Proces verbal din 29.03.2019

Proces verbal - sedinta ordinara din data de 29-03-2019


R O M Â N I A

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI

BRAȘOV

PROCESUL - VERBAL

încheiat în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov din data de

29 martie 2019

Ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov a fost convocată pentru data de 29 martie 2019, orele 10:30, în sala de ședințe a Consiliului Local, din B-dul Eroilor nr.8, anunțul de ședință fiind postat pe site-ul instituției și publicat în ziarul “Transilvania Expres”, în data de 22 martie 2019.

Secretarul Municipiului Brașov, doamna Adrian Goran face prezența, din totalul de 27 de consilieri sunt prezenți 24. Absentează domnul consilier Duțu Tudor - Alexandru, doamna consilier Cojocea Roxana și domnul consilier Bunghiuz Marius - Ștefan.

Precizează că ședința este statutară și se pot lua hotărâri valabile.

La ședință participă domnul Primar George Scripcaru, domnul Viceprimar Mihai Costel și domnul Viceprimar Barabas Laszlo.

Aprobarea ordinii de zi

Se supune la vot ordinea de zi cu 64 puncte și două puncte retrase (pct. 2 și 28) și se aprobă cu unanimitate.

Aprobarea ordinii de zi suplimentare

Se supune la vot ordinea de zi suplimentară cu 9 puncte și se aprobă cu unanimitate.

Aprobarea procesului-verbal al ședinței ordinare din data de 28 februarie 2019 și procesului-verbal al ședinței de îndată din data de 21 martie 2019.

În continuare, președintele ședinței supune la vot procesul-verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 28 februarie 2019 care se aprobă cu unanimitate și procesul-verbal al ședinței de îndată din data de 21 martie 2019, care de asemenea, se aprobă cu unanimitate (cu precizarea că domnul consilier Ungar nu participă la vot).

În prima parte a ședinței are loc un moment festiv, de decernare a diplomei de cetățean de onoare domnului preot profesor universitar doctor Ovidiu Moceanu.

D-na Arhitect - Șef - Prezentare referitoare la stadiul proiectului de reabilitare a fațadelor clădirilor istorice din Centrul Brașovului

Arhitect - șef - d-na Manolache Marilena:

„După cum cei mai mulți dintre dumneavoastră știți, în cursul anului trecut s-a derulat proiectul Cetățenii Salvează Patrimoniul, în cadrul căruia Primăria și AIDC au fost parteneri, proiectul s-a desfășurat prin fondul pentru inovare civică. Acesta a avut ca scop realizarea unui proiect prin care proprietarii clădirilor sunt stimulați prin facilități fiscale și administrative să participe la îmbunătățirea calității arhitecturale a anvelopei clădirilor. Brașovul a elaborat o procedură care a fost diseminată acum la nivel de 41 municipii și județe și direcții de cultură din țară. Vom avea un ghid pentru intervenții și broșuri pe fiecare tipologie de facilitate de care vor putea beneficia proprietarii de clădiri din zona protejată. În cursul anului trecut știți că am aprobat un regulament pentru îmbunătățirea calității arhitecturale a anvelopelor, s-a emis un H.C.L. pentru proiectul pilot care va fi derulat în acest an, care vizează patru clădiri cu caracteristici diferite, aportul municipalității fiind de 400 de mii de lei pentru aceste patru clădiri. În această perioadă am avut discuții cu reprezentanți ai Universității Transilvania care ne-au spus că pot realiza o scanare cu dronă așa cum vedeți pe ecran, și îl avem aici pe dl. conferențiar Niță Mihai de la Universitatea Transilvania care ne poate arăta cum anume Universitatea ar putea să participe în continuarea acestui program de sprijinire a proprietarilor din zona istorică ținând cont de faptul că vom putea pune la dispoziția și a proprietarilor și a proiectanților un sistem care să le ușureze foarte mult munca. L-aș ruga pe dl. Niță să prezinte ce a făcut, deocamdată voluntar, Universitatea Transilvania”.

Dl. Niță Mihai - Universitatea Transilvania:

„ În cadrul acestei colaborări am folosit un sistem revoluționar, este un sistem Lidar, mai exact un lidar terestru, .....Ieles se numește, de care dispunem în cadrul

Universității Transilvania, în cadrul specializării de măsurători terestre și cadastru. Ce facem? Pe scurt, vom scana la o frecvență de 100.000 de puncte pe minut fiecare clădire din Centrul Istoric și vom pune la dispoziție un sistem integrat în care toate aceste date vor fi aduse la nivelul utilizatorului mediu, în sensul monitorizării stării acestor clădiri, sistemul funcționează, îl avem proiectat, se pot realiza inclusiv măsurători de precizie din aceste date. Datele sunt o precizie subcentimetrică, iar rezoluția lor este la o distanță de 1 cm.”.

Arhitect - șef - d-na Mariana Manolache:

„În continuare, din banii prinși în proiectul multianual pentru anul 2019 în vederea aplicării Legii nr. 153/2011 completată cu Legea nr. 166/2016, din acești bani am putea realiza scanarea întregii zone protejate a localității Brașov. Putem veni în sprijinul mult mai multor proprietari decât vom putea veni cu facilități fiscale, respectiv contribuția Consiliului Local la reabilitarea fațadelor.

Proiectul pilot despre care am spus mai devreme vizează patru clădiri, una este pe Sf. Ioan, acolo este amplasată schela și urmează să se realizeze lucrările de reabilitare a fațadei, proprietarii, ca și intervenții a lor, au reabilitat învelitoarea. De asemenea, pe strada Michael Weiss avem o clădire care va fi reabilitată, acolo au căzut de acord toți proprietarii și au banii necesari cu care vor contribui ei la reabilitarea fațadei, noi avem aprobată în Consiliul Local suma aferentă din partea municipalității, sunt în fază de proiectare. La fel, în fază de proiectare este o clădire de pe Barițiu, Casa Demeter, și o clădire din Piața Enescu. Toate acestea vor fi reabilitate cât mai curând posibil, odată ce vremea permite intervenția pe aceste clădiri, cu sprijinul municipalității. Cred că este evident tot interesul pe care municipalitatea îl acordă cetățenilor în creșterea calității arhitecturale a anvelopei clădirilor din zona protejată”.

INTERPELĂRI

Doamna Consilier - Țop Ferghete Carmen - „Domnule Primar, grupul P.N.L. vine cu o solicitare la adresa dumneavoastră, prin care dorim să reînnoiți adresa care a fost acum câțiva ani transmisă Ministerului Transporturilor și C.F.R.-ului să ne dea în administrare Gara Brașov. Pentru că cum arată în acest moment gara, nu ne reprezintă, și așa cum ați văzut, și dl. profesor a spus că Brașovul este cel mai frumos oraș, ori gara, care aproape ajunge în mijlocul Brașovului, arată deplorabil. Este o zonă unde sunt activități care nu ne fac cinste, iar clădirea este degradată. Deci solicităm acest lucru, noi, ca și partid, ne-am pregătit pentru adunat semnături, în vederea consultării și populației, dacă este de acord cu această propunere.”

Domnul Consilier - Ungar Arnold - „Ceea ce vreau eu să spun astăzi, nu are legătură cu acordarea titlului de cetățean de onoare unui preot, eu am gândit treaba aceasta înainte de a ști că se acordă acest titlu de cetățean de onoare unui preot, ceea ce vreau să spun eu astăzi este... nu interpelare, să-i zic așa, mai mult o rugăciune către dl. Primar, care probabil că-și amintește că pe vremea mandatului Primarului Moruzi, fie-i numele lăudat, în sala de consiliu, unde-și desfășoară activitățile una din autoritățile publice locale, adică acest consiliu local, era o cruce, că suntem totuși un popor creștin, așa știu eu. A venit următorul Primar, pentru treaba asta fie-i numele uitat, care a scos-o și a zis că crucea aia e o cruce masonică, sau o cruce mormonică, nu pricep eu exact de ce a scos-o. Acum avem alt primar despre care încă nu fac nici o afirmație, că încă e pe funcție, și probabil va mai fi. Și atunci eu îl rog frumos, știindu-l pe dânsul un creștin adevărat, să caute un loc potrivit pentru o cruce creștină, în sala aceasta. De alte lipsuri care sunt pe aici eu nu mă leg, pentru că din câte știu eu, ar trebui să fie și o stemă pe aici, din câte știu, sau poate am uitat. Unde-i stema? E ascunsă?! E bine! Dacă ne e rușine cu stema României atunci e bine! Să punem stema musulmanilor atunci! Deci asta e rugămintea către dl. Primar. Sigur că eu m-am documentat puțin înainte de a face această propunere. Sunt cruci de două feluri, mi-a explicat mie un preot, acum nu știu cât o fi și ăla de specialist, crucea ortodoxă se deosebește puțin de crucea catolică prin niște elemente. Sigur, majoritari fiind ortodocșii în România, eu zic că punem crucea ortodoxă. Și propunerea asta o fac pentru că mi s-a spus data trecută că am idei naționaliste... da, domnule, sunt naționalist creștin european, să fim bine înțeleși! ”

Domnul consilier - Bogdan Mircea„Stimați colegi, vreau să fac o interpelare în legătură cu R.A.T. Brașov. Aș avea o rugăminte la domnul director, ca din mașinile alea noi care au venit, să meargă și pe traseul 17, că și oamenii ăia merită să meargă în mașini mai bune. Dacă eventual, până am primit eu informația de la oameni, ați dirijat mașini acolo, îmi cer scuze!”

Domnul consilier Tărăbuță Dumitru - “Având în vedere proiectul de buget pentru anul 2019, cred că am mai avut o discuție așa, cu domnul Primar, și aș ruga să avem în atenție proiectarea, studiul de fezabilitate, bugetarea lărgirii străzilor care ies și intră din oraș. Un exemplu pe care pot să vi-l dau, peste calea ferată de la Uzina 2, se face o pâlnie și seara și dimineața, care foarte greu se traversează fiind o singură bandă pe mers, și de asemenea la Lukoil acolo, cred că acolo ar fi mai rapid de rezolvat, fiind o singură bandă de ieșire din oraș, spre centura orașului.”

D -ra consilier Crivineanu Alexandra - “Revin cu rugămintea ca materialele de pe ordinea de zi să ne fie furnizate în timp util, astfel încât să le putem parcurge, să le putem studia, să ne dăm avizul sau nu și mai apoi votul. Miercuri, în comisia în care activez nu erau nici măcar. cam jumătate erau în format hârtie, aș vrea totuși să se țină cont și de dorințele noastre și să respectăm acest regulament.

În al doilea rând aș vrea să-l întreb pe dl. Primar cam care ar fi situația juridică a Liceului Vocațional de Muzică, sunt foarte mulți părinți, elevi, cadre didactice care se întreabă cât mai durează această situație, știți foarte bine cu toții, colegi consilieri, dar și dumneavoastră, domnule Primar, că nu învață tocmai în condiții proprii, și mai ales pentru faptul că se află în centrul Brașovului, da? Că tot vorbeam că Brașovul este unul din cele mai frumoase orașe.”

Domnul consilier Macedonschi Cristian - “În primul rând doresc să-i mulțumesc domnului David că ne-a dat acest raport frumos, sunt chestii foarte frumoase, explicate, dar aș dori să am și un raport financiar și o descărcare financiară, vrem să vedem că nu există nici un cost al proiectelor, până data viitoare, vă rog, domnul David, să ne dați și un raport financiar al Agenției Metropolitane.

Al doilea punct ar fi, eu sunt adeptul transparenței, știți că am luptat pentru televizarea sau transmisia directă a ședințelor, aș dori la inițiativa Luck Brașov, Asociația Pro Democrația, să facem publice și H.C.L.-urile, exact cum le avem și noi pe listă, chiar dacă se publică mai târziu, așa cum a zis colega mea, doamna Crivineanu, dar să fie publice. Uitați aici, aveți o listă cu toate orașele reședință de județ care publică aceste H.C.L.-uri și cred că ar fi cazul și noi să arătăm dovadă de transparență, mai ales că toate sectoarele din București care sunt roșii, le publică. Noi de ce să nu le publicăm?

În plus o să mai am o rugăminte, mi-au venit foarte multe plângeri de la cetățenii Brașovului, că n-au cum să ajungă eficient din Parcul Central la stația de autobuze de la Livada Poștei. Și aș propune, pentru că trecerile de pietoni sunt foarte îndepărtate, aș propune să se facă un pod de bicicliști și pietoni, din Parcul Central peste sensul giratoriu de la Aro, spre stația de autobuz, acel pod ar fi și un punct de atracție de unde poți să poți să faci poze frumoase și către centru și către cetățuie, am văzut un pod similar la Arad, un pod special pentru bicicliști și pietoni și cred că e o propunere bună pentru dezvoltarea Brașovului”.

Domnul consilier Oprică Adrian - Florentin - „Interpelarea mea vine în urma unei discuții cu niște cetățeni din Tractorul, la audiențele pe care le am la sediul meu de pe strada Bronzului, dat fiind faptul că în cartierul Tractorul sunt cei mai mulți abonați ai S.P.L.T.-ului, vreau să supun atenției Serviciului Public Local de Termoficare reînființarea casieriei în Tractorul, ca să se poată face mult mai facil posibilitatea de a plăti asociațiilor din cartierul Tractorul. O supun spre analiză executivului”.

Domnul Viceprimar Mihai Costel - „După cum a spus și dl. director adjunct, propunerea dumneavoastră este în atenția noastră, în sensul în care după aprobarea bugetului, în cel mai scurt timp, după ce vom avea bugetul funcțional, în cartierul Tractorul vom înființa acest punct de încasare, după cum ați precizat și dumneavoastră, cei mai mulți abonați sunt în cartierul Tractorul, și tot în cartierul Tractorul noi avem cel mai mare proiect în dezvoltarea termoficării și avem în obiectivul nostru și aducerea de noi abonați. Deci cu siguranță, după aprobarea bugetului în cel mai scurt timp cu putință, va fi funcțională o casierie în cartierul Tractorul”.

Domnul Primar George Scripcaru - „O să ținem cont de sugestia domnului consilier Arnold, și o să facem acest lucru cât mai repede cu putință, avem fiecare în suflet ceea ce spuneți dumneavoastră...

Sunt colegii de la R.A.T. aici pentru linia 17, și o să vedem ce trebuie făcut, modificat sau completat. Vis-a-vis de situația privind infrastructura, acces lărgire, asta necesită o analiză, o procedură și o sistematizare, pe componenta de accesibilitate, de mobilitate. Dacă acum câțiva ani de zile pasajul de trecere peste calea ferată care a fost prezentat ar fi fost făcut, astăzi poate că am fi avut o fluidizare și o accesibilitate și mai bună și o dezvoltare urbanistică în zona respectivă, dar niciodată nu e prea târziu și poate că o să îl reluăm.

Referitor la Liceul de Muzică, suntem într-o fază procedurală astăzi, s-a emis decizia A.N.R.P. după mulți ani de zile și după multe comunicări pe care le-am avut și cu reprezentanții proprietarilor, dar și cu Agenția Națională de Restituire a Proprietăților... In baza comunicărilor pe care le-am avut și cu agenția și cu reprezentanții proprietarilor care au fost la Brașov aici, și ne-am întâlnit și în Germania cu ei, este vorba despre măicuțele franciscane care au sediul la Malenzdorf, în Germania, în baza discuțiilor pe care le-am purtat de mai multe ori, s-a convenit ca în deciziile și documentele care sunt pe procedură să se prevadă că se menține pentru 10 ani de zile funcțiunea privind activitatea educațională, dumnealor și doresc acest lucru, și în acest fel putem să ne apucăm să amenajăm, să cheltuim sau să investim, sau să cheltuim bani publici pentru această clădire.

Cu gara știți bine că am făcut demersuri, la Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Căi Ferate de atâtea ori, a existat și un demers public cu persoane care au avut această inițiativă, din păcate la nivelul ministerului și al companiei de căi ferate nu există această disponibilitate și au refuzat, au respins această solicitare a noastră; acum se pune problema de igienizare și de curățenie în zona respectivă, care arată foarte urât și cred că poate o inițiativă de genul acesta, să facem curat noi, nu ar strica, și poate chiar o să facem acest lucru.

Nu putem să spunem că nu dăm dovadă de transparență și nu prezentăm toate datele ori de câte ori a fost nevoie. Sunt proiecte de hotărâri, sunt acte normative unde este obligatoriu să facem acest lucru. Este important să facem diferența între un proiect de hotărâre de consiliu local și o hotărâre de consiliu local.

Proiectul de hotărâre este o etapă, este un demers inițial care poate să suporte modificări, completări, și nu poți să publici acest lucru... proiectele de hotărâre sunt foarte voluminoase, ca și date, vedeți aici, constatați acest lucru și după ce sunt modificări sau completări, să le reluăm iarăși. Oricum, hotărârile de consiliu local după ce sunt adoptate sunt publicate și sunt foarte cunoscute din acest punct de vedere. Acum cred că este evident acest lucru și... acum dacă cineva dorește date, informații și orice amănunt, poate să se adreseze serviciului de specialitate din Primărie și primește oricând aceste detalii, și am făcut de fiecare dată, la orice demers, acest lucru.

În rest, cred că am răspuns solicitării dumneavoastră și am solicitat Agenției Metropolitane și de Transport să vă prezinte acest lucru la care ați făcut referire. Sunt detalii sau amănunte pe care doriți să le solicitați și să le accesați și de la nivelul conducerii, sigur, și din acest punct de vedere am răspuns acelei întrebări din ședința trecută, o să venim în luna aprilie cu un proiect de hotărâre care să completeze proiectul de data trecută vis-a-vis de activitatea pe amplasamentul la care am făcut referire și parteneriatul pe care l-am prezentat luna trecută, ca să vedeți în urma comunicărilor și discuțiilor și cu primăriile din zona metropolitană care ne-au înaintat toate datele solicitate, să vedeți și programul care ne propunem să se desfășoare pe durata anului în acea locație în zona străzii Sf. Ioan”.

Domnul Primar George Scripcaru aduce la cunoștința consilierilor locali faptul că pe ordinea de zi este o informare, respectiv Raportul anual al Primarului privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Brașov care poate fi accesat pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov și poate fi vizualizat de oricine, este un raport voluminos care are aproape 300 de pagini.

Președintele ședinței - dl.Oprică Florentin Adrian precizează că este vorba de punctul 9 de pe ordinea de zi suplimentară, la acest punct dacă vreun domn consilier are observații sau întrebări, poate să intervină.

ORDINEA DE ZI SUPLIMENTARĂ

  • (1) PUNCTUL 65

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 740/14.12.2018 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru proiectul “Construire Park & Ride - Bartolomeu”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

Consilier - dl. Șovăială Șerban - „Vreau să spun două cuvinte: întrucât la ședința de comisie de miercuri nu am avut disponibile decât punctele până la nr. 41 inclusiv, de la punctul nr. 42 încolo mă voi abține la absolut toate, pentru că nu am avut... nu am cum să votez ceva ce n-am avut cum să studiez. ”

  • (2) PUNCTUL 66

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 629/31.10.2018 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții “Construire Grădinița zona Tractorul - Coresi”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (3) PUNCTUL 67

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 274/30.05.2018 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții “Mansardare Grădinița nr. 11”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (4) PUNCTUL 68

Proiect de hotărâre privind reglementarea situatiei juridice a imobilului situat in Brasov, str. Apollo fn.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (5) PUNCTUL 69 Proiect de hotărâre privind punerea de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. respectiv de către Monkey Business Aventura Parc S.R.L. la dispoziția Municipiului Brașov, a sumei de 505.924,43 lei reprezentând garanția de ocupare temporară a fondului forestier pentru suprafata de 2,4577 ha din U.P. IV Brașov, u.a. 507 și pe care beneficiarul ocupării temporare are obligația să o depună în fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinație silvică.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (6) PUNCTUL 70

Proiect de hotărâre privind înființarea structurii sportive „Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov” instituție publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (7) PUNCTUL 71

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de folosință gratuită acordat către Asociația Musashino, Japonia, asupra spațiului cu altă destinație situat în Brașov, Strada Olteț nr.11 - parter.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 22 de voturi pentru și două abțineri (domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

  • (8) PUNCTUL 72

Proiect de hotărâre privind asocierea între Asociația „Uniunea Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi” și Municipiul Brașov în scopul promovării patrimoniului cultural.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4, 5 si 7, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate, cu precizarea că nu participă la vot (domnișoara Crivineanu Alexandra, domnul consilier Chicuș Constantin, domnul consilier Achim Silviu, domnul consilier Șovăială Șerban).

  • (9) PUNCTUL 73

Informare pentru Raportul anual privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Brașov.

ORDINEA DE ZI

PUNCTUL 1

Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A.Brașov, pentru anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 2 - RETRAS

Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor sportive inițiate de către structurile sportive de drept privat din Municipiul Brasov, din cadrul programului sportiv de utilitate publică “Promovarea sportului de performanță”.

PUNCTUL 3

Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. nr. 3/2019 privind încheierea execuției bugetului local al Municipiului Brașov pe anul 2018 și utilizarea excedentului bugetar în anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 si 7, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 4

Proiect de hotărâre privind aprobarea unei scheme de ajutor de minimis pentru acordarea scutirilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale datorate, conform legii bugetului local de către persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale și asociațiile familiale care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al Municipiului Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 5

Proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru contribuabilii persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, asociații familiale care beneficiază, potrivit H.C.L. nr. 99/2012 de scutire de la plata impozitului pentru clădirile reabilitate termic conform art. 456, alin. (2), lit. n din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 6

Proiect de hotărâre privind acordarea pentru anul școlar 2019 - 2020 a pachetului cu rechizite școlare „Primul ghiozdan”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 7

Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării Serviciului social de zi ”Centrul de informare și sensibilizare a populației” în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 8

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al echipei mobile constituită la nivelul Direcției de Asistență Socială Brașov, pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 9

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 779/2018 privind aprobarea contribuției datorate de beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 10

Proiect de hotărâre privind aprobarea Indicatorilor de performanță ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A. estimați pe anul 2019, prin Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 11

Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 521 din 26.09.2018 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 12

Proiect de hotărâre privind aprobarea ocupării temporare, pe o perioadă de trei ani, a suprafeței de 0,1500 ha fond forestier proprietate publică a Municipiului Brașov din UP III Postăvarul, ua 142B (180 mp) și ua 142A (1320 mp) în scopul realizării Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, finanțat prin POIM 2014-2020, proiect al cărui beneficiar este Primăria oraș Predeal.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 13

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Grădinii Zoologice Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 14

Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului veniturilor proprii aferente Grădinii Zoologice Brașov, pe anul 2019.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 15

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Funcționare al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov. Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

Organizare și

1, 5 si 6, iar în


PUNCTUL 16

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Teatrului pentru Copii “Arlechino” Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 17

Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de aprovizionare a populației Municipiului Brașov cu principalele produse alimentare ce urmează a fi distribuite raționalizat, în caz de mobilizare sau război.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 18

Proiect de hotărâre privind organizarea la Brașov a „Sărbătorii Junilor”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate, cu precizarea că nu participă la vot (domnișoara Crivineanu Alexandra, domnul consilier Chicuș Constantin, domnul consilier Achim Silviu, domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 19

Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „POMPE DE CIRCULAȚIE CU CONVERTIZOR, REȚEA DE TRANSPORT NORD” prin programul „Termoficare 2006 - 2020 căldură și confort“, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 20

Proiect de hotărâre privind aprobarea scrisorii de așteptări privind performanțele așteptate de la organele de administrare și conducere ale Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 21

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr.209/2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiții „Reparație capitală Sală de Sport Școala Profesională Germană Kronstadt”.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 22

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire pentru încheierea unui contract de concesiune a serviciului de colectare, transport si eliminare a deșeurilor de la persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Brașov prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, până la preluarea acestuia de către un nou operator.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 22 de voturi pentru și două abțineri (doamna consilier Donosă Adina și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 23

Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii a unui număr de 19 locuri de parcare aferente imobilului situat la adresa str. Panselelor nr. 23, Brașov, către S.C. EURO STRADA S.R.L.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (doamna consilier Donosă Adina).

PUNCTUL 24

Proiect de hotărâre privind aprobarea taxei speciale privind metodologia de refacere a infrastructurii rutiere, pietonale, zonelor verzi, zonelor de agrement și mobilier urban, afectate de instalarea rețelelor edilitare și a branșamentelor pe domeniul public al Municipiului Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 25

Proiect de hotărâre privind documentația de urbanism “P.U.D. - Construire blocuri locuințe,str. Mihai Viteazul nr. 87, Brașov”, beneficiar S.C. Subcetate Apartamente S.R.L.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 26

Proiect de hotărâre privind documentația de urbanism “P.U.D. - Sediu Unitate Militară 0623 Brașov, str. Institutului nr. 10A”, beneficiar Unitatea Militară 0929 București.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 2 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 27

Proiect de hotărâre privind preluarea în domeniul public al Municipiului Brașov, a inventarului bunurilor de natura domeniului public, realizate de utilizatori persoane fizice și juridice, exploatate și administrate de către Compania APA Brașov SA.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 28 - RETRAS

Proiect de hotărâre privind acordul Consiliului Local al Municipiului Brașov referitor la edificarea construcției situată în Brașov, Fundătura Carierei nr. 3, inițiat de Chisăliță Paul.

PUNCTUL 29

Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație autentificată sub nr. 2290/2016 și trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului donat de Postolache Gheorghe și Postolache Nicoleta.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 3 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 30

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 144502 Brașov, nr. cad. 144502 și a terenului înscris în C.F. nr. 140453 Brașov, nr. cad. 140453.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 31

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 156162 Brașov, nr. cad. 156162.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 32

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 156392 Brașov, nr. cad. 156392 și a terenului înscris în C.F. nr. 156394 Brașov, nr. cad. 156394.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 33

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 151638 Brașov, nr. cad. 151638.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 34

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 134581 Brașov, nr. cad. 134581.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 35

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 115015 Brașov, nr. top. (11162/1/4, 11163)/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/9/1/1/2/24, de la Rusu Marius și Rusu Mihaela-Cristina.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 36

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 115015 Brașov, nr. top. (11162/1/4, 11163)/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/9/1/1/2/24, de la Guliciuc Victor-Aurel și Guliciuc Corina-Nicoleta.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 37

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a terenului înscris în C.F. nr. 156309 Brașov, nr. cad. 156309.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 38

Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public al Municipiului Brașov a următoarelor cote din terenuri: cota de 104/8420 din terenul înscris în C.F. nr. 110862 Brașov, nr. cad. 6660, nr. top. 9510/2/4/2/81/4; cota de 38/2862 din terenul înscris în C.F. nr. 110874 Brașov, nr. cad. 6659, nr. top. 9510/2/4/2/81/3; cota de 102/8336 din terenul înscris în C.F. nr. 110865 Brașov, nr. cad. 6658, nr. top. 9510/2/4/2/81/2; cota de 18/1412 din terenul înscris în C.F. nr. 110860 Brașov, nr. cad. 110860, de la Vrînceanu Andy.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 39

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. George Barițiu nr. 6, ap. 1, deținut de Clinci Gheorghe și Clinci Maria.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 40

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, Piața Sfatului nr. 27, ap. 1, deținut de Temel Hasan.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și un vot împotrivă (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 41

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Republicii nr. 43, deținut de Banca Națională a României.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu unanimitate.

PUNCTUL 42

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Lungă nr. 32, ap. 5, deținut de Vasile Cristian Cornel.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 43

Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Brașov, str. Poarta Schei nr. 11, ap. 9 și 10 deținut de Hamzea Paul Dan și Hamzea Lidia Anina.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 44

Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unor bunuri aflate în proprietatea Municipiului Brașov către Județul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 45

Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de dare în folosință gratuită către Agenția Națională pentru Locuințe a spațiului situat în Brașov, str. Mihail Kogălniceanu nr. 23, bl. C 7, cam. 302.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 46

Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei contractelor de închiriere ale terenurilor situate în Brașov, în Centrul Istoric, identificate în planul de situație anexa 1 la H.C.L. nr. 732/2015.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 22 de voturi pentru și două abțineri (domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 47

Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 386/17.06.2011, încheiat între S.C. Dapo Management S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 22 de voturi pentru și două abțineri (doamna consilier Donosă Adina și domnul consilier Șovăială Șerban ).

PUNCTUL 48

Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 529/20.12.2011, încheiat între S.C. Iporo Com S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și trei abțineri (doamna consilier Donosă Adina, domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 49

Proiect de hotărâre privind aprobarea unui model de act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 276/18.12.2006, încheiat între S.C. Rafangy Impex S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și trei abțineri (doamna consilier Donosă Adina, domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 50

Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 263/11.08.2005, încheiat între S.C. Ana Teleferic S.A. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și trei abțineri (doamna consilier Donosă Adina, domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 51

Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 888/2010, modificat prin actele adiționale nr. 1/2010, 2/2010, 3/2011, încheiat între S.C. Onco Card Invest S.R.L. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și trei abțineri (doamna consilier Donosă Adina, domnul consilier Șovăială Șerban și domnul consilier Macedonschi Cristian).

PUNCTUL 52

Proiect de hotărâre privind aprobarea modelului de act adițional la contractul de asociere în participațiune nr. 256/28.11.2006, modificat prin actele adiționale nr. 1/2011 și 2/2014, încheiat între S.C. Tâmpa S.A. și Municipiul Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 5 si 6, iar în urma votului a fost aprobat cu 21 de voturi pentru, un vot împotrivă (domnul consilier Macedonschi Cristian) și două abțineri (doamna consilier Donosă Adina și domnul consilier Șovăială Șerban)

PUNCTUL 53

Proiect de hotărâre privind dezmembrarea (apartamentarea) imobilului situat în Brașov, str. Lungă nr. 65.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 54

Proiect de hotărâre privind dezmembrarea imobilului situat în Brașov, str. Zorilor nr. 6.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 55

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren situat în Brasov, str. Uranus nr. 14.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 56

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren situat în Brasov, str. Iuliu Maniu nr. 54.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 57

Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilului teren situat în Brasov, str. 13 Decembrie nr. 133.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 58

Proiect de hotărâre privind aprobarea unui drept de superficie asupra terenului situat în Brașov, str. Timiș Triaj nr. 20 M, către S.N. CFR S.A. - Regionala Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 59

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare asupra unui imobil situat pe raza UAT Hărman.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 60

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare asupra unor imobile situate pe raza UAT Codlea.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 61

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare asupra imobilului situat în Brașov, str. Venus tronson I.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 62

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Brașov, a unui imobil situat în Brașov, str. Calea Făgărașului.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 63

Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între Municipiul Brașov și Federația Română de Fotbal în vederea realizării obiectivului construire teren de fotbal cu suprafață de gazon sintetic pentru antrenament și joc.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1, 4 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

PUNCTUL 64

Proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr.37872018 privind împuternicirea S.C. RIAL S.R.L. de a efectua procedurile legale pentru înscrierea în evidențele de carte funciară a imobilelor cu destinația de locuințe și a spațiilor cu altă destinație, proprietatea Municipiului Brașov.

Proiectul de hotărâre a fost avizat de comisiile de specialitate nr. 1 si 5, iar în urma votului a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și o abținere (domnul consilier Șovăială Șerban).

Președintele ședinței - dl. Oprică Florentin - Adrian declară încheiate lucrările ședinței.

Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal, spre cele legale.

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚĂ, OPRICĂ ADRIAN FLORENTIN

SECRETAR, ADRIANA GORAN