avut loc discuții și cu Universitatea Transilvania, ca suprafața pe care o dețin, să fie tot pentru agrement și pentru sport în zona respectivă în așa fel încât să aducem cât mai puțin trafic în zonă. Astfel, pașii făcuți până acum și discuțiile cu dl. Țigănaș s-au corelat de fiecare dată, pentru această prezentare care a avut loc.

Președintele ședinței - domnul Oprică Adrian Florentin - apreciază faptul că, noua sală are un design foarte frumos, s-a apelat la niște soluții inteligente la ceea ce înseamnă parte de eficientizare energetică a viitoarei clădiri, astfel vor fi costuri mai mici, iar despre transport în eventualitatea organizării unor evenimente naționale europene, având în vedere și faptul că această sală este și în proximitatea Gării Bartolomeu care este un alt acces care se poate face către acestă sală.

Domnul președinte adaugă că este un proiect bun pe care toți brașovenii îl așteaptă.

Domnul Primar - George Scripcaru precizează că au avut loc discuții cu lichidatorul de la FC Brașov, urmând să se dea soluții, în așa fel încât, conceptul care se referă la ce este azi Stadionul Tineretului, dar care va suferi modificări după reglarea situației juridice cu lichidatorul de la FC Brașov. Ca urmare a discuțiilor de săptămâna trecută, se va găsi o soluție pentru care se va solicita acordul Consiliului Local.

Domnul Șerban Țigănaș - mai adaugă faptul că, strategia ține cont atât de simultaneitatea cât și de dispersia locurilor de parcare, astfel, este vorba de o parcare la sol în proximitatea autogării, apoi de Park & Ride, se poate observa cât de suplu se inserează, pentru a se face loc spațiului public, sunt două parcări proprii.

Aprobarea ordinii de zi

Se supune la vot ordinea de zi cu 92 puncte și două puncte retrase (pct. 24 și 69) și se aprobă cu unanimitate.

Aprobarea procesului-verbal al ședinței ordinare din data de 24 iunie 2019

În continuare, președintele ședinței supune la vot procesul-verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 17 aprilie 2019, care se aprobă cu unanimitate.

Domnul consilier - Ungar Arnold: îl roagă pe domnul Primar, când aduce crucea pe care a comandat-o, să fie foarte atent, pentru că în conflictul acesta între două județe pentru cimitirul militar,

4 niște neisprăviți au zis că românii au pus acolo cruci legionare, și astfel să nu fie acuzat și domnul Primar, că aduce o cruce legionară, pentru că pe domnul Moruzi l-au acuzat că a adus o cruce masonică.

Domnul consilier - Șovăială Șerban: ridică problema cu privire la strada Curcanilor care tocmai se asfaltează de către Recon; locatarii din zonă au sesizat la Apa că în fața nr. 43 curge apă din vechiul asfalt, e un pârâiaș, iar cineva de la Apa, s-a uitat și a spus că e o problemă prea puțin importantă, se rezolvă după ce se asfaltează, e absurd să se asfalteze și după aceea să repare scurgerea de apă.

Domnul consilier mai adaugă faptul că a depus la CIC o cerere prin care în calitate de consilier și de președite al comisiei nr. 7 al Consiliului Local, respectiv cea care se ocupă de relațiile externe, cer să mi se comunice deplasările din mandatul prezent din 2016 până acum, deplasările în străinătate ale consilierilor și ale personalului Primăriei, cine a fost, când a fost, cât a costat, și mai ales ce rezultate s-au obținut în urma acestor deplasări, pentru că, știe doar de două deplasări, una în care a fost cu domnul viceprimar în Bulgaria, și cea din Japonia.

De asemenea, domnul consilier precizează că, de când s-a încheiat circulația pe Aleea Tiberiu Brediceanu, de la magazinul Star la Bastionul Funarilor, au trecut foarte multe luni, iar strazile Constantin Lacea, Mălăiești, Șirul Plăieșilor și Alexandru Petofi, sunt blocate la această oră, pentru că toți care parcau sub Tâmpa acum se duc în partea cealaltă... astfel, solicită în scris să i se răspundă, pentru ce s-a interzis accesul acolo, când toate lunile acestea în care a fost blocat accesul, s-a ținut un Street Foods o săptămână, se ținuse și cu ani în urmă, când se circula pe această stradă.

Doamna consilier - Țop Carmen Ferghete Floriana are o solicitare către Serviciul Comunitar Evidența Persoanelor, o solicitare din partea tinerilor care trec pe la Casa Căsătoriilor, au trecut sau vor să treacă, ei și-ar dori ca odată cu depunerea actelor pentru oficierea căsătoriei să se poată depună și acte pentru schimbarea cărții de identitate, această problemă ar mulțumi categoriile tinere ale cetățenilor orașului.

Doamna consilier - Urse Gabriela precizează că se află pe ordinea de zi o majorare de impozite pentru clădirile care vor fi identificate ca neîngrijite, și dorește să supună atenției faptul că s-au evidențiat și semnalat foarte multe probleme în Centrul Istroric, vis-a-vis de clădirile și monumentele istorice pe care se desenează cu Graffiti, astfel revine cu o propunere de proiect despre care s-a mai discutat în urmă cu ceva ani, și anume de a se identifica o locație și a se amenaja în același timp un astfel de loc în care cei care desenează cu Graffiti să poată să-și manifeste și să-și exercite acest talent, eventual să se identifice undeva în periferia orașului un loc în care aceștia să deseneze.

Domnul Viceprimar - Barabas Laszlo: precizează că, referitor la strada Curcanilor a luat legătura cu Compania Apa care va verifica situația și se vor lua măsuri, cum se iau peste tot în oraș unde sunt probleme.

PUNCTUL 1

Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al domnului Chifu Sergiu Marian ca urmare a demisiei.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 2

Proiect de hotărâre privind continuarea plății din bugetul local a Municipiului Brașov a contravalorii chiriei pentru profesorul de limbă spaniolă în cadrul Colegiului Național „Unirea” Brașov pentru anul școlar 2019 - 2020.

Raport de activitate al asistenților personali angajați ai Direcției de Asistență Socială Brașov, pe semestrul I 2019.

PUNCTUL 4

Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale Direcției de Asistență Socială Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 5

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 154 din 30 martie 2017 privind aprobarea realizării investiției „Investiții pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Brașov, prin reabilitarea a 9,641 km drumuri forestiere existente și construirea unui drum forestier nou de 11,003 km”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6 iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 6

Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului veniturilor proprii aferente Grădinii Zoologice Brașov pe anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 7

Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei II - Statul de funcții la Hotărârea Consiliului Local nr. 112/2013 privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, republicată.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 8

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 324 din data 28 iulie 2017, privind aprobarea prețului local ce va fi facturat populației și consumatorilor noncasnici începând cu 01 iulie 2017, pentru energia termică livrată de Serviciul Public Local de Termoficare Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 9

Proiect de hotărâre pentru completarea H.C.L. nr. 235/29.03.2019 privind aprobarea înființării structurii sportive ”Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov”, instituție publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Sovăială).

PUNCTUL 10

Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumul veniturilor proprii aferente Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov, instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Brașov, pe anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Sovăială).

PUNCTUL 11

Proiect de hotărâre pentru aprobarea protocolului privind participarea Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov în calitate de coorganizator al evenimentului ”Joc de Calificare la Campionatul European de Handbal Feminin România-Ucraina” și al evenimentului ”Super Cupa României la handbal masculin între Dinamo București - SCM Politehnica Timișoara, Super Cupa României la handbal feminin între SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 12

Proiect de hotărâre pentru aprobarea derulării procedurii de selecție a membrului Consiliului de Administrație al societății comerciale S.C. RATBV S.A.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 13

Proiect de hotărâre privind aprobarea derulării procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A.

Domnul Viceprimar - Mihai Costel informează că trebuie făcute propuneri pentru comisia de selecție (membri consiliului local care vor fi asistați de un expert) și face următoarele propuneri, respectiv domnul Bughiuz Marius, domnul Adrian Oprică și doamna Carmen Țop - Ferghete, iar pentru comisia privind contestarea contestațiilor propune următorii consilieri: domnișoara Alexandra Crivineanu, domnul consilier Sebastian Rusu și domnul consilier Comșa Marius.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Ungar).

PUNCTUL 14

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Construire cămin cazare elevi”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, , iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 15

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Sală Sport Liceul Tehnologic Silvic Dr. N. Rucăreanu”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 16

Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiții “Consolidare Zid Colegiul Național Aprily Lajos ”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 18

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 743/14 decembrie 2018 privind aprobarea proiectului “Terminal transport urban Gara Brașov” și a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Sovaiala).

PUNCTUL 19

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 787/21 decembrie 2018 privind aprobarea proiectului “Realizare infrastructură integrată pentru ciclism și trafic pietonal cu facilități complementare -Traseu 2” și a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 20

Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 243 din 16.05.2005, privind aprobarea Regulamentului privind eliberarea și folosirea permiselor de Liberă Trecere pentru circulația pe străzile din Municipiul Brașov, republicată.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 21

Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile a subscriselor MECENA S.R.L., TRUBLI

TRANSBUS SERVICE S.R.L., LORIFLOR TRANS S.R.L., înregistrată la Primăria Municipiului Brașov sub nr. 60.191 din 01.07.2019, formulată împotriva H.C.L. nr. 329/2019 privind aprobarea Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială - Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 22

Proiect de hotărâre privind documentația de urbanism “P.U.D. - Construire locuință și împrejmuire teren, str. Plugarilor nr. 6 H Brașov”, beneficiar Camilar Denisa.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 23

Proiect de hotărâre privind documentația de urbanism “P.U.D. - Construire casă și împrejmuire, în Municipiul Brașov, Calea Feldioarei nr. 33 A”, beneficiar Ilie Dana Viorela.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

8 PUNCTUL 25

Proiect de hotărâre privind prelungire perioadă de valabilitate a documentației “Modificare P.U.Z. -Construire centru comercial și hotel, B-dul 15 Noiembrie nr. 78, prin reconsiderarea funcțiunilor: Centru comercial (Shopping Mall) și clădiri înalte pentru birouri”, aprobată prin H.C.L. nr. 309/2016.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 26

Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din documentația de urbanism “P.U.G. Brașov”, aprobată cu H.C.L. nr. 144/2011, în vederea respectării prevederilor Legii nr. 350/2001.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 27

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului - cadru de aplicare a majorării cu până la 500 % a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor și terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite de pe raza Municipiului Brașov.

Domnul Costan: „În primul rând vă mulțumesc pentru oportunitatea de a-mi permite să iau cuvântul și aplaud inițiativa celor care au elaborat acest regulament, însă am rămas cu niște nelămuriri, și în urma consultării cu câțiva proprietari și colegi și prieteni, am elaborat o scurtă listă de observații și sper că veți putea oferi clarificări în primul rând am observat că nu există un calendar cu acte foarte clar legate de etapele aplicării regulamentului, într-adevăr există niște etape, dar nu există niște date calendaristice concrete. Legat de inventarierea clădirilor, am înțeles că este prima etapă, aș vrea să știu dacă nu ar fi oportună întâi verificarea acestor imobile, dacă au probleme de structură de rezistență. Numai de la începutul, anului au existat cazuri, trei imobile asupra cărora au început să fie efecutate lucrări de restaurare, dar au fost probleme la structura de rezistență și în final au fost demolate. Vorbesc de două imobile de pe strada Postăvarului nr. 5 și nr. 7 care s-au aflat în zona de protecție a centrului istoric și un alt imobil aflat pe Matei Basarb nr. 2, care a ajuns și în presă cât de curând.

Apoi dacă se constată un imobil care se află în zona de protecție sau în alte zone de interes, conform regulamentului, și se constată că are probleme foarte mari legate de neglijarea fațadelor sau de altă natură, vreau să știu dacă este oportună inițierea unor proceduri de clasare conform Legii nr. 422 din 2001 a monumentelor istorice. Pot invoca un exemplu concret, și anume fosta sinagogă de pe Castelului 64, care se află într-o stare deplorabilă, nu este monument istorc, dar se află în zona de protecție a centrului istoric.

Legat de regimul de finanțare, am înțeles că există niște incertitudini din partea proprietarilor legate de ce costuri ar presupune să fie suportatate de către aceștia și aș vrea să știu dacă s-au făcut câteva... simulatoare de costuri, să fie făcute publice, pentru a liniști proprietarii.

Apoi trebuie ținut cont și de noile norme ale BNR-ului, legate de gradul de îndatorare, dacă avem proprietari care câștigă la nivelul salariului mediu pe economie net lunar vreau să știu dacă nu ar exista riscul de supraîndatorare sau de dificultăți de plată a acelei taxe de creștere a calității arhitecturale, ambientale.

Apoi legat de obligațiile primăriei referitoare la restaurările clădirilor aflate în patrimoniul propriu, anume clădirile de pe lista RIAL, aceasta nu este făcută publică, aș dori să fie făcută publică și să știm dacă sunt și coproprietari.

În final, în prezentul regulament propus spre vot există o prevedere legată de intervenții de firme făcute cu experiență în restaurări de monumente istorice, aș vrea să știu pe ce criterii.sunt folosite pentru a defini aceste firme cu experiență și dacă avem și o listă. Mulțumesc!”

Domnul Primar - George Scripcarii... parte din lucrurile care le-ați spus au legătură cu regulamentul și pașii care urmează, sunt alte chestiuni care nu avem cum să le luăm în discuție, vis-a-vis de detaliile care se referă la cursul BNR . acest regulament este un prim pas, noi am trimis o serie de notificări acum un an de zile, acest regulament vine să structureze practic criteriile sau lucrurile care trebuie să le urmăm, luna viitoare vom veni cu o nouă hotărâre de consiliu local prin care o să

constituim comisia formată din reprezentanți ai direcției fiscale, arhitect șef, poliția locală, prin dispoziție de primar, după care vom veni cu o listă de clădiri, de imobile... care vor fi supuse acestei impozitări vor fi analizate de reprezentanții celor trei entități pe care le-am amintit mai înainte, dirtecția fiscală, arhitect șef și poliția locală, dacă ați observat în regulament sunt până la 500% și în funcție de anumite componente la care ați făcut referire, pentru că nu toate se încadrează în această categorie, o fațadă, o clădire are un grad de degradare 100% sau altele care se referă la anumite elemente din structura clădirii, sunt prevăzute în regulament a fi impozitate diferențiat și în fiecare ședință dacă e posibil sau la trei luni de zile vom veni cu asemenea liste de clădiri care vor fi supuse aprobării consiliului local și care se încadrează în prevederile acestui regulament, .ne-am consultat și cu alte administrații locale din țară.de asemenea sunt prevederi preluate din codul fiscal și care sunt structurate în legi, au trebuit să fie preluate din acest regulament, și sigur că o să ținem cont de anumite aspecte pe care le-ați spus, colegii mei care sunt prezenți aici de la Direcția Fiscală, Poliția Locală, doamna arhitect - șef care este prezentă, au auzit, au preluat aceste detalii la care ați făcut referire și vom vedea care dintre ele ar fi bine să completeze acest regulament. demersurile pe care le-am făcut până acum au generat câteva efecte, pentru că în momentul de față se află în procedura de avizare, documentațiile pentru reabilitrarea corpului vechi al hotelului Aro Palace.

Mai avem asemenea clădiri care au o valoare foarte importantă din punct de vedere cultural și istoric, Hotel Coroana deținut de SIF Transilvania, nu este întreținut și nu există o preocupare din acest punct de vedere și altele de asemenea, Biblioteca județeană este proprietatea Camerei de Comerț și Industrie Brașov.ar fi bine să se cunoască absolut tot și să se știe unde RIAL-ul este coproprietar într-un imobil cu o mică parte din imobilul respectiv. luna viitoare veți avea pe ordinea de zi o listă cu cel puțin zece asemenea imobile pe care vor fi supuse aprobării consiliului local pe baza analizei comisiei care va fi făcută prin dispoziție de primar chiar mâine.

Doamna consilier Țop - Ferghete Floriana Carmen mulțumește domnului Costan, comisia va lua în considerare constatările făcute, de asemenea, adaugă că persoanele fizice care locuiesc în case monumente istorice, au fost scutite de impozit până anul acesta, iar, prin această scutire ar fi trebuit să se mobilizeze să repare sau să întrețină acele case, întrucât foarte puține persoane au făcut acest lucru, s-a luat această măsură.

Domnul Primar - George Scripcaru: „Tot dumneavoastră ați aprobat acel regulament de cofinanțare a unor lucrări de refacere la nivel de fațade pentru imobile care sunt în centrul istroic, adică să susținem financiar persoane fizice sau locuitori din anumite imobile care depun un proiect, obțin o autorizație de construcție pentru refacere și chiar ați aprobat o listă cu asemenea imobile pe care le-am supus aprobării consiliului local. îi stimulăm și îi sprijinim și pe cei care au inițiativă să facă acest lucru, dar cursul la bancă chiar nu putem să-l gestionăm noi”.

Domnul consilier - Șovăială Șerban salută această inițiativă, e bine să fie clădirile renovate frumos dar cu privire la curțile, în regulament, la modul în care se calculează punctajul pentru a fi sau nu încadrat în cei felicitați cu bonificare și crede că s-a strecurat o greșeală, adică oamenii primesc un punctaj dacă au deșeuri în curți și încă un punctaj dacă acele deșeuri sunt din construcții.

Domnul Primar - George Scripcaru precizează că este o chestiune minimală, de interpretare, una este gunoiul menajer care este un produs al activității vieții de zi cu zi și alta este un depozit, un deșeu care provine dintr-o fațadă care este neîntreținută.

Domnul consilier - Șovăială Șerban: „Tot deșeu e și unul și altul.”

9                          9                                              5               5                   5

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 voturi pentru si 1 abținere (domnul consilier Sovăială).

PUNCTUL 28

Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație autentificată sub nr. 618/2019 și trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov, a terenului donat de Vârtic Ionuț.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 29

Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație autentificată sub nr. 85/2006 și trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov, a terenului donat de Donosa Titus-Dan și Donosa Claudia.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 30

Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație autentificată sub nr. 1874/1998 și trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov, a terenului donat de Ceaușu Vasile și Ceaușu Mariana-Anișoara.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 31

Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație autentificată sub nr. 1563/2017 și trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov, a terenului donat de Manole Sorin - Bogdan.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 32

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 11/500 din terenul înscris în C.F. nr. 127539 Brașov, nr. cad. 127539, de la Zaharia Silviu.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 33

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 2/84 din terenul înscris în C.F. nr. 131346 Brașov, nr. top. 9423/1/2/15.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 și 6 iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 34

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 2/15 din terenul înscris în C.F. nr. 144502 Brașov, nr. cad. 144502.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5, si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 35

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 153253 Brașov, nr. cad. 153253.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 37

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 154601 Brașov, nr. cad. 154601.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 38

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 156102 Brașov, nr. cad. 156102.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 39

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 288/1.225 din terenul înscris în C.F. nr. 109538 Brașov, nr. cad. 109538, nr. top. (9982/1/4, 9982/2/4, 9982/3/2/1/2, 9980/2/1/3, 9981)/11 și a cotei de 288/1.225 din terenul înscris în C.F. nr. 109563 Brașov, nr. cad. 109563, nr. top. (9982/1/4, 9982/2/4, 9982/3/2/1/2, 9980/2/1/3, 9981)/10.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 40

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 11/500 din terenul înscris în C.F. nr. 127539 Brașov, nr. cad. 127539, de la Arsene Cătălin-Marius.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 41

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 35/175 din terenul înscris în C.F. nr. 109538 Brașov, nr. cad. 109538, nr. top. (9982/1/4, 9982/2/4, 9982/3/2/1/2, 9980/2/1/3, 9981)/11.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 42

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 7/175 din terenul înscris în C.F. nr. 109538 Brașov, nr. cad. 109538, nr. top. (9982/1/4, 9982/2/4, 9982/3/2/1/2, 9980/2/1/3, 9981)/11.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 43

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 60/1.225 din terenul înscris în C.F. nr. 109538 Brașov, nr. cad. 109538, nr. top. (9982/1/4, 9982/2/4, 9982/3/2/1/2, 9980/2/1/3, 9981)/11.

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 1.556/20.000 din terenul înscris în C.F. nr. 109370 Brașov, nr. cad. 109370, nr. top. 10544/8/1/1/20.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 45

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 158156 Brașov, nr. cad. 158156.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 46

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a următoarelor cote din terenuri: cota de 17563/421000 din terenul înscris în C.F. nr. 110862 Brașov, nr. cad. 6660, nr. top. 9510/2/4/2/81/4; cota de 5810/143100 din terenul înscris în C.F. nr. 110874 Brașov, nr. cad. 6659, nr.

7                                                                                                                                                                                        5       *                                        *

top. 9510/2/4/2/81/3; cota de 17589/416800 din terenul înscris în C.F. nr. 110865 Brașov, nr. cad. 6658, nr. top. 9510/2/4/2/81/2; cota de 2965/70600 din terenul înscris în C.F. nr. 110860 Brașov, nr. cad. 110860, de la Rusu Aurel-Cristian și Rusu Carmen.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 47

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 521/10.000 din terenul înscris în C.F. nr. 102437 Brașov, nr. cad. 102437.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 48

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 1/5 din terenul înscris în C.F. nr. 105391 Brașov, nr. top. 9909/2/2/2/2/11 - 9912/3/2/2/2/1.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 49

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 1/10 din terenul înscris în C.F. nr. 105391 Brașov, nr. top. 9909/2/2/2/2/11 - 9912/3/2/2/2/11.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 50

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 257/4.000 din terenul înscris în C.F. nr. 128073 Brașov, nr. cad. 1973, nr. top. 10503/3/1/2/9, de la Spiridon Dumitru-Gheorghe.

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 158954 Brașov, nr. cad. 158954.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 52

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 156436 Brașov, nr. cad. 156436.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 53

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 157296 Brașov, nr. cad. 157296.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 54

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 157753 Brașov, nr. cad. 157753.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 55

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 157751 Brașov, nr. cad. 157751.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 56

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 157845 Brașov, nr. cad. 157845.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 57

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 157847 Brașov, nr. cad. 157847.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 58

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 10/500 din terenul înscris în C.F. nr. 127539 Brașov, nr. cad. 127539, de la Vasu Ilie-Adrian și Vasu Eugenia-Lia.

14 PUNCTUL 59

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 257/4.000 din terenul înscris în C.F. nr. 128073 Brașov, nr. cad. 1973, nr. top. 10503/3/1/2/9, de la Moldovan Oana.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 60

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a cotei de 257/4.000 din terenul înscris în C.F. nr. 128073 Brașov, nr. cad. 1973, nr. top. 10503/3/1/2/9, de la Cîrciumaru Raluca-Anca.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 61

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 155346 Brașov, nr. cad. 155346.

5       *

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 62

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Poarta Schei nr. 11, ap. 4, deținut de Zaheu Adrian.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 63

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Piața Sfatului nr. 10, ap. 11, deținut de Mihalcea Cornel Și Mihalcea Miruna.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 64

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Castelului nr. 53, ap. 2, deținut de Ciocan Mariana.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 65

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. George Barițiu nr. 4, ap. 3, deținut de Atanasescu Silvana și Atanasescu Răzvan Brăduț.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 66

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Nicolae Bălcescu nr. 51, ap. 5, deținut de Dovîncescu Camelia Luminița.

15 Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de închiriere nr. 332/27.07.2001, modificat și completat prin actele adiționale, încheiat între S.C. Meganova S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 68 Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de închiriere nr. 62/10.03.2005, modificat și completat prin actele adiționale, încheiat între S.C. Ferkel Farm S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 69 RETRAS

Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adițional nr. 2 la Contractul de concesiune nr. 54667/57/16.07.2015 încheiat între Consiliul Local în numele Municipiului Brașov, reprezentat prin Primar George Scripcaru și S.C. RIAL S.R.L. aprobat prin H.C.L. nr. 315/2015.

PUNCTUL 70

Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării cu titlu gratuit și cu prioritate a bazelor sportive -proprietatea Municipiului Brașov și a sălilor și terenurilor de sport, amenajate în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Brașov de către Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Sovaiala Serban)

PUNCTUL 71

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 123/2009, republicată, privind aprobarea Regulamentului de desfășurare a comerțului stradal în Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 72

Proiect de hotărâre pentru îndreptarea erorii materiale cuprinsă în H.C.L. nr. 141/2019, privind schimbarea destinației de locuință în locuință de serviciu a imobilelor situate în Municipiul Brașov, str. Molidului nr. 43 A, bl. B, ap. 51, str. Alexandru cel Bun nr. 22, bl. F 6, ap. 3, str. Decebal nr. 15.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 73

Proiect de hotărâre privind aprobarea Raportului pe trimestrul II 2019 privind stadiul realizării măsurilor din Planul integrat de calitate a aerului în Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 74

Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului situat în Brașov,str.Calea Feldioarei 6 A.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 75

Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului teren situat în Brașov, strada Harmanului f.n.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 76

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren având nr. cad. 127681, situat în Brașov, strada Stadionului f.n.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 77

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren situat în Brașov, strada Stadionului f.n.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 78

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren având nr. cad. 139465, situat în Brașov, strada Brazilor f.n.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 79

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilelor situate în Brașov în care își desfășoară activitatea Liceul J. Honterus.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, iar comisia 5 a avizat cu urmatorul amendament: finalul articolului se completează cu perioada constituirii dreptului de uzufruct, respectiv 25 de ani și contractul face parte integrantă din hotărâre, amendamentul a fost votat cu unanimitate, iar în urma votului proiectul a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 80

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren situat în Brașov, strada Macului nr. 13.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 81

Proiect de hotărâre privind înscrierea în proprietatea Municipiului Brașov a imobilului strada Plugarilor - Tronson 1.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 82

Proiect de hotărâre privind înscrierea în proprietatea Municipiului Brașov a imobilului strada Hans Eder.

Proiect de hotărâre privind înscrierea în proprietatea Municipiului Brașov a imobilului DE 1167.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 84

Proiect de hotărâre privind înscrierea în proprietatea Municipiului Brașov a imobilului DE 1186.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 85

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 862/2018 privind înscrierea în proprietatea Municipiului Brașov a imobilului strada Lânii.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 86

Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbului de imobile dintre Municipiul Brasov și S.C. PRIMA HEIGHTS S.R.L.

Președintele ședinței - domnul Oprică Adrian Florentin supune la vot o intervenție, care se aprobă cu unanimitate.

Domnul Ioan Corbu: „Bună ziua! Numele meu este Ioan Corbu. Aș dori mai multe informații despre acest punct pe ordinea de zi, și anume ce reprezintă acest schimb de imobile dacă e vorba de un teren, dimensiunea terenului, destinația ulterioară, ca să nu mă ascund vreau să întreb dacă terenul acesta va folosi dezvoltatorului Top City să contruiască un bloc după ce intră în posesia lui, și vă întreb asta în contextul declarațiilor din ultimii doi ani în care s-a afirmat în permanență că primăria nu deține terenuri în zona Tractorul deci nu e posibil să se facă investiții nici în grădinițe nici în spații verzi nici în drumuri și de nici un fel, pentru că nu deține terenuri și brusc apare punctul acesta pe ordina de zi. Iar ca o paranteză, legat de Tractorul aș vrea să întreb cum e posbil să se amenajeze o parcare de dimensiunile unui teren de fotbal și nimeni să nu observe, iar la darea în folosință aș fi curios care au fost normele tehnice privind numărul de parcări minim necesare la darea în folosință, în baza cărora s-a făcut darea în folosință a acestui imobil aferent parcării care practic în acte nu există, dar ea există, la Isaran blocul 2.

Domnul Primar - George Scripcarii: .. Referitor la primul aspect al problemei, acest schimb e în favoarea municipiului, în sensul că facem o cotă parte a noastră unde vom amenaja un parc pentru locuitorii din zona respectivă, adică schimbul e în favoarea noastră, dăm 200, luăm 400 și completăm o suprafață a noastră unde vom amenaja o zonă verde pentru locuitorii din zonă, 1300 metri. În legătură cu acest schimb este în favoarea municipiului, în raportul de specialitate și în expunerea de motive acest lucru se prezintă în detaliu și este un lucru necesar pentru zonă și unde vom amenaja pe cei 1300 mp o zonă de agrement, un parc, loc de joacă, și nu numai în zona respectivă”.

Doamna consilier - Donosă Adina: „legat de acest proiect, aș dori ca proiectul să fie completat cu un articol după celelalte enumerate prin care să se spună clar că suprafața de teren pe care se face schimbul autoritatea locală va dezvolta un proiect respectiv loc de joacă, complex de agermenet, etc.”

Domnul Primar - George Scripcaru: „Vă rog frumos să completați la stenogramă aceste detalii care să fie adăugate și completate din acest punct de vedere”.

Președintele ședinței - domnul Oprică Adrian Florentin o invită pe doamna consilier să formuleze amendamentul în plen.

Doamna consilier - Donosă Adina: „ați spus că pe acel teren pe care se va face schimbul se va dezvolta un proiect, loc de joacă, complex..

Domnul Primar - George Scripcaru: „Putem să completăm că e destinație de utilitate publică, zonă verde, loc de joacă, parc.”

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, s-a supus la vot amendamentul formulat în timpul ședinței și aprobat cu unanimitate, iar în urma votului proiectul a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 87

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare asupra unor imobile situate în Brașov, str. Berzei f.n., respectiv Valea Cetății f.n. a Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 88

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare asupra unor imobile situate pe raza UAT Codlea.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 89

Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 la H.C.L. nr. 880/21.12.2018 privind constituirea unui drept de servitute de trecere asupra imobilului situat în Brașov, strada Dealul Morii nr. 6.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 90

Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță, asistență juridică și reprezentare în justiție, în vederea reprezentării în dosar 8248/197/2017 în căile de atac.

Nu participa la vot domnul consilier Ungar Arnold si doamna consilier Durbaca Alexandrina-Adina.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru si 1 abtinere (domnul consilier Sovaiala Serban).

PUNCTUL 91

Informare privind Decizia nr. 1/89/05.07.2019, de prelungire a termenului pentru îndeplinirea recomandărilor formulate prin Scrisoarea de recomandare nr. 1/17.01.2019, emisă de Camera de Conturi Brașov.

PUNCTUL 92

Informare privind Planul de transport actualizat, în conformitate cu prevederile art. 2, alin. (2) din H.C.L. nr. 263/2019 privind mandatarea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov să exercite, în numele și pe seama Municipiului Brașov unele atribuții privind efectuarea serviciului public de transport de persoane prin curse regulate pe raza unității administrativ teritoriale - Municipiul Brașov, în condițiile legii.

Președintele ședinței - domnul Oprică Florentin - Adrian declară încheiate lucrările ședinței. Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal, spre cele legale.

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚĂ,

SECRETAR,

ADRIANA GORAN


OPRICĂ ADRIAN FLORENTIN